Miljöpartiet tackar ja till Alliansens invit – för att hindra SD

Riksdagsvalet 2018 blev verkligen ett val att minnas och förhandlingarna pågår fortfarande för fullt.

Att Miljöpartiet skulle samarbeta med Alliansen kan låta som en skräll. Eftersom MP alltid tillhört de rödgröna, när de haft möjlighet att styra landstinget. Orsaken till den här förändringen verkar vara ett försök att hindra Sverigedemokraterna att få inflytande, skriver Svenska Dagbladet.

Vill hindra SD från att få inflytande

– Vi vill hindra Sverigedemokraterna från att få inflytande över landstinget, säger Susanne Nordling (MP) till Svenska Dagbladet.

Det var inget val som positivt går till historien för Miljöpartiet, mer åt det negativa hållet. Det var på håret att de fick fortsätta som ett riksdagspart, eftersom precis kom över fyra procent-gränsen. Det är till och med så att MP har nästan halverats i Stockholmslandstinget.

Det har varit mycket snack om samtal hit och dit mellan de olika partierna. Och nu har partiledningen i MP valt att faktiskt säga ja till Alliansens invit om samtal. Det här samtalet ska handla om samverkan.

Vad säger Miljöpartiet

– Miljöpartiet står upp för medmänsklighet. Därför vill vi hindra att Sverigedemokraterna får inflytande över landstinget. Tidigare har de lagt sig platta, men nu med en starkare position som vågmästare vill de använda makten mer offensivt, säger Susanne Nordling (MP) till Svenska Dagbladet.

Gruppledaren för Miljöpartiet, Tomas Eriksson menar att MP har styrt många landsting och kommuner hop med borgerliga partier. Men att det är för tidigt att säga om de kommer komma tillräckligt överens för att blida ett grönblått samarbete. Det är nämligen en del tuffa frågor och det kommer göras seriösa och uriktiga försöka att hitta konstruktiva lösningar.

Förhandlingar

Det är i början på nästa vecka som förhandlingarna mellan Alliansen och Miljöpartiet kommer kunna komma igång. Och Moderata gruppledaren Irene Svenonius ser inga som helst problem eller några hinder för att de ska kunna komma överens, skriver Svenska Dagbladet.

– Miljöpartiet är en naturlig samtalspartner och är vi bara konstruktiva brukar det mesta går bra, säger hon.

Är du nyfiken på vad som kan hända nu efter valet? Det kan du läsa mer om här.

Läs hela nyheten:
Miljöpartiet tackar ja till Alliansens invit – för att hindra SD

Publicerad: 2018-09-22 klockan 10:13

Fler nyheter från Nyheter24

Här är misstaget alla gör med sina ägg – utan att veta om det

Äggröra stekt eller kokt? Ja, ägg är ett vanligt livsmedel i våra svenska hem. Men hur förvaras de på bästa sätt? Det är något det faktiskt råder delade meningar om. Men nu reder Nyheter24 ut saken. Upp och ned Det är lättare men också kanske knäppare än du tror. Äggen ska nämligen förvaras upp och ned, tokigt men sant. EU-regeln som gäller angående ägg är att de får två på hyllan i butik 28 dagar efter värpdagen. 28 dagar låter kanske som lång tid? Men chockerande så kan äggen hålla betydligt längre tid än så.  Hur du gör för att förlänga hållbarhetstiden? Förvara dem upp och ned, ja alltså med spetsen nedåt, i kylen. Då kan äggen hålla sig färska i minst två månader, enligt Svenska ägg. Med andra ord finns det alltså riktigt goda möjligheter att äta ägg långt efter bäst-före-datumet som står på kartongen. Äggets skal är poröst? En sak som kan vara bra att tänka på är att äggets skal är något "poröst". Vad innebär det? Ja, att ägger kan suga åt sig olika lukter, smaker men också bakterier om det inte förvaras i något (exempelvis kartong). För att ägg inte ska dra åt sig något från kylskåpet – håll dem förvarade i kartongen, rekommenderar Svenska ägg. Har du livsmedel i kylskåpet som luktar lite starkare,  exempelvis fisk, korv eller ost så kan det vara bra att förvara det med lock på. I alla fall om du har ägg i kylen. Gillar du hårdkokt ägg? Brukar du förbereda ett litet mellanmål i form av ett hårdkokt ägg? Då kan det vara bra att veta att hårdkokta, hela ägg alltid ska förvaras i kylskåpet. Hur länge de håller? De bör ätas upp inom fem till sju dagar. Nyheter24 har tidigare skrivit om knepet som får osten att smaka fenomenalt. Ja, till alla ostälskare! Det finns ett faktiskt ett ostknep. Här kan du läsa mer om det, så att du också kan äta osten när den smakar som mest – och bäst.

2018-12-16-14:26:46

Alla nya filmer, serier och dokumentärer på Netflix år 2019

Nya serier på Netflix i januari Comedians of the world (1 januari) Serien kommer att visa en enastående upplevelse av stand-up komedi från 47 komiker från 13 regioner på åtta språk. Den banbrytande serien kommer att innehålla en rad speciella shower. Förbered dig på att starta året med ett gott skratt!  Friends from college - säsong 2 (11 januari) Misstag. Sårade känslor. Livet går vidare. Nu, med ett bröllop att se fram emot så försöker gänget att lämna det förflutna bakom sig.  Black earth rising (25 januari) En samtida thriller som följer en kvinnas svåra resa. Kvinnan som under Rwandas folkmord blev föräldralös växte upp i London med sin adoptivmamma och försöker upptäcka sanningen om sitt förflutna.  Serie: Black earth rising. Bildkälla: Netflix Nya filmer på Netflix i januari Revenger (15 januari) Hungrig efter hämnd infiltrerar den före detta detektiven en fängelseö som är bebodd av fångar som väntar dödstraff. Väl på jakt efter en demon-liknande varelse som återuppstått efter en dödsolycka blir livet plötsligt på blodigt allvar.  Close (18 januari) En säkerhetsexpert måste komma på en felfri plan för att kunna skydda arvtagerskan från kidnappare och samtidigt kämpa för att hålla sig vid liv. Noomi Rapace i Close. Bildkälla: Netflix IO (18 januari) En av de sista överlevande på jorden, en tonåring, kämpar mot tiden för att kunna rädda den förgiftade planeten. Hon måste skynda sig innan den sista transporten till en rymdkoloni lämnar henne strandsatt. Nya dokumentärer på Netflix i januari Remastered: Massacre at the stadium (11 januari) I flera år har en tjänsteman i Pinochets armé anklagats för mordet på den chilenske protestsångaren Victor Jara. Nu försöker han att befria sig själv från exil.  Film: Remastered: Massacre of the stadium. Bildkälla: Netflix Trigger warning with the Killer Mike (18 januari) Rapparen, skådespelaren och aktivisten Killer Mike får sin egen serie som handlar om att granska kulturella tabun och ge tittarna utrymme för att undersöka alla "tänk om" och alla "varför inte" som begränsar hur vissa människor kan flytta och arbeta i världen.  Conversations with a killer: The Ted Bundy tapes (24 januari) Snart har 30 år gått sedan seriemördaren Ted Bundy avrättades. I januari släpper Netflix fyra avsnitt av de aldrig tidigare hörda inspelningarna med Bundy. Dessa intervjuer med seriemördaren spelades in dagarna innan hans avrättning. 

2018-12-13-14:14:05

Musikhjälpen 2018 – så mycket samlades in

Varje december sedan 2008 har SVT/SVT Play tillsammans med Radiohjälpen sänt dygnet runt i en vecka på P3 för att samla in pengar och lyfta fram till exempel en förtryckt minoritet. Hela tanken är att din musik ska rädda liv, för när du önskar en låt skänker du även pengar. Förra året samlade de in 74 410 363 kronor. Sedan Musikhjälpen startade har de samlat ihop hela 275 824 420 kronor. Och med årets insamling blir totalen 326 374 624 kronor. Ja det stämmer, med 606 337 engagemang så slutade årets insamling på 50 550 204 kronor. Under veckan, hela 144 timmar, är det tre programledare som är inlåsta i den så kallade "glasburen" på ett torg i en svensk stad. I år är programledarna Farah Abadi, musikern Daniel Adams-Ray, och skådespelaren och komikern William Spetz och årets stad är Lund. Under tiden programledarna är inlåsta i "glasburen" får de besök av människor som engagerar sig på olika sätt och bidrar till kampen för årets tema. I år är temat "Alla har rätt att funka olika".  De får även besök av artister, som också uppträder i buren, och andra kända människor som engagerar sig. Bland annat har Sarah Klang, Silvana Imam, Markus Krunegård och Linnéa Henriksson varit inne i buren och uppträtt. Årets tema – Alla har rätt att funka olika I år belyser man människor med funktionsvariationer, då de är en av världens mest diskriminerade grupper. Fattigdom, utanförskap på grund av fördomar, stigman och hinder. Med en funktionsvariation så är risken att du drabbas hårdare av katastrofer, och får hjälp sist, enligt Sveriges Radio. Människor med en funktionsvariation får ofta även sämre vård och löper större risk att utsättas för våld och övergrepp. Flickor är dubbelt så utsatta och tvingas i en del länder till sterilisering och abort. Det är även vanligt att många lever fattigt och saknar möjlighet att försörja sig. Med sämre tillgång till vård, utbildning och stöd är det svårt att leva ett självständigt liv. Musikhjälpen sänds i en veckas tid och då kommer flera stora gäster att kika in i studion. Nyheter24 listar exakt vilka som kommer och när!

2018-12-16-14:40:37

Margaux Dietz har förlovat sig med Jacob Liebermann: "Han sa JA"

Margaux Dietz, 28, fångade svenska folkets hjärtan när hon valde att dela med sig av sin förlossning för allmän beskådan. Filmen är från våren 2017 och har över 1,2 miljoner visningen. Huvudperson? Ja, det är sonen Arnold som föds i filmen. Förlossningsfilmen blev en riktig snackis och Margaux som nu blivit en Youtuber och Let's dance-profil ångrar inte videon en sekund. Hennes öppenhet och att hon delade med sig av sin födsel i sociala medier gav hennes dessutom 2017 det "Stora influencerpriset".– Nej, inte en enda sekund. Den har verkligen bidragit till att många tjejer har blivit mindre rädda för att föda barn, och att många killar har blivit mindre rädda för hela händelsen. Jag är jätteglad att jag la upp den, har Margaux Dietz tidigare sagt till Expressen.Under söndagen avslöjar Margaux Dietz på sin Instagram att hon friat till sin kille Jacob Liebermann, som även är pappa till sonen Arnold. På familjesemester på Maldiverna har Margaux Dietz som gått ner på knä och friat till sin älskling."Han sa JA"”Han sa JA....”, skriver den lyckliga Youtube-profilen på Instagram där hon har över 260 tusen följare.Kärleksparet är nu alltså förlovade! Stort grattis till turturduvorna!Tagit saken i egna händerMargaux har även skrivit: ”Yes jag har friat till Jacob. Det är en längre historia men det kändes helt rätt att ta saken i egna händer.”Och ringen, passar henne verkligen som handen i handsken!Stort grattis till de nyförlovade! Bildkälla: Instagram @margauxdietzEn annan snackis kring Margaux har varit hennes lägenhet. Badrummet är många drömbadrum, men i september 2018 bestämde hon sig för att sälja lägenheten. Priset var inte heller så pjåkigt. Här kan du se bilder på lägenheten och läsa hur många miljoner hon önskade för den.Nyheter24 har tidigare skrivit flera saker du antagligen inte visste om Margaux Dietz. Hade du exempelvis koll på att hennes vatten gick inne på 7-Eleven där hon även började filma hela födseln? Det kan du läsa mer om här.

2018-12-16-17:10:33

Så länge smittar influensa

I Sverige bryter influensan ut i säsonger då väldigt många människor smittas, men förekommer även året runt. Att ligga hemma med hög feber, rinnande ögon och näsa är det väl ingen som tycker är speciellt mysigt.  Nyheter24 har tagit reda på hur länge du smittar efter du blivit sjuk av influensaviruset.  Vad är influensa? Influensa är ett virus som kommer till Sverige varje år men är vanligast förekommande under vinterhalvåret. Symptomen på influensa är feber, huvudvärk, muskelvärk, halsont och hosta.  Dessa symtom är inte unika för just influensaviruset utan visar sig som tecken på olika typer av förkylningar.  Ett sätt att veta om det är influensa man smittats av är om symtomen kommer plötsligt. Om du känner dig sjuk och matt i kroppen och huvudet samtidigt som du känner dig frusen och har feber har du antagligen drabbats av viruset.  Hur smittar influensa? Viruset som finns i kroppen när man är sjuk i influensa smittas via luften och genom de ytor man tagit på om man är smittad. Den vanligaste orsaken till att man blir smittad av influensa är när någon som är sjuk hostar eller nyser.  Influensa smittar i större utsträckning när många människor befinner sig inomhus. Skolor, bussar och kontor är exempel på inomhusmiljöer där smittrisken är hög under influensasäsongen.   Hur länge är viruset smittsamt? Om du insjuknat i influensan smittar du så länge du känner dig sjuk. Viruset smittar även innan några symptom är märkbara. För att undvika att smitta någon i din närhet är det viktigt att stanna hemma så länge det behövs.  Vanligtvis tar det cirka en vecka innan man är på benen igen.  Och om du känner dig trött flera veckor efter du blivit frisk är det inte ovanligt. Men du är som mest smittsam när du känner dig som sjukast, berättar 1177 Vårdguiden.  Hur skyddar jag mig mot influensa? Det bästa du kan göra för att skydda dig mot influensa är att undvika närkontakt med de som är smittade av influensa. Ta inte i hand och undvik att kramas.  Men att tvätta händerna noga med tvål och vatten är fortfarande det tips som slår högst, enligt 1177 Vårdguiden.  Om du tillhör en riskgrupp är det bra att vaccinera sig mot influensa. Nyheter24 har tidigare skrivit om allt du behöver veta om influensavaccinet. Läs mer här!

2018-12-12-10:18:10

Därför bryter Robin "Mos" Andersson med "Paradise Hotel"

Robin Andersson som även kallas Mos har tackat nej till en plats i den norska versionen av Paradise Hotel. I Hänt Eftersnack berättar han att han kommer lägga ner Paradise Hotel-karriären, till mångas förvånad.  Mos har alltid varit bekväm framför kamerorna och i höstas deltog han även i Paradise STHLM. Där några gäster från årets Paradise Hotel fått bo i en lyxig lägenhet i Stockholm. Men nu har han ändrat sig. Kan inte tänka sig delta igen I eftersnacket med deltagarna från Paradise STHLM fick Mos frågan om han kan tänka sig vara med i Paradise igen och svarar nej, enligt Hänt.  – Nu har jag skaffat flickvän hemma i Göteborg, då blir det lite jobbigt att vara med i PH, säger han.  Robin Andersson har alltså funnit kärleken. I tidigare säsong kunde man se en liten romans mellan Mos och Josefine men mer än så blev det inte. Även under detta årets säsong skapades misstankar om att han skulle finna kärleken hos Paradise-deltagaren Jennifer. Men så var det inte. Lite rädd för kärleken Robin har varit lite rädd för kärleken men menar att den här gången så känns det bra. Flickvännen i Göteborg har fått Mos att tänka om. Kärleken har helt enkelt fått honom att lämna Paradise-kamerorna bakom sig.  – Jag kände att inga pengar i världen kunde få mig att åka dit. Det är mer värt att vara hemma med henne, förklarar han i Hänt Eftersnack. Han har funnit ett nytt värde som inte går att jämföra med pengar. Mos har gått vidare och har avslutat relationen med Paradise Hotel. Han mår bra och är lycklig. Men, frågan är: Kommer Paradise att klara sig utan Mos? Det återstår att se. Årets säsong av Paradise Hotel har bjudit på allt som tittarna kunnat önska sig. Det har varit en hel del drama, bråk, guppande täcken och svek har det också funnits gott om. Robin "Mos" Andersson att kasta kulan i Paradise Hotel finalen. Men det som hände direkt efteråt chockade både tittarna och deltagare, läs allt om vad som hände här.

2018-12-14-10:54:23

Dränkte sin dotter Amelia, 4 – säger att änglar tvingade henne

Det var den 8 juni i år som en granne till Carly Ann Harris, 38, ringde polisen efter att 38-åringen ska ha dränkt sin fyraåriga dotter i badkaret. Rättegången inleddes nu i veckan, skriver The Mirror. Brände upp kroppen Det var runt nio-tiden på morgonen tidigare i somras som grannen i South Wales, Storbritannien, berättar hur hon hörde Carlys dotter, Amelia Brooke Harris, skrika "mamma, mamma, mamma". Runt 45 minuter senare ska småbarns-mamman ha dykt upp på framsidan av sin tomt och sagt att "Amelia är i himlen. Gå inte till baksidan". Grannen ska ha ringt polisen direkt. När polis och ambulans kom till platsen så låg Amelia död på ett litet bord i trädgården. Carly Ann gjorde inget motstånd när polisen grep henne direkt på plats.  Åklagaren Michael Jones berättar hur han tror Amelia mördades. Mamman ska ha fyllt badkaret med vatten, och sedan dränkt sin dotter där. Carly Ann lindade sedan in kroppen i ett lakan. Hon ska ha fortsatt med att bära ut henne på baksidan och lagt henne på ett litet utebord, som hon sedan tände eld på. Flera grannar ska ha känt lukten av den brända kroppen, menar åklagaren Michel Jones. Mamman ska ha burit ut kroppen till baksidan och bränt den. Bildkälla: Youtube Änglar sa åt henne att mörda sin dotter – Grip mig bara, det är okej. Jesus sa åt mig att göra det, sa den 38-åriga mamman när hon greps av polisen.  Under utredningen ska Harris påstått att hon haft visioner av änglar som sa åt henne att mörda sin dotter. Hon skulle "offra sin dotter som bevis på sin tro". Hon ska ha berättat för juryn att hon var en fallen ängel som skulle bevisa sin styrka genom att mörda sin dotter.  Hon berättade under rättegången att hon egentligen hade planerat att göra det dagen innan, då stjärnorna stod i linje med födelsemärkena på hennes kinder. Tagit amfetamin Innan hon kom hem den dagen ska Carly Ann ha tagit amfetamin, för att "stärka sin medvetenhet" och "öppna sitt tredje öga". Under rättegången ska småbarns-mamman ha stått och gråtit "förlåt, förlåt, förlåt". Hon nekar till både dråp och mord, och rättegången fortsätter igen nästa vecka, skriver The Mirror.

2018-12-16-11:42:52

Anja Pärson grävde igenom en grön vägg – såg ut som Hulken

I det senaste avsnittet av "Vem kan slå Anja och Foppa" utmanas två av landets största idrottslegendarer, Anja Pärson och Peter Forsberg, av andra gamla sportprofiler som tävlar i par. I kväll står den gamle hockeyspelaren Markus Näslund och den före detta simmaren Therese Alshammar som utmanare. I första tävlingsmomentet får vi se Anja Pärson och Therese Alshammar mötas i en duell. Tävlingen går ut på att man så snabbt som möjligt ska ta sig igenom en 1,1 meter tjock vägg gjord av frigolit. Till hjälp har de en varsin spade som de ska gräva sig igenom andra sidan väggen. Det är ett moment som kräver mycket adrenalin och hög mjölksyretålighet.  Anja får en rivstart Anja får en rivstart och genom sin explosivitet tar hon ledning i tävlingen. Therese å andra sidan får en trevande inledning när hon försöker hacka sig igenom den gröna frigolitväggen. Anja har kommit en bra bit in i väggen när hon börjar boxa sig fram i sann Mike Tyson-anda.  – Jag behöver en gasmask, säger Therese Alshammar när grönt damm pyser ut från frigoliten. Alpinlegendaren har nästan kommit igenom hela väggen när spaden börjar titta ut från andra sidan. Samtidigt försöker simstjärnan sparka sig igenom. Men det går inte, krafterna har börjat sina. När Anja har grävt fram ett litet hål i väggen försöker hon dyka sig igenom väggen, dock utan framgång.  – Åh fyfan, säger en helt gröntäckt Anja Pärson. Carina Berg och Jessica Almenäs leder "Vem kan slå Anja och Foppa". Bildkälla: Erik Simander/TT Såg ut som Hulken Anja använder sig av benen för att gräva upp ännu mer yta i det tröga materialet. Hon tar sedan en liten ansats och pressar sig igenom frigoliten. Hon vinner av ren råstyrka och får en look som skulle göra självaste Hulken avundsjuk. Anja är nämligen helt täckt grön av frigolit som färgat av hela hennes ansikte och hår. – Lever du ens?, frågar programledaren Jessica Almenäs. Den före detta skidåkaren ser helt slut ut när hon pustar ut som segrare. – Du har frigolit i alla öppningar i hela huvudet, säger Jessica Almenäs. - Det gick inte att andas där inne, menar Anja. Missa inte all drama i kvällens avsnitt av "Vem kan slå Anja och Foppa" som sänds varje söndag på Kanal 5 och Dplay klockan 21:00!

2018-12-14-13:53:10

12-årig flicka har fobi för att äta – "bara en tidsfråga"

Janine Daw, mamma till 12-åriga Grace Daw, berättar för The Sun om hennes dotters matfobi. Hon äter nästintill ingen mat. Janine berättar att Grace läkare säger att det bara är en tidsfråga tills hennes inre organ kommer börja stängas av. Det ska ha pågått ända sedan Grace var nyfödd, då hon även då brukade spy upp både bröstmjölk och välling.  Äter inte mer än en handfull mat Det kan ta upp till 40 minuter för Grace att få i sig bara en tugga. Och så fort hon äter något med en speciell typ av konsistens behöver hon springa till toaletten för att spy. Grace får inte i sig mer än en handfull mat per dag, så hon blir matad via en slang som går rakt in i hennes mage, som kallas mic-key. – Hon är otroligt blek och har mörka ringar runt ögonen. Hon ser ständigt sjuk ut och jag känner mig otroligt skyldig, berättar Janine för The Sun.  Hon fortsätter: – Men förra året blev jag överlycklig över att Grace åt två chokladbitar från sin adventskalender.  En ovanlig sjukdom Några månader efter att läkarna satte dit en mic-key så upptäckte de att Grace led av ALPACA, som är en ovanlig åkomma, då hjärtat inte får tillräckligt med syre. Läkare tror att det är på grund av detta som gör att hon inte kan äta ordentligt. Redan vid nio månader så genomgick Grace en hjärtoperation. Men efter den åtta timmar långa operationen så märkte mamma Janine att den inte hade hjälpt mycket, då Grace fortfarande inte kunde behålla sin mat. Fortfarande ingen lösning Flera psykologer tror att Grace lider av pseudodysphagia, som är en kronisk rädsla för att kvävas. Men trots det har ingen kommit med någon typ av lösning, berättar Janine för The Sun. Den 48-åriga mamman har tvingats säga upp sig från sitt jobb för att kunna ta hand om sin dotter.  – Hon lider inte av anorexia eller bulimi. Det här har varit en konstant kamp sedan hon föddes. Janine har även börjat studera i ett försök att hitta svaret på sin dotters sjukdom. – Jag studerar så hårt jag bara kan för att försöka förstå den här fobin. Det här har även en stor inverkan på hela familjen. Jag kan bara se på när min familj faller i bitar, berättar Janine för The Sun. Alla är rädda för något, men enligt en undersökning så finns det vissa saker som är lite läskigare än andra. Nu visar en undersökning vilka de 10 vanligaste fobierna är, läs om dem här.

2018-07-12-15:55:07

Nu kan du köpa en kopia av "Paradise Hotel"-hotellet i Mexiko

Har du någonsin sett lyxhotellet som deltagarna från realityserien "Paradise Hotel" bor i? Det är ett stort lyxhotell som ligger högt upp på en platå som har en obeskrivlig utsikt i natursköna Mexiko.  Ett hotell med tre sovrum, två bungalows, en gigantisk pool med utsikt mot havet, samt ett torn med ett sovrum i.  Hotellets utsikt. Bildkälla: christiesrealestate.com Enligt danska Ekstra Bladet ska det nu finns ett sådant lyxhotell till salu. Det är ett av flera lyxhotell som finns i området.  Vem skulle inte vilja bo i eller äga ett sånt hotell för att kunna åka dit under sin ledighet? Allt detta kan bli ditt. Det enda som krävs är en summa på 90 miljoner kronor... Lyxhotellets placering. Bildkälla: christiesrealestate.com

2018-12-14-08:27:41