Mikaels ilska mot politikerna: ”Är verklighetsfrämmande”

Mikaels ilska mot politikerna: ”Är verklighetsfrämmande”

Camilla Appelqvist fick vänta på polisen i fem timmar efter ett inbrott, Eva Kristoffersson i tio.

Orsaken: I norra Lappland finns två polisbilar – som ska täcka Sveriges tre största kommuner.

– Vi känner i många fall att vi aldrig varit så här långt ifrån medborgarna än vi är nu, säger Mikael Hannu, polisinspektör och skyddsombud i Gällivare.

Läs hela nyheten:
Mikaels ilska mot politikerna: ”Är verklighetsfrämmande”

Publicerad: 2018-04-16 klockan 19:16

Fler nyheter från Expressen

Mormoderns sorg – dottern och barnbarnen mördades

Kvinnan fick ett erbjudande från sin mamma om att sova över hos sina föräldrar den natten – men avböjde.Morgonen därpå var både hon och hennes två barn döda.Kvinnans make ringde själv till polisen och berättade att han dödat sin familj.– Det är tomt, det är en oändlig sorg, berättar kvinnans mamma i rätten när förhandlingarna inleddes under måndagen.

2018-12-17-19:55:22
Ulf Kristerssons kritik mot Annie Lööf och Jan Björklund: ”Felaktigt val av partner”

Sätt inte kaffet i vrångstrupen nu. – Jag tycker att de har rätt i ett antal frågor, säger M-ledaren Ulf Kristersson – om Sverigedemokraterna. Samtidigt kritiserar han Annie Lööf och Jan Björklund för deras val av förhandlingspartner – och han hävdar att företrädaren Anna Kinberg Batra har fel i sin bok. Han säger också att han i nuläget inte är beredd att flytta in i statsministerbostaden Sagerska huset. 

2018-12-17-19:07:28

Misstänkta inbrott i beslagtagna bilar – flera gripna

Tre unga män i 18-20-årsåldern greps efter misstänkta inbrott i felparkerade bilar som transporterats bort av Malmö stad.Männen ska ha gripits i ett inhägnat område på Lodgatan i Malmö. 

2018-12-17-18:49:12

Två skandinaviska kvinnor har hittats döda i Marocko

Två skandinaviska kvinnor har hittats döda i ett isolerat bergsområde i Marocko. Enligt AFP ska både den danska och den norska kvinnan haft skärskador på halsen. Polisen misstänker brott och har inlett en utredning – men vill inte gå ut med mer information i nuläget, skriver nyhetsbyrån.

2018-12-17-17:56:55
Prognos: De får snö på julafton

Endast en vecka återstår till jul. Efter helgens kraftiga snöfall ligger stora delar av landet under ett vitt täcke – och mycket talar för att snön på många håll kan komma att ligga kvar över julfestligheterna.– Det finns egentligen fyra områden att dela upp det i. Nästan säkert, mer troligt, mindre troligt och inte troligt att det inte blir snö på jul, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

2018-12-17-18:09:07
JUST NU: Lastbil har  vält – stopp i trafiken

En lastbil med släp har vält på riksväg 47 utanför Vara.– Den läcker diesel. Vi har skickat ut två enheter från Lidköping med uppsamlingskärl och pump, säger Dennis Brännehed, styrkeledare på räddningstjänsten.Vägen är helt avstängd och arbetet tros pågå i flera timmar till.

2018-12-17-17:39:36

Två skandinaviska kvinnor hittats döda i Marocko

Två skandinaviska kvinnor har hittats döda i ett isolerat bergsområde Marocko. Enligt AFP ska både den danska och den norska kvinnan haft skärskador på halsen. Polisen har inlett en utredning men vill inte gå ut med mer information i nuläget, skriver nyhetsbyrån.

2018-12-17-17:56:55

Lastbil och bil i allvarlig olycka

En lastbil har krockat med en personbil i närheten av Skelleftehamn i Västerbotten.Tre personer har förts till sjukhus efter krocken, som skedde i höga farter, rapporterar tidningen Norran.– Det är en allvarlig olycka, säger Peder Jonsson vid polisens länskommunikationscentral.

2018-12-17-17:30:12

Räddningsinsats efter trebilskrock

Tre bilar har krockat på Landskronavägen i Helsingborg.Två av bilarna var så illa tilltygade att de fick bärgas.

2018-12-17-17:34:23

Tre fordon i krock - flera fick bärgas från platsen

En trafikolycka med tre fordon inblandade inträffade på Landskronavägen i Helsingborg strax före klockan 17 på måndagen.Det finns inga uppgifter om personskador. 

2018-12-17-17:36:05