Migranter tog sig in i Mexiko  – har utlöst diplomatisk kris

Migranter tog sig in i Mexiko – har utlöst diplomatisk kris

En karavan med tusentals migranter har tagit sig in i Mexiko från gränsen mot Guatemala, rapporterar Sveriges Radio.  

På sin väg in lyckades de riva ner polisens blockader. 

Migranterna som vill ta sig till USA har de senaste dagarna orsakat en diplomatisk kris mellan USA och flera centralamerikanska länder, skriver SR.

Läs hela nyheten:
Migranter tog sig in i Mexiko – har utlöst diplomatisk kris

Publicerad: 2018-10-19 klockan 23:04

Fler nyheter från Expressen

Mays brexitminister avgår i protest

Theresa Mays brexitminister, Dominic Raab, avgår i protest under torsdagsmorgonen."Kan inte med gott samvete stå bakom avtalet med EU", skriver han på sin Twitter.Med beslutet faller pundet drastiskt.

2018-11-15-10:00:35
Silvia dök upp med plåster –  nu bekräftar hovet ingreppet

Drottning Silvia dök upp med ett plåster under ögat vid sin resa i Brasilien.Nu bekräftar hovet för Svensk Dam att Silvia gjorde ett ingrepp i ansiktet.– Det har gjorts på ett sjukhus i Stockholm, säger Margareta Thorngren, informationschef vid hovet.

2018-11-15-10:07:24
Kinberg Batra till sjukhus med ambulans – efter hon avgick

När avgångskraven haglade mot M:s förra partiledare Anna Kinberg Batra ska den riksdagsledamot som pekats ut som den "ledande kuppmakaren" ha försökt få henne att "köpa" sig stöd i kampen om att sitta kvar på partiledarposten – genom att ge honom tyngre poster inom partiet. Det påstår Anna Kinberg Batra i boken "Inifrån", som ges ut på fredag. 

2018-11-15-07:05:28
LIVE-TV: Åkesson håller pressträff

 

2018-11-15-09:41:49
Polis avlossade skott  mot aggressiv man

En knivbeväpnad man stängde under morgonen in sig i en restauranglokal vid järnvägsstationen i Alvesta.Under förhandlingar med mannen avlossade en polis ett skott mot mannen. – Det har uppstått en situation där de skjutit honom i benet, säger Calle Persson, presstalesperson på ledningscentralen för Region Syd.  Ingen annan ska vara skadad.

2018-11-15-07:48:33
Talmannen i möte  med Lööf och Löfven

Efter möten med alla partiledare ska talman Andreas Norlén bestämma hur regeringsbildningen tas vidare.Jimmie Åkesson anser att det nu är dags att pröva Stefan Löfven – och spår samtidigt att SD går i opposition tillsammans med M och KD.– Vi kan utgöra en väldigt stark konservativ opposition. Vi saknar bara 21 mandat i riksdagen och det kommer vi att få om senast fyra år, säger Åkesson.

2018-11-15-08:34:58