Med luftlinjen från Paris till Malmö

Man står en vacker morgon strax före 7 utanför Grand Hotel med några dagars Parisliv ännu brusande i hjärnan och väntar på omnibussen som skall föra de resande ut till aerodromen vid Bourget. Ljuset faller snett och svalt över gatan, Rue Scribe, som mynnar ut i Boulevard des Capucines. De små duktiga och energiska butiksflickorna putsa fönstren och öppna luckorna; det är ett annat Paris som vaknar än det som för några timmar sedan motvilligt domnade bort från bock och biltjut. Och man känner litet av turistens vemod att alltid stå utanför, att alltid röra sig på ytan och inte komma i kontakt med det enkla sunda arbetslivet. Man tittar kanske också efter om inte någon bar är öppen inom räckhåll så att man kan värma sig med en vermouth före resan.

Läs hela nyheten:
Med luftlinjen från Paris till Malmö

Publicerad: 2018-11-07 klockan 21:15

Fler nyheter från Svenska Dagbladet

Pressad May försvarar sin kurs ut ur EU

Theresa May kämpar för att rädda sitt dyrköpta avtal med EU – efter flera regeringsavhopp och ilska i parlamentet. Den brittiska premiärministern hotas dessutom av växande avgångskrav från sina egna.

2018-11-15-00:28:05

Storbritannien, Sverige och EEC

Den 28 oktober röstar det brittiska parlamentet om medlemskap i EEC. Allt talar för att EEC-anhängarna vinner omröstningen. Ett sådant parlamentsbeslut kan bli den utlösande faktorn till en konjunkturuppgång i Storbritannien, konstaterar Hadar Cars i Internationella handelskammaren. Det kan, menar han, finnas goda skäl för svensk exportindustri att inte glömma bort den brittiska marknaden i glädjen över de väntade tullättnaderna på kontinenten.

2018-11-15-19:30:00

Uppgifter: Felskickat mejl kan ligga bakom avhopp

Jayne Svenungssons avhopp från Svenska Akademien kan bero på att hon bröt mot Akademiens sekretessregler. Uppgifterna om sekretessbrottet kom fram på grund av ett mejl som skickades till fel person, skriver Dagens Nyheter. Svenungsson dementerar uppgifterna.

2018-11-15-18:54:06

IOK kräver politiskt stöd för OS i Stockholm

Om det ska bli ett OS i Stockholm 2026 måste huvudstadens politiker göra tummen upp. Det är budskapet från Internationella olympiska kommittén (IOK). – Stockholm måste vara en del av ekvationen, säger IOK:s högsta OS-chef Christophe Dubi till Aftonbladet.

2018-11-15-19:19:11

SvD/Sifo: Lööfs fel att vi inte har en regering än

Samtidigt som Centerpartiets Annie Lööf får sonderingsuppdraget av talmannen så visar en ny Sifo-undersökning att hon är den partiledare som väljarna pekar ut som mest skyldig till att Sverige ännu inte har en regering.

2018-11-15-19:26:44

Tanzanias ambassadör kallas till UD

EU:s ambassadör till Tanzania har tvingats att lämna landet. Som svar på utvecklingen kallar nu utrikesdepartementet upp Tanzanias ambassadör i Stockholm.

2018-11-15-18:43:52