Manlighetens ”kris” riktigt goda nyheter – för männen

Kära läsare,

Är det synd om männen i dag? Den frågan har några av SvD Kulturs skribenter resonerat kring i en uppmärksammad artikelserie. Den brittiske författaren Mark Simpson ger nu sin syn på saken – enligt honom har det aldrig varit bättre att vara man.

I dagens stora reportage i kulturmagasinet undersöker SvD:s prisbelönta ariktekturskribent Elisabet Andersson turerna kring den förestående, radikala ombyggnaden av Sturekvarteret.

Anders Q Björkman skriver söndagskrönika: ”Har vi inte viktigare saker att göra än att avköna språket?”

Trevlig helg!

Läs hela nyheten:
Manlighetens ”kris” riktigt goda nyheter – för männen

Publicerad: 2017-06-18 klockan 08:41

Fler nyheter från Svenska Dagbladet toppnyheter

Brand i ställverk söder om Sundsvall

Det brinner i ett ställverk i Vaple söder om Sundsvall. Branden i en transformatorbyggnad är fullt utvecklad och människor i närheten uppmanas att hålla sig inomhus på grund av kraftig rökutveckling.

2018-05-24-00:14:22

Talibanerna vore att föredra framför detta

Krig, korruption, rädsla och fruktansvärt kvinnoförtryck präglar fortfarande livet i Afghanistan. Den danske författaren Carsten Jensen har med journalisten Anders Hammer rest i landet. Och mött människor som kämpar vidare för ett fungerande samhälle, mot alla odds.

2018-05-23-17:45:00

Kritik mot Teslas reklam för autopilotsystem

Konsumentorganisationer i USA har uppmanat den federala handelskommissionen (FTC) att granska Teslas marknadsföring av bilens autopilotsystem. Orsaken är att flera allvarliga olyckor inträffat.

2018-05-23-23:38:49

Polischef brottsmisstänks efter hatinlägg på Facebook

Efter SvD:s avslöjande om polischefen som spred rasistiska och hatiska inlägg på Facebook kommer mannen nu att förhöras och delges misstanke om brott. – Utredningen har kommit till det läget att vi bedömer att han är skäligen misstänkt, säger åklagaren Martin Tidén. Samtidigt lägger JO ner sin granskning av Polismyndighetens hantering av fallet.

2018-05-23-22:30:00

Man gripen för explosion i Sandviken

En explosion har inträffat i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Sandviken. Lägenheten har rökfyllts men ingen är skadad. En man i 35-årsåldern har gripits, misstänkt för allmänfarlig skadegörelse.

2018-05-23-20:58:06

Ifrågasatt jurist premiärminister i Italien

Juridikprofessorn och advokaten Giuseppe Conte har godkänts som Italiens nye premiärminister av president Sergio Mattarella. – Republikens president har gett mig uppdraget att forma en regering, sade Conte efter ett nästan två timmar långt möte med presidenten.

2018-05-23-14:15:08