Man skjuten på öppen gata – stort polispådrag

Man skjuten på öppen gata – stort polispådrag

En man sköts under söndagskvällen på öppen gata i centrala Herrljunga.

Strax därpå flydde två personer från en kraschad bil i utkanten av orten – enligt uppgifter till GT hör de två händelserna ihop.

– En man är bekräftat skjuten, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i Region Väst.

Offret hämtades med ambulanshelikopter, enligt ett vittne så hade mannen förlorat mycket blod.

Läs hela nyheten:
Man skjuten på öppen gata – stort polispådrag

Publicerad: 2017-08-20 klockan 20:46

Fler nyheter från Expressen

Man med kniv togs vid riksdagens säkerhetskontroll

En besökare togs vid riksdagens säkerhetskontroll med kniv på sig. Han greps av en skyddsvakt och polisen kom till platsen.– Kniven uppmärksammades i samband med säkerhetskontrollen, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmpolisen.

2018-02-20-20:06:38
JUST NU: Malmöpolisen:  ”Ser du bilen – ring oss”

En man i 40-årsåldern hade på tisdagskvällen stämt träff med en man i Arlöv – för att sälja sin bil. De båda männen hade fått kontakt via Blocket. Men när de plötsligt står och köpslår om bilen – sätter sig "köparen" i bilen och kör i väg.– Polisen är intresserad av iakttagelser från allmänheten, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i syd.

2018-02-20-20:08:59
Mariette, 41, om beslutet efter bröstcancern

Två år efter bröstcancerdiagnosen var Mariette Lilja, 41, färdigbehandlad.Men trots det lever hon än i dag med dödsångest och oro inför framtiden.– Cancer tar inte semester, även om man är färdigbehandlad, säger Mariette.

2018-02-20-19:55:00
Beväpnade rånare körde in i butik

Minst tre beväpnade rånare körde in i en guldsmedsbutik i Skärholmen med ett arbetsfordon. De hotade vittnen med något som liknande automatvapen innan de flydde från platsen.– Jag såg hur en traktor tog sats och körde rakt in i en guldsmedsbutik, säger ett vittne.– Jag såg poliser springa igenom köpcentrumet med dragna vapen, säger ett annat.

2018-02-20-18:34:06
Tor, 91 år och Märta, 103 föll offer för äldrerånarna

Tillsammans utgav sig paret för att vara bland annat rörmokare och komma från hemvården för att stjäla åldringars värdesaker. Nu döms paret till tre års fängelse för grova stölder mot åldringar. - Portmonnän var tom, då förstod jag att något var galet, berättar Märta, 103. 

2018-02-20-19:38:26
Tordis fick stroke – sjukhuset var fullt

Tordis Haugen Olsson från Helsingborg drabbades av en stroke.När hon sökte vård fick hon veta att Helsingborgs akutmottagning var full - och utsattes för en mardrömsresa i en sjuktransport trots att hennes tillstånd var akut.– Jag skulle ha åkt i en ambulans. Jag kunde ha dött på vägen, säger hon.

2018-02-20-19:39:05
JUST NU: Danska yxmannen kan vara militant islamist

Den yxman som gick till attack mot ett par tidigare i veckan, och som på måndagen rånade en bank, misstänks för militant islamism.Mannen tros även vara psykiskt instabil.På måndagskvällen kunde yxmannen gripas av polis, efter stort pådrag i Danmark.

2018-02-20-18:40:52
Nya signaler om Riksbankens  planerade räntehöjning

Räntehöjning, var god dröj.Riksbankschefen Stefan Ingves och hans direktion har fått sig en riktig kalldusch - inflationen  i januari blev lägre än vad de förutspått in sin prognos.Det in sin tur kan betyda att bankens signal om räntehöjning i sommar inte längre är aktuell.– Tidpunkten är osäker och dagen data tyder på att höjningen kan komma senare än vad vi tidigare trott, säger Anna Breman, chefsekonom på Swedbank.

2018-02-20-18:58:55
Natalie, 21: ”Det gör mig riktigt jävla rädd”

Natalie Eriksson, 21, är en av dem som reagerar starkt på regeringens förslag att dra in assistans för barn och gamla."Det gör mig rädd. Riktigt jävla rädd", skriver hon på Instagram.

2018-02-20-19:03:41
Sexårig flicka hittades  livlös i simbassäng

Räddningstjänst och ambulans kallades på tisdagen till ett badhus i Trelleborg, med anledning av ett drunkningstillbud. Ett barn, en sexårig flicka, fick föras till sjukhus, efter att ha hittats i en simbassäng. – Barnet var vaket och fick syrgas, säger Torbjörn Krokström, inre befäl hos räddningstjänsten syd.– Badpersonal fick hjärt- och lungräddning och fick liv i henne, säger Karolina Johansson, enhetschef badhuset i Trelleborg.

2018-02-20-17:40:59