Lärare torterade djur – tillsammans med sina elever

I staden Ocala i Florida, USA pågår just nu en utredning efter att det framkommit att en lärare på skolan Forest High School ska ha dränkt tvättbjörnar och låtit hans elever både tittat på och hjälpt honom dränka djuren, enligt Click Orlando.

Videofilmer och bilder tagna av en elev visar hur en fångad tvättbjörn lyfts upp av läraren och med hjälp av några elever slängts nedd i en soptunna som de sedan fyllde med vatten.

Mamman till samma elev som tagit bilderna förklarar hur hennes son kom hem, gråtandes, över det som hade skett med djuren. 

– Jag blev illamående, det är hemskt. Jag känner mig fortfarande illamående, sa mamman till Click Orlando och fortsatte:

– När tvättbjörnarna försökte ta sig upp för att andas så använde de metallrör och tryckte ned dom igen. Och när tvättbjörnen fick upp sitt huvud över ytan så sprutade de vatten i ansiktet på djuret i ett försök att dränka den.

Flertalet djur dödade

Hon förklarade vidare att förutom de två  tvättbjörnarna som dränktes så hittades även en pungråtta död. Varav pungråttan ska ha dödats enbart för sakens skull.

– Jag tycker inte att något djur ska behandlas på det där sättet. Man torterar helt enkelt inte ett djur och dödar den på det där sättet. De skulle ha fångat djuret och sen förflyttat det till ett annat ställe istället, säger hon till Click Orlando.

Ingen brottslig aktion

Tjänstemän från Marion County Public Schools berättar att de håller på att undersöka det som har hänt och att läraren för närvarande är avstängd. 

– Polisen har berättat för oss att läraren inte har begått något brott. Det han gjorde framför sina elever är onekligen väldigt diskutabelt. Tills vår undersökning är färdig så kan jag inte dela med mig av några fler detaljer. Distriktet håller för närvarande på att besluta om lärarens framtid, sa en talesperson från skolan till Click Orlando.

Läs mer: Cirkus Maximum anmäls för djurplågeri: "Inte gjort något fel"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Lärare torterade djur – tillsammans med sina elever

Publicerad: 2018-05-18 klockan 19:42

Fler nyheter från Nyheter24

Hundratals har redan åtalats för den nya lagen rattsurfning

Det är sedan den 1:a februari i år, som den nya lagen infördes, som över 700 personer har åtalas för rattsurfning, enligt LT. Den nya lagen innebär att du som sitter bakom ratten inte får prata i telefon, rattsurfa eller skicka sms utan handsfree. Så du får alltså inte hålla i telefonen när du kör bil, utan man vill att du fokuserar helt på att köra bil.Totalt har 720 personer lagförts sedan den första februari för att ha använt sin mobiltelefon bakom ratten. I de många av fallen har de skyldiga fått strafföreläggande, men över 400 av fallen har åklagaren valt att väcka åtal.  – Innan ett nytillkommet brott har prövats i domstol kan vi inte utfärda strafföreläggande eftersom vi inte vet till exempel vilken påföljd som ska utgå, säger åklagare Frida Molander till Nyhetsbyrån Siren. Efter flera fall i tingsrätten har Åklagarmyndigheten utfärdat strafföreläggande i de flesta fallen. Men i regel utfärdas en böter på 1 500 kronor. – De allra flesta erkänner. Det är alltid en polis som har stannat personen, och polisers vittnesmål väger ganska tungt i bevisningen, säger Molander till Nyhetsbyrån Siren. Åklagaren menar på att lagen fortfarande är så pass ny att många av bilisterna kanske inte hunnit anpassa sitt beteende än. En sak du kan använda dig av för att möjliggöra ett säkrare användande av telefonen är att ha en mobilhållare i bilen. Stick förbi en liten teknikbutik och köp dig en. På så sätt han du ha telefonen nära dig när du kör och det möjliggör att du kan använda den utan att behöva ha den i handen. Du kan sätta mobilhållaren antingen på vindrutan, instrumentbrädan och vissa sätter du i fläkten.Du kan också använda dig av mobilens handsfree-funktion för att svara i telefon. Men ska du använda hörlurar så använd dig av av in-ear-hörlurar, och ha bara en lur i örat. Lägg sedan bort telefonen, du får inte ha den i handen längre. Eller sätt fast den i din mobilhållare.Nyheter24 har tidigare skrivit om en undersökning som visade på var i vårt avlånga land de mest ouppmärksamma bilförarna bor, här kan du ta reda på hur folk kör där du bor.

2018-08-17-10:29:17

Chris anmälde sin familj försvunnen – nu misstänks han för mord

"När jag kom hem igår var det som en spökstad. Hon var inte där. Barnen var inte där. Jag har ingen aning vart de har tagit vägen." Så sa Chris Watts i NBC:s nyhetsprogram "Today" i onsdags. Inge långt efter så erkänner han dock att ha mördat sin gravida fru och deras två döttrar, skriver Aftonbladet.  Det var tidigare i veckan som Shanann Watts och barnen Bella, 4, och Celeste, 3, anmäldes försvunna i Frederick, som ligger i Colorado. Under natten kom hon hem från en affärsresa. Men på grund av ett försenat flyg så kom hon inte hem förrän runt tvåtiden på natten. Dagen därpå, på måndagen, dök Shanann inte upp på sitt inbokade besök hos läkaren och hon svarar inte heller i telefon, rapporterar CNN. Polisen kontaktades och ett stort sökpådrag drogs igång i hopp om att hitta mamman och barnen. Både Colorado Bureau of Investigation och FBI blev inkopplade i sökandet.  Något som polisen tyckte var lite märkligt var att kvar i parets hem låg Shannans plånbok och mobil, hennes bil var också kvar. Något de också reagerade på vad att barnens mediciner var hemma. Polisen kunde heller inte se några tecken på att det hade varit en strid i huset.  Det var i onsdags som Chris gick ut i nationell tv och sa att han saknade sin familj. Han bad dem att komma hem, eller om det var någon som eventuellt hade tagit dem, att låta de gå fria. Han beskrev händelsen som en mardröm, som han inte kunde vakna upp ur.  Chris gripsNatten när Shanann kom hem så hade de haft ett, som Chris beskriver, "känslofyllt" samtal. Men han var noga med att förklara att det inte var ett bråk. På onsdagskvällen runt 23.30 kom polisen och grep Chris i hemmet, och hans bil blev bortbogserad.  Enligt Shananns familj ska hans ha erkänt att han mördat sin familj, och även sagt var kropparna fanns någonstans. Men det är uppgifter som polisen inte har gått ut och bekräftat än. Under torsdagen hittade man Shananns kropp vid ett företag där Chris tidigare arbetat. Polisen hittade barnens kroppar nära sin mamma, liggandes i en bränslebehållare. Bränslebehållarna stod ute på ett fält där Chris arbetat. Man tror att han la flickornas kroppar där för att dölja lukten. Enligt amerikanska medier kommer Chris att begäras häktad misstänkt för tre mord, skriver Aftonbladet. 

2018-08-17-08:44:48

Elon Musk – utbränd och nu behöver Teslas grundare hjälp

Det är mycket nu för grundaren av Tesla Elon Musk. I en intervju med New York Times har den excentriska visionären uppgett att han lider av utmattning. Musk ska ha pendlat mellan skratt och gråt under intervjun. Han beskriver det senaste året som ett "olidligt" år då han ska ha jobbat upp till 120 timmar i veckan. Han har inte haft semester sedan 2001, då han var sjuk i en vecka. Han uppger även att han behövt ta sömntabletter för att kunna somna om nätterna. Och några av Teslas styrelsemedlemmar menar att Musk vid några tillfällen tagit droger för att somna, enligt The New York Times. Men jobbet har kommit i vägen för mycket för Elon. Han fyllde 47 år den 28 juni, och han berättade tårfyllt för tidningen att han spenderade hela sin födelsedag ensam på jobbet. – Hela natten. Inga vänner, ingenting.  Bara två dagar senare höll han på att missa sin brors bröllop där han skulle vara broderns best man. men eftersom Musk jobbar mer än något annat, så hann han med nöd och näppe till ceremonin. Och direkt när det var över, åkte han tillbaka till Teslas huvudkvarter för att ja, fortsätta jobba.  – Det senaste året har varit det svåraste och mest smärtsamma året under hela min karriär, sa han till tidningen. Han fortsätter: – Det var gånger jag inte lämnade fabriken på tre, fyra dagar. Det fanns dagar jag inte ens gick utomhus. Det här har verkligen gått ut över mina barn och vänner. Jag trodde det värsta var över. Jag trodde verkligen det. Det är nog det vad gäller Tesla. Men på det privata planet har det värsta inte kommit än.  Teslas styrelse söker nu en biträdande VD som ska kunna ta över några av Musks ansvarsområden och arbetsuppgifter, skriver New York Times. Jobbet har legat ute i några år, men nu har de lagt i en växel – de måste anställa någon nu. 

2018-08-17-17:55:22

Det här är den farligaste delen av flygningen

Att flyga är för vissa något utav det läskigaste som finns, men för andra är det inga problem alls. En del tycker till och med att det är roligt. Men har du någon gång undrat över vilken del av flygningen som är farligast? Det finns både äldre och nyare statistik på det. För du har säkert hört att de delarna av flygningen som flest olyckor inträffar är när man startar och landar? För några år sedan så tog Boeing fram statistik från åren 2001 till 2010 och där kan man se det, men siffrorna visade också att det fanns skillnad mellan start och landning. Siffrorna visade att 36 procent av flygolyckorna hade inträffade när man landade, dubbelt så många som vid start. Då siffran där var 17 procent, har Svenska Dagbladet tidigare skrivit. Men om man tittade på risken att dö vid landning och vid start så var inte inte en så stor skillnad.  Nyare siffror från Boeing visar fortfarande att landningen verkar vara den "farligaste" delen. För i början av året skrev Traveland Leisure om samma sak – när är det farligast att flyga.  Att flyga är dock en av de säkraste sätten att resa, men om det nu skulle inträffa en olycka så är det mer troligt att den händer under en speciellt punkt på resan. Boeing analyserade kommersiella flygningar mellan år 2007 och 2016. 48 procent av dödsolyckorna inträffade under flygningens sista bit och under landningen.  Näst farligaste punkten är när man startar och lyfter. Så de första och sista minuterna på flygningen är de som är farligast, skriver sajten.  Du kanske vill läsa mer om den riktiga anledningen till varför flygvärdinnan egentligen säger "hej" när du kliver ombord? Om du inte har koll på det så kan du läsa om här. Vet du vad som händer om någon dör ombord på ett flygplan? Det kan du läsa om här. 

2018-08-17-10:07:06

Nostalgi: Här är TV-spelen du aldrig glömmer

Under hösten ska spel som FIFA 19, Red Dead Redemption 2 och Call of Duty: Black Ops 4 släppas. Och samtidigt som det blir kallare ute letar fler och fler sig in sina hem för att spela tv-spel. Men att det släpps nya coola spel är inget nytt utan de har gjorts sedan 80-talet.  Här är nostalgi-lista på tv-spel du aldrig glömmer: Tekken (Playstation, 1994) Vem kan glömma det klassiska mötet mellan Heihachi Mishima och Paul Phoenix? Tekken-serien var ett av de första 3D-fightingspelen som gjordes. På klassiskt manér valde man en karaktär från ett land och sen slogs man i olika delar av världen, antingen mot datorn eller en polare.  Super Mario 64 (Nintendo 64, 1996) Nintendos mest sålda spel någonsin. Oj, vad många minnen det väcker. VVS-montören Mario styrs i detta 3D-plattformsspel genom flera banor. Varje bana är en omgärdad värld där spelaren fritt vandrar runt och utforskar miljön. Världarna är fyllda med utmaningar och fiender, Ya-hooo! Goldeneye 007 (Nintendo 64, 1997) James Bond-hypen letade sig in i TV-spelsvärlden med detta klassiska förstapersonsskjutspel. Agent 007 gav sig ut på banor för ett eller flera deluppdrag för att klara av banan. Multiplayer-läget där man kunde spela med upp till fyra personer samtidigt uppskattades stort av publiken, Men..Vi var helt ok med att spela på en fjärdedels 24-tums-skärm – så länge INGEN vad Oddjob! The Legend of Zelda (NES, 1986) Med en kassett i guldfärg och funktionen att kunna spara sitt spel vart Zelda-spelet snabbt en kung på TV-spelshimmeln, dessutom var Link en hjälte långt innan han hittade trekraften. The Legend of Zelda är en av de största och mest framgångsrika TV-spelsserierna genom alla tider, första spelet som kom 1986 var revolutionerad.  Sonic the Hedgehog (Sega, 1991) I detta fantastiska och minnesvärda äventyrsspel antog man rollen som den antropomorfa igelkotten Sonic, som hade som mål att rädda South Island från att bli övertaget av den ondskefulla antagonisten Dr. Eggman, som redan hade transformerat öns djurpopulation till mekaniska fiender.  Crash Bandicoot (Playstation, 1996) 25 banor, två hemliga banor och sex bosskamper väntade för den brandgula pungdjuret Crash Bandicoot. Han blev muterad av den psykopatiske Dr Neo Cortex och hans ondskefulla kompanjon, Dr Nitrus Brio. Crash uppgift var att stoppa Cortex som planerade att ta över världen samtidigt som han skulle rädda sin flickvän Tawna.  Mortal Kombat (1992) Efter att spelet gjorde succé som arkadspel hamnade det ett år senare på hemmakonsolerna. På Sega Mega Drive-versionen fanns blodet från arkadversionen kvar vilket gjorde att spelet hade en åldersgräns på 15 år, men i Super Nintendo-versionen var våldsamheter bortcensurerat. Detta är ett av många klassiska fighting-spel som fick stor genomslagskraft under 90-talet.  Summer Games (Commodore 64, 1984) Vad passar inte bättre än en riktigt superklassiker i slutet av denna lista. Summer Games på Commodore 64 - WOW. Detta virtuella multisportkarneval-spel gick ut på att man tävlade om de ädlaste medaljerna i olika olympiska sporter, så som löpning, stavhopp och rodd.  Visste du att nu klassas datorspelsberoende som en sjukdom av WHO - läs allt om det här.

2018-08-14-09:25:05

Helgen bjuder på massvis av fina deals - här är sakerna du inte får missa

1.Huawei  Går du och funderar på att köpa en ny mobil? Då kan det vara värt att klicka hem Huawei P20 Pro nu när den är på rea. Mobilen har tre kameror och skärmen är hela 6.1 tum stor. Här hittar du den för .  2. 60 procent rabatt på träningstights från Star Nutrition  Klicka hem ett par träningstights från Star Nutrition för endast .  3. Hörlurar från JVC Hörlurar från JVC som är riktigt kraftfulla och rejält nedsatta i pris. För  blir den din.  4. MacBook Air  Det är inte varje dag som Apple har rea på sina produkter. Nu kan du dock fynda en MacBook Air med 8 GB ramminne för . 5. Stol till matbord   Stol från InterStill som är nedsatt med hela 71 procent till .  6. Strykjärn Ett strykjärn är en väldigt tråkigt utgift. Därför är det perfekt om du klickar hem en som ligger på halva priset.  7. 65 tums TV från Philips  När hösten kommer lär du glo en del på TV. Den här 65 tums LCD TV:n från Philips kommer då inte göra dig besviken. Spara tusenlappar här.  8. Högtalare   Bluetooth-högtalare med en extra bass för riktigt kraftigt ljud som kommer göra dina grannar arga. Klicka hem den här för .  9. Nintendo NES Classic Mini  Spendera kvällarna och helgerna med att spela Nintendo NES klassiska spel så som Mario Cart och Golden Eye. Just nu kan du hitta konsolen för endast . 10. Powerbank  Med en powerbank slipper du gå runt med en urladdad mobil. Den här powerbanken kan ladda både din samt en kamrats mobil samtidigt och kostar nu endast .  11. Energidryck Klicka hem ett helt flak med Nocco för endast 329:-.  13. Moccamaster Kasta din gamla kaffebryggare och unna dig en Moccamaster för ett sjukt gott kaffe. Denna kommer från Moccamaster och finns här. 14. Apple AirPads  Slipp strul med sladdar och införskaffa dig Apple AirPads som dessutom har ett betydligt bättre ljud än tidigare hörlurar från Apple. Här hittar du dem.  15. Chromecast  Med en chromecast kan du streama direkt från din smartphone eller platta direkt till din TV.  Du hittar den här för endast 379 kronor.  16. Samsung iPad  Slappa i soffan eller sängen med en läsplatta från Samsung som nu bara kostar . Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter! Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

2018-08-16-16:27:47

11 riktigt smarta prylar du måste ha till din bil

1. MobilhållareSe GPS och inkommande samtal på skärmen utan att behöva hålla i mobilen. Den här smarta hållaren sitter fast med hjälp av en sugpropp. Du hittar den för 69 kronor här.2. Keyfinder Att tappa bort bilnycklarna är ju inte så kul, men med den här nyckelringen kommer det aldrig att hända. Vissla på den så börjar den pipa och blinka och är lätt att hitta. Klicka hem den här för 49 kronor.3. MinikylVore det inte drömmen med en minikyl i bilen? Den här smarta termoelektriska kylen går enkelt att koppla in i cigguttaget. Här hittar du den.4. IsskrapaDen här roliga isskrapan ser ut som snömannen Yetis tass. Den håller din hand varm när du är ute och skrapar rutorna i vinter! Här kan du köpa skrapan.5. AlkoholmätareNär det kommer till alkohol och bilkörning ska man såklart ta det säkra före det osäkra. Med den här alkomätaren kan du alltid vara säker på att det är lugnt att sätta sig bakom ratten! Den kan också beräkna hur lång tid det kommer ta för dig att förbränna alkoholen. Köp den här.6. Smart fickaHur irriterad blir man inte när man tappar ner mobilen eller nycklarna mellan sätena? Och det händer ju alltför ofta. Men aldrig mer med den här fickan – du slipper både problemet och får extra förvaring. Den kostar 99 kronor här.7. DryckeshållareFäst den här dryckeshållaren i bildörren så att du alltid har din dricka nära till hands. Den passar till de flesta storlekar! Klicka hem den här för 39 kronor.8. KrokarMed de här smarta bilkrokarna kan du hänga upp till exempel matkassar så att de inte faller omkull och varorna spills ut. Du hittar dem här!9. MärkpennaMed den här märkpennan kan du skriva på bilrutan och enkelt torka av det med en trasa. Skriv något roligt på din egen bil, lämna ett gulligt meddelande till någon du gillar eller ett argt till någon som parkerat fel... Pennan hittar du här.10. Lång mobilhållareDen här böjbara, långa mobilhållaren som du sätter fast med en klämma funkar lika bra i bilen som när du vill kolla på film eller läsa recept hemma. Här hittar du den.11. SnacksBarbeque-snacks / Reese's Peanut Butter Cups / Doritos RouletteRäknas kanske inte som en smart pryl – men vad vore en roadtrip utan de rätta snacksen?! Här är några av våra favoriter. Ännu fler både ovanliga och vanliga snacks till billiga priser hittar du här.

2018-08-17-11:11:40

16 smarta saker – som du bara måste ha i väskan

Det finns så många bra saker att fylla väskan med! Oavsett om det är en ryggsäck eller dyr märkesväska.1. Tändare med öppnare Att behöva öppna en kapsyl utan en öppnare blir snabbt ett tidskrävande projekt. Här hittar du den den smarta tändaren. 2. Keyfinder Tappar du alltid bort nycklarna i hemmet och stressar ihjäl dig på morgonen av den anledningen? Genom att vissla kommer Keyfindern som du fäst på nyckelringen att blinka och pipa. 3. Ninja Wallet Det kan vara svårt att tro, men med det här kortet får du hela 18 verktyg i ett!  Skruvmejslar, linjaler, skiftnycklar, fruktskalare, konservöppnare, kapsylöppnare och kartongskärare. Klicka hem en Ninja Wallet här.4. Innerväska att ha i väskan Det här är alltså en innerväska som enkelt rymmer det många har i handväskan. Så när man sedan byter väska så följer allting enkelt med. Finns i flera färger. 5. Liten nödladdare Här är en smidig nödladdare – som enkelt ryms i fickan eller handväskan. När mobilen klagar över lite batteri drar du bra fram den här lilla prylen till din räddning. 6. Fidget Cube för den rastlöse Denna är perfekt för dem som inte kan sitta stilla med sina fingrar. Den har sex knapptryckande funktioner och finns här i flera olika färger.7. Dina egna bollar Har du inga egna bollar att klämma på när stressen kryper i kroppen? Här kan du klicka hem ett par egna bollar för 49 spänn. Det kommer nog se lite roligt ut när du drar fram dem ur väskan dock. 8. Rygg- eller huvudkliare Ibland har man ingen i närheten som kan klia en på ryggen eller huvudet, och då kommer dessa verktyg väldigt väl till pass. Den långa ryggkliaren hittar du här och huvudmassören här. Det är faktiskt inte konstigt att ha det här i handväskan, för det finns alltså folk som på riktigt har detta med sig. 9. Tumstock på nycklarna Du vet när man får ett plötsligt behov av att mäta något men inte har någon tumstock? Det problemet kommer aldrig uppstå om du har en nyckelring med en 50 centimeters tumstock på. Nyckelringen kostar 29 kronor och finns här.10. Roliga kondomer Vill du inte ha barn eller någon könssjukdom? Då ska du använda kondom! Och kanske är det lättare och roligare att köpa kondomer med fyndiga texter, än vanliga tråkiga? Använd kondom! Köp kondomerna här. Hur bra som helst!11. Fläkt med sprayflaska Har du hört talas om en minifläkt med en liten vattenspruta på? För endast 99 kronor blir den här din. 12. Paraply med lampor Det här paraplyet ser riktigt mysigt ut! Men är också praktiskt för att slippa rädslan för mörkret. Du hittar paraplyet här för 249 kronor.13. HårsnoddDen här typen av hårsnoddar är skonsamma för håret! Spana in dem här.14. Tamagotchi Alla minns väl Tamagotchin! Om du inte gör det är du nog för ung... Just nu kan du klicka hem en under hundralappen. 15. USB-minne Ha alltid ett USB-minne nära till hands! Finns i olika storlekar här. 16. Kabel med många funktioner Hur jobbigt är det inte när du söker efter en kabel, men antingen inte har den med dig, eller så kommer alla andra trassliga kablar med i samma härva?  Här får du flera kablar i ett! För bara 149 kronor.

2018-08-17-13:35:49

Peter Madsen kommer flyttas till Herstedvester fängelse

Det var under fredagsmorgonen som nyheten om att Peter Madsen kommer att få byta fängelse kom. Det efter att han förra veckan blev misshandlad av en 18-årig intagen på Storström fängelse, där Madsen sitter idag.  Men nu kommer Madsen att flytta från Storström fängelse till Herstedvester fängelse, men när flytten kommer att äga rum är fortfarande oklart. Madsens försvarsadvokat, Betina Hald Engmark, bekräftade att det har blivit beviljat. "Det kommer att ske när det finns en ledig plats" skriver hon i ett sms till danska Ekstrabladet.   På Herstedvester fängelset sitter några av Danmarks värsta fångar och ska vara specialiserat på behandling av personer som anses vara farliga och sexualförbrytare. På Herstedvester sitter främst personer som begått mord, grov misshandel och våldtäkt. Herstedvester ligger utanför Köpenhamn. Bildkälla: Google Maps Herstedvester  Herstedvester fängelset byggdes år 1935 och är beläget utanför Köpenhamn. Totalt sitter det 151 intagna i fängelset och av dessa är 95 procent är män. Fängelset skriver på sin hemsida att man försöker att rehabilitera de intagna genom att efterlikna livet på utsidan.  Detta gör de genom att erbjuda flera olika jobb samtidigt som de intagna kan ägna sig åt flera olika fritidssysslor. De har även flera skyldigheter, det vill säga att de minst måste jobba eller studera 37 timmar i veckan. De intagna har även möjlighet att umgås med varandra, om de inte önskar att hålla sig för sig själva. I fängelset har de intagna även rätt till en timmes besök varje vecka.  Herstedvester fängelse. Bildkälla: Herstedvester fängelse Enligt fängelset så ger man behandling till de intagna genom framförallt tre olika mål. Vilka är följande normalitet, kontroll och reintegration. Normalitet - innebär att fängelset verkar för att de intagna ska få leva så likt ett vanligt liv som möjligt. Det innebär även, att den intagne har samma rättigheter som viken medborgare som helst. Kontroll - Fängelset kontrollerar de intagna för att se till så att de kan reglera deras beteenden samt ser till så att de följer fängelsets regler och föreskrifter.  Reintegration - Fängelset arbetar även för att den intagne ska kunna återgå till ett normalt liv efter avtjänat straff.  På fängelset kan man studera bland annat engelska, danska och grönländska eller matematik och arbeta varje dag mellan 07 och 15. En verkstad finns även på fängelset. Man kan också tvätta, laga mat och städa efter arbetstimmarna. Det är tillåtet att ha egna hygienartiklar och kläder, men ingen egen elektronik. Men möjligheten att hyra Playstation 2, cd-spelare eller tv finns.   "Lyxfängelse"  Fängelset där Madsen sitter nu, Storström fängelse, öppnades i september 2017 och räknas som ett av världens lyxigaste fängelse.  "Storström Fängelse sätter ramarna för världens mest humana slutna fängelse med en arkitektur som stöder de intagnas psykiska och fysiska välbefinnande och som samtidigt är en säker och bekväm arbetsplats för de anställda" arkitektbyrån C.F Møller om fängelset på deras hemsida. Avtjänar livstidsstraff Det var den 25 april 2018 som Madsen dömdes till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Han avtjänar sitt livstidsstraff på Storström Fängelse i Köpenhamn, men ska nu alltså byta Herstedvester fängelse. Peter Madsen dömdes för mord, sexualbrott under särskilt försvårade omständigheter och brott mot griftefriden. Madsen kommer att överklaga sin dom i september.  Här kan du läsa om bevisen som fällde Peter Madsen.

2018-08-17-13:12:09

Sverigedemokraterna: "Parkeringsböter är invandrarnas fel"

Sverigedemokraterna i Sigtuna har hamnat i blåsväder på grund av sitt valmanifest. De skyller nämligen alla parkeringsböter i Sigtuna på invandrarna. I valmanifestet går det att läsa följande."Då mångkulturen kostar så mycket pengar har de etablerade politikerna valt att 'straffbeskatta' inte bara allt som rör sig, utan även bilar som står still. Kommunen ligger i topp i länet gällande p-böter. Otydliga parkeringsregler ger bötfällda kommunbor och besvikna besökare. Att folk åker bil trots extrema kostnader beror på att bilen är helt nödvändig. Vi i SD vill underlätta för bilisterna och sluta se dem som en kassako."Sverigedemokraternas ordförande, Inga-Lill Björkman, i Sigtuna kommenterade det som stod i valmanifestet för hemsidan Inte rasist men. – Det vet du väl, vart alla pengarna går? Pengarna måste ju tas från något för att betala för invandringen. Men just nu har jag inte lust att svara på dina frågor, säger Inga-Lill Björkman till IRM.Sverigedemokraterna i Sigtuna kallar sig även för vårdpartiet men har inga konkreta förslag för just vården. Istället väljer de att rikta in sig på polisväsendet när de pratar om vården."SD är ett av de största partierna bland kvinnor. Vi är vårdpartiet och vi är partiet som tar alla kvinnors trygghet på allvar. Vi blundar in, likt etablissemanget, för hedersvåld och annan problematik som massinvandringen fört med sig. Vi säger ja till riktiga poliser och nej till shariapoliser."Även här har inte Björkman något svar till varför man väljer att pratar om polisväsendet när man ska diskutera vården.– Just nu har jag inte lust att prata med dig, säger Inga-Lill Björkman till IRM.Nyheter24 har tidigare skrivit om Jimmie Åkessons misstro på Sverigedemokraterna i valet 2018. Han har tydligt gått ut med att han tror att paritet inte kommer att sitta i regeringen efter valet. En vändning från att han tidigare trott att partiet skulle bli störst efter valet. Läs mer om det här. 

2018-08-17-10:50:17