Liga drog in miljoner på fusk på högskoleprovet

Liga drog in miljoner på fusk på högskoleprovet

Männen misstänks ha tagit upp till 170 000 kronor i betalt för att fuska fram toppresultat på högskoleprovet.

Till sin hjälp: avancerad teknisk fuskutrustning i form av speciella hörsnäckor.

För miljonerna ska de misstänkta bland annat ha köpt värdeföremål i guld – och fört ut från Sverige. 

Verksamheten misstänks ha pågått under fyra-fem års tid – och omsatt över tio miljoner kronor. Hittills har 2,8 miljoner kronor säkrats av Ekobrottsmyndigheten.

Läs hela nyheten:
Liga drog in miljoner på fusk på högskoleprovet

Publicerad: 2018-04-17 klockan 10:45

Fler nyheter från Expressen

Kvinnorna som invandrade till  Sverige – och blev drottningar

Sju drottningar har suttit i det svenska kungahuset de senaste 200 åren.Ingen av dem har varit svensk.– Kvinnorna har försökt skapa utrymme för sitt eget liv, med varierande resultat. Somliga har försökt anpassa sig, nästan till döds, och helt slätat ut sin personlighet, säger Mia Gröndahl, ordförande för Christinas Wänner på Christinehofs Slott.

2018-12-17-20:03:42

Stor knarkrazzia – tre personer gripna

Polisen i Borås har under måndagen genomfört en större razzia. Enligt Borås Tidning har man gjort stora beslag av narkotika och gripit tre personer.– Det är riktigt att vi haft en insats och det har enligt plan resulterat i gripanden, säger Magnus Reinholdsson, gruppchef vid Grova brott, till tidningen. 

2018-12-17-20:07:12
Mormoderns sorg – dottern och barnbarnen mördades

Kvinnan fick ett erbjudande från sin mamma om att sova över hos sina föräldrar den natten – men avböjde.Morgonen därpå var både hon och hennes två barn döda.Kvinnans make ringde själv till polisen och berättade att han dödat sin familj.– Det är tomt, det är en oändlig sorg, berättar kvinnans mamma i rätten när förhandlingarna inleddes under måndagen.

2018-12-17-19:55:22
Ulf Kristerssons kritik mot Annie Lööf och Jan Björklund: ”Felaktigt val av partner”

Sätt inte kaffet i vrångstrupen nu. – Jag tycker att de har rätt i ett antal frågor, säger M-ledaren Ulf Kristersson – om Sverigedemokraterna. Samtidigt kritiserar han Annie Lööf och Jan Björklund för deras val av förhandlingspartner – och han hävdar att företrädaren Anna Kinberg Batra har fel i sin bok. Han säger också att han i nuläget inte är beredd att flytta in i statsministerbostaden Sagerska huset. 

2018-12-17-19:07:28

Misstänkta inbrott i beslagtagna bilar – flera gripna

Tre unga män i 18-20-årsåldern greps efter misstänkta inbrott i felparkerade bilar som transporterats bort av Malmö stad.Männen ska ha gripits i ett inhägnat område på Lodgatan i Malmö. 

2018-12-17-18:49:12

Två skandinaviska kvinnor har hittats döda i Marocko

Två skandinaviska kvinnor har hittats döda i ett isolerat bergsområde i Marocko. Enligt AFP ska både den danska och den norska kvinnan haft skärskador på halsen. Polisen misstänker brott och har inlett en utredning – men vill inte gå ut med mer information i nuläget, skriver nyhetsbyrån.

2018-12-17-17:56:55
Prognos: De får snö på julafton

Endast en vecka återstår till jul. Efter helgens kraftiga snöfall ligger stora delar av landet under ett vitt täcke – och mycket talar för att snön på många håll kan komma att ligga kvar över julfestligheterna.– Det finns egentligen fyra områden att dela upp det i. Nästan säkert, mer troligt, mindre troligt och inte troligt att det inte blir snö på jul, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

2018-12-17-18:09:07
JUST NU: Lastbil har  vält – stopp i trafiken

En lastbil med släp har vält på riksväg 47 utanför Vara.– Den läcker diesel. Vi har skickat ut två enheter från Lidköping med uppsamlingskärl och pump, säger Dennis Brännehed, styrkeledare på räddningstjänsten.Vägen är helt avstängd och arbetet tros pågå i flera timmar till.

2018-12-17-20:05:51

Två skandinaviska kvinnor hittats döda i Marocko

Två skandinaviska kvinnor har hittats döda i ett isolerat bergsområde Marocko. Enligt AFP ska både den danska och den norska kvinnan haft skärskador på halsen. Polisen har inlett en utredning men vill inte gå ut med mer information i nuläget, skriver nyhetsbyrån.

2018-12-17-17:56:55

Lastbil och bil i allvarlig olycka

En lastbil har krockat med en personbil i närheten av Skelleftehamn i Västerbotten.Tre personer har förts till sjukhus efter krocken, som skedde i höga farter, rapporterar tidningen Norran.– Det är en allvarlig olycka, säger Peder Jonsson vid polisens länskommunikationscentral.

2018-12-17-17:30:12