Liga drog in miljoner på fusk på högskoleprovet

Liga drog in miljoner på fusk på högskoleprovet

Männen misstänks ha tagit upp till 170 000 kronor i betalt för att fuska fram toppresultat på högskoleprovet.

Till sin hjälp: avancerad teknisk fuskutrustning i form av speciella hörsnäckor.

För miljonerna ska de misstänkta bland annat ha köpt värdeföremål i guld – och fört ut från Sverige. 

Verksamheten misstänks ha pågått under fyra-fem års tid – och omsatt över tio miljoner kronor. Hittills har 2,8 miljoner kronor säkrats av Ekobrottsmyndigheten.

Läs hela nyheten:
Liga drog in miljoner på fusk på högskoleprovet

Publicerad: 2018-04-17 klockan 10:45

Fler nyheter från Expressen

En person död efter trafikolycka

En ung man avled efter en trafikolycka utanför Nykvarn under natten mot lördage, enligt polisen.Föraren hade under natten av okänd anledning stannat med sin bil på E20 – och blev då påkörd av en annan bil.– Varför bilen stod stilla på motorvägen vet vi inte, men den blev påkörd bakifrån, säger Thomas Sjösten till Länstiningen.

2018-09-22-12:42:10

Fängelse för våldtäkt på flicka

En 22-årig man har dömts till tre och ett halvt års fängelse för att ha våldtagit en 14-årig flicka i en lekstuga i Ronneby i juli.

2018-09-22-12:35:08
Melanias dröm: Vill  få leva lyxlivet igen

Innan ansvaret som första dam levde Melania Trump ett mer privat lyxliv. Nu när relationen till maken stormar och ögonen riktas mot henne – verkar det tidigare livet vara suktande igen.– Hon överväger olika alternativ, uppger en källa för Hollywoodlife.

2018-09-22-12:22:27
Här testar 10 pensionärer den populära dansen

Ett äldreboende i Kanada har dragit in över 1,5 miljon videovisningar.Det efter att ett gäng pensionärer testade den populära dansen ”flossing” framför en kamera.”Som du kan se på deras leenden hade de väldigt roligt!”, skriver äldreboendet på Facebook.

2018-09-22-11:51:19

Två bilar i krock – trafikstörningar på platsen

Två bilar kolliderade under förmiddagen i Hässleholm. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.Enligt polisen är det vid lunchtid trafikstörningar på platsen.

2018-09-22-11:21:04
SD kommer rösta på  alliansens talmanskandidat

Sverigedemokraterna kommer rösta på alliansens talmanskandidat Andreas Norlén (M) i talmansvalet på måndag.  – Av de två nominerade kandidaterna från S respektive M väljer vi att aktivt rösta för M:s kandidat, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson i ett pressmeddelande.Åkesson uppmanar "vänner av praxis" att aktivt rösta för SD:s Björn Söder som andre vice talman.  – Vi välkomnar ett brett stöd för Andreas Norlén i riksdagen, säger M:s gruppledare i riksdagen Tobias Billström. "Sånt här händer inte av sig själv. Vad har SD fått i utbyte för att rösta på moderaternas talmanskandidat? Löfte om direkt och avgörande inflytande över en framtida Alliansregering?" skriver justitieminister Morgan Johansson på Twitter. 

2018-09-22-11:04:32

Person förd med ambulans till sjukhus efter trafikolycka

Efter en trafikolycka under lördagsförmiddagen har en person förts till sjukhus med ambulans.– Den har skett i en korsning, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

2018-09-22-10:43:40
MP vill göra upp med alliansen i Stockholms län

Alliansen i Stockholms län vill säkra en bred majoritet i landstingsfullmäktige och har bjudit in Miljöpartiet till samarbete. Och trots tidigare gräl om Nya Karolinska verkar MP vara redo att byta block, rapporterar SvD. Anledningen: MP vill stoppa vågmästaren Sverigedemokraterna från inflytande. 

2018-09-22-10:46:06
Bodströms känga till Annie  Lööf: ”Biten av en sosse”

Röran inför talmansvalet får den tidigare justitieministern Thomas Bodström att reagera.Han anklagar Annie Lööf för att sky allt samarbete med Socialdemokraterna:– Det är som att hon blivit biten av en sosse när hon var liten, säger han i TV4 Nyhetsmorgon. Hon skyr ju Socialdemokraterna, vilket är konstigt.

2018-09-22-10:25:25
Misstänkt grovt brott – polis har spärrat av plats

Polisen har spärrat av ett område utomhus i Markaryd. Orsaken är att man misstänker att ett grovt brott inträffat.– Jag kan inte säga mer nu, men vi har en målsägande som ska höras, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson hos polisen i region syd.

2018-09-22-10:02:15