Leif GW:s teori om  mordet på Helén, 10

Leif GW:s teori om mordet på Helén, 10

Morden på Helén Nilsson och Jannica Ekblad 1989 var länge ouppklarade.

Det tog 15 år tills Ulf Olsson kunde knytas till båda morden. Den fällande domen mot honom var ett resultat av förbättrad teknik, ihärdigt polisarbete och ett avgörande tips under en fest.

I kvällens GW:s mord i TV4 och presenterar Leif GW Persson bland annat sin teori om varför mördaren Ulf Olsson dödade Helén Nilsson.

– Angreppet mot Helén är troligtvis oplanerat och impulsivt, allt talar för det, säger Leif GW Persson i programmet.

Läs hela nyheten:
Leif GW:s teori om mordet på Helén, 10

Publicerad: 2018-04-17 klockan 06:00

Fler nyheter från Expressen

Två bilar i krock – förare smet

Två bilar uppges ha krockat i Malmö.Enligt polisen har en av förarna smitit från platsen.

2019-03-08-13:22:20
Misstänkta Hells Angels- männen gripna för mord

Två Hells Angels-män har häktats misstänkta för att ha mördat på mc-klubbens egen gård i Karlstad – och nu tyder allt på att de kommer fällas för dådet.Under eftermiddagen greps de båda männen i sina lägenheter av Värmlandspolisen. – Jag kan bekräfta att båda är gripna och förda till häktet, allt gick lugnt till, säger Anders Forsman, chef för grova brott i Värmland. 

2019-03-08-11:12:20
Misstänkt Hells Angels- mördare jagas av polis

Två Hells Angels-män har häktats misstänkta för att ha mördat på mc-klubbens egen gård i Karlstad – och nu tyder allt på att de kommer fällas för dådet.En av dem greps i sin bostad, den andre befinner sig på fri fot.– Vi håller på att leta efter honom på alla ställen som vederbörande kan tänkas befinna sig på, säger Anders Forsman, vid Värmlandspolisens rotel för grova brott.

2019-03-08-11:12:20
JUST NU: Ung man huggen med kniv i magen på torg

En man i 20-årsåldern har blivit knivhuggen i samband med ett bråk mellan två personer på ett torg i Ystad.Den skadade personen förs med ambulans till sjukhus.Polisen söker med helikopter efter den misstänkta gärningsmannen.– Vi jagar efter honom för fullt, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region syd.

2019-03-08-12:29:49

Ung man knivhuggen – förd till sjukhus

En ung man i 20-årsåldern ska ha blivit knivhuggen i samband med ett bråk mellan två personer i Ystad.Den skadade personer förs med ambulans till sjukhus. Skadeläget är okänt.

2019-03-08-12:29:49
M-kvinnornas egna ord om tafsandet

Tre av de kvinnliga M-riksdagsledamöter som utsatts för ex-ministern Eskil Erlandssons tafsande vittnar nu för Expressen om hans beteende. Cecilia Magnusson berättar om en händelse på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien redan 2016. – Han lade handen på mitt lår under bordet. Jag sköt undan den direkt, men den kom tillbaka, säger hon till Expressen. M-riksdagsledamoten Cecilie Tenfjord-Toftby utsattes för en liknande situation – i riksdagens lunchmatsal – i oktober förra året.– Det var ett övertramp och totalt oacceptabelt. Jag kände mig kränkt, säger hon nu till Expressen. 

2019-03-08-10:00:32
10 anledningar till att internationella kvinnodagen fortfarande behövs

Sverige toppar internationella jämställdhetslistor.Men är vi jämställda? Nej, inte riktigt.Syftet med den internationella kvinnodagen är att uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation.Här är tio bevis på att vi fortfarande behöver göra det i Sverige.

2019-03-08-12:20:36
M-toppen: Tafsade på mig i riksdagen

En av de utsatta kvinnliga M-riksdagsledamöterna, Cecilia Magnusson, träder nu fram för Expressen och berättar att ex-ministern Eskil Erlandsson tafsade på henne redan 2016 – i samband med ett evenemang på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien i Stockholm.– Han lade handen på mitt lår under bordet. Jag sköt undan den direkt, men den kom tillbaka, säger Magnusson till Expressen. M-riksdagsledamoten Cecilie Tenfjord-Toftby som också utsatts för Erlandssons tafsande berättar om en liknande situation – i riksdagens lunchmatsal, i oktober förra året.– Det var ett övertramp och totalt oacceptabelt. Jag kände mig kränkt, säger hon nu till Expressen. 

2019-03-08-10:00:32
Michael Skråmos liv –  innan han anslöt till IS

Han tog med fru och barn till Syrien för att ansluta till IS. Han har hyllat terrordåd och verkat för att rekrytera nya IS-anhängare.Nu har Michael Skråmo från Göteborg gripits.Hustrun Amanda avled i ett flyganfall för några veckor sedan och de sju barnen är omhändertagna.Så var hans liv – innan han valde gå med i terrorsekten.

2019-03-08-12:02:35