Ledamoten: En stor vinst för Akademien

Svenska Akademien lurade pressen och höll sitt torsdagsmöte på hemlig plats. Den krisande kulturinstitutionen utsåg där vårterminens sekreterare, direktör och kansler – och beslöt att på fredagen offentliggöra det länge emotsedda pressmeddelandet.

– Det är en stor vinst för Akademien, säger ledamoten Göran Malmqvist till TT.

Läs hela nyheten:
Ledamoten: En stor vinst för Akademien

Publicerad: 2018-04-19 klockan 09:38

Fler nyheter från Svenska Dagbladet

Trump försiktig om straff för Saudiarabien

Såväl amerikanska senatorer som Reportrar utan gränser vill sätta hård press på Saudiarabien efter medgivandet om att journalisten Jamal Khashoggi dödats på det saudiska konsulatet i Istanbul. Men USA:s president Donald Trump uttrycker sig mer försiktigt.

2018-10-20-02:29:10

Ilska och sorg efter tågolycka i Indien

Borde tågföraren ha känt till att det stod folk på spåren, eller var det upp till arrangörerna att varna om den årliga festivalen? Tågmyndigheter och lokala företrädare beskyller varandra efter den värsta tågolyckan på flera år i Indien.

2018-10-20-12:16:40

Polske ”pistolmannen” på jakt efter omöjliga målrekordet

För bara några månader sedan var han okänd. Nu är Genoas succéanfallare Krzysztof Piątek namnet på allas läppar. Efter den bästa debutantstarten i Serie A på nästan 70 år kan han köpas dyrt av en toppklubb redan i januari. Men först kan den polske ”pistolmannen” slå Gabriel Batistutas omöjliga målrekord.

2018-10-20-11:22:57

Marie Antoinettes utsmugglade juveler till salu

När Ludvig den XVI och Marie Antoinette skulle fly den franska revolutionen smugglades värdefulla juveler ut ur landet. Kungaparet misslyckades och de miste sina huvuden. Men juvelerna klarade sig och nu är de till salu i vad som kallas århundrades juvelauktion.

2018-10-20-11:08:30

Är män lika välkomna med sin ofrivilliga slakhet?

Aldrig har vi sett så mycket mensblod och hört kvinnor tala om svettningar och minskad sexlust som nu. Det råder klimakteriehype. Men vi ska inte nedlåta oss att nedvärderas till hormonstyrda varelser för mindre än att vi lika öppet ska tala om ofrivilligt slaka manslemmar.

2018-10-20-11:00:00

El-suvens kaxiga mål: ”Spöa skiten ur Tesla”

AUDI E-TRON | I Namibias saltöken finns körförhållanden som trots värmen efterliknar snön i Lappland en kall vinterdag. Där stiftar vi för första gången bekantskap med Audis första elbil. E-tron har som mål att koppla greppet om konkurrenter från såväl Tesla som Jaguar och Mercedes-Benz.

2018-10-20-10:45:00