Las Vegas-skytten sköt en vakt sex minuter innan dådet

Det har gått lite mer än en vecka sedan den största masskjutningen i modern amerikansk historia. Nu har polisen släppt nya uppgifter om vad som hände innan massmördaren 64-årige Stephen Paddock tog sitt eget liv. En uppgift som CNN hävdar är helt annorlunda mot vad alla trott tidigare.

Han blev nämligen påkommen innan dådet av en säkerhetsvakt vid namn Jesus Campo. Vakten undersökte en öppen dörr och ett "borrande ljud" i närheten av Paddocks svit på 32:a våningen på Mandalay Bay och det såg 64-åringen via alla kameror som han placerat ut. 

Det berättade Las Vegas-sheriffen Joseph Lombardo nyligen vid en pressträff.

Polisen

Vakten sköts i benet sex minuter innan dådet påbörjades och det tror polisen kan vara en anledning till att Paddock inte lämnade rummet för att döda ännu fler, skriver USA Today. Polisen har jobbat med en teori om att skytten hade planer på att lämna rummet för att döda fler. Det finns även uppgifter om att han hade sprängmedel i sin bil. Nu tror polisen alltså att han kan ha blivit störd av säkerhetsvakten.

Dådet varade i ungefär tio minuter och det finns inga tydliga svar på varför han valde att avbryta efter den tiden, skriver Reuters.

I hotellrummet fanns en rosa lapp som polisen först trodde var ett självmordsbrev, men som antagligen var mystiska uträkningar av olika slag.

Fortfarande har polisen inte kunnat fastställa något motiv till masskjutningen där minst 58 människor förlorade sina liv.

Läs också om varför dådet inte kallas för ett terrordåd.

TV: Här är polisens obehagliga bilder inifrån Las Vegas-skyttens hotellrum

[youplay:sp,71,140614,000,0]

Läs hela nyheten:
Las Vegas-skytten sköt en vakt sex minuter innan dådet

Publicerad: 2017-10-10 klockan 07:41

Fler nyheter från Nyheter24

Det här kommer att hända med Peter Madsens ubåt

I augusti 2017 skakades Sverige och resten av världen av mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Hon mördades av Peter Madsen på hans ubåt Nautilus.  Efter en lång rättsprocess dömdes Madsen till livstids fängelse för det brutala mordet.  Men frågan återstod – vad kommer att hända med den hemmagjorda ubåten?  Kommer att förstöras  I samband med livstidsdomen bestämde tingsrätten och högsta domstol att ubåten UC3 Nautilus som Kim Wall mördades i, ska förstöras. Att förstöra saker som en gärningsman använt i sitt brott är normalt, men att förstöra något som är så pass stort som ubåten hör inte till det vanliga. Peter Madsens ubåt väger 33 ton och är nästan 18 meter.  Anledningen till att man inte brukar förstöra en sådan stor sak är enligt Köpenhamnspolisen för att det är väldigt dyrt, skriver danska tidningen BT.  Vill inte säga hur mycket det kommer att kosta  Men hur mycket det kommer kosta att förstöra ubåten vill inte Köpenhamnspolisen berätta. Bland annat är det för att fallet Kim Wall fått stor uppmärksamhet i media samt att man inte vill återanvända den i kommersiellt syfte. Tidningen BT har försökt att få ut uppgifter gällande när båten ska förstöras.  "Denna bedömning grundas dels i att detta är ett mordfall som har fått stor uppmärksamhet i media och hade en stor offentlig uppmärksamhet. De begärda uppgifterna avser interna dokument och i regel finns det ingen rätt till åtkomst av filen från utomstående [...]. Dessutom grundas domstolsbeslutet att förstöra ubåten på det faktum att det skulle vara stötande för rättvisan om ubåten skulle återanvändas eller brukas i kommersiellt syfte", är en del av meddelandet som en juridisk Officer skrivit till BT. Enligt BT har Peter Madsens hemmagjorda ubåt ännu inte förstörts, eftersom att polisen fortfarande arbetar med att få jobbet gjort till ett lämpligt pris.  Tidigare i höst gästade Kim Walls föräldrar tv-programmet Skavlan. Det kan du se och läsa mer om här!

2018-12-13-14:24:11

Det här kommer hända med Peter Madsens ubåt

I augusti 2017 skakades Sverige och resten av världen av mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Hon mördades av Peter Madsen på hans ubåt Nautilus.  Efter en lång rättsprocess dömdes Madsen till livstids fängelse för det brutala mordet.  Men frågan återstod – vad kommer att hända med den hemmagjorda ubåten?  Kommer att förstöras  I samband med livstidsdomen bestämde tingsrätten och högsta domstol att ubåten UC3 Nautilus som Kim Wall mördades i, ska förstöras. Att förstöra saker som en gärningsman använt i sitt brott är normalt, men att förstöra något som är så pass stort som ubåten hör inte till det vanliga. Peter Madsens ubåt väger 33 ton och är nästan 18 meter.  Anledningen till att man inte brukar förstöra en sådan stor sak är enligt Köpenhamnspolisen för att det är väldigt dyrt, skriver danska tidningen BT.  Vill inte säga hur mycket det kommer att kosta  Men hur mycket det kommer kosta att förstöra ubåten vill inte Köpenhamnspolisen berätta. Bland annat är det för att fallet Kim Wall fått stor uppmärksamhet i media samt att man inte vill återanvända den i kommersiellt syfte.Tidningen BT har försökt att få ut uppgifter gällande när båten ska förstöras.  "Denna bedömning grundas dels i att detta är ett mordfall som har fått stor uppmärksamhet i media och hade en stor offentlig uppmärksamhet. De begärda uppgifterna avser interna dokument och i regel finns det ingen rätt till åtkomst av filen från utomstående [...]. Dessutom grundas domstolsbeslutet att förstöra ubåten på det faktum att det skulle vara stötande för rättvisan om ubåten skulle återanvändas eller brukas i kommersiellt syfte", är en del av meddelandet som en juridisk Officer skrivit till BT. Enligt BT har Peter Madsens hemmagjorda ubåt ännu inte förstörts, eftersom att polisen fortfarande arbetar med att få jobbet gjort till ett lämpligt pris.  Tidigare i höst gästade Kim Walls föräldrar tv-programmet Skavlan. Det kan du se och läsa mer om här!

2018-12-13-14:24:11

Den misstänkte skytten i Strasbourg har dödats av polis

Vid 20-tiden i tisdags kväll öppnade en man eld på en julmarknad i centrala Strasbourg, Frankrike. Tre personer miste livet och totalt skadades 13 personer i samband med dådet, något som Nyheter25 tidigare har rapporterat om.  Polisen sköt mot mannen, som ska ha skadats innan han flydde platsen. Minst 350 poliser har arbetat intensivt med att försöka få fast gärningsmannen.  Under torsdagskvällen rapporterade bland annat nyhetsbyrån Reuters att den misstänkte gärningsmannen nu ska ha skjutits till döds av polis. Det ska ha skett i samband med en stor polisinsats i området Neudorf i Strasbourg.  Uppgifterna om att den misstänkte gärningsmannen skjutits till döds har bekräftas av franska myndigheter, rapporterar ABC News.  Enligt fransk polis är den misstänkte skytten 29-årige Cherif Chekatt. Polisen har beskrivit honom som en av 12 000 grovt kriminella jihadister som lever under radarn i Frankrike.  Han har tidigare begått flera brott i såväl Frankrike som i Schweiz och Tyskland, något som han suttit i fängelse för. 

2018-12-13-21:33:16

Uppgifter: Den misstänkte skytten i Strasbourg har dödats av polis

Vid 20-tiden i tisdags kväll öppnade en man eld på en julmarknad i centrala Strasbourg, Frankrike. Tre personer miste livet och totalt 13 personer skadades i samband med dådet, något som Nyheter25 tidigare har rapporterat om.  Polisen öppnade eld mot mannen som ska ha skadats innan han flydde platsen. Minst 350 poliser har arbetat intensivt med att försöka få fast gärningsmannen.  Under torsdagkvällen rapporterade bland annat nyhetsbyrån Reuters att den misstänkte gärningsmannen nu ska ha skjutits till döds av polis. Det ska ha skett i samband med en stor polisinsats i området Neudorf. Enligt fransk polis har den nu döda skytten tidigare begått flera brott och suttit i fängelse i Tyskland.  Texten uppdateras

2018-12-13-21:33:16

Från SD-toppens konto: "Så drogar och våldtar man kvinnor"

Idag avslöjade Dagens Nyheter ett konto tillhörande en SD-topp beskrivit hur man gör för att droga och sedan våldta kvinnor – vid fyra olika tillfällen. Personen i fråga, är enligt DN Sverigedemokraten Jonas Millard. Millard har erkänt att han står som ägare till kontot "SinX" på Flashback. Och det är just det kontot som använts för att beskriva hur man går till väga för att lyckas med de fruktansvärda, och olagliga, handlingarna.  Tipsar om att droga kvinnor  I ett inlägg från användarnamnet som publicerats 2011 skrivs:  ”En favorit är att bjuda på en ladydrink (Nitrazepam och vodka). Detta leder till att de blir mer avslappnade, och för den ovana mannen finns risk att misstolka detta som de totalt utslagna, men låt dig inte luras”.  Med andra ord tipsas det om att droga kvinnor för att göra dem mer "avslappnade". Så pass "avslappnade" att man kan tro att de förlorat medvetandet. Det fruktansvärda inlägget är långt ifrån det en där det används skrämmande språk när det talas om kvinnor. Sammanlagt finns ungefär hundra inlägg som bland annat handlar om sexköp, kvinnomisshandel och hur man skrämmer kvinnor. Istället för att använda ordet kvinna i inläggen används ofta ord som ”sliddjur”, ”horor” och ”hyndor”.  Menar att kontot delas med andra Millard själv menar att det inte är han som skrivit inläggen. Han erkänner att det var han som startade kontot, men menar att han gjorde det tillsammans med några kompisar. Och enligt honom han personligen skrivit mellan 10 till 50 av sammanlagt cirka 5 000 inläggen som gjorts under användarnamnet. – Det fanns något inlägg om affärsverksamhet. Det kan ha varit något mer, jag har inte läst alla så det är svårt att säga. Jag har ju varit aktiv på forumet. Men gäller det ett sådant språkbruk som finns i vissa inlägg så är jag rätt säker på att jag inte har skrivit det. Jag uttrycker mig inte så som person. Sedan har det funnits en tid i mitt liv, då jag har haft mer pubertal humor. Och liksom agerat omoget och så, säger Jonas Millard till tidningen, säger Millard i en intervju med DN.  Skickade våldtäktsdom till kollega: "Kul läsning" 2016 skickade Sverigedemokraten en våldtäktsdom till en kollega. I ämnesraden skrev han "kul läsning", något som Expressen då avslöjade.  När han frågades varför han hade skickat domen till kollegan kunde han, enligt honom själv varken minnas domen eller att det faktum att han tyckte den var kul.  – Jag vet som sagt inte vad domen handlar om, jag vet inte vad som skett, det här var flera år sedan. Jag vill gärna ha tid att titta på vad som hänt och vad som stått i den här domen och vad det handlar om. Sedan får jag väl återkomma, sade han då i en intervju med Expressen.  

2018-12-13-19:51:36

16-årig mördade sin 17-åriga gravida skolkamrat

Gravida Breana Rouhselang, 17 år från Indiana, USA, mötte en fruktansvärd död i söndags. Flickans skolkamrat och pappan till barnet, 16-årige Aaron Trejo, knivhögg och ströp den 17-åriga flickan till döds.     Motivet bakom mordet var att Aaron tyckte att Breana väntat för länge med att berätta att hon var gravid med hans barn.  Planerade mordet i en vecka Bildkälla: Polisen i Joseph county Polisen arresterade Aaron samma dag som han misstänks ha tagit Breanas liv. I förhöret berättade han att mordet skedde efter ett bråk om hennes graviditet. Enligt Aaron, hade Breana förklarat för honom att hon var för långt gången i graviditeten för att göra en abort. För polis berättade han att det var då han knivhögg henne till döds och lade hennes kropp i en sopcontainer bakom en restaurang. Han hade tagit med kniven hemifrån, då han hade visste att han skulle träffa henne. Han berättade också att han hade planerat mordet i en veckas tid.  Efter att han hade gjort sig av med kroppen slängde den 16-årige pojken flickans mobil och kniven i en å. "Jag agerade – Jag tog hennes liv." sade han till utredare, enligt CBS Chicago.  Flickan var gravid i sjätte månaden 17-åriga Breana. Bildkälla: Facebook Breana lämnade hemmet vid 11:00 på lördagskvällen, men när hennes familj inte hörde något från henne på flera timmar, ringde de polisen.   En undersökning visar att flickan dog och flera knivhugg, och att hon samtidigt kvävdes av en scarf som knöts runt hennes hals.Pojken står nu anklagad för mord på flickan och fostret och kan, om han blir dömd, få upp till 80 år i fängelse, skriver CBS News. I oktober erkände den ökände tyska sjuksköterskan Niels Högel att han mördat 100 personer. Läs mer om det här.

2018-12-13-13:55:09

Julsemestern blev en mardröm – på grund av oväntad flygplatsregel

17-åriga Maisy Bennett från brittiska Cornwall hade förberett sig på den perfekta semestern tillsammans med sin mamma Odette nu i jul.  Men på flygplatsen Heathrow i London blev drömresan till en mardröm.  Maisy och Odette skulle åka till Sydafrika för att hälsa på Odettes fästman Jason – men de visste inte att Sydafrika sen några år tillbaka har stenhårda regler när det gäller minderåriga.  På flygplatsen fick mamman och dottern reda på att båda biologiska föräldrarnas signaturer behövdes för att resan skulle kunna bli av. Eftersom Maisys pappa inte var på plats inleddes direkt en jakt på pappans underskrift.  En signatur skickades strax från pappan till Sydafrikas ambassad. Då kom nästa bakslag.  Det räckte inte med en kopia av signaturen – endast originalet kunde godtas.  – Vi kunde inte tro det. Maisy storgrät på flygplatsen. hon var redan nervs inför resan eftersom vi skulle åka olika flyg, säger mamma Odette till lokaltidningen Cornwall Live.  Regeln, att minderåriga måste ha skriftligt tillstånd från båda föräldrarna, infördes 2015. Maisy och Odette hade varit där 2014 utan problem, och tänkte därför inte på att reglerna hade kunnat ändras.  Och stackars Jason fick gå runt där i Sydafrika och vänta förgäves på sin familj.  – Han var upprör och sa att han skulle köpa nya biljetter. Men vi hade redan lagt över tusen pund på att boka allting, säger Odette till Cornwall Live.  Nu ska familjen i stället försöka fira jul via Facetime. 

2018-12-13-12:18:40

Radiotjänst ger tillbaka en miljard – kommer du att få något?

I november slog riksdagens kulturutskott fast att den nuvarande radio- och tv-tjänsten kommer att ersättas av en ny avgift – public service-avgift. Den nya avgiften kommer att finansieras via skatten och börjar gälla den första januari 2019.  Men eftersom att riksdagen fattade beslutet så sent på året kommer många hushåll ha betalat in för mycket pengar. Många fakturor som har betalats in sträcker sig nämligen in på det nya året. Just därför kommer Radiotjänst att betala tillbaka pengar till de hushåll som har betalat för mycket, skriver tidningen Hem & Hyra.  En miljard kronor  Totalt rör det sig om ungefär tre miljoner hushåll runt om i landet och sammanlagt är det upp emot en miljard kronor som Radiotjänst kommer att ge tillbaka i januari, skriver Hem & Hyra.  Hur mycket pengar kommer du att få?  Summan baseras dels på när du betalade in din sista faktura, och dels på vilket typ av faktura som du har. För de få personer som betalar tv- och radiotjänsten en gång om året, kan summan av återbetalningen bli stor. Om de betalade sin årsfaktura dagen innan riksdagsbeslutet kommer de kunna få så mycket som 2000 kronor tillbaka, rapporterar Hem & Hyra.  Betalar du radiotjänsten på månadsfaktura via autogiro? Då kan du också få tillbaka pengar i januari. I dessa fall rör det sig om några tiokronor.  Du kan faktiskt räkna ut själv hur mycket du ska få tillbaka. Det du gör är att se över din senaste faktura och räkna ut hur många dagar du har betalat för 2019. När du vet det, multiplicerar du antalet dagar med 6,67, och voilá – den summan är det du kommer att få tillbaka.  Då kan du förvänta dig att få pengarna Datumet på när återbetalningen sker kommer att variera eftersom att det är så mycket pengar som ska betalas tillbaka. Enligt Radiotjänst kommunikationschef Johan Gernandt kommer utbetalningarna inledas redan den 7 januari, men det kan däremot dröja några veckor för vissa personer att få sina pengar tillbaka.  – Om man tänker på att handlar om tre miljoner kunder så förstår man att det är som att försöka stoppa en atlantångare, det finns en viss bromssträcka. Men vi tycker nog själva att vi gör det ganska kvickt, säger han till Hem & Hyra.  Så gör du för att få pengar tillbaka Det här är väldigt enkelt. Du som kund behöver inte göra något, allt kommer nämligen att ske automatiskt. Däremot kan det vara bra att anmäla sitt konto hos radiotjanst.se/tillbaka. Detta bör du göra senast den 21 december.  Och om du inte gör det? Det är lugnt. Då kommer pengarna nämligen via en utbetalningsavi. Däremot riskerar du då att få betala en avgift för att lösa ut cashen.  Nyheter24 har tidigare skrivit om hur mycket den nya skatten kommer att kosta dig. Det kan du läsa mer om här!

2018-12-12-17:07:52

Anders Bagge om sin barnlängtan: "En enorm sorg"

Jenny och Niklas Strömstedt besöker sex olika kändis-par i deras program "Tillsammans med Strömstedts". Paren pratar om sina problem och utmaningar men också om roliga och minnesvärda ögonblick. Samtalsämnena är allt från egentid, bonusbarn till tyngre ämnen som svek och svartsjuka. I kvällens avsnitt av "Tillsammans med Strömstedts" får vi träffa musikproducenten och låtskrivaren Anders Bagge, tillsammans med hans fru Johanna Lind Bagge. Under programmet får vi se när Niklas och Anders gör en låt tillsammans i studion. Och under inspelningen får vi se Anders prata om att han aldrig riktigt växt upp. – När jag fyllde 50 år så kände jag att jag var tvungen att bli den där 50-åriga Anders, säger han. Under konversationen så analyserar han varför det har blivit så. Och Anders säger att anledningen kan vara saknaden av barn. – Jag har varit både barn och vuxen. Det har varit en enorm sorg för mig. Jag har ju försökt i hela mitt liv, menar han. – Tänker du mycket på det fortfarande?, frågar Niklas  Anders Bagge öppnar upp om längtan efter barn. Bildkälla: TV4 Anders menar på att han tänker på det en gång i veckan och då får han tårar i ögonen.  Niklas undrar om vad som hade hänt om han hade träffat Johanna tidigare. – Då tror jag nog att jag hade haft barn, säger Anders. Däremot säger Anders att han och Johanna kanske ska försöka skaffa barn. Och att det beror främst på att Anders verkligen önskar en tillökning i familjen. – Samtidigt är det så att man har blivit van att vara barnlös, menar han. I scenen säger Anders Bagge också att han försöker rannsaka sig själv och om han verkligen skulle passa som pappa. – Jag tror att du skulle bli en jättebra pappa, säger Niklas. Tillsammans med Strömstedts sänds torsdagar klockan 21.00 på TV4. Se i klippet ovan kan du se när Anders berättar om sin barnlängtan.

2018-12-13-15:57:04

Bianca och Alice möts av hård kritik: "Storhetsvansinne"

Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf driver tillsammans podden "Har du sagt A får du säga B" och det var där de delade de med sig av nyheten om eventet. Avsnittet var kortare än vad deras avsnitt brukar att vara då det var till för att förmedla nyheten.  Biljetterna finns redan att köpa och kostar mellan 265-450 kronor. Bianca skriver i sin blogg att hon inte kan tro det och skriver att det är sjukt. Medan många delar hennes tankar så anser andra att mycket ligger fel till. Bland annat kommenterar en person i hennes inlägg att hon har "storhetsvansinne". Vidare skriver personen:  "Ert liv består av shopping, resor, äta ute på restauranger ständigt, märkeskläder, resor resor resor, alkohol, vad i hela fridens namn har ni att tillföra överhuvudtaget till unga människor!".  Trots dessa kommentarer är Bianca en influencer och en förebild för många ungdomar runt om i landet. Många står upp för Bianca i hennes inlägg och svarar på de kritiska meddelandena genom att skriva: "Vilken tur att det är helt upp till var och en om man vill gå dit eller inte, eller hur? Varför ens kommentera såhär? Om du tycker det är ”fel” låt bli att gå, enkelt.".  Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf. Bildkälla: Stella Pictures Till eventet kommer det att finnas en åldersgräns på 13 år för parkettplatser, medan läktare inte har någon gräns. Även fast det inte är Bianca och Alice som bestämmer dessa regler så har även detta fått en stor kritik. "Mycket märkligt resonemang med åldersgränsen. Betyder det att det som inte är lämpligt att höra för minderåriga inte hörs till läktaren? Avancerad censurteknik.".  Varför Live Nation valt att göra denna typ av åldersgräns vet man inte. Sedan finns det kritik mot att det bör finnas en högre åldersgräns då de ämnen som det brukas prata om inte är barnvänliga. Att prata om sex och alkohol framför eventuellt nio åringar är någonting väldigt många ifrågasätter. Men frågan som tillkommer är ju givetvis om det är föräldrarnas ansvar om barnen ska få se showen eller inte.

2018-12-13-10:45:29