Konsertrecension: Scott igenkännlig trots ny funkig stil

Att Mike Scott har gjort stora stilbyten genom sin karriär är välkänt, även om det mest kokar ner till skiftet från den mäktiga 80-talspostpunk han själv kallade ”the big music” till den hemvävda folkrock han skapade på ”Fishermans blues”; mellan dessa båda poler har det mesta pendlat. Det var därför otippat – och möjligen lite oroande – att hans nya The Waterboys-skiva skulle utgå från att han börjat leka med programmerade beats och hiphoprytmik, och funnit en kreativ förlösning i det.

Läs hela nyheten:
Konsertrecension: Scott igenkännlig trots ny funkig stil

Publicerad: 2017-11-13 klockan 10:49

Fler nyheter från Kultur

Scenrecension: Komikern Kathy Griffin bjuder på något annat än humor

Kathy Griffin har imponerande kontroll och håller rekordmånga bollar i luften. Men särskilt många skratt blir det inte.

2017-11-23-15:47:00

En av de arton kvinnorna har tagit kontakt med advokat

En av kvinnorna som anklagat Kulturprofilen för sexuella övergrepp har tagit kontakt med advokat Elisabeth Massi Fritz – som företräder flera kvinnor som anmält män för sexbrott under Metoo-kampanjen.  – Jag mejlade henne för att det plötsligt känns som att det finns ett stöd, säger kvinnan. Samtidigt fortsätter nya vittnesmål att strömma in till DN.

2017-11-23-15:55:00

Per M: Beroendeframkallande hänsyn

Kåseri. Jag funderar på om jag ska behålla kryckorna efter sjukdomstiden. Halta vidare och se lidande ut.

2017-11-23-14:58:00

Kulturskymning: Morrisseys sexuella (och högerextrema?) uppvaknande

I veckans avsnitt tar DN Kulturs podd Kulturskymning sig an Morrisseys nya album, ”Low in high school”.

2017-11-23-14:29:47

Myndigheter har betalat miljoner till Klubben

Nära åtta miljoner kronor i offentligt stöd har betalats till den anklagade Kulturprofilens verksamhet de senaste tio åren. Flera myndigheter ser nu över sina regelverk.  – Vi fattar inga beslut kring den här berörda sökanden just nu, säger Staffan Forsell, generalsekreterare på Kulturrådet.

2017-11-23-14:01:00

Filmtoppen vecka 47 – DN:s kritiker listar veckans bästa filmer

Filmfredag listar filmer du måste se på bio just nu.

2017-11-23-10:53:00

Anna Odell gör film ihop med Mikael Persbrandt

Konstnären och regissören Anna Odells nya film heter "Untitled Anna Odell". En genomlysning av de manliga och kvinnliga identiteterna. Framför kameran står Mikael Persbrandt och Odell själv.       

2017-11-23-10:13:35

Kulturministern vill ta tillbaka profilens medalj

Alice Bah Kuhnke vill ta tillbaka den kungliga orden som hon själv godkände och överlämnade till den anklagade Kulturprofilen.  ”Det är sorgligt och beklagligt att han fått den”, säger hon till DN men berättar att möjligheterna för att ångra beslutet är små.

2017-11-23-07:39:00

Han rekommenderade Kulturprofilen för kunglig orden

När den kände Kulturprofilen tilldelades en kunglig orden 2015 gjorde han det efter en kraftfull rekommendation från författaren Per Wästberg skrivet på Svenska Akademiens officiella brevpapper.

2017-11-22-23:22:00

Akademien anlitar advokatbyrå för att utreda Kulturprofilen

Svenska Akademien är i allvarlig kris efter DN:s avslöjande om ­samarbetet med Kulturprofilen som anklagas för sexuella ­övergrepp och trakasserier. Nu anlitar ständiga sekreteraren Sara Danius en advokatbyrå som ska utreda varje ledamots relation till Kulturprofilen. Sara Danius erkänner själv att hon visste om att Kulturprofilen ­utsatt kvinnor för ”mildare” sexuella trakasserier.

2017-11-22-19:15:00