Konsertrecension: Mästaren Phil Minton vidgar rösten som uttrycksmedel

Phil Minton och kvartetten Up Umeå! gästar Fylkingen med sin improvisationsjazz. Johannes Cornell njuter av en mästare som rör sig mellan olika stilar med enastående vokalomfång.

Läs hela nyheten:
Konsertrecension: Mästaren Phil Minton vidgar rösten som uttrycksmedel

Publicerad: 2018-04-16 klockan 11:06

Fler nyheter från Kultur

”Tioårsutmaningen mumma för datagrävare”

Linus Larsson: Tioårsutmaningen har blivit populär, men det kan ha baksidor.

2019-01-16-16:27:06

De kan få Katapultpriset

De fem debutanterna som kan få Katapultpriset är presenterade.

2019-01-16-17:00:56

”Misstron mot kunskap är ett sluttande plan”

Sociologen Kjell Magnusson i debatten om Edward Saids ”Orientalism”. 

2019-01-15-15:43:19

”Nättrenden är mumma för datagrävarna”

Linus Larsson: Tioårsutmaningen har blivit populär, men det kan ha baksidor.

2019-01-16-16:27:06

Hanna Järver kan vinna pris på Manifestgalan

När den bästa oberoende musiken ska prisas på årets Manifestgala kan Hanna Järver vinna i kategorierna årets pop och årets live. 25-åriga Järver släppte sitt debutalbum ”So long” i april 2018 och har kallats ”Sveriges nästa popsensation”.

2019-01-16-16:35:05

Alltings drottning vill leva livet till max

Jonas Gardells nya föreställning är en påminnelse om att glädjen måste få trotsa sorgen.

2019-01-16-16:02:27

Jorge Rossy borde spänna bågen hårdare

Trummisen den ende på scenen som ler.

2019-01-12-11:30:00

Bokrecension: Hos Inger Edelfeldt lurar djuret alltid under ytan

Urvalet i Inger Edelfeldts ”Novellerna” är ojämnt, men när hon är som bäst kan hon mäta sig med de stora mästarna, skriver Åsa Beckman.

2019-01-16-15:30:44

Bokrecension: Johan Tralau löser den blodiga smetens gåta

I sin nya bok ”Havets väldiga ryggar” reder Johan Tralau ut metaforikens hemligheter. Leif Zern hittar en enda sak som smärtar honom under läsningen.

2019-01-16-15:34:21

Fortnitespelare kan ha avlyssnats

Säkerhetsbrister i det populära onlinespelet Fortnite kan ha inneburit att spelare fått sina konton kapade och sina konversationer avlyssnade. Bristerna ska nu ha åtgärdats – men enligt företaget bakom upptäckten har spelare hackats.

2019-01-16-10:04:30