Konsertrecension: Johannes Janssons ”Peace symphony” är stormig och ljus

Johannes Janssons nyskrivna ”Peace symphony” bygger på fredspristagaren Tawakkul Karmans Nobeltal från 2011. ”Orkestreringen är väl tät, men öppnar sig också för gläntor av ljus”, skriver Johanna Paulsson. 

Läs hela nyheten:
Konsertrecension: Johannes Janssons ”Peace symphony” är stormig och ljus

Publicerad: 2018-04-16 klockan 10:32

Fler nyheter från Kultur

Europas pressfrihet alltmer hotad

Hoten och hatet mot journalister ökar i världen och i Europa går utvecklingen snabbast nedåt - det visar årets Pressfrihetsindex. – Det uttalade hoten mot journalister är ett mycket stort hot mot demokratin, säger Jonathan Lundqvist, ordförande för Reportrar utan gränser, som står bakom rapporten.

2018-04-25-06:51:39

Greta Thurfjell: Tim Bergling gråter – och männen vänder bort blicken

Precis allt gör ont i dokumentären ”Avicii: True stories”. Det blir tydligt att ingen av killarna omkring honom vet hur de ska hjälpa den plågade stjärnan. 

2018-04-25-10:41:55

Scenrecension: Svenska Akademien nu också som opera

Per Svensson ser  och hör ”The Exterminating Angel” av britten Thomas Adès på Operaen på Holmen  i Köpenhamn och uppfattar stora likheter med Svenska Akademien

2018-04-25-09:30:34

Sara Meidell: Livliga litteratursällskap att inspireras av

Sara Lidmans och Alfhild Agrells fanclubs sticker ut i det litterära ekosystemet. 

2018-04-25-09:42:51

Sheri Berman: Försvagningen av demokratin är en gåta

Den amerikanska professorn Sheri Berman arbetar på en bok om demokrati och diktatur i Europa och har tidigare skrivit mycket om socialdemokratins kris. I helgen var hon i Stockholm. DN:s Jacob Lundström träffade henne. 

2018-04-25-09:05:38

Ola Larsmo: Demokratins försvarare måste sluta tiga

När civilisationen rullas tillbaka uppstår en moralisk plikt att göra motstånd, skrev Thomas Mann på randen till andra världskriget. Ola Larsmo hör hans ord ringa i vår tid.

2018-04-25-09:08:57

Sanna Torén Björling: Om handfängsel och bulltvång

Kåseri. Vad är rimligt att en kafégäst konsumerar? Och vad går gränsen för hur de bör behandlas?

2018-04-25-08:00:00

Sanna: Om handfängsel och bulltvång

Kåseri. Vad är rimligt att en kafégäst konsumerar? Och vad går gränsen för hur de bör behandlas?

2018-04-25-08:00:00

Rekordvärdering för Modiglianis nakentavla

Italienske Amedeo Modiglianis ”Nu couché”, även känd som ”Red nude”, ska säljas på auktion och väntas gå för rekordsumman 150 miljoner.

2018-04-25-07:43:01

L om S utspel: ”Bisarrt att agera opportunistiskt i en rådande kris”

Det kan finnas anledning att se över Svenska Akademiens hyresavtal, med det ska ske i lugn och ro, anser Richard Bengtsson (L) vice ordförande i fastighetsnämnden i Stockholm. – Det ligger inte i stadens intresse att agera opportunistiskt i en rådande kris för Akademien, säger han till DN.

2018-04-24-22:46:49