Kina protesterar hos UD efter SVT:s satirprogram

Kina protesterar hos UD efter SVT:s satirprogram

Kinas utrikesdepartement kallar nu skämten i SVT:s "Svenska nyheter" om kinesiska turister för ”en grov förolämpning och en illasinnad attack” i ett skarpt formulerat uttalande. 

De har också protesterat hos det svenska utrikesdepartementet, skriver Aftonbladet.

– Vi har svarat med att konstatera att yttrandefrihet råder i Sverige, säger Buster Mirow Emitslöf på UD, till tidningen.

Läs hela nyheten:
Kina protesterar hos UD efter SVT:s satirprogram

Publicerad: 2018-09-25 klockan 00:01

Fler nyheter från Expressen

En person hittad död i Tyresö

Polisen har inlett en förundersökning om mord sedan en person hittats död i Tyresö utanför Stockholm, rapporterar Aftonbladet.  – Det här är ett dödsfall då det inte är uppenbart vad som har hänt, säger polisens presstalesperson Eva Nilsson till tidningen. 

2018-12-12-21:45:26
Brottsdömd chef i Göteborg uppgav falska referenser

När mannen anställdes som chef inom Göteborgs stad var han misstänkt för brott på sin förra arbetsplats – också det en kommun.Brott som han har dömts för i Skaraborgs tingsrätt.Nu har ett meddelande publicerats på kommunens intranät där det framgår att mannen gett falska referenser för att få jobbet. 

2018-12-12-21:51:41

Misstänkt våldtäktsförsök vid gångbana i Järfälla

Man har gett sig på en kvinna vid en gång- och cykelbana i Järfälla, skriver polisen på sin hemsida.Polisen misstänker försök till våldtäkt.Den misstänkte gärningsmannen avbröts av en förbipasserande

2018-12-12-21:55:25
26 larm om våldtäkter –  polisen jagar misstänkta

"Misstänkt överfallsvåldtäkt på skolgård i Vällingby""Misstänkt våldtäkt i svarttaxi - ung kvinna hittad med trasiga kläder vid vägkant""Misstänkt överfallsvåldtäkt vid elskåp på Möllan"Expressen har granskat polisanmälningarna och följt upp nyhetsflasharna om överfallsvåldtäkter under hösten och funnit: 26 anmälda misstänkta fullbordade våldtäkter eller försök till våldtäkt utomhus på 48 dagar.Tre har hittills lett till åtal, en fällande dom. I de allra flesta polisutredningarna saknas misstänkt gärningsperson.

2018-12-12-21:17:05
Petter Stordalens nya  storslagna hotellplaner

Hotellmagnaten Petter Stordalen, 56, vill expandera sin hotellverksamhet i Sverige.Det berättar han i SVT:s morgonstudio.Under de senaste åren har han investerat mer i Sverige än i andra delar av Norden och han ser stor potential i den svenska hotellmarknaden. – Vi måste fortsätta utveckla och bygga mer mötesplatser. Vi bygger mer över hela Sverige, säger han.

2018-12-12-21:24:53
Mats Persson: Fel väg  släppa fram Löfven

Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson Mats Persson har öppet tagit strid mot partiledaren Jan Björklund i regeringsfrågan. I ”Bara Politik” säger han att han tycker att det vore fel väg för Liberalerna att släppa fram Stefan Löfven – och att Liberalerna är öppna för att se Annie Lööf som statsminister. – Om talmannen vill gå vidare med en mittenlösning, med C och L på något sätt, så får man väl titta på och analysera det, säger han. 

2018-12-12-20:47:48
Klimatgranarna som  växer upp i fårhagen

Allt fler köper ekologisk gran.De odlas utan kemisk besprutning och det är får som bekämpar ogräset.– Det är tredje året jag säljer granarna på Möllevångstorget, och folk blir mer medvetna, säger försäljaren Ati Weimers.

2018-12-12-20:55:11

TV: Se Bara politik 12 december

 

2018-12-12-19:03:06
Miljardären: ”Jag  är superkapitalist”

Mångmiljardären Roger Akelius är ständigt på jakt efter nya fastigheter att renovera och hyra ut – för att tjäna ännu mer pengar.Samtidigt skänker han stora summor till välgörenhet. Och för några år sedan fick alla anställda i bolaget 100 000 kronor extra som tack för gott jobb.– Jag har inga andra intressen än företaget, säger Roger Akelius i dokumentären ”En vanlig miljardär” i SVT:s ”Dokument inifrån”.

2018-12-12-20:17:31
Skatteverket stoppar flera it-system – ska vara olagliga

Skatteverket stoppar omedelbart flera interna it-system. Enligt två anonyma anmälningar kan Skatteverket – i strid med lagstiftning – ha sparat känsliga uppgifter som privatpersoners bankkontoutdrag och gjort dessa sökbara. I ett av de ifrågasatta datasystemen kallas granskade privatpersoner för grisar, enligt uppgift till Expressen.Skatteverket bekräftar att it-systemen har stoppats. – Det är rimligt att gå till botten med detta, säger avdelningschef Marie Carlsson.

2018-12-12-20:18:39