Åkesson: Största skillnaden mellan SD och Alternativ för Sverige

Under våren har det nystartade partiet Alternativ för Sverige dykt upp som en utmanare till Sverigedemokraterna. 

AfS leds av SD:s före detta ungdomsledare Gustav Kasselstrand, och partiet har redan lyckats få tre riksdagsledamöter att gå över från Sverigedemokraterna till just Alternativ för Sverige. Bland annat har veteranen Mikael Jansson, som var Sverigedemokraternas partiledare 1995-2005, gått över till det nya partiet.

Men hur ser egentligen Sverigedemokraterna på AfS? 

Nu avslöjar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att han faktiskt ser Alternativ för Sverige som ett hot mot SD:s framgångar. 

Åkesson menar att det vore dåligt om Alternativ för Sverige blev att för starka, då det skulle kunna leda till att SD inte får tillräckligt med röster för att kunna stoppa de rödgröna från att regera vidare. 

– Det finns en potentiell negativ effekt. Skulle Alternativ för Sverige och Medborgerlig Samling skrapa ihop varsin procent skulle det kunna avgöra till Stefan Löfvens fördel, och det skulle innebära att han skulle kunna regera i fyra år till. Det är jättedåligt, sa Jimmie Åkesson i Ekots lördagsintervju i helgen.

Åkesson säger också att Alternativ för Sverige består "mer eller mindre hundra procent" av folk som Sverigedemokraterna inte vill ha i sitt eget parti, och att det finns en väldigt stor skillnad mellan partierna. 

– Det finns en skillnad i synen på svenskheten. Vi är för en öppen svenskhet, det är inte Alternativ för Sverige. De tycker inte man kan bli svensk om man är född i ett annat land. Det är den viktigaste skillnaden i synen på nationen, sa Åkesson i lördagsintervjun

Läs mer här om skillnaderna mellan Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige

Läs hela nyheten:
Åkesson: Största skillnaden mellan SD och Alternativ för Sverige

Publicerad: 2018-04-16 klockan 15:18

Fler nyheter från Nyheter24

Sommarens hetaste solglasögon – spana in dem här för grymma priser

Spana in denna lista med 14 solglasögon för grymma priser!1. Ray-ban round metalDessa solglasögon från Ray-Ban är tidlösa och finns i många olika färger. Här blir de dina just nu 995 kronor.2. Le Specs halfmoon modellSvarta solglasögon från Le Specs i halvmåne-form och känns väldigt eleganta. Här blir de dina för 495 kronor.3. Gula genomskinliga Le SpecsDenna modell känns som en väldigt het trend i sommar och att modellen heter "Mey Macarena" är ju grymt. Här blir de dina.4. Svarta från Emporio ArmaniDessa solglasögon är väldigt populära och känns stilrena. Här blir de dina nedsatta till 995 kronor.5. Ray-Ban Aviator i gröntNågra av de mest sålda solglasögonen är helt kart dessa Ray-Ban Aviators i grönt. Här blir de dina för 995 kronor.6. Le Specs silvriga Silvriga snygga solglasögon från Le Specs finns här. Tänk så snygga en varm dag när solen reflekteras i glaset. 7. Ray-ban i cateye modellSpana in denna snygga cateye-modell här! Dessa är skapade i den eleganta färgen Havana.8. Le Specs matta Snygga mattsvarta solglasögon från Le Specs. Det bästa är att de blir dina här för 495 kronor.9. Vintage från Ray-BanDenna modell är skapade i vintageform och är verkligen coola. Här finns de nu för 995 kronor.10. Le Specs magisk färgHur magiska är inte dessa solglasögon i kanske sommarens hetaste färg. Här blir de dina för 495 kronor.11. Solglasögon från Michael KorsÄnnu ett par i cat-eye modell och vi älskar det! Dessa kommer från Michael Kors och blir dina här för 995 kronor.12. Ray-Ban Aviator rosaRay-Ban Aviator är solglasögonen som växer i populäritet varje år. Dessa i rosa är verkligen snygga. Här blir de dina för 995 kronor.13. Ray-Ban klassiska svartaDetta är en annan snygg klassiks modell av Ray-Ban som är väldigt populär. Nu nedsatta till 995 kronor här.14. Den klassiska Ray-Ban ClubmasterDessa solglasögon ligger högst upp på listan och är verkligen så snygga. De andas klass och här blir de dina just nu 995 kronor.För fler av sommarens hetaste solglasögon – spana in här. 

2018-04-25-15:36:39

Shekarabi om välfärdsvinster: "Finns ingen folklig förankring"

Han är flyktingbarnet som gjorde superkarriär och blev en av Sveriges mäktigaste. Ardalan Shekarabi är civilminister i Stefan Löfvens regering, och spås en ljus framtid. Då och då dyker han till och med upp i spekulationerna om vem som ska bli Socialdemokraternas nästa partiledare. I en stor intervju i Nyheter24:s podd 24Frågor berättar Ardalan Shekarabi om uppväxten i Iran, om skandalerna i SSU, kläder och Jimmie Åkesson. En fråga som ständigt kommer upp när Shekarabi pratar är vinster i välfärden. Socialdemokraterna vill ha ett vinsttak i privata verksamheter, men man har inte det stöd i riksdagen som krävs för att driva igenom förändringar.  – Det finns inget annat land i Europa som tillåter vinstuttag på det här sättet, det är frustrerande att vi inte kan ändra det, säger Shekarabi. Han är tydligt frustrerad över situationen, och menar att det kommer ta tid innan han kan ändra systemet på allvar, säger Ardalan Shekarabi i podden.  – Det finns ingen folklig förankring för det system vi har. Det är ett väldigt märkligt upplägg vi har när vi låter pengar läcka från välfärden.  Skandalerna 2003 blev Ardalan Shekarabi ordförande för Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU, och genast började det storma kring honom. Dagens Nyheter avslöjade att Shekarabi hade använt interna SSU-pengar för att driva sin egen kampanj, pengar som egentligen skulle gå till ett integrationsprojekt.  Samtidigt avslöjades det att SSU blåst upp sina medlemssiffror för att skaffa sig fördelar i interna strider. När röken lade sig hade medlemssiffrorna minskat från 20 000 till drygt 4 000. 2005 avgick Shekarabi, efter knappt två år på posten. – Man fostrades in i en falangstrid inom SSU där mycket var tillåtet som kanske inte skulle varit tillåtet. Och jag var en del av det där. Hur ser du tillbaka på den tiden idag? – Ärligt talat är jag glad över att jag gick igenom det där. Det har format mig. Det kan vara bra att åka på stryk i karriären eller i sina uppdrag, man får distans till det hela och ett kritiskt tänkande man kanske inte skulle ha annars. Trots skandalen i ungdomsförbundet har Shekarabi haft en stark karriär inom Socialdemokraterna. Men många menar att den inte peakat än. När framtida partiledare diskuteras är 39-årige Shekarabis namn ett som ofta dyker upp.  Hur känns det att folk ser dig som framtida partiledare? – Jag tänker inte i de banorna, man kan inte gå runt och tänka så. Varje morgon jag vaknar funderar jag på hur jag använder den makt och ansvar jag har idag för att göra livet bättre för så många som möjligt. Fast... om du var högre upp skulle du kunna förändra livet för många fler? – Nej, jag tänker inte så. Jag hoppas att Stefan Löfven fortsätter vara statsminister i många år till. Jag är otroligt inspirerad och imponerad av hans ledarstil. Det finns ingen prestige, han är en genuin människa. Han är den man ser, han står för sina värderingar och åsikter.  Lyssna på hela podden HÄR, eller på iTunes

2018-04-26-08:48:30

Moderaterna: "Stefan Löfven plundrar landsbygden"

Under mandatperioden har Stefan Löfven (S) höjt skatten med hela 40 miljarder kronor och många av höjningarna är just skatter som drabbar landsbygden särskilt hårt. Införandet av flygskatt och miljözoner, höjd bensin- och dieselskatt, höjd fordonsskatt, försämrat reseavdrag och förslag på kilometerskatt är skatter på avstånd, som direkt slår mot landsbygden. Stefan Löfven plundrar landsbygden och ger tillbaka småsmulor. Regeringen satsar några hundra miljoner på landsbygden i den nya landsbygdspropositionen samtidigt som skatterna höjs med tiotals miljarder för samma människor. Om vi börjar med bensin och dieselskatterna så har Sverige redan ett av de högsta skattetrycken i världen på bensin och diesel. När regeringens skattehöjningar räknats upp till i år så blir det totalt 5,25 miljarder kronor i höjda drivmedelsskatter. Utöver det innebär beskedet om miljözoner ett förbud för 1,3 miljoner dieselbilar runt om i landet. Det skulle innebära en stor kapitalförlust för landets bilägare och vara ett svek mot många av de familjer som nyligen köpt en ny miljöbil. Vidare till flyget som är avgörande för både företag och besöksnäring. Våra mindre flygplatser är helt nödvändiga för landsbygden. Trots detta inför nu regeringen en flygskatt som under 2018 innebär en skattehöjning på drygt en miljard kronor. På ett år äter enbart flygskatten upp två tredjedelar av regeringens inledande satsningar på landsbygden. Det är oacceptabelt. Redan idag betalar landets åkerier och företag en av världens högsta dieselskatter och att på detta lägga ytterligare en avståndsbaserad skatt på lastbilstransporter kommer innebära försämrad konkurrenskraft, flytt av företag och hot mot våra jobb. Dessa nya och högre skatter kommer slå hårt mot alla människor som är beroende av bilen för att kunna ta sig till jobbet, handla mat, skjutsa barn eller besöka vänner. Lägg därtill ett försämrat reseavdrag så blir slutsatsen enkel; Sverige har en landsbygdsfientlig regering. I stället för att på riktigt stärka landsbygdens konkurrenskraft väljer Stefan Löfven och regeringen att plundra landsbygden för att sedan skicka tillbaka smulor. Sveriges landsbygd behöver ett regeringsskifte i höst för att på riktigt få möjligheten att ta tillvara på sin fulla potential. Sten Bergheden (M),Riksdagsledamot från Skaraborg Edward Riedl (M),Riksdagsledamot från VästerbottenGlöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-26-09:07:07

Florence, 22, har skulder på 180 000 – köper pizza på avbetalning

Florence, 22, ekonomiska problem började när hon tog ett lån för att köpa en ny bil. När hon sen inte hade råd att betala tillbaka på lånet började hennes skulder att växa. Men trots de ekonomiska problemen så fortsatte hon att leva som hon alltid gjort, i överflöd.  För att kunna fortsätta att upprätthålla sin lyxiga livsstil så började Florence att ta sms-lån och handla på avbetalning. I torsdagens avsnitt av Lyxfällan försökte programledare Magnus Hedberg att reda ut vad det är Florence egentligen lägger sina pengar på.  – Jag har alltid haft väldigt dåligt med pengar för jag har alltid gillat att köpa saker. Men den senaste tiden har det spårat ut helt, berättade Florence i Lyxfällan. Så vart var det Florence egentligen la sina pengar på?  – Jag är ute och äter och köper mycket kläder på faktura. Men det går inte att betala på faktura på restauranger så då tar jag ibland Onlinepizza på avbetalning hos Klarna, berättade Florence i Lyxfällan.  Florence inkomst under inspelningen var 13 500 kronor i månaden samtidigt som hennes utgifter uppgick till 32 100 kronor, detta betyder att hon varje månad gick back 18 600 kronor.  Florence lyxkonsumtion av mat och kläder hade gett henne skulder på över 180 000 kronor, en summa som skulle kunna komma att öka drastiskt. I torsdagens avsnitt av Lyxfällan får vi nämligen veta att om Florence skulle fortsätta att konsumera och leva på samma sätt som tidigare så skulle hennes skulder inom två år att öka till 475 000 kronor.  I spelaren ovan kan du höra när Florence berättar att hon köper pizza på avbetalning.  Lyxfällan sänds torsdagar 20:00 på TV3. Gillar du Lyxfällan? Då kanske du även kommer att gilla de här artiklarna: Sökte till Lyxfällan för att rädda förhållandet – efter lögnerna Christoffer, 25, I Lyxfällan brände 500 000 – på en timme Nathalie hoppade av Lyxfällan – mitt under inspelningen Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-25-09:59:13

Många oroliga för detaljen i Instagrams uppdatering

Om du inte redan visste det så börjar den nya datalagen, General Data Protection Regulation, att gälla i hela EU den 25 maj.  Den nya lagen kommer att reglera behandling och lagring av personuppgifter och kort och gott ersätta den gamla personuppgiftslagen. Den kan också innebära en saftig sanktionsavgift på så mycket som 20 miljoner euro, alternativt fyra procent av årsomsättningen för de företag som bryter mot den.   På grund av den kommande lagändringen har sociala mediekanaler så som Twitter, Facebook och Instagram också behövt anpassa sina villkor. Därför har Instagram- Twitter- och Facebookanvändare världen runt fått meddelanden de senaste dagarna där de uppmanats att gå igenom de uppdaterade villkoren och inställningarna.Men det verkar som att många blivit riktigt oroliga över en liten detalj i dessa meddelanden. Nämligen adressen 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, som står med i meddelandet. Mer specifikt 1 Hacker Way.  Adressen står längst ner i villkoren. Bildkälla: Instagram Många tror nämligen att meddelandet skickats från en hacker, på grund av det ovanliga gatunamnet. Något som skapat oroliga trådar och en hel del konspirationsteorier i internetforum.  Bildkälla: Facebook help Men hur är det egentligen? Finns verkligen Hacker Way, och i sådana fall, vad finns på adressen?  Svaret är ja. 1 Hacker Way är inget mindre än adressen till Facebooks nya  huvudkvarter i Kalifornien, USA, enligt ZD Net. Så det är bara att andas ut – ingen försöker hacka sig in på ditt konto. Inte så här i alla fall.  Däremot finns det några saker du kan tänka på för att inte heller bli hackad i framtiden. Exempelvis att inte använda något av dessa 25 lösenord.  Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-25-14:57:06

Hyresgästföreningen: "Att ha en bostad är en mänsklig rättighet"

Har du lägenhet? EFTERLYSNING! Andrahand, tredjehand, korttidskontrakt? Facebookgrupper, tips från vänner, föräldrars arbetskompisar, lappar på stan, ett skrik rakt ut i luften. Alla vet hur det är. Är du ung och vill ha en bostad är det svårt. Du har fått en plats på drömutbildningen, du har fått ett jobb i stan, du kan äntligen bli vuxen på riktigt, förverkliga dina drömmar. Om bara du hade nånstans att bo. Det är inte bara ett problem i de större städerna, bostadsbrist framför allt för unga finns i hela Sverige. Vad leder det till? Ja antingen säger du nej till jobbet, plugget eller drömmen. Eller så testar du de beprövade metoderna som kanske skickar ut dig i en andrahandscirkus i flera år. Otryggt, dyrt boende. Inget eget hem. Eller så kan du dela bostad med vänner eller folk du inte alls känner och betalar vad du vet egentligen är alldeles för mycket pengar till nån du vet egentligen borde fixa en massa brister i bostaden för alla de pengar den drar in.  Men du måste ju ha nånstans att bo och det står massor av andra drömmare i kö efter dig. Det är bara att tugga i sig 10 000 i månaden i hyra för 20 kvadratmeter, mögeldoft, en timme till jobbet eller ett rum utan fönster. Eller så har du tur. Föräldrar som kan låna dig pengar, kanske står du i en bostadskö sen du var liten. Kanske har du bara flyt och får en bra bostad du har råd med genom bostadsförmedlingen, det är ju alltid värt att testa eller hur. I Sverige bor 213 000 unga kvar hos sina föräldrar trots att de hellre skulle flytta. Nästan lika många bor i andrahand, inneboende eller i liknande otrygga och osäkra förhållanden. Nästan en halv miljon unga, som alla är väljare i valet i september. Bostad är en mänsklig rättighet och ansvaret för att det inte bara blir tomma ord är politikernas.   Hyresgästföreningen tror på en rad lösningar på bostadskrisen. Vi tycker att kommunen ska garantera en bostad för unga upp till 25 år. Kommunen måste även bli bättre på bostadsplanering och de allmännyttiga bostadsbolagen måste bygga och förvalta hyresrätter utifrån behoven som finns.  Staten behöver stötta byggandet av hyresrätter med hyror unga har råd att betala. Skatten för hyresrätten ska inte vara högre än skatten för bostadsrätter och skyddet för andrahandshyresgäster måste bli starkare. Gör det svårare att ta ut ockerhyror och luras. Snart är det val. Hyresgästföreningen har tagit flera initiativ för att lyfta bostadsfrågan, bland annat In My Backyard, där stora svenska artister visar på vikten av bostäder för alla. Skriv om din bostadssituation och kolla på Amanda Winberg, Hurula, Albin Gromer och många andra på inmybackyard.se. Ta ditt ansvar. Gå och rösta och se till att höra hur politikerna vill ta ansvar för din bostadssituation. Hyresgästföreningen tar parti för människan.  Marie Linder, Ordförande Hyresgästföreningen Stefan Runfeldt,Utredare Hyresgästföreningen Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-25-15:22:41

Så sjukt mycket pengar sparar du om du slutar att röka

Att sluta röka är extremt bra av flera anledningar. Det absolut bästa är att du inte längre förgiftar din kropp. (Här kan du läsa om vad som händer i din kropp när du slutar röka.) Men något som också är kul är tanken på att du helt plötsligt kommer att ha mer pengar. Även om det såklart beror på hur mycket du rökte, eller röker, så sparar du olika mycket pengar. Men att man sparar cash på att sluta röka är ett faktum.  Under 2013 rökte svenskarna nästan 7 miljarder cigaretter, enligt Centralförbundet för Alkohol och Narkotikaupplysning. Vilket i sig motsvarar 3,6 miljarder cigarettpaket och ungefär 20,2 miljarder kronor, enligt CAN:s rapport. Vilket är sjukt mycket pengar.  Nyheter24 har gjort en ungefärlig uträkning på hur mycket man kan spara om man slutar röka. Vi började med att räkna på någon som röker tre paket i veckan och räknade på att ett ciggpaket kostar 60 kronor, det varierar dock beroende på vilket märke man röker.  Hur mycket sparar man egentligen på att sluta röka? Bildkälla: TT Då skulle man ha sparat runt 9 360 kronor på ett år om man rökte tre paket i veckan. På tio år sparar man hela 93 600 kronor. Om man röker fyra paket i veckan så sparar man in 12 480 kronor på ett år och 124 800 på tio år.  Men en del röker inte så mycket utan kanske landar på ett paket i veckan och då sparar man 3 120 kronor på ett år om man slutar.  Har du koll på vad som händer i kroppen när man slutar röka? Efter två månader så börjar faktiskt risken att du drabbas av en hjärtattack minska och dina lungor fungerar bättre, något du kommer märka på din kondition.  Efter ett halvår mår dina lungor mycket bättre och de små cilierna som transporterar bort partiklar från dina luftvägar har återhämtat sig. Efter ett år så har risken för att drabbas av en hjärtsjukdom, hjärtattack eller en stroke halverats.  Om du vill läsa mer om vad som händer i kroppen när du slutat röka kan du göra det här.  Men du kanske också vill läsa om 10 faser du går igenom när du försöker sluta röka? Det kan du göra här! Eller skäl till varför du borde sluta röka, som inte har med hälsan att göra? Då kan du läsa mer om det här. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-24-10:00:47

7 grymma serier på Netflix – som du säkert missat

Om du är en riktig Netflix-lover så har du säkert redan hetskollat "Stranger Things", "Narcos", "Orange is The New Black" och "Black Mirror". Kanske till och med sett om en säsong eller två.Men hur är det egentligen med serierna som du missat? Här är sju Netflixserier som du säkert bläddrat förbi, men som du definitivt borde ge en ärlig chans.  Det är söndagskväll. Du har städat, lagat en Instagramvänlig middag och sätter dig nu framför soffan. Du är sugen på något lättsmälllt men ändå roligt. Smart humor men hjärtvärmande innehåll.  Då är Big Mouth exakt vad du letar efter.  Trots att det är en animerad serie kan den absolut inte klumpas ihop med Family Guy, Rick and Morty eller American Dad. I serien får vi följa bästisarna Nick Birch och Andrew Glouberman som går i sjunde klass medan de navigerar mellan vänskap, sexualitet och det obekväma, outhärdligt jobbiga som är att genomgå puberteten. Atypical I Atypical får vi följa 18-årige Sam som befinner sig på autismsspekrumet, i hans jakt på en flickvän. Vi får också följa hans syster Casey och föräldrar Elsa och Doug. Atypical är rolig, egen och främst intressant!  Något som är uppfriskande är att skaparna lade mycket tid på att göra Sam så verklig och autentisk som möjligt och därför hyrde in en expert inom beteendemönster hos barn i autismspektrumet – istället för att utgå från ett romantiserat och klyschigt perspektiv. En riktigt bra serie helt enkelt.  The Get Down Vad får du om du blandar glitter, hip hop och riktigt snygga kläder? The Get Down. Bakom serien ligger bland annat Nas, en av hiphopens gudfadrar. Serien utspelar sig i New York på 70-talet där musik, gäng och droger fyller stadens gator. Vi följer huvudkaraktären Zeke, hans bästa vänner och hans kärlek Mylene. I grunden är serien en färgglad tonårsserie som är fylld av kärlek, intriger och vänskap. Serien har också hyllats som en av de få med icke-vita män där alla karaktärer har flerdimensionella personligheter – något som hittills har varit ganska sällsynt i film-och serievärlden. Om du gillar musik och en spännande story så är The Get Down något för dig.  Dirk Gentlys Holistiska Detektivbyrå Dirk Gentlys Holistiska Detektivbyrå är definitivt en av de skummaste och mest excentriska serierna på listan. Seriens handling är svår att sätta i ord, men föreställ dig att Inspector Gadget och supernatural fick ett kärleksbarn. Lägg sedan till lite våld och en riktigt intressant story. Då har du denna serie. Om du lyckas hänga med på de första två avsnitten så kommer du att vara helt såld. En riktigt originell och smart serie.   Chewing Gum  Om du älskar cringe-humor och inte har något emot att djupdyka i pinsamma situationer, så är Chewing Gum  serien för dig. I serien får vi följa 24-åriga Tracey – en kristen, Beyoncé-besatt ung kvinna medan hon kämpar för att få ha sex för första gången.  Vi får också följa alla egna och udda personer som bor i hennes bostadsområde. En bra serie om du har en dålig dag och bara vill skratta lite. Rekommenderas inte om du är en sådan som lätt skäms å andras vägnar.  Santa Clarita Diet  Om du gillar mörk humor och zombies så är Santa Clarita diet som gjord för dig. Spoiler alert: huvudkaraktären Sheila är levande död och livnär sig på människokött.  Vi får följa Sheilas förvandling från en mellanmjölkig mäklarfru till en blodtörstig kannibal. Spännande, rolig och lättsamt. Perfekt att maratonkolla tisdag kväll efter träningen.  The End of the Fucking World Tänk dig Breaking Bad fast snabbare, tonårigare och med (lite) mindre misär.   The End Of The Fucking World tar bokstavligen med dig på en resa till vad som känns som the end of the fucking world. Med helt fenomenala skådespelare och en uttänkt storyline är TEOTFW en riktig nagelbitare. I serien får vi följa 17-åriga James som misstänker att han är en psykopat och jämnåriga Alyssa som söker sig bort från ett svårt familjeliv. En mörk, humoristisk och ganska tung resa. Men riktigt, riktigt bra.  Perfekt en regnig dag när du bestämt dig att vara parkerad framför skärmen tills du går och lägger dig.  Läs mer: När du sedan djupdyker i någon av dessa sju fantastiska serier så vill du troligtvis inte behöva bli avbruten 4 avsnitt in med frågan "Tittar du fortfarande?".  Därför har vi en guide på hur du gör för att slippa det, som du kan läsa här. Du kan också läsa om några riktigt nice Netflix-hacks som kan vara bra att kunna här. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-23-14:52:41

Detaljen som gjort många rädda för nya Instagramuppdateringen

Om du inte redan visste det så börjar den nya datalagen, General Data Protection Regulation, att gälla i hela EU den 25 maj.  Den nya lagen kommer att reglera behandling och lagring av personuppgifter och kort och gott ersätta den gamla personuppgiftslagen. Den kan också innebära en saftig sanktionsavgift på så mycket som 20 miljoner euro, alternativt fyra procent av årsomsättningen för de företag som bryter mot den.   På grund av den kommande lagändringen har sociala mediekanaler så som Twitter, Facebook och Instagram också behövt anpassa sina villkor. Därför har Instagram- Twitter- och Facebookanvändare världen runt fått meddelanden de senaste dagarna där de uppmanats att gå igenom de uppdaterade villkoren och inställningarna.Men det verkar som att många blivit riktigt oroliga över en liten detalj i dessa meddelanden. Nämligen adressen 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, som står med i meddelandet. Mer specifikt 1 Hacker Way.  Adressen står längst ner i villkoren. Bildkälla: Instagram Många tror nämligen att meddelandet skickats från en hacker, på grund av det ovanliga gatunamnet. Något som skapat oroliga trådar och en hel del konspirationsteorier i internetforum.  Bildkälla: Facebook help Men hur är det egentligen? Finns verkligen Hacker Way, och i sådana fall, vad finns på adressen?  Svaret är ja. 1 Hacker Way är inget mindre än adressen till Facebooks nya  huvudkvarter i Kalifornien, USA, enligt ZD Net. Så det är bara att andas ut – ingen försöker hacka sig in på ditt konto. Inte så här i alla fall.  Däremot finns det några saker du kan tänka på för att inte heller bli hackad i framtiden. Exempelvis att inte använda något av dessa 25 lösenord.  Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-25-14:57:06

Jimmie Åkesson om misshandeln "Han blev inte dömd"

Varje vecka släpper Margaux Dietz ett nytt avsnitt av programmet Partitempen på Youtube. Och för varje ny vecka besöks Margaux av en politiker från ett parti som intervjuas och får svara på olika frågor.  Tidigare har Gustav Fridolin varför han skulle vilja att Jimmie Åkesson tog över Miljöpartiet. Även Annie Lööf har gästat och pratade då om hur hon skuldbelades för att hon var föräldraledig. Och du har väl inte missat intervjun när Ebba Busch Thor berättade om när hon skulle bada naken på Sergels Torg. I det sjätte avsnittet gäster Jimmie Åkesson och pratar bland annat om misshandeln som han utsattes för och hur han skulle känna ifall att hans barn inte skulle dela hans åsikter.  Bildkälla: Youtube@partitempen Enligt Jimmie Åkesson är det största problemet i Sverige otryggheten. Han tar upp sig själv som exempel.  – Man saknar rätten till upprättelse. Man känner inte att samhället tar det man blivit utsatt för på allvar, säger Jimmie i intervjun. – Jag blev misshandlad en gång för 15 till 20 år sedan. Och jag tyckte att det var ganska obehagligt att vara med i den här rättegången. Man känner sig nästan som en kriminell själv när man blir förhörd. Ingen tror på dig, fortsätter han. Margaux frågar även Jimmie om hans son, och hur han skulle känna om hans son inte delade de åsikter som Jimmie själv har.  – Vi försöker uppfostra honom att tänka så mycket själv som möjligt. Just nu tycker han och tänker han precis tvärtom, om allting. Men det tillhör väl åldern, svarar Jimme.   Se mer från programmet i spelaren ovan  TV: Jimmie Åkesson vill riva förorter: "Inte trevligt att bo där" Läs också: Jimmie Åkesson sågar Alliansen: "Deras trovärdighet är obefintlig" Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-25-20:13:36