Katherine, 40, hörde en demonliknande röst – fick allt på film

Okej, trodde man inte på spöken innan så kanske man gör det nu? För vad kan det annars vara för demonliknande röst som hörs i filmen? Ingen vet.

Det var en mamma som filmat i en korridor på sjukhuset Royal Devon & Exeter Hospital i Storbritannien. Men hon verkar ju inte vara helt ensam? 

Fel entré

Katherine Lawrence, 40, hade varit tvungen att ta sin dotter till sjukhus och de gick in i helt fel entré. Men eftersom hon älskar skumma grejer så fortsatte de i samma riktning som de börjat. Väldigt modigt!

Den lite märkliga entrén blev också anledningen till att hon börjar filma. För att föreviga ett lite läskigt tillfälle i livet. För om något läskigt händer så vill man nog ha det på film?

Katherine fångade upp det märkliga och näst intill onda ljudet när hon filmade med sin mobil. Det var bara hon och hennes två-åriga dotter där, rapporterar Devon Live. Och inte låter rösten i videon som varken hon eller dottern?

Dödstyst i korridoren

De var helt ensamma och det var dödstyst i korridoren. Precis i början av videon kan man verkligen höra en märklig stämma som tar sig ton. Det är ju nästan så att håret reser sig på armarna.

Hon delade klippet på sin Facebook med detsamma och det är många som har reagerat. Inte så konstigt, är det en demon eller inte?

En person som kommenterat på hennes Facebook-inlägg skriver "Jag skulle springa därifrån". Ja, det kan man ju förstå, vem hade inte?

Se hela videon

För att höra rösten och se hela videon, se spelaren ovan. Om du vågar.

Nyheter24 har tidigare skrivit om ett kusligt besök hos Izabelle och Tina. Det var under en live-video som riktigt märkliga saker började hända runt omkring. Är det ett bevis på att spöken finns? Här kan du läsa och se mer om det.

Läs hela nyheten:
Katherine, 40, hörde en demonliknande röst – fick allt på film

Publicerad: 2018-10-16 klockan 21:09

Fler nyheter från Nyheter24

Bilderna på argentinska ubåten – från havets botten

Det var 15 november 2017 som Ara San Juan försvann, en argentinsk ubåt. Den var påväg tillbaka till sin bas som låg i argentinska kuststaden Mar del Plata. Men ett haverilarm utlöstes och ubåten med 44 besättningsmän ombord var spårlöst försvunnen.En av besättningsmännen var Eliana Maria Krawczyk, 35, som var den första kvinnliga ubåtsofficern i Argentina. Sedan försvinnandet har det pågått ett intensivt sökande efter ubåten utan resultat. Men under lördagen, ett år senare, hittades Ara San Juan. 920 meters djupUtanför Valdéshalvön i Atlanten på 920 meters djup hittades ubåten, meddelade argentinska flottan. Syret ombord ska endast ha räckt i 10 dagar, vilket gjorde att det snabbt kunde konstateras att ingen av besättningsmännen ombord överlevt. Utanför Valdéshalvön i Atlanten på 920 meters djup hittades ubåten. Bildkälla: Google MapsOrsaken till att ubåten inte kommit tillbaka till basen verkar vara att ubåten ska ha imploderat. Grunden ska ha varit ett för högt vattentryck, enligt argentinska marinan.Under söndagen har argentinska flottan gått ut med de första bilderna på ubåten som ligger på havets botten.En av bilderna på argentinska ubåten från havets botten. Bildkälla: ARGENTINSKA MARINENAnhöriga önskar att ubåten bärgasOm ubåten, som numera definieras som ett vrak, ska bärgas är oklart. Men anhöriga vill ha ett riktigt avslut.– Om vi inte får se det kommer vi inte att kunna få ett avslut. Vi kommer kräva att presidenten hittar ett sätt att få ut kropparna, säger Yolanda Mendiol, mamma till Leandro Cisneros, 28, som omkom i olyckan.Men runt just bärgningsfrågan förekommer en del frågetecken, nämligen om landet har tekniken som behövs för att kunna bärga vraket, menar argentinska försvarsministern Oscar Aguad. Om inte, kan det behövas hjälp från andra länder, och det kan bli riktigt dyrt, rapporterar Aftonbladet.Nu inväntas ett beslut om bärgning av hela ubåten eller delar av den, som ska tas av domare.För fler bilder på vraken, kika videon i spelaren ovan.Det är inte bara bilder på ett vrak som cirkulerar på nätet. Nyheter24 har tidigare skrivit om läkare som spridit bilder på sina blodiga kläder. Här kan du läsa mer om anledningen till varför de gjort det.

2018-11-18-14:07:45

Joakim Lundell om polisens agerande efter hotet: "De gör ingenting"

Under fredagskvällen fick Joakim och Jonna Lundells dotter Lunabelle dödshot riktade till sig via Instagram. Hotet bestod av en väldigt grov text som tydligt riktar hot mot dottern, något som pappa Joakim delade med sig av på sin Instagram-story. Hotet kom in via Instagram. Bildkälla: Instagram/Joakimlundell Joakim meddelade under lördagen att de fått tag på personen bakom hotet med hjälp av tre följare. Händelsen är polisanmäld.  "Polisen får ta hand om det! Personen har en psykisk sjukdom och har innan hört röster och skadat djur. Jag tänker inte sjunka till samma nivå och skada personen hur arg man än blir! Jag hoppas polisen agerar och att personen får hjälp!", skrev han på sin Instagram-story. Under natten till söndagen lade samma person ut nya bilder på Snapchat som visar att han skadar sig själv, något Joakim var snabb med att lägga upp på sin Instagram-story.  Polisen bekräftar anmälan Polisen bekräftar att de fått in en anmälan om hot mot ett spädbarn. – Jag kan bekräfta att det har kommit in en anmälan till polisen om ett dödshot, där det är ett uttalat hot mot en bebis. Vi har inlett en förundersökning i ärendet, säger Arsim Asllani, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Norrköping till Nyheter24. Han fortsätter: – Vi ser väldigt allvarligt på det som har hänt och det är ett högprioriterat ärende.  Delar inte samma uppfattning Men pappa Joakim uppfattar det inte som att polisen prioriterar ärendet.  – Polisen gör ingenting efter det som har hänt. Vi har ringt dem om och om och om och om igen.. Vi har blivit omkopplade till personer hela tiden känns det som. Jag har börjat tröttna, säger han till Nyheter24.  Nyheter24 har tidigare skrivit om dödshotet mot Lunabelle. Det kan du läsa mer om här!

2018-10-26-17:10:53

Nya tv-skatten upprör – stor namninsamling pågår

För några dagar sedan, den 14 november, slog Sveriges riksdag fast att Kulturutskottets förslag om att slopa tv- och radiotjänsten och istället låta den skattefinansieras, ska bli av. Från och med den 1 januari 2019 kommer alltså alla personer över 18 år och som har en beskattningsbar inkomst att påverkas. Beloppet kommer att vara 1 procent av den beskattningsbara inkomsten upp till ett satt tak. Totalt kommer det att röra sig sig om drygt 1 300 kronor per person och per år.  Bra eller dåligt beslut? Det råder delade meningar om riksdagens beslut är bra eller dåligt. En del tycker att det är bra eftersom att det inte längre kommer att komma hem räkningar med "klumpbelopp" att betala.  Andra tycker att beslutet är dåligt eftersom det kommer att bli dyrare för personer med fler än en person i hushållet.  Namninsamling  För de som inte vill att radio- och tv-avgiften ska dras på skatten, har en namninsamling startat. "RIV UPP skattefinansieringen av Public Service" heter gruppen som uppmanar personer att skriva under på att beslutet borde omprövas.  "Att oreformerat cementera Public Service-bolagen i deras nuvarande form med fallande tittarstöd och förtroendesiffror är djupt oansvarigt. Att göra anspråk på medborgarnas pengar för att finansiera mediaproduktion som av många inte efterfrågas är oetiskt. Att genomdriva en tvingande finansieringsreform av denna typ med så liten hänsyn till folklig efterfrågan om ägarstyrning är demokratiskt destruktivt. Vi kräver att beslutet rivs upp och frågan omprövas.", står det i namninsamlingens beskrivning. I skrivande stund har totalt 19 848 personer skrivit under.  Nyheter24 har tidigare skrivit om att tv- och radiotjänst ersätts med ny skatt. Det kan du läsa mer om här! Hur mycket kommer den nya skatten exakt att kosta dig? Det kan du läsa mer om här!

2018-11-18-12:54:25

Vill förbjuda thaiboxning – efter 13-åringens död

En pojke i 13-årsåldern har avlidit efter en välgörenhetsmatch i Muay Thai-boxning i Bankok under förra veckan.I matchens tredje omgång fick pojken ta emot flera slag mot huvudet av sin motståndare och kollapsade sedan. Dödsorsaken var hjärnblödning, rapporterar flera asiatiska medier, skriver norska VG.Hade ingen säkerhetsutrustning I en videofilm från matchen som har spridits på sociala medier ser man att den 13-årige pojken inte använder sig av någon säkerhetsutrustning, något som man annars har på sig under thaiboxningsmatcher. Pojkens motståndare känner sig ångestfull men menar samtidigt att han behövde vinna denna match.– Jag ångrar det. Men jag måste göra min plikt för att vinna, så att jag kan tjäna tillräckligt med pengar för att sponsra min utbildning, skrev motståndaren på Facebook, enligt Channel News Asia. Vill förbjuda boxningsmatcher för pojkar Händelsen har upprört många och thailändska myndigheter har nu gått ut med ett lagförslag där man vill förbjuda barn under 12 år att delta i boxningsmatcher. Bland annat stödjer flera läkare initiativet, skriver VG.Alla är inte överens Men som i så mycket annat, är inte alla överens om att boxningsmatcher ska förbjudas för barn under 12 år. Advokaten Sukrit Parekrithawet, som representerar flera träningsläger för boxning, menar att ett förbjud skulle skapa stora konsekvenser för boxningsindustrin, skriver AP. Sporten kommer att utrotas Vidare säger advokat Parekrithawet att Muay Thai-boxning kommer att utrotas om förslaget går igenom.  – Om du inte låter yngre spelare lära sig tidigt, hur kan de då bli starka och erfarna nog att kämpa?, säger han enligt AP. Och fortsätter: – Du måste ha boxningsskelettet byggt från en mycket ung ålder. Parekrithawet menar också att 13-åringens död är en engångshändelse, som aldrig har hänt tidigare och som inte har något att göra med att pojken var 13 år.  –Domaren var inte tillräckligt snabb att stoppa matchen och det fanns ingen läkare i rummet. Det här var något som inte skulle hända, säger han enligt AP.  Myndigheternas förslag har skickats vidare till ministeriet för turism och sport, men huruvida beslutet sedan blir vet vi ännu inte. Nyheter24 har tidigare skrivit om kampportsstjärnan som tvingades att sluta efter två hjärnskador. Det kan du läsa mer om här!

2018-11-18-10:22:05

Så många skäms över att ha träffat sin partner online

Hur många dejting-appar finns det inte nu för tiden? Singelvärldens himmelrike kan det också kallas. Men hur många av de som mött sin partner online skäms? Är det något man vill berätta om för sin omgivning?  Nyheter24 har pratat med flera personer som träffat sin partner via nätet. Några är stolta över det, medan andra skäms. Nathalie, 28: "Pratade online i åtta år" Men nätdejtingen började långt innan stormen av dejting-apparna. Nyheter24 har pratat med 28-åriga Nathalie Telander. Hon mötte sin nuvarande partner på Lunarstorm som var en svensk kommersiell webb-community, innan Facebook kom till världen. Som mest hade Lunarstorm 1,2 miljoner medlemmar och Nathalies man var en av dem. De hittade varann genom att Nathalie hade betalat för en "banner", som skulle göra reklam för hennes sida. – Han nappade på det. Mest väl spenderade tio kronorna i mitt liv!, säger hon till Nyheter24. 2003 var året de fick kontakt för första gången. Det fortsatte prata via nätet ända till 2011, då de träffades på riktigt för första gången. Det var det kärlek vid första ögonkastet och nu är de gifta. Grattis! Nathalie tycker det är synd att vissa skäms för att de träffat någon online.  – Det finns inget att skämmas över. Jag tycker det är fantastiskt att en mångårig kontakt via nätet kan leda till det min man och jag har idag, avslutar hon. Nathalie träffades sin nuvarande man på Lunarstorm. Bildkälla: Privat / Pixabay Linda Lundberg, 28: "Stolt över att ha träffat andra halvan på internet" En annan som träffat sin kärlek via nätet är Linda Lundberg, 28. Hon träffade sin nuvarande man Magnus på internet-sidan Happy pancake. De pratade där några dagar och bytte sen nummer. Efter att ha smsat några dagar träffades de.  – Jag skäms verkligen inte, snarare tvärtom. Jag är stolt över att jag lyckades träffa min andra halva via internet, säger Linda till Nyheter24. Idag, sju år senare, är de gifta och har tillsammans fått dottern Elvira. Familjen Lundberg är idag en familj tack vare internet. Bildkälla: Privat Amanda, 20: "Kändes pinsamt" 20-åriga Amanda Blomdahl träffade sin partner för nästan fem år sedan. Första året tyckte hon det kändes riktigt jobbigt att berätta om att de hittade varann på nätet. – Jag vet inte riktigt varför det kändes pinsamt. Men jag tror det var för att alla mina vänner träffade sina partners via skolan eller liknande, säger Amanda till Nyheter24. Hon fortsätter: – Jag vet faktiskt inte riktigt varför, men det kändes typ fel, avslutar hon. Förutfattad mening? Kanske har man hört den förutfattade meningen, att många skäms över att ha träffat sin partner på nätet?  Oavsett så motbevisar statistik den lilla myten. Enligt Happn är det hela 84 procent som känner sig bekväma med att berätta att mött sin partner online. Wow!  Det är inte många som skäms över att säga att de träffat sin partner online. Bildkälla: Happn Den nordiska undersökningen gjordes 2018 via en webbenkät. 2 231 personer deltog och 776 personer av de var svenskar.  Men de resterande procenten då? Varför skulle det kännas "stelt" eller "inte bekvämt"? Ständigt uppkopplade Nu visar ju statistik att det faktiskt inte alls är många som skäms över att ha träffat sin partner online. Även om det bara är sex procent som skäms, så är det sex procent för mycket. Vi är många som tillbringar så mycket av vår vakna tid uppkopplade. Visst är det då inte konstigt att vi även möter kärleken där? Nyheter24 har tidigare skrivit om de absolut bästa raggningsreplikerna som kan ge dig en dejt. Om du känner att du behöver en isbrytare så kan du hitta alla repliker här.

2018-11-06-16:14:11

24 citat som kommer att förgylla din dag

Vissa dagar kan vara jobbigare än andra. Som tur är så finns det sätt man kan liva upp vardagen på och förvandla de tunga stenen till lätta skutt. Nyheter24 listar 24 stycken citat som kan förgylla din dag. 1. Gråt inte för att det är över, le för att det hände – Dr Seuss 2. Utan musik skulle livet vara ett misstag – Friedrich Nietzsche 3. Jag har inte misslyckats, jag har bara hittat 10 000 sätt som inte funkar – Thomas Edison. 4. Det som inte dödar oss gör oss starkare – Friedrich Nietzsche 5. Livet handlar inte om att hitta dig själv. Det handlar om att skapa dig själv. – George Bernard Shaw 6. En bra sak med musik, när den träffar dig så känner du ingen smärta – Bob Marley 7. Kärleken är som vinden, du kan inte se den men du kan känna den.  – Nicholas Sparks 8. Gör en sak varje dag som skrämmer dig. – Eleanor Roosevelt 9. Om du försöker ignorera en knackning på din dörr, skrik då inte ‘Nej!’ när någon frågar: ‘Är det någon hemma? – Nalle Puh 10. Ju längre man ligger i vattnet desto blötare blir man – Nalle Puh 11. En som inte har misslyckats är en som inte har testat något nytt. – Albert Einstein 12. En dag utan skratt är en bortkastad dag. – Nicolas Chamfort 13. Den enda sanna visheten är att veta att du egentligen inte vet någonting – Sokrates 14. Vad du än är, var en god sådan – Abraham Lincoln 15. En smart person löser problem, en vis person undviker dem. – Albert Einstein 16. Jag vill inte till himlen, inga av mina vänner är där – Oscar Wilde 17. Jag älskar arbete, det fascinerar mig. Jag kan sitta och titta på det flera timmar. – Jerome K. Jerome 18. Du har alltså fiender? Bra, det betyder att du har stått upp för något någon gång under ditt liv. – Winston Churchill 19. Hjärtat var skapat för att krossas – Oscar Wilde 20. Att dö kommer att bli ett hejdundrande äventyr. J.M Barrie 21. Allt stort som skedde i världen skedde först i någon människas fantasi.  – Astrid Lindgren 22. Att älska en själv är början på en livslång romans. – Oscar Wilde 23. Gråt inte över någon som inte skulle gråta över dig. – Lauren Conrad 24. Livet är väldigt simpelt, men vi insisterar på att göra det komplicerat. – Konfucius  Visste du att Nalle Puh har sagt en hel del kloka saker han med? Vi har listat 15 saker som Nalle Puh sagt som är helt geniala. Här kan du läsa alla dem!

2018-11-09-13:52:01

Sömnexperten: Att börja jobba innan klockan 10 är ohälsosamt

De flesta morgontrötta personer känner nog igen känslan att äta frukost halvsovande på bussen. Kanske är du en av dem som kommit till jobbet med tröjan ut och in på grund av att du varit för morgontrött för att se skillnaden när du klätt på dig? Då är det dags att spetsa öronen.  Brittiska sömnforskaren Dr Paul Kelley vid University of Oxford, menar att den traditionella arbetsdagen "8-17" är ohälsosam, rapporterar The Times UK. Hälsorisk Enligt Paul Kelley innebär arbetsdagar som börjar med tidiga mornar en hälsorisk. För att få en bra hälsa ska en arbetsdag inte börja förrän, hör och häpna, klockan 10. – Det skulle minska människors sömnbrist i stort, säger han till Daily Mail. Body clocks Paul Kelley beskriver flera olika typer av sömnpersonligheter i sin nysläppta bok Body Clocks.  Kelley menar att mångas arbetstider gör så att människor tvingas leva onaturligt, och att vi ignorerar våra naturliga mat- och sovklockor för att anpassa oss till jobbet. Om Kelley fick bestämma tycker han att cheferna borde ge upp "9-17"-arbetsdagarna helt.  Han tycker istället att alla arbetsdagar borde börja klockan 10.  – Arbetsdagar som startar klockan 10 skulle vara det mest rättvisa om man ska sätta en tid för alla. Det skulle minska människor sömnbrist i stort, säger Paul Kelley till Daily Mail. Sömnforskaren menar att det skulle minska sömnbristen oerhört hos människor i arbetslivet om det åtgärdades.  Produktivitet Men det ska inte bara vara mer hälsosamt att gå upp senare, det kan även göra dig mer produktiv. – Vi vet att vi behöver minst åtta timmar sömn, men ändå sover vuxna i genomsnittet cirka sex timmar per natt. Det är inte konstigt att så många lider av sömnbrist, rapporterar Metro UK. Skönt med sovmorgon, men vad skulle chefen säga om det egentligen? Nyheter24 har tidigare skrivit om en forskning som visar på att en dålig chef kan göra dig sjuk. Här kan du läsa mer om det.

2018-11-14-14:56:14

Tredje vanligaste dödsorsaken i Sverige – som få känner till

Under november uppmärksammas sjukdomen KOL. Och vad är KOL egentligen? Jo, det är en sjukdom som angriper i stort sett hela kroppen över en längre tid. Men även om det drabbar främst luftvägar och lungor så kan det sätta sig på hjärta, skelett och muskler också. Den som får KOL blir långsamt sämre med tiden så många symptom kan komma att visa sig senare. Saker en tar för givet, som att till exempel gå ut i köket och hälla upp en kopp kaffe, eller resa sig upp för att hämta TV-kontrollen på andra sidan vardagsrummet, blir en extrem ansträngning för någon med KOL.  Främsta orsaken Rökning är den största orsaken till KOL, men det kan även drabba de som utsatts för passiv rökning, luftförorening eller har haft upprepade luftvägsinfektioner under sitt liv. Det finns också en betydande ärftlig del. – De skadliga ämnena skapar en inflammation i luftvägarna och om det får fortsätta under lång tid, som när man är rökare, kommer det förstöra lungvävnaden, berättar Riksförbundet HjärtLungs kommunikatör Peter Edfelt för Nyheter24. Han fortsätter: – De första symtomen brukar vara hosta och långvariga luftvägsinfektioner och förkylningar som inte riktigt vill släppa. Ofta hostar man upp slem. Många rökare är vana att hosta och söker därför inte vård. Det är viktigt att få en diagnos tidigt. Tredje vanligaste dödsorsaken  KOL är en relativt vanlig sjukdom som drabbar många. I fjol dog drygt 92 000 personer folkbokförda i Sverige, och 3000 av de dog av KOL. – Enligt Socialstyrelsen dör cirka 3000 personer i KOL varje år. Det är nästan 13 gånger fler än vad som dog i trafikolyckor 2017, berättar Peter Edefelt. Sjukdomen är den tredje vanligaste dödsorsaken, skriver Läkartidningen. Fler dör i KOL än i både bröstcancer och prostatacancer, enligt Riksförbundet HjärtLung. KOL har ökat Mellan 500 000 - 700 000 personer lever med KOL i Sverige, vilket gör att diagnosen till en folksjukdom. Mörkertalet är stort då endast en av fem blir diagnostiserade. Även om man kan se en generell minskning av rökning i Sverige så har antalet personer med KOL ökat. – Många börjar röka i ung ålder, men märker inte av symtomen förrän de är mycket äldre. Och även då kan det ta lång tid innan man söker hjälp eftersom det finns ett stigma kring KOL där många tänker att de får skylla sig själva, berättar Peter Edfelt. Förra veckan uppmärksammades en annan sjukdom, nämligen diabetes. Då anordnades Diabetesgalan. Vad som hände där kan du läsa mer om här.

2018-11-15-15:35:27

Linnea Henriksson tolkar Stor – i en hyllning till #metoo

TV4:s succéprogram "Så mycket bättre" är inne på sitt femte avsnitt, och det har blivit dags för rapstjärnan Stor att vara i rampljuset. Under middagen i ladan så blir det minst sagt känslosamt när Linnea Henriksson tar ton.– Vi har snackat lite om det här, att vi för alla våra egna kamper. Alla människor för en kamp, men man kanske inte kan föra talan för alla kamper, däremot kan man stå bakom och stötta. Och jag har valt att göra "Svartskallar", berättar Linnea i programmet. Låten "Svartskallar" blev en enorm framgång för Stor, och var en av singlarna från hans hyllade album "Under broarna" som släpptes år 2017.Stor är minst sagt chockad av Linneas val – och något oroad över att Linnea ska sjunga exakt den texten som Stor har skrivit.  "Förstår inte hur det är att bli utsatt för rasism" Men Linnea har valt att kalla låten för "Småtjejer" – och hennes förklaring till det är väldigt viktig. – Jag älskar den här låten, jag tycker att han har skrivit en så otroligt stark text. Han går igenom stereotypa bilder, fördomar och förutfattade meningar. Jag kan inte säga att jag förstår hur det är att bli utsatt för rasism, jag kan inte säga att jag förstår hur det är att gå in i ett rum och bli utsatt för fördomar och stereotypa bilder baserat på hur jag ser ut, säger Linnea och fortsätter: – Jag är en vit person från Halmstad som heter Linnea Henriksson. Men bara för att jag inte kan säga att jag förstår så betyder inte det att jag inte står bakom. På samma sätt som att jag vet att du står bakom mig i den feministiska kampen, säger Linnea.  Linnea Henriksson i "Så mycket bättre". Bildkälla: TV4 – Alla dom småtjejerna som älskar din musik, du är en förebild för dom när du säger det här, säger Stor. Linnea om #metoo Linnea kommer sedan in på #metoo-rörelsen, och säger att det känns som att folk pratar om det som att det var en fluga. – Jag hade en sån jävla vinnarkänsla när folk vågade vittna om saker. Men jag känner tyvärr inte riktigt så längre, det känns som att det har blivit tyst igen.Alla är helt golvade av Linneas tolkning – och framförallt Stor.  Stor är imponerad av Linneas version. Bildkälla: TV4 – Det här är det fetaste, det här är det viktigaste. Det är så tungt att du tog den och gjorde den till din grej, säger Stor.Han berättar att han tror att många kommer gilla låten och finna styrka i den – och att hon har valt att tolka en av hans låtar för att få fram den gör honom otroligt stolt.– Du tog kampen till en annan grej, det är så jävla tungt, avslutar han.  Här kan du se Linneas tolkning av Stors "Svartskallar", som i Linneas version heter "Småtjejer".

2018-11-16-14:38:39

Meteorologisk vinter på ingång – här blir det 20 minusgrader

Den varma sommaren har länge hängt kvar i luften och november har varit ovanligt varmt. Men nu är det slut på värmen.Meterologisk vinterMeteorologiska vintern är på ingång. Det innebär att det kommer vara flera delar av landet med en medeltemperatur på noll eller minusgrader.Värmland och norr om har redan fått den meterologiska vintern. Men nu är det dags för kylan att sprida sig ytterligare. Bland annat norrlandskusten, stora delar av Svealand kommer få lägre temperatur. Även norra Småland kan få en släng av kylan.– Det varma novembervädret är över. Nu går vi till något slags normalläge, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm, till Expressen. Normal novemberveckaMen det är inte bara noll eller några få minusgrader som gäller framöver. På vissa håll kan temperaturen gå ner ända till 20 minusgrader.Cirka fem plusgrader kommer den varmaste temperaturen ligga på framöver, annars kan vi förvänta oss minusgrader.– Egentligen är det normalväder. Vi har haft det så väldigt varmt tidigare så nu går det mot mer en normal novembervecka, fortsätter Tora Tomasdottir.Grått och mulet Det är större chans till sol på dagarna. Men så fort solen gått ner väntas dis och dimma. Vi kan alltså förvänta oss fortsatt grått väder, rapporterar Expressen.20 minusgraderSom vi vet har kylan redan nått norra Sverige, men där blir det nu ännu kallare. På vissa håll kan temperaturen sjunka ända ner till 20 minusgrader.– Hela fjällkedjan och Härjedalen kan vänta sig mellan 15 och 20 minusgrader i veckan. Från Värmland och norrut kommer det vara minus på nätterna, men om du drar dig mot kusten längs Gävle och Stockholm så kommer det kanske vara plusgrader, säger Tora Tomasdottir till Expressen. Vad vet du egentligen om vädret? Nyheter24 har tidigare gjort ett quiz där du kan testa dina kunskaper om väder och vind! Klarar du att få alla rätt? Här kan du testa dina kunskaper i quizet.

2018-11-17-19:07:12