Jonas Eriksson horribla derby – har gått på myten om sig själv

Söndagen den 15 april 2018 var det dags för Allsvenskans första riktigt heta derby. När klockan slog 15:00 så sparkades Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården igång.

Och Djurgården anlände med stor sannolikhet till arenan med höga förväntningar på sig själva efter att man lyckats vinna derbyt i Svenska Cupen nästan exakt en månad tidigare. Men när matchen blåstes av efter 90 minuter så hade AIK vunnit med klara 2-0 och på så vis lyckats revanschera sig. 

Matchen hade verkligen allt, två lag som var pressade att vinna, mål och underbara tifon. Men det var inte AIK:s spel som tog fokus efter matchen utan snarare domaren, Jonas Eriksson. Hans val att inte döma straff åt DIF i två olika situationer fick fansen att se rött och kanske borde det blivit straff. Det tycker åtminstone panelen i Studio Allsvenskan som anser att domarinsatsen var under all kritik.

–   Han har ju gått på myten om sig själv, Jonas Eriksson alltså. Han har höjts upp till skyarna och nyligen kom det ut att han inte får vara med och döma VM det är ju för att han inte är tillräckligt bra. Sen efter matchen så står han och kommenterar lägen, då är det supertydligt att Haris Radetinac blir fälld. Då övertolkar Jonas situationen och säger: "Harris håller kvar sitt ben där, då tycker jag inte att det är straff", säger Henrik Eriksson i veckans Studio Allsvenskan och fortsätter. 

– När det kommer till handsen, då kommer det ett långt inlägg som tar på handen. Där kan ju spelaren ta bort handen så är det ju bara, då är det ju straff. Då säger Jonas att den först tar på låret och sen på handen, vilket den inte gör och när han sen får se det på tv så säger han att han hade dålig position. Så han kommer ju bara med massor av bortförklaringar, det är horribelt. 

Oavsett om det var straff eller inte så är matchen spelad och AIK vann. Men straffsituationerna lär vara på tapeten ett tag till. 

I avsnittet hittar vi chefredaktör Henrik Eriksson, sportreporter Philip De Giorgio, programledare Marcus Birro samt gästen Jesper Arvidsson, som till vardags är mittback i IK Sirius. 

Studio Allsvenskan diskuterar Jonas Eriksson

I spelaren ovan kan du se hela avsnittet med Jesper Arvidsson. 

Studio Allsvenskan finns även som podcast!

Lyssnar du hellre via Acast? Då hittar du den här!

Missa inte eftersnacket på Facebook! Ansök om att bli medlem i gruppen Studio Allsvenskan här.

Du kanske även är intresserad av:

Häckens sportchef Sonny Karlsson: "Blåvitt vill inte ha ett derby mot oss"

Daniel Majstorovic: "Klart Zlatan ska vara med i VM"

Division 7 lag värvar före detta Premier Leauge-stjärnan

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Jonas Eriksson horribla derby – har gått på myten om sig själv

Publicerad: 2018-04-16 klockan 15:42

Fler nyheter från Nyheter24

Nasa: Så stor är risken att jorden utplånas

Det finns många profetior och falska apokalyps-teorier om hur jorden till slut kommer gå under. Internet kryllar av dem. Men medan folk oroar sig för huruvida en stor, mystisk dödsplanet kommer slå jorden ur omloppsbanan har Nasa faktiskt arbetat för att ta reda på om en asteroid kan och kommer utplåna mänskligheten i framtiden. Nasa har nyss släppt data som samlats in av rymdfarkosten Near-Earth Object Wide-field Infrared Survey Explorer (Neowise), vars uppdrag är lokalisera asteroider och kometer i närheten av jorden. Under fyra år har rymdfarkosten hittat 29 375 objekt, varav 788 asteroider och 136 kometer som ligger nära jorden. Tio av dessa har bedömts vara "potentiellt farliga" för vår planet, skriver brittiska Metro. Projektet har gjort att Nasa kunnat känneteckna flera storlekar och reflektioner hos över 1 300 närliggande objekt.  Nasa har undersökt hur mycket objekt som finns runt jorden. Bild: Pixabay "Vi fortsätter att expandera vår katalog och kunskap över dessa gäckande och viktiga objekten", säger Amy Mainzer, utredare vid Neowise, till Metro. Så okej, vi hämtar alltså mer kunskap om vår del av universum. Men hur stor är risken att vi kommer bli utplånade inom de närmaste åren? Faktiskt inte särskilt stor. Risken är 1 på 24 000 att asteroiden Bennu kommer kollidera med jorden någon gång mellan åren 2175 och 2199, men annars ser det faktiskt ljust ut. Det är förstås så länge inte någon annan asteroid, stor nog att orsaka allvarliga skador, helt utan varning skulle sätta kurs mot jorden (och träffa). Detta hände förvisso tidigare i april när en 100 meter bred rymdsten dök upp och svepte förbi jorden. Och det var nära. Objektet har fått namnet 2018 GE3 och upptäcktes bara några timmar innan man såg att den befann sig ungefär 19230 mil från jorden, då den passerade mellan jorden och månen.  I april passerade en 100 meter bred rymdsten jorden. Bild: Pixabay 2018 GE3 beräknas vara sex gånger så stor som meteoriten som exploderade över ryska Tjeljabinsk 2013, och som faktiskt var nära att slå ner i Sverige vilket du kan läsa mer om här. Explosionen skapade en chockvåg som fick glas från fönster att flyga, vilket orsakade att runt 400 människor skadades, enligt Metro. Så, statistiskt sett kanske vi ska vara lugna. Men om en riktigt stor asteroid skulle dyka upp oväntat så ja, då kan vi vara riktigt illa ute. Läs även om hur den nyligen bortgångne Stephen Hawking varnade för hur vi människor själva i framtiden kan vara skyldiga till jordens undergång, utan att kunna fly och hur nära vi faktiskt är jordens undergång – enligt domedagsklockan. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-25-13:49:26

"Golden State Killer" gripen efter 40 år – visade sig vara ex-polis

För ungefär 40 år sedan begicks flera övergrepp och brutala mord på västkusten i USA. Gärningsmannen, som kallas för ”Golden state killer”, blev en av historiens värsta seriemördare och var på fri fot i nästan 40 år. (Här kan du läsa mer om "Golden state killer") Men nu tros gärningsmannen som satte skräck i Kalifornien på 70- och 80-talet ha blivit gripen. Det var i onsdags som myndigheter gick ut med gripandet av den misstänkte mördaren.  Den tidigare polisen Joseph James DeAngelo, 72, anhölls natten till torsdagen och greps i Citrus Heights i Sacramento. DeAngelo ska ha kunnat hittats efter att polisen fått en dna-träff, men hur polisen säkrade hans dna har inte framkommit, skriver Buzzfeed. – Vi alla visste att vi letade efter en nål i en höstack men vi visste att nålen fanns där, sa Anne Marie Schubert, som är åklagare, under en presskonferens. Joseph James DeAngelo, 72. Bildkälla: Sacramento County Sheriff's Office Smög sig in i offrens hem Sommaren 1976 rapporterades de första fallen av våldtäkter och inbrott. I februari 1978 blev Brian och Katie Maggiore mördade efter att ha blivit jagade när de varit och gått med sin hund.  Efter mordet på makarna så mördade han ytterligare tio personer och begick flera våldtäkter längs Kaliforniens kust. I många av fallen smög mördaren sig in i offrens hem. Många gånger låg paren och sov, och flera gånger ska han ha bundit fast mannen och våldtagit kvinnan.  Efter det, i juli 1981, slutade allt i fem år. Men 1986 blev ännu en tonårstjej i Irving, i Kalifornien, våldtagen och mördad.  ”Golden state killer” kan tack vare dagens tekniska metoder kopplas till tolv mord och över 40 våldtäkter. 2016 gick FBI ut med nya fantombilder på mördaren och polisen utfärdade en hittelön på 415 000 kronor till den som hade tips som kunde leda till framsteg i gripandet av mördaren.  Fick sparken efter stöld I samband med att FBI släppte de nya fantombilderna så gick man även till allmänheten och menade att de skulle vara uppmärksamma på om personer i deras närhet hade gömt småsaker. Fantombilder på "Golden state killer". Bildkälla: FBI Det eftersom man trodde att seriemördaren sparade små saker, som souvenirer, från sina brott. Men nu, 40 år senare, har alltså ex-polisen Joseph James DeAngelo gripits. Han är i nuläget formellt misstänkt för två mord som man kan knyta honom med dna till, men enligt Schubert kommer fler åtalspunkter komma.  Han jobbade som polis i Auburn men ska ha fått sparken efter att ha snott varor från ett apotek. Du kanske också vill läsa om 15 galna seriemördare genom tiderna, det kan du göra här. Eller om 4 hemska fall där seriemördare fortfarande går fria, det kan du läsa mer om här. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-26-13:28:54

Unika uppgifter i nya Palme-dokumentären: Polisen förfalskade bevis

Den 28 februari 1986 skjuts Olof Palme till döds på öppen gatan mitt i centrala Stockholm. Mordet på Sveriges dåvarande statsminister är än idag Sveriges största mordutredning någonsin. Utredningen sägs även vara världens största mordutredning och kan egentligen enbart likställas med utredningen kring mordet på John F Kennedy år 1963 och Lockerbieattentatet år 1988, skriver Expressen.   Utredningen av mordet på Olof Palme fortsätter än idag att röra upp känslor och fortfarande finns det flertalet frågetecken som väntar på att bli uppklarade. Ett av de kanske mest kända ledtrådarna i Palmeutredningen är den kring den misstänkta skytten Christer Pettersson. Petterson dömdes till och med för mordet på Olof Palme i juni 1989 men bara fem månader senare blev han frikänd.  I bevisningen som polisen lämnade in mot Christer Pettersson fanns bland annat ett samtal mellan knarklangarna Sigge Cedergren och Roger Östlund. Samtalet användes i rättegången för att knyta Christer Pettersson till biograf Grand bara sex minuter innan Olof Palme sköts. Men samtalet mellan Sigge Cedergren och Roger Östlund ska aldrig skett, avslöjar den före detta knarkspanaren Bengt Bengtsson i den nya Palmedokumentären "Palme, Träsket och mordrättegångarna". – Telefonutskrifterna från mordkvällen var ju förfalskningar som jag sa till dig tidigare. De var helt genomfalska, för Sigge (Cedergren) var ju inte hemma eller åtminstone så svarade han inte vilket han alltid brukade göra när han var hemma så frågan är när han kom hem, berättade Bengt Bengtsson i Palme, Träsket och mordrättegångarna och fortsatte. – Det ringer någon ett kort samtal 23.13 och såvitt jag minns stod det "inget" på det samtalet bara typ okänd man, Sigge. Men varför Maggan (Margareta Eklund) har skrivit sådär det begriper jag inte. Att hitta på saker som inte finns på telefon. Protokoll från det samtalet som påstås vara förfalskat. Bildkälla: TV3 Huruvida den nuvarande Palmegruppen har användning av uppgifterna om att samtalet mellan Sigge Cedergren och Roger Östlund ska vara påhittat vet vi inte. Dock så blir frågetecknen kring utredningen allt fler och man kan bara spekulera i om hela sanningen någonsin kommer komma fram. I spelaren ovan kan du se när Bengt Bengtsson berättar om att samtalet mellan Sigge Cedergren och Roger Östlund är förfalskat. Palme, Träsket och mordrättegångarna sänds torsdagar 21:00 på TV3.  Är du intresserad av utredningen kring mordet på Olof Palme så kanske du även kommer gilla de här artiklarna: Här är detaljen som Palmegruppens spaningsledare inte kände till Varför hade Olof Palme ingen livvakt kvällen han dog? Här är detaljen som hade kunnat förhindra mordet på Olof Palme

2018-04-25-13:42:36

Här kastar Joakim Lundell sitt pris: "Fuck det där!"

Ingen kan ha missat att en av Sveriges största Youtubers, Joakim Lundell, 32, har gått till hård attack mot Guldtuben de senaste dagarna. Tidigare i veckan gästade Joakim "Breaking News" i Kanal 5 och där mötte han Youtubenätverket Splays grundare Vigor Sörman, som är en av arrangörerna till Guldtuben.Där gick Joakim loss och kallade bland annat Vigor för "pajas". Joakim kritiserade även juryn och säger att de "alla umgås i en liten krets på Östermalm och där alla har valt folk som dom känner". Ben Mitkus och Joakim Lundell i Breaking News. Bildkälla: Kanal 5 Under torsdagen gick en av Guldtubens jurymedlemmar, artisten Peg Parnevik, ut på sin Twitter och kallade Joakim för rasist."Till Joakim Lundell, det är inte pga ”mobbning” eller ”klasshat” eller för att du inte är ”Östermalms-fin” och nä faktiskt inte för att du har ”en annorlunda åsikt” eller ”talar fritt.” BRUH, it’s cause ya racist", skrev Peg."Vill inte ha den där pissgalan längre"I en video på sin Youtubekanal så fortsätter nu Joakim sin attack mot Guldtuben, och han börjar med att tacka sina fans för deras stöd och kommentarer. – Det jag är gladast över är att folk är så trötta på den här lilla PK-bubblan, på folk uppe i Stockholm, den här eliten som tror sig veta vad alla ska tycka och vad som är inne, säger Joakim.– Dom glömmer bort att det är nio miljoner människor i det här landet och majoriteten är vanligt folk. Och jag är vanligt folk. Jag kommer aldrig tro att jag är finare eller bättre. Fuck det där!, säger Joakim upprört i klippet.Joakim säger sedan: – Guldtuben kan dom ta, vi vill inte ha den där pissgalan längre, säger Joakim.Sedan visar han upp ett av priserna han har vunnit på Guldtuben och kastar ut i trädgården. Joakim Lundells pris på Guldtuben. Det kastade Joakim bort. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna – Nu tänker ni, vad hjälper det där? Du har ju fem stycken till? Med handen på hjärtat så orkar jag inte gå och hämta dom, säger Joakim. Joakim Lundell slänger ett av sina Guldtuben-pris. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-26-13:59:51

Aviciis familj i öppet brev: "Nu orkade han inte längre"

Fredag den 20 april hittades Tim "Avicii" Bergling död i Omans huvudstad Muskat. Bergling blev bara 28 år gammal, och sörjs av vänner, familj och fans världen över. Här kan du läsa några av kollegornas rörande ord.Tidigare i veckan gick Tim Berglings familj ut med ett uttalande där de tackade för allt stöd de fått från vänner, kollegor och fans. ”Vi vill tacka för det stöd vi fått och alla kärleksfulla beskrivningar av vår son och bror. Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik och har fina minnen till hans låtar”Familjen har gått ut med ett öppet brev. Bildkälla: TTNu går Berglings familj ut med ett öppet brev om sonens död, skriver Aftonbladet."Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress.När han slutat turnera ville han hitta en balans i livet för att må bra och kunna göra det han älskade mest – musik.Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan.Nu orkade han inte längre.Han ville få frid.Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset.Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad.Den du var och din musik kommer att bära minnet av dig vidare.Vi älskar dig,Familjen." Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store. Känner du att du vill söka hjälp för psykisk ohälsa eller självmordstankar så har Mind Självmordslinjen en öppen chatt och telefon dygnet runt – telefon 90101. Nationella Hjälplinjen finns också att ringa alla dagar klockan 13-21 på telefon 020-22 00 60.TV: Tim "Avicii" Bergling hyllas med graffiti-målningLäs också om Tim Berglings ex-flickväns rörande ord om dödsfalletGlöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-26-17:13:49

Här är plagget tjejer älskar – bli hunk i sommar med kostym

Killar med en kostym som sitter helt perfekt går alltid hem. Passa därför på att köpa en från Riley nu när Brothers har kampanjpriset 2 295 kronor på deras kostymer. Nedan listar vi 11 riktigt snygga kostymer för alla olika smaker.  1. RYDER FIL-Á-FIL KOSTYM BLÅ Är du ute efter en snygg, enkel och stilren kostym är det här rätt val. Du hittar den för kampanjpriset 2 295 kronor.  2. SHELBY WOOL TWILL KOSTYM BRUN Kostymen är mindre formell än den ovan och passar både till fest och till vardags. En fin t-shirt funkar lika bra som skjorta och slips. Här hittar du den.  3. SHELBY WOOL DOBBY KOSTYM SVART Svart kostym från Riley med en smalare passform. Ska du på en finare tillställning i sommar? Då är den här perfekt.  4. STANTON WOOL TWILL KOSTYM BLÅ Det här är en kostym som passar utmärkt på sommarhalvåret. Det är även kostymen med smalast passform av alla i Brothers sortiment. Den lite dova blåa färgen gör att kostymen blir väldigt avslappnad men känns ändå stilig och lyxig. Här hittar du den till kampanjpriset 2 295 kronor.  5. STANTON WOOL TWILL KOSTYM BLÅ Kostym i super slim-fit. Den är väldigt kompromisslös och passar perfekt med endast en t-shirt.  6. SHELBY FIL-Á-FIL KOSTYM BLÅ En formellare kostym som du kan ha på jobbet och till finare tillställningar. Ett tips är att göra din outfit lite mjukare med en slips likt på bilden. Här hittar du kostymen.  7. RYDER WOOL DOBBY KOSTYM GRÅ Fräsch kostym som visar på seriositet. Fynda den här med Brothers kampanjpris.  8. STANTON WOOL TWILL KOSTYM GRÖN Kompromisslös kostym som passar bäst med mindre formella färger på grund av dess ljusgröna nyans.  Matcha den på bästa sätt med bruna skor i valfri modell och ljus ton på skjortan med jordnära toner i accessoarerna.  Här kan du kika närmre på den.  9. SHELBY WOOL DOBBY KOSTYM BLÅ Snygg och enkel kostym som passar till alla tillställningar. Vi rekommenderar dig att ha en färgglad skjorta till om du vill vara laid back.  10. STANTON WOOL TWILL KOSTYM GRÅ Ursnygg och väldigt slimmad kostym från Riley. Du hittar den här.  11. RYDER WOOL DOBBY KOSTYM SVART  Ska du gifta dig i sommar? Då är den här kostymen rätt för dig. 

2018-04-24-14:23:40

Tim "Avicii" Bergling hyllas med graffiti-målning

För snart en vecka sedan kom den sorgliga nyheten om att Tim "Avicii" Bergling hittats död i Muskat, Oman. Se den sista bilden som togs på världsstjärnan här. Nu hyllas dj:n med en 2 meter bred och 2,5 meter hög graffitimålning i Tantolunden i Stockholm. Hyllningen till bortgångne Avicii. Bild: Martin Monet/Privat Bakom konstverket står Martin Monet som gav sig ut tidigt i tisdags för att skapa verket. – Likt många andra blev jag ledsen när jag hörde om Aviciis plötsliga bortgång och jag tänkte att jag skulle hylla honom också, säger Martin Monet till Nyheter24. Martin har målat på canvas och lagliga väggar i åtta år, en hobby han har kunnat utveckla tack vare sin sambo som jobbar som bildlärare. Hans objekt består ofta av superhjältar i roliga positioner och porträtt. Hobbykonstnären Martin Monet. Bild: Privat – Då och då kollar jag vad som har hänt under dagen och om en utmärkande person föddes eller dog runt den dagen hyllar jag ofta personen med ett porträtt. Just verket på Avicii tog fyra timmar att skapa. Martin Monet fokuserade på hans ansikte med de färgglada tonerna som sin bakgrund, likt en canvas. Avicii blev 28 år gammal. Bild: Martin Monet/Privat Hur länge verket kommer få finnas kvar är dock osäkert. Väggen i Tantolunden är en av få väggar som det är lagligt att måla på. Läs även ex-flickvännen Racquel Bettencourts ord om sorgen: "Slutade aldrig älska dig" och Tim Berglings bror Anton Körbers ord efter beskedet. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-26-14:54:03

Isabella Löwengrips miljonlögn avslöjad – juristen: "Kan vara bedrägeri"

Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 27, har under årens lopp gått från modeguru och bloggerska till entreprenör med miljonföretag.  Isabella berättar ofta att hon har Nordens största blogg med hela 1.5 miljoner unika besökare i veckan och när Veckans Affärer skulle utse näringslivets mäktigaste kvinna så var det ingen annan än Isabella Löwengrip som fick kliva upp på scenen för att – tillsammans med Kerstin Hessius – ta emot utmärkelsen Men nu har Bloggbevakning kommit över statistik som visar någonting helt annat.  "Överdriver med 1,3 miljoner" Bloggbevakning har tagit del av uppgifter som slutligen bekräftades av United Influencers som har hand om Isabellas blogg. Uppgifterna visar att Blondinbellas trafik ligger på omkring 250 000 besök i veckan. Vilket alltså är omkring 1,3 miljoner besökare mindre än vad hon säger i sin marknadsföring.  Bildkälla: Bloggbevakning. De företag som betalat för att exponeras för Bellas blogg har hela tiden trott att deras reklam når ut till fler än vad den egentligen når ut till, och betalat efter det. Detta kan enligt advokater som Bloggbevakning varit i kontakt med, klassas som avtalsbrott och bedrägeri.  "Jag har varit i kontakt med flera advokater som fått ta del av uppgifterna och som menar på att detta kan röra sig om både avtalsbrott och bedrägeri, men hur de företag som eventuellt betalat för samarbeten med Isabella utifrån de här felaktiga siffrorna kommer agera får tiden utvisa", skriver Bloggbevakning. Bloggbevakning har sökt kontakt med Isabella och de som jobbar i hennes team, men utan framgång. 

2018-04-26-13:56:55

MSU: "Ansträngning ska löna sig – oavsett kön"

Den senaste PISA-rapporten visar inte bara att Sverige ligger i underkant, den pekar även ut pojkar som en lågpresterande grupp i såväl Sverige som i resten av Europa. Trots att det är kvinnor som presterar bäst i skolan är det män som i slutändan får toppjobben och de högsta lönerna. Hur länge ska det få se ut så innan det sker en förändring? Skolverkets mätningar visar att var femte elev saknar behörighet till gymnasiet. Tittar man noggrannare ser man dock att andelen obehöriga pojkar är dubbelt så många som andelen obehöriga flickor. Tjejer får även generellt sett högre betyg samt högre resultat på de nationella proven än killar och kvinnliga studenter är i majoritet på universiteten. Tjejer presterar alltså bättre i skolan än vad pojkar gör. Varför är det då män som oftast gör karriär och får högre löner än kvinnor? En förklaring kan vara ett bakomliggande problem som i många fall handlar om samhällets kvarlämnade norm att det är män som ska ha makt. Att motverka det kan vara svårt, men lösningen på problemet är i alla fall inte att kvotera in kvinnor i bolagsstyrelser. Något partierna på vänsterkanten vill genomföra och som skulle göra mer skada än nytta.Kvinnor ska inte tilldelas platser i styrelser tack vare sitt kön, de ska förtjäna den tack vare den kompetens och kunskap de besitter. Om vi som kvinnor skulle bli erbjudna en högre position på ett företag vill vi inte behöva fundera på varför vi blev tillfrågade. Kvotering är en snabb och halvdan lösning på ett mångfacetterat och djupgående problem. Vi tycker att man snarare borde angripa grundproblemet och inte dess konsekvenser, precis som att icke jämställda bolagsstyrelser är en konsekvens av en ojämställd samhällssyn. Politiker kan inte ändra synen på kvinnors förmåga, det är samhällets ansvar att börja se till individuell förmåga framför kön, medan man från politikens håll kan genomföra reformer som gynnar kvinnor i arbetslivet. Det kan handla om att förenkla för företagande, möjliggöra för fler karriärmöjligheter inom kvinnodominerade yrken och att göra det enklare att kombinera jobb och familj. Vi tror att jämställdhet är en frihetsfråga och att ett genomförande av reformer i en frihetlig riktning bidrar till ökad jämställdhet. Jämställdhet måste även börja i skolan där det viktigaste är att ge alla elever samma förutsättningar, oavsett kön. Alla elever ska behandlas lika i klassrummet, en självklarhet men ändå inte alltid en sanning. Det du lär dig i skolan ska heller inte vara beroende av var du bor eller vilken skola du går på. Därför behövs en ny läroplan med tydligare direktiv och mer konkreta betygskriterier för att ungdomar i större utsträckning ska lära sig samma saker i skolan. Att alla elever får med sig samma kunskaper bidrar i våra ögon till ett mer jämställt samhälle. Moderat Skolungdom tycker att ansträngning ska löna sig. De som anstränger sig i skolan är också de som förtjänar toppjobben och de högsta lönerna. Kvinna som man. Är inte det en självklarhet? Dalila Alibasic, vice riksordförande Moderat Skolungdom Vera Ehn, ledamot Moderat Skolungdom Isa Forsberg, ledamot Moderat Skolungdom

2018-04-26-13:47:40

5 appar du måste ha för att klara körkortet

Drömmer du om att ta körkort? Kanske har du redan bestämt dig för att ta det innan året är slut men sen insett att det verkar svårare än du tidigare trott? Då borde du kolla in de här fem apparna som du måste ha för att klara körkortet. 1. Ta körkort Appen "Ta körkort" kan bli din smartaste investeringen inför teoriprovet och uppkörningen. Med över 1000 teorifrågor samt hela teoriboken som både text och ljud i en enda app har du allt som du behöver för att enkelt ta ditt körkort. Appen är dock inte gratis utan kostar 199 kronor vilket dock får ses som relativt billigt med tanke på friheten som ett körkort kan innebära. Du hittar appen här! 2. Övningskör Har du haft svårt att förstå vad din handledare försöker att förmedla när hen säger att du ska gör en u-sväng eller fickparkera? Då borde du kolla in appen Övningskör. För även om appen egentligen är framtagen för handledare så kan den fortfarande vara väldigt användbar för dig som ska ta körkort. Detta eftersom den steg för steg förklarar hur du ska agera i olika situation samt vad din handledaren kommer kolla på. Appen är gratis men för att få tillgång till allt material måste du köpa premium för 199 kronor Appen hittar du här! Det är viktigt att verkligen öva för att klara körkortet. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT 3. ikörkort Har du panik inför det stundande teoriprovet? Då kanske appen ikörkort blir din räddning. Med sin avancerade databas på över 1300 körkortsfrågor så sorterar appen bort de frågor som du redan har besvarat. Utöver detta så får du även avancerad provstatistik som visar din utvecklingskurva samt ger dig tips på vad du behöver öva mer på. Priset då? 179 kronor.  Vill du ladda ikörkort så gör du det här! 4. Vägmärkesspelet Tycker du att det är omöjligt att motivera dig själv när det kommer till att lära dig vad alla vägmärken betyder? Det allra bästa du kan göra då är att försöka göra det svåra och tråkiga lite mindre allvarligt. Något som appen Vägmärkesspelet gör med just vägmärkesfrågor. Spelet går ut på att du får fyra alternativ och så ska du gissa vilket vägmärke som efterfrågas, svarar du fel så åker du ut. Det allra bästa? Appen är helt gratis. Vill du ladda ner Vägmärkesspelet så hittar du det här! 5. Körkort Nu Är du fortfarande inte övertygad att någon av apparna ovan är något för dig? Då kanske appen Körkort Nu kommer som en blixt från klar himmel. I appen får du nämligen tillgång till hela teoriboken, ett stort antal teorifrågor samt vägmärkesfrågor. Det vill säga allt som du behöver för att äntligen lyckas att ta det där körkortet. Nackdelen? Du måste betala 139 kronor för att få tillgång till hela versionen. Vill du ladda ner appen så hittar du den här! Du kanske även är intresserad av de här artiklarna:  Färre lyckas med uppkörningen - den här staden är sämst i Sverige Nu ska det bli svårare att ta körkort - så ändras teoriprovet Därför ändras körkortsutbildningen - och så kan det komma att bli Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-23-15:26:33