Jonas Eriksson horribla derby – har gått på myten om sig själv

Söndagen den 15 april 2018 var det dags för Allsvenskans första riktigt heta derby. När klockan slog 15:00 så sparkades Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården igång.

Och Djurgården anlände med stor sannolikhet till arenan med höga förväntningar på sig själva efter att man lyckats vinna derbyt i Svenska Cupen nästan exakt en månad tidigare. Men när matchen blåstes av efter 90 minuter så hade AIK vunnit med klara 2-0 och på så vis lyckats revanschera sig. 

Matchen hade verkligen allt, två lag som var pressade att vinna, mål och underbara tifon. Men det var inte AIK:s spel som tog fokus efter matchen utan snarare domaren, Jonas Eriksson. Hans val att inte döma straff åt DIF i två olika situationer fick fansen att se rött och kanske borde det blivit straff. Det tycker åtminstone panelen i Studio Allsvenskan som anser att domarinsatsen var under all kritik.

–   Han har ju gått på myten om sig själv, Jonas Eriksson alltså. Han har höjts upp till skyarna och nyligen kom det ut att han inte får vara med och döma VM det är ju för att han inte är tillräckligt bra. Sen efter matchen så står han och kommenterar lägen, då är det supertydligt att Haris Radetinac blir fälld. Då övertolkar Jonas situationen och säger: "Harris håller kvar sitt ben där, då tycker jag inte att det är straff", säger Henrik Eriksson i veckans Studio Allsvenskan och fortsätter. 

– När det kommer till handsen, då kommer det ett långt inlägg som tar på handen. Där kan ju spelaren ta bort handen så är det ju bara, då är det ju straff. Då säger Jonas att den först tar på låret och sen på handen, vilket den inte gör och när han sen får se det på tv så säger han att han hade dålig position. Så han kommer ju bara med massor av bortförklaringar, det är horribelt. 

Oavsett om det var straff eller inte så är matchen spelad och AIK vann. Men straffsituationerna lär vara på tapeten ett tag till. 

I avsnittet hittar vi chefredaktör Henrik Eriksson, sportreporter Philip De Giorgio, programledare Marcus Birro samt gästen Jesper Arvidsson, som till vardags är mittback i IK Sirius. 

Studio Allsvenskan diskuterar Jonas Eriksson

I spelaren ovan kan du se hela avsnittet med Jesper Arvidsson. 

Studio Allsvenskan finns även som podcast!

Lyssnar du hellre via Acast? Då hittar du den här!

Missa inte eftersnacket på Facebook! Ansök om att bli medlem i gruppen Studio Allsvenskan här.

Du kanske även är intresserad av:

Häckens sportchef Sonny Karlsson: "Blåvitt vill inte ha ett derby mot oss"

Daniel Majstorovic: "Klart Zlatan ska vara med i VM"

Division 7 lag värvar före detta Premier Leauge-stjärnan

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Jonas Eriksson horribla derby – har gått på myten om sig själv

Publicerad: 2018-04-16 klockan 15:42

Fler nyheter från Nyheter24

Så ska säkerheten öka – högre böter för plankare

Trafikförvaltningen som bland annat ansvarar för SL-trafiken har nu kommit med ett nytt förslag om hårdare tag i tunnelbanan.  Förslaget är ett ärende som ska tas upp i trafiknämnden nästa vecka.  Det innehåller en hel rad olika frågor som har i syfte att öka tryggheten och säkerheten i kollektivtrafiken. Ett förslag med många delar En del av förslaget innefattar att biljettkontrollanter i t-banan ska få ökade befogenheter vid ingripanden. Idag måste nämligen polis tillkallas om någon som plankar inte vill ge ut sin identitet. För det är ju det som behövs för att en böter ska kunna utges. Lagen bör istället samordnas med järnvägslagen, där tågpersonal på järnväg idag har befogenhet att ingripa mot personer utan att behöva kalla på polis.  Trafikförvaltningen ser ett problem med situationer där ingripanden idag fördröjs för att biljettkontrollanter inte har polisiära befogenheter.  Därför behöver tunnelbanepoliser återinföras för att öka polisnärvaron och därmed tryggheten. – Vi borde öka möjligheten för trygghetspersonal oavsett om det är ordningsvakter eller biljettkontrollanter för att kräva att man gör rätt för sig i kollektivtrafiken, säger Kristoffer Tamson (M), trafiklandstingsråd i Stockholms läns landsting. Höjd böter för den som fuskåker Förslaget innefattar många olika delar, såsom höjda sanktioner mot klotter och vandalisering i och runt tunnelbanor.  En ytterligare del av förslaget är att böter för den som plankar ska höjas från 1500 kronor till 2800 kronor. – Det tycker jag är bra. Det skulle också vara bra om det fanns en möjlighet att utforma ett system när där personer som plankar fler gånger ska få högre bötesbelopp, fortsätter Kristoffer Tamson. Förslaget från Trafikförvaltningen ska tas upp hos Trafiknämnden på tisdag nästa vecka. Men för att det ska gå igenom och bli en realitet krävs en lagändring. – Huruvida förslaget går igenom baseras på att vi får lagstöd för det. Det återstår det att se om vi får en regering som tar trygghetsfrågorna på allvar för att kunna se förändringen i praktiken, säger Kristoffer Tamson. Planka.nu emot förslag om ökat bötesbelopp Men det finns också dem som menar att ett högre bötesbelopp är den totala motsatsen till att skapa trygghet i kollektivtrafiken. – Vi tycker att den främsta tryggheten handlar om att ha råd att åka i kollektivtrafiken. Med ständigt förhöjda avgifter tvingas vissa stockholmare planka. En högre tilläggsavgift skulle bara leda till att fler håller sig undan från kollektivtrafiken. Den som inte har råd med månadskort har förmodligen inte heller råd med att betala böter, säger Christian Tengblad från Planka.nu Istället tror Planka.nu på Tallin-modellen, menar Tengblad - en modell som innebär gratis kollektivtrafik. – Inom Tallin-modellen har man gjort succé. Det har lett till ökat resande för dem som har minst och samtidigt har ökningen av bilism avstannat, avslutar Tengblad. I början av det här året höjde SL biljettpriserna. Det kan du läsa mer om här.

2018-09-18-14:44:24

Han blir SpaceX första rymdturist

Elon Musk har som mål att göra rymdturism mer tillgängligt och genom sitt SpaceX-program har han nu nått ett steg på vägen när den första personen har köpt in sig på en resa ut i rymden. Det är den japanska mode-mogulen och rockartisten Yusaku Maezawa som köpt sig en plats ombord på SpaceX “Big Falcon Rocket”, det rapporterar CNN.  Resan, som ska ta fyra-fem dagar enligt Musk, kommer gå runt månen och tillbaka. Maezawas tanke är att ta med sig sex till åtta artister på resan, helt gratis. Vilka namn som ska få följa med på resan kommer Maezawa jobba tillsammans med SpaceX för att få fram.  -Om jag hör av mig, snälla säg ja, vädjade Maezawa under presskonferensen som hölls under natten till tisdagen. Maezawa sa också att han undrade vad John Lennon, Coco Chanel, Michael Jackson och Andy Warhol hade kunnat skapa om de hade sett månen på nära håll.  Yusaku Maezawa ska åka runt månen. Målet är att resan ska genomföras redan 2023. Vad en resa runt månen kan kosta undrar man ju. Dock är summan som Maezawa betalade är inte offentlig. Men det var inte billigt. Yusaku Maezawas är värd 2.9 miljarder dollar enligt Forbes. Maezawa blev uppmärksammad förra året när han betalade 110.5 miljoner dollar för en målning av Jean-Michel Basquiat. Pengar verkar onekligen inte vara ett problem när det gäller Maezawa.  -Det är inte en obetydlig summa, sa Musk när han frågades om summan som Maezawa betalat. Musk sa också att han inte är helt säker på om resan kommer bli av 2023. Kostnaden för raketen "Big Falcon Rocket" förväntas nå upp ungefär till 5 miljarder dollar.  När Elon Musk inte röker gräs i podcasts så jobbar han uppenbarligen hårt för att nå sina mål. Den stora frågan är om Musk kommer lyckas med resan runt månen redan 2023.  Du kanske även är intresserad av:  Elon Musk om Marsraketerna: "Vi skjuter upp de första 2019" SpaceX och Elon Musks nästa mål - internet från rymden Elon Musk - utbränd och nu behöver Teslas grundare hjälp

2018-09-18-09:30:29

Se den nya trailern för nästa Millenium-film

Efter succén med The Girl With The Dragon Tattoo kommer nu uppföljaren till David Finchers engelskspråkiga version av Stieg Larssons böcker. The Girl In The Spider's Web är baserad på den fjärde boken i Millenium-serien som David Lagercrantz skrev efter Stieg Larssons död.  Med i filmen är bland annat svenskarna Sverrir Gudnason, som tar över Daniel Craigs roll som Mikael Blomkvist och Mikael Persbrandt samt kända skådisar som Claire Foy, som tar sig an rollen som Lisbeth Salander, och Stephen Merchant som tar ett kliv från sina tidigare humoristiska roller till en lite mer seriös roll.  Claire Foy, som nyligen vann en Emmy för sin roll som Drottning Elizabeth II i Netflix-serien The Crown, tar över rollen som Lisbeth Salander efter Noomi Rapace och Rooney Mara och bevisar att man inte behöver ha två o:n i sitt förnamn för att kunna spela den välkända hackern.  En annan förändring är att David Fincher lämnat regissörsstolen och där har den uruguayanske regissören Fede Alverez tagit över. Alverez, som är mest känd för skräckfilmen Don't Breathe, hoppas kunna rida vidare på vågen som de tidigare MIllenium-filmerna skapat.  Delar av filmen är inspelad i Stockholm och i trailern kan man höra intränade svenska brytningar hos Claire Foy bland annat.  Se trailern här:  The Girl In The Spider's Web kommer på bio i Sverige den 26 oktober.

2018-09-18-14:19:17

Gunilla Persson dömd – nekar till bidragsfusk

Med rättegångskostnaderna är Gunilla dömd till att betala 377 000 kr, i runda slingor. Men Gunilla håller inte med sin dom, skriver Aftonbladet. – På den här jorden kommer de aldrig att se ett rött öre från mig, säger Gunilla Persson till Aftonbladet. Konflikt med Försäkringskassan Men hur började hela den här cirkusen? Jo, konflikten är alltså mellan Försäkringskassan och Hollywood-frun, eftersom hon fått föräldra- och sjukpenning, samt barnbidrag mellan 2006 och 2013 i olika omgångar. Myndigheten har framkommit till beslutet om återkrav från 2014. Anledningen till det är för att hon lämnat felaktiga uppgifter om vart hon bor och hennes inkomster, skriver Aftonbladet. Utan att ha rätt till det har alltså Gunilla kammat ihop följande: Barnbidrag – 86 100 kronorFöräldrapenning – 217 916 kronorSjukpenning – 28 548 kronor Man kan ju inte annat än att hålla med om att det är en ganska fet summa? Inte bott i Sverige på 30 år Gunilla ska ha intygat på heder och samvete att hon bott i Sverige under en längre tid än tre år, men också att hennes bolag inte drog in 500 000 kronor om året.  Men skon klämmer ju riktigt illa till när en utredning visar att Hollywood-frun faktiskt inte alls bott i Sverige, och heller inte haft varken F-skatt eller någon sjukpenninggrundande inkomst i landet. Hon har faktiskt inte bott här på 30 år. Det har varit många vändor fram och tillbaka med det här ärendet, just för att Gunilla faktiskt inte svarat. Så rätten har efter många om och men, ansett att det fanns förutsättningar för att utfärda en dom.  Så totala summan som Hollywood-frun är dömd att betala: Skulden – 332 564 kronor, plus räntaInkassokostnad – 180 kronorFörsäkringskassans rättegångskostnad – 44 383 kronor, plus ränta Den svidande totalen för Gunilla blir alltså 377 127 kronor.  Nekar till brott Men Hollywood-frun håller inte riktigt med om domen. Hon menar att myndigheten ska ha drivit en personlig vendetta mot henne i flera års tid. – Försäkringskassan är den mest oprofessionella institution som finns i Sverige, skriver Gunilla Persson i ett sms till Aftonbladet. Och menar att Försäkringskassan inte kommunicerat med henne över huvudtaget. Hon fortsätter: – Det här är nyheter för mig men om jag är dömd att betala dessa pengar så har jag ett förslag. Nämligen, det råder ett stort intresse i dag för rymden, vilket väl är bra att man vill utforska den. Jag föreslår att jag betalar Försäkringskassan den här summan dom säger att jag är skyldig – för att jag tog emot barnbidrag etc för Erika då vi bodde halva året i Sverige – på Planeten Mars. Det ser jag fram emot. Därför på den här jorden kommer de aldrig att se ett rött öre från mig. Gunilla har tidigare blivit åtalad för stöld, då blev hon akut förd till sjukhus. Det kan du läsa mer om här.

2018-09-18-19:06:39

Kim Kardashian avslöjar bebisnamnen som hon nobbade

Kim Kardashian West, 37, och maken Kanye West, 41, blev den 15 januari 2018 lyckliga föräldrar till dottern Chicago West.  Chicago föddes via surrogat – detta då en till graviditet innebar en stor hälsorisk för Kim, som sedan tidigare har dottern North West och sonen Saint West.  Familjen Kardashian är kända för att ge sina barn speciella namn – och de är även riktiga trendsättare.  Långt innan Chicago ens hade sett världens ljus för första gången så spekulerades det redan om vad Kim och Kanye skulle välja för namn till sin dotter.  Och nu avslöjar Kim några av de namnen som hon ratade med en gång.Kim Kardashian med sina barn – Chicago, Saint och North. Bildkälla: Stella Pictures.Det är i familjens realitysåpa "Keeping up with the Kardashians" som Kim berättar att hon fick käbbla en hel del med Kanye Wests familj om bebisnamn.  – Det är det värsta strippnamnet genom tiderna!, utbrister Kim innan hon sedan avslöjar vilka namn som en av Kanyes kusiner föreslog.  – Hans kusin föreslog "Miracle" och jag tänkte bara "Miracle West?" Det är som att heta Miracle Whip och det låter som det värsta strippnamnet i modern tid, berättar Kim för sin syster Kourtney.  Och värre skulle det bli, enligt Kim i alla fall.  – Sedan föreslog han namnet "Precious" och jag svarade då att vi uppenbarligen inte har samma namnsmak, fnissar Kim i "Keeping up with the Kardashians".Kim Kardashians dotter Chicago West. Bildkälla: Stella Pictures.Innan Kim och Kanye bestämde sig för namnet Chicago så funderade de på bibliska namn och stjärntecken som namn. Men sedan tycktes namnet Chicago vara glasklart.  – Kanye har vuxit upp i Chicago, och staden är verkligen bunden till hans minnen av sin mamma, berättade Kim i serien, skriver Daily Mail.Kim Kardashian pussar på dottern Chicago West. Bildkälla: Stella Pictures.Kanyes mamma Donda West dog år 2007 efter att ha gjort flera omfattande skönhetsingrepp så som fettsugning och bukplastik.  När Donda lämnade sjukhuset mådde hon bra, men komplikationerna som ledde till hennes död uppstod några dagar efter ingreppen, skriver Harpers Bazaar.

2018-09-18-16:57:09

Josefine hittade familjens kanin död i sin bur – brutalt mördad

Familjen Dömstedts bor i centrala Nora, norr om Örebro. Vid 23-tiden i lördags kväll var Josefine Dömstedt, 27, och hennes dotter på en kvällsrunda med deras hund. De kollade till deras andra familjemedlem, kaninen Gaston, innan de gick in för att gå och lägga sig. Hans bur står i deras trädgård med ett litet trästaket runt om, och allt såg ut som det skulle. Morgonen därpå är en dag som familjen aldrig kommer att glömma. Josefines telefon ringde och ringde, men eftersom hon är ganska morgontrött som person, så valde hon att låta bli att svara. Men det var när hon fick ett meddelande på messenger från hennes granne, som Josefine inte kunde tro sina ögon. Grannen har skrivit att deras kanin Gaston låg död i buren – utan huvud. Josefine gick genast till buren och det var precis så som grannen hade skrivit. Den stora majestätiska kaninen låg i utedelen av buren, helt skändad.  – Det enda jag i det ögonblicket kunde tänka var att jag var glad över att inte min dotter sett det, säger Josefine Dömstedt till Nyheter24. Hon tittade sig runt för att se om det möjligtvis kunde varit någon mink eller räv som varit i farten men insåg ganska snabbt att det måste varit omöjligt. – Det var för rent och för "fint" för att ha kunnat varit ett djur som gjort det, fortsätter hon. Inget blod Det fanns inget blod i kaninen och endast några små tunna fläckar på en trälist. Det verkar som att någon har tömt kaninen på blod, och Josefine beskriver mordet på kaninen som kallsinnigt. – Någon har styckat honom mitt itu och lämnat kvar torso och bakdel, berättar hon. Någon har alltså tagit med överdelen från platsen. Det är nämligen så att Gastons huvud och framben saknas.  Och något som väcker många frågetecken är hur det hela kunnat gå till, utan att familjens hund vaknat.  – Det måste ha gått väldigt tyst till eftersom våran hund inte sagt till, som är en vakthund, berättar Josefine. I centrala Nora hittade Josefine familjemedlemmen Gaston död i sin bur i trädgården. Bildkälla: Google maps / Privat Polisanmält Det brutala mordet på kaninen Gaston är polisanmält och utredningen med dokumentation påbörjad. Mats Öhman, presstalesperson hos polisen, berättar att det inte är ett lätt brott att utreda – framförallt om ingen har sett något.  – Det är ett otroligt märkligt sätt, hur en människa kan göra så. Tyvärr är det ju inte heller några större straffsatser på ett sådant brott, säger han till Nyheter24. Men en anmälan om skadegörelse är upprättad. Och att utgå från rapporten som gjordes av patrullen som varit på plats, så verkar det inte vara några som helst tvivel om att en människa har bragt kaninen om livet, bekräftar Mats Öhman. Ingen kan ersätta Gaston Josefine tycker inte att sånt här ska kunna hända. Och visst håller man med? Hur kan man utsätta en liten kanin för något så fruktansvärt? – Ingen kan ersätta fina, fina Gaston för min dotter eller för vår familj, avslutar hon till Nyheter24. Har du sett eller hört något om vad som kan ha hänt Gaston? Tipsa polisen – ring 114 14. Nyheter24 har tidigare skrivit om kaniner som hittats i skogen av en privatperson. Men det tog ett tag för henne att se vad som var fel – de hade inga öron. Någon/några hade alltså klippt/skurit av kaninerna öronen. Det kan du läsa mer om här.

2018-09-17-18:03:33

Här är nya funktionen med iOS 12 – den kommer göra dig rädd

Scroll upp och scroll ner. Swipe hit och swipe dit. Men hur mycket tid lägger man egentligen på att kolla sina sociala flöden? Kanske är du en av de tappra som fortfarande sitter klistrad med Candy crush om dagarna? Hur många sekunder, minuter, ja timmar, spenderar vi genom att glo in i skärmen på lilla kära mobilen? Men framförallt vad är det vi kollar mest på? Kanske är det något vi borde spendera mer eller mindre tid på? Nu finns svaret med nya uppdateringen iOS 12. Skärmtids-funktionen är äntligen här. Det är alltså tack vare nya funktionen Skärmtid som vi kan se hur mycket tid vi tillbringar på vår iPhone, och på vad.  Men hur funkar det? Jo, Skärmtid visar den totala tid som vi användare tillbringar i varje app. Så, användning av olika appkategorier och hur många notisar du får kan du nu se, bra eller läskigt? En sak man verkligen kan bli rädd av att se är hur ofta man plockar upp sin mobil. Ja alltså hur många gånger du tar upp den ur fickan, eller bara trycker på hem-knappen för att "se om något nytt har hänt". Frågan är ju om det är något man ens vill veta? Men detta kan ju faktiskt hjälpa oss också. Nu kan vi ju verkligen ta kontroll över vårt användande, visst? Eftersom vi nu kan se detaljerat vad vi tillbringar mest tid på, kan vi begränsa det användandet. Hur? Med funktionen Appbegränsningar kan man som iPhone användare ställa in hur länge man får använda en app. Det är du själv som bestämmer hur länge och när din tidsgräns närmar sig att bli nådd så får du en notis. Bra va? Så här gör du för att se din skärmtid. Vågar du titta efter? Bildkälla: Nyheter24 I spelaren ovan kan du se detaljerat hur du ska gå till väga för att se dina exakta timmar och minuter som spenderats. Är det så att du möjligtvis inte har en ny iPhone? Kanske sitter du på en gammal goding? Då kommer vi med goda nyheter! Här kan du läsa mer om det.

2018-09-18-16:39:01

17 prylar som är för smarta för att vara sanna

1. Smetdispenser  Efter maten kommer det söta, och hur mysigt är det inte om du har bakat allt själv? Med denna smetdispenser fördelar du smeten perfekt. Du kan köpa den här och visst är den smart? 2. Brödrost för korv med bröd  Titta på ditt favoritprogram samtidigt som du har den här prylen på vardagsrumsbordet. Korvarna och brödet blir klara på nolltid och du slipper all problem med att springa fram och tillbaka till köket. Du hittar den här för 499 kronor. 3. Perfekta pocherade ägg Många tycker att det är svårt att pochera ett ägg. Med hjälp av den här ång-äggkokaren kan du enkelt pochera 3 ägg och verkligen njuta av dem. Du hittar den här för 149 kronor. 4. För den slarvige Är det någon i din närhet som ofta tappar bort nycklarna och ber dig att hjälpa till att leta? Ge dem en Keyfinder. Den ger ifrån sig pip och blinkningar som hjälper dig att hitta nycklarna. Klicka hem den här för 49 kronor. 5. Rakförkläde Att städa handfatet är riktigt trist – det här förklädet fångar enkelt upp alla strån som faller ner. Det blir mycket mindre att städa och personen kan istället lata sig lite mer. 6. Flingförvaring Vem orkar med fula kartonger, med påsar som måste öppnas och en förpackning som sedan måste lutas för att flingorna ska komma ut? Med den här flingbehållaren slipper du allt det! Du kan köpa den här.7. Ninja wallet Det här smarta multiverktyget som har samma form som ett kreditkort innehåller hela 18 stycken verktyg! Klicka hem det här.8. Coca-cola minikyl Älskar du Coca cola är detta kylen för dig. Hur härligt att ha den hemma, fylld med din favoritdryck. Här finns den att köpa!9. Kompisladdare Hur grym är inte denna sladd som gör att du kan föra över ström mellan smartphones. En perfekt present till polaren som brukar ha slut på batteri. Här köper du sladden.10. Dippskålen Med den här dippskålen med två tillhörande småskålar som sätts fast på kanten slipper du böja dig fram och dippa. Du kan helt enkelt ha den i famnen och mysa i soffan. Helt perfekt för den som älskar mat och inte vill spilla tid. 11. Nackkudde Få inte bara nackstöd utan även vibrerande massage som kan mjuka upp dina muskler med denna vibrerande nackkudde. Den kostar bara 199 kronor. 12. Parfymrefill Du orkar sällan gå runt och bära på en parfym, men det kan vara bra att refilla med lite ny, fräsch lukt då och då. Med denna lilla parfymbehållare, häller du över en del av din favoritparfym och kan smidigt ge dig själv några sprit. Klicka hem den här. 13. Gör din egna glassbuffé  Hur gott ser inte det här ut att vara? I den här förpackningen får du alla redskap du behöver för att göra en glassbuffé, du får även en tillhörande receptbok. MUMS va? 14. Läsplattan finns även i turkost Har du planerat in en vintersemester med dagar på stranden och en bra bok? Hur härligt att ta med en läsplatta fylld med böckerna du längtat efter att läsa. Den finns i färgerna svart, rött, turkos och ljusgrått.15. Mobilhållare Denna gadget finns här och är perfekt att klämma fast lite var som helst i hemmet för att kunna använda mobilen. När du lagar mat, utför någon hobby eller kör bil.16. Mobilring En mobilring som denna är inte bara bra för att säkra ditt grepp, det fungerar också som ett typ av ställ till din teledon. Spana in den i silver här.17. Sovmask med hörlurar Perfekt på resan när du vill kunna skärma av. Den här sovmasken har inbyggda hörlurar och tjockt foder. Den kostar 299 kronor här.

2018-09-18-12:53:22

23 galna saker – som folk faktiskt köper

Vi har spanat in 23 konstiga saker, som folk faktiskt köper. Och prylarna säljs till och med i mängder.  1. Coca-cola minikyl Ja denna är säljs i mängder just nu, och ganska konstigt att ha en hel kyl med Cola hemma. Men samtidigt vill vi verkligen ha den. Här finns den att köpa! 2. Slushmaskin  Ja vi minns dem från förr, men samtidigt är det lite galet att ha en hemma? Men sjukt kul så kör på. Klicka hem den här.  3. Kåtpiller Dessa piller toppar listorna, och visst att det bara är godisar i denna tablettask. Men ändå en rolig grej. Här kan du klicka hem en ask kåtpiller.  4. Chokladfontän Många klickar hem denna chokladfontän. Och det är kanske lite konstigt att ha en hemma, men väldigt kul. Du hittar den här för 299 kronor. Sjukt bra pris.  5. Brödrost för korv med bröd  Vi förstår grejen med en korvgrill, men det är egentligen ganska konstigt att ha hemma. Men absolut värt om du älskar korv. Du hittar den här för 499 kronor.  6. AbZora Balls Hur kul ser det inte ut att köra denna lek? Här finns de att köpa. Och vi är så sugna på att testa! 7. Största nallebjörnen Ganska sjukt egentligen att köpa en enorm nalle? Men många köper denna, och visst är den söt. Här hittar du nallen. 8. Bruskola Antar att ni minns dessa Refreshers med pulver i? Så sjukt goda och här kan du köpa en hel låda med dem, precis som många andra gör. 9. Arkadmaskin Älskar du gamla spel? Vi med! Här har du en liten arkadmaskin som du kan ställa på ett bord och spela massa klassiska spel. Klicka hem den här för endast 249 kronor. 10. Popcornmaskin i retrodesign Biopopcorn är så sjukt gott, men kanske lite konstigt att ha en hemma? Men denna köps i mängder och du hittar den här! 11. Pojkvänskudde  Trött på att din pojkvän aldrig skedar dig när det är dags att sova? Ersätt honom med denna istället. Inte så konstigt att man köper, helt rimligt faktiskt.  12. Nöt-Créme Tänk att ha en hel låda Nöt-Crème hemma? Här kan du köpa en hel låda för 149 kronor, eller klicka hem dem styckvis. De har funnits sen 1961!  13. Toalettgolf  För endast 149 kronor får du en betydligt roligare toalettupplevelse. För hur kul låter det inte med toalettgolf? Många köper hem detta spel och spenderar mycket tid på toan.  14. Vädervarnare Vädervarnare har använts på fartyg för att förutspå vädret sedan 1750-talet. När kristallerna i glaset är synliga betyder det dimmigt väder, och är glaset molnigt är ett åskväder på väg, till exempel. Köp vädervarnaren här. Lite galet köp, men väldigt kul.  15. Snug rug När du vill mysa under filten i soffan och samtidigt plugga behöver du en sådan här filt. Den har ärmar, vilket gör att du kan göra saker med armarna samtidigt som du är insvept i filten. Klicka hem den här. 16. Nordic Beertap Upplev fantastisk öl med den här ölkranen! Finns i två olika storlekar här.  17. Partyhjälm Den perfekta partyhatten att ta med på höstens alla fester. Här finns den i olika färger för endast 149 kronor. 18. Råsaftcentrifug Kicka igång semestern med fräscha juicer och shots av olika grönsaker. Denna centrifug blir din här för endast 499 kronor. 19. Ölhink Något som verkligen höjer stämningen på festen är att placera ut ölen snyggt, som med denna öltunna. Fyll den med alla läskande drycker. Här blir den din för 299 kronor. 20. Rakförkläde Att städa handfatet är riktigt trist – det här förklädet fångar enkelt upp alla strån som faller ner. Det blir mycket mindre att städa och personen kan istället lata sig lite mer.  21. Potatisskalare Det här är den lata kockens absolut bästa vän. Den skalar potatisen åt dig! Det tar bara några minuter och är sedan enkel att rengöra. Här hittar du den elektriska potatisskalaren. 22. ÖltvålDet låter kanske inte så fräscht med en öltvål, men som tur är luktar inte den här tvålen öl. Klicka hem den här. 23. Högtalarkudde Ja, det finns alltså en kudde med inbyggd högtalare, så att du kan lyssna på musik när du ska sova? Den kostar 199 kronor här. Gå in här för fler galna saker, som folk faktiskt köper.

2018-09-18-13:16:34