Johan Gustafsson får  miljon efter fångenskapen

Johan Gustafsson får miljon efter fångenskapen

Svenske Johan Gustafsson kidnappades av al-Qaida i Mali 2011 – och hölls som deras fånge fram till han blev fri förra sommaren.

Nu får han miljonkompensation av Brottsoffermyndigheten.

– Han får det högsta beloppet som är möjligt att få för personskada. Ersättningen kan bidra till att kompensera det lidande han har utsatts för, säger Anna Sundén Larsson, jurist vid Brottsskadeenheten i ett pressmeddelande.

Läs hela nyheten:
Johan Gustafsson får miljon efter fångenskapen

Publicerad: 2018-06-21 klockan 10:20

Fler nyheter från Expressen

Kim Walls bilder hyllas i ny utställning: ”Oerhört stolta”

I januari kommer utställningen ”I Kim Walls fotspår” till Stockholm.Genom bilderna vill föräldrarna sprida vidare minnet av Kim Wall som prisbelönt journalist med hela världen som arbetsplats.– Det är en väldig tröst i sorgen för oss att få lov att visa upp vad hon gjorde, säger mamman Ingrid Wall som har varit delaktig i att välja ut materialet.

2018-12-14-20:04:09

Misstänkt utsläpp i Skandiahamnen

Räddningstjänsten har larmats till Skandiahamnen i Göteborg om ett misstänkt utsläpp av ett farligt ämne.– Något har droppat från ett fartyg, säger Jonathan Jansson, teamledare vid SOS Alarm.

2018-12-14-20:06:41
Man attackerad med knivliknande föremål vid galleria i centrala Stockholm

En man har blivit angripen med ett knivliknande föremål vid köpcentret Gallerian i centrala Stockholm. Han har förts med ambulans till sjukhus. – Det finns uppgifter om att det är fler än två gärningspersoner, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen. 

2018-12-14-19:42:46

Polisen beslagtog 28 kilo cannabis

Bland beslagen finns 28 kilo cannabis, 55 000 narkotikaklassade tabletter och två AK 47. Under operation Triss har polisen sprängt delar av nätverket som med våld och hot styrt narkotikaaffärerna i Härnösand. Men få vågar anmäla. – I de här kretsarna pratar man inte med polisen, oavsett vad som hänt, säger underrättelsepolisen Robert Öhman till Allehanda.

2018-12-14-19:48:03
Cohen: ”Det var Trump som  beordrade utbetalningar”

USA:s president Donald Trump fattade personligen beslut om utbetalningarna till två kvinnor för att undvika en sexskandal inför valet 2016. Och Trump kände till att detta var regelvidrigt. Det säger hans före detta advokat Michael Cohen i en intervju med ABC News:– Jag var lojal mot någon som, helt ärligt, inte förtjänar någon lojalitet. Det är slut för min del att ljuga. 

2018-12-14-19:52:10
Kristerssons nya hopp –  en vändning från C och L

Stefan Löfven röstades på fredagen ner av riksdagen – med konsekvensen att partierna "driver Sverige närmare ett extra val", enligt talmannen Andreas Norlén.Samtidigt tycks ett nytt fönster ha öppnats för Ulf Kristersson (M) – som kan bli statsminister redan i nästa vecka. – Det är vissa krav som måste uppfyllas för att det ska bli möjligt, säger den tidigare C-ledaren Olof Johansson. 

2018-12-14-19:12:55
Chris Christie vill inte  bli stabschef hos Trump

Donald Trump har tidigare meddelat att hans stabschef John Kelly ska lämna sin position. Presidenten och den tidigare guvernören i New Jersey Chris Christie har träffats för att diskutera det nu lediga jobbet i Vita Huset, har flera medier rapporterat. Men efter mötet meddelar Chris Christie att han inte står till Donald Trumps förfogande. 

2018-12-14-19:15:01
Boende på Östermalm i chock  – strippklubb har öppnat upp

En bostadsrättsförening på Östermalm valde att hyra ut en lokal till ett företag som man trodde skulle sälja köksutrustning. Men för ett par veckor sedan öppnade i stället en strippklubb i lokalen – till grannarnas stora ilska. – Jag tycker det är förjäkligt. Folk är upprörda, säger en Östermalmsbo.

2018-12-14-19:27:55
Silvias besked – har inga planer på att gå i pension

När drottning Silvia fyller 75 år ser hon tillbaka på ett långt engagemang för barns rättigheter – men hon oroar sig för ungas inställning till droger och de många skjutningarna i Sverige.Och precis som kungen har hon inga planer på att gå i pension.

2018-12-14-19:01:51
Laura, 32, drabbades av svår migrän – och dog

Laura Burns, 32, vaknade med svår huvudvärk i söndags och drabbades kort efteråt av hjärtstillestånd.Läkarna kämpade för att rädda hennes liv – men bara en dag senare var hon död.– Hon gick bort lugnt och fridfullt omgiven av sin familj, säger hennes bror Andrew Brooker.

2018-12-14-19:03:00