Jimmie Åkesson kräver handling från KD: "Samtala med oss"

Det är dags för Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna att börja samtala med varandra. Det anser åtminstone Jimmie Åkesson. 

I en intervju med Expressen avslöjade Kristdemokraternas Ebba Busch Thor att hon är  den Alliansledare som är mest orädd  för att tillträda med ett stöd i riksdagen som inkluderar Sverigedemokraterna. 

– Jag är väl mest orädd för att tillträda med ett stöd i riksdagen som även inkluderar Sverigedemokraterna. Sen vet Sverigedemokraterna vår hållning i frågan om förhandling, sade hon till Expressen.

Och något som såg väldigt positivt på uttalandet var SD-ledaren Jimmie Åkesson. Men samtidigt menar Åkesson att det krävs handling från Busch Thor och KD. 

– Om nu Ebba Busch Thor verkligen är så orädd som hon säger, så borde hon använda det modet till att börja samtala med oss, säger Åkesson till tidningen.

Han menar också att det är dags för Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna att bestämma sig. 

– Hennes inställning i regeringsfrågan är tydlig och det är bra. Samtidigt är hennes inställning till oss desto otydligare. Å ena sidan vill hon ha vårt stöd, å andra sidan har hon inte gjort några som helst ansträngningar för att få det. Hon behöver bestämma sig, säger Åkesson till Expressen.


Läs hela nyheten:
Jimmie Åkesson kräver handling från KD: "Samtala med oss"

Publicerad: 2018-10-18 klockan 12:49

Fler nyheter från Nyheter24

Emelias hästar utsattes för sexuella övergrepp

Förra torsdagsmorgonen vaknade Emelia Kosel, 31, tidigt av att telefonen ringde. Det var en granne till stallet där hon har sina hästar, i Hult utanför Eksjö. Grannen berättade att hästarna hade rymt. När Emilia hittade hästarna såg inte Emelia några sår på dem, utan tog de bara upp till hagen igen. – Halvt yrvaken så reagerade jag inte på att stalldörrarna och dörren in till lösdriften var öppna, berättar Emelia för Nyheter24. Väl inne i stallet så har hennes ena hingst sparkat sönder en del av sin inredning, och har fått små sår som Emelia tvättar. Sedan börjar hon mocka, och hittade en använd kondom. – Då förstod jag ju att något hade hänt. Så då gick jag ut till stona och lyfte på svansarna och hittade glidmedel. Det är så sjukt så det finns inte.  Inte första gången det hänt När Emelia ringde och polisanmälde händelsen så berättade polisen att det har hänt på fler ställen i området. Det chockade henne och hon blev förbannad då hon tycker att hästägare ska varna varandra. – Jag ringde och polisanmälde det och då berättade de att det har hänt på fler ställen häromkring. Men det har jag inte hört något om och det gör mig ju förbannad. Jag vill ju att andra hästägare ska få veta så de kan hålla extra koll på sina hästar. Hon fortsätter: – Jag har satt upp en kamera i stallet. Jag har blivit extra nojig och håller koll på bilar som åker förbi och iakttar mer än vad jag gjorde förut. Tidigare i år greps en man, misstänkt för att ha sexuellt förgripit sig på två hästar i Kallinge. När stallets ägare skulle ge hästarna foder för natten kring 20-21-tiden möttes han av en okänd man i stallet. När mannen insåg att han hade upptäckts flydde han platsen. Läs mer om det här.

2018-12-11-11:44:46

Nicki Minajs pojkvän Kenneth Petty dömd för våldtäkt och dråp

Superstjärnan Nicki Minaj, 36, har en ny pojkvän – och han kommer inte direkt från söndagsskolan om vi säger så. På sin Instagram har Nicki visat bilder på sin nya kärlek.  Han heter Kenneth Petty och är 40 år gammal. Perry är dömd för både våldtäkt och dråp – och han har avverkat långa fängelsestraff för båda brotten.  Nicki Minaj och pojkvännen Kenneth Petty. Bildkälla: Instagram/nickiminaj Det var i april 1995 som Petty, som då var 16 år gammal, använde ett vasst redskap för att tvinga en jämnårig flicka att ha samlag med honom. För brottet dömdes han till fyra år i fängelse. Några år senare dömdes Petty för dråp, och då fick han sitta i fängelse i 7 år. Han släpptes år 2013. Kenneth Pettys mugshot. Bildkälla: Tmz Enligt Tmz så har Nicki och Petty känt varandra ett tag, och de lärde känna varandra i Queens som är den stadsdel där Nicki växte upp. Nicki har kommenterat det hela: "Han var 15 och hon var 16 och de var ihop. Men kör på internet, ni kan inte förstöra mitt liv. Ni kan inte ens förstöra era egna liv", säger Nicki Minaj om pojkvännens förflutna, skriver Tmz.  Nicki Minaj och Kenneth Petty är ett par. Bildkälla: Instagram/nickiminaj Tidigare har Nyheter24 skrivit om rapstjärnan Tekashi69 som riskerar livstids fängelse. Här kan du läsa mer om hans kriminella bana. Han är medlem i det livsfarliga gänget Nine Trey och är tidigare dömd för sex med en minderårig flicka. Läs mer om det här.

2018-12-11-11:50:12

Nya beslutet: så mycket höjs p-böterna i Stockholm

Bor du i Stockholm och är slarvig med parkering? Då har vi dåliga nyheter! Under måndagskvällen klubbade trafiknämnden igenom att höja p-böterna från och med 1 mars 2019. Så mycket höjs böterna Böterna höjs olika högt beroende på hur pass fel-parkerad du är. Den högsta höjningen ligger på 250 kronor. Om du stannar eller parkerar på platser som är reserverade för rörelsehindrade, eller om dina felparkeringar är trafikfarliga eller trafikhindrande så höjs boten från 1200 kronor till 1300 kronor, vilket är maxtaket. Boten för mindre trafikstörande och hindrande uppställning, som att stanna eller parkera på avgiftsbelagda parkeringsplatser utan att betala höjs från 750 kronor till 900 kronor. Och boten för trafikstörande eller hindrande parkering, till exempel som att ställa bilen där det är stoppförbud, höjs från 850 kronor till 1100 kronor. Hoppas dra in 85 miljoner Att parkera fel kostade stockholmarna hela 314 miljoner kronor år 2016. Och 2017 blev det ännu dyrare, då intäkterna höjdes till 336 miljoner kronor. Nu hoppas man att dra in hela 85 miljoner extra på felparkerade bilar under 2019.  Men enligt Expressen tror trafikkontoret att intäkterna inte kommer att höjas riktigt så mycket, utan kommer höjas med 74-75 miljoner kronor mellan 1 mars – 31 december 2019. Hur man ska gå till väga är ännu inte bestämt, men det som står fast är att det ska bli dyrare att felparkera. I början av nästa år kommer ett beslut att tas i fullmäktige.  Kan bli ännu högre Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) vill egentligen gå över statens tak som ligger på 1300 kronor.  – Vi tycker att det borde vara högre när det gäller de mest trafikfarliga felparkeringarna, säger Helldén till Dagens Nyheter. Oppositionsborgarrådet Jan Valeskog (S) menar att det är orimligt att få in ytterligare 85 miljoner kronor på parkeringsavgifter. – Det är fullständigt absurt. Det kommer inte att gå, säger han till Dagens Nyheter. Hur ser det egentligen ut med trafikbrotten runt om i Sverige? Är vissa län bättre än andra på att köra bil? Nyheter24 har gått igenom statistik från Brottsförebyggande rådet.

2018-07-29-19:56:02

Därför pratar alla just nu om Idol-vinnaren Erik Grönwall

Det var 2009 som Erik Grönwall stegade in på Idolaudition där Andreas Karlsson, Laila Bagge och Anders Bagge satt och väntade. Någonting de dock inte hade väntat sig vad som skulle komma från Eriks stämband. Erik knockade juryn 2009 med sin audition. Och ska vi vara ärliga är den helt fantastisk. Bildkälla: TV4PlayDet hela slutade med att Erik vann hela Idol. Bildkälla: Stella PicturesHan slet av Skid Rows låt "18 and life" som fick hela juryn att skrika rakt ut. Resan fortsatte för Erik som slutligen vann hela kalaset under en oförglömlig finalkväll. Fick drömrollen med John LegendNu spelar han i bandet "Heat" och turnerar världen över. Men för snart ett år sedan så fick Erik ett mail som han trodde var spamm, då det stod "någonting om att jag skulle sjunga in någon låt framför kameran", berättade han i Nyhetsmorgon. Men när samma människor hade kontaktat hans agentur insåg de att de faktiskt menade allvar, och att det gällde en stor roll i musikalen Jesus Christ Superstar. Och han skulle sjunga med bland andra Alice Cooper och John Legend. Erik Grönwall har nu chansen att vinna en Grammy. Bildkälla: TV4PlaySagt och gjort, Erik var med och gjorde succé i föreställningen. Och ja, han gjorde helt enkelt så bra ifrån sig att han nu har chansen att vinna en Grammy. Skivan från livesändningen, som sändes i amerikanska NBC i våras, är nominerad i kategorin årets musikalalbum där även de större rollerna är nominerade. Med andra ord är Grönwall nominerad tillsammans med artister som Alice Cooper och John Legend.Men, hur var det egentligen produktionen fick nys om Erik? Jo, producentens fru satte sig en dag och googlade "the best singer in the world", varpå Eriks namn stod med i en lista. Stort!Se hans audition här: 

2018-12-11-09:53:37

Linda Lindorff: "Det värsta man kan råka ut för i kärleksväg"

Imorgon sänds det förmodligen mest efterlängtade avsnittet av "Bonde söker fru" i programmets historia. Förra veckan lämnades tittarna med en rejäl cliffhanger – mjölkbonden Simon stod ensam på en parkering och försökte förgäves nå Frida, som var kvinnan som han valde i "Bonde söker fru".Planen var att Simon och Frida skulle åka på semester till Rhodos, Grekland.Men Frida såg inte ut att dyka upp – och det har skapat spekulationer bland de miljontals tittarna. Förra veckan berättade programledaren Linda Lindorff, 46, om de många meddelanden hon har fått från oroliga "Bonde"-fans. Linda gick ut med en uppmaning – hon hoppas att folk kunde hålla sig lugna och "andas" innan de kommenterade på Facebook och sociala medier.Simon i Bonde söker fru lämnades ensam på parkeringen. Den kvinna han skulle resa iväg med såg inte ut att dyka upp. Bildkälla: TV4I ett kryptiskt blogginlägg berättar Linda nu om sina kärleksregler – eller om vi ska vara petiga om hur man ska göra när man ska dumpa någon.Linda berättar att det inte finns ett perfekt eller enkelt sätt att göra slut på, och att vissa lyckas gå skilda vägar och förbli vänner. Men för andra slutar det i något betydligt jobbigare."Den andra ytterligheten – dumpningen. Den är smärtsam. Att plötsligt och utan riktig förklaring stå där lämnad. Det är så klart bland det värsta man kan råka ut för i kärleksväg. Det gör ju så ont.", skriver Linda.Linda Lindorff berättar nu om de oskrivna kärleksreglerna. Bildkälla: Stella PicturesHon radar sedan upp ett par oskrivna regler som gäller när man ska dumpa någon. Saker som borde vara självklara, men är långt ifrån givna för alla. Linda tycker bland annat att man inte får göra slut på sms. Att be en kompis göra slut åt en är också förbjudet."Om man ska göra slut så bör man säga det – inte bara försvinna och sedan inte höra av sig", skriver Linda och avslutar sin lista på regler med något tänkvärt."Man ska helst inte bli ihop med någon annan innan man gjort slut…", skriver Linda i sin blogg.Linda berättar vidare att hon inte kan avslöja vad som händer i onsdagens avsnitt – men hon säger att "kärlek och förlåtelse alltid är en bättre lösning än ilska".

2018-12-11-10:26:59

Nu ändrar SVT i Kalle Anka på julafton – här är ändringen

Disneyfilmen "Bambi" från 1942 återvänder till teverutan i "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul" på julaftonen. Vi kommer få se scenen när rådjuret Bambi och kaninen Stampe upptäcker vintern för första gången, det skriver Expressen. Klippet på Bambi sändes för första gången 1958 i USA och har visats i Sverige tidigare. Vilken scen den ersätter är fortfarande inte klart. Under förra julaftonen tittade 3,8 miljoner svenskar på Kalle Anka som då inte hade några förändringar.Lång tradition "Kalle Anka och hans vänner" har sänts i Sverige sedan 1960. Bengt Feldreich var programmets julvärd mellan år 1959–1971. Fortfarande är det han som sjunger tillsammans med Benjamin Syrsa i den svenska versionen "Ser du stjärnan i det blå". Men sedan dess har programmet bytt kortfilmer ett flertal gånger. År 2012 ändrades öppningsinslaget "I jultomtens verkstad". Då försvann en scen där två dockor stämplades. Anledningen var att Disney ville förnya sig. – Disney sade de att de ville anpassa Kalle Ankas jul från 1930-till 2000-talet och andra delar av världen, sa Stephen Mowbray,  tidigare chef på programinköp på SVT, till SVT.

2018-12-11-09:24:59

Nu berättar polis: Här är vad som hände familjen i Bjärred

I januari skakades Sverige när en tvåbarnsfamilj hittades död i en villa i Bjärred. Efter dödsfallen lämnades omvärlden med stor sorg och en del obesvarade frågor.  Idag håller polisen i Malmö en presskonferens där de går ut med uppgifter om mordutredningen som tidigare hållits hemlig.  Dödsorsaken Familjen, som bestod av mamma, pappa och två döttrar på 11 och 14 år, hittades i sitt hem. I villan fann polisen ett avskedsbrev som hade undertecknats av båda föräldrarna.  Polisen hittade sedan barnen nedbäddade i sina sängar, och mamman nedbäddad i sin.  – Ett av barnen har dött av strypning eventuellt i kombination av kvävning, andra barnet har dött av kvävning. Mamman har dött av kvävning eventuellt strypning. Pappan har tagit sitt liv genom att hänga sig, säger Stefan Svensson, polisens förundersökningsledare i presskonferensen som hölls på måndagen. Efter intensivt utredningsarbete under kvällen kunde polisen snabbt utesluta en utomstående gärningsman. Detta bland annat tack vare avskedsbrevet, ett testamente och information som föräldrarna lämnat kvar till efterlevande. Man kunde också säkerställa att underskrifterna på avskedsbrevet tillhörde föräldrarna. Föräldrarna tog beslutet redan 2017I ett stycke av avskedsbrevet ska föräldrarna ha skrivit ”Ingen av oss kommer någonsin att kunna leva våra liv i egentlig mening”. Och det är anledningen till att de planerade morden, och självmordet. Planer som de lade upp redan i 2017.  – Anledningen är att båda barnen fått diagnosen på sjukdomen ME, kroniskt trötthetssyndrom. I sitt brev skriver föräldrarna att "ingen av oss kommer att kunna leva något egentligt liv", säger Stefan Svensson, polisens förundersökningsledare. Vad innebär sjukdomen ME/CFS?Idag lever cirka 40 000 svenskar med ME/CFS. Trots det finns väldigt lite kunskap om sjukdomen. Nyheter24 har gjort en förklarande artikel som går igenom exakt vad sjukdomen innebär och hur den påverkar den som drabbas. Läs Det här är allt du behöver veta om sjukdomen ME/CFS.Här kan du läsa mer om morden i Bjärred: Hel familj har hittats död i villa i Bjärred Här är de nya uppgifterna kring morden i Bjärred Kriminiologen Jerzy Sarneckis teori om morden i Bjärred Morden i Bjärred: Nu analyseras familjens möten med skolan

2018-12-11-10:25:45

Vänsterparti-attacken mot Annie Lööf: "En skitstövel"

Igår kom beskedet att Centerpartiet inte kommer att låta Stefan Löfven bli statsminister. På en pressträff i riksdagshuset meddelade Annie Lööf att man kommer rösta nej i den kommande statsministeromröstningen. En del tog beskedet som goda nyheter, andra blev besvikna. Några som däremot blev riktigt sura var Vänsterpartiet i Arboga. På måndagskvällen delade V i Arboga en artikel på sin Facebook-sida – i inlägget kallade V-föreningen Centerpartiets partiledare Annie Lööf för "skitstövel". Skärmdump från Vänsterpartiet i Arbogas Facebook-sidaInlägget har stött på kritik i kommentarsfältet. Enligt skärmdumpar ska Vänsterpartiet i Arboga också kallat Annie Lööf för "vidrig", en kommentar som nu är borttagen. "Fast vad är det här, sen när kallar man andra politiker för skitstövlar och vidriga ? tycker ni får skärpa språkbruket på eran facebook-sida", skriver en arg person i kommentarsfältet. "Har ingen kommentar till detta"När Nyheter24 kontaktar Vänsterpartiet i Arboga har man lite information att ge.– Jag kan inte svara på det, det är inte jag som lagt upp inlägget, säger Ann Avdic hos Vänsterpartiet i Arboga till Nyheter24.Inte heller Vänsterpartiet på riksnivå vill ge tydliga besked om vad som gäller. – Jag har ingen kommentar till detta. Det är bättre att Vänsterpartiet i Arboga får uttala sig själva, säger Vänsterpartiets kommunikationschef Marie Antman till Nyheter24. Strax efter att Nyheter24 ringt upp Vänsterpartiet i Arboga togs inlägget ner från Facebook-sidan.  

2018-12-10-12:47:47

Irina,15, tappade mobilen i badkaret – dog

Kanske bör man tänka en extra gång innan man tar med sig mobilen till badkaret? Gled ur händerna Irina Rybnikova från staden Bratsk i Ryssland, var bara 15 år gammal när hon låg i badet och hennes mobil gled ur handen, ner i badkaret efter att hon smsat med några vänner. Eftersom hennes händer var fuktiga så antas mobilen helt enkelt ha glidit ur händerna ner i badkarsvattnet.  Irina hann dö innan hon hittades av sina föräldrar. Dödsorsaken var hjärtsvikt efter att hon fått elektricitet genom kroppen när mobilen föll i badet samtidigt som laddaren satt i väggen, rapporterar Metro UK. Begåvad tjej 15-åringen var en aktiv tjej och otroligt begåvad inom kampsport. Hon deltog för jämnan i turneringar och vann nyligen Rysslands Youth Pankration Championship, vilket är en traditionell sport i Ryssland, som kombinerar boxning och brottning. – Hon var en otrolig person och min bästa vän. Hon ville vara framgångsrik i varje sport och vi planerade att flytta till en annan stad för att studera, säger Irinas vän till lokala medier och fortsätter: – Alla älskade henne, hon var vänlig, snäll och mycket vacker, rapporterar Metro UK. Nyheter24 har tidigare skrivit om uppmaningen att du inte bör uppdatera din iPhone. Här kan du läsa mer om varför.

2018-12-10-17:51:50

Säsongens vinterkräksjuka är här – så undviker du att bli smittad

Ja, tyvärr är det sant. Säsongens vinterkräksjuka är igång och antalet smittade förväntas att öka, enligt Folkhälsomyndigheten. Och det är inte bara inom vården som smittade förväntas öka, utan även i samhället.Hur det främst visat sig att säsongen kommit i full gång är alla sökningar som gjorts på 1177 Vårdguiden angående vinterkräksjuka. Folkhälsomyndighetens uppmaning att säsongens vinterkräksjuka är här. Bildkälla: Faksimil Twitter FolkhälsomyndighetenHur lång är säsongen?Säsongen för vinterkräksjukan är inte kort, tvärtom. Den sträcker sig nämligen från november ända till april. Men hur ser trenden ut de senaste åren? – Vi har haft relativt milda säsonger de senaste fem åren och vi hoppas att detta är en trend som håller i sig, säger Elsie Ydring, epidemiolog på Folkhälsomyndigheten.Hon fortsätter:– Vi vill påminna om betydelsen av att tvätta händerna med tvål och vatten för att inte sprida smittan vidare. Det minskar också risken att man själv insjuknar.Det gäller alltså att vara extra noga med handhygienen för att undvika smittan.Om vinterkräksjukanDet är det mycket smittsamma caliciviruset som orsakar vinterkräksjukan. En person som redan insjuknat kan utsöndra riktigt stora mängder virus genom kräkningar och sin avföring.Viruset behöver inte smittas genom direktkontakt. Nej, det kan överleva väldigt länge i vår miljö och du kan smittas genom exempelvis textilier.Spridning sker på olika sätt. Det kan vara direktkontakt eller indirekt kontakt med smittade personer. Men även om en frisk person äter av livsmedel som hanterats av någon som är eller nyligen varit sjuk kan leda till smitta.Från att en person blivit smittad tills att sjukdomer faktiskt bryter ut är mellan 12 till 48 timmar.Symptomen: huvudvärk, illamående, kräkningar, buksmärtor, feber och diarré. Men har man tur kan man bära viruset utan att drabbas av något av symptomen, skriver Folkhälsomyndigheten.Varför smittas man trots att man använder handsprit?Orsaken till att du kanske smittats av vinterkräksjukan trots att du varit flitig med handspriten är för att flera typer av handsprit helt enkelt inte har tillräcklig effekt mot vinterkräksjukeviruset. Eftersom det oftast är så stor mängd virus som behövs tvättas bort är det bästa att rengöra noggrannt med det traditionella: tvål och vatten. Därefter kan det vara bra att förebygga med handsprit. Nyheter24 har tidigare skrivit om vinterkräksjukan men också hur du undviker att bli smittad. För att slippa krama toaletten nu när säsongen är här för den oerhört tråkiga sjukdomen så kan du läsa mer här om hur du håller dig undan på bästa sätt.

2018-12-10-19:25:08