Istället för etnicitet – kartlägg kriminella sverigedemokrater

Så har nu Moderaterna tagit steget fullt ut och blivit ett renodlat högerpopulistiskt parti. Senaste genidraget är att man vill kartlägga brottslingars etnicitet. Särskilt sexualbrottslingar. 

Ett udda val av tidpunkt för ett sådant utspel kan man tycka efter senaste månadens tumult i den kategorin.

För det första undrar jag hur Moderaternas kartläggning skall gå till. Hur bestäms etnicitet? Skall det som i Lukas andra kapitel "hända sig att det från Tomas Tobé utgår ett påbud om att hela Sverige skall skattskrivas"? 

Där alla var och en färdades "till sin stad", för att låta skattskriva sig utifrån var föräldrarna kommer? Eller föräldrarnas föräldrar? 

Hur tänker man sig med till exempel samer och judar, skall de få bli egna etniciteter eller bara svenskar? När blir man förresten "svensk"? 

Hur skall kartläggningen användas? Vad skall man jämföra med? Skall arbetslös underklass helt bryskt jämföras med fet och glad medelklass?

Hur går man ens till väga utan att behöva utgå från extremhögerns vulgära propagandabild om vem som är svensk och inte? Ingen har ju slösat så mycket tid och utrymme på den ickefrågan som SD. 

Kommer man att hitta forskare som är beredda att begå sådant våld på sina akademiska principer? Kanske man tvingas göra en lite mer populärvetenskaplig kartläggning. 

Gissa etnicitet utifrån namn helt enkelt. Det hör man ju vem som är arab. En sådan kan nog Timbro fixa.

Och varför är bara etnicitet relevant i detta sammanhang? Borde man inte ta reda på hur många kriminella som är rödhåriga, de sägs ju ha hetsigt temperament. 

Blondiner är också en grupp i samhället som är föremål för vissa spekulationer. Borde utredas. Hur många kriminella är förresten diabetiker? Lågt blodsocker sabbar impulskontrollen det vet ju alla. 

Sen måste vi prata om detta med dalmasar. Visst har de svårt att anpassa sig till det svenska samhället? Som de håller på. 

En fråga vi alla länge ställt oss är hur överrepresenterade sverigedemokrater och andra högerpopulister är i brottsstatistiken.

Är det inte dags nu att kartlägga det en gång för alla? Detta är jag mycket mer nyfiken på än etnicitet. Dags också alltså att kartlägga vad alla röstar på.

Ställt mot socioekonomisk bakgrund kanske en sådan kartläggning skulle bli jobbig även för moderater. I klartext, är kanske nysvenska höginkomsttagare laglydigare än svenska (moderata) diton? 

Detta ser inte bra ut. Nej, det där med socioekonomi måste nog Tobé undvika. Socioekonomi är förresten redan ett skällsord i högerpopulistiska kretsar. Sånt larv hålls bara kulturmarxister med.

Slutligen får ni ursäkta mig för att jag helt saknar grund för dessa frågor. Men så jobbar man visst nu för tiden när "Råttan i pizzan" blivit politik.

PS: Jag måste dock erkänna att jag själv sökt efter statistik om invandrare och brott men då snarare med förhoppningar om att den skall bidra till och rentvå invandrare från dessa populära misstankar (som i nuläget saknar sakligt stöd). 

Tillfälligtvis besökte jag igår en utmärkt föreläsning om digitalt våld och fick då veta att det bland sådana sexualbrottslingar finns en överrepresentation av svenskar. 

För att råda bot på sådan obehaglig statistik kan man ju tänka sig att fokusera kartläggningen med lite mer tendentiösa frågeställningar. 

Hur många brott i förorterna begås av invandrare? Det låter ungefär lika relevant som när det visade sig att 75 procent av de 581 ensamkommande som dittills ålderstestats mycket riktigt bedömdes som över arton år. 

De 581 var särskilt utvalda eftersom man hade orsak och tro att just de ungdomarna inte var minderåriga. Sök och du skall finna.

Jörgen Astonson

Läs hela nyheten:
Istället för etnicitet – kartlägg kriminella sverigedemokrater

Publicerad: 2017-11-14 klockan 11:09

Fler nyheter från Nyheter24

Tre döda och tre skadade efter skottlossning i centrala Malmö

Under måndagskvällen, klockan 20:13, kom ett larm in om en skottlossning i centrala Malmö nära polishuset. Sex personer fördes till sjukhus med skador, rapporterar SVT.  – Det har varit en skottlossning i centrala Malmö, ja. Det ska ha inträffat på Drottninggatan, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral, till Aftonbladet.  Senare på kvällen, runt 23-tiden, meddelade polisen att en av personerna som skadats, en 18-årig man, hade avlidit. Drygt en timme senare, strax innan midnatt, avled en 29-årig man som hade skadats. Anhöriga är underrättade.Under tisdagen meddelande polisen att en tredje person avlidit efter skottlossning. Enligt ett vittne som bor i närheten av platsen ska det ha varit minst 15-20 skott som avlossats. Han menar att händelsen inträffat vid ett internetcafé och berättar att han hörde skrik på platsen.  – Jag hade fönstret öppet, så hör jag hur det smattrar, riktigt högt. Det lät som minst 15, 20 skott, och som att det kom från ett automatvapen, berättar vittet Jonatan Burhoff för Aftonbladet.  – Folk skrek något av det jävligaste. Då fattar jag direkt att något allvarligt har hänt, fortsätter han i intervjun.  Enligt ett vittne ska skottlossningen ha skett i närheten av ett café. Foto: Johan Nilsson / TT Mord och mordförsök Polisen säkrade brottsplatsen och på sjukhuset i Malmö hade man även förstärkt säkerheten. Polisen hanterar det som en särskild händelse och rubriceringen är mord samt mordförsök. – Vi har satt in omfattande resurser på det här och har gått upp i stabsläge. Vi har en avspärrning runt brottsplatsen och en vid entrén till akuten, säger Söderholm till Aftonbladet.  I nuläget är ingen gripen. Enligt uppgifter till Aftonbladet så ska polisen leta efter en mörk bil. Vet du något om händelsen? Polisen uppmanar då att du ringer 112. 

2018-06-18-20:33:23

Nu klassas datorspelsberoende som en sjukdom av WHO

Du kanske känner någon som verkligen älskar datorspel och spelar väldigt mycket? Men visste du att det faktiskt kan vara skadligt? Nu kan det även diagnostiseras som en sjukdom. För nu betecknar världshälsoorganisationen, WHO, datorspelsberoende som en psykisk sjukdom. Enligt WHO så kan en persons (som spelar väldigt mycket) spelande leda till att det går ut över bland annat hens familje- och personliga relationer men också jobb och spelandet kan får negativa konsekvenser, skriver Aftonbladet.  WHO har ett klassificeringssystem som kallas för ICD, som står för International classification of diseases. I den senaste upplagan så finns det över 55 000 olika dödsorsaker, skador och sjukdomar och nu finns alltså även datorspelsberoende med där.  Så här skriver Aftonbladet att datorspelsberoende beskrivs i den senaste upplagan av klassificeringssystem:  "Ett mönster av återkommande spelbeteende som kan vara över internet eller utanför internet, som karaktäriseras av försämrad kontroll över spelandet, ökad prioritet av spelandet framför andra livsintressen och dagliga aktiviteter" Men det betyder inte att man kommer få diagnosen bara för att man spelar mycket, utan för att någon ska diagnostiseras med det så ska det vara så att personen i fråga har en eller haft en onormal fixering av datorspel i minst ett år. Om du spelar dator- eller tv-spel så känner du kanske till fenomenet "lootlådor"? Och när den nya spellagen träder i kraft nästa år så kan det bli olagligt att sälja vidare framslumpat innehåll från lootlådor. Om du vill läsa mer om det kan du göra det här.  Eller så kanske du vill läsa den här artikeln: Ny forskning: Därför är gamers bäst i sängen eller se de sjuka bilderna som visar varför datorspel är så farliga.

2018-06-18-13:27:22

KDU: "Alla barn borde få fira skolavslutning i kyrkan"

Det tycks ha blivit en tradition för vissa att två gånger om året ifrågasätta skolavslutningar i kyrkan. Aktivister inom skolvärlden, ateister och kulturrelativister har så här års gjort sitt bästa för att beröva barnen sin traditionsenliga skolavslutning i kyrkan – med nationalsång, flaggviftande och psalmer som ”Den blomstertid nu kommer”.  För Sövestads skola i Ystad ska det i julas ha varit första gången på 100 år som en julavslutning inte skulle hållas i kyrkan, och även inför sommaravslutningen valdes kyrkan bort. Det är ett tecken i tiden. Att fira skolavslutning i kyrkan har minskat drastiskt. Bara 35 procent av landets grundskolor firar numera i kyrkan enligt forskare vid Högskolan i Borås. Svenska folket vill annorlunda. Så många som 78 procent är emot att förbjuda skolavslutningar i kyrkan och även för oss kristdemokrater är skolavslutningar i kyrkan en given tradition. Kristendomen är en självklar del av Sveriges kulturarv. Den har påverkat vårt samhälle, våra traditioner och våra svenska värderingar på ett helt avgörande sätt. Skolavslutningar i kyrkan är ett naturligt uttryck för detta, och det finns all anledning att bevara denna folkkära tradition. Traditioner och högtider är bra därför att de för människor närmare varandra, skänker en känsla av samhörighet och stärker vår samhällsgemenskap. De utgör dessutom en viktig länk till vår historia som binder oss samman med tidigare och kommande generationer. Betydelsen av att uppmärksamma nationella högtider i landets skolor ska därför inte underskattas.  Skolan ska uppmärksamma vårt kulturarv och våra sedvänjor så att våra barn får en bättre förståelse för Sveriges historia och våra gemensamma rötter. Kulturarvet innebär inte minst en viktig nyckel till integration för barn som har invandrat till Sverige. För oss kristdemokrater är det därför självklart att tillåta skolor att fira sina högtider i kyrkan. Alla barn borde få fira skolavslutning i kyrkan.  Christian Carlsson,Förbundsordförande för KDUKristdemokraterna i Stockholms stad

2018-06-18-16:29:01

Två döda och fyra skadade efter skottlossning i centrala Malmö

Under måndagskvällen, klockan 20:13, kom ett larm in om en skottlossning i centrala Malmö nära polishuset. Sex personer fördes till sjukhus med skador, rapporterar SVT.  – Det har varit en skottlossning i centrala Malmö, ja. Det ska ha inträffat på Drottninggatan, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral, till Aftonbladet.  Senare på kvällen, runt 23-tiden, meddelade polisen att en av personerna som skadats, en 18-årig man, hade avlidit. Drygt en timme senare, strax innan midnatt, avled en 29-årig man som hade skadats. Anhöriga är underrättade. Enligt ett vittne som bor i närheten av platsen ska det ha varit minst 15-20 skott som avlossats. Han menar att händelsen inträffat vid ett internetcafé och berättar att han hörde skrik på platsen.  – Jag hade fönstret öppet, så hör jag hur det smattrar, riktigt högt. Det lät som minst 15, 20 skott, och som att det kom från ett automatvapen, berättar vittet Jonatan Burhoff för Aftonbladet.  – Folk skrek något av det jävligaste. Då fattar jag direkt att något allvarligt har hänt, fortsätter han i intervjun.  Enligt ett vittne ska skottlossningen ha skett i närheten av ett café. Foto: Johan Nilsson / TT Mord och mordförsök Polisen säkrade brottsplatsen och på sjukhuset i Malmö hade man även förstärkt säkerheten. Polisen hanterar det som en särskild händelse och rubriceringen är mord samt mordförsök. – Vi har satt in omfattande resurser på det här och har gått upp i stabsläge. Vi har en avspärrning runt brottsplatsen och en vid entrén till akuten, säger Söderholm till Aftonbladet.  I nuläget är ingen gripen. Enligt uppgifter till Aftonbladet så ska polisen leta efter en mörk bil. Vet du något om händelsen? Polisen uppmanar då att du ringer 112. 

2018-06-18-20:33:23

Så mycket tjänar Stefan Löfven – jämfört med världsledarna

Förra veckan kom nyheten om att statsministerns lön höjs från och med i juli. Fyra lök extra varje månad kommer Stefan Löfven få i lönekuvertet, och är nu uppe i en månadslön på 172 000 kronor – det är 2 064 000 kronor om året.  Men hur mycket är det egentligen om man jämför med hur det ser ut i till exempel Norge, Tyskland eller USA? Nyheter24 har tagit en präktig djupdykning i världsledarnas plånböcker. Häng med! Erna Solberg, statsminister i Norge – tjänar mindre än Löfven I Norge har Solbergs lön diskuterats flitigt senaste åren – mest för att den är ganska liten om man jämför med andra världsledare och norska affärstoppar. Solberg har en årslön på 1 630 000 norska kronor om året, vilket är ungefär 1 750 000 svenska.  Sauli Niinistö, president i Finland – tjänar mindre än Löfven President Niinistös lön blev stora nyheter i förra året, när Finlands finansdepartement "råkade" höja lönen till 155 tusen euro om året. President Niinistö gick ut i media och menade att ett misstag begåtts, och att han bara vill ha 122 000 euro i årslön – alltså ungefär 1 235 000 miljoner kronor. Lars Løkke Rasmussen – statsminister i Danmark – tjänar lika mycket som Löfven Rasmussen, dansk statsminister sen 2015, har en lön som alla gånger går att jämföra med Löfvens. 1,5 miljoner danska kronor drar han in om året, vilket är drygt två miljoner svenska.  Lars Løkke Rasmussen, Danmarks statsminister. Foto: Björn Lindgren/TT Donald Trump, USA:s president – tjänar mer än Löfven Donald Trump har sen sitt tillträde 2017 tjänat 100 000 dollar per kvartal vilket ger en årslön på 3,5 miljoner kronor – Trump skänker dock bort sin lön till välgörande ändamål. Enligt Politico donerade presidenten första kvartalslönen 2018 till krigsveteransorganisationen VA. Angela Merkel, Tyskland förbundskansler – tjänar mer än Löfven ”Die mutti der Nation” tjänar också hon mer än Sveriges statsminister – kanske rimligt med tanke på att hon styr över 83 miljoner tyskar och ofta räknas som världens mäktigaste kvinna. Enligt tyska tidningen Merkur ligger Merkels kansler-lön på 18 000 euro i månaden. Dessutom får hon 4 500 euro i månaden för att hon sitter i parlamentet. Det ger Angela Merkel en årslön på drygt 2,7 miljoner kronor. Theresa May, Storbritanniens premiärminister – tjänar mindre än Löfven Britternas premiärminister har en ganska blygsam lön jämfört med sina kollegor runt om i världen. Hennes 150 000 pund om året motsvarar ungefär 1,7 miljoner kronor.  Men May lever inte direkt fattigt. Enligt Huffington Post har May förmåner i form av boende, pension och obegränsade resor motsvarande 25 miljoner kronor om året.  Theresa May och Angela Merkel. Foto: Darko Vojinovic/AP Vladimir Putin, Rysslands president – tjänar mindre än Löfven(?) Det är inte helt klart vad den ryske ledaren tjänar – eftersom den ryska synen på offentlighet och transparens inte riktigt är som den vi i Sverige är vana vid. Putin själv menar att han tar ut en lön på knappt en miljon kronor om året, vilket är hälften av vad Löfven tjänar.  Jämfört med andra i Ryssland är det väldigt mycket pengar. En årslön i landet ligger i genomsnitt på knappt 60 000 kronor.  Putin hävdar också att hans sammanlagda förmögenhet uppgår till ungefär 2,5 miljoner kronor, något de flesta internationella observatörer menar är en lögn. De flesta ekonomiska bedömningar räknar med att Putin har tillgångar värda många miljarder dollar, enligt Washington Post. 

2018-06-15-15:23:56

Fem personer skadade efter skottlossning i centrala Malmö

Under måndagskvällen, klockan 20:13, kom ett larm in om en skottlossning i centrala Malmö nära polishuset. Sex personer fördes till sjukhus med skador, rapporterar SVT.  – Det har varit en skottlossning i centrala Malmö, ja. Det ska ha inträffat på Drottninggatan, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral, till Aftonbladet. Senare på kvällen, runt 23-tiden, meddelade polisen att en av personerna som skadats, en 18-årig man, hade avlidit. Drygt en timme senare, strax innan midnatt, avled en 29-årig man som hade skadats. Anhöriga är underrättade. Enligt ett vittne som bor i närheten av platsen ska det ha varit minst 15-20 skott som avlossats. Han menar att händelsen inträffat vid ett internetcafé och berättar att han hörde skrik på platsen.  – Jag hade fönstret öppet, så hör jag hur det smattrar, riktigt högt. Det lät som minst 15, 20 skott, och som att det kom från ett automatvapen, berättar vittet Jonatan Burhoff för Aftonbladet.  – Folk skrek något av det jävligaste. Då fattar jag direkt att något allvarligt har hänt, fortsätter han i intervjun.  Enligt ett vittne ska skottlossningen ha skett i närheten av ett café. Foto: Johan Nilsson / TT Hanteras som  Polisen säkrade brottsplatsen och på sjukhuset i Malmö hade man även förstärkt säkerheten. Polisen hanterar det som en särskild händelse och rubriceringen är mord samt mordförsök.– Vi har satt in omfattande resurser på det här och har gått upp i stabsläge. Vi har en avspärrning runt brottsplatsen och en vid entrén till akuten, säger Söderholm till Aftonbladet. I nuläget är ingen gripen. Enligt uppgifter till Aftonbladet så ska polisen leta efter en mörk bil. Vet du något om händelsen? Polisen uppmanar då att du ringer 112. 

2018-06-18-20:33:23

Olycka i berg-och dalbanan: Människor föll 10 meter

Det var den 15:e juni 2018 som en berg- och dalbana i Daytona Beach plötsligt gick sönder. Olyckan orsakades när åkattraktionens rälsvagnar lossnade från rälsen och föll upp till tio meter mot marken, rapporterar Daily Mirror.  Alla de tio passagerare som åkte med i attraktionen fördes snabbt till sjukhuset, Halifax Health Medical Center i Daytona Beach. Det finns det fortfarande inga rapporter kring skadeläget hos de drabbade men enligt Daily Mirror ska två personer ha fallit nästan 10 meter mot marken.  Sasha Staton, talesperson för brandkåren i Daytona Beach har kommenterat händelsen på följande sätt. – Allt som allt så var det tio passagerare som räddades av brandmännen från de hängande rälsvagnarna. Fyra personer satt i vagnen längst fram som pekade rakt ner mot marken. Fyra stycken till satt i vagnen bakom och ytterligare två satt i den tredje vagnen, förklarar Sasha Staton för Daytona Beach News-journal. – Brandmännen från Daytona Beach gjorde ett fantastiskt jobb när de klättrade upp med hjälp av brandbilen för att hämta ner de skakade passagerarna som fastnat i berg- och dalbanan. Våra brandmän ställdes inför en farlig uppgift när de så fort som möjligt arbetade för att rädda alla inblandade.   Sand Blaster som attraktionen heter är 25 meter hög och nästan en kilometer lång och öppnades i augusti 2013. Det som är häpnadsväckande är att attraktionen, när den öppnades 2013, inte var ny utan köptes begagnad från en annan nerlagd nöjespark i Delaware. Attraktionen var alltså över 40 år gammal när den hade premiär på Daytona Beach. Om olyckshändelsen beror på nöjesparken eller inte är ännu inte klarlagt.  Det är inte första gången som olyckor sker på attraktioner i USA. 2016 dog tioåriga Caleb Thomas när han åkte i vattenrutschkana Verruckt, på nöjesfältet Schlitterbahn i Kansas City. En händelse som det senare visade sig att ledningen på nöjesparken skulle ha kunnat förhindra om de varit mer aktsamma.  I spelaren ovan kan du se brandmännens räddningsinsats. 

2018-06-15-15:08:41

Saudiarabiens fotbollslags flyg fattade eld på väg till Ryssland

Under måndagskvällen var det Saudiarabiska fotbollslaget på väg till flygplasten i Rostov, Ryssland, efter att ha förlorat med 5 - 0 mot Ryssland under VM-premiären. Men strax innan planet skulle landa fattade det eld.  Något som fångades på film, inifrån planet.  Lyckligtvis ska ingen i laget ha kommit till skada under händelsen.  Det saudiska fotbollsförbundet har nu också uttalat sig om incidenten, skriver Aftonbladet.  ”Förbundet önskar försäkra alla om att alla som befann sig ombord på landslagsuppdrag är i säkerhet efter ett mindre tekniskt fel i flygplansmotorerna.” Saudiarabien spelade mot Ryssland under måndagskvällen. Bildkälla: TT. Foto: Hassan Ammar / AP Photo Förbundet meddelade också att planet landat för några minuter sedan på Rostov on Don Airport, och att både laget och personalen som var ombord mår bra. Se videon inifrån planet i videospelaren ovan.  Nästa match som Saudi-laget spelar under VM är mot Uruguay klockan 17.00 på onsdag. Har du koll vilka matcher Sverige spelar under VM? Om inte, så har du datum och tider här. Och hur bra koll har du på VM-historia egentligen? Testa dina kunskaper här!

2018-06-18-21:37:00

Fyra personer skadade efter skottlossning i centrala Malmö

Under måndagskvällen, klockan 20:13, kom ett larm in om en skottlossning i centrala Malmö nära polishuset, skriver Aftonbladet.  – Det har varit en skottlossning i centrala Malmö, ja. Det ska ha inträffat på Drottninggatan, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral, till Aftonbladet.  Enligt polisen ska fyra personer ha förts till sjukhus med skador, skriver SVT.  Enligt ett vittne som bor i närheten av platsen ska det ha varit minst 15-20 skott som avlossats. Han menar att händelsen inträffat på ett internetcafé och berättar att han hört skrik på platsen.  – Jag hade fönstret öppet, så hör jag hur det smattrar, riktigt högt. Det lät som minst 15, 20 skott, och som att det kom från ett automatvapen, säger vittet Jonatan Burhoff till Aftonbladet.  – Folk skrek något av det jävligaste. Då fattar jag direkt att något allvarligt har hänt, fortsätter han i intervjun.  Enligt ett vittne ska skottlossningen ha skett i närheten av ett café. Foto: Johan Nilsson / TT Platsen är säkrad Polisen har säkrat brottsplatsen och på sjukhuset i Malmö har man förstärkt säkerheten.  I nuläget ska också ambulans vara på plats, och enligt uppgifter ska någon redan ha förts till sjukhus med en privat bil.  – Vi fortgår med ärendet och kommer uppdatera om utvecklingen, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral, till Aftonbladet.  Vet du något om händelsen? Polisen uppmanar då att du ringer 112. 

2018-06-18-20:33:23

Magdalena Graaf avslöjar detaljerna om bråket med Anna Book

Det är i sin populära blogg som Magdalena Graaf, 42, får en fråga av en läsare. Signaturen M är nämligen nyfiken på varför sångerskan Anna Book, 47, har sålt Magdalenas tidigare tillhörigheter på loppis.Redan år 2009 skvallrades det om dramat mellan Magdalena Graaf, DeDe Lopez, Anna Book och Magdalenas ex-make Magnus Hedman.Magdalena Graaf och Magnus Hedman var gifta från 1999 till 2008. Här ser vi det tidigare paret på en maskerad år 2005. Bildkälla: Stella Pictures.Då röt Magdalena ifrån när hon hade fått reda på att Anna Book åkte runt i Magdalenas bil. Det resulterade i ett riktigt syrligt blogginlägg från Magdalena – mer om det kan du läsa här.I kommentarsfältet i sin blogg så förklarar nu Magdalena mer ingående om vad som egentligen hände vid den här tiden, något som först uppmärksammades av Bloggbevakning.Magdalena Graaf berättar om dramat med Anna Book. Bildkälla: Stella Pictures."Hon och Magnus var ”bästisar” Hon och hennes andra bästis DeDe Lopez ”hjälpte Magnus” att tömma våra gemensamma grejer från England. Typ min bröllopsklänning.. kläder, prylar. Som Magnus ”hijackat” vid skilsmässan för att jävlas, och vägrade lämna tillbaks", skriver Magdalena.Anna Book. Bildkälla: Stella Pictures.Magdalena skriver vidare att Anna Book bloggade vid den här tiden och då lade ut alla saker som hon skulle sälja på loppis. Enligt Magdalena var "typ allt" som Anna skulle göra sig av med Magdalenas saker."När jag i upplösningstillstånd påpekade det så var hon snabb med att ändra och ta borti bloggen. MEEEN jag hade skärmdumpar-bevis hehe. Inte bara prylarna. Magnus gav också min bil till henne… som jag betalt för med mer. Den stod i hans namn tyvärr.. och han ville sätta käppar i hjulet för mig..", skriver Magdalena vidare i kommentaren.Magdalena Graafs kommentar om Anna Book. Bildkälla: Magdalena Graafs bloggHon berättar att hon då var helt knäckt men att hon idag är vän med Magnus, och att allt är "glömt och förlåtet".Men det ser inte ut att bli någon mysfika med Anna Book den närmsta tiden.Magdalena avslutar nämligen sin kommentar med att berätta hur det ligger till från hennes sida."Men Booken, henne har jag ett horn i sidan på fortfarande hehe", skriver Magdalena i kommentaren i sin blogg.Anna Book. Bildkälla: Stella Pictures.

2018-06-18-20:11:37