Isabella Löwengrip tvingas anlita livvakt efter hotet

Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 27, är en av Sveriges mest kända kvinnor. Hon driver en framgångsrik blogg och hennes skönhetsmärke Löwengrip Care & Color är en miljonsuccé. 

Isabella har tidigare berättat om baksidorna med att vara en offentlig person – nämligen de hot som hon har mottagit genom åren. Hon har vidtagit flera åtgärder – bland annat har hon rigorös säkerhet i sitt hus på Lidingö.

Isabella Löwengrip. Bildkälla: Isabella Löwengrip Instagram.

I sin blogg beskriver hon nu om den pärs hon tvingas genomlida just nu. Under fredagen var hon på hockeymatch och då fick hon ett samtal från det säkerhetsbolag som hon har anlitat. 

Säkerhetsbolaget berättade att en situation hade uppstått – så under lördagen träffade hon säkerhetsteamet för en genomgång. 

"Jag har ett säkert hem, ett personlarm och ibland en vakt som är med mig. För mig att det lika bra att det är öppet att det är så, för när det inte är en vanlig knäppis utan mer avancerat är det bättre att visa att jag är fel person att slå mot", skriver Isabella i sin blogg.

Isabella skriver att hon ibland måste ha en vakt. Bilden är från ett annat tillfälle. Bildkälla: Björn Larsson Ask/TT Bild

Hon skriver vidare att hon har haft svårt att fokusera sedan i fredags och att det är ett stort stressmoment med det överhängande hotet. 

"Det är omänskligt att ha det såhär", skriver Isabella och avslutar sitt inlägg med orden:

"Ibland undrar jag hur mycket man ska orka med som människa, är det inte en skilsmässa så är det människor som vill mig illa". 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Isabella Löwengrip tvingas anlita livvakt efter hotet

Publicerad: 2017-11-14 klockan 15:47

Fler nyheter från Nyheter24

Föräldrar glömde barnvagn med bebis i på spårvagnshållplats

Föräldrar är inga superhjältar utan människor. Och vad gör människor? Glömmer saker. De här föräldrarna i Göteborg råkade dock glömma något ganska viktigt.  – Under mina 34 år har jag faktiskt inte varit med om något liknande. Men det finns några år kvar för att få nya erfarenheter, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till P4 Göteborg skriver GP. Polisen fick ett samtal om att en person hittat en ovaktad barnvagn med ett spädbarn i. Föräldrarna? De syntes inte till på platsen.  Bildkälla: TT Polisen åkte direkt till platsen för att se till att barnet kom i rätt händer. Men innan de hann komma långt ringde en förtvivlad pappa upp.  Han och mamman till barnet var på väg tillbaka till hållplatsen för att hämta sin lilla – som de glömt kvar. Polisen och föräldrarna kom till platsen ungefär samtidigt och de kunde återfå sin bebis.  Enligt polisen ska både föräldrarna och barnet må bra, trots omständigheterna, skriver GP.  TV: Därför förbjuder förskolan barnen från att säga "bästa vänner" Läs också om när en morfar råkade ta med sig fel barn hem från förskolan Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-02-21-22:41:53

Vintertrött? Här är 13 härliga saker att hitta på – till grymma priser

Unna dig till exempel en skön spadag!1. En lyxig middag Lyxa till det med en god middag på Djurgårdsbrunns Wärdshus. Just nu kan du boka en fyrarätters middag till 68 procents rabatt här. 2. Övernattning på spa Det finns väl inget bättre sätt att komma bort och koppla av än att checka in på ett spa? Ta med dig någon du tycker om och boka en natt inklusive middag hos Skepparholmen Nacka Spa, som ligger vid vattnet utanför Stockholm. Just nu är priset nedsatt från 4 550 till 2 695 kronor och du hittar erbjudandet här. 3. Spa på Falkenberg Strandbad Befinner du dig närmare västkusten kan istället boka en spadag på Falkenberg Strandbad. Där kan du simma, basta, gå på behandling, relaxa och njuta av de vackra omgivningarna precis vid havet. För två personer kostar det 399 kronor här.4. Spela paintballPainball är ju himla kul! Varför inte dra ihop ett gäng och spela en hel dag? Nationwide Paintball är ett riktigt stort paintballcenter med många spelzoner med olika teman. Här kan du boka en hel dag för 95 kronor istället för ordinarie 1 550 kronor. 5. Massage Hur skönt låter det inte med en massage? Här kan du boka en massage från 239 kronor – 62 procents rabatt! 6. Vin- och ostprovningAtt vin och ost är en riktigt bra kombo är ingen nyhet. Boka in en ost- och vinprovning och njut av båda härligheterna. Här kan du boka för 299 kronor.7. Testa på BounceKänn dig som ett barn för en dag och besök Bounce. Där kan du leka loss i deras trampolinpark, ninja warrior-liknande hinderbana och köra trampolin-dodgeball. Här kan du boka för 75 kronor!8. SolkryssningKom bort från vintern ett tag och åk på en kryssning med Birka. Njut bland annat av det inglasade soldäcket med jacuzzi och pool, som tack vare konstgjorda solar alltid är 27 grader varmt! Boka här till 46 procents rabatt.9. HelikopterturAtt åka helikopter är riktigt häftigt, och nu kan du boka en helikoptertur över Malmö och Lund för bara 599 kronor. Här hittar du erbjudandet.10. Skaffa en tatueringAtt boka tid och göra en ny tatuering kan definitivt pigga upp i vinterkylan. Varför inte göra det tillsammans med en kompis (ni behöver ju inte göra matchande tatueringar)? Här kan du boka en tatueringstid till hela 79 procents rabatt!11. Gå på en showShowen Elvis, Cash & The Killer på Göta Lejon har fått grymma recensioner och nu kan du boka biljetter till mindre än halva priset här! 12. En kväll med sushikursLär dig göra egen sushi som ett proffs – du får både en kul upplevelse och en riktigt god middag. Kursen finns i Göteborg och Stockholm och du kan boka den för 499 kronor här.13. Fixa naglarnaMan känner sig lite fräschare när man har snygga naglar! Boka en nagelförlängning här för halva priset – 249 kronor.Här hittar du ännu fler härliga upplevelser!

2018-02-20-15:21:29

Kim Bergstrand: ”Klubbar i Sverige och utomlands har hört av sig"

2016 vann Kim Bergstrand och IK Sirius Superettan. 61 poäng och ett mål bättre i målskillnad än AFC räckte för att stå som segrare när säsongen summerades.  2017 blev Sirius första säsong i Allsvenskan sedan 1974 och Sirius gjorde avtryck direkt då man placerade sig på en 7:e plats. Lagets bästa placering i Allsvenskan någonsin. En stor del i att Sirius kunde ta sig från division ett 2013 till Allsvenskan 2017 beror på huvudtränaren Kim Bergstrand. Och som alltid, när det går bra för tränare och fotbollspelare i mindre klubbar så tar det ofta inte lång tid innan rykten om att större klubbar är där och försöker att locka över tränaren eller spelaren till sin egen klubb. Den senaste tiden har ryktena om Kim Bergstrands vara eller inte vara i IK Sirius varit stora.  Detta intresserade panelen i Studio Allsvenskan vilket ledde till att chefredaktör Henrik Eriksson valde att ställa Kim mot väggen och faktiskt fråga om flyttryktena stämde. Du pratar mycket om ledarskap, du har blivit hyllad av både spelare, ledare och media. Men vad känner du själv, vad är nästa steg för dig?  – Nu säger jag vi, för jag och Thomas gör det här ihop och ingen av oss är över eller under den andra. Men vi har sagt att vi ska gräva där vi står, vi ska göra så jävla bra vi bara kan där vi står och sen har vi självklart sagt att vi vill träna någon av de större klubbarna i Sverige. Stockholm, Göteborg, Malmö eller vart det nu är men också utomlands. Vid tillfälle, när det passar. Det vore nästa utmaning.    Marcus Birro: När passar det då?  – Det är de som är så svårt, för det är sällan som det är lyckliga skilsmässor mellan tränare och klubbar. Antingen så får man sparken eller så väljer man att bryta sitt avtal. Det är sällan kontraktet går ut och alla är glada och nöjda. Vi har haft förfrågningar från både här och där men då har vi suttit under kontrakt. Birro: Vad är här och där? Får ni förfrågningarna ihop?  – Ja, det kan komma till honom eller till mig.  Birro: Vilka är det som har hört av sig då? – Det är klubbar i Sverige och utomlands. I spelaren ovan så kan du se hela avsnittet av Studio Allsvenskan. Vill du höra när Kim Bergstrand kommenterar flyttryktena så lyssna cirka 63 min in i avsnittet.   Studio Allsvenskan finns även som podcast! Lyssnar du hellre via Acast så kan du göra det här. Du kanske även är intresserad av: David Fällman om pengarna i Kina: "Många spelar för matchbonusen" Så ska David Fällman bli ny försvarsgeneral i Hammarby IF Fotbollsstjärnor stödjer krigsdrabbade Kurdistan – Auktionerar ut ägodelar Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-02-22-14:27:23

Kent Ekeroth petas av SD – får inte sitta kvar i riksdagen

Han är en av Sverigedemokraternas mest kända, mest kontroversiella politiker. Nu avslöjas det att Kent Ekeroth inte kommer att stå med på Sverigedemokraternas riksdagslista i höstens val. – Jag kan bekräfta att Kent Eneroth inte kommer att finnas med i valberedningens förslag. Valberedningen är enig i den här frågan, säger valberedningens ordförande Michael Rosenberg till Aftonbladet.  Det innebär alltså att Kent Ekeroths karriär i Sverigedemokraterna kommer att ta slut efter nästa val. Ekeroth har suttit i riksdagen för SD sen 2010, men har under senaste året gjort sig mer känd för sina skandaler än för sina politiska insatser.  Ekeroth har också varit frånvarande från riksdagen under en längre tid. När Nyheter24 kontaktade honom om just detta förra året blev svaret att partiledningen inte ville ha honom där.  – Jag skulle så klart varit där om Jimmie hade velat, sa Ekeroth till Nyheter24 då. 2017 åtalades Kent Ekeroth för misshandel efter ett bråk i en krogkö, Ekeroth fälldes i tingsrätten men friades av hovrätten. Ekeroth hamnade också i blåsväder när han ljög om ett barns ålder.  Mer om SD: Jimmie Åkesson: "Jag ber till Gud varje dag"

2018-02-22-14:54:23

Här är morddömde Billy Fagerströms klagobrev från fängelset

Billy Fagerström, 23, dömdes i förra veckan till livstids fängelse skyldig till mordet på sin 19-åriga ex-flickvän Tova Moberg. Innan mordet hotade, misshandlade och plågade han henne under flera års tid.  Billy Fagerström och Tova Moberg. Bild: TT/Facebook (Montage) Här kan du läsa mer om hur mycket hans föräldrar visste om hoten och misshandeln. Nu har han skrivit ett klagobrev inifrån sin cell där han riktar kraftig kritik mot sin advokat Bo Karlsson. Han skriver bland annat att han "bara är 23 år gammal och blivit dömd till livstids fängelse", skriver Expressen.  Du kan läsa brevet i sin helhet i slutet av artikeln. Fagerström skriver att hans advokat inte "lyft fram bevis som talar till min fördel". Samtidigt önskar sig den livstidsdömde 23-åringen en annan advokat – nämligen stjärnjuristen Thomas Olsson som tidigare arbetat med fall som exempelvis Thomas Quick/Sture Bergwall.  Här är brevet i sin helhet: Jag Billy Fagerström ansöker härmed om att få byta advokat från Bo Karlsson till Thomas Olsson.  Pga följande skäl önskar jag byta advokat.  Jag är bara 23 år gammal och har blivit dömd till livstids fängelse. Jag och min advokat har inte haft samma åsikter om upplägget av mitt försvar. Det jag ville ta upp/framföra har advokaten inte lagt så stor vikt vid. Jag upplevde att han inte ställde åklagaren mot väggen och ifrågasatte utredningen bättre.  Vidare har han underlåtit att undersöka viktiga detaljer och lyft fram bevis som talar till min fördel. Jag tycker det var ett dåligt upplägg av vittnesförhören vid rättegången, saker jag ville att han skulle frågat vittnen om gjordes aldrig. Jag upplevde att engagemanget inte var 100% eftersom vi inte hade samma uppfattning i många frågor.  På grund av ovan nämnda skäl har jag tappat förtroendet för min nuvarande advokat helt och ansöker härmed om att få byta till Thomas Olsson.  Billys klagobrev. Här kan du läsa om den livstidsdömdes liv på Facebook innan domen föll. I bevismaterialet återfinns bland annat en dagbok där Tova Moberg skrev ner detaljer om hennes dåvarande pojkväns aggressiva beteende och där hon förutsåg sin egen död (vilket du kan läsa mer om här). Hon hade också en USB-sticka med bilder på skador han orsakat henne gömd under sin säng.    I en dagbok dokumenterade Tova Moberg sin ex-pojkväns misshandel. Bild: Polisen Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-02-22-13:28:40

Piratpartiet: Regeringen har fel – piratkopiering är framtiden

Regeringen föreslår att höja straffskalan för piratkopiering till att inkludera sex års fängelse. Detta innebär att den som piratkopierar barnpornografi i lagens mening begår ett grövre brott genom att göra intrång i fotografens upphovsrätt till de delade bilderna än vad den gör när den sprider bilder av övergrepp på barn.För den som läser utredningen bakom förslaget är det tydligt att detta är ett beställningsverk från upphovsrättslobbyn. Kanske är det inte så konstigt när lobbyn till och med fått en plats i utredningskommittén.I utredningen försöker de associera upphovsrättsintrång med stöld, något som är ytterst oärligt - så till den grad att det i amerikanska domstolar är förbjudet. De försöker motivera straffskalan genom att skriva "beträffande valet av straffmaximum hänvisades [...] till att en rättighetshavares inkomstmöjligheter bygger på en ensamrätt till exemplarframställning och att vissa därför jämställer piratkopiering med stöld". Att "vissa" primärt är mellanhänder i distributionskedjan är ingen svår gissning. Varför det är relevant att särintressen gör den felaktiga jämförelsen mellan två helt olika sorters brott framgår inte. Det är också häpnadsväckande att man i en sådan här utredning bakar in idén om att enda sättet att tjäna pengar som kreatör är genom att exploatera upphovsrättens möjligheter att låsa in spridningen av sina alster, något som vi alla vet inte stämmer. Häromdagen visade en kartläggning av kreatörers inkomster från nya nätvänliga affärsmodeller, att 15 miljoner amerikaner tjänat närmare sex miljarder dollar under 2016 genom att förstå hur internet fungerar; att spridning och kopiering är positivt för en kreatör som vill nå sin publik!Regeringen och upphovsrättslobbyn sätter käppar i hjulet för en kulturell revolution som sätter skaparen i fokus. Vi i Piratpartiet kämpar för en värld med maximal spridning av kultur och kunskap, där hindren för att skapa minimeras och människor uppmuntras att dela med sig av det som är betydelsefullt för dem. Magnus Andersson, Partiledare för Piratpartiet

2018-02-22-11:40:54

Ung i Sveriges Fatemeh Khavari vill träffa Jimmie Åkesson

Hon har det senaste halvåret blivit en svensk politisk superkändis.  Som talesperson för organisationen Ung i Sverige, som arrangerade den uppmärksammade sittstrejken i Stockholm, har Fatemeh Khavari, 18, blivit en stark röst i flyktingdebatten – trots att hon inte kommer få rösta i höstens val.  I podden 24Frågor berättar hon om vägen till Sverige, om näthatet, framtidsdrömmarna, och om att hon vill träffa en viss svensk partiledare.  – Den enda som tydligt säger att det jag gör är fel är Jimmie Åkesson. Jag vill jättegärna träffa honom och prata med honom men jag har inte lyckats med det, säger Fatemeh Khavari i 24Frågor. Khavari fortsätter: – Jimmie är huvudpersonen bland de som kritiserar oss flyktingar. Jag vill prata med honom och lyssna på hans argument för att sudda bort mig.  Nyheter24 söker Åkesson för kommentar Lyssna på hela avsnittet HÄR, på iTunes, eller i din podd-app

2018-02-22-08:26:47

Instagram och Facebook ligger nere – oklart vad som hänt

Det var strax innan lunch på torsdagen som folk började uppleva problem med både Facebook och Instagram över hela världen, och det kunde snart konstateras att båda tjänsterna ligger nere över hela världen. I nuläget verkar Instagram var hårdast drabbat, där användare har stora problem med att uppdatera flödet. För Facebook-användare krånglar både chatten och nyhetsflödet. Vid 12:10 såg det ut som att både Instagram och Facebook var tillbaka på banan igen. 

2018-02-22-12:03:54

Miljöpartiet: Dags att ta tillbaka estetiska ämnen i gymnasieskolan!

Vilken av Jan Björklunds skolreformer som åsamkade störst skada lär historiker få reda ut. Att plocka bort de estetiska ämnena från alla gymnasieprogram utom det estetiska är en kandidat.  Den rödgröna regeringen lägger nu en proposition om att från och med höstterminen 2019 återinföra estetiska ämnen på samtliga nationella gymnasieprogram. Ämnet ska omfatta 50 gymnasiepoäng. Dessa tas från gymnasiearbetet, som därmed halveras.  Frågan är om det finns majoritet i riksdagen för förslaget. Miljöpartiet har ­arbetat för att säkra en ­sådan, och företrädare från tre allianspartier, Moderaterna, Centerpartiet och Liberalerna, har i olika sammanhang sagt sig stå för ett återinförande, och även kritiserat att alliansregeringen plockade bort kursen.  En kurs i kärnämnet estetisk verksamhet ingick i samtliga nationella gymnasieprogram fram till 2011. Motivet till att plocka bort estetisk verksamhet som ett gymnasiegemensamt ämne var att eleverna skulle ges tid för fördjupning inom karaktärsämnena. Estetiska kurser har i stället erbjudits som individuellt val, med resultat att många elever lämnats vid sidan av. En majoritet av gymnasieungdomarna får idag mindre estetisk ­kunskap i gymnasieskolan än vad som var fallet före 2011. Att frigöra tid för teoretiska ämnen genom att plocka bort de estetiska ämnena var dessutom en åtgärd som saknade vetenskapligt stöd. Tvärtom ­bidrar de estetiska ämnena till att förbättra inlärningen i andra ämnen. Internationella jämförelser ­visar också att estetiska ämnen har en stark ställning bland de ­länder som toppar utbildningsrankningen. För att utvecklas behöver man både grundläggande kunskaper och kreativa verktyg. Kreativitet och kunskap går hand i hand, och förstärker varandra. Estetiska ämnen kan hjälpa elever att öva på sin kreativa och kritiska förmåga, samtidigt som det leder till mindre stress och ökat välmående. Att åtta årskullar drabbades av Björklunds agerande är beklagligt. Låt det nu inte bli fler! Niclas Malmberg, Riksdagsledamot och kulturpolitik talesperson (MP)

2018-02-22-10:18:48

Donald Trumps fusklapp från vapenmöte stor snackis i USA

Över en vecka har gått sen den fruktansvärda skolskjutningen i Parkland, Florida, där 17 personer miste livet.  Bland sorgen och ilskan har även en ny vapendebatt blossat upp i USA, och det har kommit nya krav på att skärpa de liberala vapenlagarna som finns i landet.  På onsdagen mötte president Donald Trump ungdomar som överlevde skolskjutningen och familjer till offren, och efter mötet har Trumps anteckningar skapat stor diskussion.  Zoomar man in på fusklappen ser man tydligt att Trump, eller någon i hans stab, skrivit upp punkter med saker som kan vara viktigt att komma ihåg under mötet. Tre av punkterna syns tydligt:  ”1. Vad vill ni helst att jag ska veta om era upplevelser” "2. Vad kan vi göra för att få er att känna er säkrare?" ”5. Jag hör er” Bilder ur andra vinklar visar att en annan punkt på lappen är "Resurser? Idéer?" Här är lappen som skapat debatt i USA. Och ja, det är den femte och sista punkten som skapat stora diskussioner i USA.  ”Att ha anteckningar med till ett möte är inget ovanligt, men att man behöver en påminnelse att 'lyssna' när man besöker ett möte med överlevande från vapenvåld är väldigt typiskt Trump”, skriver Huffington Post. Även på Twitter har vapenlagarna diskuterats under taggen #ihearyou. Många är arga på Trump, och menar att han behöver en fusklapp för att visa empati. Andra använder taggen för att propagera för ännu friare vapenlagar i USA.  Debatten om skjutvapen i USA kommer tveklöst fortsätta, och enligt presidenten själv har han tydligen hört en del av vad som sagts. – Några av era förslag, jag har hört några av dem. Vi kommer att göra något år den här hemska situationen, sa Trump under mötet, enligt CNN.  MER OM TRUMP: Donald Trump fick frågan om han är feminist – här är hans svar!

2018-02-22-09:57:02