Imran Ali, 24, våldtog och mördade – dömdes till hängning

En förälders värsta mardröm är att förlora ett barn. Zainab Ansaris familj i Pakistan fick uppleva det absolut värsta. Sexåringen var först försvunnen i fem dagar och de fick ingen hjälp av polisen. Hon hittades sedan brutalt mördad men också våldtagen. 

Hittades på en soptipp

Men det var inte vart som helst som man fann henne. Gärningsmannen hade känslokallt dumpat den lilla flickan på en soptipp. 

Efter att flickan hittades greps en 24-årig man vid namn Imran Ali. Han dömdes för våldtäkt och mord på den sexåriga flickan. 

Det var efter att Imran Ali blev dömd för våldtäkten och mordet på den sexåriga flickan, som han även dömdes för sex liknande brott. Straffet? Hängning.

Familj och släkt närvarade

Närvarande vid hängningen var Zainabs både pappa och släkt. 

Efter att de utfört hängningen på Imran Ali ska Zainabs far, Amin Ansari sagt att han varit nöjd. Men han var besviken över att hängningen inte hade tv-sänds.

– Jag har sett hans skräckslagna slut med egna ögon, sa han till en reporter, rapporterar BBC

Zainab Ansari blev bortförd av för hennes en helt okänd man. Bildkälla: Twitter

Fick inte hjälp av polisen

Idag hade flickan varit sju år och två månader, om hon fått fortsätta leva sitt liv. Och hennes fall har kanske blivit en vändpunkt i Pakistans polishistoria.

För enligt Zainabs familj ska polisen inte ha vidtagit några som helst åtgärder från att hon rapporterades försvunnen, tills fem dagar senare då hennes kropp hittades, enligt BBC.

Det finns övervakningsfilm från när Zainab blir bortförd, men det var inget som delades förrän hon hittades mördad. Nu har videon som visar bortförandet blivit viralt och går under hashtaggen #JusticeForZaina.

Nyheter24 har tidigare skrivit om nio barn som försvunnit och fortfarande inte hittats. En av de barnen är Madeleine McCann som bara var tre år gammal när hon försvann spårlöst från familjens hotellrum, när hennes föräldrar åt middag på en restaurang i närheten. Här kan du läsa mer om alla nio som är försvunna och vad man hittills vet.

Läs hela nyheten:
Imran Ali, 24, våldtog och mördade – dömdes till hängning

Publicerad: 2018-10-20 klockan 21:02

Fler nyheter från Nyheter24

Camilla Läckberg avslöjar kravet på Simon Sköld

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 44, och MMA-stjärnan Simon Sköld, 31, är det första paret som Jenny och Niklas Strömstedt bekantar sig med i säsongspremiären av TV4:s succé "Tillsammans med Strömstedts". I den första säsongen såg vi bland annat Mikael Persbrandt och Sanna Lundell och Helena Bergström och Colin Nutley.  I torsdagens program får vi alltså lära känna Camilla och Simon lite närmare och höra mer om deras liv och relation.  Jenny och Niklas besöker först Camilla och Simons drömvåning på Södermalm i Stockholm, och sedan bär det av till Camillas landställe i Norrtälje. Där blir det ett allvarligt samtal om det här med att skaffa barn.  Simon Sköld och Camilla Läckberg. Bildkälla: Stella Pictures År 2016 föddes Camillas och Simons dotter Polly – men var det alltid självklart att de skulle ha barn ihop?  – Hur viktigt var det att få barn tillsammans med Camilla?, frågar Niklas i programmet. – Innan jag träffade Camilla ville inte jag ha barn. Jag hade ju sagt till mina föräldrar att av mig får ni inga barnbarn, det ska ni veta. Men sen träffade jag Camilla och vi var ju tvungna att ta den diskussionen väldigt tidigt, berättar Simon.– Jag insåg ju att shit, det här håller ju på att bli jätteallvarligt, jättefort. Och det var ju hans ålder och det faktum att han inte hade några barn. Det var något jag var tvungen att förhålla mig till, berättar Camilla. Avslöjar detaljerna i krav-sms:et Hon berättar att hon sedan skickade ett otroligt långt sms till Simon.– Jag försökte att inte låta som en tokig kaninkokerska som tar upp barnfrågan efter tre veckor, säger Camilla.Camilla försökte linda in det hela så mycket som möjligt. Hon skrev bland annat att hon redan har tre barn och inte har behov av fler. Hon skrev att om Simon ville ha barn kunde hon tänka sig det – men då var det inte så mycket tid att spela på. Camilla Läckberg och Simon Sköld gästar Jenny och Niklas Strömstedts program "Tillsammans med Strömstedts". Bildkälla: Stella Pictures. Tredje alternativet skulle betyda att de inte kunde vara ihop, förklarar Camilla.– Hade han svarat att han absolut vill ha barn – men först om 7-8 år, då hade inte jag velat fortsätta med relationen. För jag skulle inte kunna vara i en relation som har ett bäst före-datum. För jag hade inte kunnat ge honom barn om sju-åtta år. Simons vackra kärleksförklaring  Bara någon vecka efter att Camilla hade skickat det långa sms:et till Simon så körde de till Göteborg ihop.De hade då bestämt sig att om allt kändes bra så skulle de börja försöka fram emot jul. I "Tillsammans med Strömstedts" berättar Camilla om hur Simon under bilfärden vände sig mot Camilla och sa: – Bara så du vet, att även om det inte skulle bli barn – om vi inte kan få barn, så betyder inte det att jag kommer lämna dig. Utan jag vill vara tillsammans med dig ändå. Då räcker det jättebra med dina barn, sa Simon till Camilla.  "Tillsammans med Strömstedts" sänds på TV4 ikväll klockan 21.00.

2018-11-14-16:53:48

Camilla Läckberg och Simon Sköld visar upp drömlägenheten

År 2014 träffades deckardrottningen Camilla Läckberg, 44, och MMA-stjärnan Simon Sköld, 31. Tre år senare gifte de sig, och år 2016 föddes parets gemensamma dotter Polly, som idag är 2,5 år gammal. Simon lämnade sin etta på Gärdet i Stockholm och flyttade då ihop med Camilla i hennes hus. Men Hösten 2017 slog paret till på en fantastisk lägenhet i Stockholm och började helt enkelt på ny kula.  Ikväll ser vi Camilla och Simon i Jenny och Niklas Strömstedts program "Tillsammans med Strömstedts" i TV4 där de bekantar sig med några av Sveriges mest folkkära och omskrivna par. Simon Sköld och Camilla Läckberg. Bildkälla: Stella Pictures I programmet så berättar Camilla och Simon om drömhemmet.– Det är vårat första gemensamma hem och det har ju väldigt stor betydelse. Vi har också inrett tillsammans. Vi hade ju det egentligen som en 15-20 års plan men vi är inte så bra på att vänta. Och så hittade vi lägenheten!, berättar Camilla i "Tillsammans med Strömstedts". Camilla Läckbergs och Simon Skölds lägenhet. Bildkälla: Instagram/camillalackberg Lägenheten med stort L. Paret slog nämligen till på en etagevåning på Södermalm i Stockholm.  I det vackra röda huset på söders höjder så finns det onekligen plats för hela familjen. Camilla har tre barn sedan tidigare, och i det nya hemmet finns det gott om plats för fredagsmys och vardagsliv.Hela 6 rum på 237 kvadratmeter har familjen att breda ut sig på. Fastigheten är från 1925, och Simon och Camillas lägenhet ligger högst upp i huset.  De har även en magisk terass på 30 kvadratmeter. Där kan paret sitta på kvällarna och njuta av ett glas vin och den storslagna utsikten över Djurgården, Hammarbybacken, Globen och Nacka. Paret har gott om utrymme i sin drömvåning. Bildkälla: Instagram/camillalackberg Lägenheten var inte direkt billig – våningen kostade hela  23,5 miljoner kronor, och paret har även gjort en maffig renovering.  I "Tillsammans med Strömstedts" så får tittarna följa med och gå husesyn – och det är verkligen fantastiskt vackert.Se hur Camilla Läckberg och Simon Skölds drömvåning ser ut i klippet ovan.

2018-11-14-15:43:35

Allt du behöver veta om regeringens nya budget

Som du kanske märkt så skiljer sig hösten 2018 från de flesta andra politikhöstar. Trots att över två månader har gått sen valet har Sverige fortfarande ingen ny regering – men trots det måste landet fungera. Precis som alla andra år måste 2019 ha en budget, och idag presenterade övergångsregeringen vad de vill ska gälla för nästa år. Pensionärerna får sänkt skattDen enda riktigt stora förändringen i budgeten gäller skatten för personer över 65 år – pensionärer alltså. Magdalena Andersson satsar fyra miljarder kronor på sänkt pensionärsskatt. För en pensionär med en inkomst på 25 000 kronor i månaden innebär det 350 kronor extra varje månad, skriver Dagens Nyheter. Annars händer inget dramatiskt i budgeten, den kommer vara ganska lik den som gällt för i år. Däremot kommer Moderaterna eventuellt lägga en mot-budget som riksdagen ska rösta om. Om den går igenom är det den som kommer gälla nästa år, oavsett vilken regering som sitter vid makten. 

2018-11-14-15:10:24

14-årig flicka misshandlades – kommer aldrig kunna bli mamma

Hon är endast 14 år och vet att hon aldrig kommer att kunna få barn i framtiden. Det är livsödet för den flicka i Ryssland som blev brutalt misshandlad av ett gäng.  Den fruktansvärda misshandeln har lett till att hon aldrig kommer att kunna bli mamma.  Lurades in till ett område  Det var när en kille som den 14-åriga flickan var kär i, frågade om hon ville gå på en promenad tillsammans med honom som allt började, rapporterar brittiska The Mirror.  Flickan och pojken började att promenera, men promenaden blev inte så lång. Han ledde henne till baksidan av ett hus där fem andra tjejer i hennes ålder stod och väntade.  Den 14-åriga flickan misshandlades brutalt när de andra tjejerna misshandlade henne. Slag mot huvud och mage  De började med att ge henne ett slag i huvudet innan de brottade ner henne på marken och sparkade och slog henne upprepande gånger i magen. En av tjejerna som misshandlade flickan ska också ha setts hoppa på hennes huvud och överkropp, skriver The Mirror.  Hon försökte att komma upp och lyckades att ställa sig på sina bara knän, innan hon sparkades i huvudet. Flickorna slog henne då i ansiktet och drog henne i håret.  Hela den brutala misshandeln pågick i tre timmar och alltihop filmades.  Flera inre och yttre skador  Enligt The Mirror ska flickan tagit sig hem och då kunnat ringa efter en ambulans som tog henne till sjukhusets intensivvård. Läkarna ska då ha konstaterat att hon fått hjärnskador, inre skador samt att hennes kropp täckts av flera blåmärken. Hon kommer heller inte kunna få barn i framtiden, skriver The Mirror.  Polisen utreder händelsen  Den fruktansvärda händelsen som skedde i staden Mineralnye Vody utreds av polisen. Enligt The Mirror har polisens talman sagt att de kontrollerar händelsen och identifierar alla inblandade och förhör dem en och en. 

2018-11-14-18:03:22

Diabetesgalan – här är allt som hände

Diabetesgalan är Sveriges första tv-sända insamlingsgala till förmån för diabetesforskningen. I programmet fick vi se både kända och okända ansikten som har diabetes, både typ 1 och typ 2.I Sverige är det omkring 500 000 människor som lider av diabetes typ 2, och cirka 50 000 som lider av typ 1. "Visste pinsamt lite"Programledarna Peter Jihde och Molly Sandén som båda har drabbats av diabetes, tyckte att det var dags att samla in pengar för forskning. Molly berättade att hon drabbades av diabetes för sex år sedan. Då visste hon bara att diabetes var en sjukdom och inte mycket mer.– Jag visste pinsamt lite, säger hon i programmet.Starka uppträdandenDe första att uppträda på galan var Rhys och Felix Sandman med nya låten Starfish. Det bjöd på ett riktigt starkt uppträdande.Hockeyspelaren Fredrik Bremberg steg ut i ljuset från mörkret på scen och berättade att han spelat matcher i hockey i hela sitt liv. Men en match har han aldrig vunnit och spelar mot fortfarande – matchen mot diabetes. Lasse StefanzEfter en intervju med Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz, kliver bandet upp på scen och bjuder på en riktig show. I intervjun berättade Olle Jönsson om sin diabetes och att han vill levalängre, men är osäker på om hans kropp vill. Han berättar också att han under vissa uppträdanden inte kan stå upp och sjunga. Det blir helt enkelt för mycket så, ibland får han sitta ner och sjunga på scen. På plats såg vi även Ebba Bush Thor klappa händerna och skratta gott åt skämt på scen av Peter Jihde. "Konstig acceptans"Nästa person på scen var textförfattaren Tomas Andersson Wij. Han fick diabetes när han var 18 år. Och tidigare har han aldrig berättat offentligt om sin diabetes för att han har velat hålla det privat. Men nu på Diabetesgalan valde han att berätta om det.– Det är en konstig acceptans. Jag sköter om sjukdomen helt okej, säger Andersson Wij i programmet. Han sätter sig vid ett piano och framträder med en härlig trudilutt som fick håret på armarna att resa sig.Från mörkret kommer trollkarlen Jonas Ljung fram i ljuset. Han hoppas varje dag att han någon gång kommer kunna säga till sin son att det är slut med sprutor. Men inte ännu.Även programledaren Molly Sandén gick upp på scen och sjöng. Bakom framträdandet var det mycket känslor. Hon hade på sig en klänning liknande ett nattlinne och en stor trenchcoat som nådde hennes bara fötter. Maximus-PriceI slutet av programmet kom Cristina Stenbeck och Michaela Wissén upp på scen, för att dela ut The Maximus Price. Det är ett pris på 500 000 kronor och delas ut till en person som utmärkt sig speciellt i arbetet för diabetes. Detta år blev den lycklige Elin Cederbrant som i ung ålder skapat organisationen "Together against diabetes". På otroligt kort tid har hon lyckats samla ihop 3,6 miljoner kronor till forskningen för diabetes. Hennes vision är att alla ska jobba tillsammans mot diabetes. Insamlingen Under kvällen samlades det in en hel del pengar till Diabetesfonden, totalt 5 810 910 kronor. Otroligt!Avslutningen på programmet blev riktigt fräck. Gladys Del Pilar entrade scenen och sjöng med hyllning till soul-drottningen Aretha Franklin.Nyheter24 har tidigare skrivit om Barncancergalan och allt som hände. Här kan du läsa mer om det.

2018-11-14-20:13:37

Pilotens mystiska upptäckt i luften – "ett mycket starkt ljus"

Att jobba som pilot innebär att man spenderar en hel del tid i luften. Bland moln, åska och i solsken flyger tusentals flygplan varje dag för att åka från destination A till B, och det är vanligt att man ser ett eller annat flygplan längre bort på 10 000 meters höjd.  Annars kan det ofta vara ganska tomt i luften.  Men när piloten på ett British Air-flygplan jobbade under förra veckan fick hon se något häpnantvärt i luften, något som hon aldrig sett tidigare.  Något rörde sig snabbt  Den 9 november klockan 06.47 kontaktades Shannons flygtrafik-kontroll i Irland efter att piloten i flygplanet sett något som rörde sig otroligt snabbt i luften. Något som inte var ett annat flygplan.   Piloten tänkte att det kunde vara en militärövning, men flygkontrollen meddelade att ingen militär övning pågick i det området som planet befann sig i, skriver BBC.  Ljusa föremål  Enligt BBC har piloten berättat att föremålet som rörde sig snabbt var ett  "mycket starkt ljus" och hade kommit längst vänster sida av flygplanet, innan föremålet försvann upp i norr, rapporterar BBC.  Efterföljande kom flera föremål som var likadana. Dock verkade föremålen inte vara i närheten av att träffa planet. Vad kan det ha varit?  Men vad det egentligen var för något som syntes i luften är inte helt utrett, dock finns det några teorier. En pilot från ett annat flygplan säger att det kan röra sig om en meteor eller något annat föremål som kommer från jordens atmosfär, skriver BBC.   Astronomen Apostolos Christou menar att det med största sannolikhet var en bit av damm som kommit in i atmosfären.  – Jag kan inte säga utifrån pilotens beskrivning, men det kan ha varit storleken på en valnöt eller ett äpple, säger han enligt BBC.  Han berättar vidare att November är en månad då detta vanligtvis kan ske.  Utredning  En pilot sa att hastigheten på objektet var dubbelt så snabbt som ljudet och nu kommer man att göra en utredning på vad det faktiskt kan ha varit för något.  Andra flygplan som uppmärksammade annorlunda saker i luften den nionde november har fått fylla i en rapport. Dessa rapporter jobbar man nu utifrån för att kunna klargöra föremålet, skriver BBC.  Nyheter24 har tidigare skrivit om den pilot som gjorde en helt otrolig landning på Bristols flygplats i England. Det kan du läsa mer och se här!

2018-11-03-14:25:04

17-årig flicka misshandlad till döds i Trollhättan

Klockan 14:44 på onsdagseftermiddagen fick polisen in ett larm om att två minderåriga flickor bråkade med varandra i Trollhättan.  En av flickorna skadades svårt och fick åka till sjukhus med ambulans. Vid 20:30-tiden meddelade polisen att flickan som skadats avlidit av sina skador.  Polisen spärrade av platsen och inledde initialt en förundersökning för mordförsök. Men när den skadade flickan sedan avled på sjukhuset har förundersökningen ändrats till mord, alternativt dråp. Polisen vill inte gå in på detaljer i dagsläget  Den flicka som nu misstänks för mord har lämnats över till sociala myndigheter. Av tekniska skäl och av det faktum att flickorna är minderåriga vill polisen i dagsläget inte kommentera händelsen.  – Jag kan just nu inte säga mer av utredningstekniska skäl. Vi har spärrat av fastigheten där händelsen inträffade. Det ska göras en teknisk undersökning, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst, till Expressen. 

2018-11-14-20:56:11

Kaliforniens bränder släcks av fångar – för 1 dollar i timmen

Bränderna, som är de mest förödande bränder som någonsin drabbat delstatens historia, härjar fortfarande fritt. Under det intensiva släckningsarbetet är det inte bara brandarbetare i tjänst, utan det är även lågavlönade fångar som avtjänar fängelsestraff som rycker ut, skriver CNBC. Del av behandlingsprogram Det är ett behandlingsprogram utformat av Rehabilitering och rättelse-departementet som tillåter fångar att delta i släckningsarbetet.  Ända sedan andra världskriget har Kalifornien använt sig av dömda fångar för att släcka bränder. Idag består 40 procent av delstatens antal brandarbetare av fångar. Bara tidigare i somras deltog 4 000 fångar i släckningsarbetet av de bränder som då drabbade Kalifornien, enligt radiokanalen WBUR. Sex fångar ska då ha mist livet. Får en dollar i timmen Fångarna får betalt för sitt arbete. Men många kritiserar systemet och menar att det är "slavarbete", då lönen ligger på en dollar i timmen, och ytterligare 2 dollar per dag, skriver CNBC. – Varje fånge blir individuellt utvärderad för att försäkra oss om att de tar del av programmet, och klarar av att vara en del av ett team utan ett våldsamt beteende. Även om deras dom bygger på ett våldsamt brott, berättade Vicky Waters från Rehabilitering och rättelse-departementet för CNBC. Fångarna som deltar måste avtjäna ett mildare straff för att få delta. Om man är dömd för mordbrand, våldtäkt eller sexuella trakasserier, har en arresteringsorder eller medicinska problem får man inte ta del av programmet. I vissa fall kan även deras straff reduceras. Rehabilitering att släcka bränder Enligt Rehabilitering och rättelse-departementet så sparar delstaten ungefär 100 miljoner dollar varje år på att låta dömda fångar delta i brandsläckningsarbetet. De menar också att programmet fungerar som en rehabilitering för fångarna. – Vårt brandarbetar-program hjälper fångar att utveckla färdigheter inom brandsläckning och de lär sig jobba i team. Det kan komma att vara en jätteviktig del av fångens rehabilitering, säger Vicky Waters till CNBC. Nu visar en mycket dramatisk video hur branden letar sig upp på en motorväg i Santa Susana. På videon kan man se hur branden som slickar sidan av vägen vattenbombas. Se den här.

2018-11-14-12:13:35

Benjamin Ingrossos sexdröm om familjemedlemmen

Benjamin Ingrosso har under de senaste åren blivit ett allt mer välkänt ansikte i de svenska hushållen. Bland annat för sin musik och i familjens realityprogram "Wahlgrens värld", som sänds på kanal 5.   Tidigare i år vann han Melodifestivalen och representerade Sverige i Eurovision Song Contest i Lissabon, där han slutade på en sjunde plats.  Nyligen släppte han sitt första album "Identification". I och med framgångarna hör det också till att gästa diverse tv-program, radiokanaler och poddar, något som Benjamin flitigt gjort under hösten.  Gäst i Fördomspodden  Bland annat har han under hösten gästat Emil Perssons podcast "Fördomspodden". I Fördomspodden ställer Emil Persson olika påstående till den som intervjuas, och denne ska svara för sig om påståendet är sant eller falskt. Vissa fördomar diskuteras mer än andra.  Benjamins sexdrömmar  När Benjamin gästar podden ställer Emil Persson ett ganska så personligt och privat påstående.  "Du har haft sexdrömmar om minst en familjemedlem", påstår Emil Persson. Benjamin låter lite chockad över fördomen och börjar fnissa.  – Nä, nej det har jag inte, svarar han.  Emil Persson vill grotta ner sig lite mer i den fördomen.  – Är det säkert?, frågar han Benjamin.  Då kan Benjamin inte förneka det längre och erkänner sedan sexdrömmen.  – Asså, jo det kan ha varit någon gång man har drömt och så vaknat upp med den sjukaste ångesten. Men jag har fått höra att har man råkat drömt om att man har legat med någon i släkten så är det personen själv som är äcklig, och inte liksom ens drömmar som fuckar med en. Så ja, det har hänt, en gång, säger han i "Fördomspodden".  Vem i familjen har Ingrosso drömt om?  Familjen Wahlgren/Ingrosso är en väldigt stor familj. Men vem är det egentligen som Ingrosso drömt om?  Emil Persson tror att det är storasystern Bianca som har fastnat på Benjamins näthinna. – Är det stackars Bianca du har gett dig på då?, frågar han.  – Det kan ha varit det, eller något annat, svarar Benjamin. Nyheter24 har tidigare skrivit om fem saker som du kanske inte visste om Benjamin Ingrosso. Det kan du läsa mer om här!

2018-11-14-18:23:51

Paulina "Paow" Danielsson om dolda sjukdomen: "Jag ljög jämt"

Paulina "Paow" Danielsson, 25, är en av Sveriges mest omskrivna dokusåpaprofiler. Vi har sett henne i både "Paradise Hotel" och "Ex on the beach". Dessutom driver Paow en blogg, och på Instagram har hon 169 000 följare. Det är på just sin Instagram som Paow nu väljer att berätta om sin sjukdom.Till en bild som bloggerskan tog i maj så skriver Paow om känslorna och sin bulimi. "Jag såg inte själv hur smal jag faktiskt var här, tycker det kan vara svårt att se på bild över hur jag såg ut för jag kände mig inte alls smal", skriver hon. Paulina "Paow" Danielsson. Bildkälla: Stella Pictures.Hon skriver att det för henne handlade om att ha någon slags kontroll, och att mat har varit synonymt med ångest för henne. "Det kommer från mina hektiska träningsperioder jag går in i, jag blir besatt av mat, vad jag borde äta osv, sen tycker jag själv att jag har dålig karaktär för att jag tycker att jag ätit för ”mycket” och så börjar jag kräkas", skriver Paow. "Jag ljög jämt"I nästan två års tid har hon spytt upp 90% av alla sina måltider. Och med sjukdomen kom också lögnerna. "Jag har dolt det för min familj, från mina vänner och från dem jag har vart i en relation med. Jag ljög JÄMT. Det finns nog inte många sjukdomar som man blir så bra på att dölja som ätstörningar och det tar långt tid för dem i omgivningen för att man rör sig hela tiden i olika mönster", skriver Paow. Paow dolde sjukdomen från sin familj och sina vänner. Bildkälla: Stella Pictures Det var inte förrän hon lärde känna vännen Elli som det blev en förändring. Paow skriver att Elli sa ifrån och hon lät inte Paow gå iväg och kräkas. "Jag vet om att jag fortfarande är sjuk, men jag kräks mycket mer sällan nu och kämpar varje sekund med ångesten kring mat. Jag skriver det här för att jag inte vill skämmas över det, och när jag erkänner det för andra. Så erkänner jag det för mig själv", skriver Paulina.

2018-11-14-18:04:08