Här återförenas familjen i USA – efter en månad

Här återförenas familjen i USA – efter en månad

Uppemot 500 barn har återförenats med sina föräldrar efter Donald Trumps verkställande order, skriver AP. 

På fredagen fick sjuåriga Darwin träffa sin mamma som stämde Trumpadministrationen efter att familjen separerats för över en månad sedan. 

– Ingen kommer att skilja oss åt igen, säger mamma Beata Mariana de Jesus Mejia-Mejia till CNN.

Läs hela nyheten:
Här återförenas familjen i USA – efter en månad

Publicerad: 2018-06-22 klockan 17:31

Fler nyheter från Expressen

Falska sjuksköterskan  köpte sin legitimation

De som ansvarar för din vård på landets sjukhus kan ha bluffat sig till sitt yrke, det avslöjar ”Uppdrag granskning”.En av dem är ”Alex” och på hans sjuksköterskexamen står det att han utbildat sig på i heltid i en skola i Rumänien i tre år.SVT-programmet har kunnat visa att han i själva verket jobbade som lastbilschaufför i Sverige under studietiden och att hans examensbevis är köpt.I dag jobbar han på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.– Hittills har jag klarat mig bra, säger han när han konfronteras i programmet.

2018-11-14-06:30:00
Pär Holmgren om ilskan mot SVT: ”Helt absurt”

Han har blivit utnämnd till hedersdoktor och korats till ”Årets miljöhjälte”.Men efter korstågen i Sverige för klimatet längtar nu den tidigare SVT-meteorologen efter att jobba mer internationellt.– Någonstans i mig finns en förhoppning att i något sammanhang hamna på en position där jag också kan påverka mer globalt, säger Pär Holmgren, 54, naturskadespecialist på Länsförsäkringar.

2018-11-14-06:32:14

Brandman till sjukhus efter fall under släckningsarbete

Räddningstjänsten larmades under onsdagsmorgonen till en bilbrand i Sjöbo. I samband med släckningsarbetet skadades en brandman och fick föras till sjukhus med ambulans. Skadeläget är okänt. 

2018-11-14-06:36:45
C:s och L:s uppmaning –  när alliansens öde avgörs

Moderatledaren Ulf Kristersson har nått kaklet – och alliansen riskerar att totalkrascha inför öppen ridå – när riksdagens 349 ledamöter i dag röstar om honom som statsminister.Annie Lööf och Jan Björklund uppmanar sina partikamrater att rösta nej, Jimmie Åkesson ber SD-politikerna att rösta ja. Efter Kristerssons väntade nederlag rullar bollen tillbaka till talmannen Andreas Norlén, som kallat till en presskonferens efter statsministeromröstningen. 

2018-11-14-06:18:09
Ernest, 63, är ett  av brandens offer

48 personer har omkommit i den enorma branden ”Camp Fire” i norra Kalifornien.En av dem är den 63-årige musikern Ernest Foss, som hittades död utanför sitt hem i den utplånade staden Paradise.– Han delade med sig av sin musikaliska gåva till mig och så många andra under sitt liv, säger dottern Angela Loo till KTVU-TV.

2018-11-14-04:34:01
JUST NU: Explosion på  restaurang på Orust

En explosion har ägt rum i en restaurang på ön Orust och orsakat omfattande skador.– Vad det är som har smällt eller exploderat vet vi inte, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

2018-11-14-03:50:15
Djuren fastnar i lågorna i Kaliforniens bränder

Även djur drabbas hårt av bränderna i Kalifornien – och många ägare vänder sig till sociala medier för att få hjälp.”Om någon kan få ut fem hästar ur elden – hjälp mig”, skriver skådespelaren Alyssa Milano på Twitter.Varning för otäcka bilder.

2018-11-14-02:34:30
Oklart om surfförbud i bil gäller för surfplattor

Sedan den första februari i år är det olagligt att hålla i en mobiltelefon medan man kör bil, så kallad rattsurfning.

2018-11-14-02:23:05

Bilbrand efter smäll i Tollarp

Polisen fick natten mot onsdag larm om bilbrand i Tollarp i Skåne. Det brinner i två bilar, men enligt polisen finns det inte någon risk att elden ska sprida sig.

2018-11-14-01:13:34
Storbritannien varnar för ökat terrorhot i Sverige

Storbritanniens utrikesdepartement har utökat sin terrorvarning för Sverige.Brittiska UD har Sverige i den högsta varningsnivån av de nordiska länderna.– De har gått från en formulering till en annan formulering, men vi kan inte recensera den bedömningen, säger Dag Enander på Säpo.Brittiska UD uppgav på tisdagskvällen att de inte kan kommentera förändringen.

2018-11-14-00:46:23