Här är Sveriges 100 mäktigaste unga

1. (NY) Linnéa Claeson, 25, handbollsspelare och jämställdhetsambassadör

2017 har varit Linnéa Claesons år. Hon är inte bara en riktigt duktig handbollsspelare, utan också någon som alltid står upp för jämställdhet och rättvisa. Med Instagram-kontot assholesonline vågar hon driva med idioter som utsätter henne för sexuella trakasserier och hot. Modig. Rolig. Talangfull. Och ett hopp för Sveriges unga framtid. En självklar förebild för alla i hela Sverige.

TT Bild

2. (1) Zara Larsson, 19, sångerska

Zara är, och kommer alltid vara, queen. Hon är en badass sångerska, en självsäker artist och framförallt så står hon alltid upp för sina ideal. Samtidigt som hon vågar provocera. Ett nytt album är en viktig fjäder i hatten för den otroligt unga förebilden. Hon föll precis på mållinjen den här gången.

Stella Pictures

3. (16) Therese Lindgren, 30, youtuber och författare

Vad viktigt det är att våga visa alla sidor av sig själv! Det buskapet förmedlas verkligen av Sveriges populäraste youtuber. Hon vågar inte bara bjuda på sig själv, utan pratar också öppet om sin panikångest och depression. En fantastisk förebild för både unga och gamla.

TT Bild

4. (11) Victor Nilsson Lindelöf, 22, fotbollsspelare

Han är trots sin ringa ålder på 22 år en av Sveriges absolut bästa fotbollsspelare och skrev i juni på för storklubben Manchester United, där övergångssumman låg på hisnande 350 miljoner kronor. Räkna med att ni kommer höra om "Vigge" i många år framöver.

TT Bild

5. (NY) Linn Ahlborg, 17, youtuber

Med bara 17 år på jorden är det imponerande hur stort inflyatande den här tonåringen från Gävle har. Hon har en välbesökt blogg, nästan 340 000 prenumeranter på Youtube (och över en miljon visningar på utvalda klipp!). Vad gjorde vi ens innan Linn klev in i strålkastarljuset?

Instagram

6. (54) Bianca Ingrosso, 22, bloggare

Bianca är en av Sveriges sanna it-girls. Med ivriga fans som väntar på nästa blogginlägg eller avsnitt av Wahlgrens Värld är hon en självklar ledare och influencer. Att hon dessutom nästan vann Let's Dance är en otrolig merit.

TT Bild

7. (NY) Jonna Lundell, 23, youtuber

Att vara en av Sveriges största youtubers är självklart en inflytelserik position. Tillsammans med äkta mannen Joakim Lundell så har Jonna Lundell en trogen fanskara. Jonna pratar också öppet om annars tabubelagda ämnen, som att hon och Joakim har svårt att skaffa barn.

Instagram

8. (10) Emil Källström, 30, politiker

Om det finns någon ung politiker som alltid verkar ha koll på läget så är det Emil Källström. Som Centerpartiets stabile ekonomisk-politiske talesperson är det en person att hålla koll på inför framtiden.

TT Bild

9. (22) Daniel Redgert, 25, pr-person

Om någon har koll på läget så är det Daniel Redgert. 25-åringen är på väg att bygga sitt eget pr-imperium. Just nu har han en fet roll för Perfect Day som producerar i princip allt vi svenskar konsumerar inom media. Han har dessutom en vällyssnad podd i "Tankar Med". 

Stella Pictures

10. (28) William Spetz, 21, skådespelare

William har varit ett välbekant namn i flera års tid. Men det senaste året hände någonting och det gick verkligen inte att undvika honom. Med en start som Youtube-komiker har han blivit en fullfjädrad skådis med en oförglömlig show om sin farmor. Att dessutom komma ut och bli en förebild för så många unga är bara fantastiskt.

TT Bild

11. (25) Philip Botström, 26, politiker

Botström är förbundsordförande för SSU en riktig maktspelare i svensk politik. I januari i år visade han stort mod när han gick ut och berättade om sin psykiska ohälsa.

12. (38) Ellen Bergström, 27, skådespelare/sångerska

Skådespelerska och bloggare, och riktigt stor på sociala medier.

13. (7) Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 26, bloggare och entreprenör

Förutom att driva en av Sveriges mest välbesökta bloggar och ha massvis med mäktiga vänner, är hon också en framgångsrik entreprenör.

14. (NY) Ludwig Kronstrand, 20, artist

En av medlemmarna i hiphop-gruppen Hov1, podcastare och ex till en Sveriges främsta musikexporter Zara Larsson. Och då har han precis fyllt 20. Ett namn för framtiden.

15. (NY) Alexander Isak, 17, fotbollsspelare

Fotbollstalangen som är AIK:s yngsta målskytt genom tiderna. I januari 2017 köptes han av Borussia Dortmund, och blev riktigt, riktigt, RIKTIGT dyr.

16. (NY) Benjamin Dousa, 24, politiker

Efter en spektakulär maktkupp valdes han till förbundsordförande för Moderata ungdomsförbundet 2016. Definitivt ett namn att hålla koll på.

17. (NY) Babba Canales, 26, geni och marknadsstrateg

Denna briljanta hjärna ligger bland annat bakom Ubers lansering i Sverige. Under 2017 lämnade hon sitt toppjobb på en byrå i New York för att starta eget.

18. (2) Olof ”Olofmeister” Kajbjer, 25, e-sportstjärna

Olofmeister har gjort snabb karriär inom streamingvärlden genom CS:GO. Han spelar för laget Fnatic och är en av världens största CS-spelare. 

19. (3) Gina Dirawi, 26, programledare

Allt Gina Dirawi rör vid blir stort och lyckat. Att hon dessutom använder uppmärksamheten till att lyfta viktiga frågor, gör henne till en given person på listan. 

20. (5) Miriam Bryant, 26, musiker

Hon har på kort tid tagit Sverige med storm, och spelar inför stora publikhav.

21. (12) Ebba Busch Thor, 30, politiker

Busch Thor är partiledare för Kristdemokraterna. Under 2017 vann hon över ett par extra hjärtan efter sin medverkan i det klassiska programmet Så ska det låta. 

22. (NY) Tjejen bakom bloggen Svenska Youtubers

Skribenten, som vill förbli anonym, har alltid koll på allt som händer i Sveriges youtuber-värld – och det är en hel del. Typ Sveriges Gossip Girl.

23. (9) Aron Andersson, 29, idrottare/föreläsare

Aron gör saker som att simma till Åland och bestiga Kilimanjaro – för att samla in pengar till välgörenhet. En riktig inspirationskälla!

24. (19) Irena Pozar, 25, chefredaktör

Som chefredaktör för Veckorevyn.com når hon ut till otaliga unga varje dag. Och Pozar förvaltar sin makt otroligt väl, till exempel genom kampanjer mot näthat.

25. (74) Noel Flike, 20, artist

En av medlemmarna i hiphop-gruppen Hov1. Har dessutom populär podcast tillsammans med Ludwig Kronstrand (se nummer 14 på listan!).

26. (23) Tova Helgesson, 18, youtuber

Blott 18 år på denna jord, och redan nästan 400 000 prenumeranter på Youtube. Inte illa!

27. (21) Peg Parnevik, 21, sångerska

21-åringen har tagit hela Sverige med storm, och nu är det snart ingen som kommer ihåg att det fanns en känd Parnevik före henne.

28. (NY) Sandra Hindskog, 30 / Hanna Peterson, 28, grundare Tjejer Kodar

Har hittills utbildat hundratals tjejer i kodning och fortsätter att sprida kunskap om att man inte kodar med könet (om det var någon som trodde något annat).

29. (NY) William Nylander, 21, hockeyspelare

Svenske supertalangen har spelat i NHL sedan 2014 och är definitivt någon att hålla ögonen på inom svensk idrott.

30. (6) Kenza Zouiten, 26, bloggare

Denna fixstjärna på svenska blogghimlen går från klarhet till klarhet. Med 1,7 miljoner följare på Instagram är hon självklar på listan.

31. (66) Tove Lo, 29, musiker

Det svenska popundret fortsätter att leverera. Tove Lo hyllas över hela världen, både för sin musik och sina feministiska ställningstaganden. 

32. (NY) Yacine ’Yzn’ Laghmari, 21, streamingprofil

Sveriges största streamer som bara är på svenska. Och det är stort!

33. (18) Alicia Vikander, 28, skådespelare

Okej, hon har vunnit en Oscar. Behöver vi säga mer?

34. (NY) Roba Alkhateeb, 20, grundare Pink Room

Roba driver en av Sveriges absolut största tjejgrupper på Facebook. Med nästan 100 000 medlemmar kan man lugnt säga att hon sitter på en hel del makt – och hon använder den mästerligt. Dessutom jobbar hon på Sveriges radio.

35. (30) Nicole Falciani, 20, modell och bloggare

Hennes följarskara bara ökar – det här är en tjej att hålla koll på.

36. (87) Nellie Berntsson, 16, bloggare

Hon är bara 16 år, men redan veteran i bloggvärlden. Vi spår en ljus framtid!

37. (68) Alexandra ”Kissie” Nilsson, 26, bloggare

Kontroversiella Alexandra är inte rädd för skriva vad hon tycker – och det gillar hennes läsare.

38. (51) Paula Bieler, 29, politiker

Hon har gjort snabb karriär inom Sverigedemokraterna, och är viktig i partiets byggande av varumärke.

39. (90) Thomas Sekelius, 19, bloggare och youtuber

Som youtuber inspirerar Thomas sina drygt 300 000 prenumeranter med roliga, modiga och normbrytande videos.

40. (40) Petra Tungården, 29, chefredaktör/bloggare

Petra bossar över Metro mode, och syns typ överallt, hela tiden.

41. (92) Gabriella Joss, 22, bloggare

Inflytelserik mammabloggare som alltid kan svara på sina läsares frågor. 

42. (33) Clara Henry, 23, programledare

Hon programledde Melodifestivalen galant, och lyfter allt som oftast viktiga frågor om jämställdhet. Stor förebild, särskilt för unga tjejer

43. (86) Milad Mohammadi, 27, föreläsare/entreprenör

Supermänniska som konstant jobbar för att göra Sverige bättre för de som inte redan har allt. Som föreläsare och grundare av en skola förändrar han långsamt vårt land till det bättre.

44. (47) Paulina ”Paow” Danielsson, 23, bloggare

Paradise Hotel-veteran och en av Sveriges mest kända bloggare. Vågar provocera och det går inte att missa henne.

45. (NY) Emil Forsberg, 25, fotbollspelare

Emil Forsberg gjorde förra säsongen flest assist i hela fotbolls-Europa. Kan vara Sveriges nästa fotbollskung efter en viss Z.

46. (39) Samir Badran, 27, artist och tv-profil

Mello, Paradise Hotel, Let's Dance – Samir har gjort allt och lite till. Älskad av många.

47. (NY) Sarah Sjöström, 23, simmare

Hon har sammanlagt fjorton VM- och EM-guld på lång bana samt åtta VM- och EM-guld på kort bana. Och OS-guld. Och världsrekord.

48. (60) Henrik Vinge, 29, poltiker

En av doldisarna inom Sverigedemokraterna. Vinge har under de senaste åren jobbat sig uppåt inom SD och blir ett allt viktigare namn för partiet.

49. (14) Silvana Imam, 30, artist

En av Sveriges största rappare, som ständigt kämpar för antirasism, antihomofobi och jämställdhet.

50. (41) Oscar Zia, 20, artist/programledare

Oscar smälter hjärtan överallt, och är också en stor förebild för många unga HBTQ-personer. På senaste tiden också radioproffs där han når ut till flera unga.

51. (NY) Nour el Refai, 29, komiker

Hon tillhör Sveriges komiker-elit, och har gjort allt ifrån att programleda Melodifestivalen till musikal. Står upp för mänskliga rättigheter och inspirerar till diskussioner via sin humor.

52. (NY) Charlie Eriksson, 25, grundare Aldrig Ensam

Efter sina egna svåra problem med panikångest vill Charlie avstigmatisera psykisk ohälsa, och föreläser landet runt. Så förbannat viktig!

53. (15) John Guidetti, 25, fotbollsspelare

Grym på fotbollsplanen, och en stor förebild för många.

54. (91) Daniel Paris, 28, bloggare

Driver en stor blogg, föreläser och syns lite överallt.

55. (35) Angelica Blick, 26, bloggare

Hon är en av Sveriges största modebloggare och har över 1,2 miljoner följare på Instagram.

56. (73) Leo Razzak, 30, föreläsare och skådespelare

Här har vi en kille som gör mycket, mycket bra saker. Välgörenhet och underhållning i ett snyggt inslaget paket.

57. (NY) Nemo Hedén, 29, podcast/föreläsare

Från Kungarna i Tylösand till föreläsare med egen podcast. Han har också berättat öppenhjärtigt om sitt missbruk och hur han tog sig ur det.

58. (NY) Alexandra Bring, 26, bloggare

Stor fitnessbloggare som precis startat eget klädmärke.

59. (77) Janni Delér, 26, bloggare

Bloggar och har över en miljon följare på Instagram. Imponerande!

60. (NY) Maxida Märak, 28, artist

Rappare, jojkare, skådespelare och aktivist. Maxida Märak är bland annat mycket engagerad i samers rättigheter.

61. (88) Josefin Dahlberg, 27, bloggare/entreprenör

Driver en mycket stor blogg, och skriver modigt om känsliga och personliga ämnen samtidigt som hon alltid lyckas ta estetiskt vackra bilder på allt från träning till mode.

62. (NY) Kajsa Lundborg, 23, tech-geni

Entreprenör, föreläsare och krönikör. Kajsa Lundborg har koll på allt som händer inom tech! Lägg namnet på minnet, people.

63. (50) Soran Ismail, 29, komiker

Trots sin ringa ålder har han varit en del av Sveriges humorelit i sjukt många år. 

64. (26) Josef El-Zein, 20 / Jakob El-Zein, 20, SkillTwins/youtubers

De har verkligen tagit det här med fotbollstrixande till en helt ny nivå. Över två miljoner prenumeranter på Youtube.

65. (NY) Amir Akrouti, 27, bloggare

Stor på Youtube och Instagram. Visar att killar också kan vara intresserade av smink!

66. (89) Chloe Schuterman, 18, bloggare

Ja, hon är bara 18, men har redan en stor blogg och fler följare än du på Instagram.

67. (72) Kosovare Asllani, 27, fotbollspelare

Ägde i Allsvenskan, och har spelat i USA, Frankrike och nu i England.

68. (58) Paula Uribe, 25, bloggare

Driver stor blogg med många läsare, där hon bland annat skriver mycket om att vara en ung mamma.

69. (NY) Lucas Simonsson, 24, komiker

Ingen, alltså INGEN, kan ha missat hans videos på Facebook. Humorgeni som alltid engagerar i sina sociala kanaler.

70. (NY) Suad Ali, 26, expert på Sveriges flyktingkvot Migrationsverket

Bara 26 år gammal, men är redan ett namn att räkna med och sitter inne på ovärderlig kunskap.

71. (43) Lina Taha, 25, grundare Honey & The Bees

Grundade och driver Sveriges största tjejgrupp på Facebook, Honey & The Bees, som har 120 000 medlemmar.

72. (NY) Freja Lindberg, 19, aktivist

Hen inspirerar sina följare dagligen med modiga bilder på Instagram och vågar ta kampen för ickebinära och transpersoner. En stor förebild!

73. (NY) Viktor Frisk, 22, artist/bloggare

Mello-deltagare och bloggare med stor följarskara. Har lyft upp viktiga ämnen som psykisk ohälsa och sexualitet.

74. (49) Josefine ”Little Jinder” Jinder, 29, artist

Hon är inte rädd för att vara kontroversiell, och vann över ännu fler fans när hon deltog i Så mycket bättre 2016.

75. (24) Hanif Bali, 30, politiker

Extremt bra på att göra folk förbannade. Ibland räcker det för att vara mäktig.

76. (NY) Hanna Lidström, 23, politiker

Orädd ungdomsförbundsordförande, och kanske den gröna rörelsens framtid.

77. (NY) Ångestpodden – Sofie Hallberg, 23 / Ida Höckerstrand, 23, poddare

De poddar om psykisk ohälsa, med målet att fler ska våga prata om det. Så otroligt viktigt!

78. (99) Johanna Nordström, 21, sociala medier-profil

Känner alla som är något, är jätterolig på Twitter, där hon har 120 000 följare och heter @jonielol.

79. (NY) IJustWantToBeCool (Victor Beer, 25, Emil Beer, 22, Joel Adolphson, 25), komiker/youtubers

Humortrion har nästan 800 000 prenumeranter på Youtube och har släppt låtar och gjort serier för SVT.

80. (NY) Robin Bengtsson, 26, artist

Han vann Melodifestivalen. Frågor på det?

81. (67) Lisa ”Misslisibell” Jonsson, 15, youtuber

Lisa har varit en vloggare att räkna med sedan hon började youtuba som 10-åring.

82. (NY) Felicia Aveklew, 19, youtuber/bloggare

Youtuber som började med att göra sminktutorials och i dag har en följarskara på över 135 000.

83. (37) Tobias Andersson, 21, politiker

Framtidsnamn inom Sverigedemokraterna. Har gjort snabb karriär och engagerar alltid vare sig man älskar eller hatar det han säger.

84. (NY) Amanda Winberg, 20, artist

Kom tvåa i Idol, och sedan dess har karriären rullat på strålande. Vågar alltid säga vad hon tycker och en viktig förebild för många.

85. (NY) Sead Haksabanovic, 18, fotbollsspelare

En fotbollstalang utöver det vanliga. Endast 18 år gammal, men räknas redan som en av Sveriges nästa stora fotbollsexporter.

86. (NY) Anna Nyström, 24, fitnessprofil/Instagram-stjärna

Med nästan fem miljoner följare på Instagram har hon byggt upp ett fitnessimperium.

87. (NY) Ulises Infante “Stor” Azocar, 30, rappare

En av Sveriges tyngsta hiphop-artister som släppte nytt album i år.

88. (85) Linda Hallberg, 30, make up-artist

Har superstor Youtube-kanal och eget sminkmärke. Är alltid on fleek på sin Instagram där hon också fyller utrymmet med en kreativ kamp för jämställdhet.

89. (81) Rebecka Prentell, 28, ordförande LSU

Hon bossar alltså i princip över alla ungdomsorganisationer i Sverige. Det är ganska mycket makt.

90. (NY) Stina Nilsson, 23, idrottare

Längdskidåkaren har tagit medalj i både OS och VM, och dessutom vunnit världscupen ett par gånger. En viktig förebild för unga idrottare.

91. (NY) Magnus Ek, 23, politiker

Centerpartiet växer så det knakar – förmodligen kommer vi se mycket mer av Magnus Ek de närmsta åren.

92. (NY) Annica Englund, 26, bloggare

Före detta Big Brother-deltagare som nu driver en stor blogg som läses av många. 

93. (NY) Anna Svahn, 24, börsexpert

Grym på allt som har med pengar att göra och jobbar för att fler kvinnor ska ge sig in på aktiemarknaden.

94. (84) Hugo Rosas, 27, bloggare

Fitnessprofil som driver stor blogg där han delar med sig av sitt liv som ung pappa och givetvis också träningstips. 

95. (13) Seinabo Sey, 26, artist

Återigen har det svenska musikundret slagit till. Seinabo Sey har tagit hela världen med storm!

96. (NY) Love Prelog, 27, transaktivist

Kämpar för transpersoners rättigheter och är en stor förebild för många. Ett framtidsnamn som alltid engagerar sina hängivna Instagram-följare, 

97. (NY) Kaily Norell, 21, youtuber

Pratar personligt och öppet om sin könskorrigering och svarar på tittarnas frågor, blandat med sminktester och tutorials.

98. (NY) Shanthi Rydwall Menon, 25, komiker/opinionsbildare

Bloggare och komiker som tar ställning i frågor om jämställdhet och rasism.

99. (55) Penny Schulman, 6, barn

Hon är dotter till Calle och Anitha Schulman, och definitivt ett av Sveriges mest kända barn. Dessutom ett komiskt geni som alltid säger vad hon tycker!

100. (NY) Ida Warg, 30, träningsprofil/bloggare

Har superstor blogg och 170 000 följare på Instagram.

Listan är baserad på förslag från hela Nyheter24:s redaktion, med utgångspunkt i att makt är möjligheten att påverka människor på något sätt.   

Här kan du se hur det såg ut förra året och här kan du läsa 2015 års lista.

Läs hela nyheten:
Här är Sveriges 100 mäktigaste unga

Publicerad: 2017-06-16 klockan 16:26

Fler nyheter från Nyheter24

2400 akademiker om sexuella trakasserier – under #akademiuppropet

I kölvattnet efter kampanjen #metoo mot sexuella trakasserier så är det många branscher där kvinnor har vittnat om sexuella trakasserier under egna hashtaggs. Läs om branscherna här.Nu har också kvinnliga akademiker ställt sig bakom i en egen hashtagg. Det är 2400 akademiker som väljer att gå ut och markera mot trakasserier och övergrepp i universitetsvärlden under hashtaggen #Akademiuppropet, skriver Svenska Dagbladet.  "Kvinnliga akademiker tvingas lämna universiteten och sina karriärer medan manliga förövare tillåts fortsätta trakassera sina kollegor och studenter. Detta måste få ett slut", skriver akademikerna i uppropet, som Svenska Dagbladet publicerade. Texten innehåller flera vittnesmål från kvinnor som utsatts av manliga studenter och professorer."En välbetald professor brottade ner mig 10 gånger innan han satte sig gränsle över mina armar och tog ett strypgrepp samtidigt som han stirrade in i mina ögon. Jag visste inte om jag skulle dö nu", så berättar en av de 2400 kvinnliga akademikerna som ställt sig bakom upproret. Se också videon om alla som förlorat sina jobb i och med #metoo Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2017-11-24-19:04:12

Polisinsatsen i London är nu över – stationen öppen igen

Tunnelbanestationen Oxford circus i London evakuerades och en polisinsats kontrollerade området under fredagskvällen, rapporterar BCC.  Den brittiska transportpolisen BTP skriver på sin Twitter att de fick in ett larm om skottlossning vid 16:38 lokal tid och att de agerade som om händelsen var terrorelaterad.  En person ska ha skadats i det tumult som uppstod när folk flydde från platsen, men i övrigt finns inga uppgifter om att någon har skadats. Det finns inte några uppgifter på någon misstänkt eller bevis på att en skottlossning ska ha ägt rum, skriver Metropolitan Police på sin Twitter. Stationen är nu öppen igen, men fortfarande pågår polisarbetet. Myndigheterna i London kallar nu kvällens händelser för ett falsklarm. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP. Orsaken till insatsen är oklar och personer uppmanades att hålla sig borta från stationen och hålla sig inomhus, skriver brittiska transportpolisen på sin Twitter. Även närliggande tunnelbanestationen Bond Street stängdes av samt flera gator intill stationen.

2017-11-24-16:56:20

Tunnelbanestation i London evakueras efter larm om skottlossning

Tunnelbanestationen Oxford circus i London evakueras och en stor polisinsats pågår just nu, rapporterar BCC. Enligt uppgifter har vittnen även sett folk springa från platsen. Den brittiska transportpolisen BTP skriver på sin Twitter att de fick in larm om skottlossning vid 16:38 lokal tid och att de agerar som om händelsen var terrorelaterad. En person ska ha skadats i det tumult som uppstod när folk flydde från platsen, men i övrigt finns inga uppgifter om att någon har skadats. Det finns heller inga bekräftade uppgifter på någon misstänkt eller bevis på att en skottlossning ska ha ägt rum, skriver Metropolitan Police på sin Twitter. Orsaken till insatsen är ännu oklar och personer uppmanas att hålla sig borta från stationen och hålls sin inomhus, skriver brittiska transportpolisen på sin Twitter. Även närliggande tunnelbanestationen Bond Street har stängts samt flera gator intill stationen.”Oxford Circus-stationen är stängd medan vi undersöker en händelse bland resenärerna”, uppger transportmyndigheten Transport for London. Artikeln uppdateras.

2017-11-24-16:56:20

Tunnelbanestation i London evakueras

Tunnelbanestationen Oxford circus i London evakueras och beväpnad polis befinner sig på platsen, rapporterar BCC med hänvisning till vittnesuppgifter.  Orsaken till insatsen är ännu oklar och personer uppmanas att hålla sig borta från stationen, skriver brittiska transportpolisen på sin Twitter.  Artikeln uppdateras.

2017-11-24-16:56:20

Vi lät hamburgare ligga framme i fem dagar – det här hände

Visst är det gott att äta hamburgare från Max, Burger King eller McDonald's ibland? Men vad händer egentligen med hamburgaren om den ligger framme ett tag – eller riktigt länge? Blir den dålig? Luktar den dåligt?  Nyheter24:s reporter Hannah undersökte saken närmre och köpte en hamburgare från Max, en från Burger King och en från McDonald's. Hamburgarna fick ligga framme på ett fat i fem dagar. Vi luktade, kände på dem och filmade varje dag.  Det här är vad vi kom fram till: Max – Innehöll dressing och sallad. Den sista och femte dagen såg hamburgaren ungefär likadan ut som när den blev köpt. Dressingen hade inte torkat och salladen var fortfarande grön. Burger King – Innehöll gurka, lök, ketchup och senap. Det som hände med den var att ketchupen – och senapen – hade torkat in. McDonald's – Hamburgaren innehöll gurka, lök, ketchup och senap. Efter femte och sista dagen hade ketchupen och senapen torkat in, men man såg ingen annan skillnad. Sugen på en burgare? Se i klippet ovan hamburgarnas förändring från första dagen till den femte dagen

2017-11-24-13:57:38

Det här händer om du använder ett graviditetstest som gått ut

Har graviditetstest ett utgångsdatum och vad händer om man skulle använda ett test som gått ut?  Nyheter24 tog ett snack med Therese Zetterqvist Eriksson, som är barnmorska och jobbar för frågetjänsterna på UMO.se och 1177.se.   – Ja, graviditetstester har ett utgångsdatum som står på förpackningen. Olika fabrikat håller olika länge. Om du är osäker kan du köpa ett nytt graviditetstest, säger Therese till Nyheter24. Du kan även gå till en ungdomsmottagning eller barnmorskemottagning om du vill ha hjälp att göra testet. Alla besök och tester är gratis där.  – Om du använder ett graviditetstest som har gått ut, kan resultatet bli fel. Men har du gjort ett test som inte gått ut, kan du alltid lita på svaret om du gör graviditetstestet när det gått minst tre veckor sedan ditt senaste oskyddade samlag. Oavsett om du till exempel druckit alkohol.  Nyheter24 har tidigare pratat med Therese om "spökmens", vill du veta mer om det kan du läsa om det här! TV: 5 myter om mens – som du antagligen trott på någon gång Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2017-11-22-14:04:03

Han beställde vegetarisk mat på flygplanet – det här fick han

En del beställer det och andra inte, maten på flygplanet.  Men efter den här bilden kanske man inte kommer vara så sugen på att köpa vegetarisk mat, i alla fall inte om man reser med det här flygbolaget. Brittiske Steve Hogarty flög nyligen med bolaget Avianca och till resan hade han beställt vegetarisk mat, skriver The Sun. Dock slutade det med att han kände sig ganska lurad när han såg det som serverades. På Twitter delade han med sig av den ”vegetariska” måltiden, som bestod av två frukter inslagna i plats.  Bildkälla: Faksimil Twitter När The Sun kom i kontakt med flygbolaget menade de att det hade uppstått ett misstag. Då "måltiden" inte riktigt uppfyller kraven och att de skulle undersöka det så snart som möjligt. TV: Därför äter Edward Blom aldrig vegetariskt Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2017-11-23-16:59:13

Nebojša Novaković om den nya rollen i AIK: "Jag utvecklas varje dag"

Nyheter24 är påväg till Solna Centrum för att träffa AIK-legendaren Nebojša "Nebo" Novaković på ett fik. Väl på plats ser vi inte skymten av honom, men runt hörnet sitter Nebo undangömd och pratar med en av AIK:s ungdomstränare. Det är en nära vän till Nebo som han diskuter upplägg med för kommande vecka. När vi väl satt oss ner och Nebo har sagt hejdå till sin vän så får vi varsin kopp kaffe till bordet. Det märks att Nebo är på bra humör. – Jag har ledigt idag så jag har bara tagit det lugnt, men det är en hel del jobb med AIK och mycket fokus på min familj.  Hur har året varit för dig anser du? – Man startade med A-laget som assisterande tränare, ett uppdrag som man haft i så många år innan. Jag och Richard Norling har jobbat ihop i så många år tidigare i både Väsby och två vändor i AIK. Sen i juni lämnade jag dock mitt uppdrag och blev tränare i AIK:s akademi, där jag utvecklas som varje dag. – Jag har otroligt roligt och kan påverka mycket nu i AIK som tränare för de yngre. Det utvecklar mig väldigt mycket som person när jag kommer närmare spelarna och deras personligheter, mer än vad jag kanske gjorde under min tid i A-laget. Jag har mer tid för spelarna nu innan dem springer iväg och blir proffs. Vad har du själv utvecklat sedan flytten till akademin? – Jag har lärt mig mer att jobba med människor på ett individuellt plan, det viktigaste i min roll är inte direkt resultatet på matcherna som det var i A-laget. Nu har jag mer tid till att utveckla spelarna på ett individuellt plan och göra dem bättre för varje dag.  Hur har ungdomsfotbollen förändrats sen du va liten?   – Ja det är klart, jag är är uppvuxen i forna Jugoslavien, det var annorlunda med dem tränarna som jag hade under min uppväxt. Det var lite mer diktatoriskt, man hade inte så mycket egen vilja tyvärr utan det var raka besked och man fick inte utforska så mycket på egen hand.  – Det var fortfarande en fin tid, man spelade ofta ihop med de äldre, oavsett hur gammal man var. Det var väldigt krävande att spela med dem äldre, men det gjorde även att jag utvecklades snabbare. Som ny i laget fick ofta de yngre stå som stolpe under träningarna för att öva upp sig att inte vara rädd. Vek man sig då, så blev det väldigt svårt senare att ta sig in i laget. Så absolut har jag annorlunda träningsupplägg idag för barnen än vad jag genomgick.  Har Henok Goitoms jobb som ungdomstränare i Kista Galaxy inspirerat dig nått? – Ja men både och, när man ser Henok påverka ungdomarna som han gör, så är det klart man själv förstår vikten av det jobb man gör. Henok har visat vägen att man måste även ha dialoger kring vad som sker utanför planen, att ungdomarna får rätt vägledning. Det är viktigt att man skapar en relation där man också kan prata om saker som inte är fotbollsrelaterat.  Har din relation till Richard Norling förändrats nått? – Vi har fortfarande en bra relation eftersom A-laget behöver många från akademin för att få allt att funka. Jag ger ofta förslag på spelare som hade passat bra i träningssammanhang. Det är viktigt att akademispelarna får stå upp mot de bästa, så som Nisse, Pertan, Goitom och flera. Ser du någon förändring i ungdomarnas attityd nu förtiden? – Självklart det är 100 procent. Zlatan visade tidigt vägen för de yngre i Sverige att man kan gå hur långt som helst oavsett vart man kommer ifrån. Sen har Alexander Isak visat vägen nu senaste tiden, även fast om han och Zlatan är väldigt olika i sina personligheter, så är dem stor förebilder och visar folk att det är bara att köra på! Hur ser du på AIK:s framtid i ungdomsleden? – Vi har en otrolig akademi, med bra resurser, tränare och möjligheter. Det är oftast inte resultatet i akademin med antal vunna matcher som räknas, utan det viktiga är antalet spelare som vi slussar upp till A-laget. Vilket vi gör bra. Vill du se någon förändring i Stockholms stad för att ge bättre träningsmöjligheter? – Kanske det krävs mer, men man får inte glömma vart vi kommer ifrån. Om du jämfört Stockholm idag jämfört med drygt 20år sedan så är det en jätteskillnad. Då hade vi inga möjligheter att träna på vintern i hela Stockholm. Vi spelade matcher på Stadshagens grusplan som i stunden var den enda uppvärmda fotbollsplanen i hela Stockholm. Men ändå trädde det det fram spelare från ungdomsakademin upp till AIK, som senare blev proffs. Kolla nu bara i Solna så har vi nästan fyra stycken planer som är uppvärmda och där alla kan spela året om – Så allting har sin tid och kanske det krävs mer resurser för ungdomarna så att inte tio olika lag tränar på en liten yta, men samtidigt finns det möjligheter för alla att nå hela hela vägen.

2017-11-22-17:55:23

Här är de tre hetaste Black Friday-erbjudandena just nu

Elektronik ligger, föga förvånande, i topp! 1. Sony WH-1000XM2  Sonys nya hörlurar ska vara deras bästa någonsin! Passa på att klicka hem dem när priset är nedsatt! 2. JBL Reflect Aware De här brusreducerande träningshörlurarna är nedsatta med 72 procent. Från 1 790 kronor till 499 kronor! 3. LG OLED55B7V Den här TV:n från LG har superbild och inbyggda högtalare med grymt ljud. Den är nedsatt från 17 490 kronor till 13 990 kronor. Här hittar du den!

2017-11-24-16:37:05

Passa på att lyxfynda märkessmink på Black Friday-rean!

Lite nytt smink är alltid uppskattat! Unna dig själv, eller någon du tycker om. Här samlar vi alla grymma sminkdeals som dyker upp hela vägen fram till på måndag nästa vecka. Artikeln kommer att uppdateras löpande och flera gånger varje dag under hela helgen, så bokmärk den gärna och kolla in då och då för att hålla koll på vad som är billigt.Här är märkessminket du bara måste ha!Populärt puder från Laura Mercier  Just nu kan det här transparenta pudret bli ditt med 20 procent rabatt. Kolla in det här. Palett från Morphe Brushes  Den här paletten är tydligen inspirerad av olika nyanser på kaffe och kaffebönor. Kolla in paletten här.Wunderbrow Håll ögonbrynen på plats med den här grymma produkten! Här hittar du den billigast.Naked Highlighter från Urban Decay Den här highlightern får du inte missa! Den kommer från populära Urban Decay. Kolla in den här.Naked-paletten från Urban Decay Ännu mer Urban Decay! Här är deras tredje version av den populära paletten. Nu nedsatt i pris!BeautyBlender Blusher En BeautyBlender i mediumstorlek – grym för att applicera rouge i både puder- och krämformat. Du hittar den här till billigast pris.Läppstift från Estee Lauder  Okej, du har väl inte missat Jeffree Stars superpopulära liquid lipsticks? Just det här är nedsatt med hela 25 procent.Smoke Balm från TheBalm Grym palett för både fest och vardagssmink. Kolla in den här. Inte ens hundra spänn!Nude Beach från theBalm Ännu en riktig favorit från theBalm. Och hur rolig är inte en här paletten? Just nu blir den din från knappt 300 spänn.Contourkit från GloMinerals Skulptera ansiktet med snygga skuggor från GloMinerals. Här hittar du paletten billigast.Babor Deluxe Foundation Bara flaskan får en att tänka på lyx och elegans. Passa på och klicka hem den här med 24 procent rabatt.Palett från Ofra Det här märket är riktigt populärt bland amerikanska youtubers – och här får du en hel palett! Här hittar du den billigast.Aqua Glow Serum från Stila Glow all night med det här serumet från Stila. Finns i flera olika färger, kolla in det här.It's Lip Time Visste du att det finns en känd vloggade vid namn It's Judys Life? Det är hon som gjort den här paletten tillsammans med Pixi. Oändliga möjligheter för färg på läpparna! Här hittar du paletten billigast. Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter. Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

2017-11-22-10:46:17