Här är Sveriges 100 mäktigaste unga

1. (6) Bianca Ingrosso, 23, bloggare

Det har verkligen varit Biancas år. Med en hit i form av tv-programmet "Wahlgrens värld", en blogg som har mer än 150 000 besök i veckan, en älskad podcast tillsammans med Alice Stenlöf – och ett sommarprat där Bianca äntligen fick sätta ord på det där viktiga hon också står för. Vi får heller inte glömma hennes insats i "Talang"-juryn! En förebild för unga som underhåller, men som vågar prata om bråkiga familjemiljöer, ätstörningar och problem med självförtroendet. En viktig stjärna som kommer fortsätta lysa starkare i framtiden.

Bild: Anders Wiklund/TT

2. (5) Linn Ahlborg, 18, youtuber

Så fort Linn pratar om en produkt så är den slutsåld innan dagen är slut. Så mycket inflytande har hon över sina följare. Den här youtubern från Gävle med nästan 400 000 prenumeranter fortsätter att underhålla, uppröra och göra oss lite bättre – bara genom att vara sig själv. 

Bild: Instagram @linnahlborg

 3. (27) Peg Parnevik, 22, artist

När Peg pratar då lyssnar alla. Förutom att ha en stark personlighet som lyser genom tv-rutan i "Parneviks" så spelas hennes hits på repeat som en självklar del i spellistorna. Det viktigaste är ändå att hon alltid säger till när något känns fel – vare sig det handlar om att att påkalla när något är rasistiskt eller att prata om feminism. En viktig förebild för många.

Bild: Noella Johansson/TT

4. (16) Benjamin Dousa, 25, politiker

Sedan 25-åringen valdes till förbundsordförande för Moderata ungdomsförbundet 2016 har han gått från klarhet till klarhet. Dousa är strategisk, högljudd och otroligt smart i sina politiska drag. En maktspelare med klara statsministervibbar.

Bild: Instagram @benjamindousa

5. (7) Jonna Lundell, 24, youtuber

Att vara en av de mäktigaste och mest populära Youtube-personligheterna innebär naturligtvis en hel del inflytande. Jonna pratar öppet om allt från sina problem under graviditeten till att underhålla oss tillsammans med maken Joakim Lundell. 

Bild: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

6. (NY) Martin "Rekkles" Larsson, 22, e-sportstjärna

Även om du inte gillar e-sport så har du säkert hört talas om Martin Larsson, eller "Rekkles". Den här League of Legends-spelaren har så stort inflytande att han har fans över hela världen – och han är dessutom banbrytande i att vara så ung och spela på en så pass professionell nivå.

Bild: Instagram @fnaticrekkleslol

7. (NY) Viktoria Harrysson, 15, youtuber

Bara 15 år men så inflytelserik. Med ett personligt tillvägagångssätt har Viktoria berättat detaljer om hur det är att vara trans och svarar ärligt på alla frågor som trillar in. En viktig förebild för så många och att hon dessutom vann priser på både Gaygalan och Guldtuben visar att framtiden är Viktorias.

Bild: Erik Simander/TT

8. (NY) Margaux Dietz, 27, influencer

Finns det något mer "influencer-aktigt" än att vinna tre(!) stora priser inom just den kategorin? Let's Dance-profilen Margaux, som har över 160 000 prenumeranter på Youtube, har vunnit både Stora influencerpriset och ELLE-galans pris för Årets influencer. Kronan på verket blev Guldtuben där den här unga mamman kammade hem tre priser – bland annat tunga Årets profil och Årets video. 

Bild: Henrik Montgomery/TT

9. (NY) Fatemeh Khavari, 18, aktivist

Som talesperson för "Ung i Sverige" har den här 18-åringen både inspirerat och retat upp meningsmotståndare i frågan om ensamkommande ungdomar ska få stanna i Sverige. Med ett driv och en vilja att förändra världen spår vi en framtid inom politiken för den här unga inspiratören.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

10. (13) Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 27, bloggare och entreprenör

Om du inte sovit under en sten de senaste åren så vet du vem Isabella Löwengrip är. Den här mäktiga influencern och entreprenören inspirerar och influerar lika mycket nu som 2005 när hon började blogga som Blondinbella.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

11. (NY) Benjamin Ingrosso, 20, artist

Benjamin har sedan barnsben alltid varit folklig, men så mycket kärlek som den här unge artisten fick efter vinsten av Melodifestivalen var obeskrivlig. Med över 350 000 följare på Instagram och en vällyssnad podd tillsammans med sin bff Felix Sandman (plats 15) har han en hel del inflytande.

12. (78) Johanna Nordström, 21, komiker

Rolig – check! Smart – check! Inflytande – check! Att den här unge komikern kan gå från att skämta om de mest vardagliga sakerna till att bryta ner sexism, homofobi och rasism är inget annat än beundransvärt. Över 120 000 följare på Instagram roas dagligen av hennes stories och hennes videos för Veckorevyn är inget annat än viralt guld. 

13. (4) Victor Nilsson Lindelöf, 23, fotbollsspelare

Är 23-åringen Sveriges bästa fotbollspelare? Många verkar tycka det i alla fall och siffrorna talar för sig själv. Victor Nilsson Lindelöf är Manchester Uniteds dyraste försvarare någonsin och hans insats under fotbolls-VM 2018 har varit fenomenala. 

14. (2) Zara Larsson, 20, artist

Zara är ständigt aktuell med sina oftast vassa analyser på Twitter eller sina superpopulära bilder på Instagram där hon har 4,8 miljoner följare. Sen är hon också en framgångsrik artist där hon bland annat blev Årets artist på Grammis 2018. 

15. (NY) Felix Sandman, 19, artist

Felix Sandman lyckades starta sin solokarriär efter FO&O på ett spektakulärt sätt. "Every single day" blev den största framgången av alla bidrag i Mello efter andraplatsen och hans bromance med Benjamin Ingrosso har hyllats i sociala medier. Att han också syns för över 280 000 följare på Insta är mäktigt.

16. (11) Philip Botström, 27, politiker

SSU:s ordförande Philip Botström har länge varit en viktig pelare i svensk ungdomspolitik. Den fanan bär han fortsatt högt samtidigt som han vågar prata om personliga saker som psykisk ohälsa och att vara ung och HBTQ.

17. (26) Tova Helgesson, 19, youtuber

Den här 19-åringen har över 412 000 prenumeranter på Youtube. Hon är rolig, provocerande och ständigt aktuell. Flera av hennes videos har nått miljonpublik. Mäktigt!

18. (NY) Christopher, "GeT_RiGhT" Alesund, 28, gamer

Att vara en av världens mest ikoniska spelare inom CS:GO för Ninjas in Pyjamas är ingen liten grej. Hans strategiska spelsätt har lett till att han vunnit över 500 000 dollar i vinstpengar genom sina aktiva spelår. 

19. (77) Ida Höckerstrand, 24 / Sofie Hallberg, 24, poddare Ångestpodden

Vilket viktigt jobb de här två tjejerna gör! Att prata om psykisk ohälsa på ett utbildande, men också underhållande, vis är svårt. Därför är det så viktigt att Ida och Sofie bakom populära Ångestpodden lyfts upp till skyarna.

20. (14) Ludwig Kronstrand, 21, artist

Hov1 är kaxiga, infytelserika och talangfulla – och med Ludwig som en av de mest omtalade medlemmarna fortsätter de att ta över musik-Sverige. Han är dessutom stor på sociala medier. Det är makt år 2018.  

21. (52) Charlie Eriksson, 26, grundare Aldrig Ensam

Det är få människor som på ett så ärligt sätt vågar prata om psykisk ohälsa och egna erfarenheter av panikångest som grundaren av "Aldrig ensam". Nu har han också skrivit en bok om ämnet och fortsätter att uppmuntra till diskussioner om detta tabubelagda ämne. 

22. (23) Aron Anderson, 30, äventyrare/föreläsare

Den här 30-årige superhjälten är verkligen ett viktigt tillskott bland de mest inflytelserika unga i Sverige. Han ger ofta upp allt för att delta i viktiga insamlingsprojekt vilket bara är så extremt viktigt. En förebild.

23. (25) Noel Flike, 21, artist

Noel, liksom Ludwig Kronstrand (plats 20), utger de största personligheterna i hiphop-gruppen Hov1. Inflytelserik och ständigt aktuell. 

24. (45) Emil Forsberg, 26, fotbollsspelare

Emil Forsberg är en riktigt tung och inflytelserik fotbollsspelare. Det finns en del rykten om att han snart kommer gå över till storklubbar som Liverpool och Arsenal. Ett självklart ess i rockärmen så väl i tyska laget Leipzig som när Sverige spelade i fotbolls-VM.

25. (NY) Alice Stenlöf, 22, bloggare

Tillsammans med Bianca Ingrosso (plats 1) driver hon podden "Har du sagt A får du säga B". Men hon är minst lika mäktig på egen hand med en välbesökt blogg, vlogg och Insta.

26. (10) William Spetz, 22, skådespelare/komiker

William Spetz har förvandlats från en väldigt ung komiker på Youtube till en av våra stora framtidshopp inom tv och teater. Ständigt aktuell med nya projekt och vågar alltid prata öppet om känslor och viktiga frågor.

27. (20) Miriam Bryant, 27, artist

Har på ett självklart vis blivit en av Sveriges mäktigaste musiker. Så fort Miriam släpper en ny låt så spetsas öronen på alla i hela Sverige – och på många andra platser i världen.

28. (1) Linnéa Claeson, 26, handbollsspelare/opinionsbildare

Med sin skarpa penna skriver Linnéa dels kolumner i Aftonbladet, men driver också @assholesonline på Instagram som har över 263 000 följare. Att hon dessutom är en framgångsrik handbollsspelare med karriär i Danmark är bara ett bevis för hennes många talanger.

29. (46) Samir Badran, 28, artist

Det går inte en intervju, inte ett inlägg på sociala medier, ja, inte en sekund utan att Samir pratar direkt från hjärtat. Han pratar öppet om sin ADHD och bildar tillsammans med Viktor Frisk (plats 31) en duo som levererar radiohits och Mello-framgångar. Därför är han så inflytelserik. 

30. (36) Nellie Berntsson, 17, bloggare

Nellie är vid 17 års ålder en riktig veteran inom bloggvärlden! Hur många i den åldern har över 375 000 följare på Insta? Inte så många.

31. (73) Viktor Frisk, 23, artist/bloggare

Det som gör Viktor Frisk så unik är att han lyckas vara ödmjuk även när han tillsammans med Samir Badran (plats 29) levererar kaxiga bangers genom "Put your hands up för Sverige" och Mello-favoriten "Shuffla". Utöver det pratar Viktor öppet om sin sexualitet och sin ADHD. Stort.

32. (NY) Theo "Theoz" Haraldsson, 12, artist

Bara 12 år gammal men med en fanskara som verkligen älskar allt han gör. Vare sig det är Youtube, Instsgram, Snapchat, med låtar som "Het" eller musical.ly där han startade. Såg ni honom i Melodifestivalen bakom Samir & Viktor eller?

33. (38) Paula Bieler, 30, politiker

Paula Bieler har blivit en självklar del av Sverigedemokraterna – där hon bygger och stärker deras varumärke bland annat genom att prata om jämställdhet och antirasism. 

34. (NY) Rasmus Dahlin, 18, ishockeyspelare

Den här 18-åringen från Trollhättan blev alltså draftad 1:a i NHL-draften av Buffalo Sabres! Inför OS 2018 blev han den yngste någonsin att bli uttagen och samma år blev han den U18-back som gjorde flest poäng i SHL för Frölunda HC.

35. (41) Gabriella Joss, 23, bloggare

Den här mammabloggaren blir extremt läst, gillad och spelad på alla sociala medier du kan tänka dig! Nästan 200 000 följare på Insta får ständigt vara med i hennes vardag och när hon väljer att svara på personliga frågor.

36. (22) Tjejen bakom bloggen Svenska Youtubers

Den här anonyme tjejen är verkligen Sveriges svar på Gossip Girl. Dagligen publicerar hon extremt läst skvaller och det allra senaste om våra älskade influencers och youtubers. 

37. (43) Milad Mohammadi, 28, föreläsare/entreprenör

Om du någonsin sett en föreläsning med Milad Mohammadi så glömmer du inte den i första taget. Med sin underbara personlighet ändrar han långsamt på världen. 

38. (NY) Tom Ljungqvist, 26 & Petter Egnefors, 25, komiker

Tom & Petter är inte nya inom humor-Sverige efter succé med gruppen Inte Helt Hundra – vi glömmer aldrig den fantastiska Nyheter24-parodin. Nu står de tillsammans med podcast och extremt populära Youtube-succén "Över bordet". Finns det verkligen någon som aldrig sett något de producerat?

39. (35) Nicole Falciani, 21, modell/bloggare

Den här tjejen fortsätter bara att växa på sociala medier – och särskilt på Instagram. Nu har hon dessutom gett sig in i entreprenörskap i och med lansering av egna intimtvålar! Ett framtidsnamn.

40. (NY) Hanna "Hannalicious" Friberg, 23, bloggare

Med sina egna designer för NKD, en inspirerande podcast och en välbesökt blogg samt Insta är det här en influencer att hålla koll på!

41. (39) Thomas Sekelius, 20, influencer/youtuber

Över 322 000 prenumeranter följer Thomas på Youtube. Smink och vardag blandas med allvarliga ämnen som att komma ut som homosexuell. 

42. (9) Daniel Redgert, 26, pr-person

Redgert är personen som har koll på allt som rör sig i media-Sverige. Med podcast, en populär bok och nu på egna ben i och med sin egna kommunikationsbyrå fortsätter han att imponera och inspirera. 

43. (NY) Johannes Schildt, 29, grundare Kry

Den här snart 30-åriga entreprenören har förändrat hur vi besöker vårdcentraler år 2018. Appen Kry hjälper tusentals patienter varje år och bolaget har dragit in miljarder. Mäktigt och ett namn för framtiden.

44. (29) William Nylander, 22, ishockeyspelare

Den här unge svensk-kanadensiske spelaren blev bästa spelaren i hela ishockey-VM 2017! En supertalang som ständigt levererar i NHL för Toronto Maple Leads.

45. (NY) Lancelot Hedman, 17, kampsportare

Alla blev helt plötsligt förälskade i den här unge profilen och kändissonen. Efter att det tog slut med bloggaren "Paow" dalade inte nyfikenheten. En framtida superstjärna. 

46. (30) Kenza Zouiten, 27, bloggare/entreprenör

Kenzas bröllop fick nästan sökmotorn Google att helt ge upp – så många ville ta del av hennes händelse förra året. Efter det har hon också vågat dela med sig av det mest personliga efter sin pappas död och problem med ångest. Stort, viktigt och modigt inför bland annat sina 1,2 miljoner följare på Insta!

47. (NY) Natalie "Nattid" Danielsson, 17, youtuber/artist

Bara 17 år men med så många följare på plattformar som musical.ly och Youtube! Att hon dessutom har en egen webbserie på SVT Play gör att hon når ut till fler och fler. 

48. (18) Olof "Olofmeister" Kajbjer, 26, gamer

"Olofmeister" har visserligen varit mer anonym än vanligt det senaste året och i maj spekulerades det i om han aldrig kommer tillbaka till det internationella laget Faze. Trots det är han ett extremt stort namn och en stor förebild för så många unga. En legend. 

49. (12) Ellen Bergström, 28, skådespelare/artist

Ellen lyckas alltid hålla sig aktuell och med över 306 000 följare på Instagram är det inte särskilt konstigt. Alltid ärlig och alltid underhållande!

50. (93) Anna Svahn, 25, börsexpert

En sann förebild för kvinnor på börsen. Det här unga proffset driver grupper på Facebook sponsrade av ingen annan än Isabella Löwengrip för att peppa och inspirera unga kvinnor som är intresserad av en karriär inom ekonomi.

51. (60) Maxida Märak, 29, artist/föreläsare

Står alltid upp för sina medsystrar och medsamer – och rev internet efter sin tolkning av "Vill ni se en stjärna" i ett pausnummer under årets Melodifestivalen. 

52. (19) Gina Dirawi, 27, programledare

En artist, komiker, bloggare och programledare som alltid sätter ner foten när något känns fel. En förebild för oerhört många unga personer. 

53. (79) IJustWantToBeCool (Victor Beer, 26, Emil Beer, 23, Joel Adolphson, 26), komiker/youtubers

Vinnare av "Årets humor" på årets Guldtuben – och det är inte konstigt. De här tre grabbarna krossar Youtube med sina sketcher.

54. (NY) Hampus Nessvold, 22, programledare/artist

Vi förutspår en ljus framtid för den här vana radioprofilen och artisten. Nästa år kommer hans scenversion av boken "Ta det som en man" att sättas upp i regi av Mia Skäringer. En viktig influencer som vågar prata och skämta om "fragile masculinity". 

55. (NY) Abbey Arrhult, 19 & Agnes Arrhult, 16, artister

Helt plötsligt syntes syskonen Arrhult överallt. Efter att under en period gjort hits tillsammans med Joakim Lundell står de nu på egna ben – och när Agnes kastades ut från Liseberg för sin "provokativa klädsel" ifrågasatte hon gamla sexistiska normer. Mäktigt! 

56. (70) Suad Ali, 27, expert på Sveriges flyktingkvot Migrationsverket

Med sin ovärderliga kunskap och fantastiska talarförmåga är Suad ett namn för framtiden. Både inom Migrationsverket, som krönikör för tidningen Chef och som föreläsare. Lyssna bara på hennes sommarprogram i augusti så får ni allt höra!

57. (33) Alicia Vikander, 29, skådespelare

Visserligen var det tre år sen den här unga Hollywood-skådisen vann en Oscar. Men sedan dess har hon bland annat blivit en riktig superstjärna efter blockbustern "Tomb raider". En förebild och ett framtidsnamn!

58. (NY) Sara "Songbird" Linderholm, 24, youtuber

Sara pratar gärna om kroppsideal, självkänsla och skönhet både i bloggformat och på Youtube. Viktig influencer!

59. (54) Daniel Paris, 29, bloggare/programledare

Tillsammans med profilen Anty driver han podcasten "I ärlighetens namn" och som gammal i gemet syns han i tv-rutan lika ofta som du byter underkläder. Ett fullblodsproffs som alltid vågar stå upp för sig själv.

60. (59) Janni Delér, 27, bloggare

Att kalla Janni för bloggdrottning är en underdrift. Hon skriver om sitt liv i Monaco, om sina resor, om sin relation till mannen Jon Olsson och delar bilder till sina 1,3 miljoner följare på Insta. Då har man inflytande. 

61. (NY) Emilia Hult, 22, streamer

I mer än två års tid har 22-åringen med nicket "EmiliaHult" streamat på heltid. Något som hon är expert på är att sprida god stämning och har öppnat upp sig om näthat i personliga intervjuer.

62. (NY) Matilda Djerf, 21, influencer

Med en extremt professionell Instagram blandar den här bloggaren och influencern skönhet, mode och ärliga inlägg om konsten att älska sig själv inför över 1,3 miljoner följare på Insta.

63. (NY) Danny Lam, 25, grundare Tnkvrt

Som grundare till plattformen Tnkvrt gav 25-åringen en röst till minoriteter som blir utsatta, mobbade eller bara helt fel behandlade. En ihärdig röst som många ser upp till.

64. (37) Alexandra "Kissie" Nilsson, 27, bloggare

Alexandra gillar att provocera och det älskar vi – och särskilt hennes läsare – henne för! I princip lika aktuell nu som bloggstarten 2007 och på senaste tiden har hon brunnit för en viktig fråga: feminism.

65. (15) Alexander Isak, 18, fotbollspelare

Det finns de som menar att den här unge fotbollspelaren är en av de mest lovande talangerna vi har just nu. Att han dessutom står som favorit att vinna ärofyllda "Golden boy" som delas ut till världens bästa spelare under 21 år är magiskt. 

66. (55) Angelica Blick, 27, bloggare

Angelica Blick har blivit elit inom Sveriges alla modebloggare och det kan siffran 1,2 miljoner följare på Instagram skvallra om.

67. (61) Josefin Dahlberg, 28, bloggare/entreprenör

Ständigt aktuell och med nästan obeskrivlig energi lyckas Josefin Dahlberg alltid hålla sig aktuell särskilt i sin blogg och podcast. I sommar kommer boken "Idag är jag fri" som handlar om hennes relation till alkohol och dagen då hon äntligen slutade dricka. 

68. (NY) Filip Dikmen, 21, komiker

Vinnare av Årets Instagram på Guldtuben och lyckas tillsammans med sina 262 000 följare skämta om viktiga ämnen som främst fördomar. Har också en egen serie på SVT Play! 

69. (69) Lucas Simonsson, 25, komiker

Lucas humorvideos blir så pass delade att det är omöjligt att undvika dessa på alla plattformat som finns. Ett hopp för humor-Sveriges framtid!

70. (NY) Ben Mitkus, 23, youtuber

Ben kan konsten att provocera och vi är tacksamma för hans frispråkighet. Tillsammans med flickvännen Nicci Hernestig driver han en Youtube-kanal med över 475 000 prenumeranter. 

71. (NY) Hugo Larsson, 26, entreprenör

Som grundare till Save by Solar som, håll i er nu, ska använda en algoritm för att förbättra och optimera investering av solceller så är det här ett namn för en bättre framtid. På riktigt.

72. (76) Hanna Lidström, 24, politiker

Om någon är med och styr Grön Ungdom med stabil hand så är det Hanna Lidström. Kan vara den gröna rörelsens framtid. 

73. (NY) Tove Styrke, 25, artist

Den här Umeå-tjejen har slagit stort internationellt och spås bli nästa stora musikexport efter att senaste albumet "Sway" fått strålande kritik över hela världen. Hur många unga svenska tjejer får turnera med Katy Perry?

74. (NY) Joel Hellermark, 21, grundare och vd Sana Labs

Om du har frågor om AI, artificiell intelligens, så har den här 21-åringen i princip alla svar. Som grundare till startupföretaget Sana Labs så är målet högt satt – att förändra digital utbildning. Kan förändra skolgången för framtidens ungdom. 

75. (NY) Molly Sandén, 26, artist

Molly lämnade dramatiska Mello-ballader bakom sig och skapade sig en ny identitet i och med albumet "Större". Viktig förebild som gärna pratar om jämställdhet och sitt liv med diabetes.

76. (65) Amir Akrouti, 28, bloggare

Att killar också kan vara intresserade av smink är sen gammalt, men få gör det så snyggt som Amir. Har en hängiven följarskara som följer allt som den här influencern publicerar. 

77. (NY) Jireel Lavia Pereira, 18, artist

Bara 18 år gammal men ett av Sveriges tyngsta namn inom hiphop. Vann Årets artist på P3 Guld och levererar alltid en blandning av underhållning och gravallvar i sina texter. 

78. (67) Kosovare Asllani, 28, fotbollsspelare

Det var väl på tiden att den här supertalangen vann Diamantbollen vid senaste Fotbollsgalan. En lovande fotbollspelare som återvänt till svensk mark där hon spelar för Linköpings FC. 

79. (91) Magnus Ek, 24, politiker

Lyckas på ett makalöst sätt öppna upp intresset för svensk ungdomspolitik och en bidragande orsak till att Cuf fortsätter att växa. 

80. (50) Oscar Zia, 21, artist/programledare

Syns och hörs i princip överallt – på tv, i radio och antagligen i din Spotify-lista. Orädd och öppen pratar han ofta om känslor, sexualitet – och om du missat musikvideon "Kyss mig i slo-mo" så är det dags att du söker upp den. 

81. (82) Felicia Aveklew, 20, youtuber

Äger på att göra sminktutorials inför sina 158 000 prenumeranter på Youtube. 

82. (NY) Oscar Enestad, 21, artist

Näst efter Felix Sandman (plats 15) har Oscar varit en ständig snackis bland svenska ungdomar och nyfikna vuxna efter FO&O. Visst pratar många om hans förhållande med Cecilia Dahlbom, men nu när han släpper solomaterial kan han få flyta på de vågorna tillsammans med över 214 000 följare på Insta. 

83. (NY) Maja Nilsson, 24 & Sanna Dahlström, 25, driver podcasten Livet på Läktaren

Redan innan Maja & Sanna förlovade och gifte sig med legenderna Victor Nilsson Lindelöf (plats 13) och John Guidetti var de framgångsrika influencers. När de nu på ett ärligt och underhållande sätt delar med sig av sin vardag i podden "Livet på läktaren" växer intresset bland de unga och nyfikna.

84. (NY) Kristina "Keyyo" Petrushina, 21, komiker/programledare

Sedan 13 års ålder har "Keyyo" varit ett komiskt geni – och nu hörs hon i "Morgonpasset" och turnerar med sin hyllade föreställning "Ryssen kommer!".

85. (NY) Sara Dahlström, 25, bloggare/opinionsbildare

Under namnet "Fitnessfeministen" bloggar den här 25-åringen om kroppshets, träning och välmående. Alltid med en smart twist! 

86. (NY) Sherihan "Cherrie" Abdulle, 27, artist

Det senaste året har den här 27-åriga talangen turnerat världen runt, synts i SVT-dokumentären "Ut ur mörkret" och släppt sitt andra album. Pratar ärligt om känslor och att växa upp som somalier i Sverige.

87. (42) Clara Henry, 24, programledare

Clara Henry kan på ett underhållande sätt vara aktuell på alla plattformar – däribland podd. Fråga bara någon av hennes 459 000 följare på Insta.

88. (66) Chloe Schuterman, 19, influencer

Ung influencer, modemedveten och nu studerande på designhögskolan Parsons i Paris! Framtidshopp.

89. (44) Paulina "Paow" Danielsson, 24, bloggare

Under året har det varit omöjligt att undvika "Paow" och hennes vardag. Från detaljer om relationen till Lancelot Hedman till hennes ärliga inlägg om sitt välmående når hon en stor publik dagligen via bloggen och Insta-kontot.

90. (83) Tobias Andersson, 22, politiker

Tobias kan det där med att engagera och provocera. Ett framtidsnamn inom Sverigedemokraterna. 

91. (NY) Linda-Marie Nilsson, 27, författare/bloggare

Kroppspositivsm har sällan varit så viktigt och Linda-Marie Nilsson vet hur man ska prata om det för att folk ska fatta. Läs bara "Så lärde jag mig att älska min kropp".

92. (NY) Wilma Holmqvist, 19, & Emil Holmqvist, 23, entreprenörer/youtubers

De här syskonen har inte bara stora Youtube-kanaler. Tillsammans driver de mode- och skönhetshandeln Hickap och blev Årets entreprenörer på Guldtuben.

93. (NY) Penny Parnevik, 21, bloggare

Penny har den senaste tiden blivit allt mer populär som bloggare och youtuber utöver succén i programet "Parneviks".

94. (NY) Anna Dahlbäck, 28 och Amanda Colldén, 29, driver podcasten Alla Våra Ligg

Hur viktigt är det inte att ge rätt information när det kommer till sex och samlevnad? Det gör Anna och Amanda på ett så briljant sätt i podden "Alla våra ligg" att det nästan är obegripligt.

95. (NY) Daniel Riazat, 27, politiker

Daniel Riazat är en ung och driven riksdagsledamot för Vänsterpartiet. Vågar alltid ta debatten och vill ofta provocera meningsmotståndare. 

96. (NY) Johanna "Yayas" Ljungqvist, 28, bloggare

Ytterligare en ung mammabloggare som på ett underhållande vis delar bitar av sin vardag där dottern Naomi alltid får agera underhållande bisittare. 

97. (NY) Sandro Cavazza, 24, artist

En av artisterna som fick äran att samarbeta med Avicii strax innan hans tragiska död. Sandros hit "Without you" är inget annat än legendarisk och visste ni att han blev sponsrad ekonomiskt av just Avicii innan karriären satte igång? Då har man talang som ingen annan.

98. (72) Freja Lindberg, 20, aktivist

Vågar procovera när alla andra håller tyst. Har hängivna följare på Instagram där hen delar kroppspositiva bilder i kombination med uttryck för queer konst. 

99. (90) Stina Nilsson, 24, skidåkare

En av många unga idrottare som satt sina spår (pun intended). Var riktigt stark i OS 2018 och vann senare kronprinsessan Victorias stipendium för idrottare. Stort!

100. (NY) Erika Petersson, 24, illustratör/driver kontot @kassadrottning

Underhåller som få på Twitter om livet bakom kassan i en matbutik och har nyligen släppt en hyllad bok med illustrationer och finurliga texter.

Listan är baserad på förslag från hela Nyheter24:s redaktion, med utgångspunkt i att makt är möjligheten att påverka människor på något sätt.   

Här kan du se hur listan såg ut förra året – och här kan du se hur det såg ut 2016 och här kan du läsa 2015 års lista.

Läs hela nyheten:
Här är Sveriges 100 mäktigaste unga

Publicerad: 2018-06-13 klockan 11:15

Fler nyheter från Nyheter24

Här är orsaken till att män sitter längre på toaletten

Egentligen, finns det någon bättre ursäkt att smita ifrån en jobbig situation än att just behöva gå på toaletten? För inte är det många som har mage att hindra dig från ett toalettbesök? Men visst kan man känna igen sig i att det ofta kan vara dags för ett toalettbesök när det egentligen är tid för storstädning? Dock är inte omotiverat långa toalettbesök superpoppis hos alla, utan faktiskt ett väldigt vanligt irritationsmoment i relationer. Vanligast är det män som låser in sig längre tid på toa. Hur kommer det sig egentligen? "Det är en fristad" – Det är en fristad, en möjlighet att få tid för sig själv, säger familjeterapeuten Trine Huseby till norska sajten kk.no. Hon menar att ett toalettbesök blir som en slags flykt, att det blir en stund att få lite egentid. För att be om en liten paus från exempelvis sin partner är kanske inte så populärt i en relation.. Och framförallt när det handlar om vardagssysslor kan det vara riktigt skönt att få smita iväg en minut eller två. Trines Huseby fortsätter till kk.no: – I en familj är det ofta inte accepterat att gå in i garaget eller låsa in sig i sovrummet. Det är saker man måste komma överens om. Då är det enklare att gå in på toaletten en stund eftersom ingen kan komma med invändningar om när man får gå, eller hur länge man får sitta där. Enligt familjeterapeuten verkar det alltså som så att männen är lite vassare på att ta pauser från vardagssysslorna än vad kvinnorna är. Men Huseby menar att bara för att männen är bättre på att ta paus så betyder inte det att de förtjänar det mer.  Så vad kan man göra för att dessa smygpauser ska undvikas? – För att skydda jämlikheten mellan de två är det viktigt att hitta ett sätt att lösa det, som uppfyller båda sidornas behov, avslutar Huseby. Vi ska alltså bli bättre på att dela på sysslorna i hemmet. Men framförallt, tjejer se till att ta er lite extra tid på toaletten! Nyheter24 har tidigare skrivit om 11 saker som du inte borde stoppa i sig innan det är dags att sova. Har du koll på vad du borde och inte borde äta innan läggdags? Här kan du läsa mer om det.

2019-01-21-16:07:58

Idrottsgalan 2019: Här är alla vinnarna

Under måndagskvällen gick den årliga Idrottsgalan av stapeln till tv-tittarnas stora glädje. Det är kvällen då våra mest älskade och duktigaste idrottare blir prisade för deras prestationer inom sin sport. Här är alla idrottsprofiler som var nominerade, och de som vann under kvällens gala. De nominerade var inga mindre än: Årets kvinnliga idrottareFrida Hansdotter, alpint. Olympisk mästarinna i slalom.  Charlotte Kalla, längdskidor. Vann ett guld och tre silver under OS. Stina Nilsson, längdskidor. Vann ett guld, två silver och ett brons under OS. VINNARE:  Sarah Sjöström, simning. Vann fyra EM-guld under 2018. (Vinst för fjärde året i rad)Prisutdelare för kategorin Årets kvinnliga idrottare: Magdalena Andersson Årets manliga idrottare VINNARE: Armand Duplantis, stavhopp. Blev Europamästare med ett hopp på 6,05. Johan Kristoffersson, rallycross. Världsmästare för andra året på raken. André Myhrer, alpint. Vann OS-guld i slalom. Sebastian Samuelsson, skidskytte. Stafettguld och individuellt silver på OS.Prisutdelare för kategorin Årets manliga idrottare: Maria Lundqvist Årets lag Lag Hasselborg, curling. Olympiska mästare. Herrlandslaget, fotboll. Kom till kvartsfinal i fotbolls-vm 2018. VINNARE:  Herrstafettlaget, skidskytte. Vann OS-guld. Tre Kronor, ishockey. Kammade hem VM-guldet 2018.Prisutdelare för kategorin Årets lag: Börje Andersson-Junkka Årets nykomling Jennie-Lee Burmansson, freeskiing. Vann världscupen som 15-åring. Andreas Kramer, friidrott, 800 m. Tog ett EM-silver. Josefine Lindgren Knutsson, thaiboxning. Vann VM-guld i Mexiko våras. VINNARE: Elias Pettersson, ishockey. Gör succé i NHL, vann även SM-guld med Växjö Lakers och VM-guld.Prisutdelare för kategorin Årets nykomling: Robin Jansson Årets ledare VINNARE: Janne Andersson, fotboll. Låg bakom succén som är herrlandslaget i fotboll. Håkan Carlsson, orientering. Förbundskapten för landslaget som tog fyra VM-medaljer. Peja Lindholm, curling. Sverige tog ett guld och ett silver på OS. Wolfgang Pichler, skidskytte. Fixade hem två OS-guld och två OS-silver.Prisutdelare för kategorin Årets ledare: Greta Thunberg Årets prestation VINNARE: Armand Duplantis, stavhopp. Europamästare på 6,05. Pernilla Lindberg, golf. Vann majortävlingen ANA Inspiration i Kalifornien. André Myhrer, alpint. OS-guld i slalom. Hanna Öberg, skidskytte. Stod för en skräll när hon vann OS-guld.Radiosportens Jerringpris VINNARE: Hanna Öberg, skidskytte.Björn Goop, trav.Tove Alexandersson, orientering.Armand Duplantis, friidrott.Sarah Sjöström, simning.Johan Kristoffersson, bilsport.Prisutdelare för kategorin Radiosportens Jerringpris: Bengt Skött och Peder FredricsonSportspegelpriset VINNARE: Amanda Zahui, basket.Prisutdelare: Mats NyströmSvenska Dagbladets bragdguld VINNARE: Hanna Öberg, skidskytte.Hederspriset VINNARE: Pernilla WibergÅrets peppare VINNARE: Patrik Asplund, Good sportPrisutdelare: Prins Daniel

2019-01-21-16:18:04

Bianca Ingrossos skämt om lägenheten får fansen att tappa det

Det händer mycket i Bianca Ingrossos liv just nu. Tidigare idag avslöjade 24-åringen det som många har misstänkt under en längre tid – nämligen att förhållandet mellan henne och pojkvännen Phillipe Cohen är över.– Det var egentligen ingenting som hände. Vi kommer alltid att älska varandra, men det funkade liksom inte och kanske... jag vet inte, sa Bianca till Aftonbladet.I flera månader hade det då spekulerats i om paret hade gjort slut. Han har inte synts på hennes sociala medier sedan i augusti 2018, och nyligen berättade Bianca om sin svåra tid som hon beskrev som "extremt ensam".Förhållandet mellan Bianca Ingrosso och Phillippe Cohen är över. Bildkälla: Stella PicturesBianca och Phillipe Cohen bodde tidigare tillsammans, men valde att flytta isär i oktober 2018. Förra veckan stod det även klart att Bianca säljer sin lägenhet som ligger i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.Utgångspriset för lägenheten, som är en tvårummare på 62 kvadratmeter, är på lite över fyra miljoner kronor.Bianca Ingrosso säljer sin lägenhet. Bildkälla: Bronze FastighetsförmedlingDriver med sig självBianca är som bekant en influencer. En av Sveriges största, faktiskt. Hon har över 870 000 följare på Instagram, ett eget sminkmärke i form av CAIA, en stor Youtubekanal, en egen podcast och är med i både "Wahlgrens värld" och som jurymedlem i "Talang". Så visst är Biancas fans vana vid att hon ofta gör sponsrade samarbeten eller bjuder på rabattkoder för olika saker.Men den här gången är det varken smink, löshår, tandblekning eller mobilskal som stod på tapeten.På sin Instagram la Bianca ut en bild från hennes lägenhetsannons och skrev "Använd min rabattkod BIANCA20 för 20% rabatt på min underbara LÄGENHET som finns ute på Hemnet.se NU NU NU". För att vara på den säkra sidan lade Bianca till hashtaggen "#IRONIförersominteförstår".Bianca Ingrossos skämt om lägenheten gör succé. Bildkälla: Bronze FastighetsförmedlingHennes inlägg har i skrivande stund nästan 50 000 likes och hundratals kommentarer från fansen som älskar hennes självdistans."Så störd"Några av kommentarerna lyder:"Hahaha gick på det""Hahaha så skön""Ha ha! Din luring!""Ironin var att man får 20% om man köper den, hon ska sälja den men ingen får rabatt..""Jag ba ”nu har det gått för långt” hahahah""Trodde först att du hade fått snurren innan jag kopplade att du drev! Så himla roligt!""Så störd på ett skönt sätt...""Hahahahaha tänkte ba 'nej faaan vad sjukt det har gått för långt' hahahahahah""Hahaha du är briljant""Rätt bra ändå att få 20% rabatt på en lägenhet tänkte jag, hahaha! Grundlurad""Döööör! Hahaha""Jag får inte rabattkoden att funka?""Skrek""HAHAHA LOL"Är du nyfiken på hur Biancas lägenhet ser ut kan du se fler bilder och läsa mer på Bronze Fastighetsförmedlings hemsida.

2019-01-21-20:06:03

Armand Duplantis om världsrekordet: "Mycket kan hända”

Armand Duplantis är bara 19 år gammal och blev trots sin unga ålder nominerad till tre tunga kategorier i Idrottsgalan 2019. "Årets Manlige Idrottare", "Årets Prestation" och "Jerringpriset", han har alltså chans att ta storslam under galan. Stavhopparen tog ett sensationellt EM-Guld under Friidrotts-EM i Berlin sommaren 2018. Och med hans hopp på 6.05 slog han juniorvärldsrekordet och rankas i dag som en av tidernas främste stavhoppare. Precis innan Idrottsgalan gick av stapeln fick Nyheter24 chans att prata lite med Armand och hur han ser på allt som händer runt omkring honom just nu.Och hur skulle det kännas att vinna på Idrottsgalan? Ja, enligt stjärnskottet själv spelar det ingen roll vilket av priserna han vinner, utan det skulle vara en ära oavsett.Men hur firar man en så stor vinst? – Jag vet att mina föräldrar kommer bli glada, de kommer att fira i Stockholm åt mig. Jag kommer antagligen fira med någon middag, jag är fortfarande lite för ung för att fira på riktigt, säger Armand till Nyheter24.Men är det priserna som triggar eller är det världsrekord? På frågan när Armand slår världsrekordet menar han att det inte är någon stress.  – Det är ingen stress. Mycket kan hända, men också mycket som kan göra mig nöjd. Jag hoppas hoppa över sex meter flera gånger i år och sedan testa världsrekordhöjden. Händer det så händer det, säger han hoppfullt till Nyheter24. Armand har många mål, och det största målet i sommar är att vinna VM Guld i Friidrotts VM i Quatar. Eller ja, i alla fall minst en pallplats, önskar han.Livet utanför friidrottenSå framgångsrik som Armand är kanske det är svårt att tänka sig att han gör så mycket annat än att träna och tävla?– Jag har min flickvän Anna-Claire som jag varit tillsammans med i två år. Jag lever faktiskt ett ganska normalt liv. Hänger även med kompisar, mina bröder och flickvännen såklart. När jag är ute och reser gillar jag att spela pingis på hotellen. Nyheter24 har tidigare skrivit om saker som du kanske inte visste om stavhopparen, det kan du läsa mer om här.

2019-01-21-20:03:18

Hemska upptäckten: Hittade dold synål i clementin

Vårt kära grannland Finland skakas av en förskräcklig upptäckt. Det var i fredags som en kund i staden Björneborg, Finland, hade tagit till matvaruhuskedjan S-market för att handla lite clementiner.  Det kunden inte var beredd på var att hitta en dold synål inuti en av de inhandlade frukterna. Vem som har placerat nålen i frukten är ännu oklart – men matvaruhuskedjan har nu agerat för att det inte ska kunna ske igen, skriver finska Iltalehti. Kontaktade polisen omedelbart – Vi var i kontakt med polisen omedelbart på lördagen när kunden kom in med produkten. Alla produkter från den leveransen har tagits bort från försäljning och personalen har blivit instruerad att vara särskilt uppmärksamma, säger Jussi Kaartinen, vd för varuhuset, till Yle. Efter fyndet så har S-market haft extra hård koll. De har letat igenom butiken och Kaartinen menar att allt, baserat på vad vi vet nu, tyder på att det är en enskild handling av vandalism. Inte första gången det sker i Finland Vi behöver inte backa bandet länge för att hitta ett liknande fall i vårt grannland. Det är nämligen så att polisen under hösten 2018 kunde gripa en man i staden Sastmola för att ha tryckt in synålar i diverse matvaror, skriver Iltalehti. När mannen sedan fick frågan vad hans motiv var så svarade han att han tryckte in nålarna i produkterna enbart för spänningens skull.  Men dessa händelser är långt ifrån lika storskaliga som ett fall som uppdagades i Australien förra året. Där hittades det nålar instuckna i jordgubbar över hela landet och i delstaten New South Wales rapporterades över 20 fall.  Det hela gick så långt att Australiens premiärminister Annastacia Palaszczuk gick ut och menade att den australiensiska fruktbranschen nu var hotad. Här kan du läsa mer om det!

2019-01-21-09:45:05

Annis knep: Så får du chokladbollarna i perfekt form och storlek

Anni Andersson, 19, var hemma i Frillesås när hon för några dagar sedan blev riktigt sugen på chokladbollar. Och den känslan känner man ju igen? Hon tog sig till köket och slängde ihop en sats, men smeten blev för rinnig. Det gick inte att rulla till bollar, då de bara gick isär. Letade desperat i alla kökslådor Genom att höfta i lite mer havregryn hoppades Anni på att bollarna skulle hålla bättre, men icke – smeten vägrade att bli bollar. För att de inte skulle gå sönder lika lätt tänkte Anni att hon skulle prova att rulla dem med hjälp av en glasskopa. Det gick ju delvis bra, dock blev det alldeles för stora bollar. Desperat letade Anni i alla kökslådor för att hitta något annat som hon skulle kunna rulla sina chokladbollar med.  – Jag hittade te-silen och tänkte att det här måste jag testa, säger Anni till Nyheter24. Hon fortsätter: – Jag la i lite smet, så att nedre delen av silen fylldes. Sen stängde jag och började skaka silen.  Och vad kom ut? Jo, en helt perfekt formad och lagom stor chokladboll! Smartaste knepet någonsin gällande chokladbollsrullning? Bildkälla: Privat Men inte nöjde sig Anni där. För hon ville ju ha lite pärlsocker på chokladbollen också.  – När jag ville ha pärlsocker eller kokos på så hällde jag bara lite av det jag ville ha i botten på den andra delen av te-silen. Sen la jag i en redan formad boll och skakade om försiktigt, säger Anni till Nyheter24. "Var har du varit hela mitt liv?" Anni spanade in sin perfekta bollar och kände att hon behövde dela med sig av knepet. Hon la upp videon i en tjejgrupp på Facebook och skrev: "Det är inte en te-sil. Det är en chokladbollsrullare!". Responsen på inlägget blev otroligt positivt med hundratals likes och flera kommentarer. "Det är när man ser sånt här man alltid funderar på varför inte jag kan komma på ett nytt life hack, så jävla smart", skriver en Facebook-användare. "Var har du varit i hela mitt liv?", kommenterar en annan. Hur länge behöver man skaka? För att bollen ska bli perfekt rund räcker det att skaka silen i fem sekunder. Det är lätt att se om fem sekunders skakning inte varit tillräckligt. Eftersom man ser in i silen om smeten blivit en boll eller inte. Har den inte blivit det är det bara att skaka några sekunder till. Se i videospelaren ovan när Anni skakar en perfekt chokladboll med hjälp av sin te-sil. Nyheter24 har tidigare pratat med en expert om hur man ska kunna hålla sitt nyårslöfte. Hon gav oss 11 konkreta tips, här kan du ta del av dem.

2019-01-20-21:25:50

Inför Idrottsgalan: Det här visste du inte om Armand Duplantis

Under tisdagskvällen är det dags att hylla våra svenska idrottsstjärnor när Idrottsgalan 2019 går av stapeln. Galan kommer innehålla vimmel på röda mattan, artistuppträdanden och prisutdelningar till några av föregående års främsta hjältar. Armand Duplantis är nominerad till "Årets Manlige Idrottare", "Årets Prestation" och "Jerringpriset" och kan alltså ta storslam under Idrottsgalan. Stavhopparen tog ett sensationellt EM-Guld under Friidrotts-EM i Berlin sommaren 2018. Och med hans hopp på 6.05 slog han juniorvärldsrekordet och rankas i dag som en av tidernas främste stavhoppare. Men vad vet vi egentligen om 19-åringen? Nyheter24 har listat fem saker som du kanske inte visste om honom. Tränas av sina föräldrar Armand Duplantis är son till en före detta stavhoppare i amerikanen Greg Duplantis. Han hoppade 5.80 under sin karriär och var under sin tid en av världens främste i grenen. I dag tränar han Armand Duplantis tillsammans med sin fru Helena Duplantis som också är mamma till stjärnskottet. Började hoppa stav som fyraåring i trädgården När han var fyra år gammal började han sin stavhoppskarriär i sin trädgård. Hans familj byggde upp en bana och lade fram en matta, där han fick öva på friidrottsgrenen redan som barn. Slog världsrekord som sjuåring Redan som sjuåring slog han sitt första världsrekord och följde upp det med ytterligare rekord i varje åldersgrupp tills han var 12 år gammal. Här är en video på när han slår världsrekord som åtta– och nioåring! Har en bror som hoppat stavhopp i landslaget Armands storebror Andreas Duplantis, 25, hoppade även han stavhopp. Som bäst klarade han 5.42 och deltog både i Ungdomsfinnkampen och i ett antal juniorlandskamper, bland annat i Junior-EM i Tallin 2011 där han slutade på nionde plats. Har dubbla medborgarskap Armand Duplantis är född och uppvuxen i Lafayette, Louisiana och har därför amerikanskt medborgarskap. Men eftersom hans mamma Helena Duplantis är svensk, fick han även ett svenskt medborgarskap och kunde därför tävla för Sverige. Armand Duplantis vann Friidrotts EM med ett hopp på 6.05. Bildkälla: Jessica Gow/TT Missa inte Idrottsgalan som sänds i kväll klockan 20:00 på SVT1!

2019-01-21-14:58:45

Paow utkastad från nattklubb i Stockholm: "Vakterna har mindervärdeskomplex"

Det var under helgen som Paulina "Paow" Danielsson var ute och roade sig på en klubb i Stockholm tillsammans med en vän. Men kvällen fick sig en abrupt vändning då hon plötsligt blev utkastad av en av klubbens vakter. Hon själv menade att hon endast gick på toaletten medan hennes killkompis väntade utanför – och att det var detta som ledde till utkastningen. Paow skriver ut på sin Instagram att hon blivit utkastad från en nattklubb. Bildkälla: Stella PicturesEnligt Paow ska hon bara ha gått på toaletten medan hennes killkompis väntade utanför. Bildkälla: Kattpaow InstagramEfter att vakterna gått fram till Paow ska de enligt henne ha kastat ut henne utan jacka. Hon medger att hon var väldigt berusad men att det då bara hade behövts en klapp på hennes axeln för att hon skulle avlägsna sig. På sin Instagram delade hon med sig av vad hon påstår att hon upplevt. Bildkälla: Kattpaow InstagramI kommentarsfältet på Bloggbevakning som uppmärksammade nyheten fylls det nu på med berättelser från fler som säger att de blivit illa behandlade ute på krogen. Några av kommentarerna lyder: "Tror absolut det stämmer. Är man ute mycket i Sthlm hör man sånt här hela tiden, finns så många svin till vakter""Jag har också varit ”för full”….bara det att jag inte dricker alls, utom ett glas Champange på nyår""Jag vet hur det är att bli anklagad för något på en klubb och sedan bli utslängd""Är man ute mycket i Stockholm så vet man att det är sant", skriver några användare. Paow sa även att det är sista gången hon går till den klubben. 

2019-01-21-10:19:21

Martina Big föddes vit – nu identifierar hon sig som en svart kvinna

Den 17 maj 1988 så föddes Martina Adam i Tyskland. När Martina föddes var hon kritvit – men nu, 30 år senare, har hon en helt ny hudfärg. De senaste åren har världen kunnat följa Martinas resa – för några år sedan opererade hon sina bröst för att ha "Europas största", och i samma veva bytte hon namn till Martina Big. Hennes bröst väger 6 kilo styck och enligt egen utsago har hon nu storlek 70 DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD.Men det är inte hennes bröst som har blivit den stora snackisen. De två senaste åren har hon injicerat sig med Melanotan II-sprutor och solat rejält för att bli mörkare. Martina Bigs första förändring var att skaffa större bröst. Bildkälla: Facebook/Martina Big"Mina barn kommer att bli svarta"Hon identifierar sig nu som en svart kvinna, och år 2018 genomgick hon en dopceremoni i Kenya och fick då namnet Malaika Kubwa.Under måndagsmorgonen gästade Martina den brittiska tv-showen This Morning. Vid Martinas sida fanns även hennes make Michael, som även han är kritvit och tar samma sprutor som sin fru.Martina Big med maken Michael i "This Morning". Bildkälla: This Morning– Mina barn kommer att bli svarta. Vi har inga planer just nu på att skaffa barn men jag pratar med min läkare nu om min kropp är okej. Om jag kommer kunna amma och hur bebisen kommer att se ut, säger Martina i tv-showen.Martina Big gästar tv-programmet "This morning". Bildkälla: This MorningDe chockade programledarna är minst sagt nyfikna på hur Martina har resonerat sig fram till att hennes barn kommer att bli mörka.– Det kommer att bli en mix av mig och Michael. Jag är ganska säker på att de kommer bli svarta eller som mjölkchoklad, säger Martina i tv-showen."Det mest rasistiska jag har sett"I intervjun berättar Martina även att hennes hårkvalitet har förändrats till mer lockigt och mörkare.– Mina ögonbryn har också blivit mörkare och min ögonfärg har förändrats, säger hon.Såhär såg det ut när Martina Big önskade sina fans en god jul. Bildkälla: Facebook/Martina BigTittarna var minst sagt chockade av Martinas medverkan i programmet, skriver Mirror.Några röster lyder:"Det är det mest rasistiska jag har sett på This Morning. Jag har ont av att ha skrattat. Det är så hemskt. Herregud, vad händer med världen? Den håller på att bli galen!"."Martina Big är vit och har missbrukat Melanotan II-sprutor. Jag kan inte tro att hon på allvar tror att hennes barn kommer att bli svart. Jag kan inte hantera idiotin".Se mer av Martinas "förvandling" i klippet ovan.

2019-01-21-14:30:05

17 snygga plagg som hjälper dig hålla stilen i vinterkylan

I vinter vill vi bära fina kappor, boots och fuskpäls!1. Jacka i sammetsmaterialDen här snygga jackan i sammetsmaterial är vändbar, så att du kan variera utseendet när du önskar. Den finns även i svart och i gult och du hittar den här.2. Stickad klänningEn skön stickad klänning är det perfekta plagget för kalla vinterdagar, med ett par tjocka strumpbyxor till. Denna är i en ullblandning och nedsatt till 499 kronor här.3. Fodrade sneakers Är du personen som gärna går i sneakers året om? Då är dessa varmfodrade sneakers från Tiger of Sweden perfekta. Du hittar dem nedsatta med 40 procent här.4. FuskpälsjackaHur härlig är inte den här mjuka fuskpälsjackan? Den är nedsatt till 899 kronor här.5. Lång pälskappaJackan finns även som lång kappa – så fin! Även den är nedsatt i pris.6. PolotröjaDen här fina tröjan hittar du nedsatt med 48 procent här.7. Poncho i kashmirEn kashmirponcho är perfekt att slänga på sig när man känner sig lite frusen. Den finns även i fler färger och du hittar den nedsatt i pris här.8. Blå fuskpälsFuskpälsjackan är nedsatt från 2 699 kronor till 1 499 kronor här.9. Svarta byxorAtt matcha ett par byxor i skinnimitation med en stickad tröja blir en riktigt snygg kombo. Du hittar byxorna här nedsatta till 299 kronor.10. Rutig kavajEn kavaj är det enklaste knepet för att känna sig städad och uppklädd. Den här rutiga är riktigt snygg och nedsatt i pris till 649 kronor här.11. Oversize polotröjaMan vill ju inget annat än att krypa in i en härlig oversize:ad stickad tröja på vintern. Denna snygga kostar 499 kronor här.12. Boots från InuikiiDessa boots kommer från populära Inuikii och är nedsatta med 37 procent här.13. Boots med fransarÄven dessa boots är från Inuikii och har snygga detaljer i form av fransar och nitar. Du hittar dem nedsatta till 1 999 kronor här.14. Svarta ankelbootsKanske inte de ultimata skorna när det är isigt och halt ute, men annars är ett par snygga ankelboots ett måste i garderoben! Dessa är nedsatta med 43 procent här.15. Varmfodrade bootsDessa snygga boots kan du just nu klicka hem för 549 kronor här.16. DunkappaDu kommer definitivt inte frysa i den här dunkappan! Skärpet i midjan gör att du ändå får en fin silhuett. Den är nedsatt med 52 procent här.17. Svart kappaDen perfekta svarta kappan! Den är i en ull- och kashmirblandning och nedsatt till 1 999 kronor här.Se även: Split, Mykonos och Palma – här är de bästa sommarresorna 201914 presenter att ge till din pojkvän – på alla hjärtans dag

2019-01-21-09:18:08