Här är Sveriges 100 mäktigaste unga

1. (NY) Linnéa Claeson, 25, handbollsspelare och jämställdhetsambassadör

2017 har varit Linnéa Claesons år. Hon är inte bara en riktigt duktig handbollsspelare, utan också någon som alltid står upp för jämställdhet och rättvisa. Med Instagram-kontot assholesonline vågar hon driva med idioter som utsätter henne för sexuella trakasserier och hot. Modig. Rolig. Talangfull. Och ett hopp för Sveriges unga framtid. En självklar förebild för alla i hela Sverige.

TT Bild

2. (1) Zara Larsson, 19, sångerska

Zara är, och kommer alltid vara, queen. Hon är en badass sångerska, en självsäker artist och framförallt så står hon alltid upp för sina ideal. Samtidigt som hon vågar provocera. Ett nytt album är en viktig fjäder i hatten för den otroligt unga förebilden. Hon föll precis på mållinjen den här gången.

Stella Pictures

3. (16) Therese Lindgren, 30, youtuber och författare

Vad viktigt det är att våga visa alla sidor av sig själv! Det buskapet förmedlas verkligen av Sveriges populäraste youtuber. Hon vågar inte bara bjuda på sig själv, utan pratar också öppet om sin panikångest och depression. En fantastisk förebild för både unga och gamla.

TT Bild

4. (11) Victor Nilsson Lindelöf, 22, fotbollsspelare

Han är trots sin ringa ålder på 22 år en av Sveriges absolut bästa fotbollsspelare och skrev i juni på för storklubben Manchester United, där övergångssumman låg på hisnande 350 miljoner kronor. Räkna med att ni kommer höra om "Vigge" i många år framöver.

TT Bild

5. (NY) Linn Ahlborg, 17, youtuber

Med bara 17 år på jorden är det imponerande hur stort inflyatande den här tonåringen från Gävle har. Hon har en välbesökt blogg, nästan 340 000 prenumeranter på Youtube (och över en miljon visningar på utvalda klipp!). Vad gjorde vi ens innan Linn klev in i strålkastarljuset?

Instagram

6. (54) Bianca Ingrosso, 22, bloggare

Bianca är en av Sveriges sanna it-girls. Med ivriga fans som väntar på nästa blogginlägg eller avsnitt av Wahlgrens Värld är hon en självklar ledare och influencer. Att hon dessutom nästan vann Let's Dance är en otrolig merit.

TT Bild

7. (NY) Jonna Lundell, 23, youtuber

Att vara en av Sveriges största youtubers är självklart en inflytelserik position. Tillsammans med äkta mannen Joakim Lundell så har Jonna Lundell en trogen fanskara. Jonna pratar också öppet om annars tabubelagda ämnen, som att hon och Joakim har svårt att skaffa barn.

Instagram

8. (10) Emil Källström, 30, politiker

Om det finns någon ung politiker som alltid verkar ha koll på läget så är det Emil Källström. Som Centerpartiets stabile ekonomisk-politiske talesperson är det en person att hålla koll på inför framtiden.

TT Bild

9. (22) Daniel Redgert, 25, pr-person

Om någon har koll på läget så är det Daniel Redgert. 25-åringen är på väg att bygga sitt eget pr-imperium. Just nu har han en fet roll för Perfect Day som producerar i princip allt vi svenskar konsumerar inom media. Han har dessutom en vällyssnad podd i "Tankar Med". 

Stella Pictures

10. (28) William Spetz, 21, skådespelare

William har varit ett välbekant namn i flera års tid. Men det senaste året hände någonting och det gick verkligen inte att undvika honom. Med en start som Youtube-komiker har han blivit en fullfjädrad skådis med en oförglömlig show om sin farmor. Att dessutom komma ut och bli en förebild för så många unga är bara fantastiskt.

TT Bild

11. (25) Philip Botström, 26, politiker

Botström är förbundsordförande för SSU en riktig maktspelare i svensk politik. I januari i år visade han stort mod när han gick ut och berättade om sin psykiska ohälsa.

12. (38) Ellen Bergström, 27, skådespelare/sångerska

Skådespelerska och bloggare, och riktigt stor på sociala medier.

13. (7) Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 26, bloggare och entreprenör

Förutom att driva en av Sveriges mest välbesökta bloggar och ha massvis med mäktiga vänner, är hon också en framgångsrik entreprenör.

14. (NY) Ludwig Kronstrand, 20, artist

En av medlemmarna i hiphop-gruppen Hov1, podcastare och ex till en Sveriges främsta musikexporter Zara Larsson. Och då har han precis fyllt 20. Ett namn för framtiden.

15. (NY) Alexander Isak, 17, fotbollsspelare

Fotbollstalangen som är AIK:s yngsta målskytt genom tiderna. I januari 2017 köptes han av Borussia Dortmund, och blev riktigt, riktigt, RIKTIGT dyr.

16. (NY) Benjamin Dousa, 24, politiker

Efter en spektakulär maktkupp valdes han till förbundsordförande för Moderata ungdomsförbundet 2016. Definitivt ett namn att hålla koll på.

17. (NY) Babba Canales, 26, geni och marknadsstrateg

Denna briljanta hjärna ligger bland annat bakom Ubers lansering i Sverige. Under 2017 lämnade hon sitt toppjobb på en byrå i New York för att starta eget.

18. (2) Olof ”Olofmeister” Kajbjer, 25, e-sportstjärna

Olofmeister har gjort snabb karriär inom streamingvärlden genom CS:GO. Han spelar för laget Fnatic och är en av världens största CS-spelare. 

19. (3) Gina Dirawi, 26, programledare

Allt Gina Dirawi rör vid blir stort och lyckat. Att hon dessutom använder uppmärksamheten till att lyfta viktiga frågor, gör henne till en given person på listan. 

20. (5) Miriam Bryant, 26, musiker

Hon har på kort tid tagit Sverige med storm, och spelar inför stora publikhav.

21. (12) Ebba Busch Thor, 30, politiker

Busch Thor är partiledare för Kristdemokraterna. Under 2017 vann hon över ett par extra hjärtan efter sin medverkan i det klassiska programmet Så ska det låta. 

22. (NY) Tjejen bakom bloggen Svenska Youtubers

Skribenten, som vill förbli anonym, har alltid koll på allt som händer i Sveriges youtuber-värld – och det är en hel del. Typ Sveriges Gossip Girl.

23. (9) Aron Andersson, 29, idrottare/föreläsare

Aron gör saker som att simma till Åland och bestiga Kilimanjaro – för att samla in pengar till välgörenhet. En riktig inspirationskälla!

24. (19) Irena Pozar, 25, chefredaktör

Som chefredaktör för Veckorevyn.com når hon ut till otaliga unga varje dag. Och Pozar förvaltar sin makt otroligt väl, till exempel genom kampanjer mot näthat.

25. (74) Noel Flike, 20, artist

En av medlemmarna i hiphop-gruppen Hov1. Har dessutom populär podcast tillsammans med Ludwig Kronstrand (se nummer 14 på listan!).

26. (23) Tova Helgesson, 18, youtuber

Blott 18 år på denna jord, och redan nästan 400 000 prenumeranter på Youtube. Inte illa!

27. (21) Peg Parnevik, 21, sångerska

21-åringen har tagit hela Sverige med storm, och nu är det snart ingen som kommer ihåg att det fanns en känd Parnevik före henne.

28. (NY) Sandra Hindskog, 30 / Hanna Peterson, 28, grundare Tjejer Kodar

Har hittills utbildat hundratals tjejer i kodning och fortsätter att sprida kunskap om att man inte kodar med könet (om det var någon som trodde något annat).

29. (NY) William Nylander, 21, hockeyspelare

Svenske supertalangen har spelat i NHL sedan 2014 och är definitivt någon att hålla ögonen på inom svensk idrott.

30. (6) Kenza Zouiten, 26, bloggare

Denna fixstjärna på svenska blogghimlen går från klarhet till klarhet. Med 1,7 miljoner följare på Instagram är hon självklar på listan.

31. (66) Tove Lo, 29, musiker

Det svenska popundret fortsätter att leverera. Tove Lo hyllas över hela världen, både för sin musik och sina feministiska ställningstaganden. 

32. (NY) Yacine ’Yzn’ Laghmari, 21, streamingprofil

Sveriges största streamer som bara är på svenska. Och det är stort!

33. (18) Alicia Vikander, 28, skådespelare

Okej, hon har vunnit en Oscar. Behöver vi säga mer?

34. (NY) Roba Alkhateeb, 20, grundare Pink Room

Roba driver en av Sveriges absolut största tjejgrupper på Facebook. Med nästan 100 000 medlemmar kan man lugnt säga att hon sitter på en hel del makt – och hon använder den mästerligt. Dessutom jobbar hon på Sveriges radio.

35. (30) Nicole Falciani, 20, modell och bloggare

Hennes följarskara bara ökar – det här är en tjej att hålla koll på.

36. (87) Nellie Berntsson, 16, bloggare

Hon är bara 16 år, men redan veteran i bloggvärlden. Vi spår en ljus framtid!

37. (68) Alexandra ”Kissie” Nilsson, 26, bloggare

Kontroversiella Alexandra är inte rädd för skriva vad hon tycker – och det gillar hennes läsare.

38. (51) Paula Bieler, 29, politiker

Hon har gjort snabb karriär inom Sverigedemokraterna, och är viktig i partiets byggande av varumärke.

39. (90) Thomas Sekelius, 19, bloggare och youtuber

Som youtuber inspirerar Thomas sina drygt 300 000 prenumeranter med roliga, modiga och normbrytande videos.

40. (40) Petra Tungården, 29, chefredaktör/bloggare

Petra bossar över Metro mode, och syns typ överallt, hela tiden.

41. (92) Gabriella Joss, 22, bloggare

Inflytelserik mammabloggare som alltid kan svara på sina läsares frågor. 

42. (33) Clara Henry, 23, programledare

Hon programledde Melodifestivalen galant, och lyfter allt som oftast viktiga frågor om jämställdhet. Stor förebild, särskilt för unga tjejer

43. (86) Milad Mohammadi, 27, föreläsare/entreprenör

Supermänniska som konstant jobbar för att göra Sverige bättre för de som inte redan har allt. Som föreläsare och grundare av en skola förändrar han långsamt vårt land till det bättre.

44. (47) Paulina ”Paow” Danielsson, 23, bloggare

Paradise Hotel-veteran och en av Sveriges mest kända bloggare. Vågar provocera och det går inte att missa henne.

45. (NY) Emil Forsberg, 25, fotbollspelare

Emil Forsberg gjorde förra säsongen flest assist i hela fotbolls-Europa. Kan vara Sveriges nästa fotbollskung efter en viss Z.

46. (39) Samir Badran, 27, artist och tv-profil

Mello, Paradise Hotel, Let's Dance – Samir har gjort allt och lite till. Älskad av många.

47. (NY) Sarah Sjöström, 23, simmare

Hon har sammanlagt fjorton VM- och EM-guld på lång bana samt åtta VM- och EM-guld på kort bana. Och OS-guld. Och världsrekord.

48. (60) Henrik Vinge, 29, poltiker

En av doldisarna inom Sverigedemokraterna. Vinge har under de senaste åren jobbat sig uppåt inom SD och blir ett allt viktigare namn för partiet.

49. (14) Silvana Imam, 30, artist

En av Sveriges största rappare, som ständigt kämpar för antirasism, antihomofobi och jämställdhet.

50. (41) Oscar Zia, 20, artist/programledare

Oscar smälter hjärtan överallt, och är också en stor förebild för många unga HBTQ-personer. På senaste tiden också radioproffs där han når ut till flera unga.

51. (NY) Nour el Refai, 29, komiker

Hon tillhör Sveriges komiker-elit, och har gjort allt ifrån att programleda Melodifestivalen till musikal. Står upp för mänskliga rättigheter och inspirerar till diskussioner via sin humor.

52. (NY) Charlie Eriksson, 25, grundare Aldrig Ensam

Efter sina egna svåra problem med panikångest vill Charlie avstigmatisera psykisk ohälsa, och föreläser landet runt. Så förbannat viktig!

53. (15) John Guidetti, 25, fotbollsspelare

Grym på fotbollsplanen, och en stor förebild för många.

54. (91) Daniel Paris, 28, bloggare

Driver en stor blogg, föreläser och syns lite överallt.

55. (35) Angelica Blick, 26, bloggare

Hon är en av Sveriges största modebloggare och har över 1,2 miljoner följare på Instagram.

56. (73) Leo Razzak, 30, föreläsare och skådespelare

Här har vi en kille som gör mycket, mycket bra saker. Välgörenhet och underhållning i ett snyggt inslaget paket.

57. (NY) Nemo Hedén, 29, podcast/föreläsare

Från Kungarna i Tylösand till föreläsare med egen podcast. Han har också berättat öppenhjärtigt om sitt missbruk och hur han tog sig ur det.

58. (NY) Alexandra Bring, 26, bloggare

Stor fitnessbloggare som precis startat eget klädmärke.

59. (77) Janni Delér, 26, bloggare

Bloggar och har över en miljon följare på Instagram. Imponerande!

60. (NY) Maxida Märak, 28, artist

Rappare, jojkare, skådespelare och aktivist. Maxida Märak är bland annat mycket engagerad i samers rättigheter.

61. (88) Josefin Dahlberg, 27, bloggare/entreprenör

Driver en mycket stor blogg, och skriver modigt om känsliga och personliga ämnen samtidigt som hon alltid lyckas ta estetiskt vackra bilder på allt från träning till mode.

62. (NY) Kajsa Lundborg, 23, tech-geni

Entreprenör, föreläsare och krönikör. Kajsa Lundborg har koll på allt som händer inom tech! Lägg namnet på minnet, people.

63. (50) Soran Ismail, 29, komiker

Trots sin ringa ålder har han varit en del av Sveriges humorelit i sjukt många år. 

64. (26) Josef El-Zein, 20 / Jakob El-Zein, 20, SkillTwins/youtubers

De har verkligen tagit det här med fotbollstrixande till en helt ny nivå. Över två miljoner prenumeranter på Youtube.

65. (NY) Amir Akrouti, 27, bloggare

Stor på Youtube och Instagram. Visar att killar också kan vara intresserade av smink!

66. (89) Chloe Schuterman, 18, bloggare

Ja, hon är bara 18, men har redan en stor blogg och fler följare än du på Instagram.

67. (72) Kosovare Asllani, 27, fotbollspelare

Ägde i Allsvenskan, och har spelat i USA, Frankrike och nu i England.

68. (58) Paula Uribe, 25, bloggare

Driver stor blogg med många läsare, där hon bland annat skriver mycket om att vara en ung mamma.

69. (NY) Lucas Simonsson, 24, komiker

Ingen, alltså INGEN, kan ha missat hans videos på Facebook. Humorgeni som alltid engagerar i sina sociala kanaler.

70. (NY) Suad Ali, 26, expert på Sveriges flyktingkvot Migrationsverket

Bara 26 år gammal, men är redan ett namn att räkna med och sitter inne på ovärderlig kunskap.

71. (43) Lina Taha, 25, grundare Honey & The Bees

Grundade och driver Sveriges största tjejgrupp på Facebook, Honey & The Bees, som har 120 000 medlemmar.

72. (NY) Freja Lindberg, 19, aktivist

Hen inspirerar sina följare dagligen med modiga bilder på Instagram och vågar ta kampen för ickebinära och transpersoner. En stor förebild!

73. (NY) Viktor Frisk, 22, artist/bloggare

Mello-deltagare och bloggare med stor följarskara. Har lyft upp viktiga ämnen som psykisk ohälsa och sexualitet.

74. (49) Josefine ”Little Jinder” Jinder, 29, artist

Hon är inte rädd för att vara kontroversiell, och vann över ännu fler fans när hon deltog i Så mycket bättre 2016.

75. (24) Hanif Bali, 30, politiker

Extremt bra på att göra folk förbannade. Ibland räcker det för att vara mäktig.

76. (NY) Hanna Lidström, 23, politiker

Orädd ungdomsförbundsordförande, och kanske den gröna rörelsens framtid.

77. (NY) Ångestpodden – Sofie Hallberg, 23 / Ida Höckerstrand, 23, poddare

De poddar om psykisk ohälsa, med målet att fler ska våga prata om det. Så otroligt viktigt!

78. (99) Johanna Nordström, 21, sociala medier-profil

Känner alla som är något, är jätterolig på Twitter, där hon har 120 000 följare och heter @jonielol.

79. (NY) IJustWantToBeCool (Victor Beer, 25, Emil Beer, 22, Joel Adolphson, 25), komiker/youtubers

Humortrion har nästan 800 000 prenumeranter på Youtube och har släppt låtar och gjort serier för SVT.

80. (NY) Robin Bengtsson, 26, artist

Han vann Melodifestivalen. Frågor på det?

81. (67) Lisa ”Misslisibell” Jonsson, 15, youtuber

Lisa har varit en vloggare att räkna med sedan hon började youtuba som 10-åring.

82. (NY) Felicia Aveklew, 19, youtuber/bloggare

Youtuber som började med att göra sminktutorials och i dag har en följarskara på över 135 000.

83. (37) Tobias Andersson, 21, politiker

Framtidsnamn inom Sverigedemokraterna. Har gjort snabb karriär och engagerar alltid vare sig man älskar eller hatar det han säger.

84. (NY) Amanda Winberg, 20, artist

Kom tvåa i Idol, och sedan dess har karriären rullat på strålande. Vågar alltid säga vad hon tycker och en viktig förebild för många.

85. (NY) Sead Haksabanovic, 18, fotbollsspelare

En fotbollstalang utöver det vanliga. Endast 18 år gammal, men räknas redan som en av Sveriges nästa stora fotbollsexporter.

86. (NY) Anna Nyström, 24, fitnessprofil/Instagram-stjärna

Med nästan fem miljoner följare på Instagram har hon byggt upp ett fitnessimperium.

87. (NY) Ulises Infante “Stor” Azocar, 30, rappare

En av Sveriges tyngsta hiphop-artister som släppte nytt album i år.

88. (85) Linda Hallberg, 30, make up-artist

Har superstor Youtube-kanal och eget sminkmärke. Är alltid on fleek på sin Instagram där hon också fyller utrymmet med en kreativ kamp för jämställdhet.

89. (81) Rebecka Prentell, 28, ordförande LSU

Hon bossar alltså i princip över alla ungdomsorganisationer i Sverige. Det är ganska mycket makt.

90. (NY) Stina Nilsson, 23, idrottare

Längdskidåkaren har tagit medalj i både OS och VM, och dessutom vunnit världscupen ett par gånger. En viktig förebild för unga idrottare.

91. (NY) Magnus Ek, 23, politiker

Centerpartiet växer så det knakar – förmodligen kommer vi se mycket mer av Magnus Ek de närmsta åren.

92. (NY) Annica Englund, 26, bloggare

Före detta Big Brother-deltagare som nu driver en stor blogg som läses av många. 

93. (NY) Anna Svahn, 24, börsexpert

Grym på allt som har med pengar att göra och jobbar för att fler kvinnor ska ge sig in på aktiemarknaden.

94. (84) Hugo Rosas, 27, bloggare

Fitnessprofil som driver stor blogg där han delar med sig av sitt liv som ung pappa och givetvis också träningstips. 

95. (13) Seinabo Sey, 26, artist

Återigen har det svenska musikundret slagit till. Seinabo Sey har tagit hela världen med storm!

96. (NY) Love Prelog, 27, transaktivist

Kämpar för transpersoners rättigheter och är en stor förebild för många. Ett framtidsnamn som alltid engagerar sina hängivna Instagram-följare, 

97. (NY) Kaily Norell, 21, youtuber

Pratar personligt och öppet om sin könskorrigering och svarar på tittarnas frågor, blandat med sminktester och tutorials.

98. (NY) Shanthi Rydwall Menon, 25, komiker/opinionsbildare

Bloggare och komiker som tar ställning i frågor om jämställdhet och rasism.

99. (55) Penny Schulman, 6, barn

Hon är dotter till Calle och Anitha Schulman, och definitivt ett av Sveriges mest kända barn. Dessutom ett komiskt geni som alltid säger vad hon tycker!

100. (NY) Ida Warg, 30, träningsprofil/bloggare

Har superstor blogg och 170 000 följare på Instagram.

Listan är baserad på förslag från hela Nyheter24:s redaktion, med utgångspunkt i att makt är möjligheten att påverka människor på något sätt.   

Här kan du se hur det såg ut förra året och här kan du läsa 2015 års lista.

Läs hela nyheten:
Här är Sveriges 100 mäktigaste unga

Publicerad: 2017-06-16 klockan 16:26

Fler nyheter från Nyheter24

Här är svaren på ALLA frågor du har om Postnords höjning

Okej så vad vet vi om Postnords höjning? Från och med första mars kommer det kosta mer att köpa från utanför EU.  Men det finns fortfarande många frågor obesvarade kring höjningen. Nyheter24 reder ut och ger dig alla svar du letar efter.  Vi pratade med Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord, om höjningen.  Hur mycket mer kommer det kosta?Det som kommer gälla är, precis som vanligt, en kostnad på 125 kronor i administrations avgift till Postnord plus moms för paket som kostar mer än 1500 kronor. Det nya? Att nu gäller det även paket UNDER 1500 kronor. Administrationsavgiften kommer ligga på 75 kronor och sedan moms på det. – Vi ska ta ut moms på alla paket oavsett värde. Det som är nytt, säger Maria till Nyheter24. Administrationsavgiften tar Postnord ut för den hantering som behövs göras med paketen. Bildkälla: TTVilka länder gäller det? Momsen gäller för alla länder utanför EU. Eftersom att de flesta handlar billigare produkter från Kina så är det landet det pratas mest om i sammanhanget.  Gäller det på alla hemsidor? Nej det gäller inte alla på hemsidor. Det är inte hemsidan som avgör om det kommer kosta mer eller inte utan det är alltså vart produkten kommer skickas från. Innanför eller utanför EU. Är det innanför så kommer det inte kosta extra.  Varför görs detta?  Enligt Maria handlar det om att Sverige den senaste tiden har sett en ökning av handel via nätet från exempelvis Kina. Och det den kraftiga ökningen skett snabbt. – Mängden paket och mängden människor som handlar från andra länder har ökat jättejättemycket och jättefort. Det var ingen som var beredd på det. Men nu vet vi hur vi ska hantera det. Kommer det alltid vara så? Eller är det mer på test?  Det går inte att säga att det kommer vara så för all tid. Men enligt Maria är det ingen testperiod utan det som gäller tillsvidare. Vad har responsen varit? Det är faktiskt inte bara personer som har tyckt att höjningen har sugit.  – För de svenska företag som alltid har behövt ta ut momsen så känns det mer rättvist nu. Men för de som gillar att handla på nätet för liten peng tycket ju inte att det är lika bra.  TV: Postnords nya regler för paket från Kina: Så mycket kommer det kosta Läs också om de sjuka fynden som gjorts i postnords brevlådor Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-02-23-14:01:38

Angelica, 26, lovades snorkling i Thailand – blev strandsatt på ö

Många svenskars favoritresemål. Thailand! Men den här historien kanske kan få dig att tänka efter ett varv till innan du bokar populära utflykter. För 26-åriga Angelica blev hennes mobiltelefon räddningen.  Angelica, hennes fyraåriga son och syster bestämde sig en dag för att, via hotellet de bodde på, boka en mysig utflykt. I den skulle det ingå en härlig båttur, snorkling och mat i form av en buffé.  Men inget av det som utlovades fick hon. – Vi bokade en halvdag som skulle vara mellan nio och fjorton. Vi åkte och mötte upp båten och visade biljetterna. När vi hade börjat åka så upptäckte vi att de flesta på båten hade resväskor.  Började kännas underligt Redan där började det kännas underligt och Angelica frågade personal på båten om det verkligen stämde att de var på rätt plats. Ja sa han och skrev 13.30 på deras biljetter och sa orden "going back". Efter ett tag kom en mindre båt jämte och de beordrades hoppa på den istället.  Tillsammans med ett par danskar lämnades de på en ö. Jaha tänkte Angelica och började utforska ön tillsammans med systern och sonen.  De märkte ganska snabbt att ön var riktigt risig. Det låg soppar överallt och allt mer började Angelica och hennes resekompanjoner förstå att det inte stod rätt till.  Ön var täckt av soppor. Bildkälla: Privat Eftersom att de blivit lovade mat så gick de till restaurangen på ön med tron om att det var där maten skulle serveras. Men inte heller det stämde. Maten fick de betala själva. Som tur var hade de med sig pengar. – Vi gick runt och väntade på att klockan skulle bli halv två. När ingen båt kom och hämtade oss så tänkte vi att vi väntar tills danskarnas båt skulle komma vid halv tre.  Men inte heller deras båt kom och nu hade de spenderat många timmar på ön. Fortfarande utan att ha fått möjligheten att snorkla.  Fick ringa efter hjälp När det stod klart att ingen båt skulle komma och hämta de tre så ringde Angelica sin pappas fru som kan språket och befann sig i landet. Hon ringde till hotellet och förklarade situationen. De i sin tur skickade en båt.  Efter klockan 17 var de tre tillbaka på hotellet igen. Hotellet försökte få tag på företaget och ville hjälpa Angelica få tillbaka pengarna men utan att lyckas.  – Om man ska på snorklingstur kanske man inte tar med sig sin telefon. Vilket bara var tur att vi hade. Vi åkte direkt och pratade hotellet och de har nu brutit med företaget.  Nu vill Angelica uppmana andra att ta med sig telefon, plånbok och att vara försiktig när de bokar utflykter.  TV: Linnea, 20, köpte Thailandsresa med sms-lån – nu går hon back 250 000 Läs också om att det nu är olagligt att röka på stränder i Thailand Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-02-18-10:57:38

Här är allt du behöver veta om Felix Sandmans ex Lovisa Bengtsson

I Melodifestivalens fjärde deltävling tävlas Felix Sandman med låten "Every single day". En låt som ska handla om exet Lovisa Bengtsson. Lite stelt är det kanske eftersom att hon under kvällen dansar bakom konkurrenten Elias Abbas. – Vad är oddsen tänker jag? Men så är det. Det är inga hard feelings mellan oss men det är klart att det är jobbigt. Vi har hälsat och det är som det är liksom. Men visst, det är klart att det är jobbigt att träffas så här. Det är det ju, säger han till Aftonbladet.Men vad vet du om exet och deras före detta relation? Varför tog det till exempel slut? Här är sju saker du vill veta om Lovisa. 1. Hon är 18 år gammal och bosatt i Stockholm.  2. Trots sin ringa ålder arbetar hon redan som professionell dansare och är mycket framgångsrik inom dansen.  Bildkälla: Instagram 3. Hennes bror Lukas Bengtsson är professionell hockeyspelare och har bland annat spelat i Mora IK och Frölunda HC.  Bildkälla: Instagram 4. Det var under förra årets Mello-efterfest som Felix Sandmans och Lovisas kärlek hamnade i rampljuset då de stod och pussades i folkvimlet.  Bildkälla: Instagram 5. Hon han varit bakgrundsdansare på en rad olika stora events. Bland annat Guldtuben, Fotbollsgalan och Melodifestivalen. Bildkälla: Instagram 6. Felix och Lovisa valde att göra slut 2017. Enligt Felix var uppbrottet ett gemensamt beslut. Men till Aftonbladet har han sagt att olycklig kärlek varit en stor del av hans liv den senaste tiden. Bildkälla: Instagram 7. I år dansar hon som sagt bakom artisten Elias Abbas. Mer om det kan du se i spelaren ovan. TV: Därför uppträder Mariette med en pyramid i MelodifestivalenLäs också allt du behöver veta om Melodifestivalen 2018 yngsta deltagare Elias AbbasGlöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-02-23-11:07:26

Felix Sandmans chock – exet på plats tillsammans med annan artist

Ny vecka, ny deltävling av Melodifestivalen! Den här veckan tävlar flera profiler, men en av de största snackisarna är givetvis Felix Sandman som kliver ut som soloartist efter framgångarna med FO&O.  Felix var på besök för att gästa veckans avsnitt av Schlagerspaning och det kan ni givetvis se i klippet ovan. Där pratar han om sitt bidrag "Every single day" som är en finstämd ballad handlar om uppbrottet med ex-flickvännen Lovisa Bengtsson. Här kan du läsa allt om vem Lovisa Bengtsson ärTill vänster syns Lovisa bakom Elias Abbas. Bild: TT Men att hon skulle befinna sig på plats i Örnsköldsvik under deltävlingen trodde han inte på förhand. Och inte nog med det – hon ska dessutom tävla med annat bidrag då hon dansar bakom Elias Abbas med bidraget "Mitt paradis". Han beskriver sin chock och sina känslor för Aftonbladet: – Det är ju speciellt. Det var inte så jag trodde att det skulle bli. Jag trodde hon skulle sitta hemma och kolla på det på tv. Men det är som det är. Vi har pratat om det, jag hälsade på henne precis. Det är inga hard feelings, säger han till tidningen.  Felix chockades. Bild: TT För Nyheter24 berättade Felix innan genrepen började att låten "är så känslosam som den kan bli" och att han själv brukar lyssna på den när känslorna blossar upp. Han vill inte gråta på scenen, men i den extremt känslosamma situationen kan det nästan bli oundvikligt. I veckans Schlagerspaning spår Nyheter24:s Simon Lundberg och Gabriella Bark att Felix kan få det svårt att ta sig direkt till final. – Svenska folket har varit så oberäkneliga, säger Simon som tippar att Rolandz tar sig direkt till final överlägset, men Gabriella har en annan tanke. – Det verkar dock som att latinovibbar går hem hos svenska folket så jag tippar också på nykomlingen Elias till final. Det blir emotionellt på scenen när Felix sjunger om uppbrottet. Bild: TT Dessutom pratas det om Mariettes extremt kända låtskrivare och mystiska scenshow, om att Robert Gustafsson inte tävlar som sig själv utan som karaktären Roland Järverup – och så gräver vi fram all information om doldisarna Elias Abbas, Emmi Christensson, Olivia Eliasson och Felicia Olsson i ett segment som kallas "Vilka är de?". Se hela fjärde avsnittet av Schlagerspaning i spelaren ovan. Se första avsnittet av Schlagerspaning här med Benjamin Ingrosso som gäst i studion. Se andra avsnittet av Schlagerspaning här där vi pratar med Samir & Viktor och radar upp deras Mello-skandaler. Se tredje avsnittet av Schlagerspaning som innehåller en intervju med Martin Almgren. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-02-23-14:20:06

27-årig kvinna försvann på alla hjärtans dag – här är allt vi vet

1. Försvann på alla hjärtans dag Det var den 14 februari som den 27-åriga kvinnan försvann i Eskilstuna. Vid försvinnandet hade hon på sig en guldbeigefärgad glansig klänning, svart jacka med pälskrage, lårhöga svarta stövlar och stor svart väska.

2018-02-23-10:12:27

Snart kommer säsong två av "Handmaids tale" – här är allt vi vet

2017 hade "Handmaids tale" premiär och blev snabbt en succé. Serien handlar om en mörk framtid där människan inte längre är lika fertil. De som är fertila blir behandlade som avelsdjur och hyrs ut till rika familjer som vill ha barn. Vi får följa June, Elisabeth Moss, som är en de kvinnor som är fertila. Hon kämpar mot den diktatur i vilket män har den totala makten för att få tillbaka sin dotter som blev kidnappad. Elisabeth Moss spelar June som är huvudkaraktären i "Handmaids tale". Bildkälla: 2018 vann serien pris för bästa serie. Handmaids tale fick också flera Emmys för bland annat manus, produktion och bästa huvudroll. Det är alltså en riktigt riktigt bra serie. Och nu kommer äntligen säsong två! Den 26 april har den premiär och som vi har väntat!Handmaids tale är baserad på boken med samma namn av författaren Margaret Attwood. Bildkälla: TTOm du tyckte att säsong ett var mörk och lite läskig så bör du ha någon att hålla i handen när du tittar på säsong två. Enligt Elisabeth Moss ska säsong två vara mycket värre än ettan, skriver The Pool.*SPOILER ALERT* I intervjun med EW berättade Elisabeth också att vi kan förvänta oss en mycket rebellisk Jane, eller Offred som hon nu kallas. – Säsong två är det som händer när du har varit rebellisk. Det ska också vara en begravning för en handsmaid. Ännu vet vi inte vem. Men bilder cirkulerar på internet på flera handsmaids som bär på en kista. Tyvärr är ansiktena täcka men vi gissar på att det i alla fall inte är Jane i den. Den andra säsongen kommer ha tretton avsnitt. Det är tre mer avsnitt än säsong ett. Det finns alltså en hel del att se fram emot!Här kan du se trailern: TV: 7 saker du inte visste om tv-serien "Big Little Lies"Läs också om att det är bekräftat att det blir en tredje säsong av "Stranger things"!Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-02-23-10:56:07

Här är frågorna flest svarar fel på när de skriver teoriprovet

Inom vilka områden har flest personer fel på teoriprovet? Det finns faktiskt två områden som du bör plugga lite extra på om det är så att du ska ta körkort.  Vi pratade med Ylva Lundin som är kommunikationschef på Trafikverket Förarprov för att ta reda på hur det ligger till.  Och det området som det råder de största kunskapsbristerna är inom trafikregler, alltså frågor om till exempel vägmärken, regler i trafiken och placering.  Det området där det är näst största bristen är inom trafiksäkerhet, alltså hastighet och avstånd.  – Vi ser att elever ofta är otillräckligt förberedda när de kommer till prov. Den låga kunskapen kan bero på att deras mål ofta är att klara provet med minsta möjliga marginal, berättar Lundin för Nyheter24 och fortsätter:  – Att de har flest fel inom dessa områden beror på att det finns flest frågor här och en generellt låg kunskapsnivå ger störst utfall inom dessa områden. Dessa frågor har flest fel på. Bildkälla: TT Det var inte länge sedan som Nyheter24 rapporterade om att ett förslag lades fram i Storbritannien om att förbjuda unga förare att köra på kvällarna. Man ville inför ett "graduated driving licence", alltså ett graderat körkort för att begränsa personer i åldrarna 17-24 efter att de fått körkort.  En provperiod för de som nyligen tagit körkort skulle kunna minska antalet unga personer som dör i bilolyckor, menade premiärminister Theresa May. Det finns faktiskt liknande system i Australien, Nya Zeeland och USA. Där är det så att personer som nyss har tagit körkort inte får köra om kvällarna när det är mörkt eller ha med sig passagerare som är under 25 år om de inte övervakas. Här kan du läsa mer om det. Det är faktiskt också så att färre lyckas med uppkörningen – här kan du läsa vilken stad i Sverige som är sämst.  Vissa sjukdomar kan medföra att det inte är möjligt ta körkort. Om du vill läsa om vad som gälla kan du göra det här. Hade du klarat teoriprovet idag då? Här kan du ta reda på det! Eller undrar du om du har vad som krävs för att ta lastbilskörkort? Gör det här quizet och se efter! Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-02-20-11:15:40

Mystiska sjukdomen toxoplasmos kan drabba kattägare

Alla älskar djur. Eller ja, nåväl, inte alla men... många.  Ett samtal om gulliga djurvideos kan dock snabbt gå från puttinutt-ljud till heta gestikulerande bråk. Diskussionen om vilket husdjur (katt eller hund) som verkligen är bäst väcker minst sagt starka känslor.  Bild: TT Det är heller inget som Nyheter24 kommer kunna besvara just idag. Däremot kan vi säga så mycket som att ett djur verkar lite trevligare än det andra.  För trots katters fantastiska förmåga att fånga sin egen mat har de en stor risk att med maten få i sig en och annan parasit. Och särskilt parasiten Toxoplasma gondii kan ge förödande konsekvenser för oss människor. Från kattmat till jobbigt sjukdom  Parasiten tar sig in i kattens muskulatur och matsmältningssystem. Där kan de leva i flera år och risken att sprida parasiten vidare är stor. Organismerna förökar sig i tunntarmen och efter 10-14 dagar har de spridit sig till katternas avföring. Plötsligt finns parasiterna ute i ens hemmiljö där de troligtvis kommer hänga kvar upp till ett år. Parasiterna smittar till människan genom att hon råkar få i sig vävnadscystor, exempelvis efter att ha rensat kattlådan. Katter må vara den den vanligaste smittobäraren, men lättast att drabbas är genom att äta rått kött eller kött som inte värmts upp ordentligt. Kan orsaka allvarliga hjärnskador En toxoplasmosinfektion är inte direkt trevlig. Den kan göra stor skada på foster, varför gravida rekommenderas att aldrig tömma kattlådan.  Många märker inte av att de är smittade, och för dem som får symptom kan det likna influensa. I så fall får man feber och muskelvärk som övergår till lymfkörtelförstoring.  Ett av symptomen är feber. Bild: TT Sjukdomen kan egentligen inte smitta människor emellan, men om en gravid kvinna smittas finns det en stor risk att infektionen sprids till fostret genom livmoderkakan. I så fall kan barnet födas med hjärnskador, något som inte alltid märks tidigt utan först senare när barnet får nedsatt syn. I vissa fall kan de till och med bli blinda.  Behandling finns I vissa länder undersöks alltid gravida för att se om de är drabbade av toxoplasmos. Detta görs inte i Sverige, men man kan testa genom blodprov. Om man drabbas en toxoplasmosinfektion kan man få antibiotika – men sjukdomen går i slutändan över av sig själv. Den kommer alltid ligga latent i kroppen, och blir därmed immuna mot infektionen. Aids-sjuka måste däremot äta medicin resten av livet. Behandling finns. Bild: TT Det absolut vanligaste sättet att smittas är förvisso genom kött som inte tillagats tillräckligt länge, men det utesluter inte att du som kattägare kan drabbas... Mellan januari och september 1995 drabbades 110 personer av toxoplasmos i Victoria i Kanada. Det är högst ovanligt att såpass många drabbas av smittan. I det här fallet var källan till smittspridningen att smittade katter befann sig runt en sjö som användes som vattenreservoar i Victoria, enligt Folkhälsomyndigheten. Källor: Folkhälsomyndigheten och RSPCA Australia Knowledgebase. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-02-22-15:10:46

Tre mammor berättar: Så här kändes det att föda barn

Att föda barn skrämmer en del, att man ska klämma ur en unge känns för vissa helt sjukt. Även fast de flesta berättar att man glömmer allt så fort man får hålla i sitt barn för första gången.  Men hur känns det att faktiskt föda barn? Ni som har gjort det, ni vet så klart men för er andra som undrar hur det känns så har vi frågat tre mammor. "Det var ärligt talat vidrigt" Anna berättar att hon hade gått fem dagar över tiden när hon var gravid för första gången och nästan gett upp eftersom det kändes som det aldrig skulle komma igång. Men hoppet kom tillbaka den femte dagen när slemproppen gick. Efter att ha ätit tacopaj med stark sås började hon få ont i magen. – Det var en molande värk, men jag trodde det var för att jag hade ätit stark mat. För skojs skull gick jag in på en webbsida där man kan timea värkar. Men känslan var så diffus i kroppen att det kändes som att jag bara fejkade varje gång jag tryckte in knappen för en pågående "värk", säger Anna till Nyheter24.  Värkarna kom med fyra minuters mellanrum, men det minskade snabbt. Anna ringde sin svägerska och fick skjuts till förlossningen. I bilen kom värkarna igång ordentligt.  – Herregud vilken smärta! En helt ny typ av smärta, som att hela kroppen liksom pulserade av kramper. När vi kom in på förlossningen visade det sig att jag var nästan helt öppen, jag hade gjort allt förarbete själv utan att förstå det.  Bildkälla: TT Anna berättar att det hade gått så fort så hon hann inte ens få smärtstillande, men blev erbjuden lustfas. Värkarna kom med ungefär en minuts mellanrum. – Det var ärligt talat vidrigt, jag sprang fram och tillbaka till toaletten för att jag mådde så illa av smärtan, men jag kunde inte kräkas. I förlossningsbrevet skrev jag att jag ville ha allt tänkbart i smärtstillandeväg, utom sterila kvaddlar, berättar Anna och fortsätter.  – I allra värsta nödfall ryggmärgsbedövning, men helst inte. Nu blev det alltså ingenting, bara en alvedon fem timmar tidigare.  Anna berättar att det enda hon kunde fokusera på vad andningen och smärtan. Hon skrev, hon svor och var arg på barnets pappa. Men plötsligt kände hon en ny känsla, Anna förklarar det som att det kändes som hon behöva bajsa.  – För ja, det är alltså så det känns. Som att vara akut bajsnödig. Fram tills själva sista utdrivningen, när allt töjs ut. I ärlighetens namn, det kändes som att någon höll en stor blåseld mot underlivet. Det är det enda sättet att beskriva det på. Brutalt, jag vet. Men det är så extremt kort tid det rör sig om.  Och så hade Anna blivit mamma. Smärtan försvann och hennes bebis låg på hennes bröst. Tre mammor berättar hur det kändes att föda barn. Bildkälla: TT En annan som har berättat hur det kändes att föda barn är Malin. Det tog runt 24 timmar från den första värken tills det att hennes son var ute. Hon beskriver det som en otrolig upplevelse, häftigare än hon föreställt sig men också jobbigare.  När vattnet gick hade hon en aning högt blodtryck och åkte in till sjukhuset, där fick hon stanna över natten för observation.  – Det satte igång efter midnatt och det var som en mensvärkskänsla som kom pulsande. Lite värk och sen ingenting och så lite värk igen. Mot morgonen blev värken rivigare och starkare och jag var tvungen att koncentrera mig för att andas igenom den, berättar hon och fortsätter:  – Det var ungefär 10 timmar av jobb med att koncentrera sig så att man inte tappade kontrollen. Värkarna gjorde så ont att man ibland kände sig nära paniken.  Hon fick både lustgas och epidural, vilket var skönt även om effekten avtog efter ett tag.  – Det jobbigast under hela förlossningen var när jag hade kämpat på i typ 20 timmar, tyckte att det gjorde sjukt ont men det gick inte framåt, trots värkstimulerande drop. Det var jobbigt psykiskt och det började diskuteras om alternativa förlossningssätt som kejsarsnitt. När Anna la sig i en ny position kom starkaste värkarna. – Det gjorde väldigt ont men då hände det grejer. Jag öppnade till tio centimeter och började känna krystvärkar. Lustigt nog kändes det som att man var riktigt bajsnödig. Efter ett tag sa barnmorskan att jag fick trycka på och då började själva utdrivningsskedet.  – En halvtimme med krystningar så var han ute. När han kom upp på mitt bröst, varm och klibbig försvann all smärta och vi hade fått en son.  – Jag önskar att jag hade vetat att det är väldigt viktigt att få i sig energi under förlossningen. Om man har en lång förlossning som jag, behöver man mycket energi. Jag mådde ju även illa och spydde upp det mesta. Men om man börjar få värkar är mitt råd att börja äta, säger hon till Nyheter24.  Tre mammor beskriver hur det kändes att föda barn. Bildkälla: TT För några månader sedan blev Stina mamma. Två dagar efter att det beräknade förlossningsdatumet blev hon igångsatt eftersom hon hade fått havandeskapsförgiftning. Hon fick en tid på förlossning runt klockan två på eftermiddagen och åtta på kvällen startade förlossningen.  – Till en början kunde jag lätt andas genom värkarna men när man hade kommit förbi latensfasen så var det en smärta olik allt annat man varit med om. Det gjorde så otroligt ont så jag satt fastklistrad med lustgasen i ansiktet.  När Stina var öppen tio centimeter så tänkte hon passa på att gå på toa innan det var dags att krysta, då hon hört att man kan "bajsa på sig".  – Jag satt på toa och började pressa men kände mig så himla förstoppad. Jag fick panik eftersom det kändes som att bajskorven satt fast och då kom barnmorskan in. Jag sa att jag var förstoppad när hon började förklara att det var troligt att det var barnet som var på väg ut.  Vilket det faktiskt var.  – Man hör mycket prat om förlossningar men det är ingen som har sagt att det känns som att man ska skita ut ungen eller berättat om eftervärkarna som kommer efter förlossningen när man sitter och ammar. Trodde att något var fel när det började göra ont ett dygn efter jag fått min son.  – Men i det stora hela var det helt underbart och inget jag hade kunnat förbereda mig på överhuvudtaget.  Mammorna heter egentligen något annat. TV: Lisahs varning till andra föräldrar: "Köp inte detta till era barn" Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2017-11-22-08:07:28

Svensk damhockey är i kris – nu krävs nytänk och kompetenta ledare!

Det är OS-tider och var svensk sitter bänkad framför sändningarna. Aldrig tidigare har damhockeyn fått så mycket uppmärksamhet i media som nu. Sverige är bra, men visst kan vi bli bättre! De som säger att svensk damhockey har gått framåt vet inte vad de talar om. Tiden har kommit ikapp.  Vi har inte tagit medalj sedan 2007, det är elva år sedan – över ett decennium! Det är oroväckande och skrämmande. Vad beror detta på? Hur kommer det sig att andra nationer blir bättre och inte vi? De ekonomiska förutsättningar är inte bra, det vet vi, men nu är det hög tid att vi också vågar diskutera det sportsliga, vad som de facto händer på isen.  Sverige har stått stilla i utvecklingen medan andra nationer tagit avsevärda steg framåt och gått om oss. Det handlar inte bara om hur hårt och mycket man tränar, det handlar om att träna rätt - och för att träna rätt behövs det kunskap om hur man gör, hur man faktiskt spelar ishockey. Den kunskapen saknas i allt för hög utsträckning ute i klubbarna, tyvärr. Grundorsak: det saknas kompetenta ledare. Nyss avgångna förbundskapten Leif Boork fick mycket kritik under sina fyra år på posten. Jag anser att ”Boorken” gjorde helt rätt i vissa avseenden - han satte ner foten och visade att det är han som bestämmer. Han har plockat bort spelare som tidigare haft för mycket påverkan och makt över tränarna, men rent sportsligt har det tyvärr misslyckas ändå. Boork har gjort det han har kunnat med det material han haft och redan innan han tog över såg det inte bra ut.  Nu finns en chans till att starta om och bygga vidare med en ny förbundskapten, den chansen hoppas jag man tar och förvaltar väl, men det räcker inte. Man måste också göra en ordentlig genomlysning på hur det ser ut i klubbarna. En självklarhet för klubbarna som ännu inte genomförts är att rensa bort släktingar till spelare från avgörande funktioner som ledare. Idag råder en skrämmande brist på professionalism. Svensk damhockey behöver få in mer kompetenta människor som kan hockey. Vi måste ta tillvara på och skapa utrymme för våra inhemska talanger att växa, talang går inte bara att scouta utifrån, den måste också byggas inifrån.  Nu behövs det nytänk för att vända denna sjunkande skuta. Ingenting kommer att komma gratis, vi måste göra grundjobbet först! Vi är tyvärr inte bättre än så här just nu. Sverige kom näst sist i de Olympiska spelen – vi kan bättre!  Svensk damhockey är illa ute och som jag ser det, det går inte att kalla nuläget för annat än en kris. Sophie Westlund,Fd damhockeyspelare

2018-02-23-14:51:18