Här är sexet som kommer få dig och din partner närmare varann

Sexlivet är oftast som på topp när man är nyförälskad, men efter ett tag släpper nyförälskelsen – och sexet kan bli allt mer rutin.

Men det finns givetvis knep att ta till för att ge både förälskelsen och sexet en nytändning. Nyheter24 har pratat med Ylva Franzén, författare och föreläsare om erotik och sexualitet.

Hon har gett oss sina bästa tips som utgår från kama sutra och tantra för att du och din partner ska komma närmare varandra.

Kama Sutra är en indisk bok som tros ha skrivits någon gång mellan 100 år f.Kr och 500-talet. Det är en manual för hur sex praktiskt kan gå till mellan man och kvinna, och har reproducerats i otaliga utgåvor. 

Tantra å andra sidan refererar till ett filosofiskt koncept till sex, vars syfte är att förena det maskulina och det feminina.

Upptäck sommaren

Den svenska sommaren är kort, vilket är en ännu större anledning till att ta vara på den ljusa sommarnatten.

Ge er ut i solnedgångarna och soluppgångarna och bada nakna. Ge er ut och hitta en fin plats, ta med er musik, en skön filt att ligga på och ett tygstycke som ni kan hänga över en gren och skydda er från myggen.

– Ofta blir ju sexet väldigt rutinartat efter ett par år. Så man måste krydda det och göra det extra spännande genom ovanliga saker. Just det här att vara ute, kanske överraskas av någon, gör att spänningen stiger dramatiskt. Då blir man upphetsad och har lättare att få orgasm, säger Ylva till Nyheter24.

Förspelsceremonier

Vill eller kan man inte gå ut finns det många så kallade förspelsceremonier inom kama sutra. Dessa för dig och din sexpartner varandra närmre för att man delar en gemensam upplevelse.

– Det kan vara enkla ceremonier. Att man tänder ljus, tar varandra i handen, ser varandra i ögonen och formulerar hur mycket man älskar den andra, säger Ylva.

Ceremoni 1:

Köp ett massageljus och använda den varma oljan från ljuset för att stryka den över sin partners kropp, massera och smeka.

Ceremoni 2:

Kör klassikern: duscha och bada ihop – men lite hetare.

– Smek varandra medan man tvålar in, duscha av, och torka varandra med fina badlakan och smörj in varandra med oljor i huden. Det är en jättefin ceremoni.

Ceremoni 3:

En annan ritual är att tvätta den andra personens fötter i en balja med vatten som är lagom tempererat. Strö salt och tillsätt blommor som ska guppa på vattenytan. Massera din partners fötter, tvåla in dem, gör dem rena och fortsätt massera.

– Fötterna är faktiskt en erotisk del av kroppen men också ganska förbisedd tror jag ur förspelets synpunkter. Det är en lite annorlunda och väldigt fin liten ritual.

Merspel

Du kanske har hört talas om förspel och efterspel, men merspel – vad är det?

– Kvinnor behöver mer stimulans för att orgasmera. Man ska se till att man verkligen finslipar sina älskartalanger för att ställa in sig på det kvinnan vill ha. Merspelet innebär helt enkelt att man inte slutar stimulera klitoris när penetreringen börjar, förklarar Ylva.

Studier visar att majoriteten av kvinnor inte når orgasm av penetrationssex, utan behöver klitorisstimulering för att nå klimax.

Att nå orgasm kan vara viktigt i ett förhållande. Innan orgasmen utsöndras nämligen ämnet oxytocin i blodet, vilket är ett hormon som stärker anknytningen. Det utsöndras mycket under förälskelsen, vid förlossning och genom modersmjölken.

– En intensiv orgasm binder samman på det absolut största sättet. Det är den sammanbindande länken som finns mellan människor, att man älskar varandra.

De tantriska trianglarna

Det här är ett toppentips som funkar för alla, oavsett kön och läggning och oavsett om du är ensam eller i grupp.

De tantriska trianglarna betyder att man blir stimulerad på mer än ett ställe, nämligen tre. Det gör att upplevelsen blir mycket starkare och orgasmerna mer intensiva.

Den populära dildon "Mr Rabbit" fungerar exempelvis så att den stimulerar kvinnor på tre ställen.

Men det behöver nödvändigtvis inte vara vaginan, klitoris och anus som stimuleras samtidigt. Det kan exempelvis röra sig om penetration, klitorisstimulans och fantasier.

Detta fungerar även på män.

– Män har ju inte bara sin penis. De har flera erotiska områden. Dels penisroten som sitter nere i bäckenbotten, den tar ju inte slut där pungen börjar utan den fortsätter neråt, och där finns även prostatan. Allt detta hänger ju ihop.

Ett tips är alltså att stimulera pungen och området runt omkring. Eftersom mannens testiklar höjs i startpunkten på den manliga orgasmen, är det lätt att styra när mannen kommer få orgasm.

– Man kan även massera bäckenbottenområdet, från någon centimeter från anus fram till pungen. Då stimuleras prostatan indirekt, utan att gå in i anus.

– Den kvinna som kan göra det för sin man får en evigt tacksam man. För han får uppleva något som liknar kvinnans intensiva orgasm.

Sexställningar

Även olika sexställningar kan göra underverk för att ni ska komma närmare varandra.

Ylva rekommenderar två sexställningar: Sjöstjärneställningen och Jab-Jam-ställningen, också kallad "two of hearts".

Sjöstjärneställningen

– Kvinnan ligger på rygg och mannen gärna vid hennes vänstra sida. Man saxar benen så att han kommer in snett underifrån. Detta är bra för då kommer han mer direkt upp mot g-punkten på ett annat sätt, och dessutom har båda händerna fri för att smeka varandra. Brösten, klitoris, ryggen och hon når mycket väl för att smeka pungen-bäckenbotten-området, säger Ylva.

Jab-jam-ställningen

Här ska kvinnan sitta i mannens knä med benen runt honom, likt skräddarställningen. Samtidigt kan man se varandra i ögonen, vilket är väldigt viktigt i kama sutra.

– Man gör inte så mycket samlagsrörelser men snarare med muskulaturen. Kvinnan kan knipa runt mannen som är inne och om han också kniper kan han stöta hårdare mot vaginan.

Ylva rekommenderar även att båda ska massera varandra vid ryggslutet.

– Ryggmassage kan vara väldigt upphetsande. De nerver som styr underlivet både hos män och kvinnor går via nerverna i ryggen. Då kan man aktivera dem så att samspelet mellan underliv, ryggen och lustcentrum blir mycket starkare.

Kolla även in 9 lesbiska sexställningar alla tjejer borde prova:

[youplay:sp,71,127935,000,0]

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Här är sexet som kommer få dig och din partner närmare varann

Publicerad: 2017-06-01 klockan 16:07

Fler nyheter från Nyheter24

Tvåårige Jozef dog av Ikea-möbel – säljs fortfarande i Sverige

Tvåårige Jozef Dudek från Kalifornien lekte i sitt sovrum när plötsligt en byrå ramlade över honom. Han blir därmed det åttonde barnet världen över som dött på grund av Ikea-möbeln Malm. I december fick en familj i USA en stor summa pengar av företaget efter att deras son dött på samma vis. Facebook När tvååringen dog i maj i hemlandet USA var möbeln redan återkallad av Ikea-varuhus över hela landet. Nu har hans föräldrar anlitat en advokat, skriver The Sun. – Vad som gör just det här dödsfallet så mycket mer ledsamt är det faktum att återkallelsen var så otydligt kommunicerad av Ikea rörande att få de här ostabila byråerna ut från barnens sovrum, säger advokaten Daniel Mann till The Inquirer. Ikea Enligt honom visste inte familjen ens att byrån hade återkallats. I USA har Ikea betalat ut sammanlagt nästan 430 miljoner kronor till tre familjer vars barn dött till följd av att byrån ramlat. Det här problemet har redan innan möbeln återkallades varit ett känt problem. 2014 dog två barn till följd av att en Malm-byrå ramlat – trots det tog det två år innan möbeln återkallades. Efter att möbeln till slut återkallats i Kanada och USA i juni 2016 hade Ikea i Sverige inga planer på att göra samma sak. – Nej, återkallelsen gäller inte den svenska marknaden eller någon annan marknad där Ikea är verksam. Ikea-byråar är säkra så länge de monteras enligt möbelns monteringsanvisning och möter då alla obligatoriska säkerhetsstandarder världen över, sa Jakob Holmström, pressansvarig för Ikea Sverige, till Nyheter24 då. I Kanada och USA gäller en så kallad ASTM-standard där byråer och andra möbler även måste vara helt säkra även om de inte är monterade i väggen. Ikea lovade fortsättningsvis under förra året efter en annan händelse att Malm var helt säker. TV: Video avslöjar 14-åringarnas natt på Ikea: "Det är riktigt farligt" [youplay:sp,71,120452,000,0]Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-20-13:19:44

TV4 kritiseras efter Erik Hörstadius uttalanden om #metoo

Det är nog ingen som har missat den senaste veckans kampanj mot sexuella trakasserier och övergrepp under hashtaggen #metoo. På sociala medier har kvinnor gått ut och berättat om sina upplevelser. Många kända mediemän har i dagarna blivit anklagade. Bland annat Martin Timell som nu har tagits ur tjänst av TV4. En annan känd anställd på Aftonbladet har satts på timeout tills vidare. Efter tumultet har TV4 hamnat i något av en internkris.  Under dagens Nyhetsmorgon bjöds bland annat journalisten Erik Hörstadius, krönikör på Affärsvärlden, in för att prata om #metoo.  Nu har det riktats stark kritik mot TV4 efter hans uttalanden på bland annat sociala medier. Instagramkontot 1337-likes, som Tora Rydelius står bakom, som senaste veckan samlat in vittnesmål på sociala medier, är bara en av kritikerna. [instagram:Badwydkg3OE] – Vi får inte ta bort vardagens och festens glädjerika flört. Halvfulla farbrorns tafs som inte är illa menad, sa Hörstadius bland annat i TV-soffan.  [instagram:BadxlTZgwdY] – Jag vill inte att de ska leva i en ren väldigt välputsad bubbla där de aldrig har sett eller hört någon göra bort sig på fyllan, säger han också om sina barn. Tora skriver sin kritik under inlägget och trycker på att hon tycker han förminskar kvinnors upplevelser.  "Han förminskar och ifrågasätter kvinnors upplevelser genom att säga att man inte ska ta anklagelser på allvar.", skriver hon. TV4:s Åsa Örtengren, press- och PR-kontakt, säger till Nyheter24 att hon inte kan kommentera varför Nyhetsmorgon valde att boka in honom men att det är hans åsikter. – Det är hans åsikt det han säger om fulla tafsande gubbar. Jag tror inte att någon tjej tycker att det är "äsch", ja något man borstar av och går vidare från.  Till Nyheter24 säger Erik Hörstadius att det inte kom ut på det sättet han velat i Nyhetsmorgon, och själv menar han att han ändå tar avstånd från allt tafsande. – Det jag försökte säga var att det också finns allmänna idioter, som på fyllan är maktlösa och harmlösa. Jag har själv blivit tafsad på hundratals gånger, av både män, men mest kvinnor, på ett ovälkommet sätt och jag har sett det som "ja men det är livets smuts".  Han påstår också att människor är demoniska varelser som alltid kommer att bete sig illa på fyllan.  – Vi ska inte rikta fokus på att slänga dem till vargarna, säger Erik till Nyheter24. Lyssna på intervjun med Erik i spelaren ovan Se också videon där Linnéa ryter till mot sexförövare  [youplay:sp,71,125888,000,0] Läs också om vad Zara Larsson säger om #metoo Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-20-13:28:24

Nu avslöjar Lulu Carter detaljerna om Martin Timells övergrepp

Det var i förra veckan som Lulu Carter på liknade Martin Timell med Harvey Weinstein, startskottet i det som slutligen fick Timell att bli av med sina uppdrag på TV4, efter att flera vittnen trätt fram och berättat om hans beteende. Under fredagen kunde även Martin Timell erkänna vad han gjort för Expressen, där han bland annat kallade sitt beteende för "en jävla miss". Men exakt vad Timell ska ha gjort mot Carter har fram tills nu varit okänt. – Vi åkte upp i en hiss tillsammans, för att möta familjen vars lägenhet vi hade gjort i ordning. Då tryckte han upp mig mot väggen och tog tag i mina bröst. Och så sa han ’de här, det här är juveler, de kommer vi få så jävla mycket tittarsiffror på. Men du måste alltid ha urringat”, och så drog han ner min urringade tröja, kunde Lulu Carter till slut berätta för Aftonbladet. Lulu Carters ursprungliga inlägg om Timell. Bildkälla: Skärmdump Det var i samband med #metoo-kampanjen som Carter först avslöjade Timells beteende, men då under oklara former. Om trakasserierna säger hon nu såhär: – Det var väldigt tidigt som man kände att man skulle backa upp honom, eller att man skulle hålla sig på god fot med honom. Man blev liksom i hans våld på något sätt. Det här är en ytterst manipulativ person, säger Lulu Carter till Aftonbladet. Timell har nu gått ut och bett om ursäkt för sitt beteende, något som Carter inte ger mycket till övers för. – Nu försöker han vända på det så att vi ska tycka synd om honom, säger hon till Aftonbladet. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-20-16:43:40

TV4 kritiseras efter Nyhetsmorgon-gästens uttalanden om #metoo

Det är nog ingen som har missat den senaste veckans kampanj mot sexuella trakasserier och övergrepp under hashtaggen #metoo. På sociala medier har kvinnor gått ut och berättat om sina upplevelser. Många kända mediemän har i dagarna blivit anklagade. Bland annat Martin Timell som nu har tagits ur tjänst av TV4. En annan känd anställd på Aftonbladet har satts på timeout tills vidare. Efter tumultet har TV4 hamnat i något av en internkris.  Under dagens Nyhetsmorgon bjöds bland annat journalisten Erik Hörstadius, krönikör på Affärsvärlden, in för att prata om #metoo.  Nu har det riktats stark kritik mot TV4 efter hans uttalanden på bland annat sociala medier.Instagramkontot 1337-likes, som Tora Rydelius står bakom, som senaste veckan samlat in vittnesmål på sociala medier, är bara en av kritikerna. [instagram:Badwydkg3OE] – Vi får inte ta bort vardagens och festens glädjerika flört. Halvfulla farbrorns tafs som inte är illa menad, sa Hörstadius bland annat i TV-soffan.  [instagram:BadxlTZgwdY] – Jag vill inte att de ska leva i en ren väldigt välputsad bubbla där de aldrig har sett eller hört någon göra bort sig på fyllan, säger han också om sina barn. Tora skriver sin kritik under inlägget och trycker på att hon tycker han förminskar kvinnors upplevelser.  "Han förminskar och ifrågasätter kvinnors upplevelser genom att säga att man inte ska ta anklagelser på allvar.", skriver hon. TV4:s Åsa Örtengren, press- och PR-kontakt, säger till Nyheter24 att hon inte kan kommentera varför Nyhetsmorgon valde att boka in honom men att det är hans åsikter. – Det är hans åsikt det han säger om fulla tafsande gubbar. Jag tror inte att någon tjej tycker att det är "äsch", ja något man borstar av och går vidare från.  Till Nyheter24 säger Erik Hörstadius att det inte kom ut på det sättet han velat i Nyhetsmorgon.  – Det jag försökte säga var att det också finns allmänna idioter, som på fyllan är maktlösa och harmlösa. Jag har själv blivit tafsad på hundratals gånger, av både män, men mest kvinnor, på ett ovälkommet sätt och jag har sett det som "ja men det är livets smuts".  Han påstår också att människor är demoniska varelser som alltid kommer att bete sig illa på fyllan.  – Vi ska inte rikta fokus på att slänga de till vargarna, säger Erik till Nyheter24. Lyssna på intervjun med Erik i spelaren ovan Se också videon där Linnéa ryter till mot sexförövare  [youplay:sp,71,125888,000,0] Läs också om vad Zara Larsson säger om #metoo Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-20-13:28:24

Här är alla gånger Martin Timell betett sig som ett svin

I samband med #MeToo-kampanjen har under dagarna flera kända medieprofilers vidriga brott och beteenden lyfts fram i ljuset. En av de drabbade är tv-personligheten Martin Timell, som nu fått sina uppdrag i TV4 inställda, efter det att han bland annat anklagats för en rad sexuella trakasserier. Det var Lulu Carter som först påtalade hans ageranden på sin Instagram, där hon jämförde den tidigare folkkäre programledare med Harvey Weinstein. Efteråt har flera trätt fram och vittnat om hans övertramp. Men den händige kändisbrorsan grisaktiga stil borde egentligen inte förvåna någon, med tanke på den mängd kontroversiella utspel vi sett under det senaste decenniet. Så varsågod: här är alla gånger Martin Timell betett sig som ett svin. 1. "Jag ska slå ner Palmlöf" Ja, kanske minns ni den klassiska löpsedeln från Aftonbladet, där Timell i sann Liam-Neeson-i-Taken-anda gick ut och kungjorde för hela svenska folket att Olle Palmlöf, dåvarande komiker på P3, minsann skulle få sig en "sån fet jävla smäll". Utspelet kom efter att programmet PPK sänt en sketch där en Timell-imitatör kallat sin son för en "misslyckad abort". Grovt, kan tyckas, men om Palmlöf verkligen förtjänade att bli hotad med stryk är ändå tveksamt. – Det är okej att skämta med mig, men ger man sig på min 15-årige son blir jag förbannad. Det här är det lägsta jag har hört, men den stora glädjen är att ingen lyssnar på P3 längre, och nu vet jag varför, sa Timell då till Aftonbladet, i den klassiska artikeln som ackompanjerades av tidernas kanske hårdaste foto. Källa: Faksimil Aftonbladet 2. "Du kommer aldrig komma undan med att ljuga om mig" Onekligen är det så att Timell verkar ha svårt för att ta ett skämt. När stå-upp komikern Albin Olsson i fjol skrev en rätt elak tweet om honom gick han i taket. I sin podcast berättar Olsson att skämtet, som inte var ett av hans stoltaste, skapade en oväntat stark reaktion. Och såhär lät det när Martin ringde upp för att utkräva en ursäkt (spola fram till 2:10): [youtube:RvhBsfUsmmY]3. Vad var det som hen-de?De flesta minns hur hen-debatten under 2012 delade hela svenska folket i två läger. Många tyckte att ordet var larvigt och överflödigt, medan andra hävdade att det var rimligt att icke-binära kunde få ett pronomen att identifiera sig med, som samtidigt kunde täcka en lucka i det svenska språket. Svenska akademiens ställning var i linje med de sistnämnda, och plockade sedermera in ordet i SAOL. Gissa vilket läger Timell tillhörde?[twitter:wTdnlMU0fo,daviddruid,666883319355842560]Om ordet resonerade Timell följande, en tämligen intressant hållning med tanke på att han nu erkänt hur han själv betett sig.– Jag hade med en tjej i Äntligen Hemma som var målare. Hon var fantastiskt duktigt, verkligen superbra – men hon slutade för att hon blev trakasserad av sina kollegor på sin vanliga arbetsplats. Hon fick höra saker som att ”Du ska inte tro att du är någon bara för att du är med i tv” och så där. Så varför lägga ner energi på ordet hen istället för att få in fler kvinnor? sa Timell till Café i en intervju.4. "Jag skulle aldrig behandla någon på media såhär"Så lät det när P3:s humorprogram återigen valde Timell som offer. Denna gång var det Praktikant-Fredde som var utskickad för att göra en provokativ intervju för Humorn i P3:s räkning. Tyvärr gick det inte riktigt som han tänkt sig då Timell röt åt honom att stänga av bandaren och avbryta intervjun.[sr:4907996]5. Den gången han förstörde hela turistnäringen på ÖlandDet må låta märkligt, men 2005 stod Martin Timell anklagad för att ha förstört turistnäringen på Öland. Populära platser på ön gjorde samma år ett rekordtapp motsvarade 15 000 besökare, varför Gösta Friberg, en dåtida näringsidkare på ön, gick ut och skyllde allt på honom. "Den där jävla Martin Timell", sa han enligt Ölandsbladet, just eftersom han menade att folk – istället för att besöka öns sevärdheter – stannade hemma och pyntade sina villor.6. Spöade på en reporter tillsammans med SvennisI en intervju med Nyheter24 kunde en anonym kvällstidningsjournalist berätta om en blöt utekväll som ska fått ett våldsamt slut.– För ett par år sedan gick Martin Timell till handgripligheter när en reporter smygplåtade Timell när han var ute med Svennis och några brudar på krogen, men det hela tystades ner. Han är känd för sin elaka stil. Nu hör man inte så mycket om honom längre, men förut var han att riktigt arbetsmiljöproblem för journalister, sade journalisten då, till Nyheter24.7. Sen var det ju det där andra också...Ja just det, sextrakasserierna ja – som han under fredagen kunde erkänna i en stor intervju med Expressen. Där förklarade han bland annat beteendet såhär:– Allt från flört till skämt, och jag har inte tänkt på hur kvinnor har uppfattat det här. Inte en sekund, sa han till Expressen.Se mer: TV4-profilen: ”Martin Timell tog mig på rumpan”[youplay:sp,71,142158,000,0]Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-20-14:36:16

Ännu en kvinna anmäler kända Aftonbladet-profilen för våldtäkt

Cissi Wallin gick under måndagen ut med att en Aftonbladet-medarbetare drogat och våldtagit henne år 2006. Hon polisanmälde mannen 2011, men förundersökningen lades ner i brist på bevis. Advokat Elisabeth Massi Fritz bekräftar nu att ett flertal personer har hört av sig till henne om samma medieman.  – Flera personer har hört av sig. Det är många som verkligen inte känner till sina rättigheter trots att de är utsatta för brott och det är skrämmande. Vi måste bli avsevärt bättre att sprida kunskap om vad varje utsatt brottsoffer har för rättigheter, säger Elisabeth till Nyheter24. – Jag kan ej gå in och berätta hur många och vilka som hört av sig. Jag kan dock med tillstånd av Cissi Wallin berätta att hon har en mycket stark och trovärdig berättelse. Jag är förvånad över att hennes mål blivit nedlagt. Men nu har polisen bekräftat för DN att det är ännu en kvinna som nu polisanmält mediemannen för våldtäkt. Och den kvinnan kommer att företrädas av ingen mindre än Elisabeth Massi Fritz. Det var år 2002 som kvinnan ska ha träffat på mannen på ett uteställe när hon var 20 år.  Mannen ska ha drogat henne för att sedan förgripa sig på henne. 

2017-10-20-16:48:32

Vincent, 32, har tatuerat sina ögonvitor svarta

I oktober förra året så bestämde sig 32-årige Vincent Muskel Berg från Strängnäs för att göra en ganska ovanlig tatuering. Han tatuerade sina ögonvitor svarta, något han har velat göra sedan han var tonåring, vilket Eskilstuna-Kuriren var först med att skriva om.  Det tog dock ett tag innan tatueringen blev gjord då han inte hittade någon i Sverige som gjorde det "ingreppet". Men till slut kom Vincent i kontakt med en studio i Sankt Petersburg, i Ryssland, som kunde tatuera honom.  – Jag pratade med dem och vi bestämde en tid. Jag fixade med visum och åkte dit och gjorde tatueringen. Det gjorde inte så jätteont utan det var mer en upplevelse än smärta. Man känner inte nålen utan man känner att det blir ett tryck och att något rör sig i ögat. – Det var ännu värre när de drog ut nålen för då kändes det som att ögat skulle följa med ut, berättar Vincent för Nyheter24. Innan det var dags hade Vincent tagit reda på all fakta och var påläst om hur det hela gick till. Men trots att ett feltryck kan leda till att man blir blind så var Vincent varken rädd eller nervös innan.  – Jag frågade en sak och det var om jag skulle gå därifrån och vara okej och tatueraren sa att det inte skulle vara några problem och sedan körde vi. Jag tänkte "blir jag blind på ena ögat så har jag fortfarande det andra kvar". Hur lång tid det tar att göra tatueringen är olika beroende på olika personer. På studion trodde de att det skulle ta ungefär en halvtimme att tatuera Vincent, men det tog en timme. – Ända sedan jag var tonåring så har jag velat ha svarta ögon, tyckte att det var coolt och tänkte att det kunde vara schyst att ha. Men mina föräldrar tillät inte det och det fanns ingen i Sverige som utförde det då, så tänkte inte mer på det fram tills förra året.  Idag, ungefär ett år senare, så berättar Vincent att hans syn är lika felfri som innan han tatuerade sig men att han kan känna att det gör lite ont om han kliar sig i ögonen.  – Men jag lider inte av det, men man måste vara säker på att man verkligen vill göra det finns omfattande risker och det kan ha en inverkan på ens liv. Man vet inte hur det läker och så genom åren och med tiden kan något händer.  På både Snapchat och Instagram publicerar Vincent bilder och många som ser bilderna tror att det är svarta linser. Vilket är en av de vanligaste frågorna som han får, och den allra vanligaste frågan om tatueringen gjorde ont att göra.  – Senast idag så frågade en tjej på Snapchat om det var linser och blev ganska chockad när hon fick reda på att det var en tatuering. Men man får förklara för folk och hoppas att de kan förstå och vara öppna för det. För mig är det inte en big deal men vi alla är olika och det är det som gör oss unika.  Dagen efter han hade gjort tatueringen gick han tillbaka till jobbet, även om han egentligen skulle ha varit sjukskriven, och möttes av positiva reaktioner från kollegorna som även är nära vänner till honom.  – Mina föräldrar och min dotter uppskattade det dock inte så mycket men de vet hur jag är och accepterar när jag har bestämt mig för något. Vincent, som själv är tatuerare och har öppnat en tatueringsstudio i Strängnäs, berättar att det dock inte var den värsta tatueringen han har gjort.  – Den värsta tatueringen jag har gjort är på revbenet, det gjorde så ont att jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta. Men man kan inte jämföra de två för det är helt olika saker, tycker jag i alla fall.  Att tatuera ögonvitorna är ju ganska ovanligt och så vitt Vincent vet så är han ensam i Sverige med att ha svarta ögon.  – Jag vet såklart inte helt säkert men jag har inte hittat någon som har det när jag har googlat runt. Så vad jag vet så är jag först och ensam med att ha tatuerat ögonvitorna svarta, säger Vincent till Nyheter24.    TV: PH-Jeppe berättar sanningen bakom tatueringen [youplay:sp,71,137340,000,0] Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-19-20:58:44

Martin Timell erkänner tafsande – nu söker han hjälp

Programledaren Martin Timell, 59, är en av Sveriges mest framträdande TV-profiler – med program som "Äntligen hemma" och "Fuskbyggarna" har han länge varit ovärderlig för TV4. Men sedan flera kvinnor de senaste dagarna har riktat anklagelser mot Timell så har det stormat kring profilen. Timells tidigare "Äntligen hemma"-kollega Lulu Carter jämförde Timell med Hollywoodproducenten Harvey Weinstein. Lulu Carter. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT BildHan anklagas även av en tidigare assistent som han ska ha utsatt för sexuella trakasserier på en jobbfest. Andra kollegor vittnar om rasism, homofobi och sexism. Timell har stängts av från TV4, och under fredagen stod det även klart att alla program där han medverkar stoppas. Nu bryter Timell tystnaden. I en längre intervju med tidningen Expressen öppnar nu Timell upp sig – och erkänner tafsandet. I intervjun berättar Timell att han inte har fattat att han har gjort folk illa.–  Det blev en chock för mig. Jag måste revidera hela min approach, säger Timell till Expressen.Även de sexistiska, rasistiska och homofobiska skämten som Timell ska ha dragit erkänner han, och tycks inse att hans "språkbruk kanske lämpar sig lite mer för 1700-talet".Martin Timell. Bildkälla: Robin Haldert/TT Bild– Det är en sån skillnad på hur jag har uppfattat mig själv i den här branschen och hur verkligheten har varit. Jag har inte fattat att jag har gjort folk jävligt illa. Jag har inte fattat att mitt beteende har varit grovt föråldrat. Jag har inte haft några onda avsikter men jag har skött det jävligt klantigt. I bland har det varit plumpt, men så gör väl andra också. Men jag får tala för mig. Jag har inte fattat att det var så här jävla illa, säger Timell till Expressen.Timell berättar att han nu har talat med en terapeut som ska hjälpa honom.Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

2017-10-20-15:11:51

Coach Nebez: "John Guidetti har Sveriges hårdaste pannben"

Studio Allsvenskan, Nyheter24:s program om just precis: Allsvenskan.  Programmet leds idag av Marcus Birro, och i soffan hittar vi Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson och sportreportern Konrad Blomström.  I dagens avsnitt gästas vi av ingen mindre än Nebez Kurban eller "Coach Nebez" som han kallas. "Coach Nebez" är mest känd för att träna Sveriges största talanger och bästa fotbollsspelare. I programmet avslöjar han vad du måste göra för att bli en bra fotbollsspelare och vad du ska träna på.  Vi pratar också om Zlatan Ibrahimovics fysik, John Guidettis pannben, Nabil Bahouis snabbhet och Simon Tibblings talang.  Se hela avsnittet i spelaren ovan. Här kan du se tidigare avsnitt:  Avsnitt 29: "Malmö FF dominerar Allsvenskan – de är bäst på alla plan" Avsnitt 28: Felix Beijmo: "I mitt huvud är jag snabbare än Arjen Robben" Avsnitt 27: Adam Pinthorp: "Bara Olof Mellberg kan få nio tilläggsminuter" Avsnitt 26: Det är sjukt att Ken Sema går före Magnus Eriksson i landslaget Avsnitt 25: Marcus Birro: "Tifot är världsklass"  Avsnitt 24: "MFF är inte rädda för Djurgården och AIK" Avsnitt 23: Örebros Nahir Besara: "Mitt nya motto blev äta eller ätas" Avsnitt 22: "IFK Norrköping är ett sjunkande skepp" Avsnitt 21: "Tifona i derbyt höll världsklass" Avsnitt 20: "Djurgården har bara två derbyspelare i startelvan" Avsnitt 19: "AIK, Djurgården och Bajen kommer utmana Malmö" Avsnitt 18: "AIK-fansen börjar bli trötta på Norlings flum" Avsnitt 17: BP-stjärnan Kevin Kabran: "Vi har bättre spelare på alla positioner" Avsnitt 16: Jan Tauer: "Jag och Jones tänkte - vad fan håller de på med?" Avsnitt 15: "Obegripligt och oprofessionellt av Galatasaray" Avsnitt 14: Jan Tauer: "Jag och Jones tänkte - vad fan håller de på med?" Avsnitt 13: "Han är otroligt viktig för sitt lag - bäst i Allsvenskan" Avsnitt 12: Hammarby-Junior: "Vi har Skandinaviens bästa publik" Avsnitt 11: "Häckens Crespo Kamara: "Jag gör 700 sit-ups när jag har tråkigt" Avsnitt 10: "Örebros Michael Almebäck: "Vi fick inte äta ägg men sylt gick bra" Avsnitt 9: "Kim Källström platsar inte i vårens lag" Avsnitt 8: "Sirius Jesper Arvidsson: "Jag skrev på utan att fråga frugan" Avsnitt 7: "Kevin Walker om nya rollen, kärleken till Stockholm och matchen mot AFC" Avsnitt 6: "AFC-Stjärnan Omar Eddahri: "Özcan var min andra pappa" Avsnitt 5: "DIF-fansen tror på derbyspöket – inte Kim Källström" Avsnitt 4: "Bajen har äntligen fått en tränare som vet hur man vinner" Avsnitt 3: Sirius Josh Wicks om tuffa uppväxten: "Jag gjorde mycket dumt" Avsnitt 2: Våldet har flyttat in på de allsvenska läktarna igen Avsnitt 1: Därför är Jonas Eriksson den sämsta domaren i Allsvenskan just nu

2017-10-20-11:57:16

13 unga moderater: Efter #MeToo – inga fler våldtäktsmän får gå fria

Hashtaggen #MeToo har slagit ner som en bomb i de flestas sociala medier-flöden senaste dygnen.  Efter uppmärksammandet av övergrepp som drabbat, och begåtts av, offentliga personer har det uppstått en kraftig dominoeffekt där allt fler kvinnor väljer att berätta att de utsatts. Av kända förövare, eller okända.  Att politisera kring förövare tjänar dock ingenting till. En av de anklagade råkar vara en framstående vänsterdebattör och likaså har kvinnor i andra partier angett högt uppsatta personer i dessa som förövare. Vilken politisk färg förövaren har är helt ointressant, handlingen är alltid förkastlig. Att det däremot är så tyst från politiskt håll är beklämmande med tanke på i vilken stor utsträckning kvinnor utsätts.  Att samhället brister när det kommer till att kvinnor utsätts för övergrepp och sexualbrott leder i längden till två mycket allvarliga konsekvenser.  För det första, oförmågan att få dessa fall att leda till fällande domar, eller rättegångar överhuvudtaget. Detta skapar en situation där förövaren, istället för att dömas i domstol, kan komma att dömas av allmänheten och urvattnar i längden både rättssäkerheten och vår rättsstat.  För det andra så leder detta till att kvinnor inte ser värdet i att anmäla och därmed blir ett del av mörkertalet. Att bli utsatt för denna typen av brott stigmatiseras då ytterligare och skammen ökar för offret.  Att problemet uppmärksammas är bra. Men en hashtag är inte tillräckligt för att göra skillnad i verkligheten.  Vi i Moderata ungdomsförbundet vill därför peka på fyra konkreta förslag för att den som utsätts för sexuella övergrepp och ofredanden ska få en värdigare rättsprocess.  1. En samtyckeslagstiftning måste komma på plats. Det sänder en viktig signal till ett samhälle som fortfarande inte har förstått att kvinnors kroppar inte är allmän egendom utan något som tillhör och ägs av en själv.  Vi i MUF håller äganderätten högt. Det innebär givetvis att vi tror på principen om att man äger sin egen kropp och den är ingens att trakassera, förgripa eller bruka sexuellt våld på.  Istället för att fostra kvinnor i att göra motstånd och skrika nej, måste samhället lära killar att säkerställa att samtycke föreligger.  2. Anmälningsprocessen måste bli mer effektiv. Idag kan en anmälan om våldtäkt ofta ta flera månader att handlägga och den som anmält kan behöva vänta i månader bara på att bli hörd.  Samtidigt läggs allt för många förundersökningar ner. 2014 var riksgenomsnittet för andelen våldtäkter som leder till åtal endast 20,7 procent.  3. Ett oaktsamhetsrekvisit måste bli en del av svensk våldtäktslagstiftning. Idag krävs det att åklagaren kan bevisa att gärningsmannen hade uppsåt, alltså att denne hade för avsikt att våldta.  Med ett oaktsamhetsrekvisit under straffansvar skulle man dels, precis som med en samtyckeslag, komma närmare hur många fall faktiskt ser ut, men också kunna se fler fällande domar.  Nidbilden av sexuella övergrepp som våldsamma och fysiskt hotfulla kan inte speglas i lagstiftningen när det ofta handlar om psykiskt tvång eller ett tillstånd av hjälplöshet, där den juridiska gränsdragningen idag är svår.  I dagsläget frias gärningsmän för att man avfärdar särskilt utsatta situationer eller för lite aktivt motstånd för och från målsägande med att den tilltalade inte förstod att en sådan situation förelåg eller märkte av motståndet.  4. Kvinnor och flickor som faller offer för sexualbrott måste få mer likvärdig hjälp över hela landet. Idag finns det en enda akutmottagning för våldtagna på en enda plats i Sverige; Södersjukhuset i Stockholm.  En undersökning med läkare och personal som är specialiserade i denna typ av fall kan vara avgörande stödbevisning vid en anmälan. Att erbjudas terapisamtal när man upprättar en anmälan borde också vara en självklarhet.  För att detta ska ske måste fler upplysas om var man kan vända sig om man vill genomgå en undersökning efter ett sexuellt övergrepp och flera avdelningar på sjukhus över hela Sverige måste tillgodogöra sig den kompetensen.  Det räcker inte längre med hashtags och att jämställdhetsministern säger att män ska ta sitt ansvar.  Det är jättebra att vi för en diskussion, men den diskussion vi nu ser är inte helt olik den som utspelade sig 2013 under hashtaggen #mörkertalet, eller 2010 under #prataomdet.  Om det är något samhället är skyldig alla dessa modiga kvinnor som delar och berättar är det att faktiskt göra skillnad på riktigt och stärka de drabbades ställning i samhället och i rättsprocessen.  Att diskutera är alltid viktigt, men behovet av att faktiskt agera är nu större än någonsin. Både för jämställdheten och för att rättsstaten inte ska urholkas tillsammans med kvinnors rätt till sina egna kroppar. Helena Nanne, 2:e vice förbundsordförande MUF Ina Djurestål, Ordförande Moderata Studenter Sarah Ullmark, Ledamot Moderata studenters riksstyrelse Amanda Broberg, Ledamot Moderat skolungdoms rikskommitté Hanna Friberg, Ordförande MUF Göteborg Helena Antoni, Ordförande MUF Halland Ida Eriksson, Ordförande MUF Kronoberg  Alice Sigfridsson, Ordförande MUF Kalmar Amanda Thonander, 1:a vice ordförande MUF Västra Götaland västra Matilda Ekeblad, 1:a vice ordförande MUF Östergötland Selma Ophus, 1:a vice ordförande MUF Skaraborg  Linnea Ytterstene, 1:a vice ordförande MUF Västmanland Christine Ohlsson, 1:a vice ordförande MUF Skåne

2017-10-20-14:13:34