Här är frågorna flest svarar fel på när de skriver teoriprovet

Inom vilka områden har flest personer fel på teoriprovet? Det finns faktiskt två områden som du bör plugga lite extra på om det är så att du ska ta körkort. 

Vi pratade med Ylva Lundin som är kommunikationschef på Trafikverket Förarprov för att ta reda på hur det ligger till. 

Och det området som det råder de största kunskapsbristerna är inom trafikregler, alltså frågor om till exempel vägmärken, regler i trafiken och placering. 

Det området där det är näst största bristen är inom trafiksäkerhet, alltså hastighet och avstånd. 

– Vi ser att elever ofta är otillräckligt förberedda när de kommer till prov. Den låga kunskapen kan bero på att deras mål ofta är att klara provet med minsta möjliga marginal, berättar Lundin för Nyheter24 och fortsätter: 

– Att de har flest fel inom dessa områden beror på att det finns flest frågor här och en generellt låg kunskapsnivå ger störst utfall inom dessa områden.

Dessa frågor har flest fel på. Bildkälla: TT

Det var inte länge sedan som Nyheter24 rapporterade om att ett förslag lades fram i Storbritannien om att förbjuda unga förare att köra på kvällarna. Man ville inför ett "graduated driving licence", alltså ett graderat körkort för att begränsa personer i åldrarna 17-24 efter att de fått körkort. 

En provperiod för de som nyligen tagit körkort skulle kunna minska antalet unga personer som dör i bilolyckor, menade premiärminister Theresa May.

Det finns faktiskt liknande system i Australien, Nya Zeeland och USA. Där är det så att personer som nyss har tagit körkort inte får köra om kvällarna när det är mörkt eller ha med sig passagerare som är under 25 år om de inte övervakas. Här kan du läsa mer om det.

Det är faktiskt också så att färre lyckas med uppkörningen – här kan du läsa vilken stad i Sverige som är sämst

Vissa sjukdomar kan medföra att det inte är möjligt ta körkort. Om du vill läsa om vad som gälla kan du göra det härHade du klarat teoriprovet idag då? Här kan du ta reda på det! Eller undrar du om du har vad som krävs för att ta lastbilskörkort? Gör det här quizet och se efter!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Här är frågorna flest svarar fel på när de skriver teoriprovet

Publicerad: 2018-02-20 klockan 11:15

Fler nyheter från Nyheter24

22-åring häktad i Göteborg – misstänks ha förberett terrorbrott

Under torsdagsnatten gjorde polisen flera tillslag i västra Sverige. Tillslagen gjordes bland annat i Lilla Edets och Ale kommun och gällde misstänkta terrorkopplingar, enligt SVT.  I samband med tillslagen förhördes flera personer, och en 22-årig man anhölls. Idag har häktningsförhandlingar hållts i Göteborg Misstänks på sannolika skäl  Mannen har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för stämpling till terroristbrott och grovt vapenbrott.  Brotten han misstänks för ger minst två års fängelse. Mannens advokat, Michael Hansson, meddelar att mannen nekar till brotten och förhandlingarna kommer att fortsätta bakom stängda dörrar. Den misstänkte mannen är inte tidigare dömd för något brott. Tipset kom från ett annat land Säkerhetspolisens chef Klas Friberg berättade igår att Säpo arbetat i minst tre veckor med ärendet.   – Vi har jobbat i en så kallad särskild händelse mot det här tipset som vi har bedömt som allvarligt, säger Klas Friberg i en intervju med TT. Tipset som satte igång räden kom från ett annat land, enligt Friberg.  – Vi har fått information från ett annat land, det är det som har satt oss på spåret här, sade han till TT.  Kopplingar till internationell terrorism Säpo har tidigare meddelat att ärendet är kopplat till internationell terrorism, men det är fortfarande oklart när eller på vilken plats det misstänkta terrorbrottet skulle ske, enligt SVT. 

2018-12-14-15:04:23

Nu blir det totalt rökförbud i lägenheter över hela landet

2019 kommer att vara ett riktigt tufft år för landets rökare. Från och med den 1 juli kommer det inte längre gå att sitta på en uteservering och spill the tea om helgens bravader, medan man kedjeröker fem cigg.  För efter den första, kommer det nämligen råda rökförbud på alla uteserveringar i landet. Men inte nog med det. Rökförbudet kommer att råda på tågperronger, lekplatser, busshållplatser och idrottsplatser.  Rökförbud i 27 000 svenska lägenheter Lagändringen är en del av ett större mål, som är att Sverige ska vara rökritt 2025. Några som bestämde sig för att haka på rökförbudsvågen var en av landets största hyresvärdar Poseidon. Den 1 december meddelade de att de nu infört rökförbud för samtliga hyresgäster  – i alla deras 27 000 lägenheter, vilket du kan läsa om här. Och nu blir det rökförbud i ännu fler svenska bostäder, då det nu är fler bostadsbolag som hakar på förbudet.  Denna gång är det Wallenstam som har fastigheter utspritt på flera håll i landet. Nästa år kommer förbudet att beröra 800 av bolagets bostäder.  Förbjudet – till och med vid lägenhetens uteplatser Bostadsbolaget, som har fastigheter i Stockholm, Göteborg och Uppsala, ansluter sig därmed till en liten men växande skara bostadsbolag som har rökfria fastigheter. Bara nästa år handlar det om fler än 800 bostäder hos Wallenstam.   Personer som bor i Wallenstams bostäder måste enligt avtal ”medverka till ett rökfritt boende”. I praktiken innebär det att de inte får röka i lägenheten, på balkongen eller ens vid uteplatser tillhörande lägenheten.  Den som struntar i dessa regler kan i bästa fall få en tillsägning, i värsta fall förlora sin lägenhet.  – Eftersom vi har avtalat om att man inte ska röka kan man i värsta fall bli uppsagd, säger företagets kommunikationsdirektör Elisabeth Vansvik till Hem & Hyra.  7 av 10 positiva till rökförbud En undersökning från Skop visade nyligen att sju av tio hyresgäster är positiva till ett rökförbud.Och det är kanske inte så konstigt, för andelen svenskar som röker har minskat drastiskt sedan 80-talet. Då rökte cirka 27 procent av befolkningen regelbundet, medan bara elva procent gör det idag, enligt Hem & Hyra.  Här kan du läsa mer om rökförbudet som sätts i verket i sommar. 

2018-12-14-09:48:19

Tim "Avicii" Berglings hemliga gravplats: Avskydde att vara ensam

Det var fredag den 20 april 2018 som Tim "Avicii" Bergling hittades död i Omans huvudstad Muskat där han befann sig på semester.  Nyheten om den svenska stjärnans död kom som en chock, och miljontals fans världen över sörjer stjärnan än idag.I juni begravdes Bergling på Skogskyrkogården i Stockholm. Där vilar även skådespelaren Greta Garbo, komikern Hans Alfredsson och fotbollsspelaren Lennart "Nacka" Skoglund. Skogskyrkogården i Stockholm. Bildkälla: Helena Landstedt/TT Bild Under ceremonin så fanns Tims närmsta familj och vänner. Den amerikanska nattklubbsägaren och entreprenören Jesse Waits var en av de som närvarade, och på sin Instagram la han ut en bild på det begravningsblad som gästerna fick på plats. Det blad som gästerna fick på Tim "Avicii" Berglings begravning. Bildkälla: Instagram/jessecwaits Huruvida det blev så att Tim fick sin sista vila på Skogskyrkogården är höljt i dunkel. Enligt Stoppa Pressarna så ligger åtta släktingar till Tim begravda vid den familjegrav på Skogskyrkogården som funnits i släktens ägo sedan år 1944.Enligt Stoppa Pressarna finns ännu ingen gravsten för Tim Bergling. Inget nytt gräs är heller planterat – något som borde ha gjorts om en urna hade grävts ner. Tim "Avicii" Bergling blev 28 år. Bildkälla: Amy Sussman/AP/TT Bild En källa avslöjar nu för Stoppa Pressarna att den verkliga begravningsplatsen kommer att förbli hemlig.– Kanske har de strött honom för vinden, men det är tveksamt. Jag tror snarare att urnan står i tryggt förvar hemma hos mamma Anki och pappa Klas eftersom Tim avskydde att vara ensam, berättar källan för Stoppa Pressarna.Här kan du läsa mer om Tim "Avicii" Bergling:  Känsloladdat tal av Aviciis pappa under minnesstunden Ash Pournori: "Det var problemet mellan oss"Tim "Avicii" Berglings lyxhus sålt för 158 miljoner kronorFamiljens fina hyllning till Tim "Avicii" Bergling

2018-12-14-13:18:59

Kjell under shoppingrundan på Ullared: "Jag går ner här på porr"

I programserien "Ullared" har vi under flera år fått följa med shoppingsugna besökare in i varuhuset. Människor från hela Sverige har vallfärdat till det 77 000 kvadratmeter stora varuhuset för att fynda allt från kläder till elektronik.  Snart nalkas det jul och då måste julklapparna inköpas. I kvällens avsnitt av "Ullared – Julen är här" får vi följa med livsnjutaren Kjell på en shoppingrunda. När han ska köpa julklappar till sin fru Rose-Marie går han ner mot underklädesavdelningen. – Jag går ner här på porr, säger Kjell medan han går ner mot damernas underkläder. Kameramannen som följer med frågar om han hörde rätt. – Jag kallar det för porravdelningen, menar han samtidigt som han flinar. När Kjell kommer fram till damerans underklädersavdelning – eller porravdelningen som det också tydligen heter – så går han igenom utbudet och tar på några trosor. – Det är så ju att om sexlivet ska fungera, då gäller det att ha något riktigt, tycker Kjell. Han fortsätter.. – Det får inte vara något slentriant, menar han. Ullared har sänts sedan starten 2009. Bildkälla: ANDERS WIKLUND/TT Kameramannen är fortfarande tagen av stunden och försöker hålla med. Samtidigt frågar han om de ska lyxa till det lite extra under juletider. – Ja det ska va. Tofsar och skit och sånt, säger Kjell. Kameramannen vet inte vad han ska säga och spelar med.  – Mm, hahahah, mm. Det ska vara något som man ser igenom, menar Kjell. Mannen med kameran tycker att det här blir ju en present till honom också. Kjell håller med samtidigt som han garvar. När Kjell är klar med shoppingen går han iväg för att möta upp frun Rose-Marie. – Det är monkeybusiness!, säger Kjell i ett skratt. Se klippet ovan när Kjell går igenom "porravdelningen"! Missa inte all dramatik i "Ullared - Julen är här" som sänds varje torsdag kl 21:00 på Kanal 5 och Dplay!

2018-12-13-13:42:33

19 julklappar till farmor – som hon kommer att älska

"Nej men inte ska väl jag! Jag önskar mig bara snälla barnbarn" är något du retsamt kan få till svar när ni pratar julklappar. Men vill du ändå köpa henne något fint? Då är den här artikeln för dig.  1. Glas i fin presentkartong Dessa kommer från det danska märket Holmegaard – och man får alltså sju olika glas i en presentkartong. Du hittar dem här för 299:- 2. Knivar från Global Grymma köksknivar gör matlagningen mycket roligare – alltså perfekt om hon älskar att laga mat. Global är kända för sina bra knivar – och de här kostar bara 1 795:- 3. Unna henne en massagekudde Alla har väl ont i nacke eller rygg någon gång, och om inte annat så är det ju nice med massage. Den här massagekudden kan klickas hem för bara 399:- 4. Powerbank Lite batteri på mobilen är inte kul – därför är en powerbank ett superbra köp. Denna kostar bara 159:- just nu. 5. Vattenglas Snygga glas kan förändra något så vardagligt som ens vattendrickande. Spana in dem här för 149:- 6. Lyxig tvål En bra och snäll tvål är något som alla vill ha, den här från L:A BRUKET är väldigt populär och blir din här. Det vi menar med bra är att den doftar gott och bara innehåller snälla ingredienser.  7. Handdukar från Lexington Ett nytt set med handdukar från Lexington. Lyx, lyx, lyx som allas vår favorit TV-mormor skulle säga. Här finns setet att köpa i olika färger för endast 125:- 8. Trendiga kaffekoppar från Rörstrand Ge bort stilrena koppar från Rörstrand. De finns i olika färger och kostar 118 kronor här. 9. Morgonrock I mjuk velourkvalité blir den här morgonrocken hur mysig som helst. Du hittar den här för  209:-   10. Stor väska En stor väska som denna är bra för många tillfällen. Den här fina väskan blir din för 249:-  11. Lyxig sittpuff Sittpuffar är en enkel möbel som numera har en plats i allas hem – den här är på rea just nu, och finns i hela sju olika färger och tyger. Spana in den här för bara 1 439:- 12. Gjutjärnsgryta Många önskar sig en eller flera gjutjärnsgrytor i julklapp. Den här kan klickas hemför  549:- 13. Moccamaster Alla förtjänar en god kopp kaffe. Den här populära Moccamastern kostar bara  1 490:- just nu. 14. Clutch från designern Malene Birger Den här fina lilla clutchen är perfekt för smink eller andra nödvändigheter. Den är nedsatt till 499:- här. 15. Robotdammsugare Skona din farmor eller mormors rygg. Underlätta städningen med en robotdammsugare! Denna kan du klicka hem nedsatt till 1 990:- 16. Take away-mugg Att ha varmt kaffe eller te är verkligen tacksamt nu under de kyliga årstiderna. Det här blir alltså en bra liten present! Välj hennes favoritfärg. Du hittar dem här i olika färger för bara 99:- 17. Glas från Kosta Boda Dukningen blir extra fin med de här coola glasen! De kostar 159:- för två glas här. Snyggt tryck i olika versioner.  18. Ett enkelt presentset Den här fina lådan innehåller duschgel, kroppsskrubb, kroppskräm och handtvål. Här hittar du setet till bäst pris. 19. Fin vattenkokare från SMEG Lyft hennes kök med en vattenkokare från det kända märket. Dessa från SMEG är sjukt stilrena och finns just nu nedsatta här för 999:-  Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter! Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

2018-12-14-14:46:32

Här är superdealsen för dig som älskar teknik - spara tusenlappar

Har du ännu inte köpt alla julklappar? Eller går du på jakt efter något till dig själv? Hur som helst listar vi här några teknikprylar som är nedsatta i pris och andra pangerbjudanden från Telenor som till exempel en kraftigt rabatterad iPhone X. Huawei P20 Pro Om lång batteritid och en grym kamera är viktigt för dig så rekommenderar vi Huawei P20 Pro som har hela 40 megapixlar. Spara 1 200 kronor här.  Huawei Mate 20 Pro Njut av lång batteritid och en mästerlig kamera även med denna lur från Huawei. Mate 20 Pro har tre kameror på baksidan och är grym både på närbilder och landskapsbilder. Just nu får du även en trådlös högtalare från Harman Kardan till ett värde av 4 490 kronor + 1 200 kronor rabatt på mobilen när du byter in din gamla.Samsung Galaxy S9+ Denna mobil kan du använda som en dator om du kopplar in tangentbord och mus. Den är grymt snabb och du kan få upp till 468 GB minne. Här kan du spara 1 200 kronor på mobilen och du får även en surfplatta värd 1 990 kronor på köpet.  iPhone X En iPhone X kan till exempel bli din för ett billigare pris. Om du byter in din gamla telefon kan du alltså få den för endast 629 kronor i månaden.  iFrogz Wireless Earbuds - nedsatt med 33 procent Grymma hörlurar som är perfekta för dig som tröttnat på sladdar. De kostar endast 199 kronor just nu och passar perfekt för dig som lever med dina hörlurar.  OnePlus 6T I detta julerbjudande får du trådlösa hörlurar från Bullets Wireless, värda 765 kronor, på köpet med denna OnePlus 6T. Betala från 219 kronor i månaden, ta del av dealen här. Samsung Galaxy S9 Eller vad sägs om den populära Samsung Galaxy S9? Där får du även med en surfplatta värde 1 900 kronor på köpet. Plus att du sparar 1 200 kronor alltså.

2018-12-14-11:57:19

Nu lanseras "Tinder" för hemlösa katter

Dejtingappen Tinder har under de senaste åren blivit en populär applikation för kärlekstörstande singlar. Nu hakar Svealand Djurförsäkring på trenden och lanserar en liknade tjänst för hemlösa katter. Tusentals katter har inget hem I dag finns det ungefär 100 olika katthem och jourverksamheter i Sverige som tar emot hemlösa katter och försöker att hitta adoptörer till dessa. Men antalet katter som saknar ett hem är alldeles för många. Bara i år har de fått säga nej till tusentals katter eftersom för få av dem adopteras, skriver Svealand Djurförsäkring i ett pressmeddelande.  Ska samla alla hemlösa katter på samma plats För att göra det möjligt för fler katter att få ett hem, lanseras nu den nya tjänsten "Kattis". Tanken med tjänsten är att landets alla hemlösa katter ska finnas på en och samma plats. På så sätt ska det bli lättare för personer som vill adoptera en katt och katthemmen att hitta varandra.  – Kattis är ungefär som ett "Tinder" för hemlösa katter. Man swipear fram bland katterna och när man hittat en katt som man gillar kan man kontakta katthemmet i fråga, säger Henrik Harej, marknadschef på Sveland Djurförsäkringar i pressmeddelandet.  Med tjänsten vill man också att fler ska få upp ögonen för att bli ny ägare till de hemlösa katterna.  – Genom att digitalisera kattletandet på ett bättre sätt så tror vi att vi kan locka fler till att adoptera en hemlös katt, avslutar Henrik.  I dagsläget finns tjänsten på kattis.net, men tanken är att den ska komma ut som app till iPhone och Android.  Nyheter24 har tidigare skrivit om varför du bör skaffa en katt. Det kan du läsa mer om här!

2018-12-13-20:44:43

Nu berättar Frida i "Bonde söker fru" om sin nya pojkvän

Det var i onsdags som tittarna fick veta vad som egentligen hände mellan mjölkbonden Simon Ohlsson, 26, och brevskrivaren Frida, 21. Kärleken spirade mellan Simon och Frida, och de skulle åka iväg på en romantisk resa till Rhodos.– Jag fick honom. Jag fick min Simon, sa Frida i "Bonde söker fru". Allt verkade frid och fröjd. Men när det var dags för avresan så dök inte Frida upp. Simon försökte förgäves nå henne. Han lämnades helt kallsinnigt på flygplatsen utan någon förklaring. Han åkte på resan själv, men fick sedan sällskap av sin vän Per.Simon och Frida verkade riktigt kära i "Bonde söker fru". Men Fridas känslor svalnade. Bildkälla: TV4– Jag lever min mardröm nu. Det var ju det här jag inte ville skulle hända. Jag ville ju inte bli själv. Det känns jävligt tungt just nu, sa Simon i "Bonde söker fru".Den charmiga bonden berättade att han kände sig krossad och att han inte vågade tro på kärleken igen.Några dagar in i resan på Rhodos så hörde Frida slutligen av sig. Hon berättade då för Simon att hennes känslor för honom inte fanns kvar.Simon i "Bonde söker fru" fick åka själv till Rhodos. Bildkälla: TV4"Kärleken i mitt liv"På sociala medier har det under en tid ryktats om att Frida har träffat en ny kille, och på Facebook la hon ut en bild som visade henne och den nya pojkvännen. I en intervju med Aftonbladet så berättade Frida om sin nya kärlek. – Jag har hittat kärleken i mitt liv. Det hände ganska så nyligen. Det är ganska så nytt fortfarande. Vi har känt varandra ett bra tag, vi har varit kompisar länge, men sen utvecklades det till något mer, sa Frida till Aftonbladet. Frida från "Bonde söker fru" har nu gått vidare. Bildkälla: TV4Men många "Bonde"-fans har haft svårt att kontrollera sin ilska. Det fick programledaren Linda Lindorff, 46, att gå ut med en uppmaning där hon vädjade till tittarna att "andas" innan de smattrade iväg elaka kommentarer till Frida. Hatstormen mot Frida har tvingat henne att göra alla sina konton på sociala medier privata. Även Fridas pojkvän har drabbats av drevet, så han har också gjort alla sina sociala medier privata. – Folk är jättearga på mig. Men problemet är att de ser bara det som sker i tv. De ser genom en tv-ruta, och inte allt som har hänt bakom kamerorna. Det enda de vet är det de ser, sen så vet de ingenting annat, säger Frida till Aftonbladet.

2018-12-14-11:47:31

19 fina julklappar till mormor – som hon önskar sig

"Nej men inte ska väl jag! Jag önskar mig bara snälla barnbarn" är något du retsamt kan få till svar när ni pratar julklappar. Men vill du ändå köpa henne något fint? Då är den här artikeln för dig. 1. Glas i fin presentkartong Dessa kommer från det danska märket Holmegaard – och man får alltså sju olika glas i en presentkartong. Du hittar dem här för 299:-2. Knivar från Global Grymma köksknivar gör matlagningen mycket roligare – alltså perfekt om hon älskar att laga mat. Global är kända för sina bra knivar – och de här kostar bara 1 795:-3. Unna henne en massagekudde Alla har väl ont i nacke eller rygg någon gång, och om inte annat så är det ju nice med massage. Den här massagekudden kan klickas hem för bara 399:-4. Powerbank Lite batteri på mobilen är inte kul – därför är en powerbank ett superbra köp. Denna kostar bara 159:- just nu.5. Vattenglas Snygga glas kan förändra något så vardagligt som ens vattendrickande. Spana in dem här för 149:-6. Lyxig tvål En bra och snäll tvål är något som alla vill ha, den här från L:A BRUKET är väldigt populär och blir din här. Det vi menar med bra är att den doftar gott och bara innehåller snälla ingredienser. 7. Handdukar från Lexington Ett nytt set med handdukar från Lexington. Lyx, lyx, lyx som allas vår favorit TV-mormor skulle säga. Här finns setet att köpa i olika färger för endast 125:-8. Trendiga kaffekoppar från Rörstrand Ge bort stilrena koppar från Rörstrand. De finns i olika färger och kostar 118 kronor här.9. MorgonrockI mjuk velourkvalité blir den här morgonrocken hur mysig som helst. Du hittar den här för 10. Stor väska En stor väska som denna är bra för många tillfällen. Den här fina väskan blir din för 249:- 11. Lyxig sittpuff Sittpuffar är en enkel möbel som numera har en plats i allas hem – den här är på rea just nu, och finns i hela sju olika färger och tyger. Spana in den här för bara 1 439:-12. GjutjärnsgrytaMånga önskar sig en eller flera gjutjärnsgrytor i julklapp. Den här kan klickas hem för13. MoccamasterAlla förtjänar en god kopp kaffe. Den här populära Moccamastern kostar bara just nu.14. Clutch från designern Malene Birger Den här fina lilla clutchen är perfekt för smink eller andra nödvändigheter. Den är nedsatt till 499:- här.15. Robotdammsugare Skona din farmor eller mormors rygg. Underlätta städningen med en robotdammsugare! Denna kan du klicka hem nedsatt till 1 990:-16. Take away-mugg Att ha varmt kaffe eller te är verkligen tacksamt nu under de kyliga årstiderna. Det här blir alltså en bra liten present! Välj hennes favoritfärg. Du hittar dem här i olika färger för bara 99:-17. Glas från Kosta Boda Dukningen blir extra fin med de här coola glasen! De kostar 159:- för två glas här. Snyggt tryck i olika versioner. 18. Ett enkelt presentset Den här fina lådan innehåller duschgel, kroppsskrubb, kroppskräm och handtvål. Här hittar du setet till bäst pris.19. Fin vattenkokare från SMEG Lyft hennes kök med en vattenkokare från det kända märket. Dessa från SMEG är sjukt stilrena och finns just nu nedsatta här för 999:-  Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter! Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

2018-12-14-10:12:14

Testa dig: Hur mycket kan du om iPhone?

  

2018-12-13-11:33:31