Här är de sjukt oväntade knepen för att sova i värmen

I Sverige råder nu en riktig sommarvärme med höga temperaturer, på många platser över 30 grader. Detta kan göra att många lämnas sömnlösa. Det mest effektiva sättet att få ner temperaturen i sovrummet kan ju givetvis vara att ha någon typ av nedkylningsanläggning eller fläkt.  

Men för den som har svårt att sova i värmen finns det andra tricks. Ett gammalt klassiskt husmorstips är att "dricka varmt, när det är varmt" kan låta orimligt när solen lyser starkt. Men det finns faktiskt en logisk förklaring att värma upp kroppen fast det är varmt, i synnerhet om man har svårt att sova, skriver SVT.

– Det kanske låter konstigt, men man kan testa att ta en varm dusch innan man lägger sig, säger Christian Benedict, docent i neurovetenskap och sömnforskare vid Uppsala universitet, till SVT. 

Läs också: Experten varnar: Därför ska du inte sova i ett svalt sovrum

Det är nämligen så att en varm dusch hjälper kroppens olika kärl att öppna sig i händerna och fötterna för att släppa ut värmen. 

– När vi sover minskar kroppen vår kärntemperatur och det gör vi främst genom att släppa ut värme från händerna och fötterna, säger Christian Benedict.

Men är det riktigt varmt i sovrummet kan det bli svårt för kroppen att släppa på värmen. 

– Det skulle även fungera att hålla händerna under varmt vatten i tio minuter. Det skickar sedan en signal till hjärnan att det är dags att få ner kroppstemperaturen, säger Christian Benedict.

Många sover dåligt som resultat av de heta sommarmånaderna. Bildkälla: Unsplash

Öppna fönster, vattenballonger och sömnklocka

Ett klassiskt knep för att få det svalt och skönt i sovrummet är att öppna fönstren och vädra ut. Men när luften är så pass varm som den är nu krävs det lite planering förklarar Christian: 

– Se då till att hålla alla fönster stängda och dra för gardinerna under dagen, på så sätt värms inte lägenheten upp. Då kan man i stället öppna på kvällen och få in ny, och lite svalare, luft.

Men knepen slutar inte där, du kan också fylla en ballong eller vattenflaskor med vatten och ställa i kylen eller frysen, sedan lägga de under täcket när det är sängdags. De bästa tipset sömnforskare har är att utsätta sig för mycket ljus under dagen och framförallt under morgontimmarna.

– Stark ljusexponering sätter i gång en inre sömnklocka, som ett timglas. Efter 13-14 timmar känner man en jättestark trötthet – lagom till kvällen, säger Christian till SVT. 

Men att sova med ett öppet fönster kan också innebära risker, här kan du läsa allt om varför du inte bör sova med öppet fönster. 

Läs hela nyheten:
Här är de sjukt oväntade knepen för att sova i värmen

Publicerad: 2018-07-18 klockan 15:11

Fler nyheter från Nyheter24

Kathrine, 40, hörde en demonliknande röst – fick allt på film

Okej, trodde man inte på spöken innan så kanske man gör det nu? För vad kan det annars vara för demonliknande röst som spelas i filmen? Ingen vet. Det var en mamma som filmat i en korridor på sjukhuset Royal Devon & Exeter Hospital i Storbritannien. Men hon verkar ju inte vara helt ensam?  Fel entré Katherine hade varit tvungen att ta sin dotter till sjukhus och de gick in i helt fel entré. Men eftersom hon älskar skumma grejer så fortsatte de i samma riktning som de börjat. Väldigt modigt! Den lite märkliga entrén blev också anledningen till att hon börjar filma. För att föreviga ett lite läskigt tillfälle i livet. För om något läskigt händer så vill man nog ha det på film? Mamman Katherine Lawrence, 40, fångade upp det märkliga och nästan onda ljudet när hon filmade med sin mobil. Det var bara hon och hennes två-åriga dotter där, rapporterar Devon Live. Och inte låter varken hon eller dottern som rösten i videon? Dödstyst i korridoren De var helt ensamma och det var dödstyst i korridoren. Precis i början av videon kan man verkligen höra en märkligt stämma som tar sig ton. Det är ju nästan så att håret reser sig på armarna. Hon delade klippet på sin Facebook med detsamma och det är många som har reagerat. Inte så konstigt, är det en demon eller inte? En person som kommenterat på hennes Facebook-inlägg skriver "Jag skulle springa därifrån". Ja, det kan man ju förstå, vem hade inte? Se hela videon För att höra rösten och se hela videon, se spelaren ovan. Om du vågar. Nyheter24 har tidigare skrivit om ett kusligt besök hos Izabelle och Tina. Det var under en live-video som riktigt märkliga saker började hända runt omkring. Är det ett bevis på att spöken finns? Här kan du läsa och se mer om det.

2018-10-16-21:09:51

Winamp återupplivas – 90-talet möter 2000-talet

1997, det är riktigt längesen. Visst kan det ha hänt mycket det året, men något riktigt häftigt var att Winamp lanserades. Winamp? Vad är det?Jo, Winamp är en gratis mediaspelare, något som man för längesen skulle kunna jämföra med exempelvis dagens QuickTime-player som många har på sin dator. Men redan då, 1997, kunde man faktiskt i princip spela upp det mesta i programmet. Men nu ska alltså Winamp återupplivas!Vad innebär det?Det ska återupplivas under 2019, som en ny mobilapp för allt ljud som du nu än önskar. Men också kommer det att finnas som ett uppdaterat desktop-program. Du kommer alltså kunna använda dig av Winamp på både din dator och mobil, så var det ju inte riktigt 1997.Men senaste uppdateringen som Winamp kommit med var 2013, inte riktigt igår om man säger så. Men det är i alla fall inte på grund av användarskaran. För ska man tro Winamps ägare Radionomy så är det flera miljoner användare, rapporterar M3.Undra vilka de är? Oavsett vilka det nu än är så kommer de i alla fall bli glada. För nu äntligen, under år 2019, kommer det äntligen en uppdatering. Första uppdateringen sedan 2013.MobilappNästa vecka kommer den allra första uppdateringen, men det är mest buggfixar. Men den stora bomben släpps alltså nästa år, när Winamp kommer som en mobilapp, enligt M3.Som förr i tiden är tanken att den ska kunna spela upp det mesta från internets värld. Och då pratar vi egna filer, mp3-filer, internetradiostationer och musikstreamingtjänster. Men hör och häpna, även poddar kommer kunna spelas upp i appen. Fanns ens poddar 1997?Hela idén är att allt det ljud som vi lyssnar på ska kunna sökas upp från en enda app. Kommer det kunna konkurrera med exempelvis Spotify? Det vet bara framtiden.Något annat som verkligen tog internet med storm är den försvunna bilen. Nyheter24 har tidigare rapporterat om det, som du kan läsa mer om här. Kan du se den?

2018-10-16-19:07:47

Influensan är här – så undviker du att bli smittad

Det är en ruggig tid vi har framför oss med mycket kyla och grått väder. Vissa kan ju uppskatta när det blir lite kallare ute. Men något som kanske inte någon uppskattar är den ökända influensan. Usch och fy. Vi vet att influensa kan få en att må väldigt dåligt. Det jobbiga är också att det orsakas av virus, så ett av de bästa botemedlen, om man blivit sjuk, är faktiskt att vila. Influensa smittar på fler sätt än vad man kan tro. Det är faktiskt lite obehagligt. Här kan du läsa mer om det. Så vad är egentligen influensa och hur skyddar vi oss egentligen från viruset? Det finns faktiskt några enkla knep som du kan tillämpa. Säsongsinfluensa Influensa får man av virus som faktiskt kommer till Sverige varje år. Så att undvika själva viruset helt verkar inte gå? Men att bli smittad går att undvika, tur det.  Man kan också kalla det för säsongsinfluensa, men vanligaste tiden att bli smittad är vinterhalvåret. Och hur man märker att det är just influensa är ganska lätt. Influensa för nämligen med sig många symptom.  Symptom Halsont och hosta exempelvis kan ju bero på många saker. Men det är faktiskt bara två av symptomen man får av influensa. Sen har vi andra vanligheter som plötslig hög feber, huvudvärk, muskelvärk och till och med röda ömmande ögon. Det låter ju inte så trevligt och kanske något man verkligen inte vill råka ut för? Nej vi tror nog att man helst slipper det. Hur du minskar risken att bli smittad? Har du möjlighet så använd handsprit. Ha gärna med dig en hela tiden, så att du ständigt är redo.Oavsett hur "ren du än är" så bör du undvika att händerna rör vid ögon, näsa och mun.Är någon i din omgivning sjuk? Undvik nära kontakt med den personen, hur jobbigt det än må vara. Men det absolut viktigaste: Tvätta händerna ofta. Inte bara med vatten, utan använd tvål också. Och vi påminner igen, glöm inte handspriten! Smitta inte En annan grej som inte är särskilt schysst är ju att smitta någon annan. För om dagen kommer, då viruset bryter ut, trots att du följt alla tips och råd. Ja, då är det ju tyvärr redan försent.  Hur du undviker att föra smittan vidare? Samma gäller här som att undvika att bli smittad. Tvätta händerna riktigt noggrant, det är verkligen a och o.Handsprit är riktigt bra i det här läget också.Hostan och nysningarna kan vara fruktansvärt jobbiga, men försök håll dem i armvecket. Tycker man det är äckligt kan man ha en näsduk eller liknande, men då är det viktigt att du slänger den sen.Stanna hemma! Varken jobbet eller skolan vill ha influensa. Så länge du har feber och känner dig dålig är det bara att ligga inne i sängen och vila.  Nyheter24 har tidigare skrivit om att någon som faktiskt kan göra dig sjuk är din chef, som du kan läsa mer om här. Men då handlar det ju kanske inte riktigt om influensa. Källa: Vårdguiden

2018-10-16-14:21:45

Idag har Bästa dieten premiär – här är allt du behöver veta

Ikväll har programmet Bästa dieten premiär i SVT1. I serien får vi följa fyra svenska par som ska testa varsin diet under en månads tid. Serien sänds i tre delar.  Paren vet på förhand inte vilken diet de ska prova och kommer få hjälp av varsin inspiratör för att klara av att hålla dieten.  Deras framsteg och motgångar kommer att övervakas av forskare, och vid periodens slut kommer deras kroppsliga och själsliga förändringar att avgöra vilken som är den bästa dieten.  Paren Anna och Navid försöker få livspusslet med två barn, heltidsjobb och egen träning att gå ihop. De väljer ofta skräpmat och sötsaker för att hinna, men letar efter ett nyttigare sätt att äta för sig själva och barnen. Navid och Anna. Bildkälla: SVT Kattis och Daniel är livsnjutarna som insett att livet inte är oändligt. De vill hitta en väg att förena goda middagar med vin och avkoppling med en stramare diet, som kan förbättra hälsan på lång sikt och ge dem fler goda år tillsammans. Kattis och Daniel. Bildkälla: SVT Rasmus och Margareta är det urbana paret som funderar kring hur man äter bäst för sig själv och för samhället. De funderar kring miljö och hållbarhet, men oroar sig också för de nya förrädiska sambokilona. Så varför inte prova en diet? Rasmus och Margareta. Bildkälla: SVT Pappalediga Max och hans fru Katarina är så trötta efter alla vaknätter att de ofta faller för olika frestelser. Pacman kallar Katarina fenomenet när man äter allt som kommer i ens väg: kebab, lakrits eller goda bakelser. Nu vill de bli piggare och lära sig laga god mat.  Max och Katarina. Bildkälla: SVT Dieterna som de ska prova LCHF  Bokstäverna står för low carb high fat, man ska alltså äta lite kolhydrater och mycket fett. Fettet som gäller i den här dieten är smör, fet grädde och naturligt fett från proteinkällor som kött och fisk. Man undviker också allt socker.  5:2 Den här dieten innebär att man äter som vanligt fem av veckans sju dagar och fastar två av dem. På fastedagarna får man äta 500 kalorier. Man får välja vilka dagar man vill men dagarna får inte ligga i direkt följd efter varandra. På de vanliga dagarna ska man äta normalt, men inte frossa i onyttigheter.  Vegan Att äta veganskt innebär att man helt avstår från animaliska produkter. Detta innefattar givetvis allt kött och all fisk. Men också produkter som kommer från djur som ägg, mjölkprodukter, honung och så vidare. Veganer brukar inte heller klä sig i kläder som är tillverkade av djur, som skinn och ull.   Livsmedelsverkets rekommendationer Livsmedelsverket rekommenderar att man ska äta enligt den klassiska tallriksmodellen. Det finns nu två modeller, en för den som rör på sig lite mer och en för den som rör på sig lite mindre. Rör man sig mindre ska man fylla tallriken med mer grönsaker.  Tallriksmodellen. Bildkälla: Livsmedelsverket Den gröna delen är avsedd för grönsaker och rotfrukter, delen som är orange är avsedd frö kolhydrater i form av exempelvis pasta eller ris. Den blå delen är avsedd för kött, fisk eller baljväxter.  Se ett klipp från programmet Bästa dieten i spelaren ovan.  Bästa dieten sänds tisdagar 21.00 på SVT1. 

2018-10-16-11:59:01

Här är presenterna som alla 18-åriga killar vill ha

18 år. Vilken ålder. Man har hela världens framför sig och man får äntligen stiga in i dem där där husen där det står pub på. Men den här artikeln är inte till för dig som fyllt 18 år - utan för dig som febrilt letar efter en present till en galen 18-åring. 1. Twist pong 18-åringen har säkert tröttnat på beer pong och vill ha något nytt spel. Twist Pong är det nya roliga spelet och är en twist på klassiska beer pong. När bollen hamnar i din mugg ska du snurra pilen och göra det som står – det kan vara allt ifrån att byta muggar med motspelaren till att dricka dubbelt eller göra ett trick. Spelet finns att köpa här.2. Liten kyl Vilken 18-åring drömmer inte om en liten kyl som han kan ha i sitt rum? Här kan du hitta den. 3. Frysbart glas Glas som klarar av att läggas i frysen och få en sån där drömmig frostig look är en perfekt present till en 18-åring. Ett glas kostar 69 kronor!4. Coca-cola minikyl Älskar han Coca Cola? Då är denna present perfekt. Här finns den att köpa!5. Polaroidkamera Låt han minnas sin 18-årsdag med hjälp av en polaroidkamera. Den finns i flera färger och du hittar den här.  6. Rakförkläde Antingen en ironisk eller en uppskattad present till en ung grabb. Här hittar du det fiffiga förklädet som ser till att håret inte faller ner på marken eller handfatet. 7. Drinkroulette Enkla regler: den som har numret som kulan stannar på måste ta drickan. Här hittar du spelet och är ett riktigt roligt spel som han kommer uppskatta. 8. Uppblåsbar minidockaKan du föreställa dig minen på din son eller din polare när han öppnar upp den här presenten? Då blir det skämskudde direkt! 9. En riktigt bra öltapp En grym öltapp som inte bara är snygg, den ser till att ölen smakar som bäst tack vara dess teknik. Här kan du spana in öltappen ytterligare. 10. Öl-duschdraperi En perfekt present till 18-åringen som snart ska flytta ut. Han kommer garanterat uppskatta presenten och du hittar den här. 11. Ge bort en cool upplevelse  Låt 18-åringen ta sig till ett flygfält och hoppa in i en Cessna 172. Han får sedan vara med om en start och landning på första parkett. Just nu kan du spara 58 procent på denna upplevelse här. 12. Bjud på paintball Att spela paintball gillar de flesta killar och det är verkligen en rolig aktivitet för ett större gäng. Just nu kan du spara hela 93 procent och endast betala 190 kronor för att låta 10 stycken spela genom denna länk. 12. Skaldjurskryssning  Gillar han mat och att festa? Då är en skaldjurskryssning på Birka Cruises världens bästa present. Just nu får du halva priset på en skaldjurskryssning där det ingår hytt med havsutsikt och självklart en riktigt god skalsdjursbuffé. 13. Ljusbox Rolig och fin present om grabben ska flytta ut och vill ha en personlig touch på sin nya lägenhet. Den blir din (hans) för 249 kronor här.

2018-10-16-15:51:25

Nu kommer första riktiga höstkylan – här blir det minusgrader

Nu är det dags att kila ner i källarn och hämta upp vinterkläderna för hösten är här, men också kylan. Det är redan nästa vecka som graderna kommer sjunka rejält. Varför? Nordliga vindar är det som ska strömma ner över hela landet. Brr! Sommarvärmen är över I en intervju med Aftonbladet berättar meterologen Per Holmberg att det verkar som att den här eviga sommarvärmen faktiskt nu är över.  Som vi nog alla märkt har det varit riktigt schysst höstväder. Solen har skinit utan dess like och temperaturen har varit högre än man tidigare hoppats på. Nu är det väldigt varmt för just den här årstiden, och det kommer det nu att bli ändring på.  Kylan är här Men nu är det tyvärr slut på det roliga, för snart är den här – kylan.  Det är faktiskt redan till helgen som vi kan förvänta oss att det blir riktigt kyligt. Ja, det stämmer tyvärr, höstjackan bör åka på. Och vill man inte blir alltför burrigt så är det bara att dra på sig allt som kan tillföra värme. Gräv fram långkalsongerna, mössa, vantar, halsduk, ja rubbet! – I nästa vecka ser det ut att bli betydligt kallare väder. Nordliga vindar strömmar ner över landet, säger Per Holmberg som är meteorolog på Foreca. Så nu får vi se till och njuta rejält. Tisdag och onsdag verkar värmen hålla i sig litegrann, sen har kylan nog kommit ikapp oss.  Kan bli minusgrader Och ska det tas i så ska det tas i rejält. Det verkar i alla fall vädergudarna tycka, för vi pratar faktiskt minusgrader. De här vindarna som ska blåsa in över hela landet kommer alltså att kunna orsaka minusgrader redan nu. – Det kan bli minusgrader i Götaland på kvällar och nätter och en temperatur runt 5–6 grader på dagen, avslutar Per Holmberg till Aftonbladet. Någon som inte kommer bli så glad när kylan kommer är 21-åriga Martin, han är nämligen allergisk. Det har Nyheter24 tidigare skrivit om och det kan du läsa mer om här.

2018-10-16-16:01:11

American Pie-stjärnan Tara Reid avvisad från flygplan

American Pie-stjärnan Tara Reid var på dåligt humör inför sin flight mellan Los Angeles och New York. Om det var värt det för henne? Tveksamt, hon kom nämligen aldrig med sin flight, vilket The Mirror har skrivit om tidigare. Flyget som hon skulle med lyfte under morgonen på måndagen men när de kom upp i luften så var Tara inte en av passagerarna, hon lugnade nämligen aldrig ner sig. Bråkade med besättningen Tara Reid ska ha kommit ombord på sin flight men kort därefter ska hon ha hamnat i bråk med besättningen.  Enligt vittnen ska bråken ha börjat efter att Reid blivit tilldelad fel säte på planet, något som hon inte var direkt nöjd över. Hon ska även inte fått någon kudde vilket fick henne att gå bärsärk. Besättningen ska ha försökt att få henne att lugna ner sig men inte lyckats. Till slut blev hon och hennes hund avvisad från flyget. Tara Reid ska dock senare kunnat flyga till New York med en annan avgång. Tara Reid hade inte den bästa morgonen. Bildkälla: Stella Pictures Ursäkt från flygbolaget Flygbolaget som Tara skulle resa med var Delta och de har bett om ursäkt till de drabbade passagerarna som fick vänta tills dess att Tara hade lämnat planet. – Delta ber de passagerare som var kvar på planet om ursäkt för besväret och uppskattar deras tålamod medan situationen löstes. Planet lyfte mot New York med en kortare försening, säger flygbolaget i ett uttalande till People. Avvisad från klädbutik Tara Reid har de senaste åren gjort sig känd för att ofta festa och enligt Aftonbladet så blev Tara Reid 2013 avvisad från en klädbutik i Los Angeles för att hon inte fick någon rabatt. Även denna gången ska Tara ha blivit förbannad på personalen. Nyheter24 har tidigare skrivit om 10 serier på Netflix som du bara måste se i höst. För du gillar väl serier? Se hela listan här.

2018-10-16-10:33:56

Spana in 22 av årets hetaste trendplagg – nu nedsatta i pris

Vi har listat 22 plagg som länge legat på topplistan 2018, som nu är på rea! Spana in hur många av dina favoriter som du hittar här. 1. Grått myssetHur snyggt är inte detta grå myssetet? Vi hittar det på topplistan här för endast 349 kronor.2. Gul sommarklänning Drömmig sommarklänning i gult, wow vi älskar volangerna. Passa på att köpa den nu när den är nedsatt 50 procent här. Inför vinterresan eller nästa sommar. 3. Svarta kostymbyxorKanske den perfekta kostymbyxan, de finns här just nu nedsatta 50 procent. 4. Svart toppDenna topp har länge legat på topplistorna, funkar både till vardag och festligare tillfällen. Här finns den att köpa för 125 kronor.5. Rosa klänningDenna klänning syntes mycket i sommar och den är verkligen snygg. Här blir den din nedsatt 40 procent.6. Stilren väskaDenna väska har länge toppat listorna och hur snygg är den inte? Här finns den för endast 199 kronor.7. Höga stövletterKnähöga stövlar, tänk så snyggt till en längre kappa. Här finns de nu nedsatta hela 60 procent.8. Jacka knytningSnygg vinterjacka med markerad midja. Denna blir din här för endast 399 kronor. Perfekt om du ännu inte hittat en snygg vinterjacka. 9. JumpsuitBeige jumpsuit med v-ringning, så snygg att bära på höstens fester, eller kanske Nyår? Här finns den för endast 340 kronor.10. Stretch-skorDenna sko-modell är så sexig och stilren. Dessa är nu nedsatta till endast 269 kronor här. Den finns även i rosa. 11. Beige fuskpälsBeige fuskpäls att bära i vinter. Denna är nu nedsatt med 40 procent här. Hur snygg är inte färgen? 12. Slitna jeans högaMom-jeans med hög midja, hur snygga är de inte? Det bästa är att de är nedsatta till 350 kronor här.13. Gul lace-toppEn av höstens hetaste färger, gult. Denna finns att köpa här just nu nedsatt till 174 kronor. Även i svart och grönt.14. Grå sneakersDessa grå sneakers är bara så snygga! Här är de nedsatta 40 procent hos Nelly. Verkligen ett kap. 15. Svart fuskpälsDenna är väldigt populär i höst och just nu är den nedsatt 30 procent här.16. Klänning Ida SjöstedtHur många är vi inte som drömmer om en klänning från Ida Sjöstedt. Denna är just nu nedsatt 37 procent här.17. LeopardklackarHur snygga är inte dessa klackar i leopard? Här finns de nu på rea för endast 199 kronor.18. Jumpsuit spetsSvart jumpsuit med spetsdetaljer som känns väldigt stilren.Den blir din här nedsatt i pris!19. Rosa somrig klänningHur snygg är inte denna rosa klänning? Den toppar listorna och kostar endast 199 kronor här. Perfekt till sommaren sen. 20. Svart kappaStilren svart kappa att bära i vinter, här finns den för 287 kronor. Ett magiskt pris för denna jackan. 21. Vita utsvängda byxorVita utsvängda byxor som nu endast kostar 149 kronor. Tänk så snyggt att matcha med en stickad tröja, eller en festtopp. Röd fuskpälsDenna fuskpäls har vi sett många bära. Den är nu på rea och blir din här för endast 524 kronor.Gå in här för att spana in hela rean hos Nelly!

2018-10-16-10:05:17

Magdalena Graaf om operationen: Slipper ha med extra trosor

Magdalena Graaf, 43, genomgick förra veckan en operation för att fixa ett ärr som hon fick efter en av sina graviditeter. Ärret skavde och smärtade, och efter att ha haft ont i flera år så bestämde sig Magdalena för att göra något åt saken.I sin blogg berättar nu Magdalena att hennes inlägg om ingreppet retade upp många av hennes läsare – något som Magdalena ifrågasätter."Varför ska det vara så jäkla tabubelagt att våga prata om sånt? Varför är det så pinsamt och sådant hyss hyss? OM Du ”läcker” pinkar på dig när du springer, hoppar studsmatta eller skrattar, nyser?Är det konstigt efter att man fött barn? NEJ!", skriver Magdalena i sin blogg.Magdalena Graaf berättar nu om ingreppet, och uppmanar läsare som har liknande problem att kontakta sin gynekolog. Bildkälla: Stella Pictures.Fick sy 30 stygnMagdalena råder de som känner av sådant att kontakta sin gynekolog."Du får en gratis operation som tar 5 minuter, där de lyfter upp urinröret via trådar i ljumskarna", skriver Magdalena.Magdalena berättar vidare att hon fick sy 30 stygn efter sina förlossningar då det användes "sax och stygn"."Ärrvävnader, knölar som kan skava och göra ont om man cyklar, har tajta kläder, sex?", skriver Magdalena.Magdalena Graaf hyllas nu av läsarna. Bildkälla: Stella Pictures.Magdalena uppmanar folk at sluta skämmas och istället våga vara öppnare, och tipsa varandra om sätt att förenkla livet och vardagen."Slippa extratrosor i väskan, byxor, inte kunna jogga. Korsa benen och hoppas att man klarar sig när man nyser eller skrattar", skriver Magdalena.Hon avslutar sitt inlägg med att skriva att en "Kissa-på-sig-operation är det enklaste och bästa ingrepp du kan göra"."Fått min frihet tillbaka"Magdalena hyllas nu av sina läsare för sitt mod att våga ta upp det tabubelagda ämnet.Några av kommentarerna i Magdalenas blogg lyder:"Tycker det är toppen att du vågar prata om detta tabubelagda ämne! Heja dig!""Jag tycker det är jättebra att du skriver om det som många lider av i tysthet""Undrar varför jag väntat så länge på detta fantastiska ingrepp som fått min frihet tillbaka! Och när man väl vågar prata om det finns det så många kvinnor som lider i onödan. Som begränsas i sin vardag.Heja dig, Magdalena som öppet skriver om detta!""Jag gjorde en operation mot inkontinens för några år sedan, bästa jag gjort. När man fött barn blir det läckage hela tiden. Nu kan jag studsa och hoppa som jag vill!"

2018-10-16-14:49:15

24 roliga prylar för dig som vill göra en egen paketkalender

1. Tändare med textDe här roliga tändarna finns med många roliga texter på. Du hittar dem här!2. Refill-flaska för parfym Det är himla smart med en sådan här liten refill-flaska som du enkelt fyller på med din egen parfym och kan bära med i väskan. Köp den här.3. Kåtpiller Hur bra dessa "piller" fungerar kan vi inte uttala oss om, men det är åtminstone gott lakritsgodis och en rolig present! Du hittar kåtpillren här. De klickas hem i mängder varje dag. 4. Mini-arkadmaskin Älskar du gamla spel? Vi med! Här har du en arkadmaskin i miniformat som du kan ställa på skrivbordet och spela massa klassiska spel. Klicka hem den här.5. Läppbalsam med baconsmak Älskar personen som ska få kalendern verkligen bacon? Då är nog det här läppbalsamet med baconsmak perfekt! Mums?!6. Carmex CherryAnnars är det här vårdande läppbalsamet med körsbärssmak väldigt populärt. Det innehåller solskyddsfaktor och är perfekt både på stranden och i skidbacken. Här hittar du det!7. Smällare Minns du de klassiska smällarna man köpte som liten? Nu kan du återuppleva dem för 15 kronor – riktigt kul ju! 8. Massageolja Ge bort den här massagegelen med löfte om en skön massage. Den finns i flera goda dofter här.9. ÖlklockaMed den här klockan kan personen ringa när hen är sugen på en god, kall öl. Vilken bra present! Du hittar klockan här.10. SquishyDen här glittriga stressbollen är både fin och avslappnande att klämma på! Den finns att klicka hem här.11. EmojistrumporHur söta och roliga är inte dessa emojistrumpor? De finns att klicka hem här.12. KapsylöppnarringDen här smarta ringen är även en kapsylöppnare – då behöver du aldrig springa runt och leta efter en öppnare igen. Här hittar du den.13. Roliga kondomerHur kul är inte dessa kondomer? Du hittar dem och massa andra roliga motiv och texter här.14. Julig tvålDen här jultvålen är perfekt för att pynta badrummet lite. Den har även en god, julig doft av kanel. Här hittar du tvålen.15. KlistermärkenDessa söta klistermärken med enhörningar kan du till exempel använda för att pimpa mobilen eller laptopen. Här finns de att köpa.16. Fidget cubeDenna kub är perfekt för den som är lite rastlös, med knappar, snurror och andra funktioner som håller fingrarna sysselsatta. Köp den här.17. GodisGott godis i kalendern blir man såklart glad över. Här hittar du massa sorters ovanligt och roligt godis!18. Blinkande skosnören Med dessa festliga skosnören som har inbyggda LED-lampor syns man i vimlet på festen. Här hittar du dem.19. Fluffiga handbojorDessa roliga handbojor med fluff hittar du här.20. Förspelstärningar Krydda till förspelet med dessa tärningar som talar om vad ni ska göra. De kostar 39 kronor här.21. Jojo med lampaDenna jojo som lyser när du snurrar den kostar 39 kronor här.22. Drinkmix Med det här setet med drinkmixar kan personen blanda egna goda drinkar. Du hittar det här!23. ÖgonmaskDen här sovmasken finns med flera olika texter. Klicka hem den här.24. Högtalare till duschen Det här är en riktigt rolig present att ge till den som gillar att sjunga. Högtalaren är gjord för att ha i badrummet och lyssna på musik i duschen! Den går att köpa här.Antingen slår du bara in paketen fint eller så lägger du dem i en kalender. Här hittar du flera paketkalendrar.

2018-10-16-10:43:42