Hov1-stjärnan Noel Flike gick fram till SD-toppen på krogen

Det är i senaste avsnittet av sin podcast som Hov1-medlemmarna Noel Flike, 20, och Ludwig Kronstrand, 19, pratar om att nazister har fått tillåtelse att delta i både bokmässan och politikerveckan i Almedalen. 

– Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti. Punkt. Dom har ju liksom folk i deras parti som offentligt och stolt uttrycker sina sina vidriga åsikter. Du träffade ju på en av dom när du var ute, säger Ludwig. 

Noel berättar då att han under en utekväll får syn på en ledande Sverigedemokrat, i podden nämner han inte politikerns namn, men han berättar att mannen var inblandad i den så kallade järnrörskandalen år 2010, då Erik Almqvist och Kent Ekeroth beväpnade sig med järnrör och löpte amok på Kungsgatan i Stockholm.

Noel berättar att han gick fram till SD-toppen på restaurangen för att säga vad han tyckte om den politik som Sverigedemokraterna driver.

– Jag gick fram till honom och sa “förlåt om jag stör i maten men jag måste säga att jag inte håller med dig i något, inte ett litet uns i min kropp håller med dig, jag hoppas för guds skull att ni inte vinner nästa val och jag tycker att dina åsikter är vidriga. Och jag hoppas inte att min generation kommer att dela dina åsikter, säger Noel. 

"Nu leker vi snällt killar"

I podden berättar Noel hur politikerns vän då knuffar Noel och upprepade gånger säger "gå härifrån, gå härifrån". 

En Säpo-vakt kom därefter fram och bad om att få prata med Noel. 

– Jag frågade vad jag hade gjort för fel, varpå Säpo-vakten då säger “du märkte inte att det blev lite hetsig stämning?”. Då frågade jag om jag hade tillfört någonting till den stämningen. Då sa vakten “Det kanske inte är så bra att gå fram till någon och störa när den personen äter”. Jag svarade att jag tyckte att han borde kunna ta det, berättar Noel.

Säpo-vakten gav sedan Noel en smått hotfull avhyvling. 

– Han sa “Okej nu leker vi snällt killar, annars vet man aldrig vad som händer”, berättar Noel i podcasten. 

Kent Ekeroth i våldsamt krogbråk – polisanmäld för misshandel

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

Läs hela nyheten:
Hov1-stjärnan Noel Flike gick fram till SD-toppen på krogen

Publicerad: 2017-06-19 klockan 15:53

Fler nyheter från Nyheter24

Kylie Jenner: Jag blev gravid efter en månad

Det har varit en hel del snack om Kylie Jenner, 20, den senaste tiden. Den ständigt aktuella Kylie hamnade på omslaget av affärsmagasinet Forbes där hon kallas "Världens yngsta self-made miljardär", och hon skapade återigen rubriker när hon på sin Instagram avslöjade att hon har tagit ut sina fillers i läpparna.Men om sanningen ska fram så har hon fortfarande fillers kvar i läpparna – bara inte i samma mängd som tidigare. Den 1 februari 2018 födde Kylie dessutom dottern Stormi Webster som hon har tillsammans med rapstjärnan Travis Scott, 26. Kylie Jenner med dottern Stormi Webster. Bildkälla: Stella Pictures.När det framkom att Kylie har låtit göra hål i Stormis öron så blev det återigen ett ramaskri – rätt eller fel att pierca en fem månaders bebis? Debatten gick het – men Kylie verkar inte bry sig nämnvärt.  Hon har nämligen en hel del annat att ägna sina tankar åt... I en stor intervju med magasinet GQ så berättar Kylie Jenner om varför hon först fick ställa in intervjun med GQ, vars omslag paret även pryder. På bilden är de tätt omslingrade, men Kylie erkänner att förhållandet inte alltid är guld och gröna skogar.  – Den senaste gången jag grät var igår. Jag och Travis började bråka. Vilket är normalt. Jag bara grät för jag var så överväldigad. Sen blev vi vänner en timme senare. Jag flög till Houston för att träffa honom i några timmar. Eftersom vi bråkade. När vi bråkar är det oftast eftersom vi har varit ifrån varandra för länge, berättar Kylie för GQ. Kylie Jenner och pojkvännen Travis Scott. Bildkälla: Evan Agostini/AP/TT BildKylie berättar även om det första mötet med Travis Scott. Det var i april 2017 på festivalen Coachella i Kalifornien som det sa klick. Det var bara några veckor efter att Kylie och hennes tidigare pojkvän Tyga hade gjort slut.  – Coachella var ett av de första stoppen på Travis turné. Han sa "Jag ska fortsätta min turné nu – vad vill vi göra med det här?". Eftersom vi uppenbarligen gillade varandra. Jag sa bara "Jag antar att jag följer med dig". Jag bara hoppade på turnébussen. Och sedan åkte vi iväg mot solnedgången. Jag gjorde hela turnén med honom, berättar Kylie för GQ.Kylie Jenner och Travis Scott på Coachella. Knappt en månad efter deras första möte blev Stormi till. Bildkälla: Instagram/kyliejennerOch precis som Daily Mail och The Sun har uppmärksammat med en noggrann tidslinje så hann Kylie och Travis dejta varandra i ungefär en månad innan de gjorde slag i saken och tillverkade sin dotter Stormi Webster, som föddes 41 veckor efter deras första möte. I kommentarsfältet på Kylies Instagram så öser det in kommentarer från fans som hyllar hennes förhållande med Travis. Kylie Jenner med dottern Stormi Webster. Bildkälla: Stella Pictures.Trots att några envisa troll tycker att det är fel att hon blev gravid så tidigt in i relationen så väller det in fina ord till det sprudlande kära paret. "Ren kärlek och lycka" "Goals" "Han borde fria direkt!" "Snälla gift er nu!" "Coolaste föräldrarna" 

2018-07-18-11:08:08

Vår tids största frihetskämpe Nelson Mandela skulle fyllt 100 år idag

Nelson Mandela föddes i Sydafrika den 18 juli 1918. Idag är det alltså exakt 100 år sedan Mandela kom till världen. Trots hans hastiga bortgång den 5 december 2013 så firas hans födelsedag av människor runt om i världen varje år. Den 18 juli kallas officiellt för internationella Mandela-dagen. Årligen hålls även en föreläsning från en känd person på Mandelas födelsedag. Föreläsningen kallas för "Mandela lecture" och i år framfördes föreläsningen av Barack Obama. I sitt tal kritiserade Obama bland annat USA:s nuvarande president Donald Trump, dock utan att nämna hans namn, vilket BBC har rapporterat om.Barack Obama höll under tisdagen ett tal till minne för Nelson Mandela. Bildkälla: TT/Themba HadebeIngen kan ifrågasätta Nelson Mandelas storhet. Speciellt inte om man ser till hans arbete som frihetskämpe i Sydafrika. Mandela var ledare för partiet National African Congress (ANC). Och tillsammans med andra i paritet var han kritiker till apartheidsystemet i Sydafrika. Ett system som gav vita personer makt samtidigt som mörkhyade levde under förtryck. Man brukar säga att när Nelson Mandela valdes till Sydafrikas president år 1994 så avslutades apartheidstyret formellt. Men det var inte en frihetskamp som gick speciellt fort. Under hela 27 år satt Mandela fängslad och länder som USA och Frankrike stämplade både honom och ANC som terrorister.År 1993 vann Nelson Mandela Nobels fredspris. Motiveringen var då följande: — För hans arbete med att fredligt fått bort apartheidregimen och för att han lagt grunden för ett nytt demokratiskt Sydafrika.Utöver sitt arbete som fredskämpe och sedermera president är han även känd för sin klädstil. För du vet väl vad en Madiba-tröja är? En Madiba-tröja är en större modell av en silkeströja i starka och vackra färger. Tröjan blev känd som Madiba-tröja efter att Nelson Mandela börjat använda den till vardags och under viktiga möten. Nelson Mandela med den numera klassiska Madiba-tröjan. Bildkälla: wikimedia commons.Nelson Mandela bör för sina insatser för både det Sydafrikanska folket och alla människor som lever i orättvisa hyllas för att han tillsammans med ANC stod upp och kämpade för ett bättre samhälle. Viktigt att komma ihåg i tider där högervindar blåser starkare och starkare.

2018-07-17-16:43:35

"Med makt följer ansvar och därmed även konsekvenser"

De få medarbetare som ge socialtjänsten dåligt rykte bör och skall inte stå över lagen. Tjänstemannaansvar bör förstärkas via parlamentarisk reformering liksom en ny tillsynsmyndighet som förskonas av eventuella kopplingar mellan forna socialsekreterare och tjänstemän inom tillsynsmyndigheten bör uträttas för att höja rättssäkerheten inom denna sektorn. Det bör också ges stöd (och uppmärksamhet) till socialsekreterare som bestämmer sig av att tala ut om olägenheter och dåligt arbetsklimat inom socialtjänsten. Jag tror att de flesta av oss kan vara överens om socialtjänstens nödvändiga funktion. När det finns medborgare som behöver samhällets omsorg både inom den ekonomiska delen och inom vårddelen så utgör socialtjänsten en viktig och många gånger avgörande instans; det är en grundpelare för välfärden inom vårt svenska samhälle. Vi kan även vara överens om att den allra största majoriteten av socialsekreterare försöker göra sitt yttersta för att handla professionellt och opartiskt. Men samtidigt vore det okritiskt att inte inse att det finns några få som ändå agerar på ett egenmäktigt sätt som inte är förenligt med socialtjänstlagen och att dessa få kan ödelägga många medborgares liv och existens.Det kommer fler och fler rapporter om en arbetsmiljö inom socialtjänsten som kännetecknas av hög och stressigt tempo, överbelastning, hög personalomsättning och sjukskrivningar och utbrändhet; komponenter som är ytterst uppseendeväckande och borde engagera våra politiker och vårt samhälle i högre grad. Vi kan ytterligare komma överens om att människans natur inte är konstruerad på ett sätt som är självständigt från extern miljöpåverkan. En till exempel medelmåttig och relativt nyrekryterad tjänsteman blir inte en bättre sådan när han/hon hamnar i en destruktiv arbetsmiljö. Detta gäller även en äldre och erfaren tjänsteman. Det finns en allvarlig komplexitet i yrket som socialsekreterare, vilket gör detta både svårt och unikt. Denna komplexiteten bygger på att socialsekreterares uppdrag är tudelat i: a) God vård, servisuppdrag, respekt för varje individ och välbemötandeb) Myndighetsutövning (och vård) Både a) och b) är menad att implementeras i enlighet med socialtjänstlagen, regeringsformen, föräldrabalken , barnkonventionen, konventionen för mänskliga rättigheter med mer. I båda delarna fordras även ett beslutsfattande och att fatta beslut som påverkar riktningen för andra medborgares existens kan inte klassas som enkelt.  Det är inte svårt att förstå att denna yrkesutövning kräver särskilda kompetenser och personlighetsegenskaper som bör åtminstone vara angelägna till att arbeta opartiskt, emotionellt självständigt (att inte påverkas av sin sympati gentemot någon parter i olika tvister) och professionellt. Det vore ytterligare utopiskt att påstå att just socialtjänsten är förskonad från medarbetare som prestigepositionerar sig, kommer med partiska och undermåliga utredningar och ser sig som helt felfria oavsett vad det handlar om. Underlaget finner man hos JOs och IVOs utlåtande de senaste 10 åren samt (vad gäller arbetsmiljön) från arbetsmiljöverkets utredning från oktober 2016. Att agera egenmäktigt och utan stöd av lagen tillhör ej ett demokratiskt samhälle och utgör en hög rättssäkerhetsrisk när det inte finns tydliga konsekvenser för inkompetenta och ibland rakt av prestigepositionerade medarbetare inom socialtjänsten. LVU (lagen för tvångsomhändertagande av unga) är ett sådant påtagligt exempel av ett åtgärd som godtyckligt missbrukas genom ett täckmandel som kallas "barnets bästa". Många pappor diskrimineras gravt utifrån renodlade genusperspektivistiska preferenser och genomett ”ideal” som betraktar ”mannen” som mindre lämplig och mindre empatisk i sin ”natur”. Detta avspeglar givetvis ej hela socialtjänsten som organisation, men de få som agerar egenmäktigt och mot våra lagar och förordningar måste ha en motvikt av rättsliga konsekvenser. I annat fall är risken för flera tragedier med både barn och föräldrar oundviklig. Därmed inte sagt att det inte finns anledning av att tvångsomhänderta barn i mycket svåra och olämpliga familjära kontext där alkoholism, missbruk, svåra psykiska dysfunktioner förekommer, men även där ska lagens intention följas. I vilket fall ska barnen ej utsättas för olika socialexperiment och godtyckliga beslut och några få inkompetenta individer ska inte stå över våra lagar och förordningar. En ny och stark kontrollmyndighet behövs (IVO är inte tillräckligt, de vågar ej motsätta sig sina "gamla kamrater"). Kärnproblematiken är att en liten del av dessa egenmäktiga tjänstemän har mycket svårt att använda sig utav reflektion och självkritik och istället ägnar dem sig åt olika försvarsmekanismer som till exempel reaktionsbildning, bortträngning, regression med mer. Konformiteten inom denna gruppen och lojaliteten mot sin egen hypotes blir styrande för hela utredningsprocessen. Jag betraktar avsaknad av professionaliteten och opartiskheten (och även substantiell utbildning) som en av de mest skadliga framtida faktorer i vårt svenska samhälle. Jag ser gärna en fördjupad forskning kring rekrytering av olika kompetenser och dess villkoren för att kunna förstå varför dessa psykosociala fenomen uppstår. Det är ändå så att en ömsesidigt respekt för människans inneboende intellekt och integritet samt en vilja till ett uppriktigt samarbete mellan socialtjänsten och medborgarna borde vara ett fundament i varje mänsklig kommunikation mellan en myndighet och befolkningen.Konstantin Meleounis,Leg.lärare i filosofi och psykologi

2018-07-18-10:14:18

Jonas Waltelius bröt nacken på sin svensexa – blev förlamad

Idag, den 18 juli är det Jonas Waltelius  som är sommarpratare i P1. Johan blev vald som "Lyssnarnas Sommarvärd 2018". I maj 2013 åkte Jonas tillsammans med sina kompisar iväg på en hemlig destination. Det var nämligen hans egen svensexa han blivit medtagen på, och plötsligt befinner han sig i ett stort, ekande omklädningsrum. Han fick sedan reda på att han nu ska få testa på kampsport. "Jag är ju jättedåligt på det här", tänkte Jonas. "Men det blir säkert bra" fyllde han snabbt i. – Jag kände väl ganska snabbt att det här var en sport jag inte var sådär jättebra på, berättar Jonas.  Efter en stund tar instruktören Jonas i ett slags nackgrepp och vrider om. Det knakar till.  – Jag känner direkt att jag helt tappade kontrollen över min kropp, berättar han.  Jonas och hans flickvän skulle ha gift sig en månad efter svensexan i maj. Men istället fick Jonas stanna kvar på sjukhuset i sex månader. Bildkälla: Sveriges Radio Förlamad i 90 procent av kroppen Jonas hade fått en kotförskjutning mellan femte och sjätte halskotan. Han förs med ambulans till sjukhuset. Under första natten får han ligga i en sträckbänk med vikter i nacken i ett försök att få nerverna att hoppa tillbaka.  Dagen efter opereras han men ingenting går att reparera. Han är förlamad i 90 procent av kroppen, från bröstvårtorna och ner.  – Jag är förlamad från bröstvårtorna och ned, större delen av mina armar och även händerna. Kroppsdelarna jag är förlamad i saknar jag även känsel i, berättar han i sitt sommarprat. Jonas och hans flickvän skulle ha gift sig en månad efter svensexan i maj. Men istället fick Jonas stanna kvar på sjukhuset i sex månader. Kyrka, festlokal och bröllopsresa fick avbokades. Nu handlade det om att överleva och att anpassa sig till sitt nya liv – där han skulle vara beroende av personlig assistent under dygnets alla timmar. Men det slutar verkligen inte där. Jonas fru var otroligt stöttande och hade bestämt sig för att de skulle klara av hans resa tillsammans. Den 6 september 2014 blev en glädjens dag. Jonas och hans älskade fick byta ringar och slutligen gifta sig. Men vägen dit har varit allt annat än enkel.  Lyssna på Jonas fantastiska sommarprat här. Det släpps klockan 07.00 som podd och sänds sedan i P1 klockan 13.00.Du kanske även är intresserad av de här sommarpratarna: Katinka Faragó sommarpratar: "Vi flydde från nazisterna" Markoolio: "Jag såg min mamma bli misshandlad" Åsa Wikforss om terrorattacken 9/11: "Skulle ha åkt upp i tornen" Elin Olofsson: "Kvinnorna bär landet på sina axlar" Ebba Åkerlunds pappa Stefan om tiden efter terrorattentatet

2018-07-17-22:13:38

10 tips på semesterställen i Sverige på sommaren

Sverige är ett riktigt bra semesterland och väldigt svårslaget på sommaren. Skäm bort dig med magiska utsiktsplatser, fina stränder och fantastiska landskap. Eller så kanske du är rädd för att åka på semester? Då kan du lida av hodofobi, vilket du kan läsa mer om här. Om du inte gör det är här en lista med härliga semestertips för en sommar i Sverige.  Smygehuks fyr, Smygehamn Ett besök på Sveriges sydligaste udde är en upplevelse bara det. Under sommarhalvåret bjuder Smygehamn  på sommaraktiviteter, musik, konst, och kultur i en härlig blandning. Dessutom kan du avnjuta glödande solnedgångar.  Österlen, Skåne Österlen brukar kallas Sveriges Provence, och det kanske inte är så konstigt då området har massor att erbjuda så som odlingar, vingårdar, konstnärsbyar och toppkrogar. Som om inte det vore nog är denna slätt- och skogsbygd i sydöstra Skåne känd för sin naturskönhet, jordbruksbygd, låga urbaniseringsgrad och pittoreska kustsamhällen. Helt klart värt en sommarsemester.  Höga kusten, Ångermanland Höga Kusten är sedan 2000 ett världsarv – bara en sån sak. Med sina unika landhöjningar har det skapats en fascinerande miljö som helt klart är värt ett sommarbesök. Dessutom har tidningen Sveriges Natur utsett Höga kusten till att ha Sveriges vackraste natur. Höga kustenbron. Området har utsetts till Sveriges vackraste natur. Bildkälla: TT Blå lagunen, norra Gotland Många av Gotlands gamla kalkbrott är numera vattenfyllda, bland annat det brott som fått namnet Blå lagunen. På natursköna Gotland har det gamla stenbrottet på sommaren blivit en mycket populär badplats, som nu dessutom försetts med ny tillfartsväg, parkeringsplats och toaletter. Så packa badkläderna och ta en skön tur till Gotlands badpärla.  Ottenby, Södra Öland Ottenby är ett av Sveriges mest besökta naturområden och har flera utflyktsmöjligheter för hela familjen. På Ölands södra udde finns leder över vidsträckta ängsmarker och genom rika ädellövskogar. Allt till tonerna av en blandning mellan det rika fågellivet och bruset från havet. Dessutom har man fyren Långe Jan att kika på.  Nordmaling, Västerbotten Med naturreservat i massor och tillgång till älvar är Nordmaling en plats att hitta lugnet på i sommar. Har du tid över kan du också passa på att åka på sälsafari. Västerbottens egna semesterpärla är till för dig som vill ha en rofylld och härlig sommarsemester i norra Sverige.  Smögen, Bohuslän Smögen är rätt semesterställe för dig som är en soldyrkare, sportfiskare, dykare eller bara en livsnjutare i allmänhet. Med en härlig skärgårdsatmosfär och dess unika bebyggelsen är Smögen en riktig sommarpärla. Dessutom finns landets näst största fiskauktion här.  Smögen en riktig svensk sommarpärla. Bildkälla: TT Varberg, Halland Varberg erbjuder salt, fint vatten och härliga badstränder. Oavsett om du väljer att bada eller surfa finns det flera platser att ställa fikakorgen på. Det sägs att i Varberg slutar rivieran. De mjuka sandstränderna övergår i vackra klippor. Perfekt för en sommarsemester i natursköna Sverige.   Grisslehamn, Väddö Grisslehamn är ett härligt skärgårdssamfund med båtliv, fiske och många sommargäster. En riktig Roslagspärla där du kan promenera längs vattnet, köp lite färsk fisk och besöka designbutiker. Dessutom har du Hotell Havsbaden, med sin vackra havsutsikt och sitt fina spa. Det inre hamnområdet erbjuder konst, hantverk och restaurang. Tyrislöt, Sankt Annas Skärgård Med sin vackra ytter-skärgård och härliga campingen har du havet som granne i detta skärgårdsparadis med majestätiska grönområden. Här hittar du även bra badplatser där du kan ta dagliga båtturer bland ytterskärgårdens många öar. Glasriket, Småland Glasriket är det magiska, vackra och säregna området i skogarna mellan Växjö och Kalmar. Glasriket i Småland är ett populärt semestermål för turister. Här kan du vältra dig i massa härliga sommarställen och titta in på alla glasfabriker, och varför inte passa på att blåsa glas själv? Läs också: 9 saker du inte får glömma till solsemestern

2018-06-26-18:49:21

Risk för vattenbrist – så gör du för att spara på dricksvattnet

Att det är slående varmt i Sverige just nu har nog inte undgått så många. Men något som många kanske inte tänker på är att minskat vattenflöde och de låga vattennivåerna kan göra att vi får brist på vatten, något som  Livsmedelsverket gått ut och varnat om. För att undvika att stå helt utan vatten, finns det saker som vi alla kan hjälpas åt att tänka på. Här är Nyheter24 och Livsmedelsverkets tips på hur du sparar vatten, även fast det är så varmt: Ta vara på regnvattnet Att blommor behöver vatten är det ingen tvekan om. Men försök undvika att vattna med dricksvatten. Istället kan du samla regnvatten och vattna växterna med det. Har du möjlighet så kan du ställa ut en hink eller tunna för att samla regnvattnet i. Inga lyxbad Undvik det lyxiga badet i badkaret – ta en dusch istället! Det är viktigt att dricka mycket vatten på sommaren. Men se till att inte slösa. Bildkälla: Pixabay Duscha smart När du exempelvis tvålar in dig, schamponerar eller borstar tänderna kan du se till att inte ha vattnet rinnande. Sätt sedan på det igen när du behöver skölja.  Stäng av kranen Diska inte under rinnande vatten. Fyll istället en diskho eller liknande, med vatten och diskmedel. Diska all disk i det vattnet. Sen är det bara att snabbt skölja av disken – rent! Använd kylen Att ta ett glas iskallt vatten på sommaren kan kännas ovärdeligt. Men att få riktigt kallt vatten direkt ur kranen kan ta lång tid, vilket innebär att mycket vatten går till spillo medan du väntar på rätt temperatur. Fyll istället en tom pet-flaska eller en tillbringare och ställ den i kylen. Voila, så har du kallt, friskt och gott vatten utan att behöva slösa.  Första vattnet När du börjar spola ur kran kanske du inte vill ha det som legat kvar i kranen sedan du spolade sist. Men låt inte de första dropparna rinna ner i avloppet direkt, spar det istället till att exempelvis vattna blommorna med. Fulla maskiner Har du diskmaskin eller tvättmaskin så försök undvika halvfulla maskiner. Vänta hellre med att köra igång en maskin tills den är full. Iskallt vatten hela dagen Ska du på dagsutflykt? Lägg in en pet-flaska med vatten i frysen dagen innan. Lagom till utflykten är det fryst men tinar i värmen under dagen och du har iskallt vatten så fort du är törstig.  Hur mycket behövs? Per person så behöver vi cirka tre till fem liter dricksvatten per dygn. Det används för att dricka och klara hygienen. Men ju varmare det blir, desto mer vatten behövs. Därför är det viktigt att spara. Nyheter24 har tidigare förklarat varför det är så varmt i Sverige just nu – det kan du läsa mer om här.

2018-07-06-14:11:55

Här är sommarens hetaste snacks – som du måste prova

Maxa sommaren med det absolut smaskigaste snackset – som dessutom är riktigt billiga här.1. Baconsnacks Hur många minns detta som livets bästa snacks till bion? För många är det fortfarande de chips som toppar listan. Här kan du nu köpa en stor påse fylld med baconsnacks. 2. Spännande mjölkdryck Om du eller någon du känner tycker om Snickers eller Mars – så måste du testa de här mjölkdryckerna som smakar som godiset i flytande form! Du hittar den med Snickerssmak här och med Marssmak här.3. Snack Mix från Reese's Antingen om du vill testa Reese's alla blandade smaker, eller om du är på vift är denna mix perfekt. Köp en här för 29 kronor. Mums!4. Lyckokakor Dessa lyckokakor är inte lätta att få tag på alla gånger – men här finns de att köpa. Så mysigt att ha hemma och bjuda gästerna på! Föreställ dig att du bjuder dem på middag, och alla får varsin liten kaka.5. Fanta Fruit Twist Denna Fanta smakar passionsfrukt, apelsin och persika - och har fått väldigt bra recensioner. Här hittar du den. Definitivt en fräsch dryck för sommaren!6. Goldfish Snacks Crackers som är väldigt populära on-the-go – och här kan du köpa dem! Cheddarsmak eller S'mores.  7. Läsk med äpple Den här uppfriskande läsken har en syrlig och god smak av röda och gröna äpplen. Den finns att köpa här. Återigen, hur fräscht som helst för sommaren. 8. Salsa Fiesta Dessa Pringles krispar extra när du tuggar, eftersom de är gjorda på majs, samt extra mycket kryddor. Här köper du dessa underbara chips! 9. Läsk med smak av ananas Wow, hur gott låter inte det inte med en läsk med smak av ananas? Du hittar den här! Kan det bli somrigare!10. Peanut Butter Cups med vit choklad Denna sort av Reese's populära butter cups är nya på marknaden och hamnade snabbt på topplistan. Smak av jordnötssmör, samt vit choklad, kan det bli bättre? Här kan du köpa dem.11. Pepsi med limesmak Här är en riktigt härlig läsk för sommaren – Pepsi med smak av lime. Köp läsken här. 12. Bubblegumsmak Den här läsken har smak av nostalgiskt bubbelgum! God både att dricka som den är och att blanda drinkar med! Här kan du köpa den. 13. Snickers Peanut Butter Snickers är alltid ett tacksamt godis att ha när man är på språng – och den här är extra god med sitt jordnötssmör. Här kan du köpa dem! 14. Ett sting av ingefära Gillar du ingefära borde du testa den här spännande smaken på Pepsi! Här hittar du den. 15. Cookies & Cream bites Amerikanerna vet vad de håller på med – här får du himmelskt goda bitar av vit choklad med en fyllning av kakdeg. Du kommer älska dem. Klicka hem dem här.16. Snickers & Hazelnut Upplev en ny Snickers-smak. Spana in den här.

2018-07-16-12:05:42

Bianca Ingrosso berättar om senaste ingreppet: "Jag har gjort läpparna"

Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf driver en av Sveriges största poddar med namnet "Alice och Bianca säger du A får du säger B". En vecka hade tjejerna över 350 000 lyssnare, vilket är en otrolig siffra.  Varje vecka mottar tjejerna en rad frågor från sina lyssnare som undrar lite dittan som dattan om tjejerna. Och denna gång valde Bianca att ta upp en fråga som hon frenetiskt fått den senaste månaden – nämligen om huruvida hon gjort fillers i sina läppar.  Bianca berättar att hon alltid varit missnöjd med sina läppar då hon tyckt att de varit för små. Men att hon nu tycker om de mer (Förebild). Bildkälla: Bianca Ingrosso Instagram Nu har Bianca gått ut med att hon gjort ett ingrepp, och låtit fylla läpparna, (Efterbild). Bildkälla: Bianca Ingrosso Instagram – Jag har gjort mina läppar. Vem bryr sig. Jag kan säga det med gott samvete för jag har gått runt hela mitt och har dåligt självförtroende just kring läpparna. Jag säger inte att det är fult att ha små läppar men till mitt ansikte så känner jag att det inte passar. Jag har alltid målat med läppennan utanför läpparna och drömt om att få ha lite större läppar, berättar hon.  Hon försvaras sedan av sin vän Alice som säger att man även kan vara en förebild med fillers, och att även influensers har komplex. – Jag har alltid sagt till mig själv att om jag ska ändra på mig själv så ska jag ha funderat på det i tre år. Om jag då fortfarande har så mycket komplex att det tar över min vardag – då ska jag genomföra det. Och nu har det gått fem år, säger Bianca. – Du behöver inte försvara dig, man kan vara en förebild med fillers, säger Alice.  "Man kan ju visst vara en förebild med fillers", säger Alice i podden "Bianca och Alice säger man ja måste man säga b", Bildkälla: Bianca Ingrosso Instagram Mottog stark kritik efter avsnittet om politik I tjejernas podd pratar de ofta om allt mellan himmel och jord och tidigare har det handlat mycket om deras vardag, deras förhållanden, resor, mode, skönhet och så vidare. Men förra veckan lite extra fokus på just politik och tjejerna besvarade en hel del frågor de fått in av lyssnare. Detta gör att de kommer in på bland annat SD:s politik, vilket de inte alls stöttar. – Det är så mycket i SD:s politik som är så jävla sjukt, sa tjejerna i podden.  Efter sitt uttalande mötte de hård kritik från lyssnare som anser att de inte "är tillräckligt pålästa". Detta gav Bianca väldigt mycket ångest och gjorde henne nedstämd.  "Jag är ledsen för min frånvaro här! Men senaste dagarna har varit ganska tuffa i mitt huvud med allt hat jag har fått av anledningar jag inte förstår riktigt själv. Det har ramlat in hundratals kommentarer överallt om att jag är det ena och det andra och det har gjort att jag har fått ångest blivit nedstämd, berättar hon i bloggen".

2018-07-16-11:22:41

​Hovet om bilden på prinsessan Madeleine och Farzan Athari

"Den persiska prinsen och den svenska prinsessan".Japp, så lyder bildtexten till en selfie som den svenske modellen Farzan Athari, 34, la ut på sin Instagram för en vecka sedan.  På bilden syns Farzan leende in i kameran. Bredvid honom glittrar prinsessan Madeleine, 36.  Hon är klädd i en spetsblus, en skinnjacka och med starka kristallblå ögonen så bjuder hon på sitt signaturleende.Bilden må se helt oskyldig ut – men det finns ett problem. Farzan Athari och prinsessan Madeleine. Bildkälla: Instagram/officialfarzanathari Farzan är nämligen tidigare dömd till livstids fängelse efter att han år 2013 greps utanför det lyxiga hotellet Armani i Dubai. I fickan hade den svenske modellen hela 21 gram kokain.Men om han dömdes till livstid – hur kommer det sig då att han är ute och roar sig med prinsessan Madeleine?Som Nyheter24 tidigare skrev under tisdagen så kortades Farzans straff ner till 10 år, och efter att han vädjade till Dubais shejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum genom att lägga ut en raplåt på Youtube så benådades han. Lyxhotellet Armani invigdes år 2010. Utanför hotellet greps Farzan tre år senare. Bildkälla: Kamran Jebreili/AP/TT Bild Farzan Atharis fall blev uppmärksammat i svensk media, och i en intervju med Aftonbladet berättade Farzan att han hade blivit lurad.På Instagram, där Farzan har över 85 000 följare, har selfien med prinsessan Madeleine över 2 000 gillamarkeringar.  Den svenska modellen Farzan Athari hade 21 gram kokain på fickan. Bildkälla: Claudio Brescani/TT Bild Och trots att Farzan tycks ha valt en annan väg i livet så har selfien med prinsessan Madeleine väckt vrede inom Kungahuset.  För sajten Stoppa Pressarna berättade en källa tidigare i veckan att det "är högst olyckligt" och att prinsessan inte borde springa runt på stan och "posera med löst folk som är dömda för allvarliga brott". Men när Nyheter24 når Ulrika Näsholm som är  Informationssekreterare på Kungliga hovstaterna är de fåordiga kring skandalbilden på prinsessan Madeleine och den dömda knarkbrottslingen Farzan Athari."Tyvärr har vi ingen information eller kommentar kring instagrambilden", skriver Näsholm i ett mejl till Nyheter24.

2018-07-17-16:46:26

Leif GW Persson: "Har provat i stort sett alla droger"

Att Leif GW Persson, 73, har haft aptit på det goda i livet råder det ingen tvekan om.  En hel del fina viner och mumsig mat har slunkit ner genom kriminologens strupe genom åren.  Vad gäller alkoholen har GW öppet berättat att han dricker sex månader om året. Resterande månader är han nykter. Leif GW Persson gillar vin och god mat. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild – Jag skulle inte klara av att dricka alkohol hela året eftersom jag ofta dricker för mycket när jag gör det. Det var ett beslut som jag tog för mycket längesedan. Det borde fler tänka på faktiskt, har GW tidigare sagt till Expressen. I januari år 2017 berättade även Leif GW Persson i Tv4-programmet "Reneés brygga" om sitt missbruk av alkohol och tabletter. "Ingen hemlighet"– Det är väl ingen hemlighet att jag dricker för mycket. Varför berättar jag det för alla som orkar lyssna? Jo för jag tror att... jag funkar ju i allt annat så att säga, sa Leif GW i programmet och berättade vidare att han vill berätta om sitt missbruk eftersom han annars är framgångsrik och fungerande.  En hel del restaurangbesök har det blivit för Leif GW Persson. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild Men det är inte bara alkohol som Leif GW har experimenterat med under sitt långa liv.  I en ny intervju med Expressen berättar han nu att han även har provat sig fram vad det gäller droger. – Jag har provat i stort sett alla droger som finns, men det har aldrig givit mig något. Karolinskas försöksverksamhet satte gränsen vid silar och hallucinogener. Men det var fritt fram att röka på och knapra – sådant deltog jag i med liv och kläm. Jag har provat en del privat också – men det har lämnat mig kall, berättar Leif GW Persson för Expressen. Leif GW Persson berättar att han har testat i princip alla droger som finns. Bildkälla: Claudio Brescani/TT Bild

2018-07-17-14:07:49