Gunnel och Marittas storgräl i Ullared: "Kärringjävel!"

I programserien "Ullared" har vi under flera år fått följa med shoppingsugna besökare in i varuhuset. Människor från hela Sverige har vallfärdat till det 77 000 kvadratmeter stora varuhuset för att fynda allt från kläder till elektronik. 

I kväll har "Ullared - Julen är här" premiär för att sätta julstämningen till alla tevetittare hemma i stugorna. Och i det första avsnittet får vi bland annat följa med stamkunderna Gunnel och Maritta som ska handla julklappar till katten Rufus.

Men mitt under shoppingen uppstår ett storgräl mellan systrarna från Hofors. Det hela börjar med att Maritta tycker katten Rufus redan har tillräckligt med leksaker.

– Men det är inte det du skulle ha, säger Maritta när Gunnel går till djuravdelningen.

– Nä men gud vilken gullig, säger Gunnel som tittar på utbudet av kattleksaker.

Maritta står kvar med kundvagnen samtidigt som hon suckar:

– Men herregud, om du visste hur mycket grejer den där jävla katten har, säger Maritta till kameramannen.

Gunnel och Maritta hamnar i ett gräl under shoppingrundan i Ullared - Julen är här. Bildkälla: Kanal 5

Maritta menar på att katten är bortskämd och att den har fyra till fem bäddar hemma hos syskonen. När Gunnel hör hennes syster klaga fräser hon tillbaka direkt.

– Nu håller du käften Maritta. Jag kan lägga tillbaka dem, säger Gunnel med en ilsken blick.

Samtidigt frågar kameramannen om de är färdiga på djuravdelningen. Maritta har nämligen tröttnat.

– Jag är i alla fall det, säger Maritta.

Då kokar det ordentligt i Gunnel som fullständigt exploderar i ilska.

– Fan, nu kärringjävel. Fan nu blir jag tokig snart, morrar Gunnel.

Maritta går därifrån samtidigt som hon säger att hon är färdig med att köpa julklappar till katten Rufus.

– Håll käften på dig, säger Gunnel samtidigt som hon fräser till sin syster.

Se klippet ovan när Gunnel får sitt utbrott på systern Maritta!

Missa inte all drama i "Ullared - Julen är här" som har premiär torsdag den 6 december på Kanal 5 och Dplay kl 21:00!

Läs hela nyheten:
Gunnel och Marittas storgräl i Ullared: "Kärringjävel!"

Publicerad: 2018-12-06 klockan 15:32

Fler nyheter från Nyheter24

Här är de absolut värsta VAB-fusken 2018

Vård av barn, eller VAB som det kallas, är när föräldrarna till ett sjukt barn får ersättning för att vara hemma från jobbet. Det är försäkringskassan som ersätter föräldrarna för att gå miste om lönen de år miste om för att vara hemma med sitt sjuka barn. Och visst är det fantastiskt att det finns en möjlighet att få vara hemma med sitt sjuka barn utan att bli bankrutt? Det tråkiga är bara att inte alla är helt ärliga med just "vabbandet". Tidigare i veckan gick Expressen ut med sex granskningar av föräldrar som missbrukat förtroendet av VAB. Och ja, det är riktigt skrämmande summor dessa föräldrar kommit undan med – tills nu. Bara i år är det hela 43 miljoner kronor som krävts tillbaka av föräldrar som har blivit påkomna att lurat försäkringskassan på pengar. Men sätten de lurats på och summorna, skiljer sig lite. Här är några av de värsta misstänkta fallen 2018: 45-åriga pappan från Haninge – 407 055 kronor Under perioden 11 april 2014 till 11 februari 2018 har 45-åriga pappan fått en felaktigt utbetald föräldrapenning, som han nu ska betala tillbaka. Summan som ska betalas tillbaka är 407 055 kronor för att pappan kvitterat ut föräldrapenning trots att han ska ha knegat på som vanligt.  43-åriga tvåbarnsmamman från Göteborg – 369 915 kronor Även här började felaktiga utbetalningarna under 2014. Utbetalningarna började i januari och sträckte sig enda till februari 2018. Men denna gång handlade det om felaktigt underhållsstöd. Kvinnan ska ha sökt stöd då den påstådda pappan till hennes barn bodde utomlands, och inte betalade det underhållsbidrag som han skulle.  Men dock avslöjade Skatteverket att mannen inte är far till barnet, vilket gör att tvåbarnsmamman nu är betalningsskyldig på hela 369 915 kronor. Småbarnsmamman från Upplands-Bro – 208 578 kronor Försäkringskassans granskare upptäckte efter en kontroll med mammans arbetsgivare att något inte stod rätt till. Det visade sig nämligen att kvinnan hade arbetat större antal av de dagar hon egentligen angett att hon haft VAB-dagar. Hon ska även ha varit på semester och varit föräldraledig under dessa dagar och alltså på dessa sätt kammat in pengar från två olika håll, som inte är tillåtet.  Det här ska ha pågått och blivit fel utbetalt i perioden mellan 5 januari 2015 och 12 april 2018. Summan som ska betalas tillbaka är 208 578 kronor.  Nyheter24 har tidigare skrivit om en pappa som misstänks ha "fuskvabbat" åtta gånger. Det kan du läsa mer om här. Källa: Expressen

2018-12-12-15:34:17

Här är de 5 mest vanliga stressfällorna inför jul

Julen står runt hörnet och även om det är en högtid som många förknippar med lugn och mys, är det också många som förknippar julen med stress och höga krav.  Men vilka är de stora fällorna egentligen? Här är fem saker som gör att julen blir en enda stor stressfaktor.  1. Krav på perfektion Mycket ska till innan den där mysiga julfaktorn slår in, mat ska handlas och julgodis ska bakas. Dessutom ska man även hinna träffa både släktingar och vänner, och det kan vara svårt att få ihop det hela. Samtidigt som "kravlistan" blir längre vill man också att allt ska bli perfekt – in i minsta lilla detalj.  Kravet på perfektion kan tillslut göra att den mysiga julen i stället blir en stressig helg. Antalet sjukskrivningar för psykisk ohälsa blir att högre kring jul, skriver Expressen.  2. Alkoholen förstör julen Alkohol är något som verkligen kan förstöra den härliga julen. Är det någon anhörig som ofta dricker för mycket kan julmiddagen och kvällen kännas som en enda stor ångest.  – Alkohol är ett ganska stort orosmoment runt jul. Jag möter ofta anhöriga och folk som haft missbruksproblem tidigare i livet och då är det här en risksituation, säger psykologen Maria Farm till Hälsoliv.  3. Bråk och relationstrubbel Omkring juletid upplever många att relationen till en partner, familj och vänner kan vara lite ansträngd. Det kan uppstå bråk och dispyter som kan bero på alkohol eller brist på avlastning, skriver Hälsoliv.  – Träffa släkten under en intensiv, lång period, kan vara väldigt ansträngande och ovant. En del konflikter kan blossa upp. Ofta är det stress, men det kan också vara att julen accentuerar konflikten, fortsätter Maria Farm.  4. Ångesten över julklappar och hushållskassan Julklappar, julklappar, julklappar. Vem ska få vad och hur mycket pengar får det kosta? Svenskar tenderar att spendera mycket när det kommer till julklappar. Enligt en julhandelsprognos spår HUI Research att årets julhandel kommer att slå rekord. I genomsnitt beräknas vi spendera 7800 kronor per person under december månad, rapporterar Hälsoliv.  Många föräldrar vill ge sina barn det allra bästa, även om det kostar skjortan. Däremot är det inte alltid det bästa. Ju mer barnen får i år, desto mer vill de ha nästa år, vilket gör att ångesten bara kommer att bli jobbigare.  5. Att vara eller känna sig ensam  Under julen finns det många som känner sig ensamma. Det kan bland annat vara konflikter inom familjen, eller någon anhörig som har gått bort. Känslan av ensamhet kan också göra sig påmind när bilder och videos syns i diverse sociala medier-flöden.  – Det kan kännas ensamt, särskilt om man blir påmind om hur det ”ska” vara under juletider. Det vill säga mamma, pappa, barn, mor- och farföräldrar och så vidare. Den bilden stämmer ju så klart inte med verkligheten, men det känns så, säger Maria Farm till Hälsoliv.

2018-12-12-19:34:41

Här är jullåtarna som spelas mest i svenska hem

Glögg, Kalle Anka och hetsiga politiska diskussioner med släkten kring julbordet. Snart är julen här!  Och finns det något i hela världen som skapar lika mycket julkänsla som julmusik? Svar, nej. Men vilka låtar är det egentligen som sipprar ur svenskarnas trådlösa hemmaljudsystem under årets sista månader? Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå har tagit fram en lista av de populäraste svenska, och internationella, jullåtarna i år.  De mest spelade jullåtarna i Sverige  10. Det var då (Julens alla klockor)Martin StenmarckFörra årets placering: ny 9. Ett ljus i mörkretNiklas StrömstedtFörra årets placering: ny 8. Nu lagar vi julenEdward BlomFörra årets placering: 8 7. Jag kommer hem igen till jul Peter Jöback Förra årets placering: 10 6. Jul igenJust DFörra årets placering: 5 5. Välkommen hemE.M.DFörra årets placering: 9 4. Happy New YearABBAFörra årets placering: 4 3. Jul, jul, strålande julGustaf Nordqvist/Edvard Evers Förra årets placering: 2 2. Mer julAdolphson & FalkFörra årets placering: 3 1.Tänd ett ljusNiklas Strömstedt Förra årets placering: 1 De mest spelade jullåtarna i världen 10. Happy Christmas (War Is Over)John Lennon och Yoko OnoFörra årets placering: 3 9. Driving Home For Christmas Chris ReaFörra årets placering: ny 8. Fairytale Of New York The PoguesFörra årets placering: 8 7. Feliz NavidadJosé FelicianoFörra årets placering: ny 6. Let It Snow, Let It Snow, Let It SnowBing CrosbyFörra årets placering: 2 5. Winter WonderlandFelix William BernhardtFörra årets placering: 7 4. White ChristmasIrving BerlinFörra årets placering: 4 3. Last Christmas George MichaelFörra årets placering: 5 2. Do They Know It's ChristmasBaind Aid Förra årets placering: 6 1. All I Want For Christmas Is YouMariah CareyFörra årets placering: 1 Här är kan du också läsa om låtarna som spelas allra mest på svenska gym. Känner du igen dem? Kolla här:

2018-12-12-08:32:34

Simon om tiden efter Bonde söker fru: "Hon ville inte ha med mig att göra"

Mjölkbonden Simon Ohlsson, 26, har minst sagt gjort succé i årets Bonde söker fru. Tittarfavoriten har med sin sköna personlighet och härliga humor tagit svenska folket med storm och på sociala medier har han varit ett hett samtalsämne mellan många Bonde-fans.  Men sagan slutade tyvärr inte som väntat för Simon. I sista programmet fick han sin Frida, 21, och kärleken fullkomligt blomstrade mellan paret.  – Jag fick honom. Jag fick min Simon, snyftade en rörd Frida fram i slutscenerna.  Men efter att kamerorna stängts av och produktionen lämnat gården så blev det tyst mellan paret, och de hördes inte mer än ett par sms hit och dit. Simon anade oråd men hoppades på det bästa inför kommande kärleksresa. Men tyvärr så inträffade det värsta.  Frida dök inte upp. Det hela slutade med att Simon fick åka på sin resa ensam, och blev sedan överraskad av sin gode vän Per, och tillsammans fick de sig en fin resa ändå.  Men hur har allt gått sedan programmet? Nyheter24 kontaktade Simon för att se hur livet rullat på efter hjärtekrosset.  – Förlåt om jag tryckte bort samtalet först, jag pratade med en försäljare och man har ju inte hjärta att säga nej så blir alltid pålurad massa saker jag redan har, skrattar Simon.  Vad var det den här gången då? – Något kofoder, svarar han. "Såklart blir man lite förbannad när man tänker på att en människa bara kan strunta i att höra av sig sådär", säger Simon i programmet. Bildkälla: TV4Play – Jag mår bra nu. Det har varit mycket frågor om vad som hänt och så. Men som jag sagt, det är ett halvår sen och tack vare mina vänner och familj har livet rullat på bra. Utan dem hade jag inte klarat mig så bra som jag gjort.  Han berättar även att det inte bara är familjen som funnits där – utan att han mött stöd från hela svenska folket. – Jag är väldigt chockad över stödet jag fått från svenska folket. Man blir nästan lite rörd när man tänker på det. Det är jag otroligt tacksam över, säger han.  Hur har du haft det efter Bonde? – Det har rullat på.  Hur blev resan med din vän Per? – Det blev jättebra! Jag kunde inte fått en bättre resa. Att han var så spontan och släppte det han hade hemma kan jag inte än förstå. En stor eloge till honom. Det är inte många som skulle göra så. Då är man en bra vän.  Resan fick sig en ordentlig vändning när Simons vän plötsligt dök upp på hotellet. "Inte alla som skulle släppa allt och ställa upp sådär", säger Simon. Bildkälla: TV4Play Har du kunnat komma över det som hände litegrann? – Ja jo, det känns bättre idag. Jag mår mycket bättre och har kommit över Frida. Klart det fins lite kvar att jobba med, men jag känner att jag nog kommer våga ta in kärlek igen.  Vad sa hon det var som inte hade fungerat?  – Hon hörde av sig till produktionen men inte till mig. Hon ville inte ha mer med oss att göra. Just där och då var man ju ledsen och nästan lite förbannad på varför man gör så. Gör man slut måste man vara uppriktig och säga det rakt ut. Man funderar ju så mycket på vad man kan ha gjort som blev fel. Gick jag för fort fram? Man får inget riktigt avslut, säger Simon. Du är en riktig pangkille Simon. Tror inte det berodde på dig. Men berätta, har du vågat dejtat någonting sen programmet? – Nej det har jag inte gjort. Jag känner att det måste få lägga sig lite efter att programmet slutat sändas. Efter nyår kanske det blir och så. Det har varit tjejer som hört av sig och undrat om man är singel, men jag har sagt att de får följa programmet så kanske man kan höras efter, man vill ju heller inte spoila någonting. Men vad söker då Simon hos en tjej, om nu någon där ute skulle vara sugen på att höra av sig? – Jag gillar ju att man har lite driv och att man är jordnära. Att man är ärlig uppriktig och snäll. Och att man är trygg i sig själv och inte spelar någon annan.  Simon har fångat svenska folkets hjärta och verkligen visat sina finaste och bästa sidor i TV-rutan. "Fått ett otroligt stöd", berättar han. Bildkälla: TT Men typ som du är kan man väl säga? – Haha jo så kanske man kan se det! För jäntorna på Öland då – kan man hitta dig på Tinder? – Jag har faktiskt inte Tinder. Tänkt att det inte är någonting för mig men nu har man ju förstått att det är så man träffas nuförtiden.  Och slutligen – skulle du kunna vara med i Bonde söker fru igen? – Jag vet inte om de skulle bli samma kick riktigt. Så nej det skulle jag nog inte.  Här tillsammans med resten av bönderna i årets Bonde söker fru. Bildkälla: TV4

2018-12-12-13:29:47

Erik och Alicias samtal i Bonde söker fru: "Stort problem"

TV4:s succéprogram "Bonde söker fru" lider mot sitt slut, och förra veckan gjorde bönderna sina val.  Erik Nilsson, 25, är hönsbonden från Hörby föll pladask för Stockholmstjejen Alicia Holmgren, 23. I kvällens program ser vi hur Erik och Alicia åker till Estland där de till fullo tar tillvara på den vackra naturen. Det blir både fågelskådning, hästridning – och tid för allvarliga samtal.– Mina känslor för Alicia just nu är ändå rätt starka. Hon är en jävligt bra tjej. Hon är fin på alla sätt och vis – jag menar, det finns ju något där, berättar Erik. Hönsbonden Erik Nilsson föll för Alicia i "Bonde söker fru". Bildkälla: TV4 Men det finns en sak som skaver. Avståndet mellan Eriks hemort Hörby och Stockholm, där Alicia bor, är 55 mil.– Hela den här grejen med distansförhållanden det funkar ju inledningsvis när man lär känna varandra och så. Själva distansproblemet mellan mig och Alicia har ju funnits där från början och det är något vi båda är medvetna om. Någonstans i allt det här behöver vi landa i en punkt där vi stirrar det här problemet i vitögat och sedan säger "okej, detta är verkligt – det är såhär det kommer se ut. Hur ska vi lösa det?, säger Erik i "Bonde söker fru". Erik och Alicia i "Bonde söker fru". Bildkälla: TV4 Men Alicia verkar inte se distansen som ett större problem.– Jag har inga problem med att åka ner till dig. Jag vill hellre va i Skåne än hemma i Stockholm, säger Alicia.– Suck on that, Stockholm, säger Erik och skrattar.Alicia frågar Erik om det fortfarande känns som en jobbig grej eller om det är överkomligt.– Överkomligt absolut, säger Erik.Han berättar senare att det självklart känns lite läskigt – men samtidigt "jäkligt härligt".Erik konstaterar sedan:– Det som lades upp som ett stort problem kanske inte egentligen är ett stort problem, säger Erik.

2018-12-12-13:12:43

Simon om Fridas svek i Bonde söker fru: "En kniv i bröstet"

Mjölkbonden Simon Ohlsson, 26, och Frida, 21, valde varandra i "Bonde söker fru". Kärleken blomstrade mellan paret – och de skulle åka iväg på en romantisk resa till Rhodos. Kort efter det sista valet så åkte Frida hem för att hämta lite kläder.På sin gård på Öland så får Simon besök av vännen Per och där berättar han att det inte går särskilt bra med Frida. De har ingen kontakt.– Vi har sms:at lite och pratat i telefon. Det var kanske i fem minuter. Tanken är ju att vi ska träffas där på Arlanda, säger Simon.Simon övernattar på ett flygplatshotell vid Arlanda i Stockholm, och där försöker han förgäves nå Frida flera gånger. Men han möts alltid av samma kalla automatiska meddelande: "Abonnenten du försöker nå kan inte ta ditt samtal just nu". Simon tittar förgäves ut genom fönstret för att se om Frida kommer. Bildkälla: TV4 "Det känns som ett svek. Som att få en kniv i bröstet" – Ja, jag och Frida skulle ju åka på resa nu. Mitt flygplan går ju nu om ett par timmar. Än så länge finns det väl hopp, säger Simon.Han vankar av och an i hotellrummet och tittar ut genom fönstret för att se om Frida kommer.  Det gör hon inte.– Ärligt talat så vet jag inte vad som har hänt med Frida. För några veckor sedan så kändes ju allting jättebra. Det bara strålade kärlek om oss då, berättar Simon.Tanken var att Simon och Frida skulle ses innan de åkte iväg. Men så blev det inte.– Jag har haft svårt att få tag i henne. Det är väldigt svårt att veta vad son har hänt. Ovissheten är jobbig, man vet inte riktigt vad man ska tro. Det känns som ett svek. Som att få en kniv i bröstet. Jag får väl åka på resa själv, säger Simon. Simon Ohlsson får åka själv till Rhodos. Bildkälla: TV4 Har slutat att tro på kärleken Sagt och gjort – Simon åker själv till Rhodos och på hotellet möts han av ett glas Champagne. Trots det fina rummet, sol och pool så är smärtan tuff för Simon.– Jag lever min mardröm nu. Det var ju det här jag inte ville skulle hända. Jag ville ju inte bli själv. Det känns jävligt tungt just nu, säger Simon. Frida dumpade Simon i sista sekund. Bildkälla: TV4 Som tur är så möts Simon av en fantastisk överraskning – hans vän Per kommer nämligen på besök till Rhodos, och trots att Simon fick sällskap på resan så känns det ändå mörkt. Simon har slutat att tro på kärleken.– Hon har krossat mig här, säger Simon och pekar mot sitt hjärta.– Hur ska jag våga lita på kärlek igen? Det blir tufft, jävligt tufft, säger Simon.Simon berättar i "Bonde söker fru" att Frida har hört av sig – vad hon sa till Simon kan du se i klippet ovan.

2018-12-11-14:05:38

Hannes i Bonde söker fru om hjärtekrosset: "Hon var otrogen"

Redan första gången som mjölkbonden Susanna Karlsson öppnade Hannes Haraldssons brev så var hon så gott som fast. Under sommaren som följde växte en kärlek fram mellan paret och efter slutvalet så var det bara Hannes kvar på gården.  Den sedvanliga kärleksresan som de nyblivna paren får i Bonde söker fru gick till Grekland och enligt Susanna så blev resan "så mycket bättre än hon ens kunde hoppats på". Susanna har tidigare berättat om ett förhållande där hon både blev lurad och bedragen. Nu var det Hannes tur att öppna upp sig. Bildkälla: TV4Play Hannes väljer tillslut att öppna upp för Susanna. Bildkälla: TV4Play Men under resan så blev det inte bara mys, sol och bad utan även en hel del prat om framtiden samt om det forna livet innan Bonde söker fru.  Under ett samtal berättar Hannes att han tidigare blivit väldigt sårad av ett ex som var otrogen mot honom – fler än en gång.  – Jag blev ordentligt bränd. Jag gav henne flera chanser också men de tog hon inte till vara på, säger han.  – Känner du att det har påverkat dig idag, frågar Susanna.  – Nej, jag har valt att lägga det där bakom mig, säger Hannes.  Se det fina klippet i spelaren ovan. 

2018-12-12-11:58:39

Experten: "Piratkopierade julklappar kan vara fara för barnen"

Snar är är det julafton, och för en del är veckorna innan dopparedagen fylld av planering, julbak och inköp av julklappar. Och visst kan det vara stressigt att hinna med allt.  På senare år har det blivit allt vanligare att handla sina klappar på nätet, då man inte behöver ta sig ut till butikerna och trängas med folk.  Men nu varnar experter att många av julklapparna vi köper på internet är piratkopierade och att de dessutom kan vara farliga.  Fem procent är piratkopierade  Enligt Europeiska Unionens Immaterialrättsmyndinghet (EUIPO) uppskattas fem procent av alla julklappar vi köper på internet vara piratkopior. Bland annat är det olika typer av kläder som riskerar att vara falska, eftersom de köps via internet går de inte igenom någon kontroll.  – Piratkopierade varor har med största sannolikhet inte genomgått de tester som krävs för att få säljas i Sverige. Särskilt allvarligt är det naturligtvis med leksaker då barn kan komma till skada, säger Peter Hedin, som är expert på frågor om piratkopiering på Patent– och registreringsverket i ett pressmeddelande.  Värst med barnleksaker  Men allra värst är det med barnleksaker. Peter Hedin berättar för Nyheter24 att en äldre studie visar på att antalet piratkopierade barnleksaker är drygt sju procent.  – Enligt den studien var 7,5 procent av alla leksaker piratkopierade, och jag tror inte att den siffran har sjunkit, säger han till Nyheter24. Vilka typer av leksaker handlar det främst om?  – Det verkar vara främst dockor, men även byggklossar som är väldigt populärt bland barn.  Expertens tips För att inte drabbas av piratkopierade julklappar har Peter Hedin ett par tips som kan vara bra att ha i åtanke när du ska handla julklappar på nätet.  Om något är för bra för att vara sant är det oftast det.Se till att det finns kontaktuppgifter och kontrollera dessa om du handlar online. Kontrollera var webbsidan kommer ifrån. Att den är på svenska betyder inte att den ligger i Sverige. Använd sunt förnuft. Vill du vara säker så handla hos auktoriserade eller välkända affärer.  Främst menar han att man ska ha sunt förnuft.  – Använd sunt förnuft. Är det för bra för att vara sant så är det med största sannolikhet falskt. Exempelvis säljer inte Ray-Ban glasögon för 250 kronor. Kolla alltid om det finns kontaktuppgifter till företaget, kopiera även url-adressen så att man ser vart hemsidan är registrerad någonstans, säger Peter till Nyheter24.  Vad kan man göra om man ändå drabbas av piratkopiering?  – Om man råkat köpt något som är piratkopierat, är det första steget att vända sig till den eller dem du har köpt varan ifrån. Ett andra steg kan vara att ta kontakt med kreditkortsbolaget, däremot är det inte alltid säkert att du får tillbaka pengarna, men det är alltid värt ett försök, avslutar han. 

2018-12-09-16:16:51

Åkesson skolkar från viktiga omröstningen – åker till Thailand

Under onsdagen pågick budgetförhandlingarna och ännu ett försök att lösa någon slags regeringsbildning. Efter omröstningen stod det klart att Moderaterna och Kristdemokraternas budget vunnit. Det betyder att det är deras budget som kommer att bestämma Sveriges ekonomi nästa år, eller i alla fall åtminstone fram till sommaren.Regeringsfrågan är ju fortfarande inte löst, och talmannen Andreas Norlén fortsätter att hålla informella samtal med de åtta riksdagspartiernas ledare.Föräldraledighet för ÅkessonMen det var inte alla som var på plats vid omröstningen. Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson har istället valt att kassera in lite föräldraledighet. Men det blir inget hemmamys för familjen Åkesson.Vad det blir istället? En resa till Thailand. Vilket även gjorde att Åkesson inte var närvarande vid dagens förhandlingar i riksdagen.– Det handlar om ett löfte som han gett till sin son. Jimmie hade flest resdagar av alla partiledare och det mest intensiva turnéschemat under valrörelsen. Han hade därmed väldigt stor frånvaro från familjen och han lovade då sin son att han skulle vara med honom under hans födelsedag och att de skulle göra något tillsammans under den perioden. Han ville inte svika det löftet trots att processen med budget och annat har dragit ut på tiden, säger Mattias Karlsson, gruppledare för SD i riksdagen, rapporterar Expressen. Frånvarande vid flera tillfällenDet är inte bara under dagens omröstning som Åkesson inte varit närvarande, det är även under förhandlingar, möten och debatter.Och om två dagar ska de även ske en omröstningen om Stefan Löfven ska bli statsminister, och inte heller då kommer SD-ledaren vara närvarande.Men enligt Karlsson är Åkesson trygg med de övriga i partiorganisationen och skulle det uppstå ett akutläge så finns partiledaren tillgänglig från semestern.– Han känner sig helt trygg med att vi övriga i partiorganisationen kan hantera alla eventualiteter i hans frånvaro och han finns också tillgänglig på distans om det skulle behövas, avslutar Mattias Karlsson.Nyheter24 har tidigare skrivit om att Löfven vill fortsätta styra med Miljöpartiet. Det kan du läsa mer om här.

2018-12-12-17:21:26

Så mycket pengar tjänar Linda Lindorff: "Lever här och nu"

Programledaren Linda Lindorff, 46, är högaktuell i "Bonde söker fru" där hon med van hand guidar tittarna genom böndernas jakt på den stora kärleken. Programmet är ett av Sveriges mest populära, och varje vecka bänkar sig över en miljon människor för att följa de dramatiska vändningarna i programmet.Sedan starten av "Bonde söker fru" år 2006 har Linda varit programledare, och nu är den trettonde säsongen av programmet snart slut.  I kvällens avsnitt avslöjas det bland annat hur det gick för Simon som föll för brevskrivaren Frida... Hur mycket pengar tjänar Linda Lindorff? "Bonde söker fru" har onekligen gjort Linda riktigt rik. År 2015 tjänade Linda 430 000, vilket gav henne en månadslön på 35 800 kronor.  Året därpå hade Linda ökat sin inkomst – då hade hon en fastställd förvärvsinkomst på 709 000 kronor. Det blev en göttig månadslön på 59 100 kronor. Linda Lindorff unnar sig gärna av livets goda. Bildkälla: Stella Pictures. Men Linda själv ser sig inte som en särskilt ekonomisk person. I en intervju med Expressen har Linda tidigare berättat om sin syn på pengar.– Jag lever här och nu. Jag vill inte begränsa mig. Om jag tjänar bra pengar så vill jag göra av med lite också. Vad jobbar man annars för? Jag vill göra de här resorna, ha de där kläderna. Man kanske inte ska uppmuntra till att slösa men jag tycker inte heller att man ska vända på kronorna hela tiden. Man måste bjuda in till fest, måste unna sig goda saker och leva livet medan man är frisk och orkar. Vem vet när det tar slut, berättade Linda för Expressen. Linda Lindorff kan verkligen leva gott! Bildkälla: Stella Pictures. Färska siffror från Skatteverket visar nu att Linda år 2017 drog in 686 100 kronor. Det ger Linda en månadslön på 57 175 kronor.Värt att nämna är att Linda även är VD för sitt bolag Linda Isaksson Media Entertainment AB. År 2017 omsatte bolaget 3,2 miljoner kronor och tillgångar i bolaget är 6,3 miljoner kronor. Vill du läsa mer om Linda Lindorff? Här berättar den folkkära programledaren om sin stora fobi. – Har slitit hål!, säger hon om den ovanliga rädslan.

2018-12-12-16:45:31