Gåtan med ryska ambulansen på Södermalm löst

En ambulans med ryska skyltar orsakade förvirring i centrala Stockholm på onsdagen. Nu kan SvD berätta att det handlade om en rysk person som blivit sjuk i Sverige.

– Jag kan bekräfta att det handlar om en patienttransport, säger Helena Söderblom, presschef på SOS Alarm.

Läs hela nyheten:
Gåtan med ryska ambulansen på Södermalm löst

Publicerad: 2017-12-07 klockan 12:04

Fler nyheter från Svenska Dagbladet toppnyheter

Google "måste överväga" en Kina-sökmotor

Google undersöker möjligheterna att ta fram en sökmotor anpassad för Kina – och kommunistregimens censur. Det måste övervägas med tanke på hur stor marknaden är, säger nätjättens vd.

2018-10-16-18:22:14

”Trams att EU skulle tvinga oss se polska Netflixserier”

Det är heta känslor i Mellan raderna-studion när Teresa Küchler och Jenny Nordberg diskuterar EU-förslaget att det måste vara 30 procent europeiska program på streamingtjänster som Netflix. – Det kommer inte att dyka upp en varningstext där det står att du kollat för mycket på Friends, och nu kan du bara se polska dramer, säger SvD:s EU-korrespondent Teresa Küchler.

2018-10-16-22:19:11

Sverige utvisar sexåring efter mammans död

Hans mamma hittades död i en lägenhet i Södertälje i våras. Pappan i Ukraina ska ha sagt upp vårdnaden. Nu ska den föräldralöse sexårige pojken utvisas från Sverige till Ukraina – vilket kan strida mot FN:s barnkonvention, enligt försvarsadvokaten Baharak Vaziri som nu tagit sig an fallet. – Det är helt vansinnigt. Men jag kommer inte att ge mig i första taget, säger hon.

2018-10-16-21:29:01

Dubbla smällarna sänkte Sveriges EM-hopp

Sverige hade chansen att ta en historisk tredje raka EM-plats. I stället blev det en beckmörk afton i Kalmar för U21-herrarna. – Vi torskade matchen, finns inte mycket att säga, säger en väldigt besviken Joel Asoro efter 0–3 mot Belgien och ett missat EM-slutspel.

2018-10-16-20:27:54

Djurgårdens fiasko – missade slutspel

Djurgården har guldambitioner hemma i Sverige – ute i Europa slutade det dock med fiasko. Det blev storförlust i gruppavslutningen av Champions Hockey League borta mot Tappara som vann med 5–1. Tre av fem svenska lag – Skellefteå, Malmö och Frölunda – tog sig vidare till slutspel.

2018-10-16-20:35:35

Det år vi nådde stillhetens hav

1969 skall vi minnas som det år, då människan för första gången satte sin fot på månen. – Ett litet steg för människan, ett stort steg för mänskligheten, var Neil Armstrongs välberäknade ord, då han klev ned på månytan. De teoretiska förutsättningarna för en månfärd fanns redan för 300 år sedan. Newton hade upptäckt dem och siade om hur man skulle bära sig åt för att skjuta upp en satellit runt jorden. Vad som är nytt och beundransvärt i den första månresan är den rent tekniska prestationen. 350 000 människor medverkade i den. Färden till Stillhetens hav är på denna årets sista dag värd en rekapitulation med spekulation av universitetslektor Tord Hall.

2018-10-16-21:45:00

Djurgårdens fiasko – missar slutspel

Djurgården har guldambitioner hemma i Sverige – ute i Europa slutade det dock med fiasko. Det blev storförlust i gruppavslutningen i Champions Hockey League borta mot Tappara som vann med 5–1. Tre av fem svenska lag – Skellefteå, Malmö och Frölunda – tog sig vidare till slutspel.

2018-10-16-20:35:35