Gina Dirawi till attack mot SAS: "Har vi inte kommit längre?"

"Sånna här företag måste ju vara de tråkigaste jag vet", så inleder Gina Dirawi ett inlägg på Instagram där hon riktar kritik mot flygbolaget SAS.

Det är efter att 23-åriga Aye Alhassani inte fick ett jobb på SAS eftersom hon bär slöja, något som Nyheter24 har skrivit om.

"Vi lever i en tid då tekniken är i framkant, 2-åringar fattar hur en Ipad fungerar och kan till och med ladda ner spel men personalen på SAS får inte ihop hur de ska anställa en kompetent kvinna om hon täcker sitt hår?" skriver Dirawi i inlägget och fortsätter:

"De till och med ber henne att ta av den för att ge henne jobbet. Herregud SAS, kom och möt resten av oss i framtiden. Har vi inte kommit längre?"

Inlägget fick över 1 000 likes på bara någon timme och i kommentarsfältet håller Dirawis följare med henne.

"När ett företag börjar tacka nej till kompetenta kvinnor för att en sjal på deras huvud inte ingår i deras uniformer och de inte kan ringa en sömmerska eller betala 50 riksdaler och köpa en sjalett åt flickebarnet, så är det inte bara diskriminerande, det är dåligt företagande." skriver hon avslutningsvis.

[instagram:BTXKKSzF0ts]

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Gina Dirawi till attack mot SAS: "Har vi inte kommit längre?"

Publicerad: 2017-04-26 klockan 21:51

Fler nyheter från Nyheter24

2400 akademiker om sexuella trakasserier – under #akademiuppropet

I kölvattnet efter kampanjen #metoo mot sexuella trakasserier så är det många branscher där kvinnor har vittnat om sexuella trakasserier under egna hashtaggs. Läs om branscherna här.Nu har också kvinnliga akademiker ställt sig bakom i en egen hashtagg. Det är 2400 akademiker som väljer att gå ut och markera mot trakasserier och övergrepp i universitetsvärlden under hashtaggen #Akademiuppropet, skriver Svenska Dagbladet.  "Kvinnliga akademiker tvingas lämna universiteten och sina karriärer medan manliga förövare tillåts fortsätta trakassera sina kollegor och studenter. Detta måste få ett slut", skriver akademikerna i uppropet, som Svenska Dagbladet publicerade. Texten innehåller flera vittnesmål från kvinnor som utsatts av manliga studenter och professorer."En välbetald professor brottade ner mig 10 gånger innan han satte sig gränsle över mina armar och tog ett strypgrepp samtidigt som han stirrade in i mina ögon. Jag visste inte om jag skulle dö nu", så berättar en av de 2400 kvinnliga akademikerna som ställt sig bakom upproret. Se också videon om alla som förlorat sina jobb i och med #metoo Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2017-11-24-19:04:12

Polisinsatsen i London är nu över – stationen öppen igen

Tunnelbanestationen Oxford circus i London evakuerades och en polisinsats kontrollerade området under fredagskvällen, rapporterar BCC.  Den brittiska transportpolisen BTP skriver på sin Twitter att de fick in ett larm om skottlossning vid 16:38 lokal tid och att de agerade som om händelsen var terrorelaterad.  En person ska ha skadats i det tumult som uppstod när folk flydde från platsen, men i övrigt finns inga uppgifter om att någon har skadats. Det finns inte några uppgifter på någon misstänkt eller bevis på att en skottlossning ska ha ägt rum, skriver Metropolitan Police på sin Twitter. Stationen är nu öppen igen, men fortfarande pågår polisarbetet. Myndigheterna i London kallar nu kvällens händelser för ett falsklarm. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP. Orsaken till insatsen är oklar och personer uppmanades att hålla sig borta från stationen och hålla sig inomhus, skriver brittiska transportpolisen på sin Twitter. Även närliggande tunnelbanestationen Bond Street stängdes av samt flera gator intill stationen.

2017-11-24-16:56:20

Tunnelbanestation i London evakueras efter larm om skottlossning

Tunnelbanestationen Oxford circus i London evakueras och en stor polisinsats pågår just nu, rapporterar BCC. Enligt uppgifter har vittnen även sett folk springa från platsen. Den brittiska transportpolisen BTP skriver på sin Twitter att de fick in larm om skottlossning vid 16:38 lokal tid och att de agerar som om händelsen var terrorelaterad. En person ska ha skadats i det tumult som uppstod när folk flydde från platsen, men i övrigt finns inga uppgifter om att någon har skadats. Det finns heller inga bekräftade uppgifter på någon misstänkt eller bevis på att en skottlossning ska ha ägt rum, skriver Metropolitan Police på sin Twitter. Orsaken till insatsen är ännu oklar och personer uppmanas att hålla sig borta från stationen och hålls sin inomhus, skriver brittiska transportpolisen på sin Twitter. Även närliggande tunnelbanestationen Bond Street har stängts samt flera gator intill stationen.”Oxford Circus-stationen är stängd medan vi undersöker en händelse bland resenärerna”, uppger transportmyndigheten Transport for London. Artikeln uppdateras.

2017-11-24-16:56:20

Tunnelbanestation i London evakueras

Tunnelbanestationen Oxford circus i London evakueras och beväpnad polis befinner sig på platsen, rapporterar BCC med hänvisning till vittnesuppgifter. Enligt BCC har vittnen även sett folk springa från platsen. Orsaken till insatsen är ännu oklar och personer uppmanas att hålla sig borta från stationen, skriver brittiska transportpolisen på sin Twitter.  Artikeln uppdateras.

2017-11-24-16:56:20

Vi lät hamburgare ligga framme i fem dagar – det här hände

Visst är det gott att äta hamburgare från Max, Burger King eller McDonald's ibland? Men vad händer egentligen med hamburgaren om den ligger framme ett tag – eller riktigt länge? Blir den dålig? Luktar den dåligt?  Nyheter24:s reporter Hannah undersökte saken närmre och köpte en hamburgare från Max, en från Burger King och en från McDonald's. Hamburgarna fick ligga framme på ett fat i fem dagar. Vi luktade, kände på dem och filmade varje dag.  Det här är vad vi kom fram till: Max – Innehöll dressing och sallad. Den sista och femte dagen såg hamburgaren ungefär likadan ut som när den blev köpt. Dressingen hade inte torkat och salladen var fortfarande grön. Burger King – Innehöll gurka, lök, ketchup och senap. Det som hände med den var att ketchupen – och senapen – hade torkat in. McDonald's – Hamburgaren innehöll gurka, lök, ketchup och senap. Efter femte och sista dagen hade ketchupen och senapen torkat in, men man såg ingen annan skillnad. Sugen på en burgare? Se i klippet ovan hamburgarnas förändring från första dagen till den femte dagen

2017-11-24-13:57:38

Det här händer om du använder ett graviditetstest som gått ut

Har graviditetstest ett utgångsdatum och vad händer om man skulle använda ett test som gått ut?  Nyheter24 tog ett snack med Therese Zetterqvist Eriksson, som är barnmorska och jobbar för frågetjänsterna på UMO.se och 1177.se.   – Ja, graviditetstester har ett utgångsdatum som står på förpackningen. Olika fabrikat håller olika länge. Om du är osäker kan du köpa ett nytt graviditetstest, säger Therese till Nyheter24. Du kan även gå till en ungdomsmottagning eller barnmorskemottagning om du vill ha hjälp att göra testet. Alla besök och tester är gratis där.  – Om du använder ett graviditetstest som har gått ut, kan resultatet bli fel. Men har du gjort ett test som inte gått ut, kan du alltid lita på svaret om du gör graviditetstestet när det gått minst tre veckor sedan ditt senaste oskyddade samlag. Oavsett om du till exempel druckit alkohol.  Nyheter24 har tidigare pratat med Therese om "spökmens", vill du veta mer om det kan du läsa om det här! TV: 5 myter om mens – som du antagligen trott på någon gång Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2017-11-22-14:04:03

Han beställde vegetarisk mat på flygplanet – det här fick han

En del beställer det och andra inte, maten på flygplanet.  Men efter den här bilden kanske man inte kommer vara så sugen på att köpa vegetarisk mat, i alla fall inte om man reser med det här flygbolaget. Brittiske Steve Hogarty flög nyligen med bolaget Avianca och till resan hade han beställt vegetarisk mat, skriver The Sun. Dock slutade det med att han kände sig ganska lurad när han såg det som serverades. På Twitter delade han med sig av den ”vegetariska” måltiden, som bestod av två frukter inslagna i plats.  Bildkälla: Faksimil Twitter När The Sun kom i kontakt med flygbolaget menade de att det hade uppstått ett misstag. Då "måltiden" inte riktigt uppfyller kraven och att de skulle undersöka det så snart som möjligt. TV: Därför äter Edward Blom aldrig vegetariskt Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2017-11-23-16:59:13

Nebojša Novaković om den nya rollen i AIK: "Jag utvecklas varje dag"

Nyheter24 är påväg till Solna Centrum för att träffa AIK-legendaren Nebojša "Nebo" Novaković på ett fik. Väl på plats ser vi inte skymten av honom, men runt hörnet sitter Nebo undangömd och pratar med en av AIK:s ungdomstränare. Det är en nära vän till Nebo som han diskuter upplägg med för kommande vecka. När vi väl satt oss ner och Nebo har sagt hejdå till sin vän så får vi varsin kopp kaffe till bordet. Det märks att Nebo är på bra humör. – Jag har ledigt idag så jag har bara tagit det lugnt, men det är en hel del jobb med AIK och mycket fokus på min familj.  Hur har året varit för dig anser du? – Man startade med A-laget som assisterande tränare, ett uppdrag som man haft i så många år innan. Jag och Richard Norling har jobbat ihop i så många år tidigare i både Väsby och två vändor i AIK. Sen i juni lämnade jag dock mitt uppdrag och blev tränare i AIK:s akademi, där jag utvecklas som varje dag. – Jag har otroligt roligt och kan påverka mycket nu i AIK som tränare för de yngre. Det utvecklar mig väldigt mycket som person när jag kommer närmare spelarna och deras personligheter, mer än vad jag kanske gjorde under min tid i A-laget. Jag har mer tid för spelarna nu innan dem springer iväg och blir proffs. Vad har du själv utvecklat sedan flytten till akademin? – Jag har lärt mig mer att jobba med människor på ett individuellt plan, det viktigaste i min roll är inte direkt resultatet på matcherna som det var i A-laget. Nu har jag mer tid till att utveckla spelarna på ett individuellt plan och göra dem bättre för varje dag.  Hur har ungdomsfotbollen förändrats sen du va liten?   – Ja det är klart, jag är är uppvuxen i forna Jugoslavien, det var annorlunda med dem tränarna som jag hade under min uppväxt. Det var lite mer diktatoriskt, man hade inte så mycket egen vilja tyvärr utan det var raka besked och man fick inte utforska så mycket på egen hand.  – Det var fortfarande en fin tid, man spelade ofta ihop med de äldre, oavsett hur gammal man var. Det var väldigt krävande att spela med dem äldre, men det gjorde även att jag utvecklades snabbare. Som ny i laget fick ofta de yngre stå som stolpe under träningarna för att öva upp sig att inte vara rädd. Vek man sig då, så blev det väldigt svårt senare att ta sig in i laget. Så absolut har jag annorlunda träningsupplägg idag för barnen än vad jag genomgick.  Har Henok Goitoms jobb som ungdomstränare i Kista Galaxy inspirerat dig nått? – Ja men både och, när man ser Henok påverka ungdomarna som han gör, så är det klart man själv förstår vikten av det jobb man gör. Henok har visat vägen att man måste även ha dialoger kring vad som sker utanför planen, att ungdomarna får rätt vägledning. Det är viktigt att man skapar en relation där man också kan prata om saker som inte är fotbollsrelaterat.  Har din relation till Richard Norling förändrats nått? – Vi har fortfarande en bra relation eftersom A-laget behöver många från akademin för att få allt att funka. Jag ger ofta förslag på spelare som hade passat bra i träningssammanhang. Det är viktigt att akademispelarna får stå upp mot de bästa, så som Nisse, Pertan, Goitom och flera. Ser du någon förändring i ungdomarnas attityd nu förtiden? – Självklart det är 100 procent. Zlatan visade tidigt vägen för de yngre i Sverige att man kan gå hur långt som helst oavsett vart man kommer ifrån. Sen har Alexander Isak visat vägen nu senaste tiden, även fast om han och Zlatan är väldigt olika i sina personligheter, så är dem stor förebilder och visar folk att det är bara att köra på! Hur ser du på AIK:s framtid i ungdomsleden? – Vi har en otrolig akademi, med bra resurser, tränare och möjligheter. Det är oftast inte resultatet i akademin med antal vunna matcher som räknas, utan det viktiga är antalet spelare som vi slussar upp till A-laget. Vilket vi gör bra. Vill du se någon förändring i Stockholms stad för att ge bättre träningsmöjligheter? – Kanske det krävs mer, men man får inte glömma vart vi kommer ifrån. Om du jämfört Stockholm idag jämfört med drygt 20år sedan så är det en jätteskillnad. Då hade vi inga möjligheter att träna på vintern i hela Stockholm. Vi spelade matcher på Stadshagens grusplan som i stunden var den enda uppvärmda fotbollsplanen i hela Stockholm. Men ändå trädde det det fram spelare från ungdomsakademin upp till AIK, som senare blev proffs. Kolla nu bara i Solna så har vi nästan fyra stycken planer som är uppvärmda och där alla kan spela året om – Så allting har sin tid och kanske det krävs mer resurser för ungdomarna så att inte tio olika lag tränar på en liten yta, men samtidigt finns det möjligheter för alla att nå hela hela vägen.

2017-11-22-17:55:23

Här är de tre hetaste Black Friday-erbjudandena just nu

Elektronik ligger, föga förvånande, i topp! 1. Sony WH-1000XM2  Sonys nya hörlurar ska vara deras bästa någonsin! Passa på att klicka hem dem när priset är nedsatt! 2. JBL Reflect Aware De här brusreducerande träningshörlurarna är nedsatta med 72 procent. Från 1 790 kronor till 499 kronor! 3. LG OLED55B7V Den här TV:n från LG har superbild och inbyggda högtalare med grymt ljud. Den är nedsatt från 17 490 kronor till 13 990 kronor. Här hittar du den!

2017-11-24-16:37:05

Uma Thurman till hård attack mot Harvey Weinstein

Skådespelerskan Uma Thurman, 47, går nu till attack mot Harvey Weinstein, 65. Harvey som har anklagats för en mängd sexuella övergrepp och våldtäkter har producerat Umas succéfilmer "Pulp Fiction" och "Kill Bill", och nu vänder sig Uma mot Harvey.Under thanksgiving så delade Uma med sig av en hälsning till sina nästan en halv miljon Instagramföljare – hon skrev att hon var tacksam för alla hon älskar och de som har varit modiga att stå upp för andra."Jag sa att jag var arg nyligen, och jag har flera anledningar, #metoo, ifall du inte ser det på mitt ansiktsuttryck", skrev hon. Uma Thurman i "Kill Bill: Vol 1". Bildkälla: Stella Pictures. Hon avslutade inlägget med att önska glad thanksgiving – till alla förutom just Harvey, som hon hoppas lider ordentligt just nu."Jag är glad att det går långsamt – du förtjänar inte en kula", skrev Uma.Efter att anklagelserna riktades mot Harvey så väntade många på att Uma skulle tala ut, och då sa hon till Access Hollywood att hon inte skulle kommentera Harvey i detalj.– Jag har väntat tills jag känner mig mindre arg, och när jag är redo så säger jag vad jag har att säga, sa Uma då. Quentin Tarantino talar ut om Harvey Weinsteins övergrepp Stjärnorna pekas ut – anklagas för misshandel och våldtäkt Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2017-11-24-15:40:45