Fuskade med rotavdragen – blåste staten på miljoner

Fuskade med rotavdragen – blåste staten på miljoner

Ekobrottsmyndigheten utreder en bygghärva med misstänkt fusk med rotavdrag, rapporterar Sveriges Radio Ekot

Närmare 30 personer misstänks för inblandning. 

– Det är en av de större som vi har haft på skattebrottsenheten under de senaste åren, säger Thomas Saltin, enhetschef vid skattebrottsenheten på Skatteverket, till Ekot.

Läs hela nyheten:
Fuskade med rotavdragen – blåste staten på miljoner

Publicerad: 2018-09-20 klockan 08:54

Fler nyheter från Expressen

Uppgifter: Trögt för Löfven att bilda regering

Stefan Löfvens försök att bilda regering går trögt, erfar Ekot.  Några sakfrågor ska ännu inte ha diskuterats under samtalen mellan Löfven och allianspartiernas ledare. – Det är ett låst läge, säger en ledande alliansföreträdare till Ekot. Socialdemokraterna vill inte kommentera uppgifterna. 

2018-10-18-18:51:30
Hemliga inspelningen avslöjar storbråket i SD

”Psykopat”, ”galen” och ”helt rabiat”.Så beskriver SD-riksdagsledamoten Mikael Strandman sin riksdagskollega Fredrik Lindahl i ett bandat telefonsamtal.Expressen kan nu avslöja storbråket i SD:s riksdagsgrupp och hur Strandman planerade att underminera Lindahls falang i partiet.– Det är en cancersvulst som måste slås sönder, sa Strandman under telefonsamtalet.

2018-10-18-18:29:15
Moas två barn nekas vegansk mat i skolan

Moa Havbys, 29, två barn är veganer men i skolan erbjuds varken sonen eller dottern vegankost. I stället får Moa själv åka till skolan och lämna matlådor varje dag. På grund av detta får de inte heller äta tillsammans med andra barn i skolans matsal, utan sitter ensamma i klassrummet.– I skolorna pratar man om allas lika värde men sedan går man ändå och utesluter mina barn från den sociala gemenskapen, säger hon.Enligt skolan är utbudet av specialkost ett politiskt beslut som nu ska revideras.

2018-10-18-18:42:13
Sandras frustration  – mot hyresvärden

När grannen fick en vattenläcka grävde hyresvärden upp golvet i Sandra Borgs lägenhet i Trollhättan. Lägenheten blev obeboelig och Sandra har sedan fyra månader tillbaka inte kunnat bo där.– Jag vill inte ens gå in där. Det är så mycket svartmögel, säger Sandra Borg, som behövt flytta in hos pojkvännen med sina två söner.– Vi ska göra rätt för oss, säger delägaren Fredrik Carlson till Hem&Hyra.

2018-10-18-18:00:50
Victorias stilsäkra klädresa  på mellanöstern-turnén

Kronprinsessan Victorias representationsresa i mellanöstern lider mot sitt slut - och som hon har representerat. – Under olika vandringar och besök har hon varit mer low key i sitt val av blusar och byxor men på kvällarna har hon svidat om till riktigt snygga klänningar, säger Expressens modeexpert Magda Omerspahic. 

2018-10-18-18:19:50
Sandra måste betala för obeboelig lägenhet

När grannen fick en vattenläcka grävde hyresvärden upp golvet i Sandra Borgs lägenhet i Trollhättan. Lägenheten blev obeboelig och Sandra har sedan fyra månader tillbaka inte kunnat bo där.Ändå behöver hon betala hyra.– Jag vill inte ens gå in där. Det är så mycket svartmögel, säger Sandra Borg, som behövt flytta in hos pojkvännen med sina två söner.

2018-10-18-18:00:50
SD-politiker blir kommunfullmäktiges ordförande

Sverigedemokraterna blev det största partiet i Munkedals kommun och regionrådet Heikki Klaavuniemi blir nu ordförande i kommunfullmäktige. – Heikki Klaavuniemi är vald till fullmäktiges ordförande, det är klubbat, skriver Matheus Enholm, kommunansvarig för SD i Munkedal, i ett sms till SVT Nyheter Väst.  

2018-10-18-18:02:42
Inga nya lösningar  från May i Brexit-frågan

Brexit-förhandlingarna fortsätter.Theresa May anser att samtalen går framåt efter toppmötet i Bryssel, men lyfter inga nya framsteg i en presskonferens på torsdagen.– Vi har en hel del hårt jobb framför oss, säger hon. 

2018-10-18-18:08:23
Avhoppade SD-profilen vägrar  svara på frågor om golfresa

Stefan Jakobsson (SD) lämnade uppdraget som riksdagsledamot efter att Aftonbladet avslöjat att han utnyttjat skattemedel för privata resor. Nu är han tillbaka i riksdagen som politisk tjänsteman – men vägrar svara på tidningens frågor om en golfweekend på en herrgård förra sommaren.   

2018-10-18-17:00:21
Uppgifter: Niklas Rådström  har erbjudits stol i Akademien

Författaren, dramatikern och poeten Niklas Rådström har fått en förfrågan om att ingå i Svenska Akademien, erfar Kulturnyheterna som har tagit del av dokument som indikerar detta. – Jag skulle inte vara främmande för det – under rätt förutsättningar, säger Niklas Rådström till Expressen.Han vill däremot inte utveckla vilka förutsättningar som skulle gälla för hans del vid ett eventuellt inträde.

2018-10-18-16:52:23