Forskaren: Unga får sömn- problem av sociala medier

Forskaren: Unga får sömn- problem av sociala medier

Allt fler unga diagnostiseras med sömnstörningar i den öppna specialiserade vården, enligt ny statistik från Socialstyrelsen.

– Ökningen är jätteallvarlig med tanke på att vi vill att barnen ska prestera bra i skolan, säger sömnforskaren Christian Benedict vid Uppsala universitet till SVT.

Läs hela nyheten:
Forskaren: Unga får sömn- problem av sociala medier

Publicerad: 2018-09-24 klockan 00:27

Fler nyheter från Expressen

Pappan hörde skriken  när Josephine dödades

Beni Bulubenchi hann inte fram. När han hörde sin dotter Josephine skrika på babymonitorn var det för sent. Treåringen skars till döds framför ögonen på sina syskon. – Jag kan inte förstå att någon kan vara kapabel till att göra något sådant, säger en granne till WYMT.  

2018-12-12-22:15:00

Misstänkt skottlossning i Fittja

Flera personer har hört smällar i närheten av tunnelbanestationen Fittja söder som Stockholm, skriver polisen på sin hemsida.En man har hittats med en blödande skada i benet och förts till sjukhus.Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

2018-12-12-22:21:56
Åttabarnspappa får  Gammeldansk-pris

Gammeldanskens Vänner i Malmö har utsett 2018 års vinnare av priset "Årets Pölse". Det är föreningens restaurangpris, som delats ut sedan 1980. Och i år är det en ölkrog som kammar hem priset. 

2018-12-12-21:59:03
FN-chefen i Sverige för  avslutande Jemensamtal

FN:s generalsekreterare António Guterres har rest till Sverige för att delta i de avslutande samtalen om kriget i Jemen under torsdagen. Enligt källor till Reuters har de stridande parterna nu enats om att öppna flygplatsen i den rebellkontrollerade huvudstaden Sanaa. 

2018-12-12-22:09:34

En person hittad död i Tyresö

Polisen har inlett en förundersökning om mord efter att en person hittats död i Tyresö utanför Stockholm. – Tekniker kommer att göra en undersökning och så får vi se vad de kommer fram till, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

2018-12-12-21:45:26
Brottsdömd chef i Göteborg uppgav falska referenser

När mannen anställdes som chef inom Göteborgs stad var han misstänkt för brott på sin förra arbetsplats – också det en kommun.Brott som han har dömts för i Skaraborgs tingsrätt.Nu har ett meddelande publicerats på kommunens intranät där det framgår att mannen gett falska referenser för att få jobbet. 

2018-12-12-21:51:41

Misstänkt våldtäktsförsök vid gångbana i Järfälla

En man har gett sig på en kvinna vid en gång- och cykelbana i Järfälla norr om Stockholm. Polisen misstänker försök till våldtäkt.Den misstänkte gärningsmannen avbröts av en förbipasserande. 

2018-12-12-21:55:25
26 larm om våldtäkter –  polisen jagar misstänkta

"Misstänkt överfallsvåldtäkt på skolgård i Vällingby""Misstänkt våldtäkt i svarttaxi - ung kvinna hittad med trasiga kläder vid vägkant""Misstänkt överfallsvåldtäkt vid elskåp på Möllan"Expressen har granskat polisanmälningarna och följt upp nyhetsflasharna om överfallsvåldtäkter under hösten och funnit: 26 anmälda misstänkta fullbordade våldtäkter eller försök till våldtäkt utomhus på 48 dagar.Tre har hittills lett till åtal, en fällande dom. I de allra flesta polisutredningarna saknas misstänkt gärningsperson.

2018-12-12-21:17:05
Petter Stordalens nya  storslagna hotellplaner

Hotellmagnaten Petter Stordalen, 56, vill expandera sin hotellverksamhet i Sverige.Det berättar han i SVT:s morgonstudio.Under de senaste åren har han investerat mer i Sverige än i andra delar av Norden och han ser stor potential i den svenska hotellmarknaden. – Vi måste fortsätta utveckla och bygga mer mötesplatser. Vi bygger mer över hela Sverige, säger han.

2018-12-12-21:24:53
Mats Persson: Fel väg  släppa fram Löfven

Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson Mats Persson har öppet tagit strid mot partiledaren Jan Björklund i regeringsfrågan. I ”Bara Politik” säger han att han tycker att det vore fel väg för Liberalerna att släppa fram Stefan Löfven – och att Liberalerna är öppna för att se Annie Lööf som statsminister. – Om talmannen vill gå vidare med en mittenlösning, med C och L på något sätt, så får man väl titta på och analysera det, säger han. 

2018-12-12-20:47:48

Senaste nyheterna