Forskare:

Forskare: "Familjen har inte fått gensvar"

BJÄRRED. Föräldrarna sökte specialistvård utomlands åt sina sjuka döttrar.

Men när ingenting hjälpte såg de inte längre någon framtid – och dödade flickorna för att sedan begå självmord.

Forskaren Gisela Priebe undrar hur flera samhällsinstanser kan ha missat varningssignalerna från familjen. 

– Det är inte så att de inte har sökt hjälp. Men uppenbarligen har de inte fått gensvar som fick dem att behålla hoppet, säger hon.

Läs hela nyheten:
Forskare: "Familjen har inte fått gensvar"

Publicerad: 2018-01-22 klockan 03:43

Fler nyheter från Expressen

JUST NU: Explosion i bil – område avspärrat

En bil ska ha fått skador efter en detonation i Landskrona.Polisen har spärrat av ett område kring fordonet.– Man har hittat rester av en banger, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen i region syd. 

2018-10-16-23:11:30
Trump och Stormy Daniels  i hetsigt ordkrig på Twitter

Efter beskedet att Stormy Daniels stämning mot Donald Trump lagts ner av en domare bröt ett intensivt bråk ut mellan ex-porrstjärnan och USA:s president.Trump kallade Daniels ”hästansikte” och fick svaret:”Han har visat sin inkompetens, sitt kvinnohat och sin brist på självkontroll på Twitter IGEN!”

2018-10-16-23:18:04
Victoria doppade handen i vattnet vid Jesu dopplats

JORDANFLODEN. Här doppar kronprinsessparet sina händer in i den heliga Jordanfloden vid det som ska vara Jesu dopplats på världens mest bevakade gräns mellan Jordanien och Israel.  Kronprinsessan Victoria fick delta i en bönestund och en guidad tur i det området som är heligt för judendom, kristendom och islam.  – Det är mycket speciellt, säger kronprinsessan Victoria när Expressen frågar henne om känslan av att stå vid Jesu dopplats. 

2018-10-16-22:59:39

Bil har sprängts – polis har spärrat av område

En bil ska ha fått skador efter en detonation i Landskrona.Polisen har spärrat av ett område kring fordonet.

2018-10-16-23:11:30
Verbala angreppet mot  SD i kommunfullmäktige

Stefan Borg (SD) valdes nyligen till kommunstyrelsens ordförande i Hörby. Nu tar man hem ytterligare en tung post i kommunen – som ordförande för kommunfullmäktige.Men det var inte utan verbala angrepp från utmanaren.

2018-10-16-22:22:43
Stor polisinsats – maskerade män kontrolleras av polisen

Polisen har haft en stor insats i Haga i Göteborg efter larm om en misstänkt skottlossning.– Det finns uppgifter om två män på moped som skjutit med något som beskrivs som ett automatvapen. Uppgifterna är inte bekräftade än, men vi har en insats på platsen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.Det finns inga uppgifter om att någon person har kommit till skada.Polisen har kontrollerat flera personer på platsen – men ingen har gripits.

2018-10-16-19:57:18

Brand på behandlingshem – stor räddningsinsats

Det började brinna på ett behandlingshem i Jönköpings län under tisdagskvällen.Ett 30-tal brandmän larmades till platsen.Delar av lokalerna utrymdes och räddningstjänsten kontrollerar nu att branden inte sprider sig.

2018-10-16-21:58:44

Man knivskuren i Västerås – förd till sjukhus

En man i 30-årsåldern har knivskurits i benet utomhus i Bäckby i Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

2018-10-16-21:37:24
Älgen Sune rymde men kom hem till parken igen

När den stora granen blåste sönder staketet la älgarna Sune och Ragnar benen på ryggen och drog från älgparken.Men efter nästan en månad på rymmen är Sune hemma igen – men Ragnar saknas fortfarande.

2018-10-16-21:13:19
JUST NU: Larm om skottlossning – maskerade män kontrolleras

Polisen har fått larm om en misstänkt skottlossning i Haga i Göteborg.– Det finns uppgifter om två män på moped som skjutit med något som beskrivs som ett automatvapen. Uppgifterna är inte bekräftade än, men vi har en insats på platsen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.Det finns inga uppgifter om att någon person har kommit till skada.Polisen har kontrollerat flera personer på platsen – men ingen har ännu gripits.

2018-10-16-19:57:18