Nyheter från Expressen

Misstänkt mordbrand • bilar och båtar förstörda

En brand utbröt vid sjutiden på fredagsmorgonen i en byggnad i Mönsterås där det förvarades ett antal båtar och bilar.En anmälan om modbrand kommer att upprättas, skriver polisen på sin hemsida.

Noraldin, 14, blev ihjälkörd – i dag meddelas domen

Noraldin, 14, blev påkörd inför ögonen på sina kompisar – och avled senare av sina skador. I dag kommer domen mot den minderåriga förare som misstänks ha kört på honom och sedan smitit från olycksplatsen.

Död person hittad i vattnet

En död person har under måndagsmorgonen hittats i vattnet utanför Vaxholm. – Inringarna såg till att få in personen till land, säger Christer Wahlström, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Död person hittad i vattnet vid badplats

En död person har under måndagsmorgonen hittats i vattnet utanför Vaxholm. – Inringarna såg till att få in personen till land, säger Christer Wahlström, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Böndernas mardröm – sämsta skörden på 26 år

Sveriges lantbrukare går mot den sämsta spannmålsskörden sedan 1992. Snittskörden kommer hamna flera miljoner ton lägre än vanligt och orsaka brist på bröd, öl och kött. – I grunden handlar detta om Sveriges livsmedelsförsörjning, säger Mikael Jeppsson, chef för spannmålsenheten vid Lantmännen.  

Ung man gripen för misstänkt våldtäkt

En ung man har gripits för en misstänkt våldtäkt i Torsås, natten mot måndagen.Våldtäkten ska ha skett utomhus.Än så länge är mannen, som är i de övre tonåren, skäligen misstänkt för brottet, skriver P4 Kalmar.

Kungens oro över extrema torkan och missväxten

Läget för bönderna är kritiskt i den extrema torkan.Kung Carl Gustaf följer med oro utvecklingen dag för dag, och känner starkt med drabbade lantbrukare.– Kungen är väl insatt i frågorna eftersom han själv bedriver ekologisk nötköttproduktion, säger Margareta Thorgren, kungahusets informationschef.

Förseningar och inställda tåg – ingen prognos

Ett elfel i Danmark påverkar tågtrafiken även på den svenska sidan.Enligt Trafikverket kan följden bli både förseningar och inställda tåg.I nuläget finns ingen prognos gällande när trafiken kan börja rulla som vanligt.

Byggmax kollapsar på börsen

Byggföretaget Byggmax presenterar en svag delårsrapport - som gör aktieägarna besvikna.På måndagsmorgonen föll aktien inledningsvis med 6 procent, och två timmar senare var fallet nere i över 10 procent.

Byggmax rasar på börsen

Byggföretaget Byggmax presenterar en svag delårsrapport - som gör aktieägarna besvikna.På måndagsmorgonen föll aktien med 6 procent.

Börskollaps för Byggmax efter svag delårsrapport

Byggföretaget Byggmax presenterar en svag delårsrapport - som gör aktieägarna besvikna.På måndagsmorgonen föll aktien inledningsvis med 6 procent, och två timmar senare var fallet nere i över 10 procent.

Fortsatt osäkerhet på bostadsmarknaden

Priserna på bostäder i Sverige stod och stampade i juni, visar färska siffror. Osäkerheten består dock, och experterna är nervösa inför en eventuell utbudsökning i höst. – Stort utbud och något lägre efterfrågan präglar marknaden just nu, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB.

Misstänkt mordbrand - kvinna förd till sjukhus

Under natten till måndagen började det brinna i en moped i Skara.Branden spreds sedan till en intilliggande lägenhet och en kvinna fördes till sjukhus med oklara skador.Polisen misstänker att branden är anlagd och utreder ärendet som misstänkt mordbrand.

De svenska handlarnas  dystra tro på framtiden

De svenska butikshandlarna tror allt mindre på framtiden.Det visar den senaste framtidsindikatorn från Svensk handel.– Oro inför den digitala omställningen har varvats med nedgången på bostadsmarknaden, säger vd:n Karin Johansson.

Femåringens hjärtskärande avskedsbrev: ”Ses, töntar!”

Innan Garrett Matthias, 5, dog av cancer lämnade han ett känslosamt och humoristiskt avskedsbrev.Nu sprids hans hjärtskärande tankar om livet.På lördagens begravning fanns fem hoppborgar enligt hans egna önskningar, The Guardian.

Ordkriget mellan Elon Musk och dykaren – ”pedofil”

Ett ordkrig har utbrutit mellan Elon Musk och en av de dykare som räddade tolv pojkar och deras tränare från en grotta i norra Thailand. Efter att Teslagrundaren fick kritik för sin specialkonstruerade miniubåt, kontrade han på Twitter, där han kallade räddningsarbetaren "pedofil".

En allvarligt skadad – två personer gripna

En man är allvarligt skadad efter ett bråk i Torsby kommun under söndagskvällen.Två personer är gripna misstänkta för försök till dråp alternativt grov misshandel samt förberedelse till grov misshandel.– Två personer går till angrepp med tillhyggen, säger Tommy Lindh, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

Brand i fjärrvärmeverk

Under måndagsmorgonen larmades SOS angående en brand i en industribyggnad.– Det är en del av fjärrvärmeverket som brinner, säger Anders Olofsson, inre befäl på räddningstjänsten.

Brand i radhuslänga – räddningstjänst på plats

En brand rasar i en radhuslänga i under måndagsmorgonen.Flera räddningsenheter är på plats och kämpar med branden.– Vi har tagit ut en person, säger Christer Wahlström, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Brand i industribyggnad

Under måndagsmorgonen larmades SOS angående en brand i en industribyggnad.

Labradoren tog en simtur i havet – tre dagar senare fick han avlivas

Christ Taylor, 29, från Florida hade en härlig dag på stranden med sin badtokiga labrador O.G.Några dagar senare dog hans fyrbente vän, och nu vill Chris varna för den oväntade dödsorsaken: saltvatten.– Det känns overkligt, säger han till Fox news.

Varning för kaos i t-banan i rusningen

Det kan bli smått kaos i tunnelbanetrafiken när rusningen inleds under måndagsmorgonen.Orsaken: En stor upprustning som påverkar trafiken på den gröna linjen har precis dragit i gång.– Hur vi än gör i dag så kan det bli mycket folk, säger Mattias Sjöström-Varg, presstalesperson vid SL. 

Bordellmamman drog  in miljontals kronor

Genom ett kontaktnät i Rumänien fick den 34-åriga kvinnan totalt 16 kvinnor till prostitution i Sverige.Verksamheten bedrevs i stor skala – i fem lägenheter belägna i Göteborg och Malmö – och omsatte minst två miljoner kronor under några månader.– Män stod princip i kö för att bli insläppta, säger en person som bodde i närheten av en bordell.Nu döms bordellmamman till fängelse och utvisning för koppleri.

Två gripna för grova brott i Torsby

En man är allvarligt skadad och två har gripits för grova brott efter en händelse i Torsby i norra Värmland, skriver Nya Wärmlands-Tidningen och Värmlands Folkblad.

Alla län utom tre drabbat av skogsbränder: ”Ansträngt”

Skogsbränderna har härjat i alla län utom tre i hela Sverige under helgen – något som tär på räddningstjänstens resurser, rapporterar Dagens Nyheter.– Det är ansträngt men samtidigt har också räddningstjänsterna löst det på ett väldigt bra sätt, säger Mikael Westerlund på MSB:s presstjänst, till tidningen.

Alla län utom tre drabbade av skogsbränder: ”Ansträngt”

Skogsbränderna har härjat i alla län utom tre i hela Sverige under helgen – något som tär på räddningstjänstens resurser, rapporterar Dagens Nyheter.– Det är ansträngt men samtidigt har också räddningstjänsterna löst det på ett väldigt bra sätt, säger Mikael Westerlund på MSB:s presstjänst, till tidningen.

Tre personer förda till sjukhus efter explosion

Tre personer har skadats efter att en freontank exploderat i Vällingby i Stockholm, skriver Aftonbladet.Händelsen ska ha inträffat i en företagslokal på ett industriområde.

Bebisar i Nya Zeeland dör av könssjukdom

Bebisar i Nya Zeeland dör av syfilis. Smittan har överförts från mamman under graviditeten. Det rapporterar tidningen The New Zeeland Herald.  

Bebisar på Nya Zeeland dör av könssjukdom

Bebisar på Nya Zeeland dör av syfilis. Smittan har överförts från mamman under graviditeten. Det rapporterar tidningen The New Zeeland Herald.  

Hämnden: Slog ihjäl pappan och grävde ned kroppen

Efter tolv år gick Barbara Coombes, 64, i England till polisen och erkände.Hon hade slagit ihjäl sin far och plågoande med en spade och grävt ned kroppen i trädgården. Utlösande faktorn till dråpet var att hon hittade mängder av barnporr, inklusive bilder på sig själv, bland pappans saker.

Israel har bombat syrisk militärpost

Syrisk statlig media uppger att Israel har bombat en militärpost i Aleppo. Det rapporterar AFP. 

Israel har bombat syrisk militärställning

Syrisk statlig media uppger att Israel har bombat en militärpost i Aleppo. Det rapporterar AFP. 

Kändistätt på läktarna under finalmatchen

Kate och prins William var på plats när Novak Djokovic tog hem segern Wimbledon-finalen. Hertiginnan av Cambridge strålade som en sol i en gul blåsa, värd drygt 13 500 kronor, från Dolce och Gabbana.

Sandras katt Sony lämnades för att dö

På lördagsmorgonen fick Sandra Ibrahim, 28, ett hemskt besked.Då hade hennes katt Sony hittats död – påkörd av en bil.Nu vill hon veta vem som lämnade honom att dö. – Olyckor händer, men som vuxen borde man ta sitt ansvar, säger Sandra.

Kraftig skogsbrand i Jämtland – allmänheten varnas

Det brinner kraftigt på flera håll i Jämtland. Till allmänheten i Pålgård och Bispgården, Ragunda kommun, har ett viktigt meddelande gått ut. Räddningstjänsten, hemvärnet och två helikoptrar arbetar med att släcka bränderna. – En utmaning är att det är väldigt svår terräng, säger Monica Landin, kommunikatör på Räddningstjänsten Jämtland. 

Fotbollsfans i stort bråk  – hundratal inblandade

Folkets park i Malmö fick utrymmas efter att ett större bråk brutit ut på söndagskvällen.Bråket uppstod mellan fotbollssupportrar efter slutsignalen av fotbolls-VM.Två personer gripna efter bråket, skriver polisen på sin hemsida.Polisen var plats med ett stort antal resurser.

Tre poliser skjutna i Kansas City

Tre poliser har blivit skjutna i Kansas City, rapporterar AP.De första två sköts i samband med en undercover-insats på ett motell.Den tredje polisen sköts i under jakten efter gärningsmannen.

Tre poliser skjutna i USA efter undercover-insats

Tre poliser har blivit skjutna i Kansas City, rapporterar AP.De första två sköts i samband med en undercover-insats på ett motell.Den tredje polisen sköts under jakten efter gärningsmannen.

Här firar fransmännen  VM-guld i Folkets park

Frankrike vann under söndagen VM-finalen i fotboll i Ryssland. I Folkets Park i Malmö hade fransmän och kroater samlats för att se matchen.

M-väljare öppnar för SD i regering

Var fjärde moderatväljare vill se Sverigedemokraterna i nästa regering och en stor majoritet av SD:s väljare vill inte att Socialdemokraterna får regeringsmakt igen. Det är några av resultaten ur DN/Ipsos senaste mätning – som också visar att väljarnas osäkerhet kring vilket parti de vill se ha statsministerposten ökar.

Brand vid centralstationen – lokal utrymd

Det brann i  närheten av Göteborgs centralstation under söndagskvällen.Enligt räddningstjänsten ska branden uppstått i en restaurang.– Det är en fristående restaurangbyggnad, säger larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Kungafamiljens parad blev  avbruten – av hunden Grace

Efter ett tufft halvår får kronprinsfamiljen nu äntligen ro att njuta av sommaren tillsammans på Gråsten slott. När den årliga ryttarparaden hölls för att hälsa dem välkomna blev de avbrutna – när hunden Grace plötsligt kom springande och ville ha kärlek.

JUST NU: Två lastbilar och personbil i trafikolycka på E6

En trafikolycka har inträffat på E6 vid Glumslöv norr om Landskrona.Två lastbilar och en personbil ska vara inblandade i olyckan.Skadeläget är ännu oklart.

Två lastbilar och personbil i trafikolycka på E6

En trafikolycka har inträffat på E6 vid Glumslöv norr om Landskrona.Två lastbilar och en personbil ska vara inblandade i olyckan.Skadeläget är ännu oklart.

JUST NU: Flera fordon i krock  på E6 – totalstopp i trafiken

En trafikolycka har inträffat på E6 vid Glumslöv norr om Landskrona.Två lastbilar och en personbil ska vara inblandade i olyckan.Två personer har fått föras med ambulans till sjukhus.

JUST NU: Kaos på E6  efter flera olyckor

Flera olyckor har inträffat på E6 vid Glumslöv norr om Landskrona.Två lastbilar och en personbil ska vara inblandade i olyckan. Två personer har fått föras med ambulans till sjukhus.Strax efteråt körde en lastbil in i en bro.Polis försöker även stoppa en bilist som körde i motsatt färdriktning vid platsen.

Kaos efter flera olyckor på kort tid: ”Det är livsfarligt”

Flera olyckor har inträffat på E6 vid Glumslöv norr om Landskrona.Två lastbilar och en personbil ska vara inblandade i olyckan. Två personer har fått föras med ambulans till sjukhus.Strax efteråt körde en lastbil in i en bro.Polis försökte även stoppa en bilist som körde i motsatt färdriktning vid platsen.

Sara, 33, lämnade tryggheten i Sverige för nya drömjobbet

För sju år sedan drev Sara Johansson, 33, en framgångsrik frisersalong i Borås.Trots en rad anställda och fina uppdrag för modebranschen kände hon sig oförlöst.I dag lever hon drömlivet som pilot – efter ett möte med Iron Maiden-sångaren som kom att förändra allt.

Semesterkaos – sju SAS-plan inställda

Sju SAS-flyg till semesterorter i Europa har ställts in under helgen. Det är en av årets mest intensiva flyghelger vilket gör det svårare att få in ersättningsplan och trycket på kundtjänsten är stort.– Jag hoppas att våra resenärer kan ha tålamod och vi hjälper dem så fort vi kan för att de ska komma fram till sina destinationer, säger Freja Annamatz, presschef på SAS.

Det vet vi om toppmötet mellan Trump och Putin

På måndag äger toppmötet mellan USA:s president Donald Trump och Rysslands president Vladimir Putin rum i Helsingfors. De åtalade ryska säkerhetstjänstemännen, kriget i Syrien och USA:s sanktioner mot Ryssland är ämnen som tros kommer att diskuteras i slottets gotiska sal.