Nyheter från Expressen

Misstänkt mordbrand • bilar och båtar förstörda

En brand utbröt vid sjutiden på fredagsmorgonen i en byggnad i Mönsterås där det förvarades ett antal båtar och bilar.En anmälan om modbrand kommer att upprättas, skriver polisen på sin hemsida.

Här är största butikernas öppettider under julhelgen

Jul och nyår är den stressigaste tiden på året.Det är mycket som ska fixas. Men det hänger också på att du kommer i tid till alla öppettider.

Tåg har spårat ur i delstaten Washington

Ett tåg har spårat ut på en järnvägsbro i Pierce County, Washington State.Tåget hänger ner från bron på motorvägen, skriver the News Tribune. 

Utredning om våldtäkt mot politiker läggs ner

Vänsterpolitikern Patrik Liljeglöd ska ha blivit våldtagen under knivhot i somras.Nu lägger polisen ner förundersökningen eftersom man inte har kunnat identifiera gärningsmannen.

Rådjuren rusar mot kanten – ovetandes om livsfaran

Skräckslagna bilister såg när rådjuren rusade över motorvägen – och hoppade rakt mot sin död.– Vi såg de här rådjuren korsa bron framför oss, och tänkte: "Okej, hoppa inte över kanten". Men de sprang mot kanten, berättar Catherine, som bevittnade den fasansfulla händelsen.Varning för starka bilder i artikeln.

Äldre kvinna bestulen av hemtjänstbedragare

En kvinna i 80-årsåldern har blivit bestulen på sin plånbok.– Några som påstod sig komma från hemtjänsten lurade till sig hennes plånbok, berättar Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.Han varnar för att fler äldre personer kan bli utsatta inför julen.

Ebba, 11, omkom i terrordådet på Drottninggatan – pappan startar minnesfond

Ebba Stefansdotter Åkerlund, 11, omkom i terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm i april i år.Nu har Ebbas pappa startat minnesfonden Svenska Hjärtan till hennes minne, skriver Aftonbladet.

SMHI klass 2-varnar för lömska ishalkan

SMHI klass 2-varnar för svår ishalka när vädret snabbt slår om från minus till plusgrader.Under tisdagen väntas underkylt regn vilken kan förvandla många vägar i de nordliga länen till rena isbanan.– Vädret kommer att kasta fram och tillbaka fram till jul, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

Facebook vägrar plocka ner filmer från tragiska olyckan

Sex personer dog efter en allvarlig trafikolycka i Birmingham. Nu riktar polisen hård kritik mot de som stannade för att fotografera och filma den tragiska händelsen, skriver Manchester Evening News.Samtidigt vägrar Facebook att plocka ner filmerna och bilderna som spridits på det sociala nätverket. 

Hundratals fonder försvinner när PPM görs om

Nu kommer rensningen i PPM-träsket med fonder som ska städas bort. Redan till sommaren ska nya regler införas. Fonder som livnär sig på PPM slängs ut.– I dag finns vissa fonder hos oss som i princip bara finns inom premiepensionen, säger Rasmus Bjälkeson, fondexpert på Pensionsmyndigheten.

Hockeyspelare slogs  ner – av supporter

En man i 20-årsåldern från Mariestad åtalas nu misstänkt för misshandel av en ishockeyspelare i Skövde IK. Mannen nekar till brott.

Boende i området efter misstänkta våldtäkten

Boende i området är upprörda efter helgens misstänkta överfallsvåldtäkt på Sofielund i Malmö, som är den tredje på kort tid.– Det borde finnas trygghetsvärdar i området, säger Kawzar Hamo.

Bitcoin-proffset Emil varnar för kryptovalutan

Svenske Emil Oldenburg, 29, driver en av världens största bitcoin-sajter. Nu berättar han för Breakit att han nyligen har sålt sitt innehav i kryptovalutan. – En investering i bitcoin just nu skulle jag säga är den mest riskabla investeringen man kan göra, säger han till sajten. 

Barn påkört utanför skola – räddningsresurser på plats

Ett  barn ska ha blivit påkört utanför en skola i centrala Helsingborg.Polisen fick larm om händelsen klockan 14.28 på måndagen. Barnet ska bland annat ha fått skador på ett ben och förts i ambulans till sjukhus.

Bråk på boende – en person knivskadad

Ett bråk mellan på ett särskilt boende på Norra Ljunggatan i Helsingborg ska ha lett till att en person fått en skärskada.Polispatrull skickades till boendet. Både offer och misstänkt gärningsman hade då hunnit lämna platsen.  

Turister kan få fängelse – för en fimp på stranden

LONDON. Thailand inför nya förbud för att stoppa turisternas miljöpåverkan. Att fimpa på stranden kan nu leda till fängelse. – I framtiden ska lagen införas på varje strand i hela Thailand, säger Jatuporn Buruspat vid landets Marin- och kustdepartement. 

Se upp för detta – när du  köper begagnade klappar

Har du tänkt ge bort en begagnad julklapp?Var då medveten om att du själv har undersökningsplikt – och ingen ångerrätt.Här är sex handfasta tips att tänka på inför jul och i mellandagarna.

Parets ilska mot stora sopkaoset

Överfulla behållare, stora kartonger, kassar och prylar huller om buller.Gisela och Anders Andrén möttes av kaos när de skulle slänga tidningar och glas i Göteborg.– Det såg överjävligt ut. Det gick inte att ta sig fram, konstaterar Gisela.De fick åka till fyra sopstationer innan de blev av med sitt avfall.

Storbråk på skola – minst fem skadade

En ung pojke fördes till sjukhus i ambulans efter en misshandel på en skola i Ronneby på måndagen.Pojken gick emellan när två andra elever slogs.– De hade bråkat lite i fredags, när de möttes på måndagen small det, säger rektorn Rickard Andersson.

Längst ner i artikeln läser Björn Ranelid själv upp sin text.

Bil med kvinna voltade i halkan

En singelolycka har inträffat i Forshaga kommun.– Bilen voltade av vägen. Just nu håller räddningstjänsten på att försöka plocka ut en kvinna ur bilen. Jag har ingen uppgift på hur allvarligt skadad hon är ännu, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson vid polisen i Värmland.

Nygifta mannen filmar när hajen attackerar frun

Paret firade sin smekmånad på Karibiens underbara stränder. När nygifta Sarah kände hur någon naggade henne i handen trodde hon det var maken som busade.I själva verket var det en haj.

Nygifte mannen filmar när hajen attackerar frun

Paret firade sin smekmånad på Karibiens underbara stränder. När nygifta Sarah kände hur någon naggade henne i handen trodde hon det var maken som busade.I själva verket var det en haj.

Bil voltade efter singelolycka – kvinna tas ut ur bil

En singelolycka har inträffat i Forshaga kommun.– Bilen voltade av vägen. Just nu håller räddningstjänsten på att försöka plocka ut en kvinna ur bilen. Jag har ingen uppgift på hur allvarligt skadad hon är ännu, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson vid polisen i Värmland.

Man häktad för två mord i Upplands Väsby

En man har häktats för två mord som skedde i november, det skriver polisen på sin hemsida. Mannen är i 40-årsåldern och misstänkts på sannolika skäl för båda morden.

Misstänkt dubbelmördare häktad

En man har häktats för två mord i Upplands Väsby som skedde under samma dag i november, det skriver polisen på sin hemsida. Mannen är i 40-årsåldern och misstänkts på sannolika skäl för båda morden. Polisen misstänkte snabbt i utredningen att de båda morden hängde ihop, och mannen är sedan tidigare anhållen för det ena mordet.

S-politiker begärde dubbla arvoden – avgår

Kjell Johansson, S, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Lilla Edet, avgår.Detta efter GT:s avslöjande att han 31 gånger begärt dubbla arvoden.– Han kommer formellt att avgå 24 januari, berättar kommunstyrelsens ordförande Carlos Rebelo Da Silva.

S-politiker begärde dubbla  arvoden 31 gånger – avgår

Kjell Johansson, S, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Lilla Edet, avgår.Detta efter GT:s avslöjande att han 31 gånger begärt dubbla arvoden.– Han kommer formellt att avgå 24 januari, berättar kommunstyrelsens ordförande Carlos Rebelo Da Silva.

Palins son häktad för  misshandel och inbrott

Tidigare Alaska-guvernören Sarah Palins äldsta son har blivit häktad i Alaska, misstänkt för inbrott och misshandel. Enligt nyhetsbyrån Reuters gäller misshandelsbrottet våld i nära relationer. Det är inte första gången som guvernörssonen misstänkts för brott. – De ber om respekt för familjens privatliv, säger familjen Palins advokat i ett uttalande.

Det här innebär nya föräldraförsäkringen

Fem månader åt pappan. Fem åt mamman och ytterligare fem månader att fördela fritt.Det är den stora skillnaden i föräldrapenning som utredningen om en modern föräldraförsäkring presenterades 18 december.Om förslaget går igenom stryks dessutom 90 dagar ur försäkringen.

Förundersökningen om terrordådet på Drottninggatan avslutad

Förundersökningen om terrordådet på Drottninggatan är avslutad och rättegången kan inledas i februari, uppger TV4.Rakhmat Akilov tycker att det är "skönt" att det närmar sig rättegång, säger försvarsadvokat Johan Eriksson.– Vi vill alla veta vad som var motivet. Därför är en rättegång extremt viktig, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp i Expressen TV.

Saudis kronprins köpte palats för 2,5 miljarder

Kronprins Mohammed bin Salman, 32, har tagit strid mot korruptionen hos Saudiarabiens elit och predikat ekonomisk återhållsamhet. Nu avslöjar New York Times att prinsen låg bakom det dyraste husköpet under 2015: palatset Chateau Louis XIV vid Versailles i Frankrike. – Han har försökt bygga en image, med ganska stor framgång, att han är annorlunda, en reformerare, åtminstone en social reformerare, och att han inte är korrupt. Det här är ett hårt slag mot den imagen, säger Bruce O. Riedel, tidigare CIA-analytiker till New York Times.

EU granskar Ikeas avtal med Nederländerna

EU-kommissionens kamp mot multinationella företags skatteupplägg riktas nu mot möbeljätten Ikea. Under måndagen ska EU:s konkurrenskommissionär, Margrethe Vestager, inleda en undersökning mot möbelföretagets skatteupplägg i Nederländerna.Det skriver Financial Times.

EU utreder Ikea för skattefusk

EU-kommissionens kamp mot multinationella företags skatteupplägg riktas nu mot möbeljätten Ikea. Under måndagen ska EU:s konkurrenskommissionär, Margrethe Vestager, inleda en undersökning mot möbelföretagets skatteupplägg i Nederländerna.Det skriver Financial Times.

Nytt rekord i smygreklam hos

Influencers – personer med populära bloggar, konton i sociala medier eller Youtubekanaler – måste tydligt visa när de samarbetar med företag kring olika produkter. I år har Reklamombudsmannen, RO, gett svenska influencers underkänt i 22 fall. Det är ett nytt rekord i smygreklam, skriver Dagens industri. 

Nazistledaren i rätten – åtalad för hets mot folkgrupp

Rättegången mot nazistledaren Simon Lindberg, 34, inleds i dag i Stockholms tingsrätt.  NMR-ledaren står åtalad för hets mot folkgrupp och misstänks ha gjort en modifierad nazisthälsning under en demonstration.

Smarta tricket – för att höja din pension

Eva Lenngerd, 67, förstår inte hur hon ska klara sig på pensionen.Därför fortsätter hon jobba.För den som vill dryga ut pensionen är fortsatt arbete det smartaste tricket.– Det är förmånligt både ur ett pensionshänseende och utifrån arbetsinkomst, säger pensionsexperten Monica Zettervall.

Tio unga män döms för en serie av rån

Tio unga män döms för en serie rån i Göteborg tidigare i år.Ynglingarna 15-18 år gamla döms för 16 rån eller försök till rån.24 rånoffer har valts ut slumpvis.

Irriterad på grannens julpynt – så här gör du

Blinkande renar, hysteriskt färgglada ljusslingor och sjungande tomtar.Julpynt kan irritera – och då finns det regler att följa:– Det står tydligt i lagen att man ska ta hänsyn till sina grannar, säger juristen Ingrid Buskas till Hem och hyra.

Aston Martin redo för börsen – eller för att säljas

Aston Martins nya storsäljare Vantage visades i Stockholm förra veckan.Och lagom till bokslutet som ska visa vinst efter drygt sex år av röda siffror.Nu vill investerarna bakom Aston Martin få tillbaka sina pengar och det blir antingen en börsintroduktion eller en försäljning.

Estelles och Oscars juliga hälsning från pulkabacken

Snöbollskrig, pulka och familjemys vid brasan.Här är prinsessan Estelles och prins Oscars julhälsning med mamma kronprinsessan Victoria och pappa prins Daniel.– God jul och gott nytt år, säger prinsessan Estelle i hälsningen.

Hennes jobb: Att stå i skottlinjen för Trump

Hon ber en bön varje dag hon kliver upp i talarstolen.Kanske inte undra på.Sarah Huckabee Sanders, 35, drar ju ut i krig varje dag.Hon står i skottlinjen mellan president Donald Trump och Vita husets presskår.Det är trebarnsmammans jobb att försvara och förklara presidentens senaste upptåg.

Spårfel orsakar stopp i tågtrafiken

Det är stopp i tågtrafiken genom Varberg.– Stoppet gäller alla tåg som passerar Varberg på kuststräckan, säger Ulrika Nilsson Lokrantz, kommunikatör på Trafikverket.

Spårfel orsakar totalstopp i tågtrafiken

Det är stopp i tågtrafiken genom Varberg vilket innebär stora förseningar på sträckan Göteborg – Malmö.– Stoppet gäller alla tåg som passerar Varberg på kuststräckan, säger Ulrika Nilsson Lokrantz, kommunikatör på Trafikverket.

Rickard Olsson lämnar

Rickard Olsson har bestämt sig.Han slutar som programledare för SVT:s ”Vem vet mest?”.– Han har gjort sin sista inspelning, säger Christina Hill, programchef för SVT Göteborg, till Aftonbladet. 

Rickard Olssons besked  – lämnar

Rickard Olsson har bestämt sig.Han slutar som programledare för SVT:s ”Vem vet mest?”.– Han har gjort sin sista inspelning, säger Christina Hill, programchef för SVT Göteborg, till Aftonbladet. 

SVT:s svåra stress efter  Rickard Olssons avhopp

Rickard Olsson har bestämt sig – han slutar som programledare för SVT:s ”Vem vet mest?”.Beslutet sätter SVT en en stressig sits, på kort tid tvingas de nu hitta en ersättare.– Det är inte helt enkelt. Det är ett ganska svårt uppdrag faktiskt, Rickard har gjort det fantastiskt, säger Christina Hill, programchef för SVT Göteborg.  

SVT:s svåra stress efter  Rickard Olssons besked

Rickard Olsson har bestämt sig – han slutar som programledare för SVT:s ”Vem vet mest?”.Beslutet sätter SVT en en stressig sits, på kort tid tvingas de nu hitta en ersättare.– Det är inte helt enkelt. Det är ett ganska svårt uppdrag faktiskt, Rickard har gjort det fantastiskt, säger Christina Hill, programchef för SVT Göteborg.  

Efter överfallsvåldtäkten –  polisen håller presskonferens

En ung kvinna utsattes för en grov överfallsvåldtäkt natten till lördagen.Nu håller polisen en presskonferens med anledning av händelsen.

JUST NU: Polisen ser inte samband mellan våldtäkterna

Våldtäktsmännen kan ha lämnat spår efter sig i samband med den grova överfallsvåldtäkten i Malmö natten till i lördags.– Vi har haft en spermahund i arbete och det har gjorts tekniska fynd, säger biträdande polisområdeschef Mats Karlsson.Polisen vill i nuläget inte avråda folk från att röra sig utomhus.