Nyheter från Expressen

Misstänkt mordbrand • bilar och båtar förstörda

En brand utbröt vid sjutiden på fredagsmorgonen i en byggnad i Mönsterås där det förvarades ett antal båtar och bilar.En anmälan om modbrand kommer att upprättas, skriver polisen på sin hemsida.

Meghans syster vädjar: Bjud mig på bröllopet

FLORIDA. Hon har öppet kritiserat sin syster Meghan Markle, som i maj säger ja till prins Harry.Nu ångrar sig Samantha Markle – och vädjar via Expressen om att få komma på bröllopet.– Jag menade inte att såra dig.

Två bilar i krasch – vägen stängs av

På väg 13, vid cirkulationsplats Klippan till Gråmanstorp, har två bilar kolliderat.Räddningstjänsten har behövt klippa upp minst ett av fordonen.– Båda bilarna måste bärgas, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Så styr Sofia över prins Carl Philip – på jobbet

Prinsessan Sofia är ärlig och säger vad hon tycker om prins Carl Philips designarbete.I en intervju med Elle avslöjar prinsen hur Sofia påverkar hans kreativa process.– Ibland får man svar som man vill höra, och ibland får man andra svar, säger prinsen till Elle och skrattar.

Timmerbil i kollision med personbil

På väg 717 har en timmerbil kolliderat med en personbil på onsdagsmorgonen.Personbilen har hamnat i diket och timmerbilen står kvar på vägen.– Det ska inte vara några personer kvar i bilen, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Bilist körde in i annan bilist bakifrån – en förd till sjukhus

På morgonen inträffade en trafikolycka i en korsning i Säve.En bil körde in i en annan.En kvinna fördes till sjukhus, skriver polisen på sin hemsida.

Lastbilsdäck exploderade på E20 – väg stängs av

Efter en däckexplosion på en lastbil har vänster körfält på Yttre Ringvägen, Malmö, stängts av.Under tungbärgningsarbetet kan hela västergående körbana komma att stängas av.Trafikverkets prognos är att vägen öppnar klockan nio på onsdagsmorgonen.Inga personskador ska ha rapporterats in till polisen initialt.

Explosion i lastbilsdäck på E20 – väg stängs av

Efter en däckexplosion på en lastbil har vänster körfält på Yttre Ringvägen, Malmö, stängts av.Under tungbärgningsarbetet kan hela västergående körbana komma att stängas.– Patrull är beordrad, vi ska nog stänga av hela vägen, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Tjuvar med blå plastsäck jagas av polisen

Under natten mot onsdag inträffade en stöld i en butik i centrala Göteborg.Två mörkklädda personer flydde sedan på en moped.Med sig hade den en blå plastsäck, skriver polisen på sin hemsida.

Youtube sprider hat och hot mot polisen: ”Vardag”

"Död åt judefittspoliserna". Hat och hot mot polisen låg uppe på Nordiska motståndsrörelse Youtubekanal i flera dagar innan de plockades bort. Den hårda attityden mot polisen har i dag blivit vardag, menar polisen Viktor Adolphson. – Det kommer med jobbet, säger han. 

Trump ringde upp Putin – trots varningslapp i versaler

GRATULERA HONOM INTE.Donald Trump struntade dock i den handskrivna varningslappen från sina säkerhetsrådgivare och ringde ändå upp Rysslands president Vladimir Putin och gratulerade honom till valsegern, skriver Washington Post."En amerikansk president leder inte den fria världen genom att gratulera diktatorer som vinner bluffval", skriver den republikanske senatorn och Trump-kritikern John McCain på Twitter.

Kvinnorna i Peter Madsens liv – har haft 250 kvinnor i ubåten

Peter Madsen döpte sin första ubåt efter en kärleksgudinna i den nordiska mytologin: Freya. Och har haft 250 kvinnor i sina ubåtar.Flera av Madsens vänner och kolleger har berättat om den nära besattheten av kvinnor. Under utredningen har flera av kvinnorna i Madsens liv trätt fram för att berätta om hans avvikande sexuella preferenser.– Han klarar definitivt inte av att få ett nej, har Dorthe Damsgaard tidigare berättat.

Polisens vädjan: Vem är den döde mannen?

Mannens kvarlevor hittades på en åker utanför Strömstad för fyra år sedan.Därefter kopplades en tidigare FBI-expert in och tog fram en rekonstruerad bild av mannen för att lösa mysteriet med hans identitet.Men fortfarande är gåtan om vem mannen är olöst.– Vår ambition är att klara upp det här, säger Sten-Rune Timmersjö, vid polisen.

Brand på hotell – en person förd till sjukhus

En bröt ut på hotell Dundret i Gällivare på tidiga onsdagen.Polisen fick utrymma hotellet och en person har förts till sjukhus.– Det brinner i huvudbyggnaden, säger Björn Pettersson, RLC-befäl vid polisen i region Nord.

Burmas president avgår

Burmas president Htin Kyaw avgår.Det meddelar nyhetsbyrån AFP och hänvisar till ett officiellt uttalande.

Burmas president avgår – efter två år

Burmas president Htin Kyaw avgår från sin post.Det meddelar nyhetsbyrån AFP och hänvisar till ett officiellt uttalande.Orsaken uppges vara att han vill ta en paus från regerandet.

Porrstjärnans lögntest: Talar sanning om Trump i två fall

Porrstjärnan Stormy Daniels påstår sig ha haft en affär med Donald Trump 2006. Nu visar det sig att hon gjort ett lögndetektortest 2011. Testet avslöjar intima detaljer om relationen, som hela tiden förnekats av Trump. Enligt analysen svarade Daniels ”ja” på tre frågor – och talade sanning i två av fallen, skriver NBC News.

Nya dolda klimathotet gömmer sig i sjögräset

Sjögräsängar i Bohuslän kan lagra upp till femton gånger mer kol än sjögräsängar i andra hav i Europa.Samtidigt har hälften av alla sjögräsängar längs den svenska Västkusten försvunnit sedan 1980-talet.

Lägsta polistätheten på tio år – allt fler lämnar yrket

De senaste åren har allt fler poliser valt att lämna sitt yrke. Detta när utbildningsplatserna samtidigt utökas på Polishögskolan, skriver DN.

FBI: Misstänkt paket innehöll sprängmedel

Ett misstänkt paket i en Fedex-lokal i närheten av Austins flygplats i Texas ska ha innehållit någon form av sprängmedel. Det uppger säkerhetspolisen FBI, enligt AP. De senaste två veckorna har fem brevbomber exploderat i den amerikanska staden Polisen har sagt att de söker en ”seriebombare”.

En skadad i ny paketexplosion

Minst en person har skadats i en ny explosion i Austin som inträffade klockan 01 svensk tid, uppger AP.  Polis och räddningstjänst är på plats och allmänheten uppmanas undvika området.Explosionen är den sjätte i ordningen sedan den 2 mars och polisen söker efter en ”seriebombare”. Tidigare under kvällen bekräftade FBI att ett misstänkt paket i en Fedex-lokal i närheten av Austins flygplats ska ha innehållit någon form av sprängmedel. 

En skadad i ny explosion

Minst en person har skadats i en ny explosion i Austin som inträffade klockan 01 svensk tid, uppger AP.  Polis och räddningstjänst är på plats och allmänheten uppmanas undvika området.Explosionen är den sjätte i ordningen sedan den 2 mars och polisen söker efter en ”seriebombare”. Tidigare under kvällen bekräftade FBI att ett misstänkt paket i en Fedex-lokal i närheten av Austins flygplats ska ha innehållit någon form av sprängmedel. 

Ny incident i Austin – man skadad

Minst en person har skadats i en ny incident i Austin som inträffade klockan 01 svensk tid, uppger AP.  Polis och räddningstjänst är på plats och allmänheten uppmanas undvika området. Efter en timme uppgav polisen att det inte var en paketbomb och att händelsen troligen inte är kopplad till de tidigare fem explosionerna, enligt CNN.

Ny incident i Austin – man allvarligt skadad

Minst en person har skadats i en ny incident i Austin som inträffade klockan 01 svensk tid, uppger AP.  Polis och räddningstjänst är på plats och allmänheten uppmanas undvika området. Efter en timme uppgav polisen att det inte var en paketbomb och att händelsen troligen inte är kopplad till de tidigare fem explosionerna, enligt CNN.

Kritiken efter Arbetsförmedlingens larm: ”Det som sker är förskräckligt”

Den infekterade situationen mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan trappas nu upp – av regeringen och oppositionen.– Det som händer och sker är förskräckligt. Och det är regeringens fel helt och hållet, säger Solveig Zander (C).Socialminister Annika Strandhäll (S) slår tillbaka:– Våra största myndigheter får sluta att peka på varandra, och sätta sig ner och lösa det här.

Två personer hittade döda – polisen misstänker mord

Två personer har påträffats döda i en bostad i Gävle.Polisen har inlett en förundersökning gällande mord. – Vi söker i nuläget ingen gärningsman för det inträffade, säger Daniel Wikdahl, presstalesman RLC region Mitt. 

Kvinna och man hittade döda – misstänkt mord

Två personer – en kvinna och en man – hittades döda i en bostad på tisdagen.Polisen har inlett en förundersökning om mord. – Vi söker i nuläget ingen gärningsman för det inträffade, säger Daniel Wikdahl vid polisen.

Tre skadade i knivöverfall

Tre personer skadades när de attackerades med kniv inne på Humlebæk Center norr om Köpenhamn. Tio personer har gripits, meddelar Nordsjällands polis.De skadade har förts till sjukhus.

Stopp för tågen över Öresundsbron

På grund av ett signalfel på Malmö C går inte Öresundstågen till Copenhagen airport, meddelar Skånetrafiken vid 21.30 på tisdagskvällen.Bussar ersätter Öresundståg mellan Malmö C–CPH-Airport–Malmö C via Hyllie och Triangeln.

Bolåneuppstickarna undgår amorteringskrav

Det nyligen skärpta amorteringskravet omfattar bara banker, och inte alla de uppstickare som tillkommit på bolånemarknaden den senaste tiden. Men den som tror sig kunna runda kravet lär bli besviken. 

JUST NU: Väpnat rån – två personer bundna

Polisen jagar minst två gärningsmän efter att två personer blivit rånade i en bostad i Vänersborgs kommun.De båda offren ska ha bundits med buntband.Gärningsmännen ska ha varit beväpnade med ett pistolliknande föremål och fick med sig nycklar och kontanter. Polisen söker med hundar och helikopter efter gärningsmännen.

Väpnat rån – två personer bundna

Polisen jagade på tisdagskvällen minst två gärningsmän efter att två personer blivit rånade i en bostad i Vänersborgs kommun.De båda offren ska ha bundits med buntband.Gärningsmännen ska ha varit beväpnade med ett pistolliknande föremål och fick med sig nycklar och kontanter. 

Elitidrottsman i panik av grovt kriminella hot

En skånsk elitidrottsman med landslagsmeriter hamnade mitt i en grov misshandel på bilfirman där han arbetar.Mannens kompanjon överfölls, misshandlades och hotades till livet av fyra kända gängkriminella. Idrottsmannen förde över 400 000 kronor av egna pengar till dem.

Leksak blixtstoppas – exploderade på Tess, 7

Marie Paulséns köp på Gekås Ullared slutade i panik. På vägen hem exploderade leksaken i bilen – i dotterns Tess knä. – Hon blev riktigt ledsen och rädd, säger Marie. Nu stoppar Gekås försäljningen av produkten med omedelbar verkan.  

Maries Gekås-köp exploderade i bilen

Marie Paulséns köp på Gekås Ullared slutade i panik. På vägen hem exploderade leksaken i bilen – i dotterns Tess knä. – Hon blev riktigt ledsen och rädd, säger Marie. Nu stoppar Gekås försäljningen av produkten med omedelbar verkan.  

Väktare patrullerar skola efter dödshot mot rektor

Väktare patrullerar vid en skola i de norra delarna av Värmland efter att rektorn ska ha blivit misshandlad och dödshotad av en elev som är avstängd från skolan, skriver NWT.– Jag kan bekräfta att en förundersökning inletts vad gäller olaga hot och misshandel, säger Stefan Hedelin, förundersökningsledare till tidningen. 

Skandalen växer – spelade stor roll i Trumps seger

Skandalen växer kring Facebook som är under hårt tryck från både politiker och myndigheter i USA och Storbritannien. Nu avslöjar brittiska Channel 4 att analysföretaget Cambridge Analytica spelade en avgörande roll för Donald Trumps valseger – med hjälp av personuppgifter från mer än 50 miljoner Facebook-användare som man bedrägligt samlat in. Facebooks Mark Zuckerberg fortsätter att tiga. Cambridge Analytica stänger nu av sin vd Alexander Nix, skriver Bloomberg.

Skrytet: Vår roll i Trumps seger var avgörande

Skandalen växer kring Facebook som är under hårt tryck från både politiker och myndigheter i USA och Storbritannien. Nu avslöjar brittiska Channel 4 att analysföretaget Cambridge Analytica spelade en avgörande roll för Donald Trumps valseger – med hjälp av personuppgifter från mer än 50 miljoner Facebook-användare som man bedrägligt samlat in. Cambridge Analytica stänger nu av sin vd Alexander Nix. Och Facebooks Mark Zuckerberg fortsätter att tiga.

Lyxfesten på slottet – för de allra rikaste

Tidningen Connoisseur, som beskriver sig som ”magasinet för landets allra rikaste”, firar sitt 20-årsjubileum på Bjertorp slott utanför Vara.Festligheterna går av stapeln på fredag, och drygt 300 gäster förväntas delta.– Det är mycket affärsmän och entreprenörer, men även en del kändisar. Magnus Wislander och Alexandra Zazzi till exempel, säger Connoisseurs grundare, Susanne Ytterskog.

Playboy-stjärnan vill bryta tystnaden om Trump

Den tidigare Playboy-stjärnan Karen McDougal ska ha haft en sexuell relation med Donald Trump. Nu har hon lämnat in en stämningsansökan – för att lyfta det tystnadskontrakt hon ingick 2016, rapporterar New York Times.Kvinnans tystnad ska ha köpts för 1,2 miljoner kronor i samband med Donald Trumps valkampanj. 

Kim Walls föräldrar: ”Hon är med oss”

På Kim Walls födelsedag, den 23 mars, delas ett stipendium ut till en kvinnlig journalist.För Kims föräldrar är stipendiet ett sätt att hålla sin dotters gnista vid liv.– Vi kan inte återskapa Kim. Men hennes ande får vara med oss i detta, säger hennes pappa Joachim Wall till Trelleborgs Allehanda.

Mystiskt dödsfall – person hittad inomhus

En kvinna i 60-årsåldern hittades död i en bostad i Uppsala på tisdagsförmiddagen, skriver polisen på sin hemsida.Polisen vet inte hur kvinnan dog och det ska också finnas andra oklarheter.Polisen utreder mord alternativt dråp.

Felicia, 14, blev inlåst på festen – gruppvåldtogs

Felicia våldtogs av tre män i ett låst och nedsläckt rum. Trots att DNA-spår knöt männen till brottet lades utredningen ned. Först när Felicias mamma ringde åklagaren öppnades den igen – och slutade med att tre män dömdes för grov våldtäkt.   DEL 1: Amanda 14: Mamma, de våldtog mig – vi måste anmäla DEL 2: Juristernas krav för att fler ska kunna fällas DEL 3: Lisa, 18, anmälde och bev trodd – männen friades DEL 4: De är männen som våldtar kvinnor tillsammans

Han erkände sexbrotten mot Emilie – friades när hon dog

Emilie Morris, 35, spelade in i smyg när hon fick sin tidigare tränare att erkänna sexualbrotten mot henne.Ett år senare dog Emilie – och då lades rättegången ner.Trots bevisningen släpptes Jim Wilder, rapporterar Buzzfeed News.

”Att ta en fika är omöjligt – då kan jag bli dödad”

240 000 ungdomar i Sverige kan leva under hedersförtryck i dag, enligt en rapport.Maria, 18, är en av dem. Hon beskriver sitt liv som ett fängelse.– Att till exempel gå ut med kompisar och ta en fika är en omöjlighet. Då kan jag bli dödad på grund av hotbilden.

Ea skulle föda – fick inte stanna: ”Kaotiskt”

Trots täta och långa värkar rekommenderades Ea Carreon Jimenez att åka hem från sjukhuset i Malmö.Bara timmar senare födde hon barn hemma i sitt sovrum i Vellinge.– Det blev helt kaotiskt. Jag visste inte vad jag skulle göra, säger henens pojkvän Daniel Lundgren. 

24 dödade av missil i Damaskus

24 personer har dödats av en missil som avfyrats mor regeringskontrollerat kvarter i Syriens huvudstad Damaskus.15 personer har skadats, uppger syrisk tv enligt AP.

Meteorologen om den ovanliga vinteråskan:

Mitt i en snöstorm lystes New York upp av blixtar – ett fenomen som kallas "thundersnow".– Det är ju lite roligt och häftigt om en blixt lyser upp i snön. Man skulle säkert själv bli förvånad om man såg det, säger Johan Groth, meteorolog vid Storm.

Findus skickar torsken till Kina för att packas

Findus skickar fisk från Atlanten till Kina.Där förpackas den – och skickas sedan till Sverige.– Vi arbetar löpande med att försöka minska miljö- och klimatpåverkan i flera led, säger Maria Svantemark, nordisk hållbarhetschef på Findus.

Experten: Youtubes algoritmer olämpliga 

Youtube främjar filmer med extremt innehåll för att få användaren att stanna kvar så länge som möjligt.Samtidigt domineras videoplattformens användare av barn och unga.– Barn söker på ”krokodil” och får upp filmer om drogen krokodil, det är fruktansvärda bilder. Det känns väldigt olämpligt att algoritmerna styrs av rent kommersiella intressen, säger Elza Dunkels, expert på barns internetanvändande.