Nyheter från Expressen

Misstänkt mordbrand • bilar och båtar förstörda

En brand utbröt vid sjutiden på fredagsmorgonen i en byggnad i Mönsterås där det förvarades ett antal båtar och bilar.En anmälan om modbrand kommer att upprättas, skriver polisen på sin hemsida.

Kraftig smäll: polisen misstänker ännu en bilbrand

Flera boende i Rosengård upplevde en kraftig smäll under tisdagskvällen.Polisen tror att ljudet kom från en bilbrand.– Vi är på väg, säger Åsa Emanuelsson på polisens ledningscentral.

Polisen spårar Kim Walls mobiltelefon

Både Kim Wall och Peter Madsen hade med sig sina mobiltelefoner när ubåten lämnade hamnen i Köpenhamn.Nu pejlar dansk och svensk polis Kim Walls telefon för att kartlägga hur ubåten rört sig kvällen Kim Wall försvann.Det kan bli ett viktigt verktyg i sökandet efter henne, skriver Ekstrabladet.

Kollegans svar på två av gåtorna med ubåten

Varför färdades ubåten utan tända lyktor mitt i natten och varför försvann Peter Madsen ner i ubåten precis när han skulle räddas? Det är två frågor som kan ha naturliga förklaringar menar Madsens samarbetspartner Christoffer Meyer. – Jag kan inte minnas att jag någonsin har sett lyktorna i bruk, säger han till Ekstrabladet.

Skottlossning på tåg i Frankrike

En skottlossning ska ha brutit ut på ett tåg i Nimes i Frankrike. Tåget var  på väg mot Paris. Tre män ska ha tagit sig in i tåget och börjat skjuta, 

Larm om skottlossning på tåg i Frankrike

Polisen larmades till tågstationen i franska Nimes under lördagskvällen.Detta efter att en person tror sig ha sett en beväpnad person.Den utpekade personen greps därefter av fransk polis – som också utrymde stationen av säkerhetsskäl – men det är oklart om den gripna hade något vapen, enligt franska tidningen Midi Libre.

Björklund och Ohlsson ville inte mötas – höll separata mingel

Liberalerna i Östergötland håller primärval för att utse partiledare.Men de två kandidaterna – Jan Björklund och Birgitta Ohlsson – ville inte mötas under lördagens sammankomst i Linköping.Det hela arrangerades så att deras respektive mingel hölls med två timmars mellanrum.

Kattungarna slängdes ut ur bil – på motorväg

I fredags kastades två kattungar ut ur en bil som körde i hög fart på en motorväg i Vinslöv. 23-åriga Emmie Nilsson var en av de frivilliga som deltog i sökinsatsen efter de två katterna. – Det är helt otänkbart att någon skulle få för sig att göra så här, säger hon. 

Orangutanghonan död – på orangutangdagen

Furuviksparken utanför Gävle har drabbats av stor sorg. Orangutanghonan Utara, 13, som var dräktig, avled till följd av en benskada under lördagen – som dessutom råkar vara den internationella orangutangdagen. – Det är oerhört tråkigt, säger Daniel Hansson, chef för parkens djuravdelning, till P4 Gävleborg.  

Hassan hyllas som hjälte – försökte skydda sin sambo från knivmannen

Hassan Zubier från Stockholm fick fyra knivhugg när han försökte skydda sin sambo och hjälpa en annan kvinna, som attackerades av knivmannen i Åbo.Nu hyllas Hassan som en hjälte efter sitt modiga ingripande under terrordådet – och ligger svårt skadad på sjukhus.– Läkarna misstänker ryggmärgsskada. Jag sitter i rullstol, men jag lever, säger han.

Drottning Margrethe har ännu inte besökt maken på sjukhuset

Prins Henrik vårdas fortfarande på Rikshospitalet efter smärtor i benet. Men drottning Margrethe har ännu inte besökt sin make på sjukhuset.Hon fortsätter i stället semestern på Château de Cayx i Frankrike, skriver danska BT.

Stor polisinsats efter misstänkt knivskärning

Strax innan halv åtta på lördagskvällen larmades polis till Västertorps centrum där ett stort bråk ska ha ägt rum. En man har skadats i handen.– Det fanns misstanke om att någon skulle vara knivskuren där. Vi har sökt med hund och haft en stor insats där, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.  

JUST NU: Man skjuten – intensiv mördarjakt

En person har avlidit efter en skottlossning i Limmared i Tranemo kommun öster om Borås.Offret, en ung man, sköts till döds inne i sin lägenhet.Under lördagskvällen pågår en intensiv mördarjakt. – Personen avled på sjukhuset. Vi är på plats med insatsstyrkan där skottlossningen skedde, berättar Magnus Söderqvist, inre befäl vid polisen i Borås.

JUST NU: Man skjuten till döds

En person har avlidit efter en skottlossning i Limmared i Tranemo kommun öster om Borås.Nu pågår en intensiv mördarjakt. – Personen avled på sjukhuset. Vi är på plats med insatsstyrkan där skottlossningen skedde, berättar Magnus Söderqvist, inre befäl vid polisen i Borås.

Man skjuten till döds – intensiv mördarjakt

En person har avlidit efter en skottlossning i Limmared i Tranemo kommun öster om Borås.Offret, en ung man, sköts till döds inne i sin lägenhet.Under lördagskvällen pågår en intensiv mördarjakt. – Personen avled på sjukhuset. Vi är på plats med insatsstyrkan där skottlossningen skedde, berättar Magnus Söderqvist, inre befäl vid polisen i Borås.

En person till sjukhus efter misshandel

En person har fått föras akut till sjukhus efter en misshandel med flera inblandade personer. Polisen har ännu inte gripit någon men är på plats.– En uppringare berättar att flera personer är inblandade i en pågående misshandel, säger Åsa Emanuelsson.

Cecilias makabra fynd på gräset:

Cecilia Berntson var ute med sin hund när hon var nära att trampa på någonting litet och gult som låg i gräset.Snabbt insåg hon att det var en död ankunge – och när hon lyfte blicken så upptäckte hon över 30 till.– De låg där i en hög, alla döda. Helt sjukt att någon kan göra så här, säger Cecilia.

Gåtan: Vad har hänt med sjuåriga Julian?

Efter terrorattacken i Barcelona rapporterades Julian Cadman, 7, vara försvunnen. Han kom ifrån sin mamma i kaoset på La Rambla och efterlystes av släktingar på Facebook. På lördagen rapporterade spanska medier att pojken var återfunnen – men senare under dagen har katalansk polis tillbakavisat de uppgifterna. På Twitter skriver polisen att alla dödsoffer och skadade har lokaliserats. 

Polisen: Så flydde den jagade jihadisten

BARCELONA. Terrorcellen i Barcelona ska ha planerat att detonera tre extremt kraftiga bilbomber.En av de misstänkta, Younes Abouyaaqoub, är ännu på fri fot.Nu intensifieras jakten.

Biffens osannolika öde – försvann i åtta månader

Katthemskatten Biffen hade bara bott i sitt nya hem ett par dagar när han en vinterdag smet ut – och inte hittade tillbaka.Efter åtta månaders intensivt letande påträffades han – en mil från hemmet.– Det är så underbart, helt otroligt. Han är så nöjd över att vara hemma, säger Josefina Gustafsson, ordförande för katthemmet i Oskarshamn.

Vad är bäst med Vallåkraträffen?

Vallåkraträffen lockar biltokiga besökare från hela Sverige.Förklaringen? Alla speciella bilar, folkvimlet och allt som finns att titta på.– Vi brukar försöka besöka flera stora bilträffar varje år och i Vallåkra ställer vi ut vår Star Wars-bil, säger Michaela Rundgren, som är på träffen med sin sambo Jim Svensson.

Hotfull stämning vid sjukhus när gäng samlas

"Hotfulla" folksamlingar vakade utanför Karolinska universitetssjukhuset efter dödsskjutningarna i Tensta och Östberga.Nu vittnar flera sjukhusanställda om det växande hotet från vänner och anhöriga som försöker ta sig in på akutmottagningar.– Jag kände ett större obehag än jag någonsin känt på arbetsplatsen. Jag övervägde mer än en gång att gå tillbaka in. Jag ville inte lämna min bil, berättar en sjukhusanställd på KS, som jobbade vid Tenstaskjutningen.

Sex gripna efter ungdomsfestival

Tre fall av sexuellt ofredande, tolv narkotikabrott, misshandel, våld mot tjänsteman och fyra brott mot knivlagen. Sex personer har gripits och polisen har fått kännedom om 29 anmälningar med koppling till ungdomsfestivalen We are Sthlm under gårdagen.

Två 19-åringar misstänks för bilsläpning – släppta på fri fot

Sju personer har på kort tid utsatts för en otäck typ av misshandel.Samtliga har stannats av två män i en bil, som sedan tagit tag i personen och släpat offret efter bilen.Två 19-åringar greps misstänkta för bilsläpningarna, men har släppts efter att ha erkänt.– Motivet som jag förstått är att de velat skoja med folk, säger åklagare Fredrik Jönsson till Sydsvenskan.

19-åringar misstänks för bilsläpning –

Sju personer har på kort tid utsatts för en otäck typ av misshandel.Samtliga har stannats av två män i en bil, som sedan tagit tag i personen och släpat offret efter bilen.Två 19-åringar greps misstänkta för bilsläpningarna, men har släppts efter att ha erkänt.– Motivet som jag förstått är att de velat skoja med folk, säger åklagare Fredrik Jönsson till Sydsvenskan.

JUST NU: Läktare på tornerspel har rasat

Läktaren på Visingsö tornerspel har rasat.Över hundra personer ska ha suttit på läktaren och minst fyra personer har skadats i raset.– Just nu förs fyra personer i väg i ambulans. De har precis kört på färjan till Gränna, säger Jerker Sturedahl, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping, klockan 18.15.

Läktare med 50-tal personer har rasat

Läktaren på Visingsö tornerspel har rasat.Ett 50-tal personer ska ha suttit på den nära fem meter höga läktaren.– Fyra personer förs i väg i ambulans, säger Jerker Sturedahl, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada.

Frankrikes första dam, Brigitte Macron, 64, ångrar inte att hon agerade på känslorna för sin 24 år yngre livskamrat.  I en stor intervju med franska Elle kommenterar hon åldersskillnaden och skojar om sina rynkor. – Självfallet äter vi frukost tillsammans, jag och mina rynkor och han och hans ungdom, säger Brigitte Macron till tidningen. 

Jan Björklund eller Birgitta Ohlsson – nu röstar L

Birgitta Ohlsson utmanar Jan Björklund om partiledarposten i Liberalerna. I Östergötland får medlemmarna rösta om sin nominering.Oavsett om Ohlsson går ut som segrare tror inte den L-märkta statsvetaren Svend Dahl att det kommer att påverka de andra distrikten.

500 nynazister hyllar Hitlers högra hand

Omkring 500 nynazister tågar på Berlins gator på lördagen för att hylla Hitlers ställföreträdare Rudolf Hess.Samtidigt finns ungefär lika många motdemonstranter i närheten, skriver nyhetsbyrån AP.

Polischefen: Gängmorden stjäl polisresurser från landsbygden

Utredningarna kring gängmorden i Göteborg sväljer en stor del av polisens resurser.Det kombinerat med för få poliser och poliser som huvudsakligen söker sig till storstäderna gör att landsbygden i Västsverige blir lidande.Det menar Erik Nord, polischef i Storgöteborg:– Så är det ju. Det är ett slutet system där det är antingen eller, inte bara både och, säger Nord.

Polischefen: Gängmord stjäl resurser från landsbygden

Utredningarna kring gängmorden i Göteborg sväljer en stor del av polisens resurser.Det kombinerat med för få poliser och poliser som huvudsakligen söker sig till storstäderna gör att landsbygden i Västsverige blir lidande.Det menar Erik Nord, polischef i Storgöteborg:– Så är det ju. Det är ett slutet system där det är antingen eller, inte bara både och, säger Nord.

Kvinna klarade nykterhetskoll – krockade med polisbil

Polisen larmades ut på en misstänkt rattfylla i Borås – det slutade med en krockad polisbil.

Buss körde i diket – 40 passagerare instängda

En buss har kört i diket på E4 utanför Härnösand.Ett 40-tal passagerare ombord är instängda.– Bussen ligger på sidan så att man inte kan ta sig ut, säger Kurt Marklund, RLC-befäl vid polisen i region nord.

Buss körde i diket – 50 passagerare instängda

En buss med bröllopsgäster körde i diket utanför Härnösand på lördagseftermiddagen.Ett 50-tal passagerare ombord var instängda.– Vi har hjälpt ut en person som inte mådde bra, övriga är kvar i bussen, säger räddningsledare Andreas Åström vid 15-30-tiden.

Vallåkraträffen 2017 har börjat

Vallåkraträffen lockar biltokiga från när och fjärran.Martina Povolná har åkt hela vägen från Prag för att ställa ut sin pimpade Volvo C70.– Det är fjärde året jag är här och det är underbart att vara tillbaka i Sverige och på Vallåkraträffen, säger Martina Polovná.

Lovades jobb i Sverige – blev tvingade att tigga

Bulgariska medborgare fick löfte om jobb i byggbranschen om de kom till Sverige.Men i stället tvingades de att tigga – utan att få behålla pengarna.I januari gjorde gränspolisen ett tillslag mot en fallfärdig industrilokal och nu åtalas tre personer för människohandel.

Här tillverkade terroristerna bomber – mitt i turistparadiset

ALCANAR. Det är över 30 grader varmt i kuststaden Alcanar.Men i stället för soldyrkarna och sommarturisterna kryllar det av poliser.Plötsligt hörs en explosion.Här började terrorn i Barcelona.

Två avlägsnade vid demonstration mot afghanska ungdomars protest

Det har snart gått två veckor sedan en grupp afghanska ungdomar inledde sin demonstration. Under lördagen hålls både en stödmanifestation och en motdemonstration, under parollen "Stå upp för Sverige", på Medborgarplatsen. – Två personer avlägsnades för att ha stört ordningen, säger Kjell Lindgren, polisens presstalesperson i ärendet. De omhändertogs av polis efter att ha gått in i flyktingmanifestationen och skrikit rasistiska slagord. Vid 17.30 har tre olika polisanmälningar upprättats.

Flicka i tonåren våldtogs av främling på tågstation

Under lördagsmorgonen har två unga kvinnor anmält att de blivit utsatta för våldtäkter i Växjö, det rapporterar P4 Kronoberg.Den yngsta av dem, en 17-åring utsattes vid tågstationen i Växjö centrum.– Det är en tonårstjej som blir utsatt för sexuellt brott där, säger Jörgen Gustavsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kronoberg.

Peter Madsens mystiska svar sekunder före ubåtshaveriet

Efter en massiv sökinsats efter Peter Madsens försvunna ubåt hittades han till slut av några privatpersoner. Nu berättar de för första gången om Madsens märkliga beteende i samband med räddningen, skriver Helsingør Dagblad.– Jag vill bara få gå in i mig själv för ett ögonblick, sa Peter Madsen enligt vännerna.

Olycka med personbil och mc – minst en skadad

En olycka med en mc och en personbil har inträffat i Lerum, uppger polisen på sin hemsida.Minst en person ska vara skadad enligt larmet från SOS, skriver polisen.

Henrik fångade tromb på bild:

Det var inte första gången som Henrik Sjöstrand såg en tromb – men fascinationen är lika slående varje gång över naturens spektakel. Denna gång rörde sig det virvlande fenomenet söderut från Känsö i Göteborgs södra skärgård. – Den var säkert en halvmil bort, ändå såg jag den tydligt, säger Henrik. 

Nu har Ironman Kalmar 2017 dragit igång

Ironman Kalmar 2017 är i full gång.Simningen och cyklingen är avslutade – nu pågår löpningen.2 150 kvinnor och män tävlar under lördagen i de tre grenarna.– Utmaningen är att vara bra på alla tre, säger tävlingsledaren Henrik Brovell.

2 150 till start vid Ironman Kalmar 2017 - publikfest

Ironman Kalmar 2017 är i full gång.Simningen och cyklingen är avslutade – nu pågår löpningen.2 150 kvinnor och män tävlar under lördagen i de tre grenarna.– Utmaningen är att vara bra på alla tre, säger tävlingsledaren Henrik Brovell.

Banrekord för vinnaren i Ironman Kalmar 2017

Spanjoren Clemente Alonso-McKernan slog banrekord på Ironman Kalmar 2017.2 150 kvinnor och män tävlar under lördagen i tre grenar och damernas löpning pågår fortfarande.– Utmaningen är att vara bra på alla tre, säger tävlingsledaren Henrik Brovell.

Världens äldsta flykting ska utvisas från Sverige

I dag 106-åriga Bibikhal Uzbeki fick 2015 stor medial uppmärksamhet när hon flydde från krig och terror i Afghanistan.Hon kallades då världens äldsta flykting.Den långa flykten slutade i Västsverige – men nu har Migrationsverket beslutat att den åldrade kvinnan inte får stanna, vilket reportagesajten Blankspot var först med att uppmärksamma.

Man i kjol blottade sig för kvinnor i Slottskogen

En blottare har under förmiddagen utsatt två kvinnor för misstänkt sexuellt ofredande.Mannen var vid tillfället klädd i kjol och strumpbyxor, enligt vittnen. – Det skedde i Slottsskogen. Vi har ett signalement, men det är stor risk att mannen "bytt identitet", berättar Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst. 

SMHI varnar för fler kraftiga regn

Ett område av åska och regn ligger just nu över södra Sverige.Under lördagen drar det norrut – och för Jämtland utfärdar SMHI en klass 1-varning.– Det är en front som passerar över Sverige, och den fronten kan ha med sig åska, säger meteorologen Ina Ynnesdal.

Litervis med hundbajs tömdes på samma plats – i över 15 år

Drygt en skottkärra i veckan – lastad med hundavföring. Det är vad en kennelägare dumpat i en slänt i Jönköpingstrakten i mellan 15 och 17 år. Nu har politikerna agerat efter att grannar oroat sig för dricksvattnet och dessutom störts av lukten, skriver Jönköpings-Posten.