Nyheter från Expressen

Misstänkt mordbrand • bilar och båtar förstörda

En brand utbröt vid sjutiden på fredagsmorgonen i en byggnad i Mönsterås där det förvarades ett antal båtar och bilar.En anmälan om modbrand kommer att upprättas, skriver polisen på sin hemsida.

George Clooney fick nobben av kungligheten på dansgolvet

Efter det pampiga prinsbröllopet på lördagen i Windsor, England, väntade en storslagen efterfest under kvällen.  George Clooney bjöd på show på dansgolvet, prins William utsatte lillebror Harry för ett steg-spratt, och kärlekshyllningarna regnade i talen. 

Tusentals evakuerade efter brinnande lavaflod

Vulkanen Kilaueas våldsamma utbrott fortsätter att vålla problem för invånarna på Big Island på Hawaii. Under helgen har en enorm lavaflod klippt flyktvägen för evakuerande öbor och en man fick sitt ben krossad när han träffades av en "lavabomb".

Prinsbröllopets stjärna trodde inbjudan var aprilskämt

Biskop Michael Curry hyllas på sociala medier efter sin insats på prinsbröllopet i Storbritannien. Men själv trodde Curry att det var ett skämt när han blev inbjuden som präst, rapporterar Washington Post. 

Sista snön smälter i Finland – en månad tidigare än normalt

Även Finland har åtnjutit varmt och soligt väder och under söndagen smälte det sista av vinterns snö bort i landet, rapporterar finska Yle.Men det brukar vanligtvis ske i mitten av juni.

Meghans panikändring – bara dagar före bröllopet

Meghan och prins Harry tvingades ändra bröllopsplanerna bara dagarna innan ceremonin, skriver Mirror.För att kunna genomföra bröllopet som paret ville fick hertiginnan Kate och flera andra kvinnor hjälpa till.

Två våldtäktsförsök på ö – kan vara samma gärningsman

Två misstänka våldtäktsförsök i helgen utreds på Frösön i Östersund.Polisen misstänker att samma gärningsman kan ligga bakom – nu går de ut med ett signalement:– Mörkhyad. Runt 25 år och cirka 175 centimeter lång. Mörkt, mörkt klädd, säger Suss Braunerhielm vid polisen.

Beskedet till Johanna efter miljonkuppen: ”Helt sjukt”

Johanna Engberg, 35, lämnade Stockholm för Torekov för att satsa på sin dröm – en klädbutik och webbaffär för barnmode.I januari länsade inbrottstjuvar både butiken och lagret – och nu står det klart att hon inte får en krona från försäkringsbolaget.– Jag har lagt mitt hjärta och min själ i det här under sex år och så kommer någon och förstör allt man har byggt upp, säger Johanna Engberg.

SD knappar in på M – ökat 2,7 procent sedan januari

Sverigedemokraterna fortsätter att öka i opinionen, enligt SVT/Novus majundersökning.Partiet får 19,2 procentenheter av väljarstödet – tätt bakom Moderaterna och deras 20,6.– Vi gynnas av att flera partier lyfter våra frågor, det ökar trovärdigheten för oss som parti, säger partisekreterare Richard Jomshof (SD) till SVT:s Rapport. 

Kravet: Utredning om  misstänkt FBI-infiltrering

USA:s president Donald Trump beordrar nu landets justitiedepartement att utreda om hans valkampanj avlyssnades eller infiltrerades av FBI år 2016.På Twitter skriver han att en officiell order kommer att lämnas in imorgon.

Handelsbankens brittiska verksamhet får hård kritik

Handelsbanken kritiseras hårt i en skrivelse från Finansinspektionen, skriver Dagens industri.Finansinspektionen bedömer att banken har allvarliga brister i sina rutiner för kreditbedömningar, skriver Di.

Skottlossning – en person skjuten

Det var varit skottlossning i stadsdelen Guldheden i Göteborg, skriver GP.En person har skjutits, skriver tidningen vidare.– Vi har en pågående insats men kommer inte uttala oss mer. Ni får återkomma om en eller två timmar när det lugnat ner sig, säger polisen.– Jag hörde skott och ser nu att man tar hand om en person, berättar ett ögonvittne för GT.Polis och ambulans är på platsen.

Person skjuten: ”Lät som automatvapen”

En person har skjutits i samband med en skottlossning i Göteborg.– Vi har en skottlossning uppe på Guldheden. Det är en större insats som pågår, säger polisen.– Jag hörde skott, sprang ut på balkongen och såg den skjutne personen. Min fru och jag är mycket skärrade, berättar ett ögonvittne från platsen.Polisen har spärrat av ett område kring en bil med tydliga skotthål.

JUST NU: Skjutning – en person skadad

En person har skjutits i samband med en skottlossning i Göteborg.– Vi har en skottlossning uppe på Guldheden. Det är en större insats som pågår, säger polisen till GT.– Jag hörde skott, sprang ut på balkongen och såg den skjutne personen. Min fru och jag är mycket skärrade, berättar ett ögonvittne från platsen.Polisen har spärrat av ett område kring en bil med tydliga skotthåll.

JUST NU: Person skjuten: ”Lät som automatvapen”

En person har skjutits i samband med en skottlossning i Göteborg.– Vi har en skottlossning uppe på Guldheden. Det är en större insats som pågår, säger polisen.– Jag hörde skott, sprang ut på balkongen och såg den skjutne personen. Min fru och jag är mycket skärrade, berättar ett ögonvittne från platsen.Polisen har spärrat av ett område kring en bil med tydliga skotthål.

JUST NU: Man ihjälskjuten i bil – maskerad man jagas

En man i 35-årsåldern har skjutits till döds i en bil i Göteborg under söndagskvällen.Den maskerade skytten – som enligt vittnen var beväpnad med ett automatvapen – sågs lämna platsen tillsammans med en annan person i en blå bil.Polisen spanar efter gärningsmännen.– Jag hörde skott, sprang ut på balkongen och såg den skjutne personen. Min fru och jag är mycket skärrade, berättar ett ögonvittne från platsen.

Man ihjälskjuten i bil – maskerad man jagas

En man i 35-årsåldern har skjutits till döds i en bil i Göteborg under söndagskvällen.Den maskerade skytten – som enligt vittnen var beväpnad med ett automatvapen – sågs lämna platsen tillsammans med en annan person i en blå bil.– Jag hörde skott, sprang ut på balkongen och såg den skjutne personen. Min fru och jag är mycket skärrade, berättar ett ögonvittne från platsen.

Prins Harrys kärleksfulla hyllningstal till Meghan

Under bröllopsdagen förklarade prins Harry sin kärlek för Meghan i ett kärleksfullt hyllningstal.– Jag längtar efter att få tillbringa resten av mitt liv med dig, sa den brittiska prinsen efter bröllopet, rapporterar the Daily Mail.

Motorcykel i trafikolycka

Vid 19.31 larmades polisen till Gullåkravägen i Staffanstorp med anledning av en trafikolycka.Det är en motorcykel med två personer på som ska ha kraschat.

Motorcykelkrasch – två personer inblandade

Vid 19.31 larmades polisen till Gullåkravägen i Staffanstorp med anledning av en trafikolycka.En motorcykel med två personer hade kraschat mot en refug.– Den ena killen åkte i diket med, säger Nils Persson, räddningsledare i Staffanstorp.

Hustrun ljög om sonens död – sålde bebisen till annat par

När Steven Garcia nåddes av nyheten att hans son omkommit under förlossningen blev han förtvivlad.Först när han kom hem till USA fick han reda på den mörka sanningen som hustrun Marina Garcia dolt för honom.

Polisens skarpa varning: Ökända tjuven är tillbaka

Mannen i 50-årsåldern är känd av polisen som en notorisk bilinbrottstjuv som varit aktiv i decennier.Nu tros han ha slagit till igen och polisen går nu ut med en varning för mannens härjningar. – Se till att bilen är tömd på värdesaker, uppmanar Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.

Stor brand i Uppsala: ”Inte under kontroll”

En stor markbrand har brutit ut i Stenhagen i Uppsala och är i nuläget inte under kontroll. – Alla har lämnat sina hus nu, det är många brandbilar och poliser här. Det är väldigt mycket rök i området, säger Sofia Karimi som bor i området. 

Boende evakuerades vid skogsbrand i Uppsala

En stor skogsbrand utbröt i Stenhagen i Uppsala på söndagskvällen och ett 30-tal bostäder fick evakueras när branden spreds. Vid 19-tiden på kvällen var branden under kontroll, men släckningsarbetet pågick långt in på kvällen. 

Skrik och panik bland gäster – nu agerar lyxkrogens ägare

Gästerna skriker av rädsla när resturangen Gondolen skakas och glas trillar i golvet vid sprängningarna av nya Slussen, skriver Aftonbladet.Krogen drivs av stjärnkrögaren Erik Lallerstedts dotter Anna Lallerstedt.Nu stämmer hon Stockholms stad på miljoner.

En person till sjukhus efter misshandel

Vid 16.54 larmades polisen till Vadensjö utanför Landskrona.Anledningen var ett bråk där två pojkar i 15-årsåldern ska ha hamnat i slagsmål.En person är förd till sjukhus med ambulans.

Larm om drunkning – kanot kapsejsade

Strax innan klockan halv sex på söndagskvällen larmades SOS om att en kanot har kapsejsat i Yddingesjön, vid Holmeja utanför Svedala.– Räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen, säger Jessica Avenius, presstalesperson på SOS alarm.

Kanot kapsejsade – ambulans kallad

Strax innan klockan halv sex på söndagskvällen larmades SOS om misstänkt drunkning.Det efter att en kanot hade kapsejsat i Yddingesjön, vid Holmeja utanför Svedala.

Begler: Kan ha varit olagligt att sparka mig

Försäkringskassans tidigare generaldirektör Ann-Marie Begler tror att regeringens beslut att avskeda henne kan ha varit olagligt.Det berättar hon i en intervju i Dagens Nyheter. – Det tror jag absolut att det kan vara, men om det är det får andra fastställa, säger hon till tidningen.

Olympia utryms inför fotbollsmatch

Precis inför superettanmatchen mellan Helsingborgs IF och Örgryte utryms publiken.Brandlarmet har gått. – Det verkar som att alla lämnar, säger Kvällspostens medarbetare som är på plats. 

Arena utryms inför fotbollsmatch

Precis inför superettanmatchen mellan Helsingborgs IF och Örgryte utryms publiken.Brandlarmet har gått. – Det verkar som att alla lämnar, säger Kvällspostens medarbetare som är på plats. 

Olympia evakuerades inför mötet i superettan

Precis inför superettanmatchen mellan Helsingborgs IF och Örgryte IS utrymdes Olympia.Brandlarmet har gått. – Det verkar som att alla lämnar, säger Kvällspostens medarbetare som är på plats. 

JUST NU: Flera barn inblandade i krasch

Fyra ambulanser och en ambulanshelikopter kallades till väg 160 i Uddevallatrakten efter en krock mellan två bilar.– Tre vuxna och fem barn är inblandade, uppger en larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.Ingen person visade sig vara i behov av sjukvård.

Fem barn och tre vuxna i bilkrasch

Fyra ambulanser och en ambulanshelikopter kallades till väg 160 i Uddevallatrakten efter en krock mellan två bilar.– Tre vuxna och fem barn är inblandade, uppger en larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.Ingen person visade sig vara i behov av sjukvård.

Brand i naturreservat utanför Stockholm

Ett område på ungefär 5 000 kvadratmeter har brunnit i Björnö naturreservat på Värmdö utanför Stockholm, enligt Storstockholms brandförsvarPolisens helikopter har bistått vid insatsen.

Kronprins Frederik öppnar upp om prins Henriks död

När beskedet att prins Henrik låg på sin dödsbädd kom skyndade kronprins Frederik hem till sin pappa. Nu berättar han om den offentliga sorgen, hans finaste minne av prins Henrik och "the legacy".– Jag har bara fina av min far, säger prins Henrik i det danska radioprogrammet "Maskinen"

Nya filmen på Akilov – inifrån säkerhetssalen

Rättegången mot terrormisstänkte Rakhmat Akilov har pågått sedan i februari och avslutades nyligen. I veckor har han suttit och lyssnat på målsägandens redogörelser om deras upplevelser av terrorattentatet den 7 april förra året. Nu publicerar SVT och Expressen de första rörliga bilderna inifrån säkerhetssalen.

Astronauten åkte ut i rymden – sen insåg han sitt stora misstag

Även en erfaren astronaut kan tabba sig.Under en rymdvandring på den internationella rymdstationen upptäckte astronauten nämligen att han glömt kvar något viktigt nere på jorden, rapporterar the Daily Mail.

Astronauten åkte ut i rymden – upptäckte sin tabbe för sent

Även en erfaren astronaut kan tabba sig.Under en rymdvandring på den internationella rymdstationen upptäckte astronauten nämligen att han glömt kvar något viktigt nere på jorden, rapporterar the Daily Mail.

Två personer döda i krasch – bilen voltade

Två personer har avlidit sedan bilen de färdades i voltat, skriver Västerbottens-Kuriren. Olyckan inträffade vid 18-tiden på lördagskvällen i Åsele, Västerbotten.– Det är egentligen oförklarligt, det är en rak och bred väg och av okänd anledning så har man åkt av vägen och bilen har då voltat ett par varv, säger räddningschef Ingemar Samuelsson.

Moské totalförstörd i brand – ordförande bedrövad

En moskélokal Hässleholm totalförstördes på lördagskvällen i en brand som misstänks vara anlagd.Nu saknar medlemmarna i muslimer i Hässleholm bönelokal.– Vi har ingen aning om vad vi ska göra, säger Islamiska Kulturcentrets ordförande Ismail Darragi 

Moské totalförstörd i brand – misstänks ha varit anlagd

En moskélokal Hässleholm totalförstördes på lördagskvällen i en brand som misstänks vara anlagd.Nu saknar medlemmarna i muslimer i Hässleholm bönelokal.– Vi har ingen aning om vad vi ska göra, säger Islamiska Kulturcentrets ordförande Ismail Darragi 

Nu pryder Sigrids teckning hela loket

Sjuåriga Sigrid ritade en liten teckning och skickade in den till SJ.Nu pryder den en hel sida på ett X2000-lok. Och kommer att fara land och rike runt.– Det var jättehäftigt nu när jag fått se den första gången, säger Sigrid Lättman-Masch.

Polisen misstänker: Lena, 45, hittad död – 100 meter från sitt hem

ÖREBRO/STOCKHOLM. Trebarnsmamman Lena Wesström, 45, försvann spårlöst natten mot tisdag.Fyra dagar senare hittades en kropp som polisen befarar är hon – cirka 100 meter från hennes bostad.En parkerad bil har tagits i beslag efter att man hittat ”flera saker” som är ”intressanta” i den, skriver Aftonbladet.

Tjuvar gick bärsärk på Ica: ”Total förödelse”

Inbrottstjuvar orsakade stor förödelse i en Icabutik när de sågade sönder taket och värdeskåp, hällde läsk över hela golvet och kastade saker omkring sig.  När Ica-handlaren kom till platsen på morgonen fann han butiken i total förödelse.– Man blir så uppriven, säger Ica-handlaren Marcus Johnsson, 50.

President Abbas inlagd på sjukhus för feber

Palestinska presidenten Mahmoud Abbas vårdas på sjukhus för feber, rapporterar AP.Den 83-årige ledaren har en lång historia av sviktande hälsa.

Njut av tidiga sommarvärmen – snart kan det vara försent

Svenskarna har i maj skämts bort rejält vädermässigt.Värme och strålande sol har gett temperaturer upp mot 30 grader. Nu går vi in på de sista dagarna med sommarvädret innan åskan tar över.

Bilist forcerade grind till Postnord – körde in i fasad

Enligt inledande uppgifter ska en man med sin bil ha korsat en väg – och forcerat en grind till Postnord.Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till platsen.

Skogsbrand rasar – sprider sig snabbt

En skogsbrand rasar vid kusten strax söder om Strömstad.Räddningstjänsten har flera enheter på plats.– De arbetar med att bekämpa branden, det ser ut att vara ett ganska stort område, meddelar teamledaren vid SOS Alarm.

Skogsbrand spred sig snabbt: ”Massa enheter”

En skogsbrand rasar vid kusten strax söder om Strömstad.Räddningstjänsten har flera enheter på plats.– De arbetar med att bekämpa branden, det ser ut att vara ett ganska stort område, meddelar teamledaren vid SOS Alarm.