Eric Gadd om bomben: "Hade jag stått en meter längre bak..."

På lördagskvällen har "Så mycket bättre" premiär och ett gäng svenska artister flyttar in i huset på Gotland för en sommar tillsammans fylld av samtal, roliga utmaningar och självklart en massa musik. 

Årets deltagare är Charlotte Perrelli, Christer Sjögren, Eric Gadd, Linnea Henriksson, Louise Hoffsten, Stor och Albin Lee Meldau.

I det första programmet är det Eric Gadd som står i rampljuset och ska få sina låtar tolkade av de andra stjärnorna. Han blir bland annat särskilt imponerad av Stors tolkning av en av hans låtar. 

Under middagen berättar Eric också om en traumatisk upplevelse på en av hans konserter under 90-talet. Konserten hölls i en folkpark i småländska Virserum och Eric och hans band skulle öppna spelningen. 

Men precis under intromusiken så hördes en hög smäll och i scengolvet öppnade sig ett stort hål som var tre gånger tre meter stort. 

– Hade jag stått en meter längre bak så hade jag nog inte haft några ben idag, berättar Eric i programmet. 

Det var en person som placerat en skottkärra med dynamit under scenen, personen var känd som en lokal bombare och passade på när en stor folkmassa hade samlats för att titta på konserten. 

Som tur var skadades ingen i bombattentatet, men konserten fick ändå avbrytas. 

Hör Eric berätta om bombattentatet i klippet ovan. 

Så mycket bättre sänds lördagar 20:00 i TV4. 

En av deltagarna i årets "Så mycket bättre är" Albin Lee Meldau, läs om allt du behöver veta om honom här

Läs hela nyheten:
Eric Gadd om bomben: "Hade jag stått en meter längre bak..."

Publicerad: 2018-10-18 klockan 13:57

Fler nyheter från Nyheter24

Här är kommunerna med flest skuldsatta invånare

Under den senaste tiden har börsen svajat och vi har hört många experter prata om nästa ekonomiska krasch. Samtidigt ökar hushållens belåning och räntorna förväntas stiga kommande år.  De senaste siffrorna från Kronofogden visar också att den totala skulden har ökat på senare tid. Vid årsskiftet hade svenskarna skulder på 81,5 miljarder kronor, vilket är cirka tre miljarder mer än förra året och nio miljarder mer än 2016/2017. Detta skriver Hem & Hyra. Den mest skuldsatta kommunen är Ljusnarsberg som har en andel skuldsatta hos Kronofogden på hela 9,6 procent. Jämförelsevis så ligger rikssnittet på fyra procent. Även Perstorp, Bjuv, Klippan, Åstorp, Högsby, Skinnskatteberg, Grums och Filipstad ligger högt upp på listan. Och vad har dessa kommuner gemensamt? Johan Krantz är analytiker på Kronofogden och ser vissa mönster. – Man kan se att det är förhållandevis låga taxerade inkomster i dessa kommuner, säger han. Vissa av kommunerna är till exempel gamla bruksorter där arbetslösheten har slagit hårt, säger han till Hem & Hyra. Han fortsätter: – I många fall lämnar folk dessa kommuner för jobb på andra orter och andelen arbetslösa och sjukskrivna ökar. Den minst skuldsatta kommunen är Lomma och hamnar längst ner på listan. Den är tätt följda av Danderyd, Vellinge, Täby, Habo, Öckerö, Kungsbacka och Lidingö.  Ljusnarsberg är kommunen med högst andel skuldsatta invånare hos Kronofogden med 9,6 procent. Bildkälla: Jessica Gow/TT  Medelinkomsten i dessa kommuner är högre än de mer skuldsatta dito, vilket ökar chansen till att spara pengar och bygga upp en buffert. För enligt Johan Krantz kan vem som helst hamna i ekonomiska svårigheter. – Man kan ha hur bra koll som helst, men sedan händer något i livet. Man kanske blir arbetslös eller sjukskriven. Skuldernas storlek varierar bland svenskarna, men medianen var cirka 53 600 kronor. Och mycket talar för att antalet skuldsatta kommer öka i antal. – Den starka ekonomin har gjort att många haft råd att betala sina skulder hos Kronofogden. Men när förutsättningarna förändras, konjunkturen vänder neråt och arbetslösheten ökar finns en överhängande risk att fler kommer att få svårt att betala. Det kan leda till en kraftig ökning av antalet skuldsatta, säger Johan Krantz. Topp 10 – andelen skuldsatta i landets kommuner: Ljusnarsberg 9,6%Perstorp 8.8%Åstorp 7,8%Bjuv 7,7%Högsby 7,5%Klippan 7,5%Skinnskatteberg 7,3%Grums 7,3%Eda 7,3%Filipstad 7,2% Nyheter24 har tidigare skrivit om vilka de vanligaste skulderna hos Kronofogden för unga är. Det kan du läsa mer om här!

2019-01-18-14:24:19

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

Regeringsbildningen har varit lång, men i fredags stod det klart – det är Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven som återigen blir statsminister för Sverige. Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer därför att kunna fortsätta regera efter att man kommit överens med Centerpartiet, Liberalerna och Vänsterpartiet.  Men inte alla är nöjda med den nya regeringsbildningen, däribland Sverigedemokrater, Moderater och Kristdemokrater. "Christer Pettersson, var är du?" När Löfven blev vald till statsminister publicerade Sverigedemokraten Erik Wennerström, som är ledamot i Torsby kommunfullmäktige, en bild på Christer Pettersson på sin Facebooksida och skrev: "Christer Pettersson, var är du nu när Sverige behöver dig?" Christer Petterson är mannen som länge misstänktes för att ha mördat tidigare statsministern Olof Palme.  Starka reaktioner hos privatpersoner och politiker  Bilden som Wennerström publicerade på Facebook väckte starka reaktioner hos såväl privatpersoner som politiker. Kommunfullmäktiges ordförande i Torsby, Eva-Lena Gustafsson (S), menade att inlägget är ett hot mot demokratin och helt oacceptabelt.  – Det är bedrövligt. Sverigedemokraterna är en del av det demokratiska systemet, men sådant här tyder ju på att de uppenbarligen inte vill vara en del av det systemet, säger hon till SVT Nyheter Värmland. "Det är ironi" Enligt Erik Wennerström själv är bilden på Christer Pettersson helt och hållet ett skämt.  – Det är ironi, jag delade det eftersom 10 000 andra har gjort det. Det är hur många som helst som delat den, inte bara Sverigedemokrater, säger han till SVT Nyheter Värmland. Avgår Under söndagsförmiddagen meddelade distriktsordförande Runar Filpe att Wennerström avgår med omedelbar verkan.  – Jag och Erik har haft samtal och vi har gemensamt kommit fram till det beslutet. Erik tar konsekvenserna av sin olämpliga och ogenomtänkta delning på Facebook och lämnar politiken med omedelbar verkan, säger han i ett pressmeddelande.  Med det sagt så kommer Wennerström att lämna sina uppdrag i kommunfullmäktige samt i miljö, bygg- och räddningsnänmden i Torsby. Nyheter24 har tidigare skrivit om Sverigedemokraternas svar till Annie Lööf efter att hon meddelat att hennes parti släpper fram Stefan Löfven som statsminister. Det kan du läsa mer om här!

2019-01-20-08:45:49

Forskare: Kvällsmänniskor är mindre smarta på morgonen

Forskaren Elise Face-Childs skriver i The Independent om en studie hon gjorde, där man kom fram till att vår biologiska klocka påverkar oss mer än vad man kan tro. I en rad olika tester som utfördes både tidigt på morgonen och sent på kvällen, kunde man påvisa en skillnad i prestationer mellan kvälls- och morgonmänniskor. Till exempel kunde man se på tester som mätte fysisk styrka att kvällsmänniskor i snitt är 7,4% svagare än morgonpigga när man mätte gripkraft. De hade också 8,4 procent sämre reaktionsförmåga på morgonen. Mindre intelligenta på morgonen Man kunde även se att nattsuddare presterade i runt 7-8 procent sämre i kognitiva tester. Så om du känner dig mindre smart tidigt på morgonen, så kan det bero på att du faktiskt är det. Men, däremot presterade kvällsmänniskor betydligt bättre på kvällen. De fick till och med bättre resultat än morgonmänniskorna när testerna utfördes senare på dagen.  Förklaringen till varför beror på hormonet melatonin, det som får en att känna sig sömnig. Hormonet  utsöndras under kvällen, men tidpunkten för den processen varierar från person till person. Något som kan påverkas av livsstil men även av ens genetiska arv.Nyheter24 har tidigare skrivit om varför sömnbrist påverkar dig negativt. Det kan du läsa mer om här!

2019-01-14-10:47:06

Här är alla vinnare i P3 Guldgalan 2019

Under lördagskvällen hyllades den svenska musiken och artister i P3 Guldgalan. I en direktsänd gala från Partille Arena, utanför Göteborg, fick flera artister ta emot priser för sina prestationer från året som gått.  När klockan slog 21.00 inledde Seinabo Sey galan med sin ljuva stämma. Strax efter entrade programledarna Marcus Berggren och Tina Mehrafzoon scenen för att dela ut några av kvällens priser.  Förutom Seinabo Sey uppträdde även artister såsom Markus Krunegård, Mwuana och Miriam Bryant under kvällen.  Det första priset som delades ut var till "Årets pop". Felix Sandman, Grant, Hanna Järver, Linnea Henriksson och Molly Sandén var nominerade – och vann gjorde Linnea Henriksson.  – Jag blir svinglad. Tack snälla för att ni har röstat! Tack till alla andra nominerade som jag har lyssnat på – ni är svininspirerande, säger Linnea när hon tar emot priset på scenen.  Linnea Henriksson tar emot priset för "Årets pop". Bildkälla: Adam Ihse/TT Avicii hyllades  Halvvägs genom galan hyllades dj-artisten Tim "Avicii" Berling, som gick bort den 20:e april 2018. Hans vän Carl Falk inledde hyllningen med ett fint, rörande tal.  – Om jag skulle beskriva Tim med ett ord så skulle det vara unik. Han var unik på så många sätt – inte bara hur han skrev och producerade musik, utan även som person, sade han med darrande röst. Efter talet framförde Ionnalee & Menke Aviciis hyllade låt "I Can Be The One". Mitt i låten avbröts musiken och en film visades. Filmen innehöll klipp där flera fans hedrar sin idol. Hyllningen avslutades av Rytmus Youth Choir, som sjöng "Without You" – och det var nog ingen som inte fick gåshud.  Avslutade kvällen gjorde Benjamin Ingrosso.  Här är alla vinnare av P3 Guldgalan 2019!  Årets pop: Linnea Henriksson  Årets grupp: Hov1 Årets hiphop/r'n'b: Z.E Framtidens artist: Sandro Cavazza Årets rock/metal: Graveyard Årets dans: Robyn Guldmicken: Hov1 Årets artist: Fricky  Årets låt: "Hon dansar vidare i livet" – Hov1 Varken Hov1, Robyn och Sandro Cavazza var på plats för att ta emot priset, men skickade en videohälsning för att tacka.  STORT GRATTIS SÄGER VI!

2019-01-19-20:00:32

Personer över 65 är de som delar mest "Fake news" på Facebook

Under det amerikanska presidentvalet 2016 gjordes en omfattande studie gällande så kallade "Fake news" på nätet.   Forskare ville få en tydligare bild av vilken åldersgrupp som delade mest falsk information, och falska nyheter, på Facebook.  Och i studiens resultat, som publicerades förra onsdagen, stod det klart att en grupp tydligt skiljde sig från andra åldersgrupper, och som stod för majoriteten av de falska nyheterna som florerade under året. Nämligen personer som är 65 år och äldre.  I snitt så visade det sig att personer över 65 delade nästan sju gånger så mycket falska nyheter som personer mellan 18-29.  Konservativa: mest benägna att sprida falska Donald Trump-vänliga nyheter Studien visade även att den konservativa sidan var de som var mest benägna att dela flest falska nyheter. Allra främst Trump-positiva nyheter.   Majoriteten av Facebook-användare delade inte falska nyheter Trots att det var just personer 65 år och äldre som delade mest Fake news så visade studien att majoriteten, hela 90 procent, av alla Facebook-användare inte delade falska nyheter, enligt CNN.  Facebook. Bildkälla: Shutterstock Vad är Fake news? Fake news kan översättas till desinformation. Med andra ord, så kan man säga att Fake news innebär att medvetet sprida felaktig information för politisk, ideologisk eller ekonomisk vinning. Det kan exempelvis vara för att sprida politisk propaganda, eller för att misskreditera någon.  Hur sprids Fake news? Fake news sprids främst genom att nyheten plockas upp av bloggar, hemsidor och användare på sociala medier, som sedan sprider det vidare.  Hur uppstod termen Fake news? Termen Fake news har funnits i flera år och blev främst populär under det amerikanska valet, då Donald Trump använde begreppet när han talade om etablerade mediahus som riktade kritik mot honom.  Trots att Trumps användning av termen i de fallen ofta var felaktig, gjorde det att termen blev mer populär. Men det har samtidigt gjort att många felaktigt använder termen.  – Det är ett svårt och problematiskt begrepp att hantera, inte minst för att vi har en president i USA som använder det för att smutskasta etablerade medier, sade Thomas Nygren, docent i historia vid Uppsala universitet i en intervju med Internetkunskap, gällande saken.  Fake news i Sverige Sverige har också drabbats av rysk infiltration, bland annat via falska nyhetssidor vars syfte är att sprida rysk propaganda i Sverige. Det har också hänt att ett förfalskat brev som påståtts komma från Sveriges regering visats upp i rysk TV. Enligt analytiker var det falska brevet del av en större propagandakampanj mot Sverige. Varför är Fake news farligt? Dessinformation är negativt av flera olika anledningar. Men allra främst för att det sprider osanning. Hur vet man vad som är Fake news? Fake news. Bildkälla: Shutterstock Ett av de allra enklaste sätten att avgöra om något är sanningsenligt eller inte, är att söka efter nyhetskällan. Var har man fått informationen ifrån?  Exempel på trovärdiga källor: Polisen eller annan statlig instansLäkare och forskareEn etablerad nyhetsutgivare  Är du osäker på var informationen kommer ifrån? Dubbekolla! Du kan också googla för att se om en etablerade nyhetsutgivare skrivit om händelsen och på så sätt jämföra informationen. Bra frågor att ställa sig för att undvika Fake news Är avsändaren en etablerad nyhetsutgivare?Förhåller sig avsändaren till pressetiska regler?Var kommer informationen ifrån?Finns det någon källhänvisning?Är källan trovärdig?Har avsändaren tidigare spridit felaktig information?Har vinnaren något att vinna på att vinkla informationen  Bra hemsidor och verktyg för att bli mer källkritisk I grund och botten att se över och ta ansvar över vilken information man delar med sig av, och vara källkritisk, både mot vad man läser och mot sig själv.  Vill du bli bättre på att vara källkritisk? Då kan du kolla in dessa sidor:  Internetkunskap – Enkla korta videos och artiklar.  Viralgranskaren – Metro avslöjar falska, virala inlägg. 

2019-01-11-10:40:55

Hjärtinfarkt och stroke – så påverkas du av sex timmars sömn

Ny forskning visar ett skrämmande samband mellan hjärt- och kärlsjukdomar och för lite sömn. Trots att man sedan tidigare har vetat att sömnbrist påverkar kroppen negativt, så visar en ny studie att det hela är mycket allvarligare än man trott.  Ett forskningsteam i Spanien, bestående av läkare och kostexperter, har gjort en omfattande studie på cirka 4000 bankarbetare i Madrid. Under studien så bevakades de 4000 personernas sovvanor. Och genom att mäta aktivitet och rörelse kunde personerna delas in i fyra grupper.  Grupp 1: Mindre än sex timmars sömn varje natt Grupp 2: Sex till sju timmars sömn varje natt Grupp 3: Sju till åtta timmars sömn varje natt Grupp 4: Mer än åtta timmars sömn varje natt Utöver hur länge de sov, så mätte forskningsteamet också hur många gånger testpersonerna vaknade per natt. Man tog även med sjukdomshistoria, vikt, rökning, alkoholvanor och generella hälsotillståndet i beräkningen när man analyserade resultatet.  Åderförkalkning, stroke och hjärtinfarkt Så vad visade resultatet då? Tja, kortfattat kan man säga att det inte ser så bra ut för de som sover för lite. Forskningsteamets statistiska analys visade att de som sov mindre än sex timmar per natt löpte 27 procent större risk att drabbas av åderförkalkning. Men forskarna var noga med att belysa att det inte bara var kvantitet, utan också kvalitet, som spelar roll när det kommer till sömn.  För de 20 procenten som hade sämst sömnkvalitet– som vaknade mest under natten och sov dåligt – löpte hela 34 procent större risk att drabbas av åderförkalkning än de som fick sig en god natts sömn.  Personen som sover mindre än 6 timmar per natt löper risk att drabbas av åderförkalkning. Foto: Unsplash Men varför ska man oroa sig för åderförkalkning då? Åderförkalkning, eller åderförfettning som det också kallas, uppstår när det lagras fett, blodkroppar och bindväv i blodkärlen.  Förutom dålig sömn är diabetes, högt blodtryck, hög kolesterolhalt i blodet, rökning, övervikt och stress några faktorer som kan leda till att det bildas lagringar på blodkärlens insida. Och när blodkärlen till hjärtat blir för trånga, på grund av lagringarna, kan man drabbas av hjärtinfarkt. Detsamma gäller med stroke, om kärlen som leder blod till hjärnan blir för trånga. Men hur gör man då, om man är en person som sover dåligt? Om du upplever att du har svårt att sova så kan det bero på många olika saker. Känner du dig stressad? Eller har du bara svårt att komma till ro? Oavsett vad det beror på så är det alltid värt att ta kontakt med sin vårdcentral om man känner att man inte kan lösa sina sömnbesvär på egen hand.  Nyheter24 har även skrivit en hel del artiklar om saker som man kan testa om man har svårt att sova. Här kan du kika på dem.  12 goda matvaror som hjälper dig att bli trött 5 saker du inte ska stoppa i dig om du har svårt att sova Här är bästa musiken att lyssna på – om du vill somna 5 andningsknep som kan göra det lättare att somna

2019-01-18-13:38:13

Lista: Här är 60 påståenden till leken "Jag har aldrig"

Har du blivit påkommen när du fuskat i skolan? Har du ätit en snorkråka? Har du någongång stulit från en kompis? När man kör leken "Jag har aldrig" kan det vara svårt att komma på påståenden. Att sitta några stycken i en ring och säga saker man har eller inte har gjort, kan i stundens hetta göra att det står helt still i huvudet. Kanske kommer man inte på något skoj alls att säga? Helst vill man ju vara lite rolig när man slänger ur sig något påstående? Och det behöver ju faktiskt inte vara så att du aldrig har varit otrogen bara för att du säger det påståendet? Du kan ju säga något du har gjort och börja meningen med "Jag har aldrig" ändå – men då blir det en klunk till dig! Här kommer en rad med olika påståenden för dig/er som ska köra "Jag har aldrig". Och alla påståenden börjar givetvis med: Jag har aldrig.. Roligt och oskyldigt känt mig dum när jag dragit i en dörr där det stått "tryck"blivit påkommen med att kopiera en skoluppgift från internetvarit orsak till en trafikolyckasläppt en enorm fis efter att en dejt tagit slutorsakat ett datorvirusorsakat en trafikolyckaslickat mig själv i näsanblivit bestulenlämnat toan skamset pga stanklegat på rygg och tappat mobilen i ansiktetlåtsas varit modell framför spegelnplankat på bussen/tåget/tunnelbananhaft ett nyårslöftecyklat på en enhjulingkänt en kändisrökt vattenpipakallat min lärare för mamma eller pappa av misstaglämnat ut fel telefonnummer så personen som frågat inte skulle kunnat ringa uppsnackat skit om min bästa vän Lite galet containerdykttagit en selfie när jag suttit på toapratat med mina föräldrar om mitt sexlivvelat byta namnHaft känslor för någon annan när jag varit i ett förhållandevarit otrogenhaft en profil på en dejtingsida online (inte swipe-app som tinder eller liknande)haft känslor för någon som är med  det här speletfått känslor för någon av mina kompisarstulit pengar från mina föräldrarfisit under en intim stundgjort slut med min partner på smsritat på en kompis ansikte när hen sovitskämts för min partner badat naken tillsammans med någondumpat någon på ett elakt sättstulit från en vänhaft ihop det med två personer samtidigt utan att den andra har vetatblivit anhållen eller arresteradflirtat med/varit sugen på en lärare För lite äldre flirtat med en läraretänk på någon annan under sex, än den jag haft sex medträffat en lärare på en utekvällhaft sex i mina föräldrars sängljugit för en sexpartner om hur bra hen var i sängentjuvlyssnat på när andra har sexhaft en trekantljugit hur många personer jag haft sex medhaft en kkhaft sex med en kompis exanvänt en sexleksak (själv eller med någon annan)onanerat hemma hos en kompisfejkat en orgasmspelat stripp-pokerhaft sex när någon annan varit i rummethaft sex mer än en person under ett dygnskickat nakenbilder på mig själv till någondejtat någon som varit tio år äldre än mighaft en könssjukdomhaft sex i en kyrkahaft en sexdröm om någon i det här spelet Dags att byta lek nu? Att leka var något utav det bästa man visste när man var liten. "Kurragömma", "Burken" eller varför inte "under hökens vingar kom".  Men faktum är att de lekarna inte bara är en hit när man är liten, för tänk själv att leka "kom alla mina kycklingar" efter ett eller tre glas vin? Ja, det låter roligt eller hur? Nyheter24 har listat sju lekar som du lekte när du var barn – som du skulle älska på festen idag. Här kan du bli påmind om alla roliga lekar. Är du lite nojig över att den du träffar är en psykopat? Oroa dig inte. Nyheter24 har tidigare skrivit om fem tecken på att du dejtar en psykopat – om du nu gör det. Här kan du läsa om alla fem tecken.

2019-01-02-09:15:20

Kändisparet Samir Badran och Sigrid Bernson har gjort slut

Snart två år har gått sedan tv-profilen– och artisten Samir Badran var med och tävlade i Tv4:s succéprogram Let's Dance. I tävlingen dansade han tillsammans med Sigrid Bernson, och under tävlingens gång växte kärleken fram mellan dem. Sedan dess har det har de hållit ihop – fram tills nu. Sigrid bekräftar på Instagram att Samir har gjort slut med henne, efter nästan två år tillsammans.  På Instagram skriver Sigrid bland annat:  "Dagen jag inte ville eller trodde skulle komma, den kom.. Samir har valt att göra slut. Efter en fruktansvärt jobbig höst då jag verkligen försökt kämpa för vår kärlek och för oss så blev det så här ändå  Det vi har delat har varit så genuint fint och jag skulle aldrig göra det ogjort."  Sigrid berättar om uppbrottet på Instagram. Bildkälla: Instagram/Sigrid Bernson Lämnade Sverige  Innan jul lämnade Samir landet och åkte till Thailand. Enligt han själv har han haft en tuff höst och behövde komma iväg för att få lite rehab.  En vecka in på det nya året kom han hem till Sverige igen. På Instagram skrev han då bland annat:  "För er som undrat så har jag varit ifrån mina nära och kära ett tag, Viktor, Sigrid plus alla andra som jag umgåtts med varenda dag tidigare. Kanske konstigt. Men jag har mått så jävla dåligt så jag har inte velat sprida negativ energi till mina närmsta, pallar inte lägga skit och va en tråkigt pojkvän eller polare".  Hyllar Sigrid  Och efter resan till Thailand känner nu Samir att han inte kan ge förhållandet tillräckligt med tid – han behöver jobba med sig själv.  I en text på Instagram skriver även han om uppbrottet. Han avslutar texten med att hylla sin föredetta flickvän.  "Sigrid är den absolut bästa tjejen jag någonsin haft och jag har verkligen, utan att överdriva, haft en sjukt jävla galen och rolig tid med henne. Jag vill och hoppas att vi någon gång i framtiden ska kunna fortsätta som vänner för jag vill verkligen inte förlora en så fin människa ur mitt liv! Du kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta". 

2019-01-19-17:13:13

"Världens sötaste hund" Boo har dött av hjärtekross – blev 12 år

Den lilla Pomeranian Boo, även kallad världens sötaste hund, har avlidit. Boo blev 12 år gammal och genom åren har han blivit världskänd på sociala medier. På Facebook har han över 16 miljoner följare. 2017 dog Boos själsfrände Buddy och sedan dess har Boo visat tecken på hjärtproblem. Ägarna tror att hans hjärta "bokstavligt talat krossades" när Buddy avled. Nu får Boo och Buddy vara tillsammans igen. Bildkälla: Instagram/buddyboowaggytails Natten till lördag (svensk tid) meddelade Boos ägare i ett långt inlägg på Facebook att den lilla Pomeranian dött i sömnen. "Det är med djupaste sorg som jag vill meddela att Boo har avlidit i sömnen tidigt i morse och har lämnat oss för att förenas med sin bästa kompis, Buddy. Vår familj är hjärtekrossad, men vi finner tröst av att veta att han inte lider längre. Vi vet att Buddy var den första som hälsade på honom i himmelen, på andra sidan regnbågsbron, och det här är troligen deras gladaste stund på länge", skriver ägaren bland annat i ett långt inlägg på Facebook.  Boo har avlidit, 12 år gammal. Bildkälla: Facebook Tusentals sörjer  Beskedet om Boos bortgång har lämnat många människor i sorg. Över 36 000 användare har kommenterat saknaden av den lille hunden.  "Jag beklagar sorgen att lilla Boo har lämnat er. Jag har följt era inlägg i flera år, och de har gett mig tröst efter att min lilla hund gick bort för några år sedan. Boo and Buddy var såna små sötnosar. Mitt hjärta är med er", skriver en användare på Facebook.  Boo och Buddy. Bildkälla: Facebook "Boo var den första jag började följa på Facebook och alla bilder på honom har givit mig sinnesfrid och glädje. Mitt hjärta är krossat och jag hoppas att han är på en bättre plats nu", skriver en annan användare.  Ja, det är verkligen många som kommer att sakna Boo och hans närvaro. Vi hoppas att han och Buddy kramar om varandra i himmelen nu.  Tidigare i år dog "världens fulaste hund" Zsa Zsa. Det kan du läsa mer om här!

2019-01-19-15:13:24

Larmet: Om temperaturen höjs i riskerar kaffet att utrotas

Att vi människor inte är rädda om jorden är ingen nyhet. Nyheter24 har tidigare skrivit om fem djurarter som snart kan vara totalt utrotade på grund av människan. Det kan du läsa mer om här. Men det är inte bara våra kära djur som hotas att dö ut.  Försämrad kvalitet på kaffebönan Även kvaliteten på vilda Arabicabuskar har försämrats på grund av de ökade temperaturerna och bristen på kallar nätter som buskarna behöver. Runt om i världen finns 124 kaffesorter, men det finns två överlägsna favoriter. Vilda Arabicabusken och Robustabusken har de mest populära kaffebönorna i hela världen. – Kaffebuskens produktivitet har sjunkit rejält, säger Masumi Kondo till Bloomberg.  Kondo är kaffebonde och har 120 hektar Arabicaväxter tillsammans med sin familj i Cristais Paulista, norr om Sao Paulo i Brasilien. Han fortsätter: – Förutom värmen så regnar det inte lika mycket som förut. För några år sedan avstod vi från att köpa nya områden och expandera, eftersom vi resonerade att klimatrisken för att odla kaffe här är för hög. 60 procent som riskerar att bli utrotade Det är heller inte endast den populära Arabicaväxten som riskerar att bli utrotad. Av de 124 kaffesorterna så är det hela 60 procent som riskerar att bli utrotade. De flesta av alla världens kaffebuskar växer bäst i kalla regioner med regnsäsonger men också torrare perioder. Den ökade värmen sänker kvaliteten på själva kaffet och kalla nätter kan påverka själva bönans kvalitet.  – Förutom värmen så regnar det inte lika mycket som förut, fortsätter kaffebonden Masumi Kondo till Bloomberg. Internationella naturvårdsunionens rödlistning Snart kan Arabica vara en av de växter som hamnar under Internationella naturvårdsunionens rödlistning, och med det alltså klassas som hotad för första gången. Detta på grund av klimatförändringarna. – Vi hoppas att den här nya forskningen leder till att hela kaffeproducentsektorn kan ställa om och bli hållbar, och att man vidtar nödvändiga åtgärder för att säkra buskarna, säger Eimear Nic Lughadha, dokor vid brittiska kungliga botaniska trädgården Kew, till BBC. Om kaffebönan blir rödlistad kan det betyda att kaffepriset höjs och kaffebönder slipper gå med förlust som de gör nu, på grund av att priset på kaffe är så lågt i dagsläget. Nyheter24 har tidigare skrivit om hur vanligt det är med bajsbakterier på din jobbkopp. Det kan du läsa mer om här.

2019-01-19-10:28:16