Einar Friberg: "Våldet blir som en sten i skon – det måste skakas ut"

Sverige står idag vid ett vägskäl med en befolkning som växer ganska stadigt och kraftigt.

Våld kan aldrig accepteras och framförallt kan aldrig någonsin våld av en starkare person mot en svagare accepteras. Det finns en tendens som tydligt pekar på att våldet ökar och den ligger i vägen för en istället fredlig utveckling som alla som bor i landet önskar sig.

Det blir som en sten i skon, den måste skakas ut.

Därför är det dags för Sveriges politiker att lägga en ambitionsnivå på nolltolerans avseende våld på landets gator och torg. Jag tycker att det är dags att politikerna tar bladet ifrån munnen och ställer sig upp och klart och tydligt deklarerar att våldet aldrig kan accepteras.

Det kan aldrig vara ok att till exempel gamla människor inte vågar gå ut därför att en ny trend har bitit sig fast där unga rånar gamla genom att rycka av dem halsband och andra juveler.

Det är så fruktansvärt fegt att ge sig på den som är svagare!

Tänk om de som rånar och misshandlar skulle våga ge sig på de som är starkare än sig själva men det vågar de inte de är för fega. Det är så oerhört lätt att vara flera eller fysiskt starkare och göra illa. 

Mycket svårare att vara färre eller fysiskt svagare och ge sig på någon.

Jag vet hur det känns att vara den svagare jag har blivit rånad av två personer i Kungsparken, Malmö under pistol– och knivhot.

Detta var en mycket obehaglig upplevelse och en erfarenhet jag absolut kan vara utan. Det kan inte vara en rimlig utveckling att den person som utan egen förskyllan blir vittne till en uppgörelse själv skall löpa risken att bli beskjuten eller i bästa fall misshandlad. Eller att de kriminella gängen gör upp på allmän plats och helt oskyldiga kommer i skottlinjen.

Vidare skall ingen kvinna i Sverige behöva riskera att kallas för hora, vad är det som är fel? Vad är det för ett land som tillåter detta?

Jag vill med dessa rader mana och uppmana samtliga politiker i Sverige till krafttag för att minska och på sikt utplåna våldet mot och kränkningarna av människor.

Jag tycker också att det är dags för politiker att ge polisen mycket större befogenheter för att städa upp buset på gatorna.

Det offentliga rummet är allas vårt vardagsrum och där har vi rätt att vistas utan rädsla för våld i någon form.
Inför en nolltolerans där snarast!

Jag hoppas att ni politiker läser detta och framförallt agerar.

Einar Friberg


Läs hela nyheten:
Einar Friberg: "Våldet blir som en sten i skon – det måste skakas ut"

Publicerad: 2018-06-12 klockan 15:59

Fler nyheter från Nyheter24

Makaveli Lindén, 20, misstänks för mordet i Oslo

Makaveli Lindén är namnet på den 20-åriga kille i som misstänkts ha mördat norska Heikki Bjørklund Paltto i måndags.  "Polisen jobbar ihärdigt för att hitta honom" Den norska polisen arbetar hårt med att få tag på Makaveli som är hemmahörande i Uppsala. Under fredagen släpptes bilder på honom som ledde till att polisen fick in flera tips som gjorde att han tillslut kunde identifieras. Den norska polisen har efterlyst Makaveli internationellt.  ”Polisen jobbar ihärdigt för att hitta honom”, skriver Oslopolisen i ett pressmeddelande. Hoppas kunna få mer information Den norska polisen tror att Makaveli kan befinna sig utomlands. Anledningen till att de nu valde att gå ut med svenskens namn är för att förhoppningsvis kunna få mer information om vem han är och vart han kan hålla hus. – Då han fortfarande inte är gripen väljer vi att gå ut med namnet för att se om det kan ge oss mer information om var han kan befinna sig, säger Grete Lien Metlid, polisinspektör i Oslo, enligt Expressen.  Tydliga samband Det var under måndagen som Bjørklund Paltto hittades livlös av sina rumskompisar i en lägenhet i Oslo. Ungefär vid samma tidpunkt ska ett rån ha ägt rum i ett garage precis intill lägenheten som Bjørklund Paltto hittats död i.  Polisen misstänker att Makaveli ligger bakom båda brotten.  – Vi anser att den här personen vi nu efterlyser kan knytas till mordet och rånet, säger Grethe Lien Metlid, polisinspektör vid Oslopolisen till Aftonbladet.

2018-10-21-18:30:22

Makaveli Lindén, 20, misstänkt för mordet i Oslo

Makaveli Lindén är namnet på den 20-åriga kille i som misstänkts ha mördat norska Heikki Bjørklund Paltto i måndags.  – Eftersom han inte är gripen väljer vi att gå ut med namnet för att se om det kan ge oss mer information om var han kan vara, säger förundersökningsledare Grete Metlid till Aftonbladet.  "Polisen jobbar ihärdigt för att hitta honom" Den norska polisen arbetar hårt med att få tag på Makaveli. De släppte bilder på honom under fredagen och  fick in flera tips som gjorde att han tillslut kunde identifieras. Den norska polisen har efterlyst Makaveli internationellt.  ”Polisen jobbar ihärdigt för att hitta honom”, skriver Oslopolisen i ett pressmeddelande. Artikeln uppdateras.

2018-10-21-18:30:22

Högskoleprovet 2018 – här är facit

Resultatet för orddelen på högskoleprovet är här, rapporterar Expressen. Hur gick det för dig? Expressen publicerade under söndag eftermiddag resultatet för orddelen på högskoleprovet 2018. DELPROV ORD – ORDFÖRSTÅELSE 1. Moralisera A ta ställning för någotB uppmuntraC följa reglerD godkännaE predika rätt och fel  2. Okular A stativB linsC plattaD lockE kapsel 3. På måfå A oaktsamtB vanemässigtC fumligtD slumpmässigtE tankspritt  4. Mausoleum A gravbyggnadB kyrkoarkivC slottsruinD pelargångE vapenförråd  5. Inskränkt A fokuseradB uteslutenC begränsadD ihopslagenE invecklad 6. Skenrättegång A utdragen rättegångB rättegång utan domareC direktsänd rättegångD rättegång avgjord på förhandE snabb rättegång 7. Vara under uppsegling A närma sigB vara bevakadC vänta på sin turD vara på sin vaktE lära sig 8. Signum A framtoningB klarteckenC särmärkeD föreskriftE täcknamn 9. Avart A orättvis kritikB falskt rykteC tung bördaD snabbt slutE sämre variant 10. Enahanda A ensamB enväldigC enigD enformigE enkel 11. Febril A lugnB envisC målinriktadD konstigE hektisk 12. Metabolism A blodcirkulationB vitaminbristC immunförsvarD ämnesomsättningE livsduglighet 13. Puritan A filosofB enstöringC renlevnadsmänniskaD bedragareE överstepräst 14. Försumma A lista utB missunnaC sammanfattaD strunta iE avlägsna 15. Dubier A glädjeämnenB tvivelC rikedomarD sorgerE förhoppningar 16. Blott A endastB nästanC öppetD svagtE enkelt 17. Uppsjö A positiv trendB motståndC stor mängdD variationE oväntad ökning 18. Kurant A gladB kraftigC syrligD kvicktänktE frisk  19. Inkonsekvens A tveksamhetB självmotsägelseC taktlöshetD missförhållandeE inblandning 20. Kokettera A göra sig intressantB skämma ut sigC umgås förtroligtD ta hand om sigE göra upp planer RÄTTA SVAREN: 1: E2: B3: D4: A5: C6: D7: A8: C9: E10: D11: E12: D 13: C14: D15: B16: A17: C18: E19: B20: A Hur gick det för dig? Klarade du dig som du trodde? Vi håller tummarna! De rätta svaren är enligt Expressens rapportering. Nyheter24 har tidigare skrivit om att åldersgränsen för högskoleprovet ska höjas. Det kan du läsa mer om här.

2018-10-21-17:19:12

5 saker om Molly Sandén som du bör ha koll på

Molly My Marianne Sandén är den 26-åriga tjejen från Huddinge utanför Stockholm som gjort sitt namn stort i musikbranschen. I dag är hon sambo med kärleken Danny Saucedo och tidigare under 2018 släppte hon plattan "Större".  Vad finns det egentligen för roligt att veta om artisten? Här är fem saker som gör att du får lite mer koll på henne!  Helges All Stars Sedan Molly var väldigt ung har musik legat henne varmt om hjärtat. På Helges Sångstudio i Gävle skrev Sandén i början av sin karriär musik och övade sång. Då blev hon också en del av bandet Helges All Stars. I bandet var även Amy Diamond, Idol-Alice Svensson, Zara Larsson och hennes två stystrar, Frida och Mimmi en del av.  Musiktävlingar Mollys start i karriären kom 2006 då hon var med i uttagningen inför Junior Eurovision Song Contest med låten "Det finaste någon kan få". Hon vann uttagningen och representerade Sverige i den stora internationella tävlingen där hon slutade trea med 116 poäng.  Hon har även tävlat i Melodifestivalen. 2009 sjöng hon "Så vill stjärnorna" och slutade som nummer 11 i finalen. Tre år senare, 2012 tävlade hon med bidragen "Why am I crying" och slutade som femma i finalen. 2016 placerade hon sig på sjätte plats med låten "Youniverse".   Let's Dance  Under några veckor på våren 2010 bytte hon ut sången och snörade på sig danskorna när hon deltog i TV4:s populära program "Let's dance". Hon dansade tillsammans med proffsdansaren Jonathan Näslund och slutade på fjärde plats – precis utanför prispallen.  Musikhjälpen Tillsammans med Kalle Zackari Wahlsröm och Farah Abadi var Sandén programledare för Musikhjälpen 2017. Under 114 timmar i sträck var hon inne i "glasburen" som stod på Rådhustorget i Umeå och sände radio i kampen mot barnsexhandel. Totalt lyckades trion samla in 74 410 363 kronor!  Hårfärg Sandén är verkligen en färgstark person, inte minst när det kommer till hennes hårfärger. Genom åren har vi fått se henne i alla möjliga olika nyanser. Allt ifrån ljusare och mörka nyanser av lila, rött och rosa till dip dye i rosa och blont.   I dag har hon en kortare page i svart – superchic!  Nyheter24 har tidigare skrivit om fem saker du inte visste om Peg Parnevik. Läs mer om det här!

2018-10-21-14:42:27

Högskoleprovet 2018 – här är facit och resultat

Resultatet för orddelen på högskoleprovet är här, rapporterar Expressen. Hur gick högskoleprovet för dig?Expressen publicerade under söndag eftermiddag resultatet för orddelen på högskoleprovet 2018.1. Moralisera A ta ställning för någotB uppmuntraC följa reglerD godkännaE predika rätt och fel  2. Okular A stativB linsC plattaD lockE kapsel3. På måfå A oaktsamtB vanemässigtC fumligtD slumpmässigtE tankspritt  4. Mausoleum A gravbyggnadB kyrkoarkivC slottsruinD pelargångE vapenförråd  5. Inskränkt A fokuseradB uteslutenC begränsadD ihopslagenE invecklad 6. Skenrättegång A utdragen rättegångB rättegång utan domareC direktsänd rättegångD rättegång avgjord på förhandE snabb rättegång 7. Vara under uppsegling A närma sigB vara bevakadC vänta på sin turD vara på sin vaktE lära sig 8. Signum A framtoningB klarteckenC särmärkeD föreskriftE täcknamn 9. Avart A orättvis kritikB falskt rykteC tung bördaD snabbt slutE sämre variant 10. Enahanda A ensamB enväldigC enigD enformigE enkel DELPROV ORD – ORDFÖRSTÅELSE - PROVPASS 511. Febril A lugnB envisC målinriktadD konstigE hektisk 12. Metabolism A blodcirkulationB vitaminbristC immunförsvarD ämnesomsättningE livsduglighet 13. Puritan A filosofB enstöringC renlevnadsmänniskaD bedragareE överstepräst 14. Försumma A lista utB missunnaC sammanfattaD strunta iE avlägsna 15. Dubier A glädjeämnenB tvivelC rikedomarD sorgerE förhoppningar 16. Blott A endastB nästanC öppetD svagtE enkelt 17. Uppsjö A positiv trendB motståndC stor mängdD variationE oväntad ökning 18. Kurant A gladB kraftigC syrligD kvicktänktE frisk  19. Inkonsekvens A tveksamhetB självmotsägelseC taktlöshetD missförhållandeE inblandning 20. Kokettera A göra sig intressantB skämma ut sigC umgås förtroligtD ta hand om sigE göra upp planer RÄTTA SVAREN:1: E2: B3: D4: A5: C6: D7: A8: C9: E10: D11: E12: D 13: C14: D15: B16: A17: C18: E19: B20: ADe rätta svaren är enligt Expressens rapportering. Artikeln uppdateras.

2018-10-21-17:19:12

11 sjukt roliga danska ord som är obegripliga för oss svenskar

Att svenska och danska är två helt olika språk är sedan länge fastslaget. Men skriftligt så ser våra två språk väldigt lika varandra ut till skillnad från när vi talar. För vi alla vet att vi knappt begriper varandra när det kommer till muntlig konversation.Men danskan har, precis som norskan, några helt OBEGRIPLIGA ord i sitt språk. Vi på Nyheter24 har valt att lista några av de orden åt dig!1. Spøg Man vill inte direkt vara ett spøg, men det är någonting man kanske gärna drar inför folk. Med det sagt så betyder såklart spøg skämt på svenska. 2. Knallert Hur danskarna kom fram till att döpa skoter till knallert, ja det får vi nog aldrig veta. Men vi kan glädjas åt att det låter riktigt lustigt åtminstone.3. MåsNaturligtvis tänker vi svenskar såklart på en vit flygande attackmaskin som vill åt ens pommes frites när man sitter och tar det lugnt i parken. Men mås betyder faktiskt något helt annat på danska.Mås betyder nämligen arsle hos våra grannar i söder!4. AlfonsHeter du Alfons? I så fall kan du få det lite tufft i Danmark. Eller ptja, några danskar kanske skrattar till – värre än så blir det nog inte.Men varför skulle de skratta då? Jo – för om man är en Alfons i Danmark, ja då är man en hallick.5. Bøllebank Bøllebank behöver ingen längre beskrivning. Det betyder helt enkelt att man får stryk/en smäll.6. Sommerfugl Kanske det vackraste danska ordet ändå. Sommerfugl betyder fjäril och hur bra passar inte det in egentligen? Bra jobbat Danmark!7. Blæksprutte Den här kanske inte är HELT obegriplig, men ändå. Det är väldigt lustigt att bläckfisk kallas för blæksprutte på danska.8. Snurre Snup Okej, den här är inte heller så obegriplig. Men vi bjuder på den ändå. Snurre Snup är nämligen Snurre Sprätt på danska. Hur kul? Haha.10. Overskæg Det är inte en hemlighet att vi svenskar ibland blir avundsjuka på danskarnas förmåga att gå rakt på sak. Och rakt på sak gick de verkligen när de valde vad de skulle kalla en mustasch för.Nämligen Overskæg.11. SvangerskabVad kan svangerskab vara då? Hör och häpna – det betyder nämligen graviditet!Danskarna är inte de enda som har helt obegripliga ord och termer. Norrmännen har även en hel del som vi kan skratta gott åt. Här kan du läsa alla dom!

2018-10-20-14:44:24

8 läskiga skräckfilmer att se under halloween – vågar du?

Snart är det tid för halloween och spökhus, hemsökelse och läskiga figurer är saker som hör till. Nyheter24 har listat 8 läskiga skräckfilmer som du kan titta på. Du kommer garanterat behöva en filt att behöva gömma dig under. The Nun Filmen handlar om en ung nunna som tar livet av sig på ett kloster i Rumänien. Vatikanen skickar en präst och dennes lärling för att utreda fallet. Där tvingas de konfrontera den onda kraften som kommer från demoniska nunnan. Searching 16-åriga Margot försvinner spårlöst. En utredning startas för att ta reda på vad som egentligen har hänt Margot. Hennes pappa tycker att utredningen går för långsamt och tar saken i egna händer. Han upptäcker saker som han aldrig trodde skulle vara sant, var Margot den hon egentligen utgavs sig från att vara? Hell Fest En riktig halloweenfilm. Nöjesparken med skräcktema förväntas att vara rolig och underhållande men den visar sig vara något helt annat. En maskerad seriemördare går lös i parken men besökarna vet inte om det är en del av nöjesparkens show eller på riktigt.  Slender Man Legenden om den långa, smala figuren med onaturligt långa armar och ett ansiktslöst ansikte. Det är den som hemsöker barn och tonåringar. I filmen försvinner flera tonåringar spårlöst. Är det Slender Man som ligger bakom det? Truth or Dare Filmen är tänkt att vara den filmen som förstör sanning och konsekvens för generationer att komma. En grupp ungdomar drar ut till en stuga för att grilla, festa och leka lekar. Vad som börjar som en ofarlig lek av sanning och konsekvens visar sig vara något helt annat. Klarar du inte av att utföra uppgiften? Ja då finns det bara ett slut för dig. Är du den som hat-älskar skräckfilmer? Eller du kanske är den som blundar under filten hela filmen? Bildkälla: Unsplash The Witch Filmen utspelar sig i 1630-talets England och handlar om en familj som slits sönder av svart magi och häxkrafter. Du kan förvänta dig massa blod, läskiga barn och övernaturligheter. Det Filmen baseras på boken "Det", som är skriven av skräckmästaren Stephen King. Tittarna får följa sju barn som terroriseras av den läskiga clownen Pennywise, som spelas av svenska Bill Skarsgård. Don't breathe "Don't breathe" handlar om ett gäng vänner som gör inbrott hos en rik gammal man – och tror att de ska komma undan med den perfekta stöten. Men det blir inte riktigt som de tänkt sig. Inte det minsta faktiskt. Vill du ha fler tips på läskiga filmer? Här kan du läsa vilka skräckfilmer folk inte vågat se klart på.

2018-10-18-12:23:20

Då är det halloween och alla helgons dag 2018 – här är skillnaden

Vilken dag ska man gå bus eller godis och vilken dag ska man gå till kyrkogården och tända ljus? Och när är det egentligen man ska ha halloweenfest?  Stor förvirring råder kring de olika dagarna, men vi har rett ut allt.  Halloween På halloween gör många lyktor av pumpor. Bildkälla: Pixabay Halloween kan i Sverige också kallas allhelgonaafton, men det vanligaste är att man säger halloween. Dagen har sitt ursprung på Irland och delar av Skottland. Nu är halloween störst i USA och Storbritannien.  I USA och Storbritannien firas halloween alltid den 31 oktober. Detta eftersom halloween är dagen, eller aftonen, före allhelgonadagen som alltid infaller 1 november.  I Sverige finns det lite olika uppfattning om man ska fira halloween den 31 november (dagen före allhelgonadagen) eller dagen före alla helgons dag (som alltid är den lördag som infaller mellan den 31 oktober och 6 november). I Sverige har halloween ingen koppling till kyrkan eller firandet av alla helgons dag.  Det är på halloween som man brukar gå dörr till dörr och säga "bus eller godis". Halloweenfester brukar i Sverige hållas på helgerna runt omkring 31 oktober.  Allhelgonadagen Allhelgonadagen infaller alltid 1 november. Bildkälla: AP Photo/Nick Ut/TT Infaller alltid den 1 november. Allhelgonadagen var först samma dag som alla helgons dag, men 1952 fattades beslut om att flytta alla helgons dag till lördagen som infaller mellan den 31 oktober och 6 november. Då fick 1 november namnet allhelgonadagen i den svenska almanackan.  Ursprunget till allhelgonadagen och alla helgons dag är därför samma.  Alla helgons dag Alla helgons dag är en kristen högtid och då är det vanligt att man tänder ljus vid gravar. Bildkälla: Maja Suslin/ SCANPIX/ TT Nu kommer vi till alla helgons dag, som vi redan nämnt infaller på lördagen mellan den 31 oktober och 6 november. 2018 är det den 3 november.  Alla helgons dag är en kristen högtid som firas till martyrers och helgons ära och har firats sedan medeltiden.  I Sverige är alla helgons dag en allmän helgdag, alltså en röd dag. Men eftersom det alltid är en lördag är det få vars arbetsschema påverkas av detta. Dock så är exempelvis Systembolaget stängt på alla helgons dag. Men dagen före (alla helgons afton) så håller Systembolaget öppet som vanligt.  Det är på alla helgons dag som många besöker kyrkogårdar och tänder ljus vid gravarna. Kolla också in Lina som gör sjukt läskigt halloweensmink här.  

2018-10-19-15:50:02

20-årig svensk man internationellt efterlyst – misstänks för mord i Oslo

En 20-årig svensk man är nu internationellt efterlyst av polisen i Norge. Mannen misstänks bland annat för knivmord och ett knivrån som ska ha ägt rum under måndagen, skriver Aftonbladet. Redan i fredags så släppte norsk polis bilder på den misstänkte mannen och de valde samtidigt att efterlysa honom internationellt i hopp om att få tag i honom. Mord ägde rum i lägenhet Mannen misstänkts bland annat ha mördat norska Heikki Bjørklund Paltto, 24, som hittades knivmördad i sitt hem i Oslo i måndags. Heikki ska ha hittats livlös av sina rumskamrater vid lunchtid i måndags. Även ett rån ägde rum inte så långt bort från lägenheten där Heikki hittades död. Den norska polisen ser tydliga samband och mannen misstänkts ha legat bakom båda brotten. – Vi anser att den här personen vi nu efterlyser kan knytas till mordet och rånet, säger Grethe Lien Metlid, polisinspektör vid Oslopolisen till Aftonbladet. Vittne stötte på gärningsmannen Ett vittne ska ha stött på den misstänkte mannen under samma morgon som mordet och rånet ska ha skett. Den misstänkte mannen ska ha ringt på vittnets dörr och bett om vatten. – När jag öppnade dörren stod han där och såg rädd ut. Han frågade om ett glas vatten. Jag stängde och låste dörren och hämtade ett glas vatten medan han stod utanför och väntade, säger vittnet till VG, skriver Aftonbladet. Tidigare dömd Den 20-åriga svensken är tidigare dömd för bland annat stöld och rån. Han ska även ha blivit dömd till fängelse genom att ha gjort inbrott i en bostad och knivrånat personerna på plats.

2018-10-21-08:36:16

7 skrämmande lekar till halloweenfesten

Det börjar närma sig halloween och du kanske funderar på att styra fest. Här är 7 lekar som passar perfekt till både barnkalaset och för de lite äldre. Slå ner fladdermössen Du behöver: Tre orange små påsar, fyll dem med ärtor. Måla sex tomma konservburkar som fladdermöss och ställ upp dem i en pyramid på ett bord. Varje deltagare får tre försök att kasta ner fladdermössen. Den som har fått ner flest på snabbast tid vinner.  Spökbingo Du behöver: En bingobricka per deltagare, antalet deltagare x 9 godisbitar. Utse en lekledare som ska ropa ut numrens under lekens gång. Varje deltagare tar en godisbit och placerar den på det numret lekledaren har ropat ut. Den deltagaren som fyller en lodrät eller vågrät rad först vinner och får såklart äta upp allt godis. Häx-limbo Du behöver: En kvast Två deltagare håller i kvasten i varsin ände. Dra på musik och deltagarna ska nu en efter en försöka ta sig under kvasten utan att röra den. Och deltagarna måste såklart gå bakåtlutade under kvasten. Efter första omgången sänker ni kvasten lite. Den som nuddar kvasten åker ut. Många klär ut sig under halloween. Ska du också göra det? Bildkälla: Unsplash Sockerläppar Du behöver: En sockrad munk och ett snöre per deltagare. Häng upp i taket lika många munkar som deltagare. Munkarna ska hänga i ansiktshöjd med deltagaren.  På given signal ska deltagarna sätta händerna bakom ryggen och äta upp munken så fort det bara går. Den som slickar sig runt munnen eller släpper händerna bakom ryggen förlorar. Känsellek Du behöver: Här kan fantasin flöda. Du kan använda allt från kall havregrynsgröt till iskross. Allt som kan kännas lite läskigt eller äckligt.  Låt deltagaren sticka i handen i till exempel en hink som du fyllt med valfri substans eller sak och låt hen gissa vad det är.  Frankensteins öga Du behöver: Pingisboll Dela upp deltagarna i två lag och placera dem på varsin sida av ett rektangulärt bord. Markera ett ”mål” på varje sida av bordet med till exempel en tejpbit. Lägg bollen i mitten av bordet. Lagen ska nu försöka blåsa bollen i motståndarnas mål. Spela upp till ett bestämt antal mål, laget som når det först vinner. Pennan i flaskan Du behöver: Minst två pennor och två flaskor. Fäst en penna i ett snöre och knyt snöret runt midjan. Pennan ska pricka flaskan och den deltagaren som är snabbast vinner. Varje år under halloween blir Gröna Lund extra läskigt. Här kan du se när Nyheter24 reportrar testar Gröna Lunds läskiga attraktioner. 

2018-10-17-10:06:07