Einar Friberg: "Våldet blir som en sten i skon – det måste skakas ut"

Sverige står idag vid ett vägskäl med en befolkning som växer ganska stadigt och kraftigt.

Våld kan aldrig accepteras och framförallt kan aldrig någonsin våld av en starkare person mot en svagare accepteras. Det finns en tendens som tydligt pekar på att våldet ökar och den ligger i vägen för en istället fredlig utveckling som alla som bor i landet önskar sig.

Det blir som en sten i skon, den måste skakas ut.

Därför är det dags för Sveriges politiker att lägga en ambitionsnivå på nolltolerans avseende våld på landets gator och torg. Jag tycker att det är dags att politikerna tar bladet ifrån munnen och ställer sig upp och klart och tydligt deklarerar att våldet aldrig kan accepteras.

Det kan aldrig vara ok att till exempel gamla människor inte vågar gå ut därför att en ny trend har bitit sig fast där unga rånar gamla genom att rycka av dem halsband och andra juveler.

Det är så fruktansvärt fegt att ge sig på den som är svagare!

Tänk om de som rånar och misshandlar skulle våga ge sig på de som är starkare än sig själva men det vågar de inte de är för fega. Det är så oerhört lätt att vara flera eller fysiskt starkare och göra illa. 

Mycket svårare att vara färre eller fysiskt svagare och ge sig på någon.

Jag vet hur det känns att vara den svagare jag har blivit rånad av två personer i Kungsparken, Malmö under pistol– och knivhot.

Detta var en mycket obehaglig upplevelse och en erfarenhet jag absolut kan vara utan. Det kan inte vara en rimlig utveckling att den person som utan egen förskyllan blir vittne till en uppgörelse själv skall löpa risken att bli beskjuten eller i bästa fall misshandlad. Eller att de kriminella gängen gör upp på allmän plats och helt oskyldiga kommer i skottlinjen.

Vidare skall ingen kvinna i Sverige behöva riskera att kallas för hora, vad är det som är fel? Vad är det för ett land som tillåter detta?

Jag vill med dessa rader mana och uppmana samtliga politiker i Sverige till krafttag för att minska och på sikt utplåna våldet mot och kränkningarna av människor.

Jag tycker också att det är dags för politiker att ge polisen mycket större befogenheter för att städa upp buset på gatorna.

Det offentliga rummet är allas vårt vardagsrum och där har vi rätt att vistas utan rädsla för våld i någon form.
Inför en nolltolerans där snarast!

Jag hoppas att ni politiker läser detta och framförallt agerar.

Einar Friberg


Läs hela nyheten:
Einar Friberg: "Våldet blir som en sten i skon – det måste skakas ut"

Publicerad: 2018-06-12 klockan 15:59

Fler nyheter från Nyheter24

Därför bar Melania Trump den kritiserade jackan vid känsliga besöket

Melania Trump besökte i torsdags barnen vid gränsen mellan Texas och Mexico. Men när Melania klev ur planet på flygplatsen Andrew Air Force Base i Maryland så hade hon en grön armé-liknande jacka på sig med texten "Jag bryr mig verkligen inte, gör du?" på ryggen. Läs mer om varför Melania besökte gränsen här Många har reagerat på hennes jacka och tagit illa vid sig och menar att den var opassande. Bilden har spridits och blivit viral och medier har spekulerat kring vad hon inte bryr sig om och vem hon kan syfta på med klädvalet. Melanias talesperson, Stephanie Grisham, var snabb med att möta kritiken.  – Det är en jacka. Det finns inga dolda budskap bakom den. Efter dagens viktiga möte i Texas hoppas jag att media inte kommer välja att fokusera på det här, sa Stephanie Grisham snabbt efter att bilden blivit viral. Trots detta så fortsatte spekulationerna. Då twittrade Melanias man, president Donald Trump och gick emot vad talespersonen Stephanie tidigare hade sagt.  Donald Trump har svarat på kritiken. Bildkälla. Twitter På sin Twitter gick presidenten ut och sa: "'JAG BRYR MIG VERKLIGEN INTE, GÖR DU DET?' stod på Melanias jacka och var riktat till fejkade nyheter. Melania har lärt sig hur dåliga de är och hon bryr sig verkligen inte längre!"Texten ska alltså inte ha varit riktad mot de utsatta barnen vid den mexikanska gränsen utan, enligt Donald Trump, till media som rapporterar fejkade nyheter. Nyheter24 har tidigare skrivit om att Donald Trump har brutit tystnaden om Melanias hälsa och om varför barnen separeras från sina föräldrar vid den mexikanska gränsen.TV: Peter Fondas attack mot Donald Trump: Lås in din son med pedofiler!

2018-06-22-08:36:38

Marcus Birro: "Ohederligt, Eksvärd"

Jag har läst mycket värdelös dynga i mitt liv. Detta är bland det mest fientliga, det mest lögnaktiga, det mest fördomsfulla och värdelösa jag läst på bra länge. Ohederligt var ordet. Jag vet inte hur det är med Eksvärd. Men jag har lyckats se fotboll och vara ensamstående farsa med två barn samtidigt. Jag har arbetat, skrivit, samlat in pengar via mitt jobb till Min Stora Dag och även faktiskt hunnit vara en relativt hyfsat god medmänniska på samma gång. Sluta måla ut halva mänskligheten som lobotomerade apor utan medmänsklig förmåga. Jag är så trött på att bli idiotförklarad av bittra, småsinta människor. Jag äger tolkningsföreträde till mitt eget liv. Just nu medverkar två av de poddarna om fotboll jag leder i en lättsam tävling kallad Henkes utmaning. Alla de stålarna går till välgörenhet. Studio Allsvenskan valde Min Stora Dag och Birros Sportpod valde Ankarstiftelsen. Jag vill också hälsa Eksvärd att fotbollen som global företeelse gjort miljoner ton mer bra grejer för världens barn än vad hon själv har gjort. Just Ankarstiftelsen är en av flera sammanhang som ser fotbollen som en väg ut ur kriminalitet, våld, trafficking och andra vidrigheter.Det finns fler exempel. Många fler. Det får faktiskt snart vara nog med de perversa dumheter som somliga tar för givet att män ska behöva käka. Den här vidriga vulgariteten flyttar dessutom fokus från de verkliga problemen som finns i världen. Eksvärd själv hävdar att Expressen felrubricerar henne, det bör man ta i beaktande. Men hon säger faktiskt till tidningen när de ringer henne: "Jag tänker på män som jag känner som aldrig säger något offentligt om alla orättvisor. Det är bara kvinnor. Jag vet inte varför det är så. Det får en psykolog svara på. Men jag tycker att det är hemskt. Jag fattar det inte. Det är så konstigt." Det är ett fullständigt vedervärdigt korkat argument. Vad menar hon? Att män inte bryr sig om orättvisor för att de följer VM i fotboll? Att bara kvinnor är empatiska nog att orka bry sig om sin samtid? Eller helt enkelt det hon verkar tycka och som ligger i tiden; män är totalkvaddade halvapor som i bara bryr sig om sig själva, starköl, sex och fotboll. Det andas och stinker människoförakt lång väg. Jag träffar under VM väldigt många män som älskar att följa VM. Ingen av dem, inte en enda, skiter i sina barn, i andras barn, i världens orättvisor för att de gillar att dricka en bärs och följa Sverige i VM.Kom ner från dina hycklande hästar och anta utmaningen att bli en anständig debattör igen.Det här var det mest ohederliga jag läst på länge.Marcus Birro,Författare

2018-06-22-17:52:52

Medborgerlig Samling delade nazistiskt mordhot på Facebook

2014 bildades det liberalkonservativa partiet Medborgerlig Samling, tidigare Borgerlig Framtid, med partiordförande Ilan Sadé i spetsen. Bland annat Alexander Bard och Katarina Janouch har gått med i partiet.  I måndags delade partiet ett nazistiskt budskap i form av bild på sin officiella Facebook. På bilden visades 13 politiker och ministrar med orden: "Vi ska till Finspång!" och delades från Erik van de Heegs, skribent på sajten Ledarsidorna, Facebook-sida, skriver Expo. Finspång betyder, i sammanhanget, att personerna på bilden ska avrättas. Medborgerlig Samling i Järfälla delade nazistiskt mordhot på sin Facebook-sida. Bildkälla: På bilden syns bland annat Gudrun Schyman, Carmen Blanco Valer och Gita Nabavi från Feministiskt Initiativ. Henrik Sundström (M) som också syns på bilden har på Twitter svarat med orden: "Attans, där fick dom mig". Ann Heberlein (M) försvarade bilden som Medborgerlig Samling lade upp genom att säga att "Ja, herregud. Funderar över vad som är värst – bristen på humor eller tendensen till hysteri".  Henrik Sundström (M) om mordhotet. Bildkälla: Twitter Bilden är kontroversiell och har upprört många men vad är historien bakom uttrycket "Finspång"?  Hur är bilden ett mordhot? 2017 började började högerextrema personer sprida något som fick namnet "Fingspångememen". Det var Sverigedemokraternas förre detta topp-politiker och nu öppet supporter av Nordiska motståndsrörelsen Chris Dulny som ligger bakom uttrycket – som både användes på skämt och på allvar.  Fingspång har blivit en fiktiv plats, som används som propaganda inom bland annat nazistiska kretsar, dit personer som anses vara förrädare ska möta sitt straff, skrivet Expo.  Inom det nazistiska och rasistiska sammanhangen är drömmen om en "blodig hämnd" högst levande och att säga "Skicka personer till Finspång" har blivit ett enkelt sätt att sprida propagandan utan att rätt ut säga vad de menar.  Till Nyheter24 säger Medborgerlig Samlings partiordförande Ilan Sadé att bilden nu är borttagen och de inte hade någon aning om vad bilden haft för ursprung. "Den som delade kände, enligt vad jag hört, inte till bildens sammanhang, utan tyckte väl att det var en lustig bild. Jag kan tillägga att jag själv fick reda på först igår att Finspång tydligen är en grej som nynazister håller på med. Bilden är nu borttagen från Facebook-sidan ifråga. Jag fördömer alla hot av dessa slag", skriver Illan Sadé till Nyheter24.  Nyheter24 har tidigare skrivit om att Alexander Bard har bytt parti och anslutit sig till Medborgerlig Samling och Medborgerlig Samling har skrivit debattartikel om yttrandefrihet – den kan du läsa här TV: Här är alla SD-politiker som petas i höstens val

2018-06-21-16:30:20

Medborgerlig Samling delar nazistiskt mordhot på Facebook

2014 bildades det liberalkonservativa partiet Medborgerlig Samling, tidigare Borgerlig Framtid, med partiordförande Ilan Sadé i spetsen. Bland annat Alexander Bard och Katarina Janouch har gått med i partiet.  I måndags delade partiet ett nazistiskt budskap i form av bild på sin officiella Facebook. På bilden visades 13 politiker och ministrar med orden: "Vi ska till Finspång!" och delades från Erik van de Heegs, skribent på sajten Ledarsidorna, Facebook-sida, skriver Expo. Finspång betyder, i sammanhanget, att personerna på bilden ska avrättas. Medborgerlig Samling i Järfälla delade nazistiskt mordhot på sin Facebook-sida. Bildkälla: På bilden syns bland annat Gudrun Schyman, Carmen Blanco Valer och Gita Nabavi från Feministiskt Initiativ. Henrik Sundström (M) som också syns på bilden har på Twitter svarat med orden: "Attans, där fick dom mig". Ann Heberlein (M) försvarade bilden som Medborgerlig Samling lade upp genom att säga att "Ja, herregud. Funderar över vad som är värst – bristen på humor eller tendensen till hysteri".  Henrik Sundström (M) om mordhotet. Bildkälla: Twitter Bilden är kontroversiell och har upprört många men vad är historien bakom uttrycket "Finspång"?  Hur är bilden ett mordhot? 2017 började började högerextrema personer sprida något som fick namnet "Fingspångememen". Det var Sverigedemokraternas förre detta topp-politiker och nu öppet supporter av Nordiska motståndsrörelsen Chris Dulny som ligger bakom uttrycket – som både användes på skämt och på allvar.  Fingspång har blivit en fiktiv plats, som används som propaganda inom bland annat nazistiska kretsar, dit personer som anses vara förrädare ska möta sitt straff, skrivet Expo.  Inom det nazistiska och rasistiska sammanhangen är drömmen om en "blodig hämnd" högst levande och att säga "Skicka personer till Finspång" har blivit ett enkelt sätt att sprida propagandan utan att rätt ut säga vad de menar.  Till Nyheter24 säger Medborgerlig Samlings partiordförande Ilan Sadé att bilden nu är borttagen och de inte hade någon aning om vad bilden haft för ursprung. "Den som delade kände, enligt vad jag hört, inte till bildens sammanhang, utan tyckte väl att det var en lustig bild. Jag kan tillägga att jag själv fick reda på först igår att Finspång tydligen är en grej som nynazister håller på med. Bilden är nu borttagen från Facebook-sidan ifråga. Jag fördömer alla hot av dessa slag", skriver Illan Sadé till Nyheter24.  Nyheter24 har tidigare skrivit om att Alexander Bard har bytt parti och anslutit sig till Medborgerlig Samling och Medborgerlig Samling har skrivit debattartikel om yttrandefrihet – den kan du läsa här TV: Här är alla SD-politiker som petas i höstens val

2018-06-21-16:30:20

Medborgerlig Samling delar nazistiskt mordhot på sociala medier

2014 bildades det liberalkonservativa partiet Medborgerlig Samling, tidigare Borgerlig Framtid, med partiordförande Ilan Sadé i spetsen. Bland annat Alexander Bard och Katarina Janouch har gått med i partiet.  I måndags delade partiet ett nazistiskt budskap i form av bild på sin officiella Facebook. På bilden visades 13 politiker och ministrar med orden: "Vi ska till Finspång!" och delades från Erik van de Heegs, skribent på sajten Ledarsidorna, Facebook-sida, skriver Expo. Finspång betyder, i sammanhanget, att personerna på bilden ska avrättas. Medborgerlig Samling i Järfälla delade nazistiskt mordhot på sin Facebook-sida. Bildkälla: På bilden syns bland annat Gudrun Schyman, Carmen Blanco Valer och Gita Nabavi från Feministiskt Initiativ. Henrik Sundström (M) som också syns på bilden har på Twitter svarat med orden: "Attans, där fick dom mig". Ann Heberlein (M) försvarade bilden som Medborgerlig Samling lade upp genom att säga att "Ja, herregud. Funderar över vad som är värst – bristen på humor eller tendensen till hysteri".  Henrik Sundström (M) om mordhotet. Bildkälla: Twitter Bilden är kontroversiell och har upprört många men vad är historien bakom uttrycket "Finspång"?  Hur är bilden ett mordhot? 2017 började började högerextrema personer sprida något som fick namnet "Fingspångememen". Det var Sverigedemokraternas förre detta topp-politiker och nu öppet supporter av Nordiska motståndsrörelsen Chris Dulny som ligger bakom uttrycket – som både användes på skämt och på allvar.  Fingspång har blivit en fiktiv plats, som används som propaganda inom bland annat nazistiska kretsar, dit personer som anses vara förrädare ska möta sitt straff, skrivet Expo.  Inom det nazistiska och rasistiska sammanhangen är drömmen om en "blodig hämnd" högst levande och att säga "Skicka personer till Finspång" har blivit ett enkelt sätt att sprida propagandan utan att rätt ut säga vad de menar.  Nyheter24 har försökt få tag på Medborgerlig Samlings partiledare Ilan Sadé för en kommentar. Nyheter24 har tidigare skrivit om att Alexander Bard har bytt parti och anslutit sig till Medborgerlig Samling och Medborgerlig Samling har skrivit debattartikel om yttrandefrihet – den kan du läsa här TV: Här är alla SD-politiker som petas i höstens val

2018-06-21-16:30:20

Kommer du ihåg 10-åringen som klippte sig som Svennis?

Inför fotboll-VM är det populärt bland yngre att klippa och styla sig som sin idol. Inför VM 2002 låg världsstjärnan David Beckham i topp bland kidsen. Men ni har väl inte glömt den brittiske skolpojken som tillskillnad från alla andra valde att klippa sig som Sven-Göran Eriksson?  2002 vart 10-åringen en stor snackis efter att han klippt sig som Svennis. Bildkälla: Twitter/@thepigeonpost Den då 10-årige killen Tom blev en stor snackis i hela England och stora delar av fotbollsvärlden när han valde att klippa sig som Svennis som då var förbundskapten för det Engelska landslaget. Men vad hände med Tom sen?  Matthew Durrant med Twitter-kontot @thepigeonpost slog slag i saken i november 2015 och började sin jakt på att hitta killen som i media gick under namnet ”Sven Boy”, rapporterar Indy100.com.  Han skrev: "Den här julen ska jag försöka att äntligen hitta honom och prata med Sven Boy. Min gåva till er.” Bildkälla: Twitter/ @thepigeonpost Sökandet pågick i över ett år och efter många om och men hittade Matthew tillslut "Sven Boy" eller Tom Sylvester som han egentligen heter. Men vägen dit var långt ifrån spikrak och Matthews sökande kantades av flera felsteg och bristande bevisning, skriver han på sin egna Twitter. Bildkälla: Twitter/ @thepigeonpost När Matthew väl hittade honom kunde Tom visa upp klara bevis på att det var han och skickade även över bilder på ett fotoalbum han hade gjort. Albumet innehöll massa utklippta tidningsartiklar och bilder från 2002. Bildkälla: Twitter/ @thepigeonpost Inför det stundande världsmästerskapet i Ryssland så kunde inte Matthew låta bli att fråga Sven Boy om hur han tror att det kommer gå i VM. Den nu 26-årige Tom tror att Gareth Southgates mannar kan gå hela vägen och ta guldet hem till England.   Läs också om Ronaldo statyn som nu ska göras om.

2018-06-20-11:28:26

Emelie Iacobi: "Skrota sillen på Midsommar"

Midsommar är äntligen här. En högtid som ofta firas genom att man samlas med sina nära och kära, dansar runt en stång och lite skämtsamt klagar på det typiska svenska midsommarvädret. Midsommar är något som för många förknippas med sång, dans, blommor och glädje.  Dock inte för alla. När vi tänker på denna somriga och glädjefyllda dag så glömmer vi ofta bort de som får sätta livet till för att traditionen säger det - nämligen fiskarna. På nästan varenda midsommarbord runtom i landet så hittar du bland annat inlagd sill och matjessill. Det många inte tänker på är att varenda sill var en levande, kännande individ. En individ precis som du och jag, som ville spendera tid med sina nära och kära, och som framför allt ville leva. Visste du att en sill kan leva i upp till 25 år om den inte blir dödad i förtid? En vän sa till mig en gång när vi diskuterade det där med att äta sill på högtider, att han avskydde smaken, men att han år efter år åt det ändå för att det är tradition. Det är något som jag inte har kunnat släppa sen dess, för jag tror inte att han är den enda som tänker så. Är det verkligen rätt att ta någons liv bara för att det tillhör en tradition? De flesta av oss skulle svara nej på den frågan om det som diskuterades var dödandet av hundar i Kina eller valjakt på Färöarna. Varför är det helt plötsligt skillnad när fiskarna är offren, och när det händer här i Sverige?  Fiskar dödas i såna enorma mängder att man ofta räknar det i ton, till skillnad från andra djur som räknas i antalet individer. I fjol fångades till exempel 65 000 ton sill och strömming upp från Östersjön av svenska båtar. Det är så många att det skulle bli väldigt svårt att istället räkna dem i antalet fiskar. Lite snabbt räknat kan vi se att om alla sillar som fångades upp var fullvuxna och nådde maxvikten på 0,5kg så skulle vi redan vara uppe i 130 000 000 sillar bara där, och det är långt ifrån en majoritet av sillen vi äter som kommer från Östersjön.  När man räknar dem i ton, och när det gäller såna enorma siffror så blir det väldigt svårt att se individerna. De blir istället objekt och produkter.  Varje år fångas ca 19 miljarder vilda fiskar bara i Svenska vatten. Ungefär 5 av dessa miljarder äts av människor. Varenda en av dessa miljarder fiskar var lika unika individer som du och jag. Varenda en kunde känna smärta, glädje, sorg och kärlek. Varenda en hade sin egen unika personlighet och sina egna intressen.  Tyvärr glöms fiskarna ofta bort när det pratas om djurs rättigheter. De flesta av oss har aldrig riktigt haft en personlig relation med en fisk, som vi haft med andra djur. Det är inte ofta vi får chansen att titta en fisk i ögonen eller se den leka i sin naturliga miljö.  Är det därför vi ser dem som mindre värda? Om fiskarna levt bland oss på land, och tydligare kunnat visa oss sin intelligens, sin personlighet och sina ansiktsuttryck, hade de förtjänat att leva mer då?  Kan vi inte försöka hjälpas åt och ge fiskarna en trevlig midsommar i år? Det har aldrig varit lättare att välja veganskt. Fråga din lokala livsmedelsaffär efter Svill - det veganska alternativet till sill. Vill du ha ytterligare hjälp att ta mer djurvänliga val och testa på en vegansk livsstil så är det ett utmärkt tillfälle just nu.  Djurrättsalliansen har nämligen dragit igång den stora veganutmaningen, där man helt gratis kan få all hjälp och stöttning man behöver för att testa att leva veganskt en månad med start varje måndag.  Tillsammans kan vi förändra hela världen för dessa individer.  Emelie Iacobi

2018-06-21-15:06:43

Här de 8 vanligaste frågorna som sexterapeuter brukar få

Sexterapeuter får frågor om det ena och det andra. För ibland kanske man har frågor som man inte vill eller vågar ställa till sina vänner eller familjen och då kan det vara skönt att vända sig till någon annan. Men vilka frågor är de vanligaste? Huffington Post har listat åtta frågor som sexterapeuter får väldigt ofta.  Är jag normal?  En av de vanligaste frågorna som de får är att folk konstant undrar om vad de gör, känner och fantiserar om i sovrummet är "normalt". Terapeuten Shannon Chavez berättar för Huffington Post att många blir riktigt lättade över att få veta att de inte är de enda med sina funderingar.  Kan jag lära mig att få orgasm?  Sexterapeuten Vanessa Marin berättar att en fråga hon får mer än andra av många kvinnor är "hur får jag en orgasm". Marin har till och med skapat en kurs online som går ut på det, att lära kvinnor hur man får det.  – Om du inte har fått din första orgasm, så är det viktigt att veta att det är en färdighet. Som med andra färdigheter, så tar det tid, tålamod och övning att lära sig. Men lyckligtvis så är en orgasm något utav det roligast att lära sig.   Hur ger jag min partner en orgasm?  Sex handlar inte bara om att båda ska få en orgasm, även om det är en härlig bonus. Vissa människor, speciellt kvinnor, kan inte få en orgasm av enbart penetrerande sex. En del behöver mer som förspel, dirty talk och att klitoris verkligen stimuleras.  Och hur man ger en partner en orgasm är en vanlig fråga sexterapeuten Stephen Snyder får. Är min penis för liten?  Storleken betyder inte så mycket som vissa män faktiskt tror och den frågan är en vanlig fråga om Chaves får. Hon anser att penisarna som ses i porren ger män en förvrängd bild av hur en riktig penis ser ut.   – Det är mycket oro över vad som är genomsnittet och om en viss storlek kommer vara mer accepterad av en partner och bättre för att ge njutning, berättar hon för Huffington Post.  Min partner vill aldrig ha sex med mig, vad är fel?  I långvariga relationer så kan sexlusten gå upp och ner och det är normalt. Men om det är så att sexlivet inte finns längre och din partner börjar att kännas mer som en rumskompis mer än en kärlekspartner så kan det vara tid att prata om det.  Snyder får ofta frågor om att folks partners inte vill ha sex längre. Men om sexlusten försvinner kan det bero på flera olika saker, även om det är helt normalt att den går upp och ner.  Här kan du läsa om några orsaker till att sexlusten försvinner.  Kan vi gå vidare efter otroheten?  Att få relationen att återgå till det vanliga efter att någon varit otrogen är inte lätt. Det tar tid och ansträngning från båda att reparera tilliten och sårade känslor. Sexterapeuten Sari Cooper menar att det är en vanlig fråga folk har: kan vi verkligen komma förbi otroheten?  Hur håller vi sexlivet vid liv?   Som med annat, så krävs det jobb att ha ett bra och hälsosamt sexliv. Det är inget som händer bara så där. Många som är i långvariga relationer kämpar med att hålla sexgnistan vid liv för de tror att det ska hända helt naturligt, menar Marin.  – Att behöva anstränga sig i sitt sexliv kan ses som ett tecken på att något är “fel” med ditt förhållande. Det är långt ifrån sanningen. Bra sex kräver ansträngning, om du vill ha ett aktivt och tillfredställande sexliv så måste ni jobba som ett team för att hålla det spännande, berättar Marin för Huffington Post.  Hur kan jag få kontroll på mina erektioner?  En annan fråga om Cooper ofta får är hur man kan få kontroll över erektioner. Först gör hon en bedömning för att ta reda på att det inte är fysiskt sjukdom, en effekt av någon typ av medicinering eller på grund av mental ohälsa och sedan går de vidare för att ta fram en plan för att hjälpa patienten, skriver Huffington Post.

2018-06-21-14:29:19

Marcus Birro: "En befrielse är allas vår gråt i midsommartid"

Regn över taken. Väskor på hjul över stenarna nere på gatan. Vi är sju våningar upp i luften, på Freys Hotel, och det ser ut som oktober utanför fönstret. Vi går ner i matsalen och äter frukost. Världen är en brottsplats. Allt är bakom avspärrningar. Igår ville en påtänd tonåring misshandla mig vid Centralstationen när jag kom gående med mina barn i händerna.Han kände inte alls igen mig. Jag var vem som helst, en farsa bara som garvade ihop med sina barn."Var inte rädda." Det påminner om när jag var i Paris för tolv, tretton år sedan, när det var kravaller där, man tog tunnelbanan och var livrädd för den där stämningen som är så svår att förklara men så väldigt lätt att känna. Det är den stämningen människor som lever nära det verkliga livet alltid är först med att känna. En sorts elektrisk fruktan, en lågt mumlande skräck, en odefinierbar ilska, ett elektriskt regn ur stormmoln på värlfärdshimlen... Midsommar för mig är gryningar vid kalla insjöar, tallskog, grusstigar och kastade cyklar i snåren, långsamma sniglar som ändå lyckas kräla över vägen i tid. Solstolar i oklippt gräs, plastdukar, bortblåsta muggar, sprit, förr var det alltid sprit, i mängder, gryningen kunde inte komma fort nog. Och tårarna och minnena och allt annat som skulle upp och ut. På den tiden ingen av oss trodde att vi ens skulle leva när vi just fyllt 46. Nu är det långsamt allting. Jag är glad för det. Tänk vad jag vunnit i den här världen. Tänk hur oändligt mycket mer och större det är än det jag förlorat. Tänk att jag har de här glada barnen i mina händer. Tänk att jag har en människa som sett rakt ner i mitt mörker och stannat kvar. Tänk att jag får arbeta med det jag älskar, tänk att jag får skriva och att människor faktiskt vill läsa det jag skriver. Sverige är den där cykeln i diket. Sjön som ligger klar, med sina näckrosor, sina sothöns, sina saliga sånger om det förflutna och framtiden.  Den 6 juni är en gäspning. Det är idag vi firar det här landets verkliga nationaldag. Ett samhälle byggt av människor som gav allt och lite till för oss, vi som lever nu. När man låter sitt hjärta ticka rätt upptäcker man att ingenting är svart eller vitt.  Tiden är en labyrint, aldrig en rak linje. Jag är en främling till den fruktansvärt arga man som härjade för bara några år sedan. Jag är mycket närmare ynglingen som drömde villrådigt vid främlingars sommarstugor för tjugo år sedan.  Så vävs allt liv samman. Så föds ännu en dröm ur årets ljusaste och allra mest varsamma natt.Som en len hand efter kriget är midsommarnatten mot din kind. Som en len och ljus kraft är försoningen när den smyger sig in till dig.Som en befrielse är allas gråt i midsommartid. Marcus Birro,Författare

2018-06-22-12:07:41

MUF: Låt Systembolaget ha öppet på söndagar och röda dagar!

Äntligen är det midsommar och semestertiderna börjar. I vanlig ordning ser det ut att regna under midsommarhelgen. Lika säkert som att det kommer regna så kommer köerna att ringla sig långa utanför Systembolaget.  Dessutom kan det roliga snabbt ta slut, för om man får slut på öl eller vin, då finns det ingen chans att köpa mer.  Att vuxna, ansvarsfulla personer som tillåts skaffa sig körkort, gå med i försvaret och rösta i valet inte skulle klara av att få köpa öl och vin under midsommarhelgen är absurt.  I nästan hela den fria världen går det att köpa alkohol i vilken matbutik som helst, vilken dag som helst. Men inte i Sverige. Här har staten omyndigförklarat oss invånare att själva kunna fatta denna typ av beslut - här kan vi inte ens handla på systembolaget på röda dagar. Det är orättvist och fel.  Det svenska alkoholmonopolet är förlegat och hör hemma i en annan tidsålder. Sverige borde i stället tillåta vuxna människor handla alkohol alla dagar under året. Nykterhetslobbyn har framgångsrikt skapat bilden av att strypt tillgänglighet skulle skydda folkhälsan. Det är en bärande del av både Systembolagets och nykterhetsrörelsens propagandamaskineri.  Men trots att det är vilseledande och falsk propaganda har den tillåtis präglat debatten om alkohol. En debatt som spårat ur den senaste tiden.  Det finns flera exempel på hur nykterhetslobbyn använder högtravande och överdriven retorik. Vid valborg skrev jag en artikel om att matbutiker borde få sälja kall öl och vin.  Förbundsordföranden för Ungdomens Nykterhetsförbund svarade då “att klassa sin egen rätt att få dricka kall öl högre än barns rätt till en trygg hemsituation, ungdomars rätt till en nykter fritid eller vuxnas rätt att inte riskera att bli misshandlade är rent av egoistiskt.”  Det är ett omyndigförklarande av svenska folket att på det sättet, och dessutom är det en felaktig slutsats.  Moderata ungdomsförbundet har sedan länge varit för en avveckling av den restriktiva alkoholpolitiken, och utökade öppettider är ett litet steg i rätt riktning. Men vi vill också sänka åldersgränsen för att köpa starköl och vin i till 18 år.  Återigen, är man mogen nog att köra bil, rösta eller tjänstgöra i försvaret – då är man också mogen nog att dricka alkohol. Benjamin Dousa, Förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet

2018-06-21-15:32:42