Efter hårda kritiken – så  görs Melodifestivalen om

Efter hårda kritiken – så görs Melodifestivalen om

SVT mötte hård kritik förra året efter resultatet i Melodifestivalen. 

Nu ändras tävlingens poängsystem så att tittarnas röster kommer att väga tyngre än tidigare.

– Vi vill ge folket mer makt över resultatet, säger Christer Björkman till Aftonbladet. 

Läs hela nyheten:
Efter hårda kritiken – så görs Melodifestivalen om

Publicerad: 2018-01-23 klockan 08:14

Fler nyheter från Nöje

De går vidare direkt till final i Melodifestivalen

Mariette höll för favorittrycket och gick glädjegråtande till final.Robert Gustafssons Rolandz gjorde henne sällskap och under Melodifestivalens fjärde deltävling har han fått uppmärksamhet som beräknas vara värd miljoner.– Vi gjorde det! Vi gjorde det! säger en tårögd Mariette Hansson. Efteråt jublade de båda Friends-klara artisterna tillsammans på scenen i Örnsköldsvik.

2018-02-25-00:15:04
GETINGBETYG: De  var snyggast klädda

Lördagens deltävling i Örnsköldsvik bjöd på glitter, glam och sportrender.Det var en artist och ett band som stack ut extra mycket.Expressens modeexpert Magda Omerspahic har satt getingbetygen.

2018-02-24-21:58:10
SVT måste ändra reglerna efter Gustafssons fulspel

 David Lindgren lyckades behålla kläderna på.I stället var det SVT som blev stående med byxorna nere.Totalt bortfintade efter Robert Gustafssons bonnsluga fulspel. 

2018-02-24-21:45:02
Mariette höll för favorittrycket – gick direkt till final

Mariette går vidare direkt till final i Melodifestivalen med låten ”For you”.- Vi gjorde det! Vi gjorde det! säger en tårögd och lycklig Mariette efter tävlingen. 

2018-02-24-21:16:15
Robert Gustafssons miljonklipp i SVT – piken från artistkollegan: ”Reklamturné”

Rolandz tar sig direkt till final i den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen med låten  ”Fuldans”.Låtsas svimma vid beskedet.

2018-02-24-21:25:03
Maja Strömstedts schlager- debut som tittarna inte får se

När Olivia Eliasson debuterar i Melodifestivalen får hon draghjälp av Maja Strömstedt bakom kulisserna.Förutom stöd agerar Agneta Sjödins och Niklas Strömstedts dotter även körsångare bakom scen.– Det känns fantastiskt att ta del av hennes resa och se henne utvecklas, säger Maja Strömstedt om sin vän Olivia Eliasson.

2018-02-24-21:07:46
David Lindgrens dolda budskap i direktsändning – så stöttas han av SVT

Kritiken mot Melodifestivalen har tagit hårt på David Lindgren.Nu skyddas programledaren av SVT – som skickat fram manusförfattaren Sunil Munshi för att svara på kritiska frågor om programmet.Schlagergeneralen Christer Björkman för ständiga och stöttande samtal med Lindgren och slår samtidigt tillbaka mot kritikerna.– När det går över en viss gräns, som vi tycker att det har gjort på vissa håll, då är det inte kritik längre utan mobbning, säger han.Samtidigt hade David Lindgren under deltävlingens inledning på sig en jacka med texten "Brave" - detta för att understryka vikten av att vara modig och gå sin egen väg.

2018-02-24-20:51:13
Robert Gustafssons galna fuldans med Rolandz

Robert Gustafssons showade loss på Melodifestivalens scen tillsammans med sitt dansband Rolandz.I en silverglänsande cape skakade han rumpa, juckade och gjorde en piruett till låten "Fuldans".

2018-02-24-20:30:53
Ellen Bergströms avklädda bild gör fansen galna

Ellen Bergström är känd för att bjuda lite extra på sig själv. En bild hon lagt upp på Instagram är inget undantag – och hon hyllas för tilltaget i bilden. ”Det här måste bli årets bild” skriver en följare. 

2018-02-24-19:15:43