Därför dör tio gånger fler unga i Sverige än i Tyskland

I Sverige är antalet mord och överfall dubbelt så högt jämfört med Tyskland – trots att båda länderna har hög vapentillgång. Ett skäl är troligen den strikta tyska vapenlagstiftningen. Dödsskjutningar bland unga män är i Sverige tio gånger högre än i Tyskland.

Läs hela nyheten:
Därför dör tio gånger fler unga i Sverige än i Tyskland

Publicerad: 2018-06-20 klockan 15:28

Fler nyheter från Svenska Dagbladet toppnyheter

Därför förbjuder Ukraina min bok

Det är lätt att förstå att Ukraina känner ett behov att värja sig mot rysk påverkan. Men att svartlista litteratur är knappast rätt väg att gå. I veckan förbjöds min bok ”Boktjuvarna” i Ukraina på grund av en skildring av pogromer riktade mot judar i Ukraina efter ryska revolutionen.

2018-12-14-20:00:00

Trots norska varningen – Huawei välkommet i Sverige

Norge varnas Telia och Telenor indirekt för att investera i kinesisk 5G-utrustning. Men kinesiska Huawei är kvar som en av de viktigaste leverantörerna till de svenska operatörerna – och ingen svensk operatör planerar att avveckla Huawei eller konkurrenten ZTE.

2018-12-14-20:02:56

Ville chockhöja sina löner – kan nu tvingas sänka dem

Lidingös kommunpolitiker kan gå från rekordlöner till lönesänkningar, detta efter att kommunstyrelsen väckt ont blod med förslag på höjda löner. Senast att sälla sig till skaran av kritiker är kommunstyrelsens arvodesberedning – som nu istället vill se en lönesänkning.

2018-12-14-19:21:30

Minister skeptisk till att IS utfört dådet

Terrorgruppen IS säger sig ligga bakom dådet i Strasbourg, men Frankrikes inrikesminister är skeptisk. Julmarknaden har öppnat igen efter attacken som krävt fyra människors liv.

2018-12-14-05:39:12