Donald Trumps fusklapp från vapenmöte stor snackis i USA

Över en vecka har gått sen den fruktansvärda skolskjutningen i Parkland, Florida, där 17 personer miste livet. 

Bland sorgen och ilskan har även en ny vapendebatt blossat upp i USA, och det har kommit nya krav på att skärpa de liberala vapenlagarna som finns i landet. 

På onsdagen mötte president Donald Trump ungdomar som överlevde skolskjutningen och familjer till offren, och efter mötet har Trumps anteckningar skapat stor diskussion. 

Zoomar man in på fusklappen ser man tydligt att Trump, eller någon i hans stab, skrivit upp punkter med saker som kan vara viktigt att komma ihåg under mötet. Tre av punkterna syns tydligt: 

”1. Vad vill ni helst att jag ska veta om era upplevelser”

"2. Vad kan vi göra för att få er att känna er säkrare?"

”5. Jag hör er”

Bilder ur andra vinklar visar att en annan punkt på lappen är "Resurser? Idéer?"

Här är lappen som skapat debatt i USA.

Och ja, det är den femte och sista punkten som skapat stora diskussioner i USA. 

”Att ha anteckningar med till ett möte är inget ovanligt, men att man behöver en påminnelse att 'lyssna' när man besöker ett möte med överlevande från vapenvåld är väldigt typiskt Trump”, skriver Huffington Post.

Även på Twitter har vapenlagarna diskuterats under taggen #ihearyou. Många är arga på Trump, och menar att han behöver en fusklapp för att visa empati. Andra använder taggen för att propagera för ännu friare vapenlagar i USA. 

Debatten om skjutvapen i USA kommer tveklöst fortsätta, och enligt presidenten själv har han tydligen hört en del av vad som sagts.

– Några av era förslag, jag har hört några av dem. Vi kommer att göra något år den här hemska situationen, sa Trump under mötet, enligt CNN. 

MER OM TRUMP: Donald Trump fick frågan om han är feminist – här är hans svar!

Läs hela nyheten:
Donald Trumps fusklapp från vapenmöte stor snackis i USA

Publicerad: 2018-02-22 klockan 09:57

Fler nyheter från Nyheter24

Testa dig: Hur mycket kan du om iPhone?

  

2018-12-13-11:33:31

Talmannen förbereder nyval – ska ha möte med Valmyndigheten

Sverige rycker allt närmare ett nyval. Talmannen Andreas Norlén kommer nu att ha ett möte med företrädare från Valmyndigheten efter att Stefan Löfven fallit i dagens statsministeromröstning. Talmannen menar att detta är en ren säkerhetsåtgärd. – Jag kan också konstatera att riksdagens partier driver Sverige närmare ett extra val. Jag beklagar det och jag kommer att göra allt jag kan för att förhindra det, men om partierna väljer extra val framför att agera på ett sätt som ger Sverige en ny regering kommer jag inte att stå i vägen för dem. Jag bedömer därför att jag nu bör vidta åtgärder i förberedande syfte, säger talmannen Andreas Norlén. i ett pressmeddelande. Två statsministeromröstningar till kan hållas. Om det blir nej i båda kommer nyval utlysas. Här kan du läsa mer om vad som gäller.

2018-12-14-09:51:31

Stefan Löfven föll i statsministeromröstningen

Det blev ingen ny regering idag heller. Som väntat blev det ett rejält nej i riksdagen till Stefan Löfvens statsministerplaner. Samtliga partier förutom Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna röstade nej till Löfven, vilket gjorde att det blev nej med bred marginal. Vänsterpartiet valde att lägga ner sina röster.Stefan Löfven har misslyckats med att ena det rödgröna blocket med Centerpartiet och Liberalerna, och redan i början av veckan meddelade Annie Lööf att centerledamöterna skulle rösta nej till Löfven. Detta innebär att det nu skett två statsministeromröstningar i riksdagen där det blivit nej. Om två  till hålls med samma resultat kommer automatiskt nyval utlysas.

2018-12-13-15:35:28

Det här kommer att hända med Peter Madsens ubåt

I augusti 2017 skakades Sverige och resten av världen av mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Hon mördades av Peter Madsen på hans ubåt Nautilus.  Efter en lång rättsprocess dömdes Madsen till livstids fängelse för det brutala mordet.  Men frågan återstod – vad kommer att hända med den hemmagjorda ubåten?  Kommer att förstöras  I samband med livstidsdomen bestämde tingsrätten och högsta domstol att ubåten UC3 Nautilus som Kim Wall mördades i, ska förstöras. Att förstöra saker som en gärningsman använt i sitt brott är normalt, men att förstöra något som är så pass stort som ubåten hör inte till det vanliga. Peter Madsens ubåt väger 33 ton och är nästan 18 meter.  Anledningen till att man inte brukar förstöra en sådan stor sak är enligt Köpenhamnspolisen för att det är väldigt dyrt, skriver danska tidningen BT.  Vill inte säga hur mycket det kommer att kosta  Men hur mycket det kommer kosta att förstöra ubåten vill inte Köpenhamnspolisen berätta. Bland annat är det för att fallet Kim Wall fått stor uppmärksamhet i media samt att man inte vill återanvända den i kommersiellt syfte. Tidningen BT har försökt att få ut uppgifter gällande när båten ska förstöras.  "Denna bedömning grundas dels i att detta är ett mordfall som har fått stor uppmärksamhet i media och hade en stor offentlig uppmärksamhet. De begärda uppgifterna avser interna dokument och i regel finns det ingen rätt till åtkomst av filen från utomstående [...]. Dessutom grundas domstolsbeslutet att förstöra ubåten på det faktum att det skulle vara stötande för rättvisan om ubåten skulle återanvändas eller brukas i kommersiellt syfte", är en del av meddelandet som en juridisk Officer skrivit till BT. Enligt BT har Peter Madsens hemmagjorda ubåt ännu inte förstörts, eftersom att polisen fortfarande arbetar med att få jobbet gjort till ett lämpligt pris.  Tidigare i höst gästade Kim Walls föräldrar tv-programmet Skavlan. Det kan du se och läsa mer om här!

2018-12-13-14:24:11

Det här kommer hända med Peter Madsens ubåt

I augusti 2017 skakades Sverige och resten av världen av mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Hon mördades av Peter Madsen på hans ubåt Nautilus.  Efter en lång rättsprocess dömdes Madsen till livstids fängelse för det brutala mordet.  Men frågan återstod – vad kommer att hända med den hemmagjorda ubåten?  Kommer att förstöras  I samband med livstidsdomen bestämde tingsrätten och högsta domstol att ubåten UC3 Nautilus som Kim Wall mördades i, ska förstöras. Att förstöra saker som en gärningsman använt i sitt brott är normalt, men att förstöra något som är så pass stort som ubåten hör inte till det vanliga. Peter Madsens ubåt väger 33 ton och är nästan 18 meter.  Anledningen till att man inte brukar förstöra en sådan stor sak är enligt Köpenhamnspolisen för att det är väldigt dyrt, skriver danska tidningen BT.  Vill inte säga hur mycket det kommer att kosta  Men hur mycket det kommer kosta att förstöra ubåten vill inte Köpenhamnspolisen berätta. Bland annat är det för att fallet Kim Wall fått stor uppmärksamhet i media samt att man inte vill återanvända den i kommersiellt syfte.Tidningen BT har försökt att få ut uppgifter gällande när båten ska förstöras.  "Denna bedömning grundas dels i att detta är ett mordfall som har fått stor uppmärksamhet i media och hade en stor offentlig uppmärksamhet. De begärda uppgifterna avser interna dokument och i regel finns det ingen rätt till åtkomst av filen från utomstående [...]. Dessutom grundas domstolsbeslutet att förstöra ubåten på det faktum att det skulle vara stötande för rättvisan om ubåten skulle återanvändas eller brukas i kommersiellt syfte", är en del av meddelandet som en juridisk Officer skrivit till BT. Enligt BT har Peter Madsens hemmagjorda ubåt ännu inte förstörts, eftersom att polisen fortfarande arbetar med att få jobbet gjort till ett lämpligt pris.  Tidigare i höst gästade Kim Walls föräldrar tv-programmet Skavlan. Det kan du se och läsa mer om här!

2018-12-13-14:24:11

Den misstänkte skytten i Strasbourg har dödats av polis

Vid 20-tiden i tisdags kväll öppnade en man eld på en julmarknad i centrala Strasbourg, Frankrike. Tre personer miste livet och totalt skadades 13 personer i samband med dådet, något som Nyheter25 tidigare har rapporterat om.  Polisen sköt mot mannen, som ska ha skadats innan han flydde platsen. Minst 350 poliser har arbetat intensivt med att försöka få fast gärningsmannen.  Under torsdagskvällen rapporterade bland annat nyhetsbyrån Reuters att den misstänkte gärningsmannen nu ska ha skjutits till döds av polis. Det ska ha skett i samband med en stor polisinsats i området Neudorf i Strasbourg.  Uppgifterna om att den misstänkte gärningsmannen skjutits till döds har bekräftas av franska myndigheter, rapporterar ABC News.  Enligt fransk polis är den misstänkte skytten 29-årige Cherif Chekatt. Polisen har beskrivit honom som en av 12 000 grovt kriminella jihadister som lever under radarn i Frankrike.  Han har tidigare begått flera brott i såväl Frankrike som i Schweiz och Tyskland, något som han suttit i fängelse för. 

2018-12-13-21:33:16

Uppgifter: Den misstänkte skytten i Strasbourg har dödats av polis

Vid 20-tiden i tisdags kväll öppnade en man eld på en julmarknad i centrala Strasbourg, Frankrike. Tre personer miste livet och totalt 13 personer skadades i samband med dådet, något som Nyheter25 tidigare har rapporterat om.  Polisen öppnade eld mot mannen som ska ha skadats innan han flydde platsen. Minst 350 poliser har arbetat intensivt med att försöka få fast gärningsmannen.  Under torsdagkvällen rapporterade bland annat nyhetsbyrån Reuters att den misstänkte gärningsmannen nu ska ha skjutits till döds av polis. Det ska ha skett i samband med en stor polisinsats i området Neudorf. Enligt fransk polis har den nu döda skytten tidigare begått flera brott och suttit i fängelse i Tyskland.  Texten uppdateras

2018-12-13-21:33:16

Från SD-toppens konto: "Så drogar och våldtar man kvinnor"

Idag avslöjade Dagens Nyheter ett konto tillhörande en SD-topp beskrivit hur man gör för att droga och sedan våldta kvinnor – vid fyra olika tillfällen. Personen i fråga, är enligt DN Sverigedemokraten Jonas Millard. Millard har erkänt att han står som ägare till kontot "SinX" på Flashback. Och det är just det kontot som använts för att beskriva hur man går till väga för att lyckas med de fruktansvärda, och olagliga, handlingarna.  Tipsar om att droga kvinnor  I ett inlägg från användarnamnet som publicerats 2011 skrivs:  ”En favorit är att bjuda på en ladydrink (Nitrazepam och vodka). Detta leder till att de blir mer avslappnade, och för den ovana mannen finns risk att misstolka detta som de totalt utslagna, men låt dig inte luras”.  Med andra ord tipsas det om att droga kvinnor för att göra dem mer "avslappnade". Så pass "avslappnade" att man kan tro att de förlorat medvetandet. Det fruktansvärda inlägget är långt ifrån det en där det används skrämmande språk när det talas om kvinnor. Sammanlagt finns ungefär hundra inlägg som bland annat handlar om sexköp, kvinnomisshandel och hur man skrämmer kvinnor. Istället för att använda ordet kvinna i inläggen används ofta ord som ”sliddjur”, ”horor” och ”hyndor”.  Menar att kontot delas med andra Millard själv menar att det inte är han som skrivit inläggen. Han erkänner att det var han som startade kontot, men menar att han gjorde det tillsammans med några kompisar. Och enligt honom han personligen skrivit mellan 10 till 50 av sammanlagt cirka 5 000 inläggen som gjorts under användarnamnet. – Det fanns något inlägg om affärsverksamhet. Det kan ha varit något mer, jag har inte läst alla så det är svårt att säga. Jag har ju varit aktiv på forumet. Men gäller det ett sådant språkbruk som finns i vissa inlägg så är jag rätt säker på att jag inte har skrivit det. Jag uttrycker mig inte så som person. Sedan har det funnits en tid i mitt liv, då jag har haft mer pubertal humor. Och liksom agerat omoget och så, säger Jonas Millard till tidningen, säger Millard i en intervju med DN.  Skickade våldtäktsdom till kollega: "Kul läsning" 2016 skickade Sverigedemokraten en våldtäktsdom till en kollega. I ämnesraden skrev han "kul läsning", något som Expressen då avslöjade.  När han frågades varför han hade skickat domen till kollegan kunde han, enligt honom själv varken minnas domen eller att det faktum att han tyckte den var kul.  – Jag vet som sagt inte vad domen handlar om, jag vet inte vad som skett, det här var flera år sedan. Jag vill gärna ha tid att titta på vad som hänt och vad som stått i den här domen och vad det handlar om. Sedan får jag väl återkomma, sade han då i en intervju med Expressen.  

2018-12-13-19:51:36

16-årig mördade sin 17-åriga gravida skolkamrat

Gravida Breana Rouhselang, 17 år från Indiana, USA, mötte en fruktansvärd död i söndags. Flickans skolkamrat och pappan till barnet, 16-årige Aaron Trejo, knivhögg och ströp den 17-åriga flickan till döds.     Motivet bakom mordet var att Aaron tyckte att Breana väntat för länge med att berätta att hon var gravid med hans barn.  Planerade mordet i en vecka Bildkälla: Polisen i Joseph county Polisen arresterade Aaron samma dag som han misstänks ha tagit Breanas liv. I förhöret berättade han att mordet skedde efter ett bråk om hennes graviditet. Enligt Aaron, hade Breana förklarat för honom att hon var för långt gången i graviditeten för att göra en abort. För polis berättade han att det var då han knivhögg henne till döds och lade hennes kropp i en sopcontainer bakom en restaurang. Han hade tagit med kniven hemifrån, då han hade visste att han skulle träffa henne. Han berättade också att han hade planerat mordet i en veckas tid.  Efter att han hade gjort sig av med kroppen slängde den 16-årige pojken flickans mobil och kniven i en å. – Jag agerade – Jag tog hennes liv, sade han till utredare, enligt CBS Chicago.  Flickan var gravid i sjätte månaden 17-åriga Breana. Bildkälla: Facebook Breana lämnade hemmet vid 11:00 på lördagskvällen, men när hennes familj inte hörde något från henne på flera timmar, ringde de polisen.   En undersökning visar att flickan dog och flera knivhugg, och att hon samtidigt kvävdes av en scarf som knöts runt hennes hals.Pojken står nu anklagad för mord på flickan och fostret och kan, om han blir dömd, få upp till 80 år i fängelse, skriver CBS News. I oktober erkände den ökände tyska sjuksköterskan Niels Högel att han mördat 100 personer. Läs mer om det här.

2018-12-13-13:55:09

Julsemestern blev en mardröm – på grund av oväntad flygplatsregel

17-åriga Maisy Bennett från brittiska Cornwall hade förberett sig på den perfekta semestern tillsammans med sin mamma Odette nu i jul.  Men på flygplatsen Heathrow i London blev drömresan till en mardröm.  Maisy och Odette skulle åka till Sydafrika för att hälsa på Odettes fästman Jason – men de visste inte att Sydafrika sen några år tillbaka har stenhårda regler när det gäller minderåriga.  På flygplatsen fick mamman och dottern reda på att båda biologiska föräldrarnas signaturer behövdes för att resan skulle kunna bli av. Eftersom Maisys pappa inte var på plats inleddes direkt en jakt på pappans underskrift.  En signatur skickades strax från pappan till Sydafrikas ambassad. Då kom nästa bakslag.  Det räckte inte med en kopia av signaturen – endast originalet kunde godtas.  – Vi kunde inte tro det. Maisy storgrät på flygplatsen. hon var redan nervs inför resan eftersom vi skulle åka olika flyg, säger mamma Odette till lokaltidningen Cornwall Live.  Regeln, att minderåriga måste ha skriftligt tillstånd från båda föräldrarna, infördes 2015. Maisy och Odette hade varit där 2014 utan problem, och tänkte därför inte på att reglerna hade kunnat ändras.  Och stackars Jason fick gå runt där i Sydafrika och vänta förgäves på sin familj.  – Han var upprör och sa att han skulle köpa nya biljetter. Men vi hade redan lagt över tusen pund på att boka allting, säger Odette till Cornwall Live.  Nu ska familjen i stället försöka fira jul via Facetime. 

2018-12-13-12:18:40

Senaste nyheterna