Donald Trump vill inte hålla sin fru i handen – här är anledningen

Donald Trump är ju som bekant mitt uppe i att få sitt inreseförbud upphävt av amerikanska myndigheter, något som kanske gjort den nyvalde presidenten lite stressad under helgen.

Och på fredagen, när presidentparet var på besök i Florida för en liten lyxweekend, visade de upp ett aldrig tidigare skådat stelt handhållnings-försök, skriver Daily Mail.

På en video syns det hur Melania Trump försöker ta maken Donald Trumps hand på flygplatsen. Trump verkade dock inte känna för att hålla hennes hand utan tar den bara kort innan han klappar lite på den för att sedan släppa.

Se det stela handhållningsförsöket i spelaren.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ywPuZgbWld0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Nu undrar folk såklart vad som får president Trump att inte vilja hålla sin frus hand när de är påväg till flygplanet. Enligt kroppsspråksexperten Patti Wood ger gesten en insikt i hur Donald Trump tänker och fungerar.

– För de flesta par är handhållning ett sätt att visa att man är ett team. Det Trump gör här är signalera att "jag vill bli sedd som presidenten ensam", vilket är ett alfahannebeteende. Det är tydligt att det är hans val att presentera sig själv som den enda personen med makt, säger hon till Daily Mail.

Hon tillägger att Trump genom att klappa fruns hand som han gör signalerar till henne att han inte vill göra sådana saker offentligt. Något som Wood däremot tror att Melania mer än gärna vill.

– Det är väldigt tydligt att hon vill det, hon hade tyckt om det. Det skulle få henne att känna sig närmare honom, och hon skulle få ta del av hans självförtroende och makt. Men han säger nej till det, förklarar Wood för Daily Mail.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Miley Cyrus hyllar Sverige och ger Trump en känga samtidigt och att Trump verkar vilja förbjuda sex före äktenskapet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Donald Trump vill inte hålla sin fru i handen – här är anledningen

Publicerad: 2017-02-05 klockan 17:13

Fler nyheter från Nyheter24

Skräckbeskedet – 35-årig kvinna hade parasit i ryggraden

Människokroppen kan vara en spännande, och riktigt skrämmande, plats.  Gällande äckliga åkommor och virus som man kan drabbas av är listan lång.  Och med tanke på de skräckhistorier som man får höra om var och varannan dag, så kan man ju fråga sig vad det absolut äckligaste läkarbeskedet man kan tänka sig få, är?  Kanske är det att få veta att man har tarmarna fulla av 150 stycken levande maskar, som 22-åriga Neha? Eller kanske tycker du att låter värre att ha en levande blodigel i ena näsborren, som 24-åriga Daniela. Inte äckligt nog? Det är lugnt. För nu kommer en nyhetsrapport som definitivt får nackhåret att resa sig.  Nämligen en levande parasit inuti ryggraden. Ja, du läste rätt.  Efter att en 35-årig kvinna från Frankrike upplevt en stickande känsla i hennes ben under en längre tid uppsökte hon läkarvård. En magnetröntgen skulle avslöja något som chockade både läkare och patienten.  Röntgenbilder tagna på kvinnans ryggrad. Faksimil: USA Today. Det visade sig nämligen att en bandmask hade fäst sig inuti kvinnans ryggrad. Som om inte det var nog, hade den svält så mycket att den klämde åt hennes centrala nervsystem – vilket var orsaken till att hon fått svårt att gå.  Masken som hade tagit sig in i kvinnans kropp är relativt sällsynt hos människor, och kan oftast hittas hos hundar. För kvinnan, som enligt henne själv inte haft någon som helst kontakt med hundar, var det hela ett mysterium.  Lyckligtvis kunde läkare få bort masken som var omsluten av en liten cysta i kvinnans ryggrad och efter en dos av antiparasitiska läkemedel kunde kvinnan helt frias från den illvilliga masken.  Här kan du även läsa om Luis Ortiz som gick till läkaren med huvudvärk och fick veta att han bara hade en halvtimme kvar att leva. Eller så kanske du är intresserad av att läsa om Ashley Hydes som hade en ihärdig smärta i ögat som visade dig vara något riktigt obehagligt.

2018-07-17-15:58:12

Jeff Bezos - 5 saker du förmodligen inte visste om honom

Det var under måndagen som grundaren av näthandelssajten, Jeff Bezos, förmögenhet steg till över 150 miljarder dollar. Det vill säga cirka 1 328 850 000 000 kronor, alltså över 1000 miljarder kronor.  Tänk dig att han ungefär har lika mycket pengar som Joakim von Anka har i sitt bankvalv. Men för att sätta det i jämförelse med världens näst rikaste person, alltså Bill Gates, så har Bezos ungefär 55 miljarder dollar mer än honom på kontot (eller ja, i förmögenhet). Wow. Men vem är egentligen Jeff Bezos? Vi har listat fem saker du förmodligen inte visste om Amazon och världens rikaste människa. 1. En gång Amazon, alltid Amazon? Amazon eller Cadabra, vad låter bäst? Bild: Ted S. Warren AP/TT Nej, faktiskt inte. Det många inte vet är att Bezos från första början döpte sitt företag Amazon till Cadabra. Han valde senare att byta namn från Cadabra till Amazon då folk konstant hörde ordet kadaver istället för Cadabra, skriver MSN.com. Oturligt, men äsch det gick ju bra ändå! 2. Donerat 2,5 miljoner dollar för att stödja samkönade äktenskap Jeff tillsammans med sin fru MacKenzie. Bild: Evan Agostini AP/TT Under 2012 så bad en anställd på Amazon Jeff och hans fru MacKenzie att donera 100 000 dollar för att stödja samkönade äktenskap i delstaten Washington. Det hela slutade med att paret donerade 2,5 miljoner dollar och blev i och med det två av de som givit mest pengar till ändamålet i USA. 3. Köpte Washington Post med CASH The "Bezos" Post. Bild: AP/TT Som om Amazon inte vore nog så bestämde sig Bezos för att köpa den populära nyhetstidningen The Washington Post för 250 miljoner dollar – CASH. Småpotatis för Bezos såklart. 4. Har stora planer att revolutionera rymdresandet för människan Är det i en sån här vi kommer att besöka rymden om några år? BIld: AP/TT Ja och kanske är det närmare än vad vi tror. Elon Musk revolutionerar rymdresor as we speak. Richard Branson planerar på att flyga ut folk till rymden med sitt företag Virgin Galactic. Jeff Bezos lika så.  Med sitt företag Blue Origin, som han har lagt ned över 1 miljard dollar i, tävlar Bezos om att kunna ta gemene man ut i rymden, skriver CNBC. Vi håller tummarna – för vem skulle inte vilja åka till rymden? 5. Han drar in ungefär 2 miljoner dollar PER TIMME Bezos tjänar alltså mer på en dag än vad många gör över en livstid. Bild: Mark Lennihan AP/AP I alla fall om vi går efter vad Bezos tjänade 2016 då han drog in cirka 19.3 miljarder dollar. Det är ungefär 52 miljoner dollar per dag och cirka 2 miljoner dollar per timme, skriver Business Insider. Det gäller att ha djupa fickor om man ska gå runt på sådana stålar. 

2018-07-17-12:22:04

Här är det bästa landet att bo i för unga människor

Höga studielån, bopriser som är helt galna och en löneutveckling som inte blir bättre, känner du igen dig?  Tidigare har Reuters skrivit att de flesta unga som är födda mellan år 1982 och 2000 har det sämre ställt än sina föräldrar och att det kommer att fortsätta att vara så. Men det är inte helt kört för unga personer att ha det gott ställt i framtiden. I grannlandet Norge blir de unga allt rikare nämligen och skulle kunna vara ett av de bästa länderna att bo i konstaterar BBC. Den årliga inkomsten för de norska unga har ökat med 13 procent jämför med generationen innan som är födda mellan 1966 och 1980.  I södra Europa har lönerna sjunkit med 30 procent. Bildkälla: Unsplash. Om man jämför med hur Norge har det med andra länder så är skillnaden stor. I USA har inkomsten minskat med 5 procent och i Tyskland har den minskat med så mycket som 9 procent.  För personer som bor i södra Europa har inkomsten gått ner med så mycket som 30 procent.  Men hur kan de unga i Norge ha det så bra ställt mot resten av världen? Jo det tros bero på landets snabba ekonomiska tillväxt. Det är bland annat oljeindustrin som ligger bakom den men de har också även låg arbetslöshet som bara ligger på 9,4 procent.  Personer födda mellan år 1982 och 2000 har det sämre ställt än sina föräldrar vid samma ålder. Bildkälla: Unsplash. I Norge har personer i tidig 30-årsålder en inkomst på 460 000 norska kronor, vilket är ungefär 503 000 svenska kronor. I till exempel Washington, USA, tjänar de cirka 40 000 dollar på ett år, vilket är cirka 356 000 kronor.  Norge har också gratis utbildning på de flesta skolor och Universitet, de unga har lätt för att få lån och de som blivit nyexaminerade kommer snabbt in på arbetsmarknaden och kan börja tjäna pengar.  Norge har hamnat högt upp på andra listor, bland annat vilket land flest personer är oftast otrogna i. Danmark hamnade på första plats och Norge på andra plats. Det kan du läsa mer om här.  Se mer i klippet ovan.

2018-07-18-10:23:30

Mallorca tsunamin – är det fortfarande säkert att resa dit?

Mallorca och Menorca återhämtar sig efter en mini-tsumani som drabbade öarna den 16 juli. Vågorna rapporterades vara meteotsunami som är ett fenomen som orsakas av snabba förändringar i barometertrycket, vilket sedan resulterar i förskjutning av vatten.  Händelsen har filmats av övervakningskameror och privatpersoner, och man kan se paraplyer och solparasoll forsa bort med det stigande vattnet. Det ovanliga väderförhållandet drabbade även Cituadella, som ligger västra Menorca, och det har resulterat i översvämning. Ett rapporterat dödsfall En turist som drogs ut i havet av de starka strömmarna har nu rapporteras död. Läs mer om det här. Den 50-åriga mannen var ifrån Tyskland, och han promenerade med sin familj nära Cala Egos när han drogs ut till havs av vågorna. Hans son drogs också ut i vattnet, medan mamman hann dra deras dotter i säkerhet. Badvakter och sjukvårdare kunde inte återuppliva mannen efter att han och hans son drogs upp ur vattnet av förbipasserande personer i kanot. Är det säkert att åka dit? Svenska utrikesdepartementet har än så länge inte utfärdat någon restriktion för resor till öarna. Hur kan min semester påverkas? Flygresor till de Baleariska öarna har inte blivit påverkade. En talesperson för fyrstjärniga hotellet Alcudiamar i Puerto de Alcudia verkar oberörd av vågorna. Han berättade för The Independent att händelsen är "en normal förekommelse som inträffar ungefär var femte år". Och han bekräftar att alla vägar i området fungerar som de ska och att allt har återgått till det normala efter mini-tsunamin. En talesperson från hotellet Aparthotel La Pergola berättade för The Independent att havsnivån steg ungefär en meter, men att vägar och hotell inte blivit särskilt påverkade. "Mallorca är fortfarande vackert", säger de.Nyheter24 har skrivit om andra naturfenomen, som vulkanutbrott på Hawaii och om hunden som grävdes fram efter 24 timmar instängd bland rasmassor efter en jordbävning.TV: Kraftig jordbävning i Italien – många döda under rasade hus

2018-07-18-17:22:23

Här är de sjukt oväntade knepen för att sova i värmen

I Sverige råder nu en riktig sommarvärme med höga temperaturer, på många platser över 30 grader. Detta kan göra att många lämnas sömnlösa. Det mest effektiva sättet att få ner temperaturen i sovrummet kan ju givetvis vara att ha någon typ av nedkylningsanläggning eller fläkt.   Men för den som har svårt att sova i värmen finns det andra tricks. Ett gammalt klassiskt husmorstips är att "dricka varmt, när det är varmt" kan låta orimligt när solen lyser starkt. Men det finns faktiskt en logisk förklaring att värma upp kroppen fast det är varmt, i synnerhet om man har svårt att sova, skriver SVT. – Det kanske låter konstigt, men man kan testa att ta en varm dusch innan man lägger sig, säger Christian Benedict, docent i neurovetenskap och sömnforskare vid Uppsala universitet, till SVT.  Läs också: Experten varnar: Därför ska du inte sova i ett svalt sovrum Det är nämligen så att en varm dusch hjälper kroppens olika kärl att öppna sig i händerna och fötterna för att släppa ut värmen.  – När vi sover minskar kroppen vår kärntemperatur och det gör vi främst genom att släppa ut värme från händerna och fötterna, säger Christian Benedict. Men är det riktigt varmt i sovrummet kan det bli svårt för kroppen att släppa på värmen.  – Det skulle även fungera att hålla händerna under varmt vatten i tio minuter. Det skickar sedan en signal till hjärnan att det är dags att få ner kroppstemperaturen, säger Christian Benedict.Många sover dåligt som resultat av de heta sommarmånaderna. Bildkälla: UnsplashÖppna fönster, vattenballonger och sömnklocka Ett klassiskt knep för att få det svalt och skönt i sovrummet är att öppna fönstren och vädra ut. Men när luften är så pass varm som den är nu krävs det lite planering förklarar Christian:  – Se då till att hålla alla fönster stängda och dra för gardinerna under dagen, på så sätt värms inte lägenheten upp. Då kan man i stället öppna på kvällen och få in ny, och lite svalare, luft. Men knepen slutar inte där, du kan också fylla en ballong eller vattenflaskor med vatten och ställa i kylen eller frysen, sedan lägga de under täcket när det är sängdags. De bästa tipset sömnforskare har är att utsätta sig för mycket ljus under dagen och framförallt under morgontimmarna. – Stark ljusexponering sätter i gång en inre sömnklocka, som ett timglas. Efter 13-14 timmar känner man en jättestark trötthet – lagom till kvällen, säger Christian till SVT.  Men att sova med ett öppet fönster kan också innebära risker, här kan du läsa allt om varför du inte bör sova med öppet fönster. 

2018-07-18-15:11:27

Kourtney Kardashian och Younes Bendjimas bråk avslöjade

Under gårdagen skrev Nyheter24 om hur Kourtney Kardashians pojkvän Younes Bendjima, 25, skrev en riktigt syrlig kommentar på sin flickväns Instagram.Det var under en bild där Kourtney, 39, poserade i stringtrosor som Younes skrev det bitska "Är det vad du måste visa för att få likes?".Kommentaren raderades snabbt – men det var många som hann ta en skärmdump, och Younes barnsliga pik uppmärksammades världen över. Det var den här bilden som Kourtney Kardashians pojkvän kommenterade på. Bildkälla: Instagram/kourtneykardashFör det är ju inte så sjysst att inte stödja sin flickvän utan istället skriva taskiga saker på hennes sociala medier...Nu avslöjar flera amerikanska tidningar så som E! News och People att paret har haft flera stora bråk över just hennes användande av Instagram, där hon har 65 miljoner följare.– Kourtney uppskattar inte att Younes skriver om sina känslor på öppna forum och att han är så impulsiv. Hon är frustrerad att han fortsätter att vara upprörd över det. Hon kommer inte sluta att göra det hon gör och hon känner att han borde förstå det och hantera det, säger en källa till E! News.Kourtney Kardashian och Younes Bendjima. Bildkälla: Instagram/kourtneykardashKällan berättar vidare att Younes kan bli svartsjuk och vilja äga henne.– När hon lägger ut halvnakna bilder så blir han väldigt upprörd. Han vill ha henne för sig själv och vill inte dela henne med resten av världen, säger källan till E! News.Enligt källor till magasinet People så har paret under flera månader bråkat om hennes Instagramkonto. Ett av bråken ledde till och med till att de gjorde slut i mars tidigare i år. De blev tillsammans kort efter – men Younes är fortfarande en surpuppa.Younes gillar inte Kourtney Kardashians sexiga bilder. Bildkälla: Instagram/kourtneykardash– Han har aldrig gillat att hon lägger ut sexiga bilder på sig själv. Han vill inte att hans flickvän ska göra det. Han fattar att det är hennes jobb men han vill att hon ska vara mer påklädd på bilderna. Han har alltid haft problem med det. Det är det de bråkar om och som fick dom att göra slut tidigare, berättar källan. Kourtney och Younes har varit ett par sedan oktober 2016. Younes Bendjima är modell och har jobbat för bland annat Balmain, Calvin Klein, Ralph Lauren och Givenchy. På sin Instagram har han nästan en miljon följare, och där kan han fans se avklädda bilder på honom. Det verkar han inte ha några problem med...Younes själv verkar göra lite som han vill. Bildkälla: Instagram/younesbendjima

2018-07-18-16:27:18

Här är den dramatiska dokumentären om pojkarna i thailändska grottan

Den 10 juli räddades de tolv thailändska pojkarna och deras tränare från den djupa Tham Luang-grottan i norra Thailand som de hade varit instängda i under 17 dygn.  Nu har Discover producerat dokumentären Mirakelräddningen – Operation Thai Cave Rescue som följer den dramatiska räddningsaktionen på de thailändska pojkarna som engagerade hela världen. Det var lördagen den 23 juni som tolv pojkar och deras fotbollstränare försvann och deras cyklar hittades i närheten av Tham Luang-grottans öppning. Många blev då oroliga eftersom monsunregnet hade startat och då är det farligt att befinna sig i grottorna.  Måndagen den 25 juni gav dykare sig in i grottan för att leta efter pojkarna. Sökningen pågick tills pojkarna hittades den 2 juli. Mat och värktabletter togs in till pojkarna och evakueringen började den 8 juli.  Räddningsinsatsen pågick under tre dagar. Första dagen räddades fyra pojkar och yttligare fyra pojkar under måndagen. Pojkarnas tränare hade meddelat att han ville lämna grottan sist av alla.  Tredje och sista dagen räddades resten av pojkarna och deras tränare. De fördes till sjukhus för att undersökas.  I sökinsatsen för att hitta dem deltog över 1 000 personer men man kallade även in experter från Australien, Storbritannien, USA, Kina, och Japan.  Det var ett svårt jobb att rädda dem ut ur grottan då vägen ut var trång och delvis vattenfylld. Bildkälla: Dplay Under räddningsarbetet avled en av de 18 dykare som gått in i grottan. 38-årige Saman Kunna avled av syrebrist när han skulle ta sig ut ur grottan. Dykaren skulle transportera in lufttuber till pojkarna och tränaren men på vägen ut hade han inte tillräckligt med luft själv och blev medvetslös. Mirakelräddningen – Operation Thai Cave Rescue handlar om den dramatiska räddningsaktionen på de thailändska pojkarna. Bildkälla: Dplay Dokumentären som har producerats av Discovery har premiär på Kanal 5 tisdagen den 24 juli klockan 21.00 men går att se redan nu på Dplay. Se i klippet ovan dramatiken inne i grottan hos pojkarna.  Här kan du läsa mer hur räddningsarbetet gick till. 18 proffsdykare var på plats för att hjälpa pojkarna ut från grottan, det kan du läsa mer om här. 

2018-06-26-15:40:29

Björn Gustafsson berättar om kollapsen och självmordstankarna

Det var för tio år sedan den hyllade komikern Björn Gustafsson, 32, slog igenom när han drog stekarskämt på bästa sändningstid i Parlamentet."Om jag kommer in på krogen? Du, jag kommer knappt ut", fick hela Sverige att skratta i kör, och det var början på en riktig succékarriär inom humor för den unge Björn. "Om jag kommer in? Jag kommer knappt ut" var en av raderna som gick viralt när Björn slog igenom. Bildkälla: YoutubeSedan följdes den blomstrande karriären av Melodifestivalen, Eurovision Song Contest, Guldbaggegalan och Idrottsgalan. Björn bokades till standupklubbar, gästade olika program, gav intervjuer och kunde välja och vraka bland alla rollerbjudanden. Hela Sverige vill ha en bit av Björn. Men trots succén mådde inte Björn helt bra, vilket han nu berättar om i en stor intervju med KING."De fick köra mig till psykakuten"Pressen som hade kommit med kändisskapet gjorde Björn personlighetsförändrad vilket i sin tur ledde till att han inte kunde njuta av framgången, och istället fick han svåra självmordstankar. – Jag tror att alla kan ha suicidala tankar i svåra stunder, men det här hade nått en gräns där jag inte ens vågade snudda vid tanken längre. Det låg helt enkelt för nära. Det var obehagligt på riktigt.  Det var en kväll när jag ringde hem till mamma och pappa och sa att jag inte orkade mer, berättar han. Den hårda pressen och hysterin kring Björn blev tillslut för mycket, och han flyttade från Sverige. Bildkälla: Stella Pictures– Då åkte de upp till Stockholm och körde mig till psykiatriakuten. De såg att jag inte mådde bra, men bedömde att jag inte var knäpp. Jag åt inget socker och drack ingen alkohol, så att börja äta antidepressiva fanns inte på kartan. Först och främst behövde jag lugn och ro, världen utanför var alldeles för påfrestande. Jag behövde vara i en trygg miljö, berättar han i intervjun med KING.Dagen då Björn skjutsades in på psykakuten skulle komma att bli en vändning för honom, och efter det flyttade han till Los Angeles där han började att må bättre. Det här var ett utdrag ur KINGS omslagsintervju med Björn Gustavsson i King nummer 8. I den berättar han mer om sjukdomen, återhämtningen, tiden i Hollywood – och om sin roll i "Lorry"-uppföjljaren "Lyrro", som har premiär i september. Vill du läsa hela intervjun så finns numret att köpa i butik Känner du att du vill söka hjälp för psykisk ohälsa eller självmordstankar så har Mind Självmordslinjen en öppen chatt och telefon dygnet runt – telefon 90101. Nationella Hjälplinjen finns också att ringa alla dagar klockan 13-21 på telefon 020-22 00 60.

2018-07-18-14:23:20

De thailändska pojkarna talar nu ut om tiden i grottan

De thailändska pojkarna och fotbollstränaren som var fast i en översvämmad grotta i över två veckors tid har nu gjort sitt första offentliga uttalande under en presskonferens i Thailand. Pojkarna i åldrarna mellan 11-16 år deltog i en live-sänd presskonferens. Där träffade de och svarade på journalisters frågor, som inlämnades in i förväg och godkändes av psykolog. Programmet gick live på dussintals kanaler och sändes över hela landet. De hade på sig fotbollströjor och sparkade runt på en boll inne i studion när de och deras 25-åriga tränare fotograferades. Fotbollslaget har nu varit ute i åtta dagar och talar för första gången ut offentligt. Bildkälla: TT/ Vincent Thian Pojkarna log, viftade med händerna och hälsade glatt på journalisterna. De fortsatte sedan beskriva sin lättnad när de hittades av två brittiska dykare. De berättade om hur de kände sig "yra och utsvultna under tiden i grottan, och de kämpade med att inte tänka på mat, eftersom det bara skulle göra dem hungrigare". De beskrev hur de försökte att inte flytta eller röra på sig för att spara energi. Den enda vattenkällan de hade var vattendroppar som droppade från grottaket. Femte dagen försökte de gräva sig ut med stenar. De bad stundvis för att bli hittade. Några ur den thailändska flottans Navy SEAL var involverade i uppdraget att hitta pojkarna och deras tränare. Men det var två brittiska grottdykningsexperter som hittade dem – nio dagar senare. Nu säger några av pojkarna att "de vill bli Navy SEAL-dykare" medan de andra vill sikta på fotbollskarriärer. I nio dagar var allt vatten de hade att dricka droppar från grottaket. Bildkälla: TT/ Vincent Thian De berättade hur rädda de var när de insåg att de var fångade. En av dem sa att han var orolig att hans mamma skulle bli arg på honom, och de andra var mest oroliga över skoluppgifter. Tränaren Ekapol Chanthawong sa att de flesta av pojkarna visste hur man simmade, och menade att medier var felinformerade i sina rapporter. De är uttrycker en sorg över Saman Kunans bortgång under räddningsarbetet, och är samtidigt väldigt tacksamma. Bildkälla: TT/ Vincent Thian Han berättade också om deras sorg över dykaren Saman Kunan som dog under räddningsarbetet. – Jag är väldigt tacksam över att han offrade sig. Vi känner oss väldigt ledsna över att vara orsaken till hans bortgång. Pojkarna lovade att "leva livet till fullo". Alla de 13 sägs vara friska, har gått upp ungefär tre kilo och kommer fortsätta gå i terapi. Deras läkare säger till reportrar att de visar "stark anda" sedan de kom ut ur grottan. Läkare, släktingar och vänner, några i gult traditionella kläder, hälsade på pojkarna och tränaren, som bar t-shirts med röda vildsvin på. Första tiden i grottan tänkte och oroade sig barnen för saker som arga föräldrar och läxor. Bildkälla: TT/ Vincent Thian Hundratals tjänstemän var inblandade i sök- och räddningsarbetet vid Tham Luang-grottan. Det var även thailändska flottans SEAL:s och frivilliga grottdykningsexperter från Storbritannien och andra länder. Thailands justitieminister Tawatchai Thaikaew sa att journalisternas frågor lämnades i förväg, för de känner oro över effekterna all medieuppmärksamhet kan ha på pojkarnas psykiska hälsa, skriver Reuters. Fotbollslaget försvann den 23 juni, läs mer om räddningsarbetet som följde här. TV: Här är första bilderna på de thailändska pojkarna som räddades

2018-07-18-14:15:23

Så beställer du öl på 12 olika språk

Ni vet känslan... man är utomlands, solen gassar på och livet leker. Du börjar bli lite sugen på att ta en paus från all sightseeing och känner att det kanske vore på sin plats med något att dricka. Vatten funkar alltid men just den här gången så är du sugen på en kall liten öl, kanske alkoholfri, kanske inte. Problemet? Du har ingen aning om hur du beställer en öl på det inhemska språket. Shit! Oroa dig inte, sitt lugnt ner i båten – Nyheter24 listar hur du beställer x antal språk och några fraser som kan vara bra att veta om du tar en birka utomlands. En svalkande pilsner i solskenet. Bild: Vidar Ruud AP/TT 1. Franska Åh vive la republique! Du har alltså hittat till Frankrike och trots att du kan välja bland otaliga fina viner så vill du alltså dricka en kall bira istället. Men hey – vi dömmer inte. Så här beställer du en öl på franska: Une bière s'il vous plaÎt – (Yn biär sill voo plä) 2. Italienska Rom, Milano, Cinque Terre eller Florens, ja var du än befinner dig i detta magiska land så kan det ibland vara skönt att svalka ned sig med en kall liten pilsner. Vad säger du då? Jo, detta: Una birra, per favore – (Ona birra pär fa-våre) 3. Spanska Bienvenido a España! Du har alltså valt att spendera lite tid i Spanien, vilken jäkla toppenidé ändå. Här finns det tapas, stränder, värme och fantastisk fotboll! Vet du vad som mer finns i den rödgula flaggans land? Jo – tröst släckare i alla dess former såklart! Så här beställer du en öl på español: Una cerveza, por favor – (Ona särveesa porr favår) 4. Portugisiska En KAN tro att portugiserna skulle prata spanska, men ICKE. De pratar ju så klart portugisiska – men det vet ju redan du vid det här laget som befinner dig eller ska åka på semester till Portugal. Här kommer i alla fall den gyllene frasen: Uma cerveja por favor – (Oma serveja porr favår) 5. Finska Som så många andra så kanske du kommer att befinna dig i vårt grannland till öst. Och vem kan klandra dig? Det är ett fantastiskt land att besöka! Vi målar upp ett scenario framför oss. Du har varit och handlat i, låt oss säga, Helsingfors. Det är varmt, du är helt slut efter shoppingturen och det enda du vill göra är att bada lite bastu. Men först så måste du såklart köpa lite öl som du kan ta med dig in i värmen. Men vad säger du då? Vi har frasen som kommer rädda dig. Yksi olut kiitos – (Yxi åloot kiitås) 6. Ryska Добро пожаловать в Россию!  Eller välkommen till Ryssland som vi i Sverige skulle skriva det. Som ni redan vet så är det ryska språket lite småklurigt och alfabetet likaså. Men vi har iaf sett till så att du kan beställa en öl om du så skulle välja att resa till Ryssland i framtiden! Одно пиво, пожалуйста/Odno pivo pozhalusta – (Ådnå pivo påzjalusta) 7. Nederländska Så du har alltså valt att resa till Nederländerna. Du kanske har hamnat i Amsterdam under sommaren, vad vet vi? Om du har det och är sugen på en liten raket till öl så kan du säga denna fras: Een biertje, alstublieft – (En bjirtje alstublyft) 8. Tjeckiska Om du har rest till Tjeckien så är det nästan givet att det kommer att inmundigas inte bara en, utan kanske två, tre öl under vistelsen.  Hur du beställer öl på bästa sätt? Så här: Jedno pivo prosím – (Jädno pivå pråzim) 9. Tyska Das is gut, jah?  Klart du ska få lära dig hur du beställer en öl på tyska. Hur skulle man annars kunna ta sig runt i landet av lederhosen och ölfestivaler! På tyska säger du såklart: Ein bier, bitte – (Ajn B R bitte) 10. Polska Det ska vara sagt att Polen är ett oerhört underskattat land att besöka. Det finns så många fina städer du kan hänga runt i och bara vara. Kanske ett levande Warszawa, ett soligt Gdansk eller mysigt Krakow – ja, möjligheterna är oändliga.  Psst... sen så är det billigt också. Heh. Men vad gör du om du vill få i dig en kall, mustig och fyllig öl? Jo du säger såklart denna fras: Poproszę piwo – (Pråpåsche pivå) 11. Kroatiska Blir det kanske en liten trip till Zagreb i sommar? Ja men i så fall kan det vara värt att veta hur du ska beställa dig en inhemsk, fin och kall öl va? Vi löser det! Jednu pivu, molim – (Jedno pivo, målim) 12. Norska Okej ja – nu undrar ni säkert varför Norge av alla länder är med på norska? Och anledningen är egentligen inte för att det finns något revolutionerande sätt att beställa öl där, utan för att om du säger fel så kan du råka bli utskrattad. Vad du än gör... säg inte BÄRS i Norge.Bärs betyder nämligen bajs, och ja... du förstår ju varför en kanske inte skulle vilja beställa det va?

2018-07-18-11:02:02

Senaste nyheterna