Doctor Splendid har gynmottagning hemma – för intima sexlekar

I närmare 15 år har Doctor Splendid uppfyllt kvinnors sexuella fantasier.

I hans bostad i centrala Stockholm finns en gynstol. Men det är bara en av många inredningsdetaljer och redskap på mottagningen. Hit har ett hundratal kvinnor kommit från hela landet för att få träffa "doktorn".

– Jag har alltid känt en stark nyfikenhet inför den kvinnliga kroppen, en önskan att utforska en kvinna så ingående som möjligt och verkligen bekanta mig med alla delar av henne. Även de mest dolda och intima, berättar Doctor Splendid för Nyheter24.


Bild: Nyheter24

Föddes ur en novell

Doctor Splendid är en man i 60-års åldern boendes i Stockholm. Nyheter24 har fått besöka hans mottagning i utbyte mot löftet att inte avslöja några personliga detaljer om honom, då han vill vara anonym. Han är själv inte läkare, men har viss medicinsk bakgrund i sitt yrke.

Framgången som Doctor Splendid började med en novell. Länge hade han drömt om att få undersöka en tjej i detalj, men var rädd att hans fantasier var för udda och perversa för att någon skulle vilja ställa upp på dem.

Bild: Nyheter24

Till slut bestämde sig den blivande "doktorn" för att skriva ner sina fantasier i novellform. Han lät den senare publiceras som en kontaktannons, och återpublicerade den flera gånger under ett års tid. Det dröjde inte länge innan han fick svar. Två tjejer från olika delar av Sverige ville ställa upp på att förverkliga hans fantasi.

– Då förstod jag att det fanns många kvinnor där ute som hade liknande fantasier. Nu gällde det bara att nå fram till dem, skaffa erfarenhet och lämplig utrustning för att ha något att erbjuda alla dessa kvinnor. Det var så Doctor Splendid föddes.

Ser ut som en vanlig mottagning

När Nyheter24 besökte Doctor Splendid hade han förvandlat sitt hem till en gynmottagning. I hallen hängde morgonrockar som är till patienterna, i ett rum stod en äkta gynstol uppställd och på en bänk låg alla redskap och sexleksaker. Här fanns allt från analpluggar i alla storlekar till spekulum och medicinska verktyg.

– Jag är mycket kräsen när det kommer till mina leksaker. För varje instrument som ligger framme hos mig finns det två-tre andra som jag har köpt, testat och kastat bort för att de inte har uppfyllt mina krav. Jag använder bara redskap som jag har testat väl och som jag vet är säkra och fungerar utmärkt, berättar Doctor Splendid.


Bild: Nyheter24

Mottagningen, som alltså är en del av Doctor Splendids privata bostad, har ett möblemang som lika gärna skulle kunna stå på en privat klinik. Men när doktorn inte har patienter finns det inget i bostaden som avslöjar vad som händer där när han har patienter på besök.

Vad det hela har kostat vill doktorn själv inte ens tänka på. Men vi kan ana att det är en hel del. Bara gynstolen, som kan förvandlas till en massagebänk, kostade 10 000 kronor.

Så går ett besök till

Ett besök hos Doctor Splendid tar två-tre timmar och är helt gratis. På den tiden hinner doktorn intervjua patienten, undersöka bröst, vagina och anus, mäta temperaturen och förhoppningsvis uppfylla patientens fantasier.

– Jag tycker inte att man ska leka tills man börjar bli trött, man ska lämna festen medan allt fortfarande känns roligt.


Bild: Nyheter24

Under intervjun ställer han frågor om patientens sexuella vanor och fantasier. Det ser han som en mycket viktig del av besöket, för att han ska få så bra uppfattning som möjligt om hur hon fungerar.

– Min patient vet oftast vilka saker hon gillar och inte gillar. Hon kan också berätta om vilka fantasier som rör sig i hennes huvud, vilka upplevelser hon vill vara med om. Men jag måste försöka gå djupare än så, få ett litet grepp om vilka känslomässiga behov som döljer sig bakom hennes önskemål och fantasier. Om jag lyckas förstå det så kan jag hantera henne på ett bättre sätt.

Han menar att en patient som exempelvis vill stå naken inför doktorn kan vilja det av flera olika anledningar.

– Vill hon stå naken framför mig för att hon gillar att bli sedd? Eller vill hon stå naken för att hon vill känna sig utlämnad? Om jag tolkar hennes känslor fel är det risk att jag öser uppskattning och komplimanger över en naken tjej som egentligen är ute efter att känna sig skamsen och förnedrad, förklarar han.


Bild: Nyheter24

Doctor Splendid har ett tiotal olika sexuella "diagnoser" som han kan sätta på sina patienter. Det handlar om att vilja bli sedd, vara en duktig flicka, vilja lyda, vilja känna smärta, vilja känna skam, känna sig liten, en vilja att bli utnyttjad eller tvingad, ha sex med okända eller vilja vara ett sexobjekt.

Han förstår att det kan vara en chock för många att höra om de olika "diagnoserna".

– De flesta av oss är överens om att det är helt oacceptabelt och vidrigt om några okända män ger sig på en kvinna, binder fast henne och tvingar henne till sex. Men hur ska man förhålla sig till att vissa kvinnor fantiserar om just det?

Han fortsätter:

– Jag tror att det hjälper att ha klart för sig att kvinnors erotiska drömmar är en dimension av tillvaron som inte har något att göra med vardagen eller livet ute i samhället. En kvinna kan vara jämställd i vardagen, slå vakt om sin frihet och sina rättigheter, men samtidigt hysa hemliga drömmar om att bli dominerad och styrd av en man. Det hjälper inte att bli upprörd över den motsättningen, då är det bättre att fundera på hur man ska hantera den.

Erbjuder mer än gynundersökningar

Sedan Doctor Splendid öppnade sin mottagning har han fått besök av ett hundratal kvinnor, men har haft mejlkontakt med minst lika många som av olika orsaker inte kan ta sig till mottagningen.

Till en början fokuserade doktorn helt på sensuella gynundersökningar, men med tiden har det utvecklats till att testa andra erotiska lekar, om patienten skulle be om det.


Bild: Nyheter24

– Jag började erbjuda BDSM-träning som ett komplement till gynundersökningarna och det blev en succé, berättar Doctor Splendid, som säger att många har fått sina första bondage- och dominans-upplevelser under besök hos honom.

Ibland besöker kvinnor honom även för att be doktorn att ta deras “oskuld” som en del av en sensuell undersökning. Även tjejer som är nyfikna på analsex söker sig till doktorn för att prova på det.

Tar inte emot vem som helst

I Doctor Splendids kontaktannonser berättar han noggrant hur undersökningen går till. Men han berättar också att han har några specifika krav: han tar bara emot kvinnor som är under 45 år och som inte är överviktiga.

Något som givetvis kan få många att lyfta ett ögonbryn. Men han berättar att han oftast har fler sökanden än han hinner med, och därför tar sig friheten att göra ett urval utifrån sina personliga preferenser.

– Det betyder inte att jag tycker att det är något fel på personer som är äldre eller överviktiga. Ibland undersöker jag personer som inte helt uppfyller mina krav, om jag finner dem tillräckligt intressanta på något sätt, berättar han.


Bild: Nyheter24

Trots att många män söker sig till doktorn för att behandlas tackar han nej. Men ibland tar han emot par, där mannen drömmer om att se sin kvinna bli undersökt eller omhändertagen av en annan man.

Men det finns vissa förfrågningar han alltid tackar nej till. Sex utan kondom och anala lekar som fisting är några exempel.

– Jag vill inte skada mina patienter, jag vill att de kommer härifrån hela. Kanske lite möra, men hela, berättar han.

Något som förekommer i BDSM-världen är att personer utövar det för att återuppleva och ta tillbaka makten efter ett övergrepp. Där är doktorns patienter inte ett undantag.

Han berättar att en av hans tidigare patienter hade utsatts för könsstympning som barn, och behövde bearbeta det. Hon bad honom att sy henne i underlivet, för att sedan visa upp och förnedra henne framför andra. Något doktorn uppfattade som ett självskadebeteende, vilket fick honom att komma till insikt om var hans gräns måste gå. Därför tackade han nej.

Samtycke är viktigt

Doctor Splendid är noga med att påpeka att han kommer gemensamt överens med varje patient om vad som ska hända under undersökningen. Ibland har doktorn inte ens sex med patienterna, utan ägnar sig enbart åt undersökningen.

– Jag försöker göra alla överenskommelser via mejl, innan patienten kommer till mig. Då är spelreglerna klara och vi kan koncentrera oss på att njuta av upplevelserna när hon dyker upp hos mig.


Bild: Nyheter24

Om det finns något patienten inte vill göra är det alltså helt okej. Under besöket används säkerhetsord som en trygghet och säkerhetsåtgärd.

– Även om patienten har sagt ja till en viss aktivitet har hon möjlighet att avbryta den om den känns för obehaglig för henne. Allt hon behöver göra är att uttala säkerhetsordet "gul" – då avbryter jag den pågående leken och hoppar till nästa, berättar han.

Kodordet "röd" används även för att helt avbryta behandlingen. Enligt Doctor Splendid har säkerhetsorden bara behövts användas ett fåtal gånger under hans 14 år som praktiserande "doktor".

Nyheter24:s reporter Malin Nilsson ställde upp som modell på bilderna. Givetvis genomfördes ingen riktig undersökning. Se fler bilder i videon ovan.

Enligt BDSM-experten Charlotta Carlström är BDSM som religion för dess utövare är BDSM som religion för dess utövare och här är 9 saker du bör tänka på om du vill testa BDSM.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Doctor Splendid har gynmottagning hemma – för intima sexlekar

Publicerad: 2017-03-14 klockan 14:02

Fler nyheter från Nyheter24

Peter, 38, nekades flygresa – för att han har HIV

Den 5:e november skulle passageraren Peter Finlay precis checka in på ett flyg med Turkish Airlines från Edinburgh till Hurghada. Men istället för att få gå vidare till säkerhetskontrollen så hamnade han istället i en diskussion med personen som jobbade i check-in disken. Det som startade diskussionen var när personen som jobbade på flygbolaget frågade Peter om han hade någon medicin med sig till flyget. Peter svarade att han hade medicin med sig och då krävde Turkish Airlines personalen att han berättade vad medicinen var till för. Ett flygplan från Turkish Airlines. Bild: TT – Jag tyckte att det var min ensak och inte hennes, men jag var ärlig och sa ja, säger Peter till The Independent. Vidare så berättar han – De frågade mig om jag hade ett läkarintyg som bekräftade att jag var i skick att flyga och om jag utgjorde någon risk för andra passagerare, om jag var smittsam. – Jag svarade nej, jag borde inte behöva ett intyg från en läkare. Jag utgör ingen risk för någon annan passagerare. Personalen på flygbolaget berättade då att de inte kunde checka in honom på flyget. Peter Finlay försökte ringa sin läkare för att få ett intyg men möttes av dystra nyheter. Att få fram ett intyg skulle olyckligtvis dröja till nästa dag. Turkish Airlines vägrade då att boka om flyget eller återbetala Peter.

2017-12-15-16:13:26

Eira och Ellinor utsattes för sexuella övergrepp av taxiförare

Tafsande, en hand placerad mellan benen under kjolen, tvång om att ta på kön och rena sexförslag. Så lyder utsagorna från två unga kvinnor som vid tre tillfällen har blivit sexuellt ofredande av taxichaufförer från samma taxibolag i Stockholm.  En av dem är 23-åriga Ellinor Gylling som i januari skulle ta sig hem från stan. Eftersom taxichauffören ville förhandla ett fast pris blev hon ombedd att sätta sig i framsätet, men hon fick aldrig något kvitto.  Ellinor berättar hur taxichauffören efter ungefär en halv kilometers bilfärd började ta på hennes lår, och slutade inte när hon bad honom att sluta. Samtidigt började han fråga om sex. Under hela resan tafsade han på Ellinor och hade handen mellan hennes ben under kjolen. – Jag var så rädd och vågade inte göra något för tänk om han skulle blivit arg? Det var som att jag frös till, jag kunde inte göra något. Ett tag tänkte jag att jag skulle hoppa ur bilen i farten, men då hade jag nog dött. Jag tog fram min telefon och började spela in det som hände, säger Ellinor till Nyheter24. Mannen ska även ha frågat Ellinor om hon ville ha sex med honom i bilen. Det var då hon sprang ut och låste in sig i sin egen bil. Ellinor polisanmälde händelsen dagen därpå.  Även Eira Westlund, 26, har råkat ut för en liknande händelse när hon åkte med samma taxibolag. Första gången var hon 18 år gammal. – Jag stod vid fontänen vid Sergels torg och skulle hem. Jag hoppade in i bilen och satt mig fram och min kompis satte sig bak. Efter ett tag började han berätta om sin familj, som var borta, och drog handen mot sin penis. Jag blev livrädd, berättar Eira för Nyheter24. Polisen är mycket förtegen Mannen började ta på Eira och drog hennes hand mot hans penis. Det pågick under hela resan.  – Jag drog bort handen och bad honom att sluta men han lyssnade inte. När jag sprang ut ur bilen såg jag att han satt och runkade. Vi hade inte heller sagt hur gamla vi var och hade lika gärna kunnat vara minderåriga.  I juni 2015 träffade hon på samma man igen. Mannen kallade henne för "lilla ängel" och började ta Eira på låret.   – Det var samma förare men jag tror inte han kände igen mig. Jag sa att jag inte hade kontanter eller Swish så han indikerade på att det inte räckte och att han "behövde ha mer". Jag sprang in på 7-Eleven för att ringa polisen men då åkte han iväg.  Men i november i år gjorde hon en polisanmälan, polisen är mycket förtegen om den. – Jag kan bekräfta att det pågår en förundersökning om sexuellt ofredande, men jag kan inte gå in på detaljer om det har hänt i en taxi eller inte, säger Mattias Holm, förundersökningsledare vid Stockholmspolisen, till Nyheter24. Hur brukar ni arbeta vidare med sådana här ärenden? – Generellt försöker man säkra bevis, och hur man gör det beror på hur lång tid som har gått. Självklart ska man hålla ett målsägarförhör och försöka stödja upp med bevisning. Vår roll är att inte ta part för någons sida, utan vi ska hitta sånt som talar både för och emot. – Ibland är det ju ord och ord, och då blir det väldigt svårt. Men det finns ingenting som säger att bara för att det är ord mot ord att det inte leder till en dom, säger Mattias Holm till Nyheter24. Om taxichauffören åtalas och dömds för sexuellt ofredande riskerar han att få dagsböter eller fängelse upp till två år. "Tänk om jag hamnar i hans bil?" Ellinor berättar att inspelning lämnades in till polisen men att hennes anmälan lades ner på grund av bristande bevis, vilket fick henne att tappa hoppet. – Varför ska jag anmäla om inget händer? Han sitter fortfarande kvar med sitt körkort liksom. Det har snart gått ett år sedan händelsen och Ellinor vågar fortfarande inte åka taxi. – Tänk om jag hamnar i hans bil? Jag vågar åka med min pojkvän men det har hänt flera gånger jag hoppat ur taxin att jag fått en klump i magen. När bussarna slutat gå känner jag att det är läskigare att sätta mig i en taxi hem än att gå själv i mörket och så ska det inte behöva vara, säger Ellinor. Förundersökningen efter Eiras polisanmälan är fortfarande öppen. Nu hoppas hon att något kommer att hända.  – Jag tänker på mina medsystrar och de som kanske inte vågar säga ifrån eller springa ut. Det är en farlig människa.  Taxibolaget kör i flera städer och är ett av de största i Sverige. Nyheter24 har sökt taxibolaget utan framgång. Har du eller någon du känner varit med om någon liknande när du åkt taxi? Vill ni berätta? Skriv till oss på tipsmailen eller på Facebook! Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2017-12-05-11:52:45

Har du en syster? Då är du nog lyckligare än många

Har du en syster? Då borde du kanske tacka henne.  Personer på De Montfont University och Ulster Universit hävdar att deras forskning visar att personer som har systrar är både gladare och mer optimistiska, skriver Independent. I studien frågades 571 unga personer i åldrarna 17 till 25 om deras liv. Studien visade att de personer som hade vuxit upp med systrar var lyckligare.  Pixabay De som deltog i studien fick fylla i formulär där de fick berätta om sina liv, hur de ser på livet och hur deras psykiska hälsa var.  Det visade sig att ja, de som har en eller flera systrar är öppnare för att kommunicera sina känslor. De i sin tur gör att personer som har systrar har bättre psykisk hälsa. Professor Tony Cassidy, som var med och gjorde studien tror att det handlar om att kvinnor har lättare för att prata och få andra att prata och öppna sig.  – Systrar verkar stimulera mer öppen kommunikation och sammanhållning i familjen. Bröder verkar dock ha den alternativa effekten. Emotionellt uttryck är grundläggande för god psykologisk hälsa och systrar främjar detta i familjer. Det kan vara så att pojkar har en naturlig tendens att inte prata om saker. Med pojkar tillsammans handlar det om en tystnadskonspiration att inte prata. Flickor brukar bryta ner det. TV: Zara Larssons syster ser inte längre ut så här Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2017-12-14-18:13:48

5 helt sjuka saker The Simpsons har förutspått

Att en TV-serie med 29 säsonger möjligtvis av en ren slump lyckas "förutspå" en händelse eller två vore inte så konstigt. Visst?  The Simpsons har på egen hand förutspått minst 5 sjuka grejer, har du koll på någon av dessa? 1. Den gången vi fick se NSA spionera på familjen Simpsons NSA i The Simpsons. Klicka på bilden för att se klippet. Vem var först med avslöjandet om NSA, Edward Snowden eller the Simpsons?  *trumvirvel* Svaret är: The Simpsons! De "förutspådde" att NSA avlyssnade vanliga medborgares samtal redan 2007. Det var sex år efter, alltså 2013, som Edward Snowden läckte informationen om NSA. Sjukt va? 2. Simpsons förutspådde även den tragiska incidenten med Sigfried & Roy Gunter & Ernst i The Simpsons. Klicka på bilden för att se klippet Ja, sanningen är att inte allt av det serien förutspått inte alls har varit så värst roliga grejer. 1993 så släppte de ett avsnitt då tigertämjarna Gunter & Ernst helt sonika blev attackerad av sin tiger som medverkade i showen. 10 år senare så hände det i verkligheten, då blev Roy Horn i duon Siegfried & Roy attackerad under en show. Hemskt. 3. Den gången the Simpsons förutspådde "Smartwatch" Simpsons var först, som vanligt. Bild: Twitter Har du en iWatch eller dylikt runt handleden? Äh, är väl inget märkvärdigt. Först var du inte i alla fall! 1995 så släppte Simpsons ett avsnitt då vi förflyttas 15 år fram i tiden och vad får vi se där, jo en klockan man kan kommunicera med. Sjukt! 4. Den gången Milhouse förutspådde vem som skulle vinna Nobelpriset. Milhouse hade nästan rätt den där gången. Bild: Twitter Ja eller Milhouse trodde att den finske ekonomen Bengt Holmström skulle vinna priset år 2010 så han var lite ute och cykla. 2016 var året som Bengt kammade hem Nobelpriset.  Men ändå, vad i hela friden? 5. Den gången Simpson förutspådde Lady Gagas halvtidsshow under Super Bowl Lady Gaga flyger omkring The Simpsons. Klicka på bilden för att se klippet Ja, till och med det gjorde dom. I ett avsnitt som släpptes 2012 så ser vi Lady Gaga flyga in över publiken i Springfield likt en hök samtidigt som hon uppträder.   Nästan identiskt med hennes entré på Super Bowl 2017.  Mind. Blown. Summa summarum, tror du att du är först i världen med något? Tänk om.  Simpsons did it first. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2017-12-15-15:46:07

Här är lösningen för dig som har småbarn och vill ha julgran

För många kan det vara lite problematiskt med att ha en julgran. Särskilt för föräldrar med småbarn eller för de som äger katt.  Småbarnsföräldern Monia Sundgren, 29, kom på en genial lösning för att kunna ha en julgran när man har ett nyfiket litet barn. Monia har hängt upp julgranen i taket. Något som möttes av väldigt positiva reaktioner.  – Jag har en son, Loke, på tio månader som precis har börjat resa sig och han är väldigt vild. Så jag började fundera på hur vi skulle kunna ha en julgran i år och då såg jag en bild på en julgran som var upphängd i taket, berättar Monia för Nyheter24. Bildkälla: Privat Monia gav sig ut på julgransjakt och hittade till slut en som skulle fungera. När hennes pojkvän Marcus kom hem så sa hon "vi ska hänga upp den i taket". – Han tittade på mig som om jag vore dum i huvudet. Men vi karvade ett hål i stammen, band ihop de tre julgransdelarna med ståltråd och sedan hängde vi upp den. Vi pyntade med ljus, kulor och glitter vilket blev jätteläckert.  Bildkälla: Privat Någon dag senare åkte även julklappar och en ledslinga upp – och nu är familjen riktigt nöjd. Monia publicerade sedan en bild på julgranen i en stor grupp på Facebook där den hyllades.  – Det är hundratals kommentarer, folk tycker det är en jättebra idé. Nästan alla är positiva till det, det var bara någon som var negativ till det. Men annars är det bara folk som tycker det var en smart lösning och snyggt.  Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2017-12-11-14:26:01

Här är allt som hänt mellan Bianca Ingrosso och Phillipe Cohen

Bianca Ingrosso, 22, och den mystiske göteborgskillen Phillipe Cohen, 23, är ett av Sveriges just nu mest omskrivna par, och folk kan helt enkelt inte få nog av dem. Paret är just nu kärare än någonsin, men vägen dit har inte alltid varit helt rak.  Men hur började det hela, vart träffades turturduvorna första gången? Och vad har de egentligen gått igenom fram till idag? Vi hjäper dig att sammanfatta det hela nedan.  Hur de träffades år 2011: Bianca Ingrosso och Phillipe Cohen träffades första gången på ett uteställe i Marbella när Bianca var 16 år och Phillipe 17 år. Men ingenting hände mellan dem då. Istället hade Phillipe hånglat med två av Biancas kompisar – vilket hon skämtsamt berättat om i Wahlgrens värld. – Jag låg bredvid dem medan de höll på, sa hon då. Hur de blev tillsammans:  Men efter cirka två år sågs de på nytt i Stockholm och då sa det klick. De träffades då ute på krogen och började via gemensamma vänner att prata med varandra. Det hela slutade med att paret gick hem tillsammans, och efter det så fortsatte de att umgås.  Bianca Ingrosso och Phillipe Cohen träffades första gången på ett uteställe i Marbella när Bianca var 16 år och Phillipe 17 år. "Vi har alltid haft massa gemensamma vänner så vi hade vetat om varandra i flera år. Första gången vi träffades var i Marbella men då hände ingenting mellan oss. Men två dagar efter att han flyttat till Stockholm i mars så gick han ut och kom till Café Opera där vi stötte in i varandra. Då hängde vi en del och sen dess har vi snackat inprincip varje dag, skrev Bianca på sin blogg. Det var 2014. Parets break up 2014 och 2017 Parets relation har mer eller mindre rullat på i det lugna under ett par år – trodde vi.  Men i april var Bianca med i Daniel Redgerts podd "Tankar med". Där berättar hon att hon blivit dumpad av Philippe två gånger under deras tid tillsammans. Första gången hade ägt rum för ett par år sedan under en utekväll i Göteborg. Daniel hade då sett Bianca sitta och gråta på en trappa vid klubben "Push". – Vad som hade hänt? Vi hade haft ett stort bråk som slutade med att han dumpade mig, berättade Bianca då. Paret valde att bli tillsammans igen. Men det skulle komma till att bli lite stormigt den gången också. Och den andra gången Phillipe gjorde slut ägde rum i januari-månad 2017 och var anledningen till varför Bianca hade det väldigt jobbigt under inspelningen av Wahlgrens värld.  – Han sa att han hade tappat känslorna. Jag var ett nervvrak i en vecka. Jag kunde inte äta och jag kunde knappt dricka vatten. Jag låg bara och grät, berättade Bianca.  Och ja, alla de som gått igenom ett helvetiskt break up kan nog relatera lite till vad profilen tvingades gå igenom under den svåra tiden. Men för Bianca som är en av Sveriges mest kända kvinnor så började inspelningen av Wahlgrens värld redan dagen efter.  – Jag visste att jag inte bara kunde ställa in. Utan precis som vem som helst var jag ju tvungen att gå till jobbet dagen efter, berättade hon i en intervju med Nöjesbladet.  Fick sms om att bli tillsammans igen Under inspelningen av Wahlgrens värld pratar Bianca mycket om sitt break up och tittarna får se henne gråta några gånger under inspelningen. Under ett avsnitt (vilket ägde rum under sommaren) får dock Bianca ett sms helt plötsligt, som råkar vara från just Phillipe.  – Det står att han saknar mig och att han gjorde ett fett misstag. Han skriver även att det är någonting som saknas i hans liv för att han ska kunna känna sig lycklig, och det är moi, läste Bianca från telefonen.  Paret blev tillsammans igen vilket Bianca bekräftade på sin blogg under sommaren. Hon berättade även i en video att även Bianca gjort slut med Phillipe för ett par år sedan. Hur det gick till går hon inte in på. – Vi är väldigt kära och vill verkligen vara med varandra. Jag har gjort slut med honom också och sedan insett att det inte var vad jag ville. Sedan gjorde han slut med mig och insåg samma sak, sa hon då.  Just nu bor paret på distans då Phillipe pluggar sitt sista år i London, och efter det kommer han att flytta tillbaka till Stockholm. Då planerar de att förlova sig Paret är i full färd med att planera framtiden tillsammans och Bianca fick nyligen frågan "när paret planerar att förlova sig och skaffa barn". – Jag tror nog att vi skaffar barn om cirka fyra år, alltså när jag är 26 och jag vill vara 30 när jag gifter mig, svarade hon då.  Grattis till kärleken säger vi!Läs även:  Bianca Ingrosso: "Det här spenderar jag halva min lön på"Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-12-08-08:38:26

Finlands riksdag överens – nu får starköl säljas i matbutiker

Under det senaste året har Finlands riksdag kämpat med att enas om nya, mer liberala, ändringar i alkohollagen. Efter ett förslag från Samlingspartiet, Centern och Sannfinländarna i förra året börjar nu punkterna i den nya lagen fastställas. Idag kunde riksdagen enas om att höja gränsen för vilken alkoholhalt öl som säljs i matbutiker får ha, skriver svenska Yle. Tidigare har gränsen legat på 4,7 procent – en gräns som nu höjs till 5,5 procent. Den nya alkohollagen har länge varit omdiskuterad i Finland, vilket tydliggjordes av dagens extremt jämna omröstning i riksdagen, där 98 ledamöter röstade ja till förslaget och 94 ledamöter röstade nej. I och med att riksdagen röstade för förslaget gick de emot social- och hälsovårdsutskottet åsikt i ärendet. Förändringarna kommer att börja gälla redan från och med första januari 2018 skriver Svenska Yle.TV: Nolltolerans för alkohol i trafiken – nytt förslag från EU Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2017-12-15-16:07:17

Nu avslöjar Jonna Lundell hemligheten: "Jag och Jocke är släkt"

Turerna kring Joakim och Jonna Lundells relation har varit många, men under dagen kunde Jonna Lundell avslöja den absolut galnaste hemligheten om deras förhållande hittills. "Jag och Jocke är släkt med varandra", går det att läsa på hennes blogg. Jonna skriver att hon inte hade någon aning om detta, och fick reda på hemligheten först två veckor innan deras bröllopsdag. "När jag fick höra det så blev jag helt stel. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta vi skulle ju liksom gifta oss om två veckor!!? Varför har ingen sagt något tidigare?!?!", skriver hon på bloggen. Jonna skriver att hon började fråga runt bland släktingarna när hon fick reda på hemligheten, och chockades av att alla omkring henne känt till släktskapet hela tiden. Hon förklarar att hennes mormors bror är gift med Joakim Lundells mormors syster, och att de därför är ingifta släktingar, vilket hon ser som tur i oturen. Hon skriver på bloggen att det var en riktigt konstig känsla att få reda på att hon var släkt med sin partner, och att hon helst hade velat känna till det tidigare än två veckor innan bröllopet. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2017-12-15-16:45:55

Kim Källström slutar – men Bosse Andersson lovar tidig julklapp

Studio Allsvenskan, Nyheter24:s program om just precis: Allsvenskan.Programmet leds idag av Philip De Giorgio och i soffan hittar vi Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson och sportreportrarn Konrad Blomström.Kim Källström lägger skorna på hyllan och bryter därmed sitt avtal med Djurgården. Under en känslosam presskonferens berättade Kim om beslutet och tankar som chockade hela Allsvenskan. Studio Allsvenskan var givetvis på plats för att ge er lyssnare Kim Källströms tankar och sportchefen Bosse Anderssons lugnande ord till fansen. Bosse avslöjade nämligen att det kan komma en tidig julklapp. Direkt efter presskonferensen satte sig Studio Allsvenskan Henrik Eriksson, Philip De Giorgio och Konrad Blomström ner för att diskutera och sortera alla tankar och känslor.Se diskussionerna i spelaren ovan. Studio Allsvenskan finns även som podd!Avsnitt 37: Jesper Karlström: "Özcan är den bästa tränaren jag har haft"Avsnitt 36: "Januariturnén – en dröm för spelarna och en mardröm för fansen" Avsnitt 35: Här är allt du behöver veta om den allsvenska Silly Season. Avsnitt 34: Daniel Kindberg: "Thelin borde gå till AIK och inte Elfsborg" Avsnitt 33: Richard Henriksson: "Så ska Djurgården komma upp till Malmös nivå" Avsnitt 32: Jesper Hussfelt: Östersund kan slå Milan Avsnitt 31: "Michelsen kommer få sparken 2018 – är inte tillräckligt bra" Avsnitt 30: Coach Nebez: "John Guidetti har Sveriges hårdaste pannben" Avsnitt 29: "Malmö FF dominerar Allsvenskan – de är bäst på alla plan" Avsnitt 28: Felix Beijmo: "I mitt huvud är jag snabbare än Arjen Robben" Avsnitt 27: Adam Pinthorp: "Bara Olof Mellberg kan få nio tilläggsminuter" Avsnitt 26: Det är sjukt att Ken Sema går före Magnus Eriksson i landslaget Avsnitt 25: Marcus Birro: "Tifot är världsklass"  Avsnitt 24: "MFF är inte rädda för Djurgården och AIK" Avsnitt 23: Örebros Nahir Besara: "Mitt nya motto blev äta eller ätas" Avsnitt 22: "IFK Norrköping är ett sjunkande skepp" Avsnitt 21: "Tifona i derbyt höll världsklass" Avsnitt 20: "Djurgården har bara två derbyspelare i startelvan" Avsnitt 19: "AIK, Djurgården och Bajen kommer utmana Malmö" Avsnitt 18: "AIK-fansen börjar bli trötta på Norlings flum" Avsnitt 17: BP-stjärnan Kevin Kabran: "Vi har bättre spelare på alla positioner" Avsnitt 16: Jan Tauer: "Jag och Jones tänkte - vad fan håller de på med?" Avsnitt 15: "Obegripligt och oprofessionellt av Galatasaray" Avsnitt 14: Jan Tauer: "Jag och Jones tänkte - vad fan håller de på med?" Avsnitt 13: "Han är otroligt viktig för sitt lag - bäst i Allsvenskan" Avsnitt 12: Hammarby-Junior: "Vi har Skandinaviens bästa publik" Avsnitt 11: "Häckens Crespo Kamara: "Jag gör 700 sit-ups när jag har tråkigt" Avsnitt 10: "Örebros Michael Almebäck: "Vi fick inte äta ägg men sylt gick bra" Avsnitt 9: "Kim Källström platsar inte i vårens lag" Avsnitt 8: "Sirius Jesper Arvidsson: "Jag skrev på utan att fråga frugan" Avsnitt 7: "Kevin Walker om nya rollen, kärleken till Stockholm och matchen mot AFC" Avsnitt 6: "AFC-Stjärnan Omar Eddahri: "Özcan var min andra pappa" Avsnitt 5: "DIF-fansen tror på derbyspöket – inte Kim Källström" Avsnitt 4: "Bajen har äntligen fått en tränare som vet hur man vinner" Avsnitt 3: Sirius Josh Wicks om tuffa uppväxten: "Jag gjorde mycket dumt" Avsnitt 2: Våldet har flyttat in på de allsvenska läktarna igen Avsnitt 1: Därför är Jonas Eriksson den sämsta domaren i Allsvenskan just nu

2017-12-15-16:46:04

Hemligt nätverk jagar näthatare på Facebook

Nyheter24 har rapporterat en hel del om både hat och hot som kastas runt på nätet. Men förutom att näthatet sårar människor och förpestar tonen online får det också motreaktioner. I början av 2017 startades till exempel ett ideellt nätverk som heter "Näthatsgranskaren" i Sverige.– Det började som ett privat initiativ mellan några vänner som provade att göra anmälningar på brottsliga kommentarer som de såg på framför allt Facebook, säger Johan, en av initiativtagarna till "Näthatsgranskaren", till Nyheter24.Förutom sitt förnamn vill inte Johan avslöja för mycket om sig själv eller vilka som ligger bakom "Näthatsgranskaren". Bildkälla: Skärmdump från "Näthatsgranskaren" Nätverket består idag av runt 20 personer med olika bakgrunder. Det är bland annat före detta poliser, IT-experter, jurister och akademiker. Johan har själv jobbat med juridik. Vad nätverket gör är helt enkelt att spåra upp misstänkta brott som begås på nätet. – Vi har datorprogram som med olika algoritmer scannar igenom sociala medier och plockar ut det som kan vara hets mot folkgrupp, uppvigling och olaga hot. Sen har vi kvalificerad personal som går igenom kommentarerna och bedömer vad som är brottsligt, säger Johan. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån Metoderna som "Näthatsgranskaren" använder sig av verkar vara effektiva. Enligt Johan hinner de inte ens skicka in anmälningar på alla misstänkta brott som de hittar. – Det har vi inte personal nog till. Vi ska försöka växla upp och få mer resurser så att vi kan anmäla mer, säger han. Under 2017 har nätverket anmält nästan 2 000 misstänkta brott till polisen. Det handlar om cirka 770 polisanmälningar mot runt 600 olika personer. Av alla de har drygt 60 stycken gått till åtal. Flera av dem har fällande domar, men hos majoriteten av ärendena pågår det fortfarande förundersökningar, berättar Johan. De låter inte heller anmälningarna bara ligga när de väl har skickat in dem. "Kompetensen kring den här typen av brott är tyvärr mycket ojämn inom polisväsendet. Vi följer därför upp varje anmälan, noterar hur den handläggs och om den leder till åtal eller inte", skriver Näthatsgranskaren på sin sajt. I ett längre perspektiv hoppas Johan att "Näthatsgranskaren" inte kommer att behövas. – Jag hoppas att vårt arbete leder till att det begås mindre hatbrott. Därmed radikaliseras färre människor genom att fastna i en bubbla på internet. Kanske också att myndigheterna i slutändan tar det här på ännu större allvar, säger Johan. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2017-12-15-10:47:40