Doctor Splendid har gynmottagning hemma – för intima sexlekar

I närmare 15 år har Doctor Splendid uppfyllt kvinnors sexuella fantasier.

I hans bostad i centrala Stockholm finns en gynstol. Men det är bara en av många inredningsdetaljer och redskap på mottagningen. Hit har ett hundratal kvinnor kommit från hela landet för att få träffa "doktorn".

– Jag har alltid känt en stark nyfikenhet inför den kvinnliga kroppen, en önskan att utforska en kvinna så ingående som möjligt och verkligen bekanta mig med alla delar av henne. Även de mest dolda och intima, berättar Doctor Splendid för Nyheter24.


Bild: Nyheter24

Föddes ur en novell

Doctor Splendid är en man i 60-års åldern boendes i Stockholm. Nyheter24 har fått besöka hans mottagning i utbyte mot löftet att inte avslöja några personliga detaljer om honom, då han vill vara anonym. Han är själv inte läkare, men har viss medicinsk bakgrund i sitt yrke.

Framgången som Doctor Splendid började med en novell. Länge hade han drömt om att få undersöka en tjej i detalj, men var rädd att hans fantasier var för udda och perversa för att någon skulle vilja ställa upp på dem.

Bild: Nyheter24

Till slut bestämde sig den blivande "doktorn" för att skriva ner sina fantasier i novellform. Han lät den senare publiceras som en kontaktannons, och återpublicerade den flera gånger under ett års tid. Det dröjde inte länge innan han fick svar. Två tjejer från olika delar av Sverige ville ställa upp på att förverkliga hans fantasi.

– Då förstod jag att det fanns många kvinnor där ute som hade liknande fantasier. Nu gällde det bara att nå fram till dem, skaffa erfarenhet och lämplig utrustning för att ha något att erbjuda alla dessa kvinnor. Det var så Doctor Splendid föddes.

Ser ut som en vanlig mottagning

När Nyheter24 besökte Doctor Splendid hade han förvandlat sitt hem till en gynmottagning. I hallen hängde morgonrockar som är till patienterna, i ett rum stod en äkta gynstol uppställd och på en bänk låg alla redskap och sexleksaker. Här fanns allt från analpluggar i alla storlekar till spekulum och medicinska verktyg.

– Jag är mycket kräsen när det kommer till mina leksaker. För varje instrument som ligger framme hos mig finns det två-tre andra som jag har köpt, testat och kastat bort för att de inte har uppfyllt mina krav. Jag använder bara redskap som jag har testat väl och som jag vet är säkra och fungerar utmärkt, berättar Doctor Splendid.


Bild: Nyheter24

Mottagningen, som alltså är en del av Doctor Splendids privata bostad, har ett möblemang som lika gärna skulle kunna stå på en privat klinik. Men när doktorn inte har patienter finns det inget i bostaden som avslöjar vad som händer där när han har patienter på besök.

Vad det hela har kostat vill doktorn själv inte ens tänka på. Men vi kan ana att det är en hel del. Bara gynstolen, som kan förvandlas till en massagebänk, kostade 10 000 kronor.

Så går ett besök till

Ett besök hos Doctor Splendid tar två-tre timmar och är helt gratis. På den tiden hinner doktorn intervjua patienten, undersöka bröst, vagina och anus, mäta temperaturen och förhoppningsvis uppfylla patientens fantasier.

– Jag tycker inte att man ska leka tills man börjar bli trött, man ska lämna festen medan allt fortfarande känns roligt.


Bild: Nyheter24

Under intervjun ställer han frågor om patientens sexuella vanor och fantasier. Det ser han som en mycket viktig del av besöket, för att han ska få så bra uppfattning som möjligt om hur hon fungerar.

– Min patient vet oftast vilka saker hon gillar och inte gillar. Hon kan också berätta om vilka fantasier som rör sig i hennes huvud, vilka upplevelser hon vill vara med om. Men jag måste försöka gå djupare än så, få ett litet grepp om vilka känslomässiga behov som döljer sig bakom hennes önskemål och fantasier. Om jag lyckas förstå det så kan jag hantera henne på ett bättre sätt.

Han menar att en patient som exempelvis vill stå naken inför doktorn kan vilja det av flera olika anledningar.

– Vill hon stå naken framför mig för att hon gillar att bli sedd? Eller vill hon stå naken för att hon vill känna sig utlämnad? Om jag tolkar hennes känslor fel är det risk att jag öser uppskattning och komplimanger över en naken tjej som egentligen är ute efter att känna sig skamsen och förnedrad, förklarar han.


Bild: Nyheter24

Doctor Splendid har ett tiotal olika sexuella "diagnoser" som han kan sätta på sina patienter. Det handlar om att vilja bli sedd, vara en duktig flicka, vilja lyda, vilja känna smärta, vilja känna skam, känna sig liten, en vilja att bli utnyttjad eller tvingad, ha sex med okända eller vilja vara ett sexobjekt.

Han förstår att det kan vara en chock för många att höra om de olika "diagnoserna".

– De flesta av oss är överens om att det är helt oacceptabelt och vidrigt om några okända män ger sig på en kvinna, binder fast henne och tvingar henne till sex. Men hur ska man förhålla sig till att vissa kvinnor fantiserar om just det?

Han fortsätter:

– Jag tror att det hjälper att ha klart för sig att kvinnors erotiska drömmar är en dimension av tillvaron som inte har något att göra med vardagen eller livet ute i samhället. En kvinna kan vara jämställd i vardagen, slå vakt om sin frihet och sina rättigheter, men samtidigt hysa hemliga drömmar om att bli dominerad och styrd av en man. Det hjälper inte att bli upprörd över den motsättningen, då är det bättre att fundera på hur man ska hantera den.

Erbjuder mer än gynundersökningar

Sedan Doctor Splendid öppnade sin mottagning har han fått besök av ett hundratal kvinnor, men har haft mejlkontakt med minst lika många som av olika orsaker inte kan ta sig till mottagningen.

Till en början fokuserade doktorn helt på sensuella gynundersökningar, men med tiden har det utvecklats till att testa andra erotiska lekar, om patienten skulle be om det.


Bild: Nyheter24

– Jag började erbjuda BDSM-träning som ett komplement till gynundersökningarna och det blev en succé, berättar Doctor Splendid, som säger att många har fått sina första bondage- och dominans-upplevelser under besök hos honom.

Ibland besöker kvinnor honom även för att be doktorn att ta deras “oskuld” som en del av en sensuell undersökning. Även tjejer som är nyfikna på analsex söker sig till doktorn för att prova på det.

Tar inte emot vem som helst

I Doctor Splendids kontaktannonser berättar han noggrant hur undersökningen går till. Men han berättar också att han har några specifika krav: han tar bara emot kvinnor som är under 45 år och som inte är överviktiga.

Något som givetvis kan få många att lyfta ett ögonbryn. Men han berättar att han oftast har fler sökanden än han hinner med, och därför tar sig friheten att göra ett urval utifrån sina personliga preferenser.

– Det betyder inte att jag tycker att det är något fel på personer som är äldre eller överviktiga. Ibland undersöker jag personer som inte helt uppfyller mina krav, om jag finner dem tillräckligt intressanta på något sätt, berättar han.


Bild: Nyheter24

Trots att många män söker sig till doktorn för att behandlas tackar han nej. Men ibland tar han emot par, där mannen drömmer om att se sin kvinna bli undersökt eller omhändertagen av en annan man.

Men det finns vissa förfrågningar han alltid tackar nej till. Sex utan kondom och anala lekar som fisting är några exempel.

– Jag vill inte skada mina patienter, jag vill att de kommer härifrån hela. Kanske lite möra, men hela, berättar han.

Något som förekommer i BDSM-världen är att personer utövar det för att återuppleva och ta tillbaka makten efter ett övergrepp. Där är doktorns patienter inte ett undantag.

Han berättar att en av hans tidigare patienter hade utsatts för könsstympning som barn, och behövde bearbeta det. Hon bad honom att sy henne i underlivet, för att sedan visa upp och förnedra henne framför andra. Något doktorn uppfattade som ett självskadebeteende, vilket fick honom att komma till insikt om var hans gräns måste gå. Därför tackade han nej.

Samtycke är viktigt

Doctor Splendid är noga med att påpeka att han kommer gemensamt överens med varje patient om vad som ska hända under undersökningen. Ibland har doktorn inte ens sex med patienterna, utan ägnar sig enbart åt undersökningen.

– Jag försöker göra alla överenskommelser via mejl, innan patienten kommer till mig. Då är spelreglerna klara och vi kan koncentrera oss på att njuta av upplevelserna när hon dyker upp hos mig.


Bild: Nyheter24

Om det finns något patienten inte vill göra är det alltså helt okej. Under besöket används säkerhetsord som en trygghet och säkerhetsåtgärd.

– Även om patienten har sagt ja till en viss aktivitet har hon möjlighet att avbryta den om den känns för obehaglig för henne. Allt hon behöver göra är att uttala säkerhetsordet "gul" – då avbryter jag den pågående leken och hoppar till nästa, berättar han.

Kodordet "röd" används även för att helt avbryta behandlingen. Enligt Doctor Splendid har säkerhetsorden bara behövts användas ett fåtal gånger under hans 14 år som praktiserande "doktor".

Nyheter24:s reporter Malin Nilsson ställde upp som modell på bilderna. Givetvis genomfördes ingen riktig undersökning. Se fler bilder i videon ovan.

Enligt BDSM-experten Charlotta Carlström är BDSM som religion för dess utövare är BDSM som religion för dess utövare och här är 9 saker du bör tänka på om du vill testa BDSM.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Doctor Splendid har gynmottagning hemma – för intima sexlekar

Publicerad: 2017-03-14 klockan 14:02

Fler nyheter från Nyheter24

Incest, tortyr och barnmord – Rosemary Wests förvridna liv

Genom tiderna finns det många seriemördare som skakat omvärlden med sin skoningslöshet. Men det finns få kvinnor som gjort sig skyldiga till lika många brutala mord och övergrepp som Rosemary West gjort.  Tillsammans med sin man Fred West skulle Rosemary systematiskt begå våldtäkter och mord på unga kvinnor i England. Ett av offren skulle vara hennes egen dotter.  Svår barndom Från tidiga tonåren, tills det att hon fängslades, skulle Rosemary Wests liv präglas av just grova sexuella övergrepp och extremt våld.  Rosemary föddes 1953 i Devon, England. Under hennes barndom och tonår hade hon svårt med skolan och hennes mamma, Daisy Letts, led i perioder av svår depression. När Rosemary låg i magen behandlade läkare hennes mamma Letty med elstötar i hopp om att lindra mammans depressionen. Vissa har spekulerat kring hurvida detta kan ha varit en anledning till Rosemarys svårigheter. När Rosemary fyllt 16 separerade hennes föräldrar, och hon flyttade med sin pappa till, William Andrew. William, som led av schizofreni och hade våldsamma tendenser började under denna tiden våldföra sig sexuellt på Rosemary.  Det var också under denna tiden som hon träffade Fred West. Paret flyttade snabbt ihop tillsammans med Freds dotter, Anne-Marie och styvdotter, Charmaine, från ett tidigare äktenskap. Efter att Rosemary blev gravid flyttade familjen till en villa på Midland Road i Gloucester. Och det var i det huset som majoriteten av parets offer snart skulle komma att torteras och sedan mördas.  8-åriga Charmaine skulle bli Rosemarys första offer. Bildkälla: Murderpedia "Skräckhuset" I "skräckhuset", som det senare skulle komma att kallas, skulle Rosemary föda 8 barn. Som del av parets olika sexlekar brukade Rosemary prostituera sig. Hon tog då med sig hem andra män som hon hade sex med för pengar, medan Fred tittade på från ett annat rum.  Man tror med Fem av barnens var Freds, medan de tre andra tillhörde "klienter" som Rosemary hade sex med i huset, medan Fred tittade på.  En av dessa klienter som ofta kom på besök, var Rosemarys egna pappa, William. William misstänks också ha våldtagit Freds dotter Anne-Marie under dessa besöken. I källaren hade paret skapat en totyrkammare, med olika verktyg och sexleksaker. Och det var i den källaren som de också mördade sina offer.  Rosemarys första kända offer skulle bli hennes styvdotter Charmaine, som bara var åtta år gammal när hon mördades. Motivet till mordet ska enligt Anne Marie, halvsyster till Charmaine, ha varit att Charmaine vägrade gråta när Rosemary misshandlade systrarna. Charmaines vägran ska ha gjort Rosemary så arg att hon en dag misshandlade barnet till döds. Fred ska under mordet ha suttit i fängelse för stöld. Samma år skulle Fred West mörda Charmaines mamma, efter att hon insisterat på att komma och hämta upp sin dotter. Detta troligtvis, för att han visste att Charmaine redan var död.  Paret började sedan lura till sig och mörda, unga kvinnor. Ett av offren var Freds älskare, Anne McCall som när hon mördades var gravid i åttonde månaden med Freds barn. 1987 skulle paret döda sitt sista kända offer –  parets då, 16-åriga dotter, Heather West.  Paret lurade till sig många av de unga kvinnorna genom att erbjuda skjuts. De tog sedan med dem till sitt hus där de förgrep sig sexuellt på dem, och torterade dem under flera dagar, innan de mördade dem.  De spelade ofta in morden och tros ha sett på dem tillsammans när de hade sex.  Morden avslöjades av en slump Bilder tagna hos polisen. Bildkälla: Murderpedia Efter att Heather mördades påstod Fred och Rosemary att hon flyttat till en annan stad för att arbeta. Något som hennes syskon hade svårt att tro, men till slut accepterade.  Dock brukade Fred ofta skämta om att hon egentligen "låg under terassen" och att de andra barnen själv skulle hamna där om de inte skötte sig.  1992 skulle Fred ett flertal gånger filma när han våldtog en av sina egna döttrar. Dottern berättade detta för sina vänner och via en skolkamrats förälder polisanmäldes händelsen. Fred åtalades för våldtäkt och  Rosemary för medhjälp, men i sista sekund drog två av barnen tillbaka sina vittnesmål vilket ledde till att de inte kunde dömas. Trots det omhändertogs alla barn av socialen, och polisen började nu ana onåd gällande Heathers försvinnande.  En av socialarbetarna som hade hand om barnen nappade upp det konstiga skämtet Heather under terassen och tipsade polisen, som direkt började undersöka parets hus. I huset skulle en fruktansvärd upptäckt göras. Polisen hittade inte bara Heathers ben, utan också ben tillhörande flera andra personer.  Fred erkände till minst nio mord, men menade att han hade utfört dem själv. Rosemary förnekade sin inblandning men bevisen skulle måla upp en annan bild.  Men innan en slutgiltig dom han utdelas, hängde Fred sig själv i häktet.  Rosemary dömdes däremot till livstids fängelse för de tio morden, och avtjänar nu sitt straff i HM Prison Low Newton som ligger i Durham, England. Läs även: Mord, lögner och tortyr – här är sju hemska alla hjärtans dag-mord.  Läs även: 29-åring fången som sexslav i 10 år: "Det nya Fritzlfallet"

2018-06-05-15:44:43

Trodde hennes man var otrogen - men det hon upptäckte var värre

Den irländska tvåbarns mamman Mollie Clarke, 21, gjorde den chockerande upptäckten efter att ha tittat i sin mans Richard Coopers telefon som låg och laddade på köksbordet.  Mollie misstänkte att hennes man var otrogen, så hon bestämde sig för att gå igenom hans telefon. Men när hon tittade i telefonen hittade hon istället en hel hög med videos på kvinnor och barn som använde den offentliga toalett på snabbmatsrestaurangen han arbetade på. Mollie slängde sig i bilen och åkte till sin syster för att sedan tillsammans anmäla Richard till polisen och berätta vad hon hittat. Hon ringde även upp Richards mamma bara minuter efter upptäckten.Mollie hade aldrig kunnat gissa vad hon hittade i hennes mans telefon. Bildkälla: Youtube – Richard la sin telefon på laddning, sa åt mig att inte gå igenom den, och sen gick han ut, berättar Mollie för The Sun. Hon fortsätter: – Det var svårt att lista ut hans kod, men jag gissade mig fram. Jag förstår inte varför jag först gick in bland hans videos och inte sms. Men något i mig sa åt mig att kolla där. Den första videon jag hittade var ett barn som gick på toaletten. Jag bara kastade bort telefonen i ren chock. Bland filmerna Mollie hittade fanns ett barn, samt en bebis som fick sin blöja bytt. Hon fann även smygtagna filmer på henne själv från när hon satt på toaletten i parets hem. Richard Cooper erkände fyra fall av smygfilmerna. Filmerna hade spelats in för att han skulle kunna tillfredställa sig själv sexuellt. Richard slipper fängelse och han döms istället till två års villkorlig dom. Mollie Clarke är inte nöjd och har reagerat starkt på domen. – Han kom undan för lätt, säger hon till brittiska Metro. Hon fortsätter: – Han gick fri. Straffet är i mina ögon på tok för milt. Han hade filmer med barn på sin telefon, det oroar mig. Jag förstår nu att mannen jag var gift med finns inte. Jag kände honom inte.

2018-06-24-18:06:30

Bankomaten slutade fungera -156 000 kr uppätna

En bankomat i Indien slutade plötsligt fungera. Efter några dagar tillkallades tekniker, och när de till slut kom fram och öppnade upp bankomaten blev de överraskade, det skriver Reuters. De möttes av sönderbitna sedlar värda ungefär 156 000 kronor. Bredvid pengarna låg en död råtta som på något sett lyckats smita förbi säkerhetskamerorna när den kröp in i bankomaten. Bankomaten hade fyllts på med nya sedlar bara dagen innan den slutade fungera. – Bankomaten var ur funktion i några dagar, men när våra tekniker öppnade upp den var vi alla chockade över de sönderbitna pengarna och den döda råttan, säger Chandan Sharma, filialchefpå banken SBI. Han fortsätter: – Vi har påbörjat en undersökning och kommer att ta till åtgärder för att det här inte ska förekomma igen. Teknikerna mötte sönderbitna sedlar när de öppnade upp bankomaten. Bildkälla: YoutubeSBI är Indiens största bank med mer än 50 000 bankomater runtom i landet. De flesta bankomater har en kamera installerad för en ökad säkerhet. En inspektion av säkerhetskameran på bankomaten råttan tog sig in i, visade inga spår av att den. Av de 2.9 miljoner rupier (377 958 kr) som fanns i bankomaten, så fanns 1.7 miljoner rupier kvar (221 559 kr). Men sedlar värda upp till 1.2 miljoner rupier (156 389 kr) blev förstörda. Fotografier tagna av en lokal reporter efter att bankomaten öppnades visade fragment av grå och lilafärgade sönderbitna sedlar. Polisen tror att råttan kröp in genom ett kabelhål på baksidan av bankomaten.TV: Här är 5 personer som blivit dödade av sina egna husdjur

2018-06-23-19:38:04

Äntligen! Nu får kvinnor i Saudiarabien köra bil

Nu får kvinnor i Saudiarabien äntligen köra bil för första gången på närmare 30 år. Kvinnornas långa kamp tog äntligen slut när beslutet kom i våras, som du kan läsa mer om här, att kvinnor ska få köra bil. Och vid midnatt, saudiarabisk tid, trädde det i kraft. Lagen om att kvinnor måste ha en manlig förmyndare finns dock ännu kvar. Kvinnor firade på vägarna Kvinnor satte sig bakom ratten och gav sig ut på vägarna direkt efter att beslutet trädde i kraft. De körde bara fram och tillbaka på vägarna medan polisen stod och såg på, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. – Det är en sån vacker dag, sa Samah al-Qusaibi till Reuters medan hon körde direkt efter midnatt. Hon körde förbi några passerande poliser och hon sa från förarsätet: – Idag är vi här! Igår var vi där, sa hon och pekade på baksätet. – Det känns konstigt. Jag är så glad! Jag är så stolt över att göra det här nu, säger Majdooleen al-Atee som körde genom huvudstaden Riyadh för första gången någonsin inatt, enligt Reuters. Efter det upphävda förbudet firade kvinnor på vägarna. Bildkälla: TT Kvinnoaktivister fängslas Kvinnor i Saudiarabien har kämpat länge för deras rätt att köra bil, och under deras kamp har flera ut av dem gripits för att de brutit mot förbudet och kört bil ändå.  Beslutet kring att kvinnor ska få köra bil sägs vara en följd av att kronprins Mohammed bin Salman insett att fler kvinnor måste ut i arbetslivet. Och för att kunna göra det behöver de kunna ta bilen till jobbet. Men kronprinsens nya reformer har mött mycket kritik som menar på att han bara vill undvika kritik från Västländerna. Detta samtidigt som kvinnoaktivister fängslas runtom i landet, bara sen i maj i år är det ett tiotal kvinnor som fängslats på otydliga grunder. Man tror att arresteringarna kan vara ett sätt för regeringen att sända ett budskap till rörelsen att inte ta kampen för långt. Upphävandet av förbudet, som i många år dragit till sig internationell fördömelse, har välkomnats av västerländska ledare som menar att det Saudiarabien vi ser idag är mer progressivt än tidigare, enligt Reuters.TV: Saudiarabiens fotbollslags flyg fattade eld på väg till Ryssland

2018-06-24-14:44:54

Nu tackar Jimmy Durmaz för stödet efter rasismen och hatet

Det har varit en känslosam dag för landslagspelaren Jimmy Durmaz. Under lördagen förlorade Sverige mot Tyskland och han beskylldes för förlusten. På sin senaste Instagrambild blev han trakasserad med hatiska och rasistiska kommentarer – för att sedan få enormt stöd från fans. Under dagen har bilden kärlekbombats av både fans och stora namn, här kan du läsa mer om det, och under eftermiddagen gick Svenska fotbollsförbundet ut med att de tänker polisanmäla alla hot under bilden.  Landslaget backade sin kollega och anordnade en manifestation för att stötta Jimmy Durmaz efter hatet och rasismen. Då passade han på att tacka alla för deras stöd i ett brandtal.  Jimmy Durmaz tackar för det enorma stödet efter trakasserierna på Instagram. Bildkälla: TT – Jag är fotbollsspelare på högsta nivå. Att bli kritiserad är något vi lever med, det ingår i vårt jobb och det tar vi alla dagar i veckan. Men att bli kallad blattejävlel och självmordbombare och få mordhot mot mig och mina barn barn är helt oacceptabelt Jag är svensk och med stolthet bär jag vår tröja och vår flagga. Samtidigt vill jag passa på att tacka alla fina, underbara människor där ute som sprider glädje. Det värmer i oss alla. Enligt Aftonbladet ska han sedan, med tårar i ögonen, ha vänt sig till sitt lag med tårarna i ögonen och skrikit: "Fuck rasism".  – Vi står enade, vi är Sverige, sa han efter sitt rörande tal.  Manifestationen ska ha varit på lagets initiativ och talet ska han ha skrivit själv.  Nyheter24 har tidigare skrivit om att 21 personer förlorade sina liv när de byggde arenorna i Ryssland och om när Joakim Lundell kallades för rasist TV: Saudiarabiens fotbollslags flyg fattade eld på väg till Ryssland

2018-06-24-15:55:06

Charlotte Bossen: Jämlikhet för Sverige framåt

Pride är en folkfest. Men det är viktigt att inte glömma orsakerna till att festivalerna finns. Fördomar, hat och slutenhet är en del av många HBTQ-personers vardag. Det är dags att skapa ökade resurser till rättsväsendet för att säkerställa att de som begår hatbrott döms för det, skärpa lagen för hedersbrott och ändra definitionen av hatbrott.Mitt i folkfesten under Malmö Pride kommer han fram till mig. Vi har inte träffats tidigare. Han undrar varför jag delar ut Prideflaggor. Jag frågar om han vill ha en flagga. Han skakar lätt på huvudet. Han är emot den flaggan säger han. Jag frågar honom varför. Han svarar att han är kristen. I hans kristendom är homo- och bisexualitet en synd. Han ser mig i ögonen och pekar mot himlen. Enligt honom kommer Gud att döma.Jag blir inte chockad av mötet. Fördomar, hat och slutenhet är en del av många HBTQ-personers vardag. Mitt möte med mannen går inte att jämföra med det hat och det hot som många HBTQ-personer utsätts för dagligen. Just därför är Pride så otroligt viktigt. Pride är en folkfest för att fira och manifestera för öppenhet och tolerans. Det handlar om rätten att få vara den man är. Frihet att kunna leva i trygghet.Fest, dans, uppträdanden, karneval, utställningar, musik och underbara människor. Pride är en folkfest. Men det är viktigt att inte glömma orsakerna till att festivalerna finns. I ett samhälle där hatet ökar fyller Pride en extra viktig funktion. Sverige behöver mer medmänsklighet. Fler som står upp för alla människors lika värde. Fler som står upp för frihet och för demokratiska värderingar.Internationellt möts HBTQ-personer runt om i världen av diskriminering, kränkningar, hot, förföljelser och våld. I jämförelse har vi har det bra i Sverige.Men de anmälda hatbrotten har blivit fler. Under 2016 anmäldes 76 hatbrott med transfobiska motiv, en ökning på 85 procent sedan 2012. Samma år anmäldes 550 hatbrott med sexuell läggning som motiv. Men många väljer att inte anmäla. Enligt BRÅ avskrivs 47 procent av alla hatbrottsanmälningar direkt utan utredning. Nyligen rapporterade Aftonbladet att årets Pridevecka i Karlskrona och Kalmar tagit emot så mycket hot och hat att arrangörerna överväger att inte fortsätta nästa år.Mycket behöver göras för att stå upp för HBTQ-personers rättigheter. Alla människor, oavsett vem de älskar eller vilken könsidentitet de har ska ha samma rättigheter. Varje människa är lika mycket värd. På ett internationellt plan är det därför viktigt att vi i Sverige är tydliga mot andra länder i arbetet med att stärka HBTQ-personers rättigheter.På ett nationellt plan behövs mycket göras för att stärka HBTQ-personers rättigheter. Ingen människa ska utsättas för hot och våld. Fler hatbrott behöver utredas. Därför anser Centerpartiet att det behövs kraftigt ökade resurser till rättsväsendet för att säkerställa att de som begår hatbrott döms för det. Definitionen av hatbrott behöver också ses över. Idag kan enligt lagen inte transpersoner utsätts för hatbrott. Detta måste ändras. Hedersmotiv ligger också bakom att många HBTQ-personer hindras från att varasig själv i Sverige i dag. Hedersproblematiken är komplex. Den sträcker sig från kränkande behandlingar till framtvingade självmord och mord i hederns namn. Centerpartiet tycker att hedersmotiv bör ses som en straffskärpande omständighet. Med en skärpt lag skulle det skickas en tydlig signal genom samhället att hedersbrott måste tas på större allvar.Mannen ser mig i ögonen. Jag säger till honom att jag inte håller med honom. Att jag anser att alla människor är lika mycket värda, oavsett kön, sexuell läggning, religion, hur de ser ut eller vilket ursprung de har, för att bara nämna några exempel. Han säger att han inte håller med mig. Sedan skiljs vi åt.Fortfarande utsätts många HBTQ-personer för våld och hatbrott. Detta får vi inte acceptera. Under Malmö Pride stod många upp för alla människors lika värde, för frihet och för demokratiska värderingar. Jag anser att det politiskt behövs en mer målmedveten politik som står upp för alla människors lika värde. Det är dags att skapa ökade resurser till rättsväsendet för att säkerställa att de som begår hatbrott döms för det, skärpa lagen för hedersbrott och ändra definitionen av hatbrott.Charlotte Bossen (C), Malmö, Toppkandidat till region- och kommunfullmäktig

2018-06-18-13:33:54

Svenska fotbollsförbundet polisanmäler hoten mot Jimmy Durmaz

Under lördagen mötte Sverige Tyskland i VM i herrfotboll i Ryssland. När det var 15 minuter kvar av matchen byttes Jimmy Durmaz in. Han tacklade tyska Timo Werner till vänster om det svenska straffområdet vilket ledde till en frispark för Tyskland – som gjorde mål. Under Jimmy Durmaz senaste Instagrambild har han trakasserats av hotfulla, rasistiska och hatiska kommentarer. Så pass mycket att fans och stora namn gick in och backade med hjärtan, stöttande ord och hejarop – läs mer om det här.Till SVT sport berättade Jimmy Durmaz att han fortsatte ha huvudet högt och inte brydde sig så mycket. Några som reagerade starkt var lagkamrater och även Svenska fotbollsförbundet – som nu anmäler hoten. – Vi på förbundet kommer stå för anmälan och som målsägande, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Radiosporten, skriver SVT sport. Jimmy Durmaz trakasserades efter förlusten mot Tyskland. Bildkälla: InstagramJimmy Durmaz själv ska ha sagt att han tycker det är bra att förbundet visar vart de står i ärendet och Svenska fotbollsförbundet säger att han är en viktigt och stark spelare i svenska landslaget. – Jimmy är en otroligt stark och stabil person och otroligt viktig spelare för vårt landslag, säger Håkan Sjöstrand till SVT sport. Jimmy Durmaz har inte tagit bort bilden och möts nu istället av kärlek från både fans och kändisar i kommentarsfältet under bilden. Han har ännu inte gått ut på sociala medier för att kommentera händelsen. Nyheter24 har tidigare skrivit om att 21 personer förlorade sina liv när de byggde arenorna i Ryssland och om när Joakim Lundell kallades för rasist TV: Saudiarabiens fotbollslags flyg fattade eld på väg till Ryssland

2018-06-24-13:28:52

S-studenter: "Studier är en rättighet som ska gälla alla"

Det tar längre tid för högskoleutbildade att etablera sig på svensk arbetsmarknad jämfört med våra grannländer Danmark och Norge.  Enligt rapporten “Hur kan vi sänka etableringsåldern bland högskoleutbildade?”, framtagen av Svenskt Näringsliv, är etableringsåldern för högskoleutbildade 30,5 år.  För att sänka denna presenteras en rad förslag, däribland begränsningar för dem som studerar längre utbildningar, som syftar till att förmå unga att påbörja och avsluta sina studier tidigare och öka genomströmningen på högskolan.  Vi i S-studenter håller med om att etableringsåldern, det vill säga när 75% procent av en årskull förvärvsarbetar, är för hög. De lösningar Svenskt Näringsliv presenterat löser emellertid inte de utmaningar arbetsmarknaden står inför.  Vi måste både värna om och satsa på fler vägar till högre utbildning för att klara av förändringstrycket från omvärlden. En god utbildningsgrund är avgörande för att ställa om i ett samhälle som i allt högre utsträckning kommer exponeras för strukturomvandlingar.  Dagens studenter och framtidens arbetskraft måste förberedas inför detta faktum och därför behövs långsiktiga lösningar som öppnar upp dörren för fler, inte färre. I en rapport från World economic forum fastslogs att 65 procent av alla barn som börjar förskolan i år kommer ha ett arbete som ännu inte finns. En stor del av de som sökt in till högskolan till hösten kommer därför med stor sannolikhet behöva omskola sig under sitt yrkesliv. Samtidigt ser vi att de yrken som efterfrågas på arbetsmarknaden kräver högre utbildningsnivå.  Mot bakgrund av detta är det minst sagt anmärkningsvärt att Svenskt näringsliv föreslår att endast de som klarar av att ta ut en kandidatutbildning efter 3,5 års studier ska ha möjlighet att fortsätta studera på masternivå samt att sänka bidragsdelen i studiemedlet för de som studerar mer än tre år.  Vilka ska då studera till läkare, civilingenjör eller bedriva framtidens forskning vid våra lärosäten? Genom att öka trycket ökar även risken för psykisk ohälsa vilket, med tillgängliga sociala skyddsnät och resurser som finns vid högskolor och universitet, är direkt förödande för studier, mående och framtida förutsättningar.  S-studenter menar att vi kan uppnå målet att öka genomströmningen utan att, som Svenskt Näringsliv, föreslå insatser som tar oss tillbaka till en tid då högskolan var en plats enbart för privilegierade. Det kommer blir resultatet då samhället inte kan garantera ekonomiska förutsättningar för den som vill studera.  Då vi delar problembilden presenterar S-studenter tre alternativa förslag för att sänka etableringsåldern:  Inför begränsningar i högskoleprovet Tillträdesutredningen visar att studenter som kommer in på gymnasiebetyg har bättre chanser att ta sig igenom hela utbildningen än de som skriver högskoleprov.  Därför föreslår vi att antagningskvoten för högskoleprovet sänks. Det bör heller inte vara möjligt att skriva provet innan du fyllt 18 år. Ett bra provresultat ska inte vara en anledning att luta sig tillbaka under gymnasietiden och målet för högre studier ska vara att de slutförs.  Reformera studiemedlet Studenter som inte får ihop sin ekonomi riskerar att antingen avbryta sina studier eller tvingas arbeta och därmed inte fokusera på sina studier. S-studenter föreslår en höjning av bidragsdelen i studiemedlet och en sänkning fribeloppet. Studenter ska garanteras en god ekonomi, vilket medför att studier kan bedrivas på heltid.  Studier på heltid ska motsvara en arbetsvecka och tempot på utbildningen ska vara motsvarande. Vidare bör de som studerar till bristyrken få möjlighet att skriva av studielånet efter exame,n vilket ger goda incitament för studenter att välja utbildning inom områden där behov av arbetskraft finns.  Ta steg mot treterminsystem Sommarperioden utgör en idag outnyttjad resurs. Att möjliggöra studier under sommarmånaderna skulle förkorta studietiden samtidigt som ekonomin tryggas under perioden.  Som ett första steg mot ett treterminssystem vill vi se en förstärkning av antalet relevanta sommarkurser, i synnerhet för bristyrken som exempelvis regeringens senaste satsningar på sommarkurser inom lärarutbildningen. Studier är en rättighet som ska gälla alla, oavsett hur mycket dina föräldrar har studerat eller vilken bakgrund du har. Om svensk arbetsmarknad ska klara av de förändringar som sker bör även vägarna in till högskolan vara många.  Att möjliggöra högre studier krävs för det samhälle som vill hänga med utan att lämna någon efter sig.  Nasra Ali, Förbundsordförande, Socialdemokratiska studentförbundet Frida Gunnarsson, Ansvarig för högre utbildning och psykisk ohälsa, Socialdemokratiska studentförbundet Emelie Markianos, Ekonomiskpolitisk ansvarig, Socialdemokratiska studentförbundet

2018-06-21-11:16:54

4 kriser du och din partner antagligen kommer att gå igenom

Charlotte Sander är relationsexpert och samtalsterapeut och driver sajten relationsexperten. Nyheter24 pratade med henne om olika relationskriser. Sander menar att det finns några kriser som kan uppstå i en relation och en är att man kanske lovar för mycket i början av en relation.  – När man kommit ur förälskelsefasens rus där man är på varandra 24 timmar om dygnet så kan det bli så att man mer känner sig som egna individer när den lite grå vardagen kommer. Med det så kommer kanske nya frågor upp om värderingar och liknande. När man är i början av en relation så kan det vara lätt att lova varandra mycket, och kanske till och med för mycket.  – Just då och där menar man ju det, men när det lugnat ner sig så händer det att man inser att det man sagt inte riktigt gäller för en. Här kan det bli en krock och en del klarar av att lösa det medan andra relationer tar slut. Om förväntningar man byggt upp under tiden faller som ett korthus är det lätt att man blir besviken, något som en del kan uppleva som en kris. Familjen och vännerna En annan sak kan vara när det kommer till frågan släkt och vänner, där det kan bli en krock. – Man känner antingen att man står ihop i det eller så kan det skapa en ensamhetskänsla hos endera parten. Här är det så klart viktigt att den vars släkt det gnisslar i kontakten med tar det större ansvaret och visar att den står upp för sin nya familj eller relation, berättar Sander.  Barn Något som också kan bli avgörande i en relation är frågan om barn men också om omhändertagandet av barn.  – Det är svårt med småbarn som exempelvis inte sover eller äter som det ska. Här kan det bli övermäktigt och känner man sig ensam i det då så kan även det skapa en kris. Sander berättar att vissa par försöker skapa lösningar i relationen för att försöka organisera det, och då i form av till exempelvis ett sovschema. När barnen blivit äldre kan det kännas tomt om barnen tagit mycket tid och man kanske inser att man tappat varandra lite.  – Många, speciellt kvinnor, berättar för mig att längtan efter att komma till dagen då man bara ska få njuta och vara tillsammans med sin partner faller platt för man inser att man inte riktigt känner varandra längre. Här handlar det om att båda ändå vill fortsätta och det kan faktiskt bli en alldeles fantastisk förälskelse som infinner sig igen.  Prioriteringar  En annan kris som kan uppstå i en relation är om till exempel en i förhållandet har äldre föräldrar som behöver omsorg, och hens partner känner sig lågprioriterad. – Det kan vara väldigt krävande att både försöka se till föräldrarnas behov samtidigt som man ska försöka räcka till för partnern. Här är det lätt att börja försumma sig själv, alla andra har större behov än vad man själv tror att man har, förklarar Sander och fortsätter:  – Gränssättning är viktigt här, vad är rimligt att hjälpa till, var går gränsen när jag känner mig bara dränerad. Kan vi ta in annan hjälp och kan vi kanske hjälpas åt på ett nytt sätt?  Misstänker du att din partner är otrogen? Här är tre tecken som avslöjar om hen är det. Du kanske också vill läsa om 5 frågor du måste ställa till din partner om hen varit otrogen.Det kan du göra här.

2018-06-19-15:00:51