Doctor Splendid har gynmottagning hemma – för intima sexlekar

I närmare 15 år har Doctor Splendid uppfyllt kvinnors sexuella fantasier.

I hans bostad i centrala Stockholm finns en gynstol. Men det är bara en av många inredningsdetaljer och redskap på mottagningen. Hit har ett hundratal kvinnor kommit från hela landet för att få träffa "doktorn".

– Jag har alltid känt en stark nyfikenhet inför den kvinnliga kroppen, en önskan att utforska en kvinna så ingående som möjligt och verkligen bekanta mig med alla delar av henne. Även de mest dolda och intima, berättar Doctor Splendid för Nyheter24.


Bild: Nyheter24

Föddes ur en novell

Doctor Splendid är en man i 60-års åldern boendes i Stockholm. Nyheter24 har fått besöka hans mottagning i utbyte mot löftet att inte avslöja några personliga detaljer om honom, då han vill vara anonym. Han är själv inte läkare, men har viss medicinsk bakgrund i sitt yrke.

Framgången som Doctor Splendid började med en novell. Länge hade han drömt om att få undersöka en tjej i detalj, men var rädd att hans fantasier var för udda och perversa för att någon skulle vilja ställa upp på dem.

Bild: Nyheter24

Till slut bestämde sig den blivande "doktorn" för att skriva ner sina fantasier i novellform. Han lät den senare publiceras som en kontaktannons, och återpublicerade den flera gånger under ett års tid. Det dröjde inte länge innan han fick svar. Två tjejer från olika delar av Sverige ville ställa upp på att förverkliga hans fantasi.

– Då förstod jag att det fanns många kvinnor där ute som hade liknande fantasier. Nu gällde det bara att nå fram till dem, skaffa erfarenhet och lämplig utrustning för att ha något att erbjuda alla dessa kvinnor. Det var så Doctor Splendid föddes.

Ser ut som en vanlig mottagning

När Nyheter24 besökte Doctor Splendid hade han förvandlat sitt hem till en gynmottagning. I hallen hängde morgonrockar som är till patienterna, i ett rum stod en äkta gynstol uppställd och på en bänk låg alla redskap och sexleksaker. Här fanns allt från analpluggar i alla storlekar till spekulum och medicinska verktyg.

– Jag är mycket kräsen när det kommer till mina leksaker. För varje instrument som ligger framme hos mig finns det två-tre andra som jag har köpt, testat och kastat bort för att de inte har uppfyllt mina krav. Jag använder bara redskap som jag har testat väl och som jag vet är säkra och fungerar utmärkt, berättar Doctor Splendid.


Bild: Nyheter24

Mottagningen, som alltså är en del av Doctor Splendids privata bostad, har ett möblemang som lika gärna skulle kunna stå på en privat klinik. Men när doktorn inte har patienter finns det inget i bostaden som avslöjar vad som händer där när han har patienter på besök.

Vad det hela har kostat vill doktorn själv inte ens tänka på. Men vi kan ana att det är en hel del. Bara gynstolen, som kan förvandlas till en massagebänk, kostade 10 000 kronor.

Så går ett besök till

Ett besök hos Doctor Splendid tar två-tre timmar och är helt gratis. På den tiden hinner doktorn intervjua patienten, undersöka bröst, vagina och anus, mäta temperaturen och förhoppningsvis uppfylla patientens fantasier.

– Jag tycker inte att man ska leka tills man börjar bli trött, man ska lämna festen medan allt fortfarande känns roligt.


Bild: Nyheter24

Under intervjun ställer han frågor om patientens sexuella vanor och fantasier. Det ser han som en mycket viktig del av besöket, för att han ska få så bra uppfattning som möjligt om hur hon fungerar.

– Min patient vet oftast vilka saker hon gillar och inte gillar. Hon kan också berätta om vilka fantasier som rör sig i hennes huvud, vilka upplevelser hon vill vara med om. Men jag måste försöka gå djupare än så, få ett litet grepp om vilka känslomässiga behov som döljer sig bakom hennes önskemål och fantasier. Om jag lyckas förstå det så kan jag hantera henne på ett bättre sätt.

Han menar att en patient som exempelvis vill stå naken inför doktorn kan vilja det av flera olika anledningar.

– Vill hon stå naken framför mig för att hon gillar att bli sedd? Eller vill hon stå naken för att hon vill känna sig utlämnad? Om jag tolkar hennes känslor fel är det risk att jag öser uppskattning och komplimanger över en naken tjej som egentligen är ute efter att känna sig skamsen och förnedrad, förklarar han.


Bild: Nyheter24

Doctor Splendid har ett tiotal olika sexuella "diagnoser" som han kan sätta på sina patienter. Det handlar om att vilja bli sedd, vara en duktig flicka, vilja lyda, vilja känna smärta, vilja känna skam, känna sig liten, en vilja att bli utnyttjad eller tvingad, ha sex med okända eller vilja vara ett sexobjekt.

Han förstår att det kan vara en chock för många att höra om de olika "diagnoserna".

– De flesta av oss är överens om att det är helt oacceptabelt och vidrigt om några okända män ger sig på en kvinna, binder fast henne och tvingar henne till sex. Men hur ska man förhålla sig till att vissa kvinnor fantiserar om just det?

Han fortsätter:

– Jag tror att det hjälper att ha klart för sig att kvinnors erotiska drömmar är en dimension av tillvaron som inte har något att göra med vardagen eller livet ute i samhället. En kvinna kan vara jämställd i vardagen, slå vakt om sin frihet och sina rättigheter, men samtidigt hysa hemliga drömmar om att bli dominerad och styrd av en man. Det hjälper inte att bli upprörd över den motsättningen, då är det bättre att fundera på hur man ska hantera den.

Erbjuder mer än gynundersökningar

Sedan Doctor Splendid öppnade sin mottagning har han fått besök av ett hundratal kvinnor, men har haft mejlkontakt med minst lika många som av olika orsaker inte kan ta sig till mottagningen.

Till en början fokuserade doktorn helt på sensuella gynundersökningar, men med tiden har det utvecklats till att testa andra erotiska lekar, om patienten skulle be om det.


Bild: Nyheter24

– Jag började erbjuda BDSM-träning som ett komplement till gynundersökningarna och det blev en succé, berättar Doctor Splendid, som säger att många har fått sina första bondage- och dominans-upplevelser under besök hos honom.

Ibland besöker kvinnor honom även för att be doktorn att ta deras “oskuld” som en del av en sensuell undersökning. Även tjejer som är nyfikna på analsex söker sig till doktorn för att prova på det.

Tar inte emot vem som helst

I Doctor Splendids kontaktannonser berättar han noggrant hur undersökningen går till. Men han berättar också att han har några specifika krav: han tar bara emot kvinnor som är under 45 år och som inte är överviktiga.

Något som givetvis kan få många att lyfta ett ögonbryn. Men han berättar att han oftast har fler sökanden än han hinner med, och därför tar sig friheten att göra ett urval utifrån sina personliga preferenser.

– Det betyder inte att jag tycker att det är något fel på personer som är äldre eller överviktiga. Ibland undersöker jag personer som inte helt uppfyller mina krav, om jag finner dem tillräckligt intressanta på något sätt, berättar han.


Bild: Nyheter24

Trots att många män söker sig till doktorn för att behandlas tackar han nej. Men ibland tar han emot par, där mannen drömmer om att se sin kvinna bli undersökt eller omhändertagen av en annan man.

Men det finns vissa förfrågningar han alltid tackar nej till. Sex utan kondom och anala lekar som fisting är några exempel.

– Jag vill inte skada mina patienter, jag vill att de kommer härifrån hela. Kanske lite möra, men hela, berättar han.

Något som förekommer i BDSM-världen är att personer utövar det för att återuppleva och ta tillbaka makten efter ett övergrepp. Där är doktorns patienter inte ett undantag.

Han berättar att en av hans tidigare patienter hade utsatts för könsstympning som barn, och behövde bearbeta det. Hon bad honom att sy henne i underlivet, för att sedan visa upp och förnedra henne framför andra. Något doktorn uppfattade som ett självskadebeteende, vilket fick honom att komma till insikt om var hans gräns måste gå. Därför tackade han nej.

Samtycke är viktigt

Doctor Splendid är noga med att påpeka att han kommer gemensamt överens med varje patient om vad som ska hända under undersökningen. Ibland har doktorn inte ens sex med patienterna, utan ägnar sig enbart åt undersökningen.

– Jag försöker göra alla överenskommelser via mejl, innan patienten kommer till mig. Då är spelreglerna klara och vi kan koncentrera oss på att njuta av upplevelserna när hon dyker upp hos mig.


Bild: Nyheter24

Om det finns något patienten inte vill göra är det alltså helt okej. Under besöket används säkerhetsord som en trygghet och säkerhetsåtgärd.

– Även om patienten har sagt ja till en viss aktivitet har hon möjlighet att avbryta den om den känns för obehaglig för henne. Allt hon behöver göra är att uttala säkerhetsordet "gul" – då avbryter jag den pågående leken och hoppar till nästa, berättar han.

Kodordet "röd" används även för att helt avbryta behandlingen. Enligt Doctor Splendid har säkerhetsorden bara behövts användas ett fåtal gånger under hans 14 år som praktiserande "doktor".

Nyheter24:s reporter Malin Nilsson ställde upp som modell på bilderna. Givetvis genomfördes ingen riktig undersökning. Se fler bilder i videon ovan.

Enligt BDSM-experten Charlotta Carlström är BDSM som religion för dess utövare är BDSM som religion för dess utövare och här är 9 saker du bör tänka på om du vill testa BDSM.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Doctor Splendid har gynmottagning hemma – för intima sexlekar

Publicerad: 2017-03-14 klockan 14:02

Fler nyheter från Nyheter24

Unika uppgifter i nya Palme-dokumentären: Polisen förfalskade bevis

Den 28 februari 1986 skjuts Olof Palme till döds på öppen gatan mitt i centrala Stockholm. Mordet på Sveriges dåvarande statsminister är än idag Sveriges största mordutredning någonsin. Utredningen sägs även vara världens största mordutredning och kan egentligen enbart likställas med utredningen kring mordet på John F Kennedy år 1963 och Lockerbieattentatet år 1988, skriver Expressen.   Utredningen av mordet på Olof Palme fortsätter än idag att röra upp känslor och fortfarande finns det flertalet frågetecken som väntar på att bli uppklarade. Ett av de kanske mest kända ledtrådarna i Palmeutredningen är den kring den misstänkta skytten Christer Pettersson. Petterson dömdes till och med för mordet på Olof Palme i juni 1989 men bara fem månader senare blev han frikänd.  I bevisningen som polisen lämnade in mot Christer Pettersson fanns bland annat ett samtal mellan knarklangarna Sigge Cedergren och Roger Östlund. Samtalet användes i rättegången för att knyta Christer Pettersson till biograf Grand bara sex minuter innan Olof Palme sköts. Men samtalet mellan Sigge Cedergren och Roger Östlund ska aldrig skett, avslöjar den före detta knarkspanaren Bengt Bengtsson i den nya Palmedokumentären "Palme, Träsket och mordrättegångarna". – Telefonutskrifterna från mordkvällen var ju förfalskningar som jag sa till dig tidigare. De var helt genomfalska, för Sigge (Cedergren) var ju inte hemma eller åtminstone så svarade han inte vilket han alltid brukade göra när han var hemma så frågan är när han kom hem, berättade Bengt Bengtsson i Palme, Träsket och mordrättegångarna och fortsatte. – Det ringer någon ett kort samtal 23.13 och såvitt jag minns stod det "inget" på det samtalet bara typ okänd man, Sigge. Men varför Maggan (Margareta Eklund) har skrivit sådär det begriper jag inte. Att hitta på saker som inte finns på telefon. Protokoll från det samtalet som påstås vara förfalskat. Bildkälla: TV3 Huruvida den nuvarande Palmegruppen har användning av uppgifterna om att samtalet mellan Sigge Cedergren och Roger Östlund ska vara påhittat vet vi inte. Dock så blir frågetecknen kring utredningen allt fler och man kan bara spekulera i om hela sanningen någonsin kommer komma fram. I spelaren ovan kan du se när Bengt Bengtsson berättar om att samtalet mellan Sigge Cedergren och Roger Östlund är förfalskat. Palme, Träsket och mordrättegångarna sänds torsdagar 21:00 på TV3.  Är du intresserad av utredningen kring mordet på Olof Palme så kanske du även kommer gilla de här artiklarna: Här är detaljen som Palmegruppens spaningsledare inte kände till Varför hade Olof Palme ingen livvakt kvällen han dog? Här är detaljen som hade kunnat förhindra mordet på Olof Palme

2018-04-25-13:42:36

Här kastar Joakim Lundell sitt pris: "Fuck det där!"

Ingen kan ha missat att en av Sveriges största Youtubers, Joakim Lundell, 32, har gått till hård attack mot Guldtuben de senaste dagarna. Tidigare i veckan gästade Joakim "Breaking News" i Kanal 5 och där mötte han Youtubenätverket Splays grundare Vigor Sörman, som är en av arrangörerna till Guldtuben.Där gick Joakim loss och kallade bland annat Vigor för "pajas". Joakim kritiserade även juryn och säger att de "alla umgås i en liten krets på Östermalm och där alla har valt folk som dom känner". Ben Mitkus och Joakim Lundell i Breaking News. Bildkälla: Kanal 5 Under torsdagen gick en av Guldtubens jurymedlemmar, artisten Peg Parnevik, ut på sin Twitter och kallade Joakim för rasist."Till Joakim Lundell, det är inte pga ”mobbning” eller ”klasshat” eller för att du inte är ”Östermalms-fin” och nä faktiskt inte för att du har ”en annorlunda åsikt” eller ”talar fritt.” BRUH, it’s cause ya racist", skrev Peg."Vill inte ha den där pissgalan längre"I en video på sin Youtubekanal så fortsätter nu Joakim sin attack mot Guldtuben, och han börjar med att tacka sina fans för deras stöd och kommentarer. – Det jag är gladast över är att folk är så trötta på den här lilla PK-bubblan, på folk uppe i Stockholm, den här eliten som tror sig veta vad alla ska tycka och vad som är inne, säger Joakim.– Dom glömmer bort att det är nio miljoner människor i det här landet och majoriteten är vanligt folk. Och jag är vanligt folk. Jag kommer aldrig tro att jag är finare eller bättre. Fuck det där!, säger Joakim upprört i klippet.Joakim säger sedan: – Guldtuben kan dom ta, vi vill inte ha den där pissgalan längre, säger Joakim.Sedan visar han upp ett av priserna han har vunnit på Guldtuben och kastar ut i trädgården. Joakim Lundells pris på Guldtuben. Det kastade Joakim bort. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna – Nu tänker ni, vad hjälper det där? Du har ju fem stycken till? Med handen på hjärtat så orkar jag inte gå och hämta dom, säger Joakim. Joakim Lundell slänger ett av sina Guldtuben-pris. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-26-13:59:51

Aviciis familj i öppet brev: "Nu orkade han inte längre"

Fredag den 20 april hittades Tim "Avicii" Bergling död i Omans huvudstad Muskat. Bergling blev bara 28 år gammal, och sörjs av vänner, familj och fans världen över. Här kan du läsa några av kollegornas rörande ord.Tidigare i veckan gick Tim Berglings familj ut med ett uttalande där de tackade för allt stöd de fått från vänner, kollegor och fans. ”Vi vill tacka för det stöd vi fått och alla kärleksfulla beskrivningar av vår son och bror. Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik och har fina minnen till hans låtar”Familjen har gått ut med ett öppet brev. Bildkälla: TTNu går Berglings familj ut med ett öppet brev om sonens död, skriver Aftonbladet."Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress.När han slutat turnera ville han hitta en balans i livet för att må bra och kunna göra det han älskade mest – musik.Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan.Nu orkade han inte längre.Han ville få frid.Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset.Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad.Den du var och din musik kommer att bära minnet av dig vidare.Vi älskar dig,Familjen." Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store. Känner du att du vill söka hjälp för psykisk ohälsa eller självmordstankar så har Mind Självmordslinjen en öppen chatt och telefon dygnet runt – telefon 90101. Nationella Hjälplinjen finns också att ringa alla dagar klockan 13-21 på telefon 020-22 00 60.TV: Tim "Avicii" Bergling hyllas med graffiti-målningLäs också om Tim Berglings ex-flickväns rörande ord om dödsfalletGlöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-26-17:13:49

Här är plagget tjejer älskar – bli hunk i sommar med kostym

Killar med en kostym som sitter helt perfekt går alltid hem. Passa därför på att köpa en från Riley nu när Brothers har kampanjpriset 2 295 kronor på deras kostymer. Nedan listar vi 11 riktigt snygga kostymer för alla olika smaker.  1. RYDER FIL-Á-FIL KOSTYM BLÅ Är du ute efter en snygg, enkel och stilren kostym är det här rätt val. Du hittar den för kampanjpriset 2 295 kronor.  2. SHELBY WOOL TWILL KOSTYM BRUN Kostymen är mindre formell än den ovan och passar både till fest och till vardags. En fin t-shirt funkar lika bra som skjorta och slips. Här hittar du den.  3. SHELBY WOOL DOBBY KOSTYM SVART Svart kostym från Riley med en smalare passform. Ska du på en finare tillställning i sommar? Då är den här perfekt.  4. STANTON WOOL TWILL KOSTYM BLÅ Det här är en kostym som passar utmärkt på sommarhalvåret. Det är även kostymen med smalast passform av alla i Brothers sortiment. Den lite dova blåa färgen gör att kostymen blir väldigt avslappnad men känns ändå stilig och lyxig. Här hittar du den till kampanjpriset 2 295 kronor.  5. STANTON WOOL TWILL KOSTYM BLÅ Kostym i super slim-fit. Den är väldigt kompromisslös och passar perfekt med endast en t-shirt.  6. SHELBY FIL-Á-FIL KOSTYM BLÅ En formellare kostym som du kan ha på jobbet och till finare tillställningar. Ett tips är att göra din outfit lite mjukare med en slips likt på bilden. Här hittar du kostymen.  7. RYDER WOOL DOBBY KOSTYM GRÅ Fräsch kostym som visar på seriositet. Fynda den här med Brothers kampanjpris.  8. STANTON WOOL TWILL KOSTYM GRÖN Kompromisslös kostym som passar bäst med mindre formella färger på grund av dess ljusgröna nyans.  Matcha den på bästa sätt med bruna skor i valfri modell och ljus ton på skjortan med jordnära toner i accessoarerna.  Här kan du kika närmre på den.  9. SHELBY WOOL DOBBY KOSTYM BLÅ Snygg och enkel kostym som passar till alla tillställningar. Vi rekommenderar dig att ha en färgglad skjorta till om du vill vara laid back.  10. STANTON WOOL TWILL KOSTYM GRÅ Ursnygg och väldigt slimmad kostym från Riley. Du hittar den här.  11. RYDER WOOL DOBBY KOSTYM SVART  Ska du gifta dig i sommar? Då är den här kostymen rätt för dig. 

2018-04-24-14:23:40

Tim "Avicii" Bergling hyllas med graffiti-målning

För snart en vecka sedan kom den sorgliga nyheten om att Tim "Avicii" Bergling hittats död i Muskat, Oman. Se den sista bilden som togs på världsstjärnan här. Nu hyllas dj:n med en 2 meter bred och 2,5 meter hög graffitimålning i Tantolunden i Stockholm. Hyllningen till bortgångne Avicii. Bild: Martin Monet/Privat Bakom konstverket står Martin Monet som gav sig ut tidigt i tisdags för att skapa verket. – Likt många andra blev jag ledsen när jag hörde om Aviciis plötsliga bortgång och jag tänkte att jag skulle hylla honom också, säger Martin Monet till Nyheter24. Martin har målat på canvas och lagliga väggar i åtta år, en hobby han har kunnat utveckla tack vare sin sambo som jobbar som bildlärare. Hans objekt består ofta av superhjältar i roliga positioner och porträtt. Hobbykonstnären Martin Monet. Bild: Privat – Då och då kollar jag vad som har hänt under dagen och om en utmärkande person föddes eller dog runt den dagen hyllar jag ofta personen med ett porträtt. Just verket på Avicii tog fyra timmar att skapa. Martin Monet fokuserade på hans ansikte med de färgglada tonerna som sin bakgrund, likt en canvas. Avicii blev 28 år gammal. Bild: Martin Monet/Privat Hur länge verket kommer få finnas kvar är dock osäkert. Väggen i Tantolunden är en av få väggar som det är lagligt att måla på. Läs även ex-flickvännen Racquel Bettencourts ord om sorgen: "Slutade aldrig älska dig" och Tim Berglings bror Anton Körbers ord efter beskedet. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-26-14:54:03

Isabella Löwengrips miljonlögn avslöjad – juristen: "Kan vara bedrägeri"

Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 27, har under årens lopp gått från modeguru och bloggerska till entreprenör med miljonföretag.  Isabella berättar ofta att hon har Nordens största blogg med hela 1.5 miljoner unika besökare i veckan och när Veckans Affärer skulle utse näringslivets mäktigaste kvinna så var det ingen annan än Isabella Löwengrip som fick kliva upp på scenen för att – tillsammans med Kerstin Hessius – ta emot utmärkelsen Men nu har Bloggbevakning kommit över statistik som visar någonting helt annat.  "Överdriver med 1,3 miljoner" Bloggbevakning har tagit del av uppgifter som slutligen bekräftades av United Influencers som har hand om Isabellas blogg. Uppgifterna visar att Blondinbellas trafik ligger på omkring 250 000 besök i veckan. Vilket alltså är omkring 1,3 miljoner besökare mindre än vad hon säger i sin marknadsföring.  Bildkälla: Bloggbevakning. De företag som betalat för att exponeras för Bellas blogg har hela tiden trott att deras reklam når ut till fler än vad den egentligen når ut till, och betalat efter det. Detta kan enligt advokater som Bloggbevakning varit i kontakt med, klassas som avtalsbrott och bedrägeri.  "Jag har varit i kontakt med flera advokater som fått ta del av uppgifterna och som menar på att detta kan röra sig om både avtalsbrott och bedrägeri, men hur de företag som eventuellt betalat för samarbeten med Isabella utifrån de här felaktiga siffrorna kommer agera får tiden utvisa", skriver Bloggbevakning. Bloggbevakning har sökt kontakt med Isabella och de som jobbar i hennes team, men utan framgång. 

2018-04-26-13:56:55

MSU: "Ansträngning ska löna sig – oavsett kön"

Den senaste PISA-rapporten visar inte bara att Sverige ligger i underkant, den pekar även ut pojkar som en lågpresterande grupp i såväl Sverige som i resten av Europa. Trots att det är kvinnor som presterar bäst i skolan är det män som i slutändan får toppjobben och de högsta lönerna. Hur länge ska det få se ut så innan det sker en förändring? Skolverkets mätningar visar att var femte elev saknar behörighet till gymnasiet. Tittar man noggrannare ser man dock att andelen obehöriga pojkar är dubbelt så många som andelen obehöriga flickor. Tjejer får även generellt sett högre betyg samt högre resultat på de nationella proven än killar och kvinnliga studenter är i majoritet på universiteten. Tjejer presterar alltså bättre i skolan än vad pojkar gör. Varför är det då män som oftast gör karriär och får högre löner än kvinnor? En förklaring kan vara ett bakomliggande problem som i många fall handlar om samhällets kvarlämnade norm att det är män som ska ha makt. Att motverka det kan vara svårt, men lösningen på problemet är i alla fall inte att kvotera in kvinnor i bolagsstyrelser. Något partierna på vänsterkanten vill genomföra och som skulle göra mer skada än nytta.Kvinnor ska inte tilldelas platser i styrelser tack vare sitt kön, de ska förtjäna den tack vare den kompetens och kunskap de besitter. Om vi som kvinnor skulle bli erbjudna en högre position på ett företag vill vi inte behöva fundera på varför vi blev tillfrågade. Kvotering är en snabb och halvdan lösning på ett mångfacetterat och djupgående problem. Vi tycker att man snarare borde angripa grundproblemet och inte dess konsekvenser, precis som att icke jämställda bolagsstyrelser är en konsekvens av en ojämställd samhällssyn. Politiker kan inte ändra synen på kvinnors förmåga, det är samhällets ansvar att börja se till individuell förmåga framför kön, medan man från politikens håll kan genomföra reformer som gynnar kvinnor i arbetslivet. Det kan handla om att förenkla för företagande, möjliggöra för fler karriärmöjligheter inom kvinnodominerade yrken och att göra det enklare att kombinera jobb och familj. Vi tror att jämställdhet är en frihetsfråga och att ett genomförande av reformer i en frihetlig riktning bidrar till ökad jämställdhet. Jämställdhet måste även börja i skolan där det viktigaste är att ge alla elever samma förutsättningar, oavsett kön. Alla elever ska behandlas lika i klassrummet, en självklarhet men ändå inte alltid en sanning. Det du lär dig i skolan ska heller inte vara beroende av var du bor eller vilken skola du går på. Därför behövs en ny läroplan med tydligare direktiv och mer konkreta betygskriterier för att ungdomar i större utsträckning ska lära sig samma saker i skolan. Att alla elever får med sig samma kunskaper bidrar i våra ögon till ett mer jämställt samhälle. Moderat Skolungdom tycker att ansträngning ska löna sig. De som anstränger sig i skolan är också de som förtjänar toppjobben och de högsta lönerna. Kvinna som man. Är inte det en självklarhet? Dalila Alibasic, vice riksordförande Moderat Skolungdom Vera Ehn, ledamot Moderat Skolungdom Isa Forsberg, ledamot Moderat Skolungdom

2018-04-26-13:47:40

5 appar du måste ha för att klara körkortet

Drömmer du om att ta körkort? Kanske har du redan bestämt dig för att ta det innan året är slut men sen insett att det verkar svårare än du tidigare trott? Då borde du kolla in de här fem apparna som du måste ha för att klara körkortet. 1. Ta körkort Appen "Ta körkort" kan bli din smartaste investeringen inför teoriprovet och uppkörningen. Med över 1000 teorifrågor samt hela teoriboken som både text och ljud i en enda app har du allt som du behöver för att enkelt ta ditt körkort. Appen är dock inte gratis utan kostar 199 kronor vilket dock får ses som relativt billigt med tanke på friheten som ett körkort kan innebära. Du hittar appen här! 2. Övningskör Har du haft svårt att förstå vad din handledare försöker att förmedla när hen säger att du ska gör en u-sväng eller fickparkera? Då borde du kolla in appen Övningskör. För även om appen egentligen är framtagen för handledare så kan den fortfarande vara väldigt användbar för dig som ska ta körkort. Detta eftersom den steg för steg förklarar hur du ska agera i olika situation samt vad din handledaren kommer kolla på. Appen är gratis men för att få tillgång till allt material måste du köpa premium för 199 kronor Appen hittar du här! Det är viktigt att verkligen öva för att klara körkortet. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT 3. ikörkort Har du panik inför det stundande teoriprovet? Då kanske appen ikörkort blir din räddning. Med sin avancerade databas på över 1300 körkortsfrågor så sorterar appen bort de frågor som du redan har besvarat. Utöver detta så får du även avancerad provstatistik som visar din utvecklingskurva samt ger dig tips på vad du behöver öva mer på. Priset då? 179 kronor.  Vill du ladda ikörkort så gör du det här! 4. Vägmärkesspelet Tycker du att det är omöjligt att motivera dig själv när det kommer till att lära dig vad alla vägmärken betyder? Det allra bästa du kan göra då är att försöka göra det svåra och tråkiga lite mindre allvarligt. Något som appen Vägmärkesspelet gör med just vägmärkesfrågor. Spelet går ut på att du får fyra alternativ och så ska du gissa vilket vägmärke som efterfrågas, svarar du fel så åker du ut. Det allra bästa? Appen är helt gratis. Vill du ladda ner Vägmärkesspelet så hittar du det här! 5. Körkort Nu Är du fortfarande inte övertygad att någon av apparna ovan är något för dig? Då kanske appen Körkort Nu kommer som en blixt från klar himmel. I appen får du nämligen tillgång till hela teoriboken, ett stort antal teorifrågor samt vägmärkesfrågor. Det vill säga allt som du behöver för att äntligen lyckas att ta det där körkortet. Nackdelen? Du måste betala 139 kronor för att få tillgång till hela versionen. Vill du ladda ner appen så hittar du den här! Du kanske även är intresserad av de här artiklarna:  Färre lyckas med uppkörningen - den här staden är sämst i Sverige Nu ska det bli svårare att ta körkort - så ändras teoriprovet Därför ändras körkortsutbildningen - och så kan det komma att bli Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-23-15:26:33

Josefin Schönqvist: "När herr hat knackar på – tänk om en gång"

Det finns ingenting som är så starkt, som hat. Hat kan riva upp varenda människas hjärta på denna jord, hat.Hat förstör inte bara vår tillvaro, utan även vår framtid, vår omgivning och våra framtida barn som ännu inte är födda. Inte ens kärlek kan rädda oss ur denna fruktansvärda sjukdom som förstör moder jord. Nästa gång, när herr hat knackar på din dörr - snälla! fråga dig själv då ifall det är värt mödan och ifall du är redo för konsekvenserna som kommer bli resultatet för ditt handlande. Är det värt att agera utifrån impuls? Fundera på vad du kommer orsaka genom att agera genom hat, fundera på vilka som kommer fara illa ut på grund av din lockelse att agera efter satyr från din ilska och fråga dig själv ifall du är redo att kliva på denna karusell, som kommer göra dig omskakad och oförmögen att kliva av. Vi alla människor på denna jord har ett ansvar gentemot varandra, ett ansvar vi blivit tilldelade i samma sekund som vi föddes och är plikttrogna att följa så länge vi aktivt väljer att delta i detta samhälle. Kom inte och säg att du inte vill ta ansvar för detta ansvar för då är valet ditt att bosätta dig ute i skogen, jaga din egna mat och inte kommunicera med kollektivet under några som helst omständigheter. Många av oss människor i dagens samhälle anser att vi tar del utav detta ansvar genom att följa lagboken och så länge vi kan vinna i domstol så har vi gjort rätt för oss. Och det ska jag tala om för dig att det är fel, jag skulle vilja hävda att jag som enskild individ med rättresurser (läs pengar och kulturellt kapital) kan komma undan och vinna med 95 procent av sina felaktiga handlingar och det är inte så svårt att klura ut, då lagboken är enbart grundats utav våra känslor(då våra känslor har skapat vår verklighet och kunskap), vårt patos som talat om för oss vad som är rätt och fel och en lag skrivs om allteftersom nya normer och etiska värdegrunder skapas. Vad är grunden till allt ont här i världen? Hat, hat och hat. Det finns ingenting som förstör så mycket i denna värld som hat och vad är det för verklighet att leva, om vår värdegrund är baserat utav hat. Nästa gång, du står i vägskälet och frestelsen att följa med Herr hat hem, snälla tänk en gång till.Josefin Schönqvist,Studerande

2018-04-26-11:10:53

Jonna Lundell avslöjar: "Jag håller på att skriva en bok"

Jonna Lundell, 23, har i flera månader hintat om att hon håller på med ett hemligt projekt.  Förutom Youtubekanalen som hon driver med Joakim så är det ju även självklart full rulle med en bulle i ugnen och det nya huset som paret har köpt i Norrköping. Och i en video på parets kanal så väljer nu Jonna att avslöja vad det är som hon har ruvat på så länge...– Jag har några hemliga projekt på gång och ett av dom ska jag berätta nu vad det är för någonting, jag har hållit på i flera månader, säger Jonna i klippet. Jonna Lundell ska skriva en bok. Bildkälla: Youtube/Jocke&Jonna; – Jag, Jonna Lundell, håller på att skriva en bok! Yeeey! Den här boken är inte i närheten av vad Jocke har skrivit. Jag tror att den kommer att hjälpa väldigt många, säger Jonna.Hon berättar att boken kommer att släppas i slutet av sommaren eller i början av hösten.Jonna berättar att hon har skrivit på boken i flera månader och tillägger att hon är nervös inför vad hennes fans kommer att tycka om boken.– Jag hoppas att den kan vara till hjälp för många – både killar och tjejer, jag tror att den kommer att vara bra att läsa, säger Jonna hemlighetsfullt.– Jag hoppas att många ska känna igen sig och tänka "Okej, jag är inte ensam", berättar Jonna i sin och Jockes senaste video. Joakim och Jonna Lundell. Bildkälla: Instagram/sessano Jonnas make Joakim Lundell, 32, släppte hösten 2017 sin självbiografi "Monster" som blev en stor försäljningssuccé.  I boken skrev Joakim om sin trasiga uppväxt, den dåliga relationen han har till sin mamma och om sitt egna mörker och tiden då han levde i drogmissbruk och hemlöshet.Jonna och Joakim blev ett par i början av år 2013.  Deras förhållande började inte direkt som en saga – Joakim hade nämligen kallat Jonna för "en blond hora" i sin blogg. Jonna polisanmälde Joakim. I en intervju med Aftonbladet berättade Jonna att hon "hatade honom" innan de blev ett par.– Kärlek kan börja på olika sätt, konstaterade Jonna Lundell då. Paret gifte sig i juli 2016 och väntar nu sitt första barn tillsammans, något de avslöjade i en Youtubevideo i februari 2018. Joakim och Jonna Lundell. Bildkälla: Stella Pictures.Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-26-12:36:52