Det här är tvåårskrisen – och så här klarar ni er igenom den

Om du och din bae börjar närma sig två år har du säkert hört talas om krisen. Den där krisen som får en att undra om det verkligen är helt rätt och vart man är på väg. Glider ni ifrån varandra – eller håller ni bara på att bli mer självständiga? 

Bara tanken på den där krisen kan ju få en att få en kris. 

Relationsexperten Charlotte Sander vill inte bekräfta att krisen finns, men påpekar att det enligt hennes erfarenhet mycket riktigt händer något ungefär två år in i ett förhållande.

– I de flesta fall handlar det om att förälskelsefasen är över och man ska exempelvi s flytta ihop. Den ena partnern kan ha längtat precis hit, att relationen äntligen blir riktigt allvar, medan den andra kan känna ångest och tvivel, säger Charlotte Sander till Nyheter24.

Bild: Shutterstock

Anledningarna kan vara många, allt ifrån att det har gått väldigt fort, man inte är redo att flytta ihop eller lovat saker som man inte kan eller vill leva upp till. Bakslaget blir att man börjar tvivla på sina känslor.

Men det går givetvis att komma förbi detta – miljontals par har gjort det före er. Här är de bästa tipsen:

1. Ta inga snabba beslut – åt något håll

– Bortse inte ifrån det du känner nu, utan låt det komma fram som behöver komma fram. Ta i första hand reda på vad krisen beror på i dig själv. Prata sedan med din partner och fatta ett nytt beslut.

2. Det här ska du inte göra

Ett av de största misstagen i en relationskris kan vara att inte ta den på allvar. Det kan till och med vara förödande att bara "leva på" när man borde stannat upp för att se vad som orsakade krisen. 

– Det är också viktigt att inte lägga hela skulden och ansvaret på sin partner. Avsluta inte ett samtal utan att vara tydlig, kom inte med några hot och lägg ifrån dig mobilen och datorn när ni pratar med varandra. 

3. Så tar ni kärleken till en ny nivå

– Genom att inse att man inte kan känna sig kär hela tiden. Det är den viktigaste lärdomen jag anser att vi behöver ha med oss när vi är i längre relationer. Bara vetskapen får oss att slappna av och kan tänka mer långsiktigt.

Bild: Shutterstock

Charlotte Sander påpekar också att det är viktigt att fortsätta vara nyfikna på varandra och inse att ni inte alltid komma vara som de ni var när ni träffades. 

– Utmana varandra genom att pröva nya saker, nya miljöer, ny sorts träning, ny mat och nya upplevelser. Allt sådant gör att man får möjlighet att se varandra på ett nytt sätt.

Ibland kan det var svårt att se skillnad på ett dåligt förhållande och en kris. Enligt Charlotte Sander kan några tecken på ett dåligt förhållande vara att man känner sig dränerad och ganska ensam om att vilja få en bättre relation. Man mår sämre och relationen går inte framåt.

Så när är det dags att ge upp?

 – Om man har och känner att man har gjort allt som man förmår och kan, inser man att man är alltför långt ifrån varandra när det gäller värderingar, behov och mål och så vidare. Då är det läge att fundera på om man ska gå skilda vägar, säger Sander till Nyheter24.

Charlotte Sander driver sajten Relationsexperten.

Läs även om varför du går tillbaka till ditt ex och varför det kliar "där nere" när du har bytt sexpartner.

TV: Kliar snoppen? Det kan bero på det här

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Det här är tvåårskrisen – och så här klarar ni er igenom den

Publicerad: 2017-11-01 klockan 15:03

Fler nyheter från Nyheter24

LUF: "Hellre skoltid än livstid"

Segregationen i Sverige måste brytas – och det gör vi med utbildning. Många människor lever idag i områden som präglas av hög arbetslöshet, låg utbildningsnivå och otrygghet. Dessa saker är alla tätt förknippade med brottslighet.  Rättsstaten måste stärkas och fler poliser botar de akuta symtomen, men vi måste våga bekämpa de grundläggande orsakerna. Vi vet att en fungerande skoltid är nyckeln till att rädda ungdomar från en livstid i utanförskap. I hela Sverige är det nu nästan var femte elev som inte klarar godkända betyg i nian.  I Stockholms stadsdelar skiljer sig andelen elever som är obehöriga till gymnasiet från 7 procent på Norrmalm till 40 procent i Rinkeby-Kista.  De elever som inte blir behöriga till gymnasiet har svårare att få jobb och löper större risk att dras in i kriminalitet. Sverige får inte svika förortens unga på detta sätt. Barn som växer upp med föräldrar som saknar utbildning eller jobb har i dagsläget mycket sämre chanser i livet än andra elever. Så ska det inte vara. Skolan är till för att alla elever, oavsett föräldrarnas livssituation, ska få lika möjligheter att forma ett liv i frihet.  Skillnaderna mellan människor ska inte bero på något annat än ens egen vilja och förmåga. Det här vill vi: Satsa på skolorna i utanförskapsområdena för att skapa en skola som allra starkast för de elever som behöver det mest. Trygghet och studiero. Vi måste ge lärarna möjlighet att fokusera på att undervisa, och låta sociala team ta hand om den elev som stör så att klasskompisarna kan få studiero. Inför sommarskola och säkra läxhjälpen i hela landet. Elever vars föräldrar saknar högskoleutbildning eller ännu inte lärt sig svenska har sämre förutsättningar att klara skolan. De måste få chansen att komma ikapp och nå sina mål.  När skolan misslyckas kommer kriminaliteten som ett brev på posten. Skolan är nyckeln till att vända trenden. Hellre skoltid än livstid! Joar Forssell,Förbundsordförande, Liberala Ungdomsförbundet Romina Pourmokhtari, Integrations- och utbildningspolitisk talesperson , Liberala Ungdomsförbundet

2018-06-25-08:21:04

14 riktigt roliga saker som alla verkar vilja ha just nu

1. Kylbrunn Den här smarta kylbrunnen sänker du ner i marken, och på så sätt kan du hålla upp till 24 burkar eller småflaskor kalla. Sommaren är räddad! Du hittar kylbrunnen här. 2. Monster Violet Ultra Denna energidryck har i alla fall vi aldrig i butik – så det är inte så konstigt att den är populär att klicka hem! Här finns den att köpa. 3. Sexigt spel Lär känna din partner på en ny nivå med det här sexiga sällskapsspelet som innehåller 400 heta utmaningar på olika nivåer. Spelet kostar 249 kronor här. 4. Reese's Dessa mumsiga peanut butter cups är superpopulära i USA och numera även i Sverige. Här kan du köpa dem! 5. Strandmatta Om det är något man ogillar med att hänga på stranden är det ju sanden som hamnar överallt. Den här strandmattan består av två lager och har små hål i sig, så att sanden trillar från det övre till det undre. Du hittar den här! 6. Hotta upp förspelet Ser förspelet oftast likadant ut och du är sugen på något nytt är det här spelet perfekt. Det innehåller över hundra heta förspelsutmaningar för dig och din partner. Du hittar det här för bara 29 kronor. 7. Frysbart glas Håll din dricka kall i upp till tre timmar med det här fiffiga frysbara glaset. Det kostar 69 kronor här. 8. BacontoasterFå perfekta, krispiga baconskivor i den här bacontoastern! Till exempel en ultimat present till baconälskaren. Den finns att klicka hem här. 9. Campingtält Ska du på festival eller campingsemester i sommar? Med denna "camper van" kommer ni garanterat ha det snyggaste tältet. Du hittar det i flera färger här! 10. Cornflakesdispenser Förvara flingorna på ett snyggt och smidigt sätt i den här dispensern. Du hittar den här. 11. Cocktailset Det är ju riktigt kul att blanda sina egna drinkar, och i det här setet får du alla delar som behövs för att göra dem riktigt proffsiga. Klicka hem det här för 249 kronor. 12. Polaroidkamera Det är ju lite extra kul att ta bilder med en polaroidkamera! Denna köper du här. 13. Gameboy Roa dig som i gamla tider – med ett Gameboy! Denna retrofavorit innehåller 150 roliga spel! Klicka hem det här för 199 kronor. 14. Ninja wallet Med det här smarta multiverktyget kommer du kunna fixa det mesta. Det innehåller nämligen 18 verktyg i ett! Du hittar det här.

2018-06-25-09:51:59

LUF: Regeringen sviker unga som lider av psykisk ohälsa

Vi blir allt friskare i Sverige och i världen. Fler sjukdomar går att bota och vi lever längre. Utvecklingen i fråga om psykisk hälsa går däremot i motsatt riktning och kryper allt längre ned i åldrarna, samtidigt som köerna till BUP ökar. Vi i Liberala Ungdomsförbundet kräver att det görs mycket mer för att unga som lider av psykisk ohälsa får vård i tid.  Att ha makt över sin psykiska hälsa är en förutsättning för att kunna forma sitt som man själv vill. För den som lider av psykisk ohälsa är detta svårt. Utöver stort lidande för individen medför psykisk ohälsa stora kostnader för samhället, då den som mår psykiskt dåligt ofta hamnar utanför arbetsmarknaden.  Antalet unga som uppger att de lider av någon form av psykisk ohälsa har fördubblats sedan 1980-talet. Psykisk ohälsa står för nära hälften av alla sjukskrivningar, och omkring 1500 personer tar livet av sig varje år, vilket är 5 gånger så många som dör i trafiken. Både för att minska den unga personens lidande och långsiktigt minska statens utgifter är tidig identifiering och behandling avgörande. Det är därför sorgligt att köerna till barn-och ungdomspsykiatrin (BUP) har ökat och att allt färre har fått vård under den rödgröna regeringen.  Alliansregeringen satsade särskilda medel på att korta köerna genom att en bonus i form av extrapengar betalades ut till landsting som mötte kriterier för snabb och bra vård. Detta ledde till att fler fick vård snabbare. Ändå beslöt regeringen att slopa prestationskravet vilket medfört en kännbar försämring. Förra året klarade inte ett enda landsting målet om att alla ska få hjälp hos BUP inom 30 dagar. Sex landsting kunde inte ens ta emot hälften av alla sökande. Det är ett svek som inte får fortgå.  Liberala Ungdomsförbundet kräver:  – Återinför prestationskravet för att korta BUP-köerna.  – Inför psykiska hälsokontroller i skolan för att tidigt upptäcka psykisk ohälsa bland unga.  – Att alla skolor garanterar tillgång till kurator. Sveriges unga förtjänar bättre. Vi har allt att vinna på kraftiga satsningar i tidiga skeden innan den psykiska ohälsan har gått för långt.   Linnéa Bjärum,Socialpolitisk talesperson Liberala Ungdomsförbundet

2018-06-16-12:51:33

Äntligen löning! Här är 20 grymma prylar att lägga den på

Här är 20 prylar du borde spana in som toppar listorna – perfekta att köpa nu när lönen är här. 1. Steamer från PhilipsNågot som vi verkligen önskar oss är en steamer. Tänk så mycket plats ett strykjärn samt strykbräda tar upp. Hur smidigt att bara Steama kläderna medan de hänger på galgen? Här blir denna från Philips din för  hos Prisjakt.2. Adidas Original Stan SmithUnna dig ett par nya sneakers nu när lönen är här. Dessa Adidas Original Stan Smith blir dina här för  . De finns i många olika färger och är tidlösa. 3. Netgear GoProHur länge har man inte suktat efter en GoPro att spana ner sommarens alla härliga minnen med? Denna från Arlo blir din här för  .4. Sommarens parfym från EscadaSpana in denna damparfym från Escada som toppar listorna just nu. Somrig ungdomlig doft att bära till festligheter eller jobb. Här finns den just nu för  .5. Gant PenningtonUnna dig en ny klocka från Gant Pennington. Stilren och tidlös och här blir den din just nu för  hos Prisjakt.6. JBL högtalare Denna bärbara högtalare från JBL är just nu nedsatt i pris och perfekt att ta med på sommarens picknicks. Den blir din här för  1 690:- 7. Maria Nila hårinpackning Unna dig en hårinpackning för maximalt glans. Denna från Maria Nila är väldigt omskriven och reparerar skadat hår samt återfuktar. Väldigt bra nu när sol och vatten sliter extra på håret. Här blir den din för  .8. Celine AudreyKanske sommarens hetaste solglasögon, Celine Audrey. Dessa kan du köpa här just nu för  vilket är ett kap.9. Nya hörlurar från Bose Dessa hörlurar är högt upp på listorna och verkligen populära. De absorberar ljud utifrån samt har bluetooth-läge att smidigt slå på. Här blir de dina för  3 649:- .10. Populär fjäderlampa Denna fjäderlampa ser vi i många flöden på sociala medier och vi älskar den. Finns i olika storlekar och färger. Denna i medium blir din här för  . 11. Nintendo SwitchUnna dig ett Nintendo Switch att spela under sommarens regniga dagar, eller när kompisgänget kommer över. Här finns det att köpa för  .12. Herrparfym från Giorgio Armani herr Vad sägs om en ny parfym nu när lönen är inne på kontot? Denna från Giorgio Armani är den som ligger högst upp på listan bland herrparfymer. Här blir den din just nu för  .13. Nocco 24-packKöp hem ett flak 24-pack Nocco nu när lönen är här och spara pengar genom att inte köpa en och en för ett dyrare pris. Här blir flaket ditt just nu för  .14. Plattång från GHDAtt använda en gammal plattång är något som sliter väldigt mycket på håret. Passa på att unna dig en ny som inte skadar håret. Denna från GHD är högst upp på topplistan och blir din här för  . Glöm inte värmeskyddet!15. Apple Ipad 9.7Något att underhålla sig med under sommarens transportstreckor underlättar och gör resorna roligare. Här kan du köpa en Apple Ipad 9.7 med 32 GB för  .16. Mosquito Magnet PioneerMed en täckningsyta upp till 4000 m² attraherar Pioneer myggor och knott med flertalet attraktionsmedel såsom okteanol, "utandningsluft", värme och suger därefter in myggor i en stor fångspåse. Hur härligt att bli av med alla småkryp under sommarens kvällar? Här finns den att köpa för  hos Prisjakt. 17. Hudlotion från BiothermHur härligt är det inte att smörja in sig efter duschen? Denna hudlotion från Biotherm är väldigt fräsch med doft av citrus och högst upp på topplistan. Här finns den att köpa hos Prisjakt just nu för  .18. Philips MultigroonPassa på att unna dig en skäggtimmer med många tillbehör att få till det perfekta skägget med. Denna är väldigt prisvärd och blir din här för  .19. Brun utan solHar du inte hunnit spendera så mycket tid i solen och jobbat upp en bränna är det ett perfekt alternativ att använda brun utan sol. Dessa är de mest populära och den från Cocoa Brown är bästa budgetalternativet som blir din här för  . Denna från St. Tropez är vårt tips av alla brun utan sol produkter på marknaden, något dyrare men så prisvärd. Här finns den för  .20. HövdingDet blir allt mer populärt att bära hövding under cykelturen. Perfekt då den sitter runt halsen och skulle du ramla vecklar den ut sig på nolltid. Här finns den att köpa för  , vilket är ett grymt pris. Gå i här för fler prylar att lägga lönen på!Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter! Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

2018-06-25-09:47:00

11 prylar som gör din flygresa sjukt mycket roligare

1. Sovmask Med den här sovmasken med inbyggda hörlurar kan du sova gott både på resan och hotellrummet, oavsett ljud eller ljus. Den kostar 299 kronor här.2. Gameboy Underhåll dig som förr i tiden – med ett Gameboy! Perfekt på den långa resan. Du köper det här.3. Skön kudde Ska du ut på en lång flygresa behöver du en sådan här superskön kudde. Den har en fyllning av små polystyrenkulor, vilket gör den så formbar och bekväm. Den kostar bara 149 kronor här.4. Selfiestick Ett måste för att ta de bästa semesterbilderna, men är även användbar på flygplanet så att hela resesällskapet får plats i bilden. Denna passar de flesta smartphones och finns att köpa här.5. Ihopfällbart ölglas Man avskyr ju dem där små glasen på flygplanen, ta med dig detta smidiga ölglass istället. Du hittar det här.6. Resekit Här är ett litet resekit med det nödvändigaste: en sovmask och öronproppar. Du kan köpa det här för 29 kronor.7. BagagevågOkej, kanske ingen rolig pryl till själva flygresan men det är är skönt med ett mindre stressmoment väl vid flygplatsen. Med den här kan du väga din väska och sluta vara nojig för extra kostnad väl vid incheckningen. Den kostar 99 kronor här. 8. Nackkudde Flygresan blir betydligt skönare med en nackkudde - speciellt vid de längre resorna. Med en kudde som ser ut som en räka blir det också lite roligare att flyga. Klicka hem den här. 9. Frågespel idiotkunskapTrött på tråkiga frågespel där du blir dumförklarad om du inte kan svaret på frågan? Det här frågespelet är desto lättsammare med frågor och svar som du inte direkt fick lära dig i skolan.. Du hittar det här för 199 kronor. 10. PruttkuddeLägg denna på din resekamrats plats när denne inte ser. Pruttkudden kommer sedan få hen att skämmas otroligt mycket. Klicka hem den här för bara 29 kronor. 11. Frågespel för dig och din partner Roligt frågespel som visar vad din partner vet om dig, men även vad hen har för tankar om dig i vissa situationer. Klicka hem det här. 

2018-06-25-10:27:59

Linn Ahlborg utkastad från Summerburst: "Var för full"

Youtubestjärnan Linn Ahlborg fyllde 18 förra året vilket var mycket efterlängtat. Linn har sedan födelsedagen i september synts flitigt ute på krogar och restauranger tillsammans med sina vänner. För ett par veckor sedan vankades det även student för Linn vilket resulterade i en vecka med enormt mycket festligheter, roliga baler och temapartyn.I  slutet av veckan vankades det student vilket hon förevigade i en vlogg där fansen fick följa med henne under sista dag med klassen. Utöver det roliga flaket, den känslosamma avslutningen, och den härliga champagnefrukosten så fick följarna även se klipp från Linns studentskiva. Här firas det! Bildkälla: YoutubeLinn tog studenten för två veckor sedan. Bildkälla: YoutubeEfter studenten kan man tänka sig att Linn och hennes vänner skulle vara lite småsugna på en lång tids vila, men man är ju bara ung en gång osv...Den stora housefestivalen Summerburst gick förra helgen av stapeln i Stockholm och bloggare, influencers och Youtubestjärnor samlades för att parta loss tillsammans. Linn var där tillsammans med sina vänner, och tydligen blev det hela väldigt blött. "Tror jag blev utslängd"I en Q&A svarar nu Linn på ett gäng frågor som hon fått på sin Instagram. En av de frågorna lyder: berätta om din bästa "drunk story". Linn berättar då om sina upplevelser från Summerburst. – Det kan nog varit nu senast på Summerburst. Alltså jag blev så jävla full. Jag tror på riktigt att jag blev utslängd. Det kanske inte var så kul men..., skrattar hon. Linn berättar även om hur det egentligen ligger till med flirten med Felix Sandman. – Vi har ingen kontakt idag, vi hade väl kontakt i sisådär 25 minuter efter att han skrivit till mig på Instagram.  Han skickade några bilder och frågade om jag kunde lägga upp att man kunde rösta på honom i Melodifestivalen. Så skrev jag typ att han var fin på bilderna. Sen ställde han upp på en massa intervjuer där han berättade vad jag skrivit till honom och jag låter ju så himla töntig, men nej vi har ingen relation idag, avslutar hon. "Han bajsade på golvet"Linn har även haft vilda fester hemma i familjens lyxiga hus i Gävle, och på hennes födelsedagsfest skedde en mycket märklig incident. Linn hade laddat upp huset med massvis med cider, öl, drinkar och så vidare. Och som vi alla vet så är ju gratis gott.Det hela såg ut att bli en lyckad fest, och enligt Linn var det en av de roligaste kvällarna hon haft. Men den slutade kanske inte helt som hon tänkt sig.  Hon upptäckte i slutet av kvällen att en gäst blivit så full att han bajsat på golvet.– Jag vet inte om jag kan berätta detta utan att bannas från Facebook. Men ja, en kille blev så full att han bajsat på golvet. Det låg bajs överallt. Så jag kunde inte vara kvar här utan fick ta in på hotell. Ja nu vet ni det i alla fall, berättar Linn. 

2018-06-25-10:07:00

Därför blev Linn Ahlborg utkastad från Summerburst

Youtubestjärnan Linn Ahlborg fyllde 18 förra året vilket var mycket efterlängtat. Linn har sedan födelsedagen i september synts flitigt ute på krogar och restauranger tillsammans med sina vänner. För ett par veckor sedan vankades det även student för Linn vilket resulterade i en vecka med enormt mycket festligheter, roliga baler och temapartyn.I  slutet av veckan vankades det student vilket hon förevigade i en vlogg där fansen fick följa med henne under sista dag med klassen. Utöver det roliga flaket, den känslosamma avslutningen, och den härliga champagnefrukosten så fick följarna även se klipp från Linns studentskiva. Här firas det! Bildkälla: YoutubeLinn tog studenten för två veckor sedan. Bildkälla: YoutubeEfter studenten kan man tänka sig att Linn och hennes vänner skulle vara lite småsugna på en lång tids vila, men man är ju bara ung en gång osv...Den stora housefestivalen Summerburst gick förra helgen av stapeln i Stockholm och bloggare, influensers och Youtubestjärnor samlades för att parta loss tillsammans. Linn var där tillsammans med sina vänner, och tydligen blev det hela väldigt blött. "Tror jag blev utslängd"I en Q&A svarar nu Linn på ett gäng frågor som hon fått på sin Instagram. En av de frågorna lyder: berätta om din bästa "drunk story". Linn berättar då om sina upplevelser från Summerburst. – Det kan nog varit nu senast på Summerburst. Alltså jag blev så jävla full. Jag tror på riktigt att jag blev utslängd. Det kanske inte var så kul men..., skrattar hon. Linn berättar även om hur det egentligen ligger till med flirten med Felix Sandman. – Vi har ingen kontakt idag, vi hade väl kontakt i sisådär 25 minuter efter att han skrivit till mig på Instagram.  Han skickade några bilder och frågade om jag kunde lägga upp att man kunde rösta på honom i Melodifestivalen. Så skrev jag typ att han var fin på bilderna. Sen ställde han upp på en massa intervjuer där han berättade vad jag skrivit till honom och jag låter ju så himla töntig, men nej vi har ingen relation idag, avslutar hon. 

2018-06-25-10:07:00

LUF: Fördjupa EU-samarbetet för att rädda miljön

Extremväder, smältande polarisar och hav där vi snart har mer plast än fisk. Det råder inga tvivel om att människor i Sverige och Europa behöver ställa om till en mer hållbar livsstil för att förhindra klimatförändringar. För Liberala Ungdomsförbundet råder det heller inga tvivel om att det behövs mer EU-samarbete för att vi ska lyckas. För liberaler är det centralt att alltid värna om individens frihet så länge den inte inskränker någon annans. Klimatförändringar som förstör skördar och gör platser obeboeliga utgör en kraftig inskränkning på individens frihet. Kampen för att förhindra denna ohållbara utveckling går alldeles för långsamt.  Klimatpolitiken inom Sverige behöver vässas, samtidigt tar klimatproblem inte hänsyn till nationsgränser. Genom EU-samarbetet har vi en unik möjlighet att påverka utvecklingen i rätt riktning, men det kräver en mer ambitiös politik än den vi ser idag. Liberala Ungdomsförbundet vill se ett fördjupat samarbete inom EU för en mer kraftfull klimat-och miljöpolitik. Vi vill bland annat se:  – En europeisk koldioxidskatt. Den som släpper ut ska betala för sina utsläpp. Det bör finnas en Europeisk domstol som har möjlighet att bötfälla länder och företag som inte följer sina åtaganden och på det sättet få dessa länder att ändå betala för sina utsläpp.  – En europeisk flygskatt som tar hänsyn till flygets särskilda påverkan på miljön.  – Ett gemensamt pantsystem där flaskor kan pantas oavsett vart de kommer ifrån. Samtidigt måste vi se att ekonomisk frihet såsom marknadsekonomi och frihandel inte står i konflikt med en bättre miljö. Vi kan inte neka fattigare delar av världen ekonomisk utveckling. Det råder inget motsatsförhållande mellan globalisering och hållbarhet, tvärtom. Globalisering bidrar till teknologisk utveckling vilket i sin tur bidrar till att möjliggöra omställning. Långa affärsresor kan ersättas av Skypemöten, bensinbilar kan ersättas av elbilar och vi kan ställa om till mer förnybar energi.  Sverige kan inte på egen hand lösa världens problem men tillsammans med andra EU-länder kan vi göra större skillnad för klimatet. Anders Rehnberg,EU-och utrikespolitisk talesperson Liberala Ungdomsförbundet

2018-06-25-07:56:52

Hur mycket nazistpropaganda tål Ulf Kristersson och Moderaterna?

"Ja, herregud. Funderar över vad som är värst - bristen på humor eller tendensen till hysteri?" Så skriver Moderaternas riksdagskandidat Ann Heberlein på Twitter angående en text från Expo. Texten redogör för hur den så kallade Finspång-propagandan sprids, och hur nazister försöker sprida sin ideologi med lättsamma skämt och memer. Med andra ord "humor", enligt Ann Heberlein (läs mer om det hela här). Låt mig förklara varför det här är allvarligt. Alltså verkligen jätteallvarligt.  Hela ”humorn” kring Finspång-memen går ut på att alla makthavare i Sverige ska avrättas genom hängning, dränkning eller arkebusering. Dödas alltså. Propagandan används flitigt av nazister, och för den som har lite koll på hur högerextrem propaganda sprids 2018 är det hela välbekant.  Ann Heberleins egen partiledare, Ulf Kristersson, är med största säkerhet en av dem som ska ”ställas inför rätta” efter det nazistiska maktövertagandet. Så även Fredrik Reinfeldt, Anna Kinberg Batra och Carl Bildt. Och alla andra partiledare. Och Moderaternas partistyrelse. Journalister. Många av Annes nära vänner och arbetskamrater. Är det fortfarande humor? Är det meningen att Moderaternas väljare också ska tycka det är roligt? Det är inte så himla konstigt egentligen. Mord på makthavare är inte kul. Det är en ganska enkel moralisk linje att hålla i livet.  Men vad blir svaret till de väljare som känner sig illa till mods med att Moderaterna har en riksdagskandidat som rullar med ögonen och pratar om ”humor” och ”hysteri” när någon påpekar att godtyckliga avrättningar inte är okej? Vad blir svaret från Ulf Kristersson? Hade Ann Heberlein varit kandidat för Sverigedemokraterna hade hon förmodligen åkt ut från riksdagslistan. Tack och hej.  Moderaterna har av naturliga skäl inte samma beredskap som SD när det gäller företrädare som uppvisar märkliga åsikter på nätet. Kanske är det därför Moderaterna inte reagerat på Heberleins syn på mord. Men Kristersson borde verkligen ha sig en funderare:  Kan man verkligen ha en riksdagskandidat som tycker nazistisk propaganda om att mörda journalister, politiker och opinionsbildare är ”humor”? Läs mer om spridningen av nazistpropagandan här

2018-06-15-11:14:56

Goda nyheter! Snart kommer värmen tillbaka till Sverige

Som väntat bjöd midsommaren på regn och rusk i stora delar av landet och det blev något utav ett "klassiskt midsommarväder". Men hur kommer det sig att det alltid lyckas vara dåligt väder på midsommar? Här kan du läsa mer om det.  Men om du saknar värmen och solen och redan är trött på regn och gråa moln så har vi bra nyheter till dig. Det är nämligen så att Spanien-värmen är på väg till Sverige.  Du behöver heller inte vänta länge för redan idag ser det ut att bli varmare. En högtrycksrygg som ligger över Storbritannien för hit den varma Spanien-luften och under månaden kommer den att nå södra Sverige.  – Under måndagen kommer värme från Spanien, sedan snurrar högtrycket lite och då kommer värme från hela södra Europa, säger Mikael Sjöstrand, som är meteorolog på Foreca, till Aftonbladet.  Och på onsdag kommer det vara varmt i hela landet och kan bli temperaturer på upp mot 27 grader. Dock väntas det inte bli lika varmt på torsdag, då det kan bli regna i norra Sverige – men bor man söder ut kanske man kommer slippa regnet, skriver Aftonbladet.  Men är du en soldyrkare så behöver du faktiskt inte vara orolig, för redan till helgen så blir det varmare igen. En ny, dock inte lika varm, högtrycksrygg kommer då in över Sverige och Sjöstrand menar att helgen ser ut att bli lovande.  När du äter vissa läkemedel bör du undvika solen. Äter du något av dessa läkemedel?  Läs mer om vilka läkemedel det gäller här.  Du ska faktiskt inte heller dricka alkohol om du befinner dig i solen. Varför? Jo, för när du är i solen och dricker en öl, lite vin eller en drink så gör alkoholen att du tål värmen sämre. Här kan du läsa mer om det. TV: Fantastisk video visar ett åskoväder i slow motion

2018-06-21-20:35:04