Den förrymda fången fortfarande på fri fot – det här vet vi

Kriminalvårdstransporten ska enligt polis ha varit på väg från en rättspsykiatrisk klinik i Göteborg till häktet Salberga i Sala när de stannade nära Laxå strax efter klockan 11.30 på torsdagen för att låta fången kissa. Då rymde den morddömda 25-åringen Kristofers Kastellanoss och ska ha sprungit iväg från transporten och ut i skogen. Ingen personal lyckades komma ifatt honom, och sökningen har pågått sedan dess.

Kristofers Kastellanoss dömdes i april till 14 års fängelse för mord. Bildkälla: Polisen

– Kriminalvården larmade oss och berättade vad som hade hänt. Vi satte igång att leta direkt med de resurser vi har, helikopter och så, säger Jörgen Westlin presstalesperson från polisen till Nyheter24.

Ännu inte hittad

Vid 19.00 tiden på torsdagen ska mannen fortfarande inte vara hittad.

– Vi har sökt hela dagen i området kring han försvann, men har inte haft någon lycka än så länge, säger Westlin till Nyheter24. 

Speciell utredning inledd

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Vi har omedelbart inlett en incidentutredning, säger Claes Nöjd från Kriminalvården till SVT.

Claes fortsätter:

– Vi gjorde en säkerhetsbedömning av klienten och utifrån den planerade och bemannade vi transporten. Att stanna transport utanför skyddat område görs endast i nödfall. Varför det skedde den här gången får utredningen visa.

Dömd mördare på fri fot

Den förrymda mannen är i 25-års åldern, ska vara handfängslad, vara iklädd Kriminalvårdens kläder och vara barfota, uppger polisen. Han ska nyligen ha blivit dömd till 14 års fängelse av tingsrätten för knivmord, enligt SVT. 

Under torsdagen har anhöriga till offer informerats.

– Detta borde inte vara möjligt, säger Evin Cetin, som företräder offrets anhöriga.

Mannen dömdes tidigare i år i april till 14 års fängelse för mord. Domen är överklagad till Svea hovrätt. Han är under tiden häktad och var i det sambandet med på fångtransporten. Anhöriga till offret ser allvarligt på händelsen och undrar hur det här har kunnat hända.

– Det är synnerligen allvarligt att en fånge som är dömd för mord i tingsrätten ens haft möjligheten att kunna rymma. Detta borde inte vara möjligt. Vi följer utvecklingen noggrant och inväntar utredningen avseende hur rymningen har kunnat äga rum, säger Cetin till SVT.

Aftonbladet skriver att polisen varnar personer i området för att mannen är farlig och man vill undvika en gisslansituation. Enligt polisen kan han uppträda aggressivt och hotfullt.

Rymlingen upplockad med bil

Enligt uppgifter från Aftonbladet ska boende i området ha observerat en bil under fredagsmorgonen, som plockat upp en person.

Christina Hallin bekräftar att stora resurser är insatta.

– Vi har helikopter, MC-förare och hundförare på platsen. Nationella insatsstyrkan deltar även i sökandet, säger hon till Aftonbladet.

Hon fortsätter:

– Vi vill att man hör av sig till oss på 112 om man akut ser något vi kan ha användning av i vårt arbete.

Artikeln uppdateras

Läs hela nyheten:
Den förrymda fången fortfarande på fri fot – det här vet vi

Publicerad: 2018-07-12 klockan 18:13

Fler nyheter från Nyheter24

Bill Cosby till fängelse – för sexövergrepp

Det var alltså tidigare i år som den amerikanska komikern och skådespelaren Bill Cosby förklarades skyldig till sexuella övergrepp, men nu har han blivit dömd. Han fick tre till tio års fängelse, skriver Omni.Texten uppdateras.

2018-09-25-20:15:16

Ny forskning: De som tjänar mindre äter mer kött

Varje år så kommer det ut nya studier som visar att hög köttkonsumtion innebär risker för både miljön och hälsan.  Forskning från livsmedelsverket visar att den som konsumerar mer än 500 gram rött kött i veckan inte bara riskerar en ökad risk för tjock- och ändtarmscancer, utan också för hjärt- och kärlsjukdomar. 500 gram motsvarar ungefär fyra måltider innehållande fyra vuxna portioner rött kött.  I praktiken skulle det kunna gälla en vecka där man äter mat som falukorv, köttfärssås eller hamburgare vid fyra olika tillfällen.  Studier visar att det kött som svenskar verkar gilla allra bäst är griskött, som förra året utgjorde hela 32 procent av svenskarnas köttkonsumtion enligt Jordbruksverket. Men siffrorna visar samtidigt att det verkar som svenskarnas aptit för kött minskat en hel del. Förra året såg man en rekordminskning på 2,6 procent – vilket utgjorde den största minskningen på 27 år, enligt Jordbruksverkets rapport.  Och nu kommer en ny australiensisk rapport som visar att socioekonomiska faktorer kan påverka hur mycket kött man äter.  Socioekonomiska faktorer innefattar bland annat saker som ekonomi, utbildningsnivå och var man bor, och kan påverka människors sociala liv. Ibland använder man termerna över- medel- och arbetarklass när man pratar om socioekonomisk status – där en rik "överklass" representerar en hög socioekonomisk status, och tvärt om.  Känner att kött ger högre status Mycket rött kött kan innebära en hälsorisk. Bildkälla: Unsplash Enligt studien kan australiensiska forskare se en koppling mellan "undre medelklassen" och köttätande, där man ser att personer med lägre socioekonomisk status äter mer kött än personer med hög status.  Efter en rad olika tester såg man att de deltagare i studien som visade på högre socioekonomisk utsatthet var mer benägna att välja kött – men inte av den anledningen som man kanske skulle tro. Det visade sig att de varken gjorde det av hunger eller näringsvärde, utan istället på grund av att de kände att en rätt innehållande kött gav dem högre status än en vegetarisk rätt.  Kött blir en klassfråga "Det finns en symbolisk koppling mellan köttätande, styrka och maskulinitet. Traditionellt sett har kött ansetts vara mat som inger hög status. Något som man kanske serverar till gäster på en fest" skriver Natalina Zlatevska, en av studiens forskare.  Forskarna menar alltså att många fortfarande kopplar ihop köttätande med status och styrka – trots att kött kan innebära större hälsorisker. Och i längden kan detta bli ett problem, då den lägre medelklassen löper större risk att drabbas av de konsekvenser som en kost med hög kötthalt innebär. Mest ohälsosamma köttet Vad gäller nyttigt och onyttigt kött, så är det just kött från gris, ko, lamm, ren och vilt som i stor mängd kan göra mest skada på kroppen, enligt Livsmedelsverket.

2018-09-25-10:19:26

Anna Ankas kritik mot Elena Belle: "Hon har en sjuk syn på vikt"

Det är under kvällens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar som fruarna, utan drama eller bråk, avnjuter en god middag tillsammans och lär känna varandra lite mer. Efter en stund börjar Elena Belle att berätta om sin graviditet. Hon säger då att hon fått sy ihop sina magmuskler. – Gick du upp någonting under graviditeten?, frågar Anna Anka.– Ja jag gick upp litegrann, men jag har gått ned det nu. Så nu har jag väl ungefär fem - sex kilo kvar, säger Elena Belle.– Men Elena, ska du verkligen gå ned mer?, frågar Anna. Anna Anka och de andra fruarna berättar att de är oroliga för Elena Bella. Bildkälla: ViafreeSofie Prydz försöker också att prata med Elena Belle under middagen: "Hur tänker du?". Bildkälla: ViafreeÄven Sofie Prydz reagerar väldigt starkt på Elenas viktplaner. – Det kommer ju inte att finnas någonting kvar av dig? Du är ju pytteliten?, säger Sofie Pryds.Elena i sin tur säger att hon aldrig skulle banta utan att det är så hennes kropp reagerar när hon tränar. Men Anna är inte lika snabb med att hålla med. – Hon har en sjuk syn på vikt. Det märks att hon inte mår bra och man blir ju orolig för hennes hälsa, säger hon.Svenska Hollywoodfruar ser du tisdagar klockan 21.00 på TV3 och Viafree. Lider du eller någon du känner av en ätstörning? Då kan du kontakta:Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningarInedalsgatan 5112 33 Stockholm08-20 72 14info@friskfri.se

2018-09-25-16:12:38

Tärnaby i Lappland har redan fått snö: "Lite ovanligt"

Ja, vi vet. Det är bara september. Men redan nu har faktiskt snö börjat falla över Sverige.  Det är Tärnaby, känd för skidlegendarer som Ingemar Stenmark, Stig Strand, Jens Byggmark och Anja Pärson, som nu under helgen faktiskt fick en hel del snö.  Och till och med uppe i Hemavan Tärnaby är man lite överraskade av snöfallet.  – Det är inte så ovanligt att det ligger snö på fjället i slutet av september. Det som är lite ovanligt i år är att det faktiskt kommit snö både uppe på fjället och nere i byn, säger Gunnel Enetjärn på Visit Hemavan Tärnaby, till Nyheter24.  Här ligger Tärnaby! (Google maps) Ingen skidåkning riktigt än Men ja, den som vill spänna på sig pjäxorna och testa pudret får nog vänta ett tag till.  – Tyvärr är det ingen riktig kyla än, nu regnar det nere i byn. Men när kylan drar igång kommer vi sätta igång snökanonerna. Det brukar vi kunna göra i november, säger Gunnel Enetjärn.  Löven är kvar på träden – men snön har redan kommit till Tärnaby (Hanna Vestman/Visit Hemavan Tärnaby)

2018-09-25-15:01:26

14 riktigt snygga höstjackor - som även funkar i vinter

1. Rock från Studio Total Klä dig stilfullt med en rock från Studio Total. Bortsett från färgerna ovan finns de även i mörkgrått och svart, och kostar endast 1 199 kronor just nu. 2. Jacka från Levi´s Cool jacka från Levi´s med en insidan som är fodrat med mjukt teddytyg. Den är alltså inte bara snygg, utan den är varm också. Kostar 1 039 kronor här. 3. Rock And Blue Mockajacka som är riktigt stilig nu när kylan har kommit till Sverige. När vintern kommer fungerar den också utmärkt, och då rekommenderar vi ett par schyssta kängor till. Här hittar du den. 4. Fila-jackaOm du är ett FILA-fan lär du gå i taket när du ser den här jackan. Det gjorde i alla fall vi. Det är en varm jacka som håller värmen och den andas old school. Klicka hem den här för endast 959 kronor. 5. Lyle & Scott Stilren jacka från Lyle & Scott som är skitsnygg i sin enkelhet. Här hittar du den för 1 519 kronor. 6. Bomberjacka från Calvin Klein Bomberjacka från Calvin Klein som passar dig med sportig stil. Du hittar den här för 1 359 kronor. 7. Jacka från Columbia  Klä dig i ett par kängor och den här varma jackan från Columbia och du är hemma under höstens kalla kvällar och vintern. Jackan är just nu nedsatt med 20 procent och kostar 1 359 kronor. 8. Jacka frå Levi´s Det finns inget snyggare än en vadderad jeansjacka. Den här från Levi´s kostar endast 1 039 kronor.  9. Jacka från Lyle & ScottJacka från Lyle & Scott som är lätt men håller värmen väl, du hittar den här för 1 279 kronor. 10. Parkas Lång parkas som finns i mörkgrått och svart. Den kostar 1 439 kronor och den kommer hålla dig varm i höst och vinter. 11. Svart bomberjacka Alpha jacka som nu finns här för 1 839 kronor. Så snygg med detaljerna. 12. Grön bomberJacka Snygg grön bomberjacka att bära i höst! Denna är nu nedsatt till 799 kronor.13. Adrian Hammond Det är riktigt stiligt med en tjock, men kort jacka. Den här från Adrian Hammond kan bli din för endast 1 039 kronor. 14. Rock från William Baxter Klä dig stilfullt i höst och vinter med en rock från William Baxter. Klicka även hem en mössa, halsduk och en snygg mössa och du har vinterns outfit klar. Rocken är just nu nedsatt med 20 procent här. 

2018-09-25-11:58:08

22 grymt bra presenter – som kostar under 300 kronor

Spana in denna lista med 22 presenter att ge bort!1. Chokladfontän  Det är väl drömmen att ha en egen chokladfontän – hur glad hade man inte blivit för denna present? Här hittar du den.2. Cocktailset Med det här kitet får personen allt som behövs för att blanda riktigt proffsiga drinkar! Klicka hem det här för 249 kronor.3. Mobilskal Riktigt snyggt mönstrat skal från Ideal Of Sweden. Det finns att köpa här för 299 kronor. Perfekt present till den som skulle behöva ett nytt skal. 4. Gör egen glass Den här förpackningen innehåller alla redskap som behövs för att göra riktigt goda glassrullar. Den kostar 299 kronor här. Hur mysigt att få detta i present?5. Smetdispenser Med den här smarta smetdispensern slipper du allt kladd när du ska fylla bakformarna. En riktigt bra present för den som gillar att baka. Den kostar 149 kronor här.6. Prosecco-pong Prosecco är ju mycket festligare än öl! Det här spelet är en väldigt bra present att ta med sig när man ska gå bort och kan komma till användning redan under kvällen. Det kostar 149 kronor och finns att köpa här.7. Doftpinnar Doftpinnar ger ditt hem extra trivselfaktor, dessa doftar av champagne, vanilj och ekfat. Finns att köpa här. Verkligen en perfekt present.8. Gameboy Ge detta Gameboy till en nostalgisk kompis som tycker om spel. Klicka hem det här för 199 kronor.9. Mössa med inbyggda hörlurar Perfekt present att ge bort till den som tränar ute på vintern, eller helt enkelt vill lyssna smidigare på musik. Här hittar du den. 10. Vatten med smak av frukt Med den här smarta vattenflaskan kan du få gott vatten med smak, genom att du fyller behållaren i mitten med frukt. Du hittar den här. Ge bort till den som inte uppskattar vatten.11. Kuber som kyler drinken De här smarta kuberna fungerar som iskuber, förutom att de inte smälter eller späder ut drycken. Mycket smidigare och dessutom ser det snyggt ut. Kuberna kostar 199 kronor här.12. Skålvåffeljärn Känner du någon som ÄLSKAR våfflor och vill ta det till en ny nivå? Här kan man grädda våfflor i skålform och sedan fylla med glass, sylt, frukt eller något annat mumsigt. Här kan du klicka hem våffeljärnet.13. Nostalgigodis Väldigt kul att ge bort retrogodis. Du hittar massvis med retrogodis här.14. Romantiskt spel Ska du ge bort något till din älskling? Överraska med en het kväll där ni spelar detta spel. Det innehåller sexiga och spännande utmaningar och avslutas med att spelets vinnare får välja en fantasi att förverkliga. Här hittar du spelet.15. Ett flak energidryck Varför inte ge bort ett helt flak med energidryck till den som älskar denna dryck? Du hittar massor av sorter att välja på här. Tänk bara på att de innehåller mycket koffein.16. Målarbok för vuxna Att fylla i en målarbok är både roligt och väldigt avkopplande. Målarböcker anpassade för vuxna har blivit riktigt populärt och du hittar dessa och många fler här. Ge det till någon som behöver koppla av. 17. Glassformar Eller varför inte ge bort dessa glassformar som får plats med glas? Här hittar du dem, fyra stycken kostar 99 kronor. Fyll på med Prosecco, eller något annat gott. 18. Sovmask med hörlurar Vi skulle säga att detta är den perfekta presenten. Kanske inget man unnar sig själv, men som verkligen skulle uppskattas på resan. Den kostar 299 kronor här.19. Fransk bulldogg-lampa Eller känner du en hundälskare som skulle älska att vakna varje morgon och tända denna lampa? Du kan köpa den för 149 kronor här.20. Koppvärmare Med den här lilla plattan som du ansluter med USB kan du hålla ditt kaffe (eller te) varmt under föreläsningen/jobbet. Den kostar 99 kronor. Sån smart grej.21. Innerväska Håll allting i väskan organiserat med den här smarta innerväskan. Den har många olika fack och går dessutom att flytta mellan olika väskor. Väskan kostar 149 kronor och du hittar alla färger här.22. Godis Ge bort en hel låda med favoritgodiset. Här hittar du massor av både populärt och ovanligt godis – både per styck och i stora lådor!23. Smart laddare Är det kanske en slarvig person du ska ge bort en present till? Då är detta perfekt. Här är en snygg tassel med laddare i. Så personen alltid har koll på vart laddaren är. Gå in här för att spana in fler presenter att ge bort!

2018-09-25-14:42:50

Vad innebär den nya gymnasielagen?

Den nya gymnasielagen trädde i kraft redan den 1 juli 2018, men det är inte förrän nu som man faktiskt kan tillämpa den. Detta konstaterades av Migrationsöverdomstolen idag, rapporterar SVT Nyheter.  I ett pressmeddelande gick Migrationsöverdomstolen ut och förklarade beslutet. "Migrationsöverdomstolen anser inte att stadgad ordning har åsidosatts. Bestämmelsen om sänkt beviskrav strider inte heller mot aktuella EU-regler." Och efter att beslutet var utbildningsminister Gustav Fridolin lyrisk över att lagen nu kan tillämpas. – Det här är så klart stort för unga människor som rotat sig i Sverige, blivit en del av vårt land, och som inte vill annat än att bidra, säger utbildningsminister Gustav Fridolin enligt SVT Nyheter. Det här är gymnasielagen Så vad innebär egentligen den nya lagen? Enkelt förklarat så betyder den nya gymnasielagen att ungdomar som annars skulle bli utvisade får stanna för att studera på gymnasienivå.  På Migrationsverkets hemsida går det att läsa följande om gymnasielagen. "De nya bestämmelserna i gymnasielagen innebär att personer som har fått eller annars skulle få ett beslut om utvisning kan få uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå om de uppfyller vissa övriga krav. Migrationsverket bedömer att omkring 9 000 ungdomar omfattas av lagstiftningen." Migrationsverket förbereder ärenden Migrationsverket som innan har varit tvungna att avvakta ett beslut efter att två migrationsdomstolar underkänt lagen kan nu börja förbereda ärenden.   – Vi sätter igång och förbereder ärenden och vi hoppas att de som ansökt inte ska behöva vänta allt för länge, säger Irene Sokolow, presskommunikatör på Migrationsverket till SVT Nyheter. Migrationsverket har fått många ansökningar sedan den första juli. Totalt handlar det om cirka 9 650 stycken, varav 1 159 ärenden har avgjorts där de flesta fått avslag. Just nu ligger 8 453 ärenden och väntar på prövning, rapporterar SVT Nyheter. Nyheter24 har tidigare skrivit om att Stefan Löfven föll i statsministeromröstningen. Vill du veta mer om omröstningen så kan du läsa artikeln här.

2018-09-25-16:02:58

Fick räkning på 242 000 – tvingades söka till Lyxfällan

I kvällens avsnitt av Lyxfällan reser vi till Svalöv för att träffa 34-åriga Therese som satt sig själv i ett riktigt ekonomiskt kaos. Hon shoppar otroligt mycket och köper saker på avbetalning som hon sedan inte betalar.  Men det var en dag som den stora smällen kom. Då fick hon hem ett brev från Trafikförsäkringsföreningen med en räkning på hela 242 000 kronor. Therese kände att situationen var ohållbar och kontaktade Lyxfällan.  När Lyxfällans experter får höra om räkningen blir de chockade och frågar vad hon gjort åt den. Therese påstår nämligen att hon äger en av de 7-8 bilarna som räkningen avser, men inte har någon aning om vilka de andra bilarna är.  – Jag har inte ringt dem, jag tänkte att om jag inte låtsas om det så kommer det att försvinna, säger Therese.  Så är dock inte fallet och istället måste Therese nu ta tag i sina problem på riktigt. Se mer i klippet ovan.  Trafikförsäkringsföreningen Nästan alla motordrivna fordon i Sverige måste ha en trafikförsäkring från första dagen man äger det. Detta är det lag på. Om man äger ett fordon som inte är avställt och inte har en trafikförsäkring har Trafikförsäkringsföreningen rätt att ta ut en avgift. Avgiften tas ut för varje dag som exempelvis bilen är oförsäkrad.  Man tar ut en avgift för att kunna ersätta de skador som de oförsäkrade fordonen orsakar.  Lyxfällan sänds tisdagar 20.00 på TV3.  Lyxfällan har tidigare sett andra fall där bilar varit det största problemet. Fredrik hade till exempel tappat bort tre bilar och tvingades söka till Lyxfällan, läs mer om det här. Men vi minns också Victor som köpte en bil i veckan, för sin flickväns pengar. Honom kan du läsa mer om här.  

2018-09-25-08:32:32

Anna Anka spelade bikinibrud i "Dum och dummare" – minns du scenen?

Anna Anka är just nu högaktuell med årets upplaga av Svenska Hollywoodfruar tillsammans med bland andra Elena Belle och Maria Montazami. Redan efter första avsnittet var intrigerna igång och Anna sa åt de andra fruarna att de inte hade levererat under de säsonger som Anna själv inte varit med.Anna Anka var med i Svenska Hollywoodfruar första gången år 2009. Men i år har hon gjort en comeback. Bildkälla: Stella Pictures– Ni har inte levererat. Programmet har varit så torrt att man får hudsprickor. Den ena bakar den andra visar upp sina katter. Glamouren har varit som bortblåst, sa hon i säsongens första avsnitt. Det var 2009 som Anna Anka slog igenom med buller och bång i den första säsongen av Hollywoodfruar, men vad Anna gjort innan, det är det inte alla som har koll på, Hon har nämligen arbetat som personlig tränare i Los Angeles där hon tränat med en rad kända ansikten, bland andra Diana Ross, Brandy och Jean Claud Van-Damme. Van Damme och hon inledde även ett förhållande som varade i cirka ett halvår. Jean-Claude Van Damme är en av våra tiders största actionhjältar och har bland annat varit med i filmer som Universal Soldier, Kickboxer, Lionheart, Street Fighter och många många fler. Bildkälla: Youtube– Han var lite för kinky när det kom till sexet och han gillade även droger. Därför höll det inte, berättade hon i en intervju med Expressen.Anna har även haft små biroller i bland annat Baywatch och i storfilmen "Dum och Dummare" där hon spelar en av bikinitjejerna som syns till i slutet av filmen. I den ökända scenen kliver ett par bikinimodeller ut från en buss då de ska fråga Jim Carrey och Jeff Daniels karaktärer om de vill följa med dem. Bildkälla: YoutubeTjejerna behöver nämligen hjälp av två frivilliga killar inför tävlingar som då ska ha som uppgift att smörja in dem. Bildkälla: YoutubeMen Jeff Daniels och Jim Carrey är inte de skarpaste knivarna i lådan så istället för att anmäla sig frivilligt så ger de istället tjejerna tips om vart de kan hitta sånna killar. Bildkälla: YoutubeOch nog tusan kan vi tydligt se att det är vår svenska Anna Anka. Bildkälla: Youtube

2018-09-25-14:13:34

Kalla fakta avslöjar – Stockholm stad blåsta på 100 miljoner

Renoveringen av Södertunneln i Stockholm pågick mellan åren 2011-2012 men kostnaden för arbetet landade på mer än vad som var tänkt från början. Anledningen? Fuskfakturor som genererade stora summor rakt ner i fick på bland annat byggledaren för arbetet av tunneln, vilket Kalla fakta avslöjar i kvällens program. Fuskfakturor Fakturorna som skickades, kom dock inte från byggledaren själv. Istället hade han kontaktat Kent Stille för att skicka en faktura på totalt tre miljoner kronor, trots att inget arbete hade utförts. – Jag fick uppgifter om vad som skulle stå på fakturan och hur den skulle märkas så att det skulle se bra ut, säger Stille i programmet.  Kent Stille skulle efter att han mottagit pengarna överföra en del summan till byggledaren samtidigt som han själv fick behålla en summa av det totala beloppet. Men Kent själv menar att han inte visste vad själva arbetet handlade om utan att han enbart skickade fakturan. – Jag frågade så lite som möjligt. Man vet ju att något är fel när man blir tillfrågad om något sådant här. Så ju mindre man vet desto bättre, säger han i Kalla fakta. Tog dubbelt betalt I programmet avslöjar Kalla Fakta även att företaget, NordSyd Anläggning, som skulle minska ljudnivån inne i tunneln fakturerade Trafikkontoret för 4 000 kvadratmeter trots att det utförda arbetet endast bestod av en yta på 2 000 kvadratmeter. Företaget fakturerade således trafikkontoret dubbelt så mycket mot vad de skulle. Hur mycket fakturan landade på? Cirka åtta miljoner kronor.  När Kalla fakta pratar Anna Kemmler, som var enhetschef på Trafikkontoret i Stockholm under renoveringarna, så förklarar hon att summa för det utförda arbetet inte kändes för hög. – Vi gick igenom fakturorna och såg att det verkade rimligt i förhållande till vad som var utfört i tunneln och hur mycket som var kvar att jobba med. Då är det helheten som vi tittar på, vad det är vi har fått och vad har vi betalat för och då stämmer det överens med det anbud som vi har fått in från entreprenören, säger hon i programmet.  Men fakturorna var för höga och totalt handlar det om 100 miljoner kronor för mycket. Kalla fakta sänds ikväll, tisdag, 21:00 på TV4.I videon ovan kan du se när Kent Stille berättar om fuskfakturorna. Nyheter24 har tidigare skrivit om en man som spillde ut okänd vätska i tunnelbanan och som nu jagas av polis. Det kan du läsa mer om här.

2018-09-25-11:24:05