De flesta seriemördare har stjärntecknet oxen

Oavsett om en tror på horoskop eller inte så är det alltid lite spännande och kul att läsa på om ens stjärntecken. Stämmer den in på mig?

Den brittiska författaren David Jester spenderade två på att undersöka vilka stjärntecken de mest kända seriemördare har eller hade. Och han kom fram till att ja, de flesta seriemördare har samma stjärntecken – oxen, skriver Metro Uk.

Seriermördare har oftast stjärntecknet oxen. Bildkälla: TT

Personer som har stjärntecknet oxen är födda mellan 20 april och 20 maj. Oxar är, om en ska tro på vad horoskop säger, lugna och trygga. Det är också viktigt för en oxe att det inte sker allt för stora förändringar och att personer är pålitliga.  

Egenskaper som hos en godhjärtat person är bra och fint men som hos en person som inte vill andra väl inte är en bra kombination. En oxe kan, enligt horoskop, bli envis och ägande, skriver Mirror Uk. 

Oxar kan vara envisa, manipulerande och ägande. Bildkälla: Unsplash

Exempel på seriemördare som haft oxen som stjärntecken är Herman Webster Mudgett, känd som USA:s första seriemördare. Under sin livstid, mellan 1861 och 1894, ska han ha mördat mellan 20-200 personer, skriver bland annat NBC Washington.

Det är svårt att säga att det är större risk för att en oxe att bli en seriemördare men det går inte att komma undan det faktum att de faktiskt är överrepresenterade rent statistiskt... 

TV: Den här sexfantasin borde du förverkliga – baserat på ditt stjärntecken

Gör också quizet för att se vilken tatuering du borde skaffa enligt ditt stjärntecken

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
De flesta seriemördare har stjärntecknet oxen

Publicerad: 2018-05-18 klockan 12:47

Fler nyheter från Nyheter24

Öl kan bli dubbelt så dyrt – på grund av klimatförändringarna

Att ta en öl är ju något som de flesta tycker är himla trevligt. Men nu kan biran faktiskt vara hotad.  Som Nyheter24 tidigare skrivit gör klimatförändringarna att ölen inte bara kan bli dyrare – den kan också smaka sämre.  Och nu bekräftas farhågorna i en ny vetenskaplig rapport som publicerats i creddiga tidningen Nature Plants.  Enligt rapporten kommer kornskördarna i Kina, USA, Tyskland och Ryssland att drabbas hårdast av klimatförändringarna närmaste decennierna och i flera länder räknar man med att priset kommer fördubblas.  Till exempel räknar man med att en halvlitersflaska öl på Irland kommer att kosta 44 kronor i framtiden, idag kostar en halvliter öl 22 kronor, skriver NBC. Skulle samma sak hända i Sverige skulle priset för en kasse bärs gå upp från 92 till 184 kronor, givet att en kasse bärs är åtta stycken Pripps Blå på långburk.  – Det är många faktorer som påverkar ölpriset, så helt säker kan man inte vara. Däremot vet vi att vi på grund av torkan har vi fått en sämre skörd i hela Europa, och att priset på maltkornet stigit kraftigt. Så råvarukostnaderna för att producera öl kommer stiga, har Mikael Jeppsson, chef för spannmålsenheten på Lantmännen, tidigare sagt till Nyheter24. 

2018-10-16-11:27:54

Telia blockerar Dreamfilm och andra populära fildelningssajter

Telia har tidigare inte blockerat flertalet populära streaming- och fildelningssajter, men nu är det stopp. Telia tvingas nämligen att blockera sajterna efter en ny dom. Domen är ett så kallat interimistiskt beslut vilket innebär att det börjar gälla redan från den 30 oktober tills dess att domen vinner laga kraft. Detta betyder att om du använder dig av Telia så kommer du från och med den 30 oktober inte komma åt fildelningssajterna.Telia själva är förvånade över domen men har fortfarande inte beslutat sig om de ska överklaga eller inte.– Vi är förvånade över beskedet och vi ska nu analysera beslutet för att ta ställning till om vi ska överklaga, säger Iréne Krohn, Telias presschef till SVT.Telia är även försiktiga med att kommentera domen eftersom de anser att de inte kan eller vill bestämma vad som finns på nätet. – Vi anser att lagstiftare och domstolar ska göra bedömningen. Vi operatörer varken kan eller vill bestämma vad som finns på internet, säger Iréne Krohn.DreamfilmEn av de sajterna som nu kommer att blockeras är Dreamfilm, en sajt där du olagligt har kunnat streama filmer och serier. Utöver Dreamfilm så blockeras även The Pirate Bay, Nyafilmer och Fmovies. Sajterna kommer inte finnas tillgängliga för Telias kunder från och med den 30 oktober.Kritik från internetleverantörer Domen har dock inte gått obemärkt förbi utan flera andra internetleverantörer ser det här som ett angrepp på operatörerna och deras fria vilja eftersom de omöjligt kan bestämma vad som finns på nätet.– Jag ser det som ett angrepp på hela operatörskollektivet. Allt som är dåligt på internet ska blockeras, och kommer man inte åt källan ger man sig på operatören. Man förstör internets kärna, att fritt kunna kommunicera, säger Jon Karlung, vd på internetleverantören Bahnhof till SVT. Nyheter24 har tidigare skrivit om en 25-åring som fildelade film. Men fildelningen gav förödande konsekvenser när han krävdes på 20 miljoner kronor. Vill du läsa mer om den nyheten så hittar du den här.

2018-10-16-10:33:57

Meghan Markles och prins Harrys bebis kan få det här namnet

Under måndagen meddelade Meghan Markle, 37, och prins Harry, 34, den glädjande nyheten som en hel värld har väntat på – paret ska bli föräldrar, och bebisen beräknas komma till världen våren 2019.  Om man ska vara riktigt noggrann så är det beräknad nedkomst i april nästa år, eftersom bebisen blev till i juli i år.Och redan nu så börjar det självklart spekuleras om barnnamn. Eftersom Meghan och Harry inte kommer att bli kung eller drottning så behöver de inte ha lika traditionella namn på sin bebis. Men de kanske inte kan gå helt bananas ändå... Meghan Markle är gravid och beräknas föda i februari 2018. Bildkälla: Stella Pictures. Kan döpas efter prins Harrys mamma  Brittiska bettingsajter har redan börjat spekulera i namnen som kan bli aktuella, och Katie Baylis som är talesperson för bettingsajten Betfair berättar för den brittiska tidningen Express om de hetaste namnen.– Just nu är det Diana, Arthur och Alice. De namnen tippades även för Kate Middleton och prins Williams barn, säger hon. Kanske blir det en liten Victoria? Precis som Meghan och Harrys vän Victoria Beckham heter. Bildkälla: Stella Pictures. Det amerikanska magasinet People har pratat med bookmakern William Hill som jobbar för Ladbrokes. Han gissar på namnen Victoria, Alice och Elizabeth om de skulle få en dotter.Blir det en liten grabb så tror han på namnen Albert, Arthur eller Alexander, skriver People. Blir inte prins eller prinsessa  Även han tror på namnet Diana efter Harrys avlidna mamma prinsessan Diana. Namnet Charles, som Harrys pappa heter, är även det uppe på tapeten. En annan detalj kring Meghan och Harrys kommande bebis är huruvida barnet kommer att få en prins eller prinsesstitel.  Prinsessan Diana med sönerna prins William och prins Harry år 1987. Bildkälla: Stella Pictures. Kungabebisen kommer att bli den sjunde i den brittiska tronföljden, men däremot kommer inte han eller hon att få en prins eller prinsess-titel.Om inte drottning Elizabeth kliver in och ändrar reglerna, skriver Daily Mail. Får Meghan och Harry en son så kommer hans titel bli hertig av Dumbarton, och får de dotter blir hon Lady av Mountbatten-Windsor, skriver Daily Mail.Vilket namn tror du att paret kommer döpa sin lilla till? 

2018-10-16-10:29:59

Komplett guide: Så kan det bli extraval

Just nu är det Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven som har i uppdrag att försöka bilda regering. Men läget ser väldigt låst ut, och nu börjar man ju verkligen undra: blir det någon regering alls? Det finns ingen gräns för hur lång tid en regeringsbildning kan ta, i teorin skulle det till och med kunna hålla på tills nästa val.  Sverige har just nu en övergångsregering som leds av Stefan Löfven, den regeringen får inte fatta några större beslut, utan ska mest se till att allt funkar.  Hur blir det nyval då? En övergångregering får faktiskt inte utlysa nyval. 2014 gick Löfven ut och sa att det skulle bli nyval, men det kan han alltså inte göra den här gången. Inte heller riksdagens talman får utlysa nyval.  Istället krävs det att fyra stycken statsministeromröstningar får nej i riksdagen. Det är talmannen som föreslår en statsminister som sedan riksdagen röstar om. Det krävs att en majoritet av riksdagen röstar nej för att det ska bli nej.  Med andra ord: Om 174 ledamöter röstar nej och 175 lägger ner sina röster räknas det som ett ja.  När fyra omröstningar misslyckats blir det automatiskt nyval. Då är det talmannen tillsammans med Valmyndigheten som bestämmer ett datum.  Gynnas Sverigedemokraterna av ett extraval? Läs här om varför Jimmie Åkesson är så pressad just nu.

2018-10-16-09:02:42

Anna Anka i grov attack mot Elena Belle: "Du är en h*ra"

Anna Anka har blivit en av de mest omskrivna profilerna i Svenska Hollywoodfruar och konstigt är inte det. Annas osvenska sätt att uttrycka sig har fått svenska folket att flyga av stolen, vilket gjort att hon minst sagt gått hem i stugorna. Men ikväll kan man gott säga att korthuset rasar. I kvällens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar är det nämligen dags för pressfotografering. Fruarna gör sig iordning, och möts sedan upp på platsen där bilderna ska tas. Det är god stämning mellan fruarna, men precis innan Anna Anka ska till att anlända så känner alla av en elektricitet i luften. Och rätt fick de. Det är under kvällens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar som Anna Anka gör ett fruktansvärt utspel mot Elena Belle. Bildkälla: ViafreeAnna går direkt till attack mot Elena Belle på grund av hennes urringning. – Du ser ut som en jävla hora. Det är typiskt dig att komma med tuttarna ute för det är det enda du är bra på. Du tillför ingenting till det här programmet. Du har kn*llat dig till dina pengar. Och han som gjort dina läppar har gjort ett förjävligt jobb för det ser ut som att du fått en smäll på käften, säger Anna till Elena, vilket får Sofie Prydz att se rött. Efter att Anna Anka kallat Elena Belle för "h*ra" får Sofie Prydz och går emellan. "Vad fan säger du?". Bildkälla: ViafreeElena börjar tillslut rodna på haka, hals och bröstkorg vilket kan ske när man blir uppstressad. Vi kan alla enas om att det var jobbigt att se. Bildkälla: Viafree– Ursäkta men vad fan säger du? Du kommer hit och förstör hela dagen, är elak mot alla och snackar massa skit, säger hon. Det får i sin tur Anna att gå till attack mot även Prydz. – Håll käften Sofie, jag orkar inte lyssna på din gnälliga röst. Maria Montazami blir väldigt illa till mods och väljer att gå till synken för att prata av sig. – Jag klarar inte av sånthär. Jag känner mig som en nöt som inte försvarar Elena. Hon har precis fått barn och ska behöva sitta och bli kallad det ena och det andra. Nej fy fasiken, säger hon.Det fruktansvärda utspelet från Anna Anka ser du i kvällens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar klockan 21.00 på TV3 och Viafree. 

2018-10-16-09:02:31

Anna Anka i hemsk attack mot Elena Belle: "Du är en h*ra"

Anna Anka har blivit en av de mest omskrivna profilerna i Svenska Hollywoodfruar och konstigt är inte det. Annas osvenska sätt att uttrycka sig har fått svenska folket att flyga av stolen, vilket gjort att hon minst sagt gått hem i stugorna. Men ikväll kan man gott säga att korthuset rasar. I kvällens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar är det nämligen dags för pressfotografering. Fruarna gör sig iordning, och möts sedan upp på platsen där bilderna ska tas. Det är god stämning mellan fruarna, men precis innan Anna Anka ska till att anlända så känner alla av en elektricitet i luften. Och rätt fick de. Det är under kvällens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar som Anna Anka gör ett fruktansvärt utspel mot Elena Belle. Bildkälla: ViafreeAnna går direkt till attack mot Elena Belle på grund av hennes urringning. – Du ser ut som en jävla hora. Det är typiskt dig att komma med tuttarna ute för det är det enda du är bra på. Du tillför ingenting till det här programmet. Du har kn*llat dig till dina pengar. Och han som gjort dina läppar har gjort ett förjävligt jobb för det ser ut som att du fått en smäll på käften, säger Anna till Elena, vilket får Sofie Prydz att se rött. Efter att Anna Anka kallat Elena Belle för "h*ra" får Sofie Prydz och går emellan. "Vad fan säger du?". Bildkälla: ViafreeElena börjar tillslut rodna på haka, hals och bröstkorg vilket kan ske när man blir uppstressad. Vi kan alla enas om att det var jobbigt att se. Bildkälla: Viafree– Ursäkta men vad fan säger du? Du kommer hit och förstör hela dagen, är elak mot alla och snackar massa skit, säger hon. Det får i sin tur Anna att gå till attack mot även Prydz. – Håll käften Sofie, jag orkar inte lyssna på din gnälliga röst. Maria Montazami blir väldigt illa till mods och väljer att gå till synken för att prata av sig. – Jag klarar inte av sånthär. Jag känner mig som en nöt som inte försvarar Elena. Hon har precis fått barn och ska behöva sitta och bli kallad det ena och det andra. Nej fy fasiken, säger hon.Det fruktansvärda utspelet från Anna Anka ser du i kvällens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar klockan 21.00 på TV3 och Viafree. 

2018-10-16-09:02:31

Microsoftgrundaren Paul Allen har dött

Barndomsvännerna Paul Allen och Bill Gates grundade Microsoft den 4 april 1975. Den 15 oktober 2018 gick Paul Allen bort i sviterna av cancer, han blev 65 år gammal.  Paul Allen hade Non-Hodgkins lymfom vilket är en typ utav blodcancer, som han senast kämpade mot 2009. Tidigare denna månaden berättade Allen för Seattle Times att cancern hade kommit tillbaka och att han den här gången skulle göra allt för att kämpa mot cancern. – Mina doktorer har börjat att behandla sjukdomen och jag planerar att kämpa aggressivt mot den. Mycket har hänt sedan jag vann mot cancern 2009 och mina doktorer är optimistiska att vi kommer att se positiva resultat även denna gången, berättade Paul Allen för två veckor sedan. Men under gårdagen orkade inte Paul Allens kropp mer. Paul Allen avled den 15 oktober 2018. Bildkälla: Rick Bowmer Microsoft Paul Allen är en stor del av Microsofts framgång även om han flera gånger har hamnat i skymundan av kollegan Bill Gates. Paul Allen lämnade Microsoft redan 1983 efter att han och Bill Gates inte kommit överens men han behöll sina aktier vilket senare blev en förmögenhet, vilket SVT har skrivit om tidigare.  Och det var inte en liten förmögenhet som han tjänade på sina aktier i Microsoft, han har nämligen rankats som den 32 rikaste personen i världen, med en förmögenhet på 19,5 miljarder dollar. Men utan Paul Allen så hade Microsoft inte varit vad det är idag. Allen kom nämligen på namnet Microsoft om står för mikrodator (microcomputer) och mjukvara (software). Det var även Allen som ansvarade för att bygga programmet Word, som släpptes 1983, som än idag används världen över. Nyheter24 har tidigare skrivit om världens rikaste personer, en av de som är högt upp på listan är Paul Allens medgrundare till Microsoft Bill Gates. Vill du se hela listan? Då hittar du den här.

2018-10-16-08:07:53

Visan "Bä bä vita lamm" får hård kritik av veganer

Vi kan väl alla texten till "Bä bä vita lamm"? Den kända visan är inte sällan den första sången man lär sig sjunga – men nu ifrågasätts texten.  Det är i vårt kära grannland Norge som en stor vegandebatt just nu rasar. Nyligen har det diskuterats om barn i norra Norge ska få se renslakt på skoltid eller inte, och nu ställs krav på att kända barnvisor ska anpassas efter en vegansk världssyn.  – Vi tycker det är synd att barn lär sig att utnyttja djur redan i barnvisor, säger Samuel Rostøl, grundare till Facebook-gruppen Veganpreik, till norska NRK.  Och det är bland annat den klassiska barnvisan ”Bä bä vita lamm”, som handlar om vilka kläder man kan göra av fårets ull, som får hård kritik av veganerna.  – Vi sjunger att djuren finns till för vår skull. Ser man på det neutralt kan man se att det är en slags indoktrinering, fortsätter Rostøl.  Istället vill Rostøl att texten ska handla om att lyfta fram djuren som unika individer och på så sätt ge barnen ett djurvänligt perspektiv.  Även den norska barnvisan ”Kua mi jeg takker deg”, som handlar om mjölken man får av kor, är under hård attack. Där har veganen och förskoleläraren Julie Bradley-Pedersen skrivit en helt ny text, som ska vara anpassad efter veganism.  – Mycket av barns inlärning sker genom sång och det är viktigt att det vi sjunger är sant, säger hon till NRK.   Skrevs av Strindberg och Tegnér Bä bä vita lamm har en lång historia, och kan spåras tillbaka till den brittiska ramsan "Ba ba black sheep", som har samma melodi som "Blinka lilla stjärna". Den svenska texten skrevs av författaren August Strindberg och melodin skrevs av Alice Tegnér.  Visan har senare spridit sig till Norge där den är en populär barnvisa. 

2018-10-16-07:54:13

Här är anledningen till varför du får håll när du tränar

Tänk dig att du har gett dig ut i spåret en tidig morgon, men efter enbart några få löpsteg så känner du hur något hugger till i magen. Du har fått håll, igen. Detta klassiska problem är vanligt bland nästan alla som tränar och de flesta har nog någon gång upplevt känslan.  Varför får vi håll? Innan vi tittar på varför man får håll så är det väsentligt att se vart håll kommer ifrån. Här är det musklerna i mellangärdet som oftast spökar. Men varför?   Så varför får vi egentligen håll när vi är ute och springer eller gör någon annan fysisk aktivitet? Håll kommer ofta krypande om vi går från att inte varit fysiskt aktiva till att snabbt gå över till att exempelvis springa.  Det som egentligen händer är att när du ger dig ut på en löprunda så är oddsen rätt stora att du gör det utan att du rört dig nämnvärt tidigare under dagen. Det som då sker är att musklerna i mellangärdet, som hjälper till med andningen, inte är tillräckligt uppvärmda. Utsätter du då dessa muskler för maximal andning så finns det även en stor chans att du faktiskt får håll.  Håll kan sätta käppar i hjulet för din träning. Bildkälla: Pixabay Hur förebygger man håll? Håll brukar ofta komma efter cirka tre till fyra kilometer men hur ska man då gå till väga för att förebygga denna plåga?  För ja det går faktiskt att förebygga håll och det allra viktigaste du kan göra för att förbereda dig är att innan du ger dig ut för att genomföra din fysisk aktivitet är att du värmer du upp din muskler. Detta gör du enklast genom att exempelvis springa långsamt de första tio till femton minuterna för att sedan öka takten, då värmer du både upp dina muskler och ökar andningen successivt.  Du kan även förebygga håll genom att träna upp dina magmuskler vilket i sin tur innebär att dina muskler enklare hantera belastningen under löpturen. Detta betyder även att desto mer du springer desto mindre chans att du får håll. Källa: Aktiv träning Nyheter24 har tidigare skrivit om vad som händer om du tränar efter att du har druckit alkohol. Visste du att du faktiskt kan dricka och sen träna? Är du intresserad att veta mer om detta så hittar du artikeln här.

2018-10-11-09:53:42

Jonna Lundells panik efter toabesöket – skickade runt bilden

Youtubedrottningen Jonna Lundell, 24, är höggravid och i sluttampen av sin graviditet. När som helst kan Joakim och Jonnas dotter Lunabelle bestämma sig för att titta fram. Och den sista tiden innan förlossningen är minst sagt nervös för Jonna. I en vlogg på parets gemensamma Youtubekanal berättar Jonna om en läskig händelse. Det var efter att hon hade varit på toaletten och torkat sig som hon såg att det var något orange på toapappret. "Skickade bilden till Jocke och mamma"– Jag fick panik! Jag började skicka runt bilden till Jocke, till mamma och till min bästa vän och frågade om de visste vad de var för något och om de visste vad som hände, säger Jonna. Både Jonna och de andra ägnade sedan timmar åt att Googla runt – något som Jonna starkt avråder andra från att göra. – Ena stunden skulle jag föda, andra skulle jag absolut inte föda, säger Jonna.Jonna Lundell drabbades av panik. Bildkälla: Youtube/Jocke&Jonna"Fick panik"Slutligen så ringde Jonna till förlossningen för att få klarhet i vad det kunde vara. Men Jonna behövde inte åka in. – De sa att det var på grund av urinvägsinfektionen, att den hade blivit värre, säger Jonna. Hon har nu fått nya piller som hon hoppas ska hjälpa. – Men jag fick verkligen panik. Jag har precis kommit till Stockholm, Jocke är fortfarande hemma, det blev verkligen så mycket av allt, säger Jonna i vloggen.Jonna Lundell är höggravid. Bildkälla: Jessica Gow/TT BildVill du läsa mer om Joakim och Jonna Lundell? Jonna flyttade nyligen från hemstaden Norrköping till Stockholm. Anledningen är att Jocke och Jonnas lyxhus i Norrköping renoveras och Jonna behöver lugn och ro innan förlossningen. Är du nyfiken på att se hur Jonna bor i den kungliga huvudstaden? Här visar Jonna upp nya hemmet!Nyligen var det val i Sverige – nu berättar Jonna Lundell vad hon röstade på.Jocke och Jonnas dotter Lunabelle kommer inte behöva sakna någonting – hennes föräldrar är minst sagt rika som troll. Och rikast, ja det är Jonna. Här kan du läsa om hur mycket pengar paret drar in.

2018-10-15-21:02:59