Dansrecension: Gränser suddas ut på skruvat golv på Göteborgsoperan

Slående visuellt i en redan visuell genre. Josefine Wikström blir förförd av två växelvis visade verk på Göteborgsoperan.

Läs hela nyheten:
Dansrecension: Gränser suddas ut på skruvat golv på Göteborgsoperan

Publicerad: 2017-11-13 klockan 11:10

Fler nyheter från Kultur

Kermit utlovar ”totalt kaos” när Mupparna gör Europadebut

Branschskräll: Mupparna flyger i sommar till London och O2-arenan. Det blir deras två första shower någonsin på europeisk mark. 

2018-02-23-12:53:56

Konståkarens ”Schindlers list”–nummer kritiseras

Tyska konståkaren Nicole Schott pekas ut som smaklös. Anledningen är hennes val av musik från filmen ”Schindlers list” under den fria åkningen vid OS i Sydkorea.

2018-02-23-11:13:53

Brittiska regeringen försvarar Grenfell Tower-hanteringen efter Stormzys attack

Den brittiska regeringen försvarar sitt agerande efter storbranden vid Grenfell Tower. Kritiken har tagit ny fart efter en rasande attack från Grime-stjärnan Stormzy under musikgalan Brit Awards. 

2018-02-23-11:08:51

Scenkonsten och livekulturen får ett eget Spotify

Den nya abonnemangstjänsten Abundo vill bli för livekulturen vad Spotify är för musiken och Netflix för filmen. En fast månadskostnad ger användaren fri tillgång till teater, konserter och bio.

2018-02-23-09:51:00

Säverman: Nedlagd trollstav

Kåseri. Inget går upp mot en bra trollkarl. Fråga vilken 4-åring som helst – eller 94-åring.

2018-02-23-08:00:00

Rappare förhörs efter att ”förolämpat islam”

Den provokativa rapparen Wee Meng Chee, känd som Namawee, förhörs av malaysisk polis sedan artisten anklagats för att ha förolämpat islam i sin senaste musikvideo ”Like a dog”.

2018-02-23-07:52:04

Tv-recension: ”Six feet under”-skaparens nya serie ”Here and now”

Den färgstarka, vänsterliberala storfamiljen i Alan Balls nya drama "Here and now" berömmer sig om att vara frisinnade när det gäller etnicitet, religion och sexualitet. Men hur ser det ut bakom kulisserna egentligen?

2018-02-23-07:00:00

Bästa tv-serierna just nu – vecka 8

Helena Lindblad väljer de bästa tv-serierna just nu.

2018-02-23-07:00:00

Många kvinnor i huvudrollerna på Berlins filmfestival

BERLIN. Kvinnorna dominerar Berlins filmfestival. Och har dessutom de största och mest intressanta rollerna. Det skriver DN:s Nicholas Wennö.

2018-02-22-19:30:00

Rysk biograf får böter för att ha visat ”The death of Stalin”

En rysk biograf får närmare 14 000 kronor i böter för att ha visat den brittisk-franska komedin "The death of Stalin". 

2018-02-22-15:49:38